Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
A pofátlanság netovábbja: Betiltják a privát ivóvíz kutakat
  2013-10-05 21:27:17, szombat
 
 

A pofátlanság netovábbja: Betiltják a privát ivóvíz kutakat
2013. október 03. - 15:03


Internetes híradások szerint az Orbán kormány be akarja tiltani a privát személyek, ház körüli ivóvíz kútjait. A törvényrendelet abból az okból született meg, mivel francia és német vízügyi szakemberek figyelmeztetéseket küldtek a magyar államnak, hogy takarékoskodjon nyers ivóvízkészleteivel mivel az utóbbi pár évben a talajvíz hihetetlen módon lecsökkent. Továbbá korlátozni akarják háztartásonként a havi ivóvíz használatot. Az, hogy milyen korlátozások és ezen korlátozások megszegéséért milyen büntetések és szankciók várhatók még nem tudhatóak, mivel nem történt döntést róluk.

Ha a megszellőztetett információ valós, akkor kisemberem százezrei kerülnek ismét nehéz helyzetbe. Megint a leginkább rászorultak szenvedik meg a kormány sanyargató intézkedéseit. Ha a szabályozás valóban a természeti kincseink védelme érdekébe történne, még valahol el is tudnánk fogadni a dolgot, de mivel nem kötöttek ki semmiféle minimum fogyasztási korlátot, így félő, hogy szimpla bevételnövelésről van szó. Ugyanis a Kormány centralizálni, majd államosítani szándékozik a vízszolgáltatókat. Az új rendelet pedig ezen szolgáltatók bevételeit hivatott maximalizálni.


Tölgyesi Péter - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2013/10/03/pofatlansag-netovabbja-betiltjak-privat-ivoviz- kutakat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soroksári gyilkosság - Kémiai kasztrálást akar a Jobbik
  2013-10-05 21:14:32, szombat
 
  Soroksári gyilkosság - Kémiai kasztrálást akar a Jobbik
Ma | 21:02

A Jobbik elnöke szerint a közbiztonság nem pénz, hanem akarat kérdése, de Vona Gábor úgy látja, amíg a "magyar belügyben, a magyar politikában politikusbűnözők vannak, addig ne várjunk eredményeket". Az ellenzéki párt vezetője erről szombaton, a múlt héten Soroksáron meggyilkolt nő emlékére a XXIII. kerületben rendezett demonstráción beszélt.

A pártelnök visszautasította, hogy a Jobbik politikai hasznot akarna húzni a múlt heti gyilkosságból. Szerinte az lett volna a helyes, ha a szombati tüntetésen minden politikai párt részt vett volna tiltakozása jeléül.

Vona Gábor arról beszélt: bár a statisztika szerint csökkent a bűncselekmények száma és javult a közbiztonság, az emberek szubjektív biztonságérzete mégsem javult a kormányváltás óta. Kiemelte: hiába beszél a kormány arról, hogy egyre több az új rendőr, ha közben sokan el is hagyják a testületet, illetve, ha az új rendőröket pusztán bírságolásra használják. A Jobbik elnöke szerint ezért nem a rendőrök, hanem a Belügyminisztérium a felelős.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: egyre brutálisabbak a bűncselekmények, a "célszemélyek" pedig egyre védtelenebbek. Ezt pedig a kormánynak észre kellene vennie, és fel kellene ismernie, hogy erre válaszul a beszéd már kevés - fűzte hozzá.

Vona Gábor szerint a rendőrségnek vissza kellene adni cselekvési jogát, hogy megvédjék a magyar emberek biztonságát. Emellett megerősítette pártja azon követelését, hogy Magyarországon fel kellene állítani a csendőrséget a helyi közösségek védelmében. Ismertette: kormányra kerülésük esetén a Jobbik biztosítaná a Magyar Gárda működését, valamint önfenntartó börtönöket hozna létre. A halálbüntetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: szerinte az államnak joga van elvennie az ilyen bűnözők életét, és ha az elrettentő erő akár egyetlen életet is megment, akkor már megérte visszaállítani a halálbüntetést.

Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy akik megölték a nőt, "azok állatok", és szerinte is az ilyen esetekben kellene visszaállítani Magyarországon a halálbüntetést.

Varga Ildikó, a tüntetést szervező civilek egyike beszédében hangsúlyozta: amit a kerületi vezetők eddig tettek a helyi közbiztonságért, az "vajmi kevés", hiszen nincs kivilágítás a kerékpárúton, illetve nincs saját rendőrkapitánysága a XXIII. kerületnek.

Lehmann Viktor, a Jobbik budapesti alelnöke szerint a demonstráció célja, hogy felhívják a bűnözők figyelmét: az emberek nem félnek, nem hátrálnak meg és az elkövetők "ezt többet nem tehetik meg". Megerősítette, a Jobbik azt szeretné, ha a nőket vagy gyerekeket megerőszakoló elkövetőket kémiai kasztrálással sújtanák.

A komoly rendőri biztosítás mellett lezajlott rendezvényen néhány száz tüntető vett részt, többségük jobbikos zászlókkal, néhány tucatnyian képviselték a helyi roma önkormányzatot is. A demonstráción civilek aláírásokat gyűjtöttek az önálló kerületi rendőrkapitányság felállítása érdekében.

A beszédeket követően fáklyás felvonulás indult a múlt heti gyilkosság helyszínére, ahol gyertyagyújtással emlékeznek az áldozatra.

A 36 éves édesanya holttestét múlt szerdán találták meg a XXIII. kerületi Szigetdűlőn. A gyilkos felderítésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 14 rendőrből álló nyomozócsoportot hozott létre.

Forrás: MTI | STOP


http://www.stop.hu/belfold/soroksari-gyilkossag-kemiai-kasztralast-akar-a-jobbik/ 1184275/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indul-e nyomozás a Clodo-interjú alapján?
  2013-10-05 21:04:03, szombat
 
  Indul-e nyomozás a Clodo-interjú alapján?
2013-10-04 11:43:42


Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, a HVG szeptember 28-ai számában a bombagyárosként emlegetett Dietmar Clodoval közölt interjúval kapcsolatban, közölte a DK sajtóirodája pénteken.



Az interjúban Clodo fölelevenít egy 1994-es eseményt. Eszerint egy olyan személynek, aki a magyar politikai életnek akkor is fontos szereplője volt és ma is az, megbízásból át kellett adnia a lakásán egy egymillió német márkát tartalmazó táskát, ragaszkodnia kellett ahhoz, hogy azt kinyissa, és erről egy rejtett kamerával fölvételt készített. Clodo meg is nevezte az illetőt, a nevet azonban a HVG jogi megfontolásokból egyelőre nem ismertette - hívja fel a figyelmet a sajtóiroda közleménye.

Vadai Ágnes úgy véli, ha Clodo története igaz, akkor a mai magyar politikai életben fontos szerepet játszik valaki, akit ennek alapján súlyos bűncselekményekkel lehetne megvádolni, és akiről alappal föltételezhető, hogy egy-két ténykedése az azóta eltelt időben is joggal válthatta volna ki a bűnüldöző szervek érdeklődését. Aziránt érdeklődött, kíván-e a legfőbb ügyész a HVG beszámolója alapján nyomozást elrendelni a Clodo által említett személy által az elmúlt húsz évben elkövetettek ügyében.



-naan-

http://www.hirhatar.hu/hir/indul-e-nyomozas-a-clodo-interju-alapjan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarnaörs margójára – a cigány kábítószerezés
  2013-10-05 21:01:08, szombat
 
  Tarnaörs margójára - a cigány kábítószerezés.

A héten Tarnaörs településen jártam, amely felkerült azon települések közzé, ahol gyakorlatilag teljesen megvalósult a cigány terror. Zagyva Gyula képviselőtársam és az N1 tévéstábja kísért el. Most arról írok, ami a riportból kimaradt. Sokadszorra jártam a valamikor békés, gazdag dél-hevesi településen, ahol 6-8 évvel ezelőtt még - kisebb súrlódásokat leszámítva - normálisan együtt lehetett élni a helyi cigánysággal. Mára a helyzet gyökeresen megváltozott. Miért? A problémák alapja természetesen ugyanaz, mint bárhol máshol. Növekvő munkanélküliség; csökkenő magyarság, de rohamosan növekvő cigányság; a rendőrség leépítése; jogvédőknek álcázott fajvédők tevékenysége stb. Ám van egy újnak mondható jelenség. Persze a helyiek számára és sok magyar ember számára már évek óta nem újdonság, csak azok számára, akik elől a kormányzat és a média elhallgatja a valóságot. Ez pedig nem más, mint a cigány fiatalok tömeges kábítószer fogyasztása. Köztudott tény, hogy a magyarországi fiatalok jelentős része használ kábítószert. Vannak akik ritkán, vannak akik sűrűn. Vannak akik a könnyebb drogokat és vannak aki az erősebb szereket használják. Ám az a tömeges és mértéktelen kábítószer fogyasztás, ami egyre több városi és vidéki cigánytelepen bontakozik ki, ismeretlen a magyar fiatalok körében. A legszembetűnőbb a különbség a magyar és cigány fiatalok kábítószerhez való viszonyában épp vidéken, a falvakban érhető tetten. Ugyanis általában a falvak fiataljai egy zártabb, rokonokkal, barátokkal erősebben védett közösségben nőnek fel, ahol könnyen feltűnik, ha valaki hosszabb ideig kábítószer befolyása alá kerül. Ezért nem is jellemző a falvak magyar fiataljaira a kábítószer tömeges használata. A falusi cigány közösségek körében viszont pont fordított a helyzet. Egyre több cigány közösségben totális kábítószer függés alakul ki a fiatalok körében. És mivel a tudásuk, ismereteik sokkal felületesebb a kábítószerrel kapcsolatban is, mint a magyar fiataloknál, ezért még csak az a bizonyos tudatosság sincs meg bennük, ami sok tanult magyar fiatalnál létezik és visszatartja őket a szerek nyakló nélküli használatától. Magyarul a tanulatlanságuknak, tudatlanságuknak köszönhetően a cigány fiatalok sokkal könnyebben kerülnek a kábítószerek hatása alá és válnak kábítószer függővé. Nos, ez történt Tarnaörsön is. Ami kimaradt a riportból az, hogy több középkorú cigánnyal beszéltünk, akik elmondták gyakorlatilag tehetetlenek a fiatalabb cigány kábítószer kereskedőkkel szemben. Meséltek olyan tanultabb cigány családról, amelyik elköltözött a településről, hogy 15 éves kábítószeres gyereküket ki tudják menteni abból a közegből, ami Tarnaörsön alakult ki. Így talán már könnyebben érthető miért zajlik Tarnaörsön ilyen brutális, állatias kegyetlenséggel az idős, életüket becsülettel ledolgozó magyar emberek verése, kínzása. Most már csak az a kérdés, miért nem tesz semmit a rendőrség? Mert nem létezik cigány-bűnözés? Mert nem létezik cigány kábítószerezés? 15 perc kérdezősködés után meg lehet tudni ki terjeszti, hol, mikor, mennyiért a kábítószert. Ideje nyomozni kedves rendőrök és nem fajvédők nyavalygására figyelni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Metró, felhőkarcoló és Halálcsillag épül Felcsúton
  2013-10-05 20:46:06, szombat
 
  Metró, felhőkarcoló és Halálcsillag épül Felcsúton
2013. október 4., péntek

Minderre azért van szükség, hogy a felcsúti stadiontól induló 600 milliós kisvasútról legyen mint nézni útközben.

201310-felcsut2.jpg

A 2013. évi 162-es számú Magyar Közlönyben a kiemelt beruházásként kezelt 600 milliós kisvasút mellett megjelentek egyéb rendelkezések is, amik mind Felcsút infrastruktúráját, és így az egész magyar nemzetet hivatottak szolgálni.

Első lépésként a kisvasúttal megegyező nyomvonalon, kiépítenek egy metróvonalat. Az 1-es Felcsút Metrót a budapesti 4-es metró egyes alagútjainak áthelyezésével építik ki, így lényegében csak az alagutak szállítási költségét kell kigazdálkodni. Az 1-es Felcsút Metrót a látványosság érdekében nem fogják lefedni, illetve egy üvegborítást helyeznek rá, így az a kisvasútból kinézve is szépen fog látszani.

További érdekes látványosságnak ígérkezik a világ legmagasabb épületének tervezett Burj Felcsút, ami 2.5 km magas lesz, és ugyanilyen széles. Az épület első 200 emeletén nemzeti konzultációs termek, zászlóanya-otthonok, békemenet képzők, három új stadion (természetesen mind kisebbek, mint A Stadion), rezsiharc-védelmi állások és két trafik kap helyett, az afeletti 720 emeleten pedig a falubeliek kapnak szántóföldeket.

Az igazi nagy meglepetés a kisvasúthoz épített látványosságok közül azonban a végre valahára megvalósuló Halálcsillag kormányzati negyed lehet. A Halálcsillagról technikailag egyelőre csak annyit tudunk, hogy nem Linux alapú lesz, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszere fog futni rajta. A méretéből adódóan a Halálcsillagot persze nem csak a kisvasútról lehet majd látni, de aki ezért beszól, azt úgyis a bolygójával együtt szétlézerezik a - idézzük - ,,picsába".


http://hircsarda.blog.hu/2013/10/04/metro_felhokarcolo_es_halalcsillag_epul_felcs uton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigány "munkaerőt" ajánlgatta Balog a "nem romáknak" Fran
  2013-10-05 20:23:26, szombat
 
  2013-10-05. 07:12
A cigány "munkaerőt" ajánlgatta Balog a "nem romáknak" Franciaországban

A "kultúrának a romaintegrációban betöltött hídszerepéről" beszélt Balog Zoltán rejtetterőforrás-miniszter és Bódis Krisztina "szociológus-író-dokumentumfilmes" pénteken a dél-franciaországi Aix-en-Provence-ban a "roma kultúra magyarországi helyzetéről" rendezett kerekasztal-beszélgetésen.
Balog Zoltán szerint a kultúra segítségével történő öntudatra ébredés még akkor is pozitív energiát adhat a "romáknak a szegregációból való kitöréshez", ha ellenséges velük szemben a környezet, legyen szó a politikáról, a hatóságokról vagy a kisebbség visszahúzó szerepéről. A Marseille-Provence 2013 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatba illeszkedve, a párizsi magyar nagykövetség és az aix-en-provence-i székhelyű Vasarely Alapítvány által szervezett eseményen a miniszter példaként mutatta be Bódis Krisztina munkáját: egy "szegregált" ózdi cigánytelepen a romantikától mentes, partnerségen alapuló, segítő magatartással - alkotó tevékenységeken keresztül - tanítja a "romákat" döntések meghozatalára, olyan állami szervekkel való együttműködésre, amelyeket korábban ellenségnek tekintettek. Balog Zoltán szerint ez ritkaságszámba megy, a "romákat" ugyanis Magyarországon vagy áldozatnak tekintik és paternalista módon, kulturális arroganciával próbálják "felzárkóztatni", vagy pedig olyan bűnözőknek tekintik őket, akiket meg kell nevelni.
A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyarországon mélyszegénységben élő mintegy másfél millió ember fele "roma", "a másik fele viszont nem". (Nemzetünket megnevezni persze megint büdös volt neki, hiszen, mint tudjuk, ebben az országban csak romák és nem romák élnek - a szerk.) Ezért nem kizárólag etnikai vagy nem kizárólag szociális problémáról van szó, hanem együtt a kettőről, és ez érvényes az egész közép- és kelet-európai térségben - mutatott rá. "Magyarországon mi tudjuk a felelősségünket abban, hogy ezt meg kell oldani, de úgy látszik, hogy Európa nem tudja, hogy ez egyszerre nemzeti és egyben európai probléma (...) Ha létezik közös munkaerőpiac, akkor miért nem létezik közös szolidaritás a szegénységgel kapcsolatban?" - tette fel a kérdést Balog Zoltán az Aix-Marseille egyetemen a mintegy harmincfős, elsősorban diákokból és "romákkal" foglalkozó szakemberekből álló hallgatóságnak tartott előadásában.
Kiemelte, hogy miközben az európai "romák" körében hatvanszázalékos a munkanélküliség, az Európai Unió a harmadik világból importál munkaerőt, ahelyett, hogy nagy európai oktatási programokon keresztül esélyt adna a "romáknak" a munkaerőpiacon. A miniszter szerint a "romaügy" sikere elsősorban a többségi társadalom "meggyőzésén" múlik, miután a többség Magyarországon "negatívan viszonyul a romákhoz" (vajon miért, csak nem több száz éves tapasztalat alapján? - a szerk.), és azt gondolja, hogy ők maguk tehetnek a sorsukról, nem szabad nekik több esélyt adni, mert nem tudnak élni vele. A meggyőzéshez pedig meg kell értetni a többséggel, hogy nem egy speciális, hanem központi problémáról és nemzetstratégiai kérdésről van szó: a szociális rendszer fenntarthatósága és a gazdaság működésképességének érdekében "mindannyiunk érdeke, hogy esélyt adjunk a romáknak" - hangsúlyozta Balog Zoltán.
"Nem cigányok és romák"
Bódis Krisztina úgy látja, hogy jelenleg nincs olyan találkozási pont, ahol a "nem cigányok találkoznának a romákkal". (Pedig van, például a börtönben a smasszer az elítéltekkel, korábban pedig ugyanazokkal a bíró, az ügyész és a kirendelt védőügyvéd - a szerk.) Szerinte erre jó terep lehet a kultúra, és felülírhatja azokat a hétköznapi negatív tapasztalatokat, amelyekben sok az előítélet, de sok az igazság is, valamint kiépítheti az utat a "romák elfogadása" felé, és ahhoz, hogy egyenjogúan bekapcsolódhassanak a társadalmi párbeszédbe.
A konferencia első részében Snétberger Ferenc gitárművész a roma gyerekek számára alapított tehetségkutató zenei központjáról beszélt, Káli-Horváth Kálmán festőművész pedig a Free-presszionisták elnevezésű művészi csoportot mutatta be, amely a "gettókultúra" ellen és a magyarországi cigány képzőművészet elismertetésért küzd. Délelőtt a Vasarely Alapítványban bemutatták Fliegauf Bence Csak a szél című zseniális filmjét, amelyet a 2008 júliusa és 2009 augusztusa közötti, "romák elleni merényletsorozat" inspirált, este pedig Snétberger Ferenc adott koncertet a közelmúltban megnyílt aix-en-provence-i koncertteremben.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/118565/#ixzz2gsCKCVee
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Föl, föl, bazmeg, ti rabjai a földnek!
  2013-10-05 18:31:29, szombat
 
  Föl, föl, bazmeg, ti rabjai a földnek!
2013.10.04. 11:48


Miután a Szolidaritás vezetőjén kívül - aki csökönyösen prüdériát és goebbelsi propagandát emleget - gyakorlatilag mindenki elhatárolódott már a szobordöntögetéstől, furcsa volt látni, hogy a Tv2 reggeli műsorában mégis azt a kérdést tették fel a nézőknek szavazásra: ön kinek a szobrát döntené le?

Mintha a tévések nem is hallották volna Rogán Antal frakcióvezető, stb. úr azon megnyilatkozását, miszerint az ilyen szobordöntögetés barbár cselekedet, ami nem felel meg a civilizációs normáknak!

Ezek után ne csodálkozzanak majd ott a Tv2-nél, ha a kormány netán mégis úgy dönt, hogy bevezeti a reklámadót. Sőt, akár még az alaptörvénybe is beteszik, ha a szerkesztők továbbra is rosszul viselkednek.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Kónya Péterék úgymond erőszakos akcióját nem csupán Rogán és a kormánypárti politikusok, hanem az ellenzék túlnyomó része is elítélte, amely elítélés azért nem volt mentes bizonyos szavazatszerzésre irányuló hátsó szándékoktól sem.

Istenem, hol vannak már azok a régi szép idők, amikor (a Fidesz 2002-es veresége után) az Erzsébet téren, a Gödörnél Kerényi Imre pöttyös labdákat dobáltatott a felvonulókkal a még meg nem nyílt intézmény kerítése mögé?

Igaz, később ő is bevadult kissé, és 2005. december 20-án a celldömölki beszédében már olyasmiket fejtegetett, hogy a Fidesz Isten ajándéka, ezzel szemben az MSZP és az SZDSZ kirekesztő politikát folytat, amely Rákosi, Gerő és Grósz politikájának folytatása, és ha az MSZP-SZDSZ győzne, akkor "forradalmat csinálunk". Amire Újhelyi István rögvest úgy reagált, hogy ,,Elutasítjuk a radikalizálódást, a megfélemlítést", és felszólította a Fideszt, hogy "álljanak le, és jöjjenek vissza a munka frontjára".

Állítólag egyébként Bajnait a szobordöntés ügyében a gazdái is raportra rendelték, ahol kínos magyarázkodásnak volt kitéve. Hidd el, Karcsikám, ezek a hülyék teljesen félreértették! Én nem azt mondtam nekik, hogy ledönteni, hanem, hogy leleplezni!

Bajnai beszámolt arról is, hogyan készülnek a következő megmozdulásukra.

Ismét meghívják DopeMant, aki ezúttal az Internacionálé bazmegolós változatát fogja előadni. Föl, föl, bazmeg, ti rabjai a földnek, föl, föl, bazmeg, te éhes proletár! Majd elrappeli még a Boldogasszony Anyánk és az Ah, hol vagy anyánk című énekek trágár változatát is.

Tanulva a történtekből a látványos performanszaikat is tovább folytatják ugyan, de békésebb megoldásokat választanak, és a programokat a szövetségeseikkel is egyeztetik. Elkészítik Orbán Viktor szobrát, de ezúttal marcipánból, és azzal a felhívással, hogy azt Fidesz szavazók nyalogathatják majd a megfelelő helyeken kedvükre. Karácsony Gergely télapónak öltözve virgácsot ad át Kövér Lászlónak, Szanyi Tibor pedig azt vállalta, hogy gombostűket helyez el a kormánypárti képviselők székeire.

Gyurcsány is bejelentkezett, ő a demonstrálók előtt a készülő szakácskönyvéből a bukta receptjét szerette volna ismertetni, de visszautasították.

http://proszektura.blog.hu/2013/10/04/fol_fol_bazmeg_ti_rabjai_a_foldnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
klinika előtt összefut egy lány és egy fiú ismerős
  2013-10-05 18:30:25, szombat
 
  klinika előtt összefut egy lány és egy fiú ismerős. -hova mész? kérdezi a fiú. -megyek vért adni, kapok érte 500 forintot! -és te? -megyek spermát adni kapok érte 3000 forintot! egy hónap múlva megint összefutnak. kérdi a fiú -mész megint vért adni?? a lány összeszorított szájjal rázza a fejét...  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbán véletlenül besározta a magyar elitet?
  2013-10-05 18:20:48, szombat
 
  Orbán véletlenül besározta a magyar elitet?

2013. október 04., péntek, 17:47 • Utolsó frissítés: 2013. október 04., péntek, 17:52
Szerző: hvg.hu


Orbán Viktor szerint négy-öt, a gazdasági elitünk közismert képviselőit érintő magyar ügy van Horvátországban, ezek közül csak az egyik Hernádi Zsolté. A péntek reggeli rádióinterjújában nem árulta el, kikre célzott, ezért összegyűjtöttük a legnagyobb port kavaró horvátországi magyar ügyeket.

"Négy-öt másik ügy is fut, amiben a teljes magyar gazdasági elit legismertebb személyei vannak érintve" - mondta Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádiónak adott interjújában Hernádi Zsolt Mol-vezér ügyével és Horvátországgal kapcsolatban.

A hvg.hu a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjénél érdeklődött, pontosan mely ügyekre utalt a miniszterelnök, de Havasi Bertalantól csak azt a választ kaptuk, hogy a részletekért forduljunk a Molhoz. Válaszul jeleztük, hogy nem értjük, milyen részletekkel szolgálhatna a Mol, hiszen Orbán Viktor a Mol-vezért érintőn kívüli ügyekre utalt, ami úgy érthető, a többi nem a Molhoz vagy vezetőjéhez kapcsolódik, hanem más személyekhez és cégekhez.

A másik opció, hogy a miniszterelnök által említett négy-öt horvátországi ügy mindegyike a Mollal és vezetőivel kapcsolatos. A zavart tetézve pénteken délután megszólalt a Mol kommunikációs igazgatója is, és közölte, több, 2012 előtt indított eljárás, politikailag vezérelt ügy zajlik a cég ellen Horvátországban. Szollár Domokos a részletekről nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy ezek régebbi, többségében még az előző horvát kormány időszaka alatt indított vizsgálatok.

A Podravka botrány

Akárhogy is értjük a miniszterelnök kijelentését, Horvátországban az elmúlt években több komoly botrány is kapcsolódott a magyar gazdasági elithez. Az INA-ügyön kívül volt olyan is, amelyben a Mol is érintett lehetett. Ilyen a Podravka-ügy, Horvátország történetének egyik legnagyobb korrupciós botránya. Ez az eset volt az egyik oka Ivo Sanader korábbi miniszterelnök letartóztatásának 2010-ben, és emiatt vették őrizetbe miniszterelnök-helyettesét és gazdasági miniszterét, Damir Polancecet is. A horvát hatóságok gyanúja szerint a cég vezetői, Polancec vezetésével jogszabályellenes pénzügyi manőverekkel, részben a vállalat saját pénzeszközeit felhasználva fel akarták vásárolni a cég részvényeinek 26 százalékát.

Damir Polancec és Hernádi Zsolt
Fotó: Túry Gergely

Horvát sajtóértesülések szerint az ügyben fontos szerepet kaphatott a Mol és az OTP Bank, amelyek az ügyletet finanszírozták volna. A sajtóértesülések arról szóltak, hogy a Mol erre a célra 2009-ben 34 millió eurót helyezett letétbe az OTP Banknál. A horvát sajtóban olyan feltételezés is megjelent, hogy a terv összefüggött azzal a horvát kormány és a Mol között köttetett megállapodással is, amely a magyar olajcégnek többségi irányítási jogot biztosított az INA-ban annak ellenére, hogy nem rendelkezett többségi részesedéssel a vállalatban.

Az ügyről a kiszivárgott Wikileaks-iratok is említést tesznek. Egy Washingtonnak küldött horvát távirat szerint a Podravka 34, illetve 39 millió eurós, kétlépcsős szerződést kötött egy céggel. Az ügy magyar szereplői ismeretlenek, ugyanis a táviratban szereplő cég-, illetve személyneveket a Wikileaks szerkesztői kitakarták. Az összeg alapján azonban valószínű, hogy a távirat a Mol által letétbe helyezett pénzről tesz említést. Azt pedig, hogy az ügynek fontos magyar szála van, az sejteti, hogy a távirat szerint a horvát ügyészség a nyomozás során kapcsolatban állt a magyar vádhatósággal is, amely egy ismeretlen személy és a Podravka kapcsolatát vizsgálta.

Mrs. és Mr. Kocsis ügye

A következő horvátországi magyar ügy Kocsis Istvánhoz és családjához köthető. Kocsis István 2002-től a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója, majd 2005-től a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM Zrt.) vezérigazgatója volt. 2008-tól 2011-ig a BKV Zrt. vezérigazgatója lett, ahonnan 2011-ben, közös megegyezéssel, végkielégítés nélkül távozott. Az állás nélkül maradt vezetőt Csányi Sándor vette magához és az OTP leánya, a Merkantil Bank ügyvezető igazgatója, valamint az OTP Bank külső igazgatósági tagja lett (hozzá hasonlóan külső igazgatósági tag az OTP Bankban Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója is).

Kocsis István
Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Időközben, 2012 augusztusában vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Kocsis és öt társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt (pere idén április óta tart). A vád szerint több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM Zrt.-nek és a Paksi Atomerőműnek. Idén augusztusra gyanúsított lett Kocsis István neje is. Kocsis István felesége Kocsis István ügyeinek horvátországi szálaként bukkant fel a magyar sajtóban 2009-ben. Egy bizonyos ,,Mrs. Istvan Kocsis" volt ugyanis a tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű cégnek, amely közel egymilliárd forintért (3,5 millió euróért) adott bérbe egy horvátországi szállodát az MVM leányvállalatának.

Vitézy Tamás adriai ügyei

De arra is utalhatott Orbán Viktor, ami Vitézy Tamás jobboldali kötődésű vállalkozó horvátországi befektetéseihez kapcsolódhat. (Itt Orbán egyúttal családi ügyre is utalt, hiszen Vitézy testvérének, Vitézy László rendezőnek az első házasságából született lánya, Vitézy Zsófia anyai ágon a miniszterelnök unokatestvére.) A Magyar Narancs az elmúlt hónapokban egy cikksorozatban többek között arról számolt be, hogy felszámolási eljárás indult az Orbán Viktorhoz közel álló üzletember horvátországi befektetéseit működtető Adriatiq Islands Group Hotels hazai leányvállalatával szemben. Vitézy Tamás az első Orbán-kormány idején, a 2000-es évek elején kezdett el terjeszkedni Horvátországban. A terjeszkedést a Magyar Narancs szerint politikai hátszél is segítette.

Vitézy Tamás és Orbán Viktor egy horvátországi konferencián 2008-ban
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Vitézy ügyei Horvátországban rosszul állnak: az érdekeltségébe tartozó primosteni turisztikai ingatlanokat kezelő cég ügyében ügyészségi, pénzügyi felügyeleti nyomozás és vizsgálat is indult, a sibeniki rendőrség gyanúja szerint a horvát államot 11 millió kuna kár érte. A Magyar Narancs szerint a helyiek és a horvát sajtó azt nehezményezi, hogy Vitézy és cégvezető partnere, Kerekes László a megvásárolt területeken a bevállalt kötelezettségeket nem hajtotta végre, az ingatlan valójában csak egy nagyobb hitelfelvételt segített, és a beígért fejlesztések elmaradtak.


http://hvg.hu/gazdasag/20131004_Orban_gazdasagi_elit_Horvatorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mese az ina-szakadtunkból védett barátságról
  2013-10-05 18:13:41, szombat
 
  2013.10.05. 15:21
Mese az ina-szakadtunkból védett barátságról


Vezénylő Tábornok urunk egyre jobban belekavarodik ebbe a horvát-magyar benzinbarátságba. Mer'hogy mink barátok vagyunk ám annak ellenére, hogy az egyik legkedvesebb páholytársat körözi az Interpol. "MI" nem a nemzeti oligarchát védjük, hanem Viktor szerint a nemzetek közti barátságot:

" fontosabb a hosszú távú barátság, mint egy konkrét üzlet "

Teccikéteni?

Nahátakkor! Nem kell ezért feljelentgetni senkit seholse, csak meg kell fontolnia a horvátoknak, hogy a magyar minta alapján eljárva államosítással - vásárlással - visszaveszik az irányító szerepet az INA-ban, és nem mellesleg futni hagyják Hernádi nertársat a kérdezgetés és korrupcióvád elől. Mert a barátok így tesznek és nem másképp.

Tudja fene, azért én erről csak megkérdezném a mittom a németeket, mielőtt.

Mit lehet azt tudni, ugye, hogy ha Viktort hallgatva aszongya a Merkel, hogy tesókám, akkor most ne verekedjünk itt a rezsidémonnal, vedd szépen vissza jópénzért az összes német energiaszektoros, szemétszállítós - stb - érdekeltséget, és nincs harag. Tudod, a barátok ezt szokták tenni, és nem alkalmaznak "gazdaságon kívüli kényszereket". Magad mondtad, hogy fontosabb a barátság holmi bizniszkénél, kampányrezsinél meg fassetuggya mi mindennél. Oké, tesó?

Hogymivan? Nincs pénzed?

Sebaj, mert gondolom a barátság akkor is fontosabb a konkrét üzletnél - szerencse, hogy ez számodra is világos - és eltekintesz például a rezsialkotmánytól. Mert az lehet, hogy a MOL-INA ügy rossz kérdésre adott rossz válasz a magyar közvélemény szemében, de ha te nem így jársz el, akkor a kontinens picsaszájúja leszel, ahhoz kétség nem fér.

Érted, remélem.

Na csókpuszi.

http://varanus.blog.hu/2013/10/05/mese_az_ina-szakadtunkbol_vedett_baratsagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.