Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A jövőbe vezető utat csakis a múlt alapos ismeretében tűzhet
  2013-10-06 10:15:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Leonov  
Ma okt. 6-án az Aradi vértanúkra emlékezünk!
  2013-10-06 09:40:19, vasárnap
 
 


Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848-49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat,[1] a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

Mindegyik aradi vértanú a szabadságharc kezdetén aktív, vagy kilépett császári tiszt volt, a szabadságharc végén a honvédseregben közülük egy altábornagyi, tizenegy vezérőrnagyi és egy ezredesi rendfokozatot viselt.[2] Lázár Vilmos ezredest azért sorolták a tábornokokhoz, mert a szabadságharc végén önálló seregtestet irányított. Egyébként egyikük tábornoki rendfokozatát sem ismerték el hivatalosan az osztrákok. A vértanúk között Kiss Ernő honvéd altábornagy volt a rangidős, aki korábban cs. kir. ezredes volt, a többiek ettől mind alacsonyabb osztrák tiszti rendfokozatokat viseltek.

Kossuth Lajos 1890-ben, az egyetlen fonográfon is rögzített beszédében Aradot a magyar Golgotának nevezte.[3]

Ugyanezen a napon végezték ki az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost, Pesten.
forr.:http://hu.wikipedia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzért adta a kórház az ágyat a beteg kisfiú anyjának
  2013-10-06 08:56:18, vasárnap
 
  Budapest Aludjon a széken, vagy fizessen!" - állítása szerint ezt mondták B.-né Andreának (34), aki egy hónapos kisfiával, Rolanddal bekerült az egyik fővárosi gyermekkórházba, még májusban.
Hirdetés

Az édesanya 21 ezer forintot szurkolt le a hétnapos kórházi tartózkodás után, holott a törvény szerint alanyi jogon és térítésmentesen lehetett volna beteg, szoptatott babája mellett.
- A Blikk szeptember 14-i cikkét olvasva határoztam el, hogy én is szóra nyitom a számat - kezdte Andrea, aki kérte, hogy teljes neve és arca maradjon titokban.

Ahogy szeptemberben megírtuk, a szekszárdi kórház 18 ezer forintot számlázott ki Sz. Mónikának (32), aki beteg újszülöttjével szeretett volna az osztályon maradni, hogy szoptatni tudja babáját. Tőle napi 2000 forintot kértek az étkezésre.

Az anya megbetegedett gyermekével, Rolanddal került a kórházba
- Nálunk nem az étkezéssel indokolták a napi háromezer forintot, hanem azt mondták, az ágyért és az ágynemű tisztíttatásáért kell fizetni - magyarázta az anyuka, aki besárgult és lefogyott babájával került be a gyermekkórházba.

Andrea, lévén egészségügyi dolgozó, tisztában volt a szabályokkal, de hiába érvelt azzal, hogy szoptatós anyaként jár neki az ingyenes tartózkodás.

Ezt a nyilatkozatot iratták alá Roland édesanyjával, amivel tudomásul vette, hogy napi 3000 forintot kell fizetnie
- Azt mondták, akkor aludjak a széken, mert az ágyra úgy rá sem ülhetek. Az senkit nem érdekelt, hogy ha nem pihenek, akkor elmehet a tejem. Felajánlottam, hogy akkor beviszek egy matracot magamnak, azt válaszolták, hogy arra nincs lehetőség. Elém tolták a nyilatkozatot, hogy írjam alá. Napi háromezerért kaptam egy szétnyitható fotelágyat és közös fürdőt a folyosón - háborgott az anyuka, aki férjével a most féléves Roland mellett még két gyerkőcöt nevel. - Az egyikük tartósan beteg, így főleg nem hiányzott az igazságtalanul behajtott kórházi sarc! - tette hozzá dühösen az anyuka.

A szóban forgó kórházban azt mondták, hogy térítésmentesen csak az anyaotthonban tudnak szállást biztosítani az anyáknak.
- Ellenkező esetben ki kell fizetni a háromezer forintos napi díjat, de van lehetőség egyéni elbírálásra. Az anya szociális alapon kérheti, hogy méltányosságból elengedjük a térítési díjat. Ez az esetek zömében meg is szokott történni - közölte az intézmény illetékese.

A törvény ­szerint ­ingyenes lenne
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP) korábban elmondták, hogy az egészségbiztosítási törvény szerint az OEP a kórháznak finanszírozza a 14 év alatti, kórházban fekvő gyermek szülőjének kórházi ellátását, amelyért az OEP 3000 forintot fizet naponta az intézménynek. A kórházi ellátásért az intézmény a beteg hozzátartozójától pénzt nem kérhet, kivéve, ha a hozzátartozó többletszolgáltatást, például internetet, színes tévét kér.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1170
  • e Hét: 4185
  • e Hónap: 7279
  • e Év: 75044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.