Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Minimálbéren az ország harmada
  2013-10-26 20:18:56, szombat
 
  Minimálbéren az ország harmada

Posted on 2013/10/26 Szerző: Admin

A magyarok harmada minimálbér után adózik. És a tavalyi adóbevallásokból az is kiderült, hogy az adózók 4 százaléka fizeti be az összes SZJA negyedét. Ők a havi 500 ezernél többet keresők.

Ugyan azt nem látni a számokból, hogy melyik bevallásban mekkora adókedvezményt érvényesítettek, de enélkül is beszédes az Adó Online összesítése. Azt eddig is tudni lehetett, hogy alig négy és félmillióan dolgoznak Magyarországon, ennyi adóbevallás érkezett összesen tavaly. Ez 31 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál, de ezt nem feltétlenül a munkanélküliség, hanem a több munkakörben előírt kötelező nyugdíjazás is magyarázhatja.
Az ország harmada minimálbéren van

Hiába jött pár tízezerrel kevesebb bevallás, a befizetett adó mégis emelkedett, 2011-hez képest 4,5 százalékkal többet fizettek a munkavállalók tavaly. Ez pedig csúnya görbetükre a kormányzat retorikájának, miszerint több pénz marad az emberek zsebében. Ezek szerint nem mindenkiében. Az adóhivatali adatok alapján átlagot számolva egy munkavállaló havi bruttó 170 ezer forintot vitt haza.

De sokan jártak rosszabbul, legalábbis adóbevallásuk alapján. A dolgozók harmada ugyanis a minimálbérről vagy annál kevesebbről adott számot. Fontos megjegyezni, hogy a másfél milliós csoportban benne vannak azok is, akinek a munkaviszonyán kívül más jövedelme is volt, vagy nem egész évben dolgozott, tehát például pár hónap alatt kereste meg az éves minimálbér összegét.

Tudható az is, hogy az adózók 79 százaléka fizetett SZJA-t átlagbér vagy az alatti jövedelem után. Összesen 171 ezer olyan magyar van, aki évi 6 millió forintnál, azaz havi bruttó 500 ezer forintnál többet keres. Ők az adóbevételek negyedét adják össze, és valószínűleg az is a gazdaság átalakulását mutatja, hogy ugyanez a csoport, tehát a legalább ennyit vagy többet keresők tavalyelőtt majdnem a harmadát hasították ki az szja-tortának. Vagyis mostanra kevesebbet adóznak a legnagyobb jövedelműek.
(Kurir)

Bal-Rad komm: Ime hát a magyar vadkapitalizmus lényege! “A burzsoázia diszkrét bája": “...kevesebbet adóznak a legnagyobb jövedelműek."
Ezért aztán “Magyarország jobban teljesit!" -De miben is?

http://balrad.wordpress.com/2013/10/26/minimalberen-az-orszag-harmada/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
15 trükk, amivel a szupermarketben kicsalják a pénzedet
  2013-10-26 20:09:14, szombat
 
 
15 trükk, amivel a szupermarketben kicsalják a pénzedet
2013.01.05 |

Országos hírek

Nem véletlenül mondta az anyukád... Ha a karácsony meg is volt, vannak, akik most indulnak leárazást keresni, élelmiszert meg minden héten veszünk. Nem árt, ha tudjuk, milyen trükkökkel próbálnak rávenni a szupermarketek, hogy minél több pénzt hagyjunk ott. Az áruk elrendezése a trükkök fő tárháza, de a boltok színéig és a zenéig számos más, tudományosan megalapozott módszer létezik.

Nem véletlenül mondta az anyukád, hogy csinálj bevásárlólistát, és ragaszkodj hozzá. Egy szupermarket minden egyes zuga, a parkolótól a pénztárakig, úgy van kialakítva, hogy minél több pénzt hagyjál ott, és olyan élelmiszereket is megvásárolj, amelyekre nincs is szükséged - írja a Business Insider. Utalnak arra, hogy az alkalmazott módszerek hatásosságát tudományos megfigyelésekkel, pszichológiai tesztekkel is igazolták, hivatkoznak erről szóló tanulmányokra, némelyiket még a hetvenes-nyolcvanas években készítették.

Tej helyett chips és színes magazin

Valaki beugrik egy tejért, majd kijön, és van nála egy jégkrém (mert le volt árazva), egy bagett (mert olyan jó volt az illata), egy csomag chips szósszal (mert az olyan buli), meg ha már ott vagyunk, akkor néhány leveskonzerv és egy magazin is (mert címlapja szerint Jennifer megint randevúzik - de vajon melyik is). A szupermarket a fogyasztók számára maga a paradicsom.

1. Már maga a bevásárlókocsi is ezt a célt szolgálja. Az 1938-ban feltalált jármű arra való, hogy minél nagyobb mennyiségű árut könnyen el tudjon vinni a vevő.
2. A legtöbb szupermarket hajlamos a bejárat közelébe helyezni a frissen sült pékárukat és a virágokat, amelyek árrése magas. Ekkor ugyanis a vevőknek még üres a bevásárlókocsija, és pihenten vágnak neki a vásárlásnak.

Nyálképzés indul

3. A másik ok, ami miatt a virágokat és a pékárut a bejárathoz helyezik, az illat, amely beindítja a nyálképzést, és valószínűbbé teszi, hogy impulzív vásárlásokra ragadtassa magát a vevő. De ezek a vonzó árucikkek arra is alkalmasak, hogy egyszerűen jókedvre derítsenek, és ezzel növeljék a vásárlókedvet.

4. Az alapvető és napi rendszerességgel kellő szükségleti cikkeket viszont valahol az áruház hátsó falánál, a lehető legtávolabb rejtik el, hogy keresztül kelljen menni az egész szupermarketen ahhoz, hogy elérhessük.

5. Sok esetben még hosszú oldalfolyosókat, zsákutcákat is alkalmaznak a polcok kialakításakor, amelyeknek csak egy kijárata van, így oda és vissza is végig kell menni rajtuk.

Orrunk elé rakják a drága holmit

6. A legtöbb üzlet jobbról balra áramoltatja a vásárlókat, hasonlóan a közlekedési rendhez. Így a legkelendőbbnek gondolt, legcsábítóbb árucikkeket jobb kéz felől helyezik el a polcokon.

7. Azok a termékek, amelyeket az üzlet leginkább ránk szeretne sózni, általában a drágább, márkás luxustermékek, szemmagasságban helyezkednek el. Az olcsóbb tömegáruk viszont valahol lent az alsóbb polcokon. Az egészséges, egyszerű, olcsó gabonaféle például lent, a színes, dizájnos csomagolású, ízesített, reklámozott, jóval drágább termék szemmagasságban. A legnépszerűbb, legkeresettebb áruk pedig a polcok közötti mellékfolyosók végén, hogy végig kelljen értük menni.

Gyerekek, sírjatok az anyukátoknak

8. A gyerekeknek szóló, cukrozott, édesített, mesefigurás gabonafélék viszont a gyerekek szemmagasságába kerülnek, ahol azok észreveszik, és sírhatnak a szüleiknek, hogy vegyék meg azokat.

9. A vevők haladását az újdonságokat, akciós különlegességeket, termékmintákat, kóstolókat bemutató marketingesek, hostessek lassítják le időnként. (Nálunk is megjelentek már.)

10. A méret igenis számít. A nagyon zsúfolt helyeken a vevők nem szívesen tartózkodnak, idegesebbek és antiszociálisak lesznek, kevesebb lesz a kedvük vásárolni és kevesebb időt töltenek az üzletben. De ez kulturális különbségektől is függ, különösen az ázsiaiak jobban bírják a tömeget, a britek pedig például jóval rosszabbul. (A zsúfolt hazai áruházakat elnézve mintha ez a szemlélet nálunk még nem terjedt volna el eléggé, vagy a plázastop jött rosszul.)

Még a falfestésre és a zenére is ügyelnek

11. A kellemes meleg színek, festés alkalmasak arra, hogy becsábítsanak valakit egy szupermarketbe. A hűvös, kékes színek a belső berendezésben viszont inkább szemlélődésre ösztönöznek és növelik az eladásokat.

12. Még a zene is számít. Kutatások igazolták, hogy a lassú zene az embereket is lassítja, több időt szánnak a vásárlásra és több pénzt költenek. Ellenben a hangos zene gyorsan kiűzi őket az üzletből, akár vásárlás nélkül is. A klasszikus zene pedig drágább termékek vásárlására ösztönzi a vásárlót.

13. Vajon melyik az áruház legprofitábilisabb része? Hát a pénztársor. Sorban állás közben előbb-utóbb engednek a vevők a csábításnak, és leemelnek valamit a drága csokikák közül, vagy a kosárba rakják a színes magazint, amelybe várakozás közben már belelapoztak. (Talán ezért nem is igyekeznek felszámolni nálunk a pénztáraknál álló hosszú sorokat?)

A legnagyobb hazugságok a reklámokban

14. Az akciós törzsvásárlói kártya azután, amelyet a pénztárnál bemutatunk, hozzásegíti a boltot ahhoz, hogy hűséges, visszatérő vásárlóvá tegyen bennünket. De praktikus, nyomon követhető adatokat is hordoz vásárlói szokásainkról.

15. A tizenötödik trükknek a Business Insider fogyasztói rovata a reklámokat nevezi, amelyeket azonban inkább a gyártók követnek el. Egy másik cikkében tíz nagy hazugságot említ, amelyeket a reklámokban sütöttek el, és később bebizonyosodott, valótlanok. Többek között ezeket:

- ,,A vitaminok megelőzik a rákot" (Bayer)
- ,,Le lehet fogyni testmozgás és diéta nélkül is" (Enforma, Steve Garvey sportoló)

Egészséges cigaretta és tökéletes erekció

- A Photoshop-katasztrófa: 2009-ben a Ralph Lauren divatcég olyan plakátokat készített, amelyek modelljei Photoshop képszerkesztő szoftver segítségével annyira karcsúsítottak, idealizáltak voltak, ami már az anatómia törvényeinek is ellent mondott.
- ,,30 kilót fogytam tíz hét alatt" (a Belly Burner csodaöv reklámja)
- ,,Ez a cigaretta egészségesebb" (Big Tobaco és más cigarettagyártók.) Ma már nehéz elhinni, de évtizedekkel ezelőtt a dohánygyártók még hasonló értelmű reklámokkal operáltak, orvosokra hivatkozva, amelyek szerint ez vagy az a cigaretta kevéssé volt káros.
- ,,Teljesebb, keményebb erekció". Az Enzyte erekciójavító kapszula reklámozására 384 millió dollárt fordítottak, mire kiderült, semmilyen hatása nincsen.

(privátbankár.hu - Zöld Válasz)


http://nagyszenas.jobbik.hu/content/15-tr%C3%BCkk-amivel-szupermarketben-kicsalj% C3%A1k-p%C3%A9nzedet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papcsák - Ferdinandy: 0-1
  2013-10-26 20:05:15, szombat
 
  2013.10.25. 13:10
Papcsák - Ferdinandy: 0-1


Elkezdődött, Feleim. Legalább annyira vártuk ez a meccset, mint egyszeri focidrukker a holland - magyart, legfeljebb arra nem számítottunk, hogy itt jóformán bemelegítés közben is gól esik. A kezdőrúgás után Papcsák vezetett botladozó támadást a jobboldalon, amit szerelés után félpályáról bevágott Ferdinandy alpolgármester.

0-1, jöhet a folytatás.

Nem lesz könnyű meccs ha arra gondolunk, Szent Tehén Ferencet az edzőtáborban leterítette az ottsevóttam', de akkor hol lehettem? fazekassándorról elnevezett fidesz vírus. Az gondolom a Fatális Véletlen számlájára írható, hogy katalizátorként mindkét esetben a Heti Válasz és Stumpf András volt a közreműködő. Sebaj, végül is az elrugaszkodás hasznos, amennyiben a fejeléshez szükséges súlypontemelkedésre értjük, de ha a valóságra akkor az könnyen olyan látszatot kelt, mintha Guzmics és Devecseri szerelemgyereke igyekezne itt meccset nyerni valahogy. Ettől még az is kisebb röhej, ha komédiásnak öltözve bamba vigyorra a képeden hónaljfingást imitálva próbálod elnyomni a korrupcióvád lármát, Ferikém.

papcsák-ferenc-gif.gif

A mérkőzés kimenetelére hatással lehet, ha a sajtó nem csak a friss ropogós eljárások állásáról kérdezgeti az ügyészséget, hanem előszedik a két keblenc, a zsarolás vádba keveredett Pusztai Péter és a Zuglói Vagyonkezelő/Mazsu Gergely ismeretlen tettes miatt elvileg megtett, de nem lobogtatott feljelentéseket is eredmények után érdeklődve, és pályára küldik ezeket a második félidőben. Akkor aztán védelem legyen a talpán ami elkerüli a történelmi vereséget valahogy.

http://varanus.blog.hu/2013/10/25/papcsak_ferdinandy_0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az üzemanyag-jelölési lázból eddig csak Simicska cége és a d
  2013-10-26 19:19:50, szombat
 
  2013-10-26. 15:15
Az üzemanyag-jelölési lázból eddig csak Simicska cége és a drágulás a biztos



Noha a parlament júliusban jövő év július 1-jéig elhalasztotta a hazai üzemanyagok kötelező jelölését, a Nol értesülései szerint a háttérben folynak a végrehajtást célzó előkészületek.

A szaktárca például kiküldte a tervezetet Brüsszelbe engedélyeztetésre, és előzetes megbeszélések folynak a bekeverések helyszínének kiválasztására. A belföldön gyártott üzemanyagba értelemszerűen a százhalombattai finomítóban kevernék bele az - ismeretlen összetételű - adalékot, bár a Mol ez ügyben mindmáig igencsak visszafogottan vétette magát észre. Az importált üzemanyagba a lap ismeretei szerint az eddig vámolásra használt udvarokban töltenék bele az adalékot.
Ennek érdekében, úgy tudják, a lebonyolítással megbízott Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) előkészítő tárgyalásokat folytat a lehetséges vámudvar-üzemeltetőkkel. Korábban az MSZKSZ stratégiai olajtároló telepei is szóba kerültek, az MSZKSZ pedig azt kérte a szállítóktól, hogy a jelölés érdekében alakítsák át tankautóikat. Szakértők szerint jogi problémákat vethet fel - az eddig sem zökkenőmentesen alakuló - jelölési rendszer kapcsán, hogy a szabályok és szerződések szerint a nagykereskedő és a kút között nem szabad hozzányúlni az üzemanyaghoz.
A vámudvarok elvileg alkalmasak a bekeverésre, korábban maguk vettek mintákat az üzemanyagokból, ám ezt ma már a vám- és jövedéki hatóságok végzik saját egységeikkel. Az, hogy a vámosok végezzék a bekeverést is, nem merül fel: a NAV minden jel szerint eddig is igyekezett a lehető legtávolabb tartani magát az ügytől. A titkos adalékanyag leszállítására, illetve a bekeverés lebonyolítására az MSZKSZ a Fidesz-közeli üzletemberekként ismert Simicska Lajoshoz és Nyerges Zsolthoz közel álló, hasonló tevékenységet eddig nem folytató Femgas Kft.-t bízta meg pályázat útján. A cég nem tett közzé tájékoztatást elképzeléseiről.
Az üzemanyag-jelölés hirtelen fogant ötlete - melyet a Fidesz rekordgyorsasággal kívánt megvalósítani még az idén - komoly szakmai vitákat váltott ki. Az előterjesztés mögött álló Rogán Antal frakcióvezető a - több tízmilliárd forintba kerülő, a forgalmazóknak kényelmetlenséget, a fogyasztóknak áremelést okozó - rendszer szükségességét mindeddig csupán általánosságokkal, az állítólagos magyarországi visszaéléssel, illetve szintén állítólagos nemzetközi példákkal igyekezett igazolni.
Arra a felvetésre, hogy a szakma nem ismer ilyen jellegű visszaéléseket és nemzetközi példákat sem, a frakcióvezető nem kívánta érveit pontosítani. A szakma arra is figyelmeztetett, hogy a jelölőrendszer elsősorban az olajbűnözők malmára hajtaná a vizet: bármennyire titkolják ugyanis a jelölőanyag összetételét, ha az egyszer bűnözők tudomására jut, bekeveréssel könnyen ,,legalizálhatják" pancsolmányaikat. A parlament a figyelmeztetések hatására csak a kerozint vette ki az érintett termékek köréből, és az EU-engedélyeztetésre hivatkozva ez év októberéről a jövő év júliusára halasztotta a megvalósítás határidejét.
Az adalékanyagot a lap birtokába került EU-beadvány sem pontosítja. A szaktárca megismétli a friss törvényben megfogalmazott követelményeket, például azt, hogy ne befolyásolja az üzemanyag motorikus tulajdonságait, ne szennyezze a környezetet, egyértelműen kimutatható legyen, és ne legyen radioaktív. Az anyag összetételét már most bizonytalanság övezi. Egy a forgalmazóknak tartott júliusi MSZKSZ-háttértájékoztatón állítólag az vetődött fel, hogy izotóppal jelölnének. Azt, hogy ez konkrétan sugárzó anyagot jelentene, az MSZKSZ néhány napra rá közleményben cáfolta. A szövetség azt is közölte honlapján, hogy nem izotóppal jelölnének, hanem olyan jelölőanyaggal, ,,mely az üzemanyagok elemösszetételétől eltérő elemeket kémiai kötésben lévő szerves vegyületeket" tartalmaz.
Az MSZKSZ korábbi tájékoztatása szerint minden, amit mondanának, a honlapjukon olvasható. Tapasztalataink szerint szakmai körökben a végrehajtási utasítást is várják, az alapján meg tudják ítélni a jelöléssel járó tényleges feladatokat. Továbbra is elevenen él azonban az a vélemény, hogy a jelölési lázból végül nem lesz semmi.
(Nol nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119505/#ixzz2iqjf8E16
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre több a mutyigyanús titkosított közbeszerzés
  2013-10-26 19:16:25, szombat
 
  Egyre több a mutyigyanús titkosított közbeszerzés
2013, október 26 - 09:40

Megnövekedett a titkosított közbeszerzések száma, több mint 120 esetben kaptak felmentést különböző kormányzati vagy önkormányzati hivatalok 2010 nyara óta a közbeszerzési kötelezettség alól, rendszerint nemzetbiztonsági okokra hivatkozva - írta a Népszabadság.

A lap szombati számában ismertetett - a mentesítések oroszlánrészét kiadó nemzetbiztonsági, a honvédelmi és rendészeti, illetve a gazdasági és informatikai parlamenti bizottságok közlése alapján - összesített adatok szerint, amíg 2010 második fél évében 14 esetben döntöttek felmentésről az illetékes bizottságok, és 2011-2012-ben is ezzel összemérhető számú, 35, illetve 33 ilyen határozat született, addig az idén október elejéig 44 esetben határoztak így.

A lap megjegyzi, hogy a felmentést az Országgyűlés illetékes bizottságától kell kérni, a döntés ténye nyilvános, más azonban nem feltétlenül. Egy ilyen határozattal nemcsak gyorsítani lehet a megrendelési folyamatot, de titokban lehet tartani, mit és mennyiért vásárolt az állami szerv, nem beszélve a szállító kiválasztásának módjáról és miértjéről. Nincs legolcsóbb vagy összességében legjobb ajánlat, nem kell pályázatokkal, kiírásokkal és versennyel bíbelődni.

A közpénzből, pályázat nélküli, titkos beszerzések után kifizetett számlák együttes összegét százmilliárdokban számolják - teszik hozzá.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/egyre_tobb_a_mutyigyanus_titkositott_kozbeszerzes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Államvédelem ma
  2013-10-26 19:14:30, szombat
 
 




Államvédelem ma

A kommunizmus kimúlása után egy egészen új rendszer született, bár hamvaiban látnivélik a múlt izzó parazsát néhányan, amit időnként felélesztenek az emlékezet lágyan rezgő fuvallatjai . Ezekből a kiválasztott pártkatonákból soha sem lettek patrióta magyar emberek, mert hiányzott belőlük az, amit magyarnak neveztek még a háború előtt . Bőrkabátosan, pisztollyal az oldalukon megjelenő kommiszárok soha sem voltak a testvéreink, még akkor sem, ha erőszakkal el akarták hitetni velünk az ellenkezőjét annak, amit a szemünk látott .

Az államot védte mindenkor a magyarsággal szemben ez a baloldali gyülekezet, akik még napjainkban is, tévelyedetten keresik a kiutat . Annyira beleidegződött lelkükbe a múlt, hogy képtelenek megtagadni az elődeiket . Megkeveredett a magyar vér is eközben . Ismertem egy erdélyi asszonyt, aki feleségül ment egy gazdag zsidó emberhez . Az ő gyermekei meghasonlottak . Leánya egy fajzsidóhoz ment feleségül . Rosszabb lett a legrosszabb zsidónál is, annyira szeretett volna megfelelni nekik !

Anyósa így sem fogadta be a lelkébe igazán, neki nem volt elegendő az apai ág zsidósága . Férje, a cukrász sokkal elnézőbb volt az anyjánál, bár ezeknél soha sem tudja az ember, hogy hányadán áll velük . Az öregasszony megjárta Auschwitzot, látni lehetett kék számait a karján, de nem bocsátotta meg egyetlen fiának azt, hogy félreházasodott . Szerencsétlen anyatárs szomorúan mesélte el feleségemnek a sorsát, de még sem éreztem szimpátiát vele . Fia katolikushoz ment, de ő sem találta helyét vele, mert valami hiányzott belőle . A zsidó vér erősen megmutatkozik mindenkiben, nyugtalanságot okoz, megfertőzi a lelket, nem hagyja nyugodni gazdáját az élete végéig .

Volt sógoromról kiderült, hogy édesanyja zsidó . Egészen addig jól el lehetett vele beszélgetni, de később már csak a zsidósága érdekelte . Barátaim között nagy számban voltak zsidó fiúk, zsidó lányok vegyesen, ez soha sem jött közénk, de mivel megjelent, azonnal elvesztettem a barátaimat . Akik megmaradtak gyermekkoromból, azokkal fel sem vetem e kérdést, mert elveszíteném őket is, tudom . Nem szeretik ha a különbözőségeinket firtatom . Gyermekeik neve szinte valamennyiüknek Dávid, vagy Dániel . Ott lapul kipájuk a fogason egészen addig, amíg rá nem tekint az ember .

Az ávósok és a hajdani ÁVH tagjai legtöbben a zsidók közül kerültek ki, így az ellenük való népharag mint pogrom maradt meg az emlékezetben . Dávid Irving angol történész, a huszadik század legelismertebb történésze, Felkelés címen, az 56-os forradalomról szóló tartalmas regényében kijelenti, hogy az ország zsidó származású vezetése ellen tört ki október 23-án a forradalom ! Nem azért akasztottak egyeseket lámpaoszlopokra, mert zsidók voltak, hanem a titkosrendőrségben való részvételük miatt

Ezt a rendőrséget a Magyarországot megszálló kommunista hatalom a magyarok ellen szervezte . A kommunista párt vezette államot, és az ő rendszerüket védték ellenünk, magyarok ellen . Mindenki ellenforradalmár lett egy szempillantás alatt, ha a rendszert kritikával illette, de még ehhez is nagy bátorság kellett, mert már egy viccért is életfogytiglani kényszermunkára itélték az embert . A rettegett fekete autó éjjel kettőkor állt meg rendszeresen valamelyik ház előtt, ahonnan halálba vitte áldozatait .

Az ÁVH-s verőlegények soha sem tudtak megbocsátani az áldozataiknak, sírba vitték bűneiket, de elfelejtettek bocsánatot kérni tőlük haláluk előtt . A magyarországi zsidók magyarként jelennek meg a nemzetközi porondon, de még a fajtársaikat is előbbre helyezik nálunk, kik befogadtuk őket, akiknek a nyelvét beszélik, s akikkel együtt éltünk számtalan generáció óta . Egyszer a baloldalon jelennek meg hazánkat képviselve, másszor a jobboldalon, de jellemző rájuk, hogy képtelenek kitárgyalni a múlt reájuk vonatkozó történéseit, amit kommunizmusnak neveztek .

Földünk minden országában közel kerültek a tűzhöz . Népviseletbe öltöznek ha kell, de nem adják fel egykönnyen a megszerzett pozicciókat . Amerika legfelsőbb vezetése mögött is ott sündörögnek ezek a jellegzetes arcú emberek, akik összeköttetéseiken keresztül irányítják a világot . Izrael miniszterelnöke Vatikánba látogatott a napokban, sőt közvetlenül az amerikai külügyminiszter látogatott el oda . Valamit egyeztettek az ezermillió embert megmozgató Római katolikus vallás vezetőjével, és a földünk magányos csendőrének szerepében tetszelgő USA második emberével .

Mintha a globalizáció végstádiumában lennénk, amikor napfényre szeretne kerülni a láthatatlannak hitt háttérhatalom az intézményeivel együtt . Azok a vezetők, akiket eltakartak előlünk a médiabirodalom összehangolt szervezetei . Csak azokról írnak, vagy beszélnek, akiket éltetni akarnak . Főleg sajátjaikat reklámozzák a filmjeikben, melyeket Hollywoodban állítanak elő . Ez a monopólium verhetetlennek tűnik . Viszont a legkisebb szikra is lángra lobbanthatja az egész világot, mivel csalással szerezték meg a hatalmukat .

Arctalan robotként megjelenő rendőrök végzik az állam védelmét mára, akiket a háttérből irányít egy láthatatlan hatalom . Felelősségre nem vonhatják őket, mert különös védettséget élveznek . A katonaságot egy szövetséges zászló alá terelték, így azonos egyenruhájukon, csupán egy parányi zászló jelzi azoknak az eredetét, akik bérbe adták magukat . Más esetben bérgyilkosnak is nevezhetnénk őket, de így büntetlenséget biztosít számukra a terrorizmus elleni végnélküli küzdelem, amit saját maguk ellen vívnak évek óta eredménytelenül . Eközben óriási mennyiségű urániummal fertőzött lőszert pumpálnak bele a lakatlan hegyek oldalába, hiszen a szövetségesek atomerőművei soha sem pihennek .

A világállam névtelen katonái pénzért támadják az ártatlanokat . Eszükbe sem jut megkérdőjelezni cselekedeteiket . Beteg világ ez kérem ! Az otthonát védelmező embert terroristának hívják . A bérgyilkost katonának . Még a saját szüleire is rátámadó rohamrendőrt a törvény karjának . Az alkotmányos jogainkat csalással kisajátító bankrendszert ezzel törvényesítették, majd a pénzteremtéssel egyeduralmat szereztek maguknak . Minden, ami körülöttünk történik, azt előre megtervezték . Egy buta kisérlet alanyai lettünk, de mégis úgy viselkedünk, mintha ez lenne maga az élet . Szó nélkül elfogadjuk más gondolatait, még akkor is, ha saját szemünkkel jól látjuk az ellenkezőjét . A világállam fegyveresei gondosan őrzik saját rendszerüket, amivel rabszolgasorba taszították mára az emberiséget, sőt a mi nevünkben adnak maguknak felhatalmazást a gaztetteikhez .


VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az NFÜ "szégyenlistája"
  2013-10-26 19:11:20, szombat
 
  Itt az NFÜ "szégyenlistája"
2013, október 26 - 15:32


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) hétfőn megkezdi az elállási eljárást a szombaton nyilvánosságra hozott listán szereplő cégekkel szemben - mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton.

Az ügynökség honlapján megjelent lista szerint összesen 2493 cég nem vette át a harmadik felszólításra sem az új és átfogóbb tartalmú átláthatósági nyilatkozatot, és ezzel nem tettek eleget a támogatási szerződésben foglalt nyilatkozattételi, adatszolgáltatási kötelezettségüknek - jelezte a helyettes államtitkár.

Kifejtette: az elállás a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindazok a cégek és egyéb szervezetek, amelyek nem tettek eleget a vállalt tájékoztatási kötelezettségüknek, elvesztik a korábban számukra megítélt támogatást. Ha már lehívták az összeg egy részét vagy egészét, kamatostul kell visszafizetniük, és további ellenőrzésre is számíthatnak. Esetükben ugyanis vizsgálni kell azt is, hogy egyszerű mulasztásról van-e szó, vagy a nyilatkozat átvételének megtagadása egyéb visszaélések eltitkolását szolgálta - hangsúlyozta Csepreghy Nándor.

Közlése szerint az elállási eljárással jelenleg érintett cégek által elnyert projektek összértéke 45-50 milliárd forint. Elmondta még, hogy a megnyitott oldalon november 16-tól azokat a cégeket is publikálják, amelyek átvették ugyan a nyilatkozatot, de a határidőig nem válaszoltak, esetükben is kezdeményezik az elállást. Folyamatosan közzéteszik azoknak a cégeknek és civil szervezeteknek a listáját, amelyek a vizsgálatok során nem minősültek átláthatónak.

A fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a pályázati kedvezményezettek átláthatósági vizsgálatának befejezése után nagyjából 50 és 100 milliárd forint közötti fejlesztési forrás szabadulhat fel. Ezeket a forrásokat újabb fejlesztésekre fordítják majd - mondta.

Kiemelte: az egész Európai Unió harcol azért, hogy csak átlátható szervezetek juthassanak közösségi forrásokhoz, Magyarország az alaptörvényében rögzítette is, hogy közpénzeket csak ilyen szervezetek kaphatnak.

Csepreghy Nándor kitért arra, hogy a 2007-ben elindított fejlesztéspolitikai rendszerben 2010 óta számos anomáliát tártak fel. A következő, 2014-2020-as uniós költségvetési ciklust úgy szeretnék elkezdeni a mostani lezárásával, hogy tisztán lássák, ki, milyen célra és mekkora forrást használt fel.

"Az nem kérdés, hogy ezek a fejlesztések Magyarországon valósultak meg (...) sokkal inkább az a probléma, hogy az ebből a pénzből megvalósult fejlesztések által keletkezett pluszjövedelmek után hol adóznak, illetve adóznak-e egyáltalán ezek a szervezetek" - fogalmazott. Hozzátette, hogy minden esetben fel kell tudni mutatni, hogy kik állnak az egyes cégek mögött.

Az NFÜ 2013 szeptemberében visszamenőleges vizsgálatot indított el, hogy tiszta helyzetet teremtsen, és láthatóvá tegye, hol adóztak a támogatásokból megvalósított fejlesztések eredményeképp keletkezett jövedelem után a támogatást elnyert cégek és civil szervezetek. Az elmúlt másfél hónapban több mint 46 ezer cégnek és civil szervezetnek küldték el az új átláthatósági nyilatkozatot. A lista az NFÜ honlapján megtalálható.

Csepreghy volt üzletfelei is jól jártak

A Jobbik által a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) feltárt, több mint 30 milliárd forintnyi offshore szervezeteknek történt kifizetési botrány továbbra sem csillapodik - közölte hétfői parlamenti felszólalásában Szilágyi György, a nemzeti radikális párt országgyűlési képviselője.

A politikus szerint hiába hangsúlyozza Lázár János miniszterelnökségi államtitkár nap mint nap, hogy rendet tesznek az NFÜ-nél, a Jobbik tudomása szerint 2012. január 1. után az offshore cégeknek kifizetett támogatásokból mind a mai napig egy fillért sem követeltek vissza, és a rejtőzködő tulajdonosokat továbbra sem tudják, vagy továbbra sem akarják megnevezni.

Szilágyi György kiemelte: nyilvánvaló, hogy az NFÜ-nél továbbra sincs rend, melyre kiváló példa a Vielin Ingatlankezelő és Ingatlanhasznosító Kft. esete. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár egykori üzlettársa, Ódor Zsolt 2008 végén úgy gondolta, hogy a VIELIN Ingatlankezelő és Ingatlanhasznosító Kft-ben meglévő üzletrészét egy liechtensteini adóparadicsomban jegyzett szervezetre, a Promax Holdingra ruházza át. Az elhatározás jó döntésnek bizonyult, hiszen pár hónappal később - az offshore szervezetekkel szimpatizáló Bajnai kabinet illetékesei 126.121.220 forint támogatásról biztosították a céget. A társaság sikertörténetét a fejlesztéspolitika jelenlegi vezetői - közöttük nyilvánvalóan értve Csepreghy Nándort is - koronázták meg. Szeptember 12-én ugyanis - újabb 45.521.200.- forint érkezett a vállalathoz. A dátum azért érdekes, mert az offshore tulajdonosok mindössze 3 nappal korábban szeptember 9-én váltak meg üzletrészüktől, azonban a cégbírósági törlés csak négy nappal később szeptember 16-án következett be.

,,Gondolom szóltak nekik, hogy offshore cégként nem lenne szabad nyerniük, ezért változtassanak. És ők változtattak" - közölte a nemzeti radikális képviselő.

MTI nyomán alfahir.hu


http://alfahir.hu/itt_az_nfu_szegyenlistaja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.