Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Habos diós pite
  2013-10-24 12:06:01, csütörtök
 
  hozzávalók :
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1/2 cs sütőpor
1 tojássárgája
8 dkg porcukor
csipetnyi só
tej vagy tejföl szükség szerint

Töltelékhez:

1/2 ü ribizlilekvár
20 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 mk fahéj
18 dkg porcukor
2 tojássárgája
3 tojásfehérjének a habja

elkészítés
A lisztből, vajból, cukorból sütőporral és a tojássárgájával, kevés tejjel sima, könnyen nyújtható tésztát készítünk.
Kivajazott tepsibe nyomkodjuk, 1/2 üveg lekvárral megkenjük a tésztát.
A tojásfehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk, hozzákeverjük a darált diót, a citrom reszelt héját, levét, fahéjat, tojássárgákat, vaníliás cukrot, óvatosan összekeverjük és a lekváros tésztára simítjuk.
Előmelegített sütőben 160 fokon aranysárgára sütjük.

sütési mód: alul-felül sütés
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Őszi vitaminpótlás: érdekességek a legfontosabb vitaminokról
  2013-10-24 11:01:44, csütörtök
 
  Különösen a téli időszakban lenne fontos, hogy a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket fogyasszunk. Téli étrendünket a rendszeresség alapozza meg, napi vitaminszükségletünket pedig elsősorban természetes forrásból pótoljuk.

Az E-vitamin
Az E-vitamin oxigénnel látja el a szervezetet, fokozza annak állóképességét.
Rendszeres szedésével megőrizhetjük fiatalságunkat, az E-vitamin késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést. Csökkenti a fáradtságot, megakadályozz a hegesedéseket, felgyorsítja az égési sebek gyógyulását. Vizelethajtó hatású, csökkenti a vérnyomást, enyhíti a lábizomgörcsöket, A-vitaminnal együtt pedig védi a tüdőt.

Miben található meg?
Tojás, teljes kiőrlésű gabona, búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót. Ajánlott napi adag: 400 NE
Érdekesség:
Klórozott ivóvíz fogyasztása esetén, fogamzásgátló tablettát szedőknek, több E vitaminra van szükségünk.

Az A-vitamin
Az A-vitamin javítja a gyengén látást, a farkas vakságot, és egyéb szempanaszok esetén lehet a pótlására szükség. Növeli a légúti fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, lerövidítheti a betegségek lefolyását. Erősíti a csontokat, gyorsítja a növekedést, egészségesen tartja a hajat, a bőrt, a fogakat és a fogínyt. Külsőleg a kelések és fekélyek kezelésénél hasznos.

Miben található meg?
Tej és tejtermékek, máj, tojás, margarin, zöld és sárga főzelékek és sárga gyümölcsök. Ajánlott napi adagja 50 mg

Érdekesség:
Akik koleszterincsökkentő gyógyszereket vagy készítményeket szednek azoknak az A-vitamin kiegészítése szükségessé válhat.
A-vitamin előanyaga a béta-karotin (sárgarépa, sütőtök, aszalt sárgabarack) ami a bőr és a nyálkahártya épségéhez, regenerálásához szükséges, hiszen a sérült nyálkahártyán a kórokozók könnyebben bejutnak szervezetünkbe.

C-vitamin - aszkorbinsav
Gyógyítja a vérző fogínyt, és meggyorsítja a sebek gyógyulását, csökkenti a vér koleszterin szintjét. Segít megelőzni a vírus és különböző baktériumfertőzéseket és fokozza az immunrendszer működését, védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen, segít a nátha megelőzésében és kezelésében. Megakadályozza a csontritkulás kialakulását. Nagyobb mennyiségben hashajtó hatású.
Miben található meg?
Citrusfélék, bogyós termések, a zöld és leveles főzelékek, káposztafélék, paradicsom, paprika. Ajánlott napi adag: 500 - 1000 mg

Érdekesség:
A saláta, a spenót és a zöldpaprika aszkorbinsav-tartalma több mint felére csökkenhet, kétnapos hűtőszekrényben való tárolás során.
Aki naponta megközelítőleg 1000 mg C-vitamint fogyaszt, annak magnézium kiegészítés javasolt, ezzel megelőzhető a vesekőképződés.

A C-vitamin kísérője a P-vitamin (bioflavonoid). Maximális hatás elérése érdekében a kalcium és magnézium szedése mellett javasolt.

A D- vitamin
A csontképzésen túl összefüggésbe hozható az influenza, és más légúti fertőzések kialakulásával. Fokozza az A-vitamin felszívódását. Hiánya a depresszió tüneteinek kialakulásában játszik szerepet. D-vitamin szükségletünk egy részét a szabad levegőn tartózkodva tudjuk biztosítani, állati illetve növényi eredetű provitaminokból alakul ki a szervezetben. A D2 és a D3-vitamin pedig a máj által előállított dehidrokoleszterinből képződik a bőrben napfény hatására. Mind a provitaminok, mind pedig a gyárilag előállított D vitamin zsírokkal együtt szívódik fel. Ajánlott napi adag: 400 NE (10qg)

Miben található meg?
Tej és tejtermékek, halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac
A B12-vitamin
A normál vérképzéshez fontos, biztosítja sejtjeinkhez a tápanyagok eljutását. A téli ételek mint például a bab, a borsó, a lencse, keményítő tartalmuk miatt jelentős energiaforrást biztosítanak a szervezet számára. A B12-vitamin a gyomorból szívódik fel, a tökéletes hatás elérése érdekében kalciummal együtt ajánlott. Elősegíti a vörösvértestek képződését, így megelőzi a vérszegénységet. Növeli a szervezet energiáját, javítja a koncentráló-, emlékező- és egyensúlyozó képességet. Ajánlott napi adag: 50 - 100 qg.

Miben található meg?
Máj, vese, tojás, tej, sajt, marha és sertéshús.
Érdekesség:
Akik nem fogyasztanak tojást és tejtermékeket azok B12 vitamin pótlására szorulnak.A rendszeres, nagy mennyiségű alkoholfogyasztók számára a B12 vitamin bevitele elengedhetetlen. Nőknek segíthet a menstruáció ideje alatt.

Aktiválja szervezete öngyógyító képességeit gyógyszerek nélkül!
Az Impulser mágneses tér segíthet a szervezetnek a immunrendszer védelmében. A megfelelő frekvencia és mágneses hullám együttesen képes beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait, hiszen egyrészt a aktivizálja a sejteket, másrészt serkenti a hajszálerek keringését.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkről   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 178 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 41
  • e Hét: 593
  • e Hónap: 11980
  • e Év: 49728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.