Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Szegfű hervadóban
  2013-10-24 21:07:44, csütörtök
 
  Szegfű hervadóban

2013.10.22. 17:14 timargabor


Kedves szocialisták, ezt még mindig komolyan gondoljátok? Mármint hogy megnevezett, egyértelmű jelölt nélkül akár labdába lehet rúgni egy érdemi választáson? Persze nyilván az sem mindegy, hogy ki a jelölt, de amit most csináltok, az a létező legrosszabb: hogy senki.

Persze, van ennek hagyománya a szoci oldalon. 1994-ben sem volt megnevezve Horn Gyula - csak éppen teljesen világos volt, hogy ő lesz az, még ha félig a nyaka törik egy balesetben, akkor is. Tizenkét éve, a 2002-es választás előtti októberben sem volt még megnevezve senki - az akkori Mesterherős embert épp Kovács Lászlónak hívták, és a pártközvélemény pontosan tisztában volt azzal, hogy nem lehet vele nyerni (tudom, mert akkor még szoci voltam - de már elmúlt). Decemberben aztán ki is röppent a cilinderből Medgyessy, hogy végül hártyavékony győzelemmel, de behúzza a tavaszi választást.

Ezt persze most is el lehetne játszani - sőt igazából a győzelem halvány reményéhez el is kellene játszani - de ennek az égvilágon semmi jele nem látszik. De legyünk őszinték, az sem, hogy a szocialista párt a győzelemre játszana. Rettentő taktikus kivárást látunk, hogy majd az idő erodálja a konkurrens Bajnaiékat - és mit tesz a véletlen, tényleg - de az a felismerés, hogy az ellenfél nem az Együtt és nem is Gyurcsány, nem igazán jön át azon a kommunikációs falon, amelyet ma a hazai mainstream média jelent. De lehet, hogy nincs is ilyen.

Az elmúlt hétvégén pártkongresszus, október 23-án összeboruló nagygyűlés (ahol tippem szerint jóval kevesebben lesznek mint anno a Milla Szabadsajtó úti szeanszain), két olyan esély, ahol színre lehetett volna, vagy színre lehetne lépni. Annak ugyanis lenne üzenetértéke: az, hogy mondjuk Botka, Szanyi vagy akárki, ad abszurdum akár Gyurcsány a felkent jelölt, az visszhangzana minden médiában. Utána az illetőt lényegesebben gyakrabban kérdezgetnék mindenféléről a hírműsorok. Az a himihumi, hogy majd "Attila és Gordon közül az lesz, aki a több szavazatot kapja", nevetséges és elképesztően kontraproduktív. Jól hangozhat persze az egyeztető tárgyalásokon és a pártirodákon meg alapszervezeti gyűléseken, de velük nem lehet választást nyerni. Csak emlékezzünk Szili Katalin államfői jelölésére: az MSZP-ben baromi népszerű dolog volt, csak mindenkinek, aki tudta mennyi 2+2, világos volt, hogy nem fog összejönni. A Fidesz a lakosság többségével ilyen-olyan módon konfliktusba került, de az elégedetlenség fókuszálásához kell az "ellenzéki vezér". Azt sikerrel elérték, hogy ez más ne legyen, ők maguk viszont nem állnak sorompóba.

Persze ha már idáig eljutunk, az sem teljesen mindegy, hogy ki is lesz az - de ismétlem, a "jajistenemajdeldöntjük"-höz képest bárki jobb - például mert lehet vele beszélni. Viszont az sem baj, ha a jelölt győztes típus, vagy legalább küzdeni akar. Aki baloldalon a megszakadásig küzd, az Szanyi és Gyurcsány. Hangsúlyozom, nem vagyunk hívei egyiküknek sem, de küzdőképességük figyelemre méltó. Botka László szegedi polgármester, mint szélesebb körben elfogadható jelölt, szerintem még jobb lenne. És hát beszéljünk arról is, hogy kit nem tartunk jónak. Mesterházy képességei láthatóan véget érnek a párt nehéz időben megtett összetartásánál és stabil egyszemélyi hatalmának kiépítésénél. Kifelé azonban fájdalmasan hiányzik a mondandója, a víziója, ami politikusnál végzetes hiba. Ki tudott építeni egy Fideszre hajazó, központosított pártot, de a Fidesz víziói - és Orbán helyenként látható humora - nélkül. És hát van egy pártprogram, amelyről még a baloldal iránt több mint megértő Amerikai Népszava publicistája, Bartus László sem tudott, csak lesújtót írni - és igaza is van. Az "emeljünk adót, aztán majd lesz valahogy" nem egy igazi intellektuális magaslat. És mondjuk ki azt is, Bajnai sem esélyes jelölt, nemcsak az Együtt 2014 elolvadt támogatása, hanem a jól célzott karaktergyilkosság miatt is.

A szocialista párt talán még rápörgethető a választásokra, de az esély még egy tisztes helytállásra is napról napra fogy. Egy jó miniszterelnökjelölt - például a már említett Botka László - jól időzített bejelentésével ez talán megfordítható lenne, pláne hogy az eddig Bajnaira kihegyezett ellenpropaganda hirtelen használhatatlanná válna. Kívülről azonban a szocialista pártban nem látszik ehhez sem a szándék, sem a döntéshez szükséges intellektuális képesség és az ezt felvállaló csoport.

Márpedig ha tényleg ez a helyzet, akkor a Fidesz - minden antidemokratikus allűrjével együtt - kompetensebb induló, és ma lefogadható győzelme ebből a szempontból teljesen megérdemelt lesz. Úgy is mondhatjuk, hogy beérik nekik az egyfordulóssá tett választási rendszer gyümölcse: csak a szocikkal összefogva lehetne indulni ellenük, aminek kivédésére a Fidesznek kiépített gépezete van, a szocialisták pedig nemcsak valóban összefogni, de a fő ellenfelükkel szemben eddig még harcolni sem akarnak.

Viszont ha tényleg ilyen tutyimutyik, akkor mindenkinek jobb lenne, ha eltűnnének.

http://kard.blog.hu/2013/10/22/szegfu_hervadoban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán kampánykönyvének kiadója jobban teljesít
  2013-10-24 21:03:42, csütörtök
 
  Orbán kampánykönyvének kiadója jobban teljesít

A 2010-es országgyűlési választások után jelent meg az Orbán Viktor kampányának utolsó heteit bemutató album Burger Barna fotóival. A könyvet kiadó Demax Műveknek egyértelműen bejött a nemzeti együttműködés, ugyanis a kormányváltás óta 2,5-szer több közbeszerzést nyertek, mint korábban. A legnagyobb falat az ELTE 480 milliós tendere volt eddig, de leesett némi apró a MÁV-tól, múzeumoktól, és az Állami Autópályakezelő Zrt.-től is, valamint becsúszott 1-1 megbízás a Századvég Alapítványtól és a Németh "Rezsicsökkentő" Szilárd által vezetett csepeli önkormányzattól is.

nyomda.jpg

A 2010-es országgyűlési választások után nem sokkal jelent meg az "Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010" című album, amely a kampány utolsó heteiben Burger Barna (aki később a miniszterelnök hivatalos fotósa lett) által készített fotókat tartalmaz. A kötet kiadója a Miklóssy János és Tábori Szabolcs tulajdonában lévő Demax Művek volt, munkájukat Orbán ezekkel a szavakkal méltatta a könyvbemutatón: "Hiába jó a fotó, ha a nyomda ördöge elbánik vele, ez azonban jelen esetben nem áll fenn".

A főként céges reklámkiadványokat nyomtató Demaxnak szemmel láthatóan bejött a nemzeti együttműködés, a kormányváltás óta ugyanis 2,5-szer több közbeszerzést nyertek, mint előtte. 2010.májusig 8, 2010. május óta 20 alkalommal találtatott az ő ajánlatuk a legjobbnak egy-egy állami tulajdonú intézmény vagy cég tenderén, így mára az általuk elnyert közbeszerzések értéke is több mint duplájára nőtt a második Fidesz-kormány előttiekhez képest: 292,2 millióról 686,8 millió forintra. Átlapoztuk a Közbeszerzési Értesítőt.

Még 2009-ben nyerte el a Demax a Printing Solutions Nyomdával közösen a Hungarofest a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa-projekthez kapcsolódó 162 milliós tenderét, és egy 53 milliósat a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságától. 2010 első négy hónapjában már több, összesen hat megbízást nyertek el, a kiírók között pedig a Fővárosi Vízművek és a Budapesti Történeti Múzeum is szerepel. 2010 májusától pedig következett újabb 5 megbízás, többek között a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségétől és a Ludwig Múzeumtól; 2011-ben sikerült elnyernie a Demaxnak az ELTE 480 milliós közbeszerzését, de szerződött velük a MÁV és a józsefvárosi önkormányzat is. Ugyanebben az évben elnyerték az erősen fideszközelinek számító Századvég Alapítvány egy 8,2 milliós tenderét, és ők adták ki a Németh Szilárd vezette új csepeli önkormányzat leleplező könyvét az előző, szocialista városvezetés viselt dolgairól, bár annál nem volt közbeszerzés. 2012-ben az Állami Autópályakezelő Zrt., a Szépművészeti Múzeum, és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) egy kisebb tenderén nyertek; 2013-ban pedig eddig a NAKVI 12,8 milliós, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 33,3 milliós, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. 49 milliós, az ÁAK Zrt. 24,9 milliós, és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) 8,6 milliós közbeszerzésén lettek győztesek.

http://atlatszo.blog.hu/2013/10/24/orban_kampanykonyvenek_kiadoja_jobban_teljesit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt javasolnám az összes elvtelen orbánistának menjetek ki
  2013-10-24 20:43:47, csütörtök
 
  Azt javasolnám az összes elvtelen orbánistának menjetek ki valahova a végeláthatatlan sztyeppére, s alakítsatotk ott császárságot! Oszt ott hatalmas transzparenseken éltessétek sosemhazudó cézárotokat, emeljetek neki aranyból óriás-szobrot, tereket, utcákat, stadionokat, iskolákat, ebrendészeti hivatalokat stb. nevezzetek el róla. Ne tartsatok választásokat, felesleges, mert az Istennél úgysincs jobb! Ne legyenek bíróságok sem, mert majd ő megmondja kinek mit ér a vétke, s ne legyen ügyészség sem, mert elég, ha ő rámutat valakire, mert az tuti hogy bűnös. Ne szerveződjetek pártokba, mert a seggnyalás elégséges és megfelelő összetartó erő, és nem kellenek képviselők sem, mert mindenkinek mindenről úgyis ugyanaz a véleménye, ergó, nem kell senki másságát képviselni. Olvassatok Kerényi könyveket, vásároljatok Kerényi festményeket, nézzetek Kerényi darabokat, meg írjatok Viktor dicsőségéről eposzt, ódákat hazafiságáról, doktori disszertációkat gazdaság-tudományáról, elégiát szerelmetes pillantásairól, s regényeket a megvívott, megnyert szabadságharcáról. Hexameterekbe tömörítsétek kiválóságát, s írjatok örténelmi esszét, hogyan semmisített meg és vitt rontásba egy buta, együgyű nemzetet, s építette fel helyén a Kánaánt. Rajzoljatok képregényt, hogyan nyerte meg a fülkeforradalmat, s zenésítsétek meg összes dicső tettét. Mantrázzátok dakota közmondásait, s magoljátok útmutatásait. Szeressétek minden felebarátját - különös hévvel Simicskát, Kubatovot és Matolcsyt, akik által bearanyozza életeteteket. Orbánisztánban nem kell pénz, mindenki kap szükséglete szerint, persze a vezér által személyesen szétosztva, sűrű kézcsókok közepette. Ne legyetek továbbá tagjai semmilyen nemzetközi szervezetnek, hogy szabadságharcotoknak ne legyenek újabb célpontjai. Ne foglalkozzatok mindenféle nemzetközi sajtóorgánumok rosszmájú kritikáival, mert azok csak elhomályosítják a vezérre ragyogó Napot. Internet sem kell, nehogy beáramoljon az a sok ördögtől való gondolat, ami más nemzetek fiaiban-lányiban rólatok fogalmazódik meg. Így, mivel nem lennének külföldi barátaitok, nem kellene drága pénzen egyeztetésekre repülni, igazodni, ahol mindenféle baromsággal tukmálnának benneteket, s úgyis csak saját képükre akarnának formálni titeket. Ily módon nem kellene senkihez sem igazodnotok, hanem építhetnétek szeretve tisztelt vezéretek útmutatásai alapján saját országotokat. Az építés során nem kellene holmi közbeszerzésekkel sem bíbelődnötök, mert a Közgép lenne az egyetlen, mindent tudó, mindent vállaló talicska-toloda, s az oda befolyt pénzek mindnyájatok örömére számotokra úgyis visszacsorogna. Elég lenne egy újság - címe a Dicső Vezér lehetne -, ami objektíven tájékoztatna benneteket országotok ügyleteiről: hol avattak tejüzemet, hány üszőnek született borja, vagy hogy Budai vagy Papcsák úrak éppen milyen klassz kocsikat vásároltak. Esetleg megtudhatnátok belőle, hogyan sikerült Zsiga Marcellnek szerény hajlékát berendezni, vagy Szijjártó pajtás hány gólt vágott az Aranytalicska SE hálójába, meg hogy mit játszott a Felcsút az Alcsúttal. Egy ilyen közegben tehát nagyon jól ellennél elvtársaiddal, hiszen sem önálló gondolatod, önálló akaratod nincs, meg ha véletlenül mégis lenne, az úgyis megygezne a többiekével, vagy a naponta kőbe vésett - folyamatosan megújított, s javatokra átfogalmazott - orbánisztáni alkotmánnyal. Éljen!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az ország így száll le a bicikliről avagy a f.....
  2013-10-24 20:22:13, csütörtök
 
  Ez az ország így száll le a bicikliről avagy a f.....
2013.10.24. 11:57

"Faszomat!" — kiáltotta Szirtes Ági a Portugálban, és felborult a biciklijével. Félelmetes darab. Ül az ember a szünetben a nézőtéren, egyszer csak kiül Csuja Imre a színpadra, magányosan rendezgeti a söröket a díszletben. És akkor nem tudod, hogy hol vagy, bent-e vagy kint. Van-e egyáltalán különbség bent és kint között? A Portugál Irgácson játszódik, túl Mucsán, túl az Ugocsanoncoronaton, egy olyan faluban, ahol már csak az alkohol segít a túlélésben. Azaz, már csak az alkohol jelenti a túlélést. A falu, ahol a bicikliket már el sem lopják. Ott zuhan el a Szirtes Ági úgy, ahogy én még soha senkit nem láttam elzuhanni.

"Faszomat" — kiáltotta az Ellenzék, és felborult a biciklijével. Ott feküdt a porban, és úgy tett, mintha csak napozna egy kicsit. Éppen belekeveredtek a Balkán történetének legszánalmasabb botrányába, kivéve persze az Együtt-PM-et, mert ők Karácsony Gergelyre bízták a konspirációt, aki egy kurva videóhamisításhoz sem tudja helyesen kitölteni a papírokat. Legyőzzük az Orbán Viktort! — kiabálják a tömegnek, és csak suttogva teszik hozzá, hogy seggrepacsiban. Nem, seggrepacsiban sem tudnák legyőzni Orbánt, de az még belefér.

"Faszomat" — kiáltotta Orbán Viktor, és felborult a biciklijével. Az országban minden fejlesztést az Európai Unió finanszíroz, az ellenség, aki ellen meg kell védeni a nemzetet, az ellenség, amely észre sem veszi, hogy egy nemzetet éppen meg akarnak védeni tőle. Az Unió csak áll, és nézi, hogy ez a kisember hogyan borul fel a biciklijével. Szabadságharcos borulás ez, nemzeti nagy borulás, jobban teljesítő borulás. Hét százalékos növekedés lesz! — kiabálta, amikor felszállt a biciklire, de a hetedik sör után már csak a porban lehet tartani az egyensúlyt. Ott viszont stabilan.

"Faszomat" — kiáltotta az értelmiség, és felborult a biciklijével. Huszonöt éve próbálja megtanulni a kurva biciklizést. Nem nagyon szállt fel arra a biciklire, de legalább írt róla esszét. Sokat. Nem olcsón, de sokat. Nem érti, hogy miért nem fogadják meg a tanácsát, az Ellenzék meg az Orbán Viktor, pedig a Facebookon is leírták, ki van ez számolva, Mozgó Világ is lehozta meg az Echo TV, kurvára orgánum mindkettő. Busong egy kicsit az értelmiség, és arra gondol, hogy tulajdonképpen egy konyakot kérne, nem franciát, csak albánt vagy bosnyákot, és hogy mennyi écája lenne még.

"Faszomat" — kiáltotta az ország, és felborult a biciklijével. Pedig mi védtük meg a Nyugatot a töröktől. Majdnem legyőztük a Szovjetuniót. És a sok Nobel-díj, meg a Puskás Öcsi. Kárpát-medence urai vagyunk, kultúrfölény Józsibaszdmeg, nem? De. Ülünk a porban, rendeljük a "fröcsit", felírja a csapos a többihez. Kis Unicum is kéne még. Igen, ennek az országnak mindig kell egy kis unicum, mielőtt lepirítja a hagymát a hungarikumhoz.

"Faszomat" — suttogom magam elé, és már fel sem szállok a biciklire. Elmegyek a színházba, Portugál, Ibusár, Danton halála. És próbálok nem gondolni semmire.



http://orulunkvincent.blog.hu/2013/10/24/ez_az_orszag_igy_szall_le_a_biciklirol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak kapkodom a fejem, úgy röpködnek a komcsizások
  2013-10-24 18:52:17, csütörtök
 
 
Csak kapkodom a fejem, úgy röpködnek a komcsizások

Panyi Szabolcs

2013. október 24., csütörtök 18:11 |


Csak nem akar véget érni az október 23-i össznépi kommunistázás. A KDNP-s Rétvári Bence tegnap a Facebookon szólt be a Műegyetem előtti ellenzéki demonstráció résztvevőinek, amin Török Zsolt ma nagyon kiakadt. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára nem fogta vissza magát, lényegében lekommunistázta a Műegyetem előtt tüntetőket és/vagy a szüleiket. Erre jött ma az MSZP szóvivője, és visszakommunistázott. Azzal vágott vissza a kereszténydemokrata politikusnak, hogy ő bezzeg rendszeresen templomba járt akkor, amikor a mostani fideszesek még az MSZMP-ben ültek.

Így szólt be Rétvári:

Akik ma a Békemenethez csatlakoznak, azok (vagy azok szülei) MEGÉLNI szerették volna a rendszerváltást; akik a Műegyetem rakparti tüntetésre mennek, azok (vagy azok szülei, apósai stb.) csak TÚLÉLNI akarták a rendszerváltást. Az ellenzéki tüntetés összehívói az ötvenhatot leverő rendszer haszonélvezői voltak, mai hatalmi helyzetük az állampárti rendszerből eredeztethető. Rendszerváltás nélkül ma biztosan benne lennének a kormányban, de most dühösek, mert a demokratikus választások ellenzékbe küldték őket.

És így szólt vissza Török:

Rétvári Bence (KDNP) minimum elfogadhatatlan, amit ír. Mert tudhatná, hogy míg a '80-as évek második felében én rendszeresen a templomba jártam, addig a frakciótársai és kormánytag-társai még mindig a Pártbizottságra (MSZMP). Míg az én nagyapámat '53-ban, '56-ban is meghurcolták, a '80-as évekig hátrányt szenvedett sok mindenben, míg a Fidesz vezetők egy része párttitkár volt, s nagy hasznot húzott akkor is az MSZMP-ből, majd a rendszerváltás után is jól privatizált. Például kőbányát is.

Az üzengetéshez inkább nem is
fűznék hozzá semmit, inkább csak egy verset küldenék mindenkinek, szeretettel.


http://index.hu/belfold/2013/10/24/csak_kapkodom_a_fejem_ugy_ropkodnek_a_komcsiza sok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap mondata: fideszes polgármester a rezsicsökkentésről
  2013-10-24 18:41:12, csütörtök
 
  A nap mondata: fideszes polgármester a rezsicsökkentésről


,,A pesti srácok örököseinek ma nem a megszálló csapatokkal kell harcolniuk, hanem azért, hogy megmaradjon, sőt ha lehet, folytatódjon a rezsicsökkentés."

(Szabolcs Attila, 22. kerületi polgármester, Fidesz - talán arról, amit Orbán Viktor szerint most kell befejeznünk 1956 után)


http://propeller.hu/itthon/2804636-nap-mondata-fideszes-polgarmester-rezsicsokken tesrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akadozik az ukrán belépés
  2013-10-24 18:32:03, csütörtök
 
  Akadozik az ukrán belépés


Több mint egy hónap van hátra addig, amíg Ukrajna aláírja a csatlakozási szerződést az Európai Unióval, és alig egy két hét telt el azóta, hogy a belépés tényét bejelentették pontos dátummal megjelölve. Közben folyamatosan kerülnek fel a világhálóra az ukrán vélemények, melyek szerint nem lesz ez így jó Brüsszel! A Nyugat már most is sorban rúgja fel az előzetes megállapodásokat, pedig még alá sem írták a belépést. Ukrajna nem lesz más, mint egy szétmarcangolásra szánt préda, ahol a török (NATO) és a nyugati cionista egyaránt beteheti a lábát Kelet-Európába.

Meghatározó lesz Ukrajna döntése, legfőképpen az ukrajnai lakosságra nézve, de Európa elkövetkező időszakát is meg fogja határozni. Az ukrán képviselőház több tagja emelte fel szavát amiatt, hogy még be sem léptek, de az EU már nyilatkozott, hogy Ukrajna nem lesz hosszú évekig egyenrangú tagja az Uniónak. Ezt még azok közül is sokan felháborítónak tartják, akik amúgy EU pártiak voltak. Ezután jött a következő feketeleves. Nincs elegendő gáz, amellyel az EU elláthatná Ukrajnát, kiváltva az Oroszország felől érkező 20 milliárd köbmétert, és biztosítaná az üzemanyagot olcsóbban, mint amennyiért Moszkva adja. Az ukránoknak le kell nyelnie, hogy rövidesen ugyanannyiba fog kerülni az üzemanyag, mint Európa-szerte, vagyis mint nálunk.

Lengyelország és Magyarország elkezdett gázt szállítani Ukrajnába, bizonyítván, hogy az EU eleget akar tenni ígéreteinek, de ez mindössze 420 millió köbméter volt. Az ígéretek ellenére az EU nem tud megfelelő mennyiségű gázt biztosítani. Az ukrán EU pártiaknak a sajtó kérdéseire csak annyi volt a válaszuk, remélhetőleg beindul Romániából a gázszállítás, és onnan megkapják majd a remélt 20 milliárd köbmétert. Csakhogy a Románián át tervezett Nabucco-ból semmi nem lesz, ezzel már tisztában van mindenki. Vagyis légvárra építkeznek Ukrajna EU-s szekértolói. Még csak ígérni sem tudnak már, csak reménykedni. Nem véletlenül mondta Medvegyev, nem jó a tél előtt ilyen dolgokkal viccelődni, mert a végén sokan meg találnak fagyni.

Ha pedig a Déli Áramlat épülne meg, akkor Bulgáriából kaphatnak gázt, csak jóval drágábban, mint most. Ukrajnának bele kell törődnie, hogy jelenleg nincs alternatívája az orosz gáznak. Hiába próbálkoznak a SHELL-el üzletelni, amely állítólag azerbajdzsáni gázmezőket termelne ki, Azerbajdzsán már lekötötte az összes gáztartalékát az oroszokkal. Vagyis a SHELL, ha kitermel, azt is csak Moszkván keresztül adhatja el. Az eddig megkapott külföldi gáz pedig jóval többe került, mint amit Oroszországtól vesznek.

Ezek után kezdtek az ukrajnai parlament tagjai olyan nyilatkozatokat tenni, miszerint nem lesz ez így jó. Rá kell jönniük, még időben, hogy Ukrajnának drága csatlakozás lenne ez. Területi veszteségek, gazdasági hátrányok, nyersanyagdrágulás, nem beszélve a többiről, melyek majd csak később fognak kiderülni (termőföldek felvásárlása, gyárak lenyúlása, rabszolgatelepek létesítése, teljes nemzeti identitás elvesztése). Az Európai Unióval szemben megfelelő alternatíva áll rendelkezésre, és nem kell sokat tenni érte, minden kapcsolati rendszer, földrajzi adottság, katonai együttműködési lehetőség adott. Csak megfelelően kellene dönteni.

Kemény Gábor - Hídfő.net


http://www.hidfo.net/2013/10/24/akadozik-az-ukran-belepes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ami a gázkamrák jelenlétét illeti, még mindig a bizonyítéko
  2013-10-24 18:22:29, csütörtök
 
  2013-10-24. 16:32
"Ami a gázkamrák jelenlétét illeti, még mindig a bizonyítékokra várunk" - interjú Erich Priebkével (I. rész)



- Priebke úr, néhány évvel ezelőtt azt mondta, hogy nem tagadja meg a múltját. 100 évesen még mindig így van vele?
- Igen.
- Mit ért ez alatt pontosan?
- Úgy döntöttem, hogy hű maradok önmagamhoz.
Zoom
- Vagyis még ma is nemzetiszocialistának vallja magát?
- A saját múltunkhoz való hűség olyan valami, ami meggyőződésünkkel függ össze. Természetem e világlátás, az eszményeim, az, ami nekünk, németeknek világnézetünk volt, és ami még mindig az, és ami összefügg az önérzet és a becsület érzésével. A politika egészen más dolog. A nemzetiszocializmusnak a vereségünkkel leáldozott, és ma nincs többé kilátás a fennmaradására.
- Ez a világnézet, amiről Ön beszél, tartalmazza az antiszemitizmust is?
- Ha Ön kérdésével valóban az igazságot akarja megismerni, akkor szükség van néhány klisé és előítélet feladására: kritizálni nem jelenti azt, hogy valakit tönkre akarunk tenni. Németországban a XX. század eleje óta nyíltan kritizálták a zsidók viselkedését. Tény, hogy a zsidók abnormálisan növekvő gazdasági, következésképpen politikai hatalmat is kezükben tartottak, amíg a világnépességnek csak kis részét képezik, és ez igazságtalannak látszik. Ez még ma is tény, hogy ha mi az ezer leggazdagabb és leghatalmasabb embert vesszük, muszáj megállapítanunk, hogy egy figyelemre méltó részük zsidó, bankos, multinacionális vállalatok működtetője. Mindenekelőtt az első világháború befejeződése után és versailles-i szerződés igája alatt, a Kelet-Európából Németországba történő zsidó bevándorlás szabályos katasztrófához vezetett, kiváltva ezek óriási tőkefelhalmozását által néhány éven belül, amíg a weimari köztársaság idején a német nép túlnyomó többsége nagy szegénységben élt. Ebben a klímában az uzsorások megsokszorozták vagyonukat, és a zsidókkal szembeni frusztráció érzése növekedett.
- Ez egy régi történet, miután a zsidók vallása engedélyezi az uzsoraszedést, amíg a keresztények számára tilos. Véleménye szerint melyik az igaz?
- Bizonyos, hogy ez nem az én elképzelésemtől függ. Elegendő Shakespeare-t vagy Dosztojevszkijt olvasni annak felismeréséhez, hogy hasonló problémák történelmi szemszögből valóban voltak, Velencétől Szentpétervárig. Ez nem jelenti azt, hogy azokban az időkben a zsidók voltak az egyedüli pénzkölcsönzők. Magam részéről azonosultam Ezra Pounddal, a költővel: ,,Egy zsidó vagy egy árja pénzkölcsönző között nem látok különbséget."
- Mindezzel igazolja az antiszemitizmust?
- Nem. Nézze, ez nem jelenti azt, hogy a zsidók közt ne lennének rendes emberek. Ismétlem, az antiszemitizmus gyűlöletet jelent, válogatás nélküli gyűlöletet. Üldöztetésem utolsó éveiben is, mint szabadságától megfosztott öregember, mindig visszautasítottam a gyűlöletet. Soha nem akartam gyűlölni, még azokat sem, akik engemet gyűlöltek. Csupán a kritika jogosságáról beszélek, és megpróbálom az okokat megvilágítani. És még ennél is többet akarok mondani Önnek: arra kell gondolnia, hogy a zsidók nagy része magát - az ő különleges vallási nézeteik okán - felsőbbrendű és jobb embernek képzeli. Azonosítják magukat a bibliai ,,Isten választott népével".
- Hitler is beszélt az árja rassz felsőbbrendűségéről.
- Igen, Hitler is bedőlt a felsőbbrendűség eszméjének. Ez is egy oka volt a tévedéseknek, melyek miatt nem volt visszaút. Mindenesetre vegye figyelembe, hogy azokban az években általánosan elfogadott volt bizonyos fajta rasszizmus. Éspedig ez nem csupán néphangulat kérdése volt, hanem megjelent kormányzati szinten, sőt a jogrendben is.
Noha az amerikaiak egykor rabszolga-kereskedők voltak, és az afrikai népeket deportálták, mégis rasszisták maradtak, és a feketékkel szemben kirekesztő módon viselkednek. Hitler első, úgynevezett rassztörvényei nem korlátozták nagyobb mértékben a zsidók jogait, mint az egykori afrikai rabszolgákét több USA-államban. Ugyanez érvényes az indiai népekre a britek által, és a franciák sem viselkedtek másképp gyarmati alattvalóikkal. Nem is beszélve az etnikai kisebbségekkel való bánásmódról a volt Szovjetunióban abban az időben.
- És mi a véleménye arról, mikor a szituáció eszkalálódott Németországban?
- A konfliktus radikalizálódott, egyre jobban kiéleződött. A német zsidók, az amerikaiak, a britek, és a világzsidóság az egyik oldalon, ellenünk, Németország a másik oldalon. Természetesen a német zsidók egyre nehezebb helyzetbe kerültek. A rá következő döntés, Németországban a kemény törvények alkotása a zsidók életét egyre nehezebbé tette. Ekkor, 1938 novemberében egy zsidó, bizonyos Grünspan Németország elleni tiltakozásul megölte Ernst vom Rath-ot, franciaországi követségünk egy tanácsosát. Ezt követte a híres ,,birodalmi kristályéjszaka". Tüntetők csoportjai az egész birodalomban betörték a zsidó boltok kirakatait. Ettől a pillanattól kezdve a zsidókat tekintették egyedüli ellenségnek. A kormány átvétele után Hitler megkísérelte Németország elhagyására bátorítani a zsidókat. Végül a németek zsidókkal szembeni bizalmatlanságának klímájában, melyet a háború, a bojkottok, a legfontosabb nemzetközi zsidó szervezetekkel szembeni nyílt konfliktusok okoztak, zárták őket táborokba, szabályosan, mint ellenséget. Természetesen ez sok ártatlan család számára katasztrófát jelentett.
- Ezért fakadt Ön szerint a zsidók szenvedése saját vétkükből?
- A vétkesség kissé mindkét oldalon adott. Így a szövetségesekén is, akik a II. világháborúban, miután a németek bevonultak Lengyelországba, azt Németországgal szemben felszabadították. Egy olyan területet, ahol a nagyarányú német lakosság állandó túlkapásoknak volt kitéve, és a versailles-i szerződés az újdonsült lengyel állam ellenőrzése alá helyezett. Sztálin Oroszországával, vagy annak a maradék Lengyelország elleni inváziójával szemben a kisujját sem mozdította senki. Ellenkezőleg, a konfliktus végén, hogy Lengyelország függetlenségét a németektől megvédjék, rövid úton Sztálinnak ajándékozták egész Kelet-Európát, Lengyelországgal együtt.
- Eszerint - a politikától függetlenül is - szimpatizál Ön a történelmi revizionizmus-elmélettel?
- Nem pontosan értem, mit értünk revizionizmuson. Ha az 1945-ös nürnbergi perről beszélünk, akkor azt mondhatom Önnek, hogy itt egy hihetetlen eljárásról volt szó, egy nagy kirakatperről, egyetlen célból, hogy a német népet és vezetőjét a világnyilvánosság előtt embertelennek és embert megvetőnek mutassák be.
- Mire alapozza ezen állítását?
- Mit mondhat az ember egy önmagát kinevező bíróságról, mely csak a legyőzöttek bűneit ítéli el, a nyertesekét azonban nem; ahol egyidejűleg a győztes a vádló, a bíró és a károsult fél; és ahol a büntető cikkely speciálisan és utólagosan lett egy cselekményre megalkotva, hogy utólagosan el lehessen érte ítélni? Maga Kennedy államelnök is undorítónak nevezte ezt a pert, mert ,,az USA alkotmányának alapelveit sérti, hogy egy legyőzött ellenfelet megbüntessenek".
- Ha Ön azt állítja is, hogy az emberiség elleni bűntett bűncselekménye, mely szerint Nürnbergben ítélkeztek, korábban, mint ilyen, nem létezett, hanem csak épp e nemzetközi ítélőszék alkotta meg; mégis azt kell mondani, hogy a vád szörnyű tettekre vonatkozott.
- Nürnbergben a németeket vádolták a katyn-i mészárlással, aztán 1990-ben Gorbacsov beismerte, hogy ugyanezek az orosz vádlók voltak azok, akik húszezer lengyel tisztet a katyn-i erdőkben, egy-egy fejlövéssel meggyilkoltak. 1992-ben Jelcin, orosz elnök bemutatta a rendelkezés eredeti dokumentumait, melyet Sztálin írt alá.
Azt is a németek szemére hányták, hogy a zsidókból szappant csináltak. Mi több, e szappanok példányai az USA, Izrael és más országok múzeumaiba kerültek. Csak 1990-ben kellett végül a Jeruzsálemi Egyetem egy professzorának beismernie, hogy szélhámosságról volt szó.
- Igen, de a koncentrációs táborokat nem a nürnbergi bírák találták ki.
- A háború eme szörnyű éveiben természetes célszerűség volt, hogy a civil lakosságot, mely fenyegetést jelentett a nemzetbiztonságra, koncentrációs táborokba zárják. A II. világháborúban ezt az oroszok, és az USA is így tette. Különösen az utóbbi tette ezt, az amerikai nép ázsiai származású tagjaival.
- De az amerikai koncentrációs táborokban a lakosság japán etnikumú csoportja számára nem voltak gázkamrák.
- Ahogy már mondtam, Nürnbergben számtalan vádat kitaláltak. Ami a koncentrációs táborokban a gázkamrák jelenlétét illeti, még mindig a bizonyítékokra várunk. A táborokban a foglyoknak dolgozni kellett. A munka miatt napközben sokan elhagyták a tábort, és este jöttek vissza. A háború alatt a munkaerő szüksége összeegyezhetetlen a váddal, hogy egyidejűleg valahol az emberek kígyózó sorokban álltak, hogy gázkamrákban leljék halálukat. Egy gázkamra üzemeltetése környezetére félelmetesen veszélyes, külső részei is életveszélyesek. Az ötlet, hogy emberek millióit ily módon küldjék a halálba, ugyanazon a helyen, ahol más emberek élnek és dolgoznak, anélkül, hogy tudnának róla, őrültség, és a gyakorlatban is nehezen kivitelezhető.
(Folytatjuk)
Megjelent 2013. július végén (eredetileg olasz nyelven, németből fordította: Tarnóczy Szabolcs)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/119417/#ixzz2ieo8qXJw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sok busz hozta a Birkamenet résztvevői (“Választási&#
  2013-10-24 18:19:09, csütörtök
 
 
Sok busz hozta a Birkamenet résztvevői (“Választási" fuvarozási főpróba?)
Posted on 2013/10/24 Szerző: Admin

Még turisztikai főszezonban sem lát egyszerre annyi buszt a városligeti jó öreg Vajdahunyad-vára a szomszéd Hősök-tere melletti parkolóban, mint tegnap.
Buszkaravánok hordták össze határon belülről és határokon túlról a sok százezernyi birkát, egy jó kis Döbrögi-imádásra!
De voltak akik saját autóval érkeztek, vagy menetrendszerinti buszokkal, esetleg vonattal.

Élvezkedhettek tegnap kedvükre!

De mi pénzbe került ez nekünk?

http://balrad.wordpress.com/2013/10/24/sok-busz-hozta-a-birkamenet-resztvevoi-val asztasi-fuvarozasi-foproba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézzétek a szemét
  2013-10-24 18:18:35, csütörtök
 
 



Nézzétek a szemét


Képeket és videókat nézegetek az 1956-os harcokról. Nézem az arcokat. Többségében tizen-huszonévesek. Szakmunkásképzős fiúk, egyetemista és munkás férfiak, szebb sorsra érdemes lányok és nők. Látok győzelmi mámort, látok harcos indulatot, látok elkeseredett gyászt. Látom a serdülő fiúkat szemükben a hittel: sosem halunk meg - hiszen amikor katonásdit játszottunk, akkor sem lett semmi baj... Látom a szerelmeseket, akik azt hiszik, ha fogják egymást kezét, semmi sem történhet. Látom az öregek gyászos arcát, akik akár két világháború miatt is szembesülhettek azzal, hogy sem az ifjúkor, sem a szerelem nem véd meg a tragédiáktól.

De nem csak ilyen arcokat látok, nem csak az idősek szemében látom annak a tudatát, hogy meghalhatunk. Egészen megdöbbentő számomra egy lánynak az arca, aki fegyvert tart a kezében.

Mit látok a szemében? Ott látom a kötelességét annak, hogy fel kell áldoznia az életét. És ezzel szemben azt, hogy hihetetlenül fiatal... Hány éves lehet? Húsz? Dolgozó nő már, vagy talán még iskolába jár? Szabadna, hogy egy ennyi idős lánynak ilyen tekintete legyen? Ilyen elkötelezett, ilyen mindenre kész? Vajon egy mai húszéves lány, akinek csupa kényelem, semmittevés és szórakozás az élete, bele tudna nézni ebbe a szempárba anélkül, hogy ne rendüljön meg? És az idősebbek, akik azon bosszankodnak, hogy nincs pénz a nyaralásra, vagy az autójuk már 10 éves elmúlt? Olyan férfiak, akik csak tespedni képesek vagy heves facebook-csatákat vívni a semmiről? Mit szólnak egy húszéves, hullámos hajú, kedves arcú lányhoz, aki fegyvert fog a kezében, és akinek a szeme haláltmegvető bátorságot tükröz?

Nézzétek meg a szemét! Ebben a két szemben benne van az, hogy meg kell halni, hiába vagyok nő, hiába vagyok fiatal! És olyasmit kell tennem, ami még férfinak is nehéz: ölni...

Ha csak annyit megteszünk a mai nap, hogy belenézünk ebbe a szempárba, és elgondolkozunk azon, milyen a mi életünk, és milyen lehetett az ő élete, meg fog változni az életünk és a gondolkodásunk. Ha eltöprengünk azon, mi vezette ezt a lányt odáig, hogy fegyvert fogjon és szembe nézzen a halállal: azzal a halállal, amit ő oszt, és azzal, amit rá mérnek - az utcán vagy az ÁVH pincéiben...

Indítson minket ez a lány arra, hogy felfogjuk, egy életünk van, és nincs nagyobb földi érték, amiért áldozhatnánk - akár hosszú évek munkájával, akár egy pillanat hősiességével -, mint a nemzet és a haza.

B. Bernadett - Kitartás.hu

http://kitartas.net/2013/10/23/nezzetek-a-szemet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.