Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Világrendek belháborúja Amerikában
  2013-10-09 09:06:52, szerda
 
  Világrendek belháborúja Amerikában
2013. október 09. 08:18
Hunhír.info

bunyevacz_uj_vilagrend.jpgTarthatatlannak nevezte John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus elnöke kedden Barack Obama elnök álláspontját, miszerint nem hajlandó tárgyalni a deficitcsökkentésről, cserébe az átmeneti költségvetés jóváhagyásért és az adósságplafon emeléséért. Itt már az átlag amerikaiak bőrére megy a játék a háttérhatalom belső harcai miatt.

Boehner csalódottságának adott hangot az Obama sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban, és megismételte korábbi állítását, miszerint az elnök "feltétel nélküli megadást" követel a republikánusoktól. Az elnök a tárgyalások fejében azt követelte az ellenzéki párttól, hogy előbb hagyjon fel a "zsarolással" és szavazza meg az átmeneti költségvetést - amelynek hiánya részlegesen leállította a szövetségi kormány működését - és az adósságlimit módosítását.

A képviselőházi elnök hangsúlyozta: tárgyalni kell az államháztartási hiány hosszú távú csökkentéséről.

"A lényeg, hogy tárgyalások lesznek. Nem emelhetjük meg az adósságplafont anélkül, hogy ne tennénk valamit a túlköltekezés ellen" - mondta.

A republikánus politikus több példát hozott fel arra a múltból, hogy az adósságplafon megemelését politikai egyezkedés előzte meg.

A republikánusok azt javasolják, hogy a törvényhozás két háza hozzon létre egy bizottságot, amely kidolgozna egy átfogó megállapodást az adósságplafonról, a költségvetésről és a szociális programok megreformálásáról. Ezt Obama elutasította.

Boehner viszont, a támogatottság hiányára hivatkozva, nem hajlandó a képviselőházzal megszavaztatni az ideiglenes költségvetésnek a politikai feltételeket nem tartalmazó tervezetét, amelyet a szenátus már megszavazott, és amely újból zavartalanná tenné a megfelelő finanszírozás híján részlegesen lebénult szövetségi kormány működését. A CNN szerint ehhez meglenne a szükséges technikai többség, de akkor a házelnöknek a demokrata kisebbségre és a velük együtt szavazni hajlandó republikánusokra kellene támaszkodnia.

A leállás már nyolcadik napja tart, és a jövő héten a válság még súlyosabbá válhat, ha a kongresszus - mesterséges csődöt idézve elő - nem szavazza meg az államadósság 16,7 ezer milliárd dolláros limitjének megemelését.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69273
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Feleségverés, drogozás, állatkínzás" - Minden rendben a Fi
  2013-10-09 09:05:15, szerda
 
 
"Feleségverés, drogozás, állatkínzás" - Minden rendben a Fideszben?
nepszava.hu|2013. okt 08. 15:51


Volt országgyűlési képviselő, aki feleségét és élettársát is agyba-főbe verte, volt alpolgármester, aki drogozásba keveredett, most meg Juhász István, Apc polgármestere verte ki a biztosítékot azzal, hogy egy macskát tart a farkánál fogva egy üst fölött - összegzi a meglehetősen kétes történéseket a Fidesz háza táján a legnagyobb ellenzéki párt.

"Az asszonyverés után egy ország röhögött, miszerint egy vak komondor mindennek az oka, a drogozós videó után egy ország röhögött az alpolgármester nyilvános vizelésén, mellyel bizonyítani próbálta ártatlanságát. Juhász István most meg azt magyarázza, ő éppen kivette a levesbe belemászott macskát az üstből"- írja közleményében az MSZP.

A szocialisták szerint elfogadhatatlan, ha valaki macskát akar főzni. "Ez állatkínzás, ami mélységes erkölcsi sötétségre utal, és nemcsak a politikában, de a teljes társadalomban megvetendő."- írják. Az MSZP úgy véli, a Fidesz politikusai kétharmados többségük tudatában egyre arrogánsabbak és agresszívabbak, hozzáteszik, "fejétől bűzlik a hal".


http://www.nepszava.hu/cikk/1000096/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felcsuti: ezzel a névvel nem volt esélyem az Együtt 2014-ben
  2013-10-09 09:01:37, szerda
 
  Felcsuti: ezzel a névvel nem volt esélyem az Együtt 2014-ben
Vakkomondor | Szólj hozzá!

Az alapító távozása után a többiek Együtt 2013 néven folytatják.

Felcsuti Péter kilépett az Együtt PM szövetségből. Az ellenzéki tömörülés alapítótagja azzal indokolta távozását, hogy vezetékneve miatt hátrányos megkülönböztetés érte baloldali körökben. A neves bankár nehezményezte, hogy személyét negatív kontextusba helyezték a miniszterelnök szülőfalujában folyó fejlesztések kapcsán.



Sajtóközleményében továbbá kifejtette, hogy szerinte szélesebb körű összefogásra lett volna szükség az Orbán kormány leváltására, amely nem rekeszti ki sem a Felcsutikat, sem a felcsútiakat, és akár Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bevonásával is bővülhetett volna az ellenzéki összefogás.

Felcsuti távozásával módosult a szövetség létszáma, így a többiek Együtt 2013 néven folytatják tevékenységüket.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/10/09/felcsuti_ezzel_a_nevvel_nem_volt_eselyem_a z_egyutt_2014-ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: A kamumunka
  2013-10-09 08:51:03, szerda
 
  Bogár László: A kamumunka
2013. október 09. 07:53
Hunhír.info

bogar-laszlo.jpg,,Az uralkodó osztály rájött, hogy egy boldog, eredményes, szabadidővel rendelkező népesség halálos veszélyt jelent számára, ezért a rendszer könyörtelenül kifosztja a valódi, termelő munkásokat. Az emberek fennmaradó részét pedig a kisebb, de megfélemlített és univerzálisan gyalázott munkanélküliek rétegébe löki, valamint egy olyan nagyobb csoportba, amelynek tagjait gyakorlatilag a semmittevésért fizetik"

David Graeber, a London School of Economics antropológiaprofesszora figyelemre méltó írást publikált a ,,bullshit job" jelenség hátteréről. (A ,,bullshit job" angol kifejezést leginkább ,,kamumunkára" lehetne fordítani.)

A szerző arra tesz kísérletet, hogy - megfejtsen egy különös talányt. E talány lényegét Graeber a következő gondolatmenettel fejti ki. ,,A harmincas évek során arról elmélkedett John Maynard Keynes, a XX. század talán leghíresebb közgazdásza, hogy a század végére a technológia olyan mértékű fejlődést mutat, hogy ez lehetővé teszi a Nagy-Britanniához és az Egyesült Államokhoz hasonló országokban a tizenöt órás munkahét bevezetését. Minden okunk megvan rá, hogy azt higgyük, igaza volt. Technológiai szempontból tényleg képesek lennénk erre. A forgatókönyv mégsem valósult meg. Épp ellenkezőleg: a technológiai fejlődés olyan módozatok kiötlésének szolgálatába állt, amelyek révén rákényszeríthetőek lettünk arra, hogy többet dolgozzunk. Ehhez értelmetlen szakmák és munkák egész sorát kellett létrehozni. Hatalmas embertömegek áldozzák fel aktív éveiket olyan munkák végzésére szerte a világban - főként Európában és Észak-Amerikában -, amelyekről titokban úgy hiszik, nem is kellene azokat elvégezni. Az ebből a felállásból fakadó erkölcsi és lelki sérülés mély sebként tátong kollektív tudatunkban. Mégsem beszél róla szinte senki. És hogy miért nem valósult meg a hatvanas években még várva várt keynesi utópia? A standard válasz a kudarcot általában azzal magyarázza, hogy Keynes nem vette figyelembe a fogyasztás és az ebből eredő konzumizmus masszív növekedését: ha választhatunk a rövidebb munkaidő, illetve a több játék és szórakozás »fogyasztása« között, mi mindannyian az utóbbit választjuk. Ez persze egy kényelmes ideológiai magyarázat, ám a dolog nem ennyire egyértelmű."

De akkor mik is pontosan ezek az új szakmák? Egy nemrégiben megjelent, az 1910 és 2000 közötti Egyesült Államokbeli foglalkoztatást vizsgáló jelentés rávilágít a válaszra. Az elmúlt évszázad során az iparban, mezőgazdaságban vagy a háztartásban dolgozók száma drámai mértékben csökkent, ugyanakkor az irodai munkások, menedzserek, üzletkötők és vevőszolgálatban dolgozók száma megháromszorozódott: mostanra a foglalkoztatottak több mint háromnegyede tevékenykedik ebben a szektorban, a száz évvel korábbi nem egész egynegyedhez képest. Magyarán a termelő szakmák a jóslatoknak megfelelően automatizálódtak, a termelő ágazatban dolgozók globális aránya pedig megcsappant, még akkor is, ha számításba vesszük azokat a hatalmas munkástömegeket, amelyek most lépnek az ipar világába Indiában és Kínában. Graeber azt írja, sokszor úgy érzi, mintha létezne valaki, aki értelmetlen munkákat talál ki csak azért, hogy lefoglaljon valahogy minket. És éppen ezen a ponton ütközünk bele az egyik legkényesebb tabuként kezelt kérdésbe. Az uralkodó liberális társadalomfilozófia a kapitalizmust mint szerves fejlődéssel és szükségszerűen létrejövő társadalom- és gazdaságszerveződési modellt írja le. Ám Polányi Ká­roly Great Transformation című műve óta bizonyosan tudjuk, hogy ez nem így van. A kapitalizmus a hagyományos társadalmak tudatos és brutális szétroncsolásával jött létre, a szerves létformákkal szemben, azok ellenére. A földművelés és a kézművesség évszázadok alatt kialakuló, finom egyensúlyokra épülő, történelmileg valóban szervesnek tekinthető rendszerét olyan kegyetlen módon zúzta szét, amelyről legfeljebb a szépirodalom nagyjai mertek tudósítani, persze csak óvatosan.

A társadalomtudományok azért nem merészkedek erre a terepre, mert az oktatás-kutatás egész rendszerét azóta is a kapitalizmusban kialakult erőszakrendszer finanszírozza, szimpla ,,prostitúcióra" kényszerítve a jobb sorsra érdemes kutatókat. A nyugatias modernitás, vagyis a kapitalizmus sohasem jöhetett volna létre, illetve eleve működésképtelen lenne napjainkban is, ha ezek a fegyelmező hatalmi és erőszakstruktúrák nem üzemelnének, amelyeket persze a demokrácia nevű politikai színjáték díszletei mögé rejtenek. A hatalmi erőszak az elmúlt hetven év során elsősorban éppen a Graeber által felvetett kérdés kapcsán érhető tetten. Bár a termelékenység alapján ma nyugodtan lehetne tizenöt órás a munkahét. De a tömeges munkanélküliséggel és reálbércsökkentéssel fenyegetett és sakkban tartott nyugati munkás munkaideje alig változott. (Itt a hatalom mindig az olcsó és hatalmas indiai és kínai munkástömegeket is felhasználja a zsaroláshoz.) A sakkban tartás oka egyszerűen az, hogy, amint Graeber írja: ,,Az uralkodó osztály rájött, hogy egy boldog, eredményes, szabadidővel rendelkező népesség halálos veszélyt jelent számára, ezért a rendszer könyörtelenül kifosztja a valódi, termelő munkásokat. Az emberek fennmaradó részét pedig a kisebb, de megfélemlített és univerzálisan gyalázott munkanélküliek rétegébe löki, valamint egy olyan nagyobb csoportba, amelynek tagjait gyakorlatilag a semmittevésért fizetik. Az utóbbiakat arra ösztönzi saját helyzetük, hogy azonosuljanak az uralkodó osztály nézőpontjával, ugyanakkor folytonos nehezteléssel viseltessenek minden olyan emberrel és csoporttal szemben, akinek a munkája egyértelmű és tagadhatatlan társadalmi értékkel bír."

Vagyis a globális kapitalizmus fegyelmező diktatúrája nem munka-, inkább ,,kamumunka-alapú" társadalom. Már persze addig, amíg hagyjuk, hogy így legyen.

Magyar Hírlap

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69271
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csepeli maffiaháború
  2013-10-09 08:49:26, szerda
 
  Csepeli maffiaháború
2013. október 09. 07:25
Hunhír.info

kesesgyilkos250.jpgA nap 24 órájában őrzik a Csepelen kis híján halálra szurkált sérülteket a rendőrök. A Blikk információi szerint az egyik sérült Zoltán, a legendás olimpiai bajnok, Énekes István unokája.A fiatalember sérülései komolyak, hiszen az egyik szúrás a nyakát érte, annyi vért vesztett, hogy csak a csodával határos módon élte túl a támadást. Zoltán egyébként szintén bokszoló.A rendőrök a két sérültet egészen addig őrzik, amíg el nem fogják az összes gyanúsítottat.

- A támadók egyike, aki az életveszélyes szúrások zömét ejtette, még szökésben van. Putnoki Attila (31) veszélyes, büntetett előéletű - tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától.

Mint megtudtuk, a férfinak köze volt a híres-hírhedt soroksári ütközethez is, amikor szamurájkardokkal esett egymásnak két cigány bűnbanda. A zsaruk információi szerint prostitúcióhoz is köze van, Nyugat-Európában ,,dolgoznak" neki hölgyek, éppen ezért nem kizárható, hogy külföldre, Svájcba szökött. Amennyiben napokon belül nem kerül elő, a nemzetközi körözést is kiadják ellene.

Nemcsak őt körözik, hanem kombi Mercedes autóját is. Bűntársával, B. Oszkárral, a világbajnok kick-boxossal néhány nappal ezelőtt még beszélt mobiltelefonon, de azóta nem adott hírt magáról a menekülő szurkáló.

Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, szombat hajnalban Csepelen egy Erdősor utcai szórakozóhelyen a békésen biliárdozó B. Attilára és É. Zoltánra rátámadt egy négyfős társaság, amelynek egyik tagja a híres világbajnok sportoló volt. A támadók késekkel életveszélyesen megsebesítették a biliárdozó férfiakat, majd elmenekültek. A szórakozóhelyen a rendőrök fél napig helyszíneltek, gyakorlatilag vérben úszott az egész vendéglátóhely. Amikor kiderült, hogy az elkövetők képzett küzdősportolók, a TEK is bekapcsolódott keresésükbe Közülük kettőt, B. Oszkárt és B. Rolandot a zsaruknak sikerült elfogniuk három nappal később.

Úgy tudjuk, mobiltelefonjukat mérték be, így sikerült nyomukra bukkanniuk. Ketten még szökésben vannak, őket nagy erőkkel keresik a rendőrök. A megtámadott áldozatokat a mentők a Merényi Gusztáv Kórházba szállították súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

Hunhír.info - Blikk

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69268
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Nem leszek szavazógép” – sértett fideszes
  2013-10-09 08:43:33, szerda
 
  ,,Nem leszek szavazógép" - sértett fideszesek távoznak a parlamentből

2013. október 08., kedd, 10:47
Szerző: Kósa András - M. László Ferenc


Hétfőn jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy 2014-ben egy időre visszavonul az országos politikától. Korábban hasonlóan döntött a párt egyik alelnöke, Pokorni Zoltán, de több, befolyásos, a kerületét mindig hatalmas többséggel nyerő, a pártot több cikluson keresztül szolgáló képviselő-polgármester, kerületi vezető mond búcsút az Országgyűlésnek. Döntésükben forrásaink szerint szerepet játszott a sértettség is: a polgármesteri lobbi 2010 óta jelentősen meggyengült, többször kellett saját érdekeik ellen szavazniuk.

,,Jó irányban vagyunk, de még nem fejeztük be, és természetesen itt szeretném folytatni, ha a kerületiek felhatalmaznak" - ezzel indokolta a nagyobbik kormánypárt 32 éves kommunikációs igazgatója az ATV Szabad szemmel című műsorában, miért vonul vissza a 2014-es választások után az általa vezetett fővárosi kerületbe. Kocsis Máté - aki 2009 óta Józsefváros polgármestere - alig három éve lépett be az országos politikába parlamenti képviselőként, és tavaly decembere óta irányítja a Fidesz kommunikációs stábját.

Nem Kocsis az egyetlen befolyásos kormánypárti politikus, aki jövőre inkább a polgármesterséget választja és búcsúzik az országgyűlési politikától. A tavaly április 16-án elfogadott Országgyűlésről szóló törvény ugyanis nagyon szigorú összeférhetetlenségi szabályokat határozott meg. A jogszabály szerint nemcsak polgármesteri posztot nem tölthetnek be a képviselők, de semmilyen más keresőfoglalkozást nem folytathatnak, és egyéb megbízatásukért - kivéve a tudományos, oktatói, művészeti, valamint a jogi oltalom alá eső szellemi tevékenységet - nem fogadhatnak el díjazást a következő ciklustól.

A törvény a Fidesz 224 képviselője közül 63, a KDNP 35 fős parlamenti frakciójából 8 polgármestert érint, ezen felül több tucat megyei közgyűlési elnöknek, önkormányzati képviselő-testületi tagnak kell majd a döntését meghoznia. Olyan országosan ismert politikusoknak kell választania Kocsishoz hasonlóan, mint a parlamenti frakciót is irányító belvárosi Rogán Antalnak, a debreceni Kósa Lajosnak, a győri Borkai Zsoltnak, II. kerületi Láng Zsoltnak, a csepeli - rezsicsökkenést is felügyelő - Németh Szilárdnak, a nyíradonyi Tasó Lászlónak vagy a Fidesz-szóvivő bajai Zsigó Róbertnek.

Emigrálnak Orbán mellől?

,,Közvetlenül a választókért dolgozhatok, és nem utolsósorban autonómabb leszek." ,,Én irányítok, nem leszek szavazógép" - így indokolta a hvg.hu-nak két neve elhallgatását kérő képviselő-polgármester hétfőn a parlamentben, miért választja szívesebben a helyi politikát 2014-től. Minként politikus azt hangsúlyozta, az elmúlt három évben tudomásul vették, hogy a pártvezetés rohamtempóban akarta levezényelni az ország átalakítását. De egyben azt is hozzátették, több olyan törvény is volt, amivel nem értettek egyet, ám felvetéseikre, módosító javaslataikra nem volt fogadókészség, nekik meg igazodniuk kellett a frakciófegyelemhez, ami számukra még egy cikluson keresztül túl sok lenne.

Kocsis Máté - gyereket akar, visszavonul
Fotó: Stiller Ákos

A Fidesz elnökségében már 2010 előtt eldőlt, hogy csökkenteni fogják a parlament létszámát, illetve kimondják az önkormányzati posztok és a képviselőség összeférhetetlenségét. Orbán Viktor pártelnök a választások előtt minden egyes képviselő-jelölttel külön elbeszélgetett, ahol rákérdezett arra is, hogy vállalják-e egy ilyen törvény megszavazását. A korábbi frakcióvezető már 2011-ben - a tervezet előkészítési fázisában - újból sorra vette a képviselőket, akiket a 2014 utáni terveikről kérdezgetett, majd a Népszabadság akkori értesülései szerint a pártvezetés jelezte: a kiesők közül senki nem maradhat poszt nélkül, többen kormányhivatali vagy járási hivatali megbízást kaphattak.

Egy, a politikai elit szétterítésére rálátó Fidesz-munkatárs szerint az elmúlt két évben számos többciklusos polgármester, évtizedek óta a pártnak dolgozó önkormányzati vezető jelezte, ha rákényszerül a hátország feladására, akkor nem látja értelmét az országos politikában maradni. Forrásunk szerint akad köztük olyan polgármester is, aki úgy érzi, a túl erős központi akarattal szemben képtelen volt érvényesíteni a városa érdekeit. Forrásaink a ,,sértett" polgármesternek tartják az önkormányzati választást 2006-ben 82, 2010-ben pedig 87 százalékkal nyerő Bóka Istvánt, Balatonfüred vezetőjét. Ebbe a csoportba sorolják Tököl polgármesterét, a KDNP-s Hoffman Pált, akivel szemben 2010-ben sem a Jobbik, sem az MSZP nem indított ellenjelöltet, így a szavazatok 100 százalékát söpörte be. Forrásaink felemlegették Bicske polgármesterének, Tessely Zoltánnak is a nevét, aki 2010-ben közel 50 százalékkal győzött a 11 százalékot szerzett MSZP-s előtt. Igaz, Tessely legutóbb keményen visszavágott, amikor az Együtt 2014 két politikusa azt állította, a városban annyira rossz a helyzet, hogy még a polgármester is elköltözött Csabdiba, mert a kormányzat nem támogatta a fejlesztéseket. Tessely viszont azzal replikázott, hogy neki kellett ledolgoznia az előző ,,balliberális" vezetés felhalmozta adósságállományt, viszont nem cáfolta az elköltözés tényét.

Levágták ,,a politika lábait"

A Hegyvidék polgármestere, az első Orbán-kabinet oktatási minisztere nyíltan beszélt a parlamenti politizálástól való visszavonulásáról. Az Indexnek adott áprilisi interjúban Pokorni Zoltán azt mondta, megbeszélte négyszemközt a dolgot a pártelnökkel, aki szerint a képviselőségről való lemondás ,,pazarlás", de tudomásul vette döntését. ,,A polgármesterek lába leér a földig. Nekem már másnap mondják az emberek az utcán, ha valami rosszul érinti őket, az országgyűlési képviselőkhöz viszont sokszor sokkal áttételesebben érkeznek a visszajelzések" - magyarázta Pokorni, miért nem értett egyet az összeférhetetlenség kimondásával. Igaz, az idézett interjúban Pokorni azt is hangsúlyozta, szó sem volt, és nem is lesz ,,belső ellenzéki szerepről". Utódja a választókerületben a fejlesztési minisztérium államtitkára, Fónagy János lesz.

Pokorni Zoltán - nem lesz ellenzéki, de megtalálta a kijáratot
Fotó: Stiller Ákos

A parlament oktatási bizottságának elnöke - akit két hete választottak újra alelnöknek a Fidesz kongresszusán - korábban többször bírálta a Hoffmann Rózsa irányította köznevelési és felsőoktatási reformot, ellenezte a teljes államosítást, több módosítóval próbált változtatni a törvényeken, de a frakció leszavazta. Forrásaink szerint ebben a legtöbb polgármester-képviselő egyetértett vele, de nem mertek kiszavazni a képviselőcsoportból. Hasonlóan tiltakoztak frakcióüléseken a közigazgatás központosítása, önkormányzati feladatok elvonása ellen - nem túl sok eredménnyel.

Pedig korábban az ,,önkormányzati lobbiként" emlegetett csoport gyakran frakciókon átívelve volt képest megakadályozni egy-egy kormányelképzelést. Mint egy fideszes képviselő elmesélte a hvg.hu-nak: egyszer Lamperth Mónika borult ki neki önkormányzati miniszterként, mondván, reformtörekvéseiket ,,még az övéiken sem tudja keresztülverni".

Időt adtak maguknak

Ebben a ciklusban is dolgozott az önkormányzati lobbi, igaz, nem olyan sikeresen, mint a második Gyurcsány-kormány idején, amikor visszaverték az SZDSZ-es irányítású Egészségügyi Minisztérium reformterveit: megakadályozták, hogy saját településük kórháza legyen az átalakítás áldozata (2010 után viszont nem volt apelláta, minden kórház állami fenntartású lett - a szerk.).

Kósa Lajos - még az ősszel igent vagy nemet mond
Fotó: Stiller Ákos

Azt viszont sikerült elérniük, hogy az összeférhetetlenség ne azonnal a 2014-es országgyűlési választások után lépjen hatályba. Kósa Lajos és Láng Zsolt kezdeményezte a parlamentben tavaly novemberben, hogy az új szabályok mégse az új Országgyűlés megalakulásakor, hanem 2014 októberében, a helyhatósági választással lépjenek hatályba.

Ez lehetővé teszi, hogy a választókerületi elnöki posztot betöltő fideszes polgármesterek - akik a pártban uralkodó szokásjog szerint képviselőjelöltek lesznek - akár a választási eredmény fényében döntsenek, melyik lehetőséget választják. Kósa a hvg.hu-nak azt mondta, ő semmiképpen nem vár a válasszal, legkésőbb idén október-novemberben dönteni fog. A Fideszben szinte biztosra veszik, hogy a képviselőséget választja ő is, és a frakcióvezető, Rogán Antal is. Forrásaink azzal magyarázták a várakozást, hogy a két politikus nem szeretné, ha bejelentésük nyomán utódlási háborúskodás indulna a helyi Fideszben.

,,Lajos belső fórumokon többször kijelentette, hogy nagy és hosszú távú tervei vannak az országos politikában" - mondta egy, az elnökségi döntéshozatalra rálátó forrás. Szerinte a debreceni polgármester jelezte, szívesen látná a párt regionális választókerületi elnökét, az Orbán bizalmát is élvező Rác Róbertet (jelenlegi parlamenti képviselőt) a város élén, ám helyi fideszes forrásaink szerint Papp László és Pajna Zoltán alpolgármesterek is ambicionálják a posztot. Kósa Lajos ezzel kapcsolatban azt mondta a hvg.hu-nak, még nem döntött, de legkésőbb novemberben választani fog, merre tovább.

Szintén nem döntött még a csepeli önkormányzatot vezető Németh Szilárd sem, aki a pártban a rezsicsökkentést védő munkacsoport vezetőjeként futott be gyors karriert tavasz óta. A politikus a hvg.hu-nak azt mondta, választókerületi elnökként adódna, hogy ő lesz az egyéni képviselőjelölt, de ,,a végső szót a pártelnök mondja ki, én mindenesetre tudnék rátermett utódot találni a helyemre Csepelen, az egyik alpolgármesterem személyében". Nem hozta meg a döntését Székesfehérvár vezetője, Cser-Palkovics András sem, de forrásaink szerint várhatóan a polgármesterséget választja.

,,Biztos háttérre támaszkodom"

Nemcsak Pokorni, a legtöbb fővárosi kerületi polgármester is búcsút int a parlamenti politikának. Kocsis Máté úgy vonul vissza, hogy közben kommunikációs igazgatóként fontos szerepet kell majd betöltenie a választási kampányban (a politikus részben azzal magyarázta a döntését, hogy feleségével gyereket akarnak, kevesebbet szeretne dolgozni - a szerk.). Fideszes forrásaink szerint a kerületi ellenzékével gyakran egyezkedő Kocsis - akit korábban Lázár János mentorált - maga is tudja, nem áll jól neki az a ,,bulldog" szerep, amit most visz.

A 2011-es időközi kampány - jobb ma egy kerület
Fotó: Stiller Ákos

A Rózsadombot is magába foglaló II. kerület vezetője, Láng Zsolt is helyben folytathatja 2014-ben, mert a választókerültben a jelenlegi nemzetgazdasági miniszter, a karcagi Varga Mihály indulhat. Pedig 2011 novemberében az időközi parlamenti választáson Láng főlényesen nyert az ellenzéki jelöltekkel szemben: az MSZP-s Lévai Katalin és az LMP-s Karácsony együtt sem ért el akkora eredményt, mint ő. Mint azt már 2011-ben bejelentette, marad a kerületében Riz Levente, Rákosmente polgármestere. Az MTI-nek adott 2012-es interjújában jelentette be az országos politikából való visszavonulását az Óbudát irányító KDNP-s Bús Balázs, de nem indul tavasszal a Várnegyedet vezető Nagy Gábor Tamás sem. A Heti Válasz idén májusban írta meg, hogy nem lett választókerületi elnök a XVI. kerületi Kovács Péter, az Újpestet vezető Wintermantel Zsolt - ez a fideszes szokásjog szerint azt jelenti, hogy nem ők lesznek a képviselőjelöltek.

Több vidéki város polgármestere is úgy döntött, 2014-ben nem indul képviselőségért, inkább az önkormányzati választáson méretteti meg magát. ,,Húsz éve vagyok polgármester, ha jövőre bizalmat kapok, leszolgálok még egy ciklust, ha nem, egyből nyugdíjba vonulok" - mondta a hvg.hu-nak a szarvasi polgármester, Babák Mihály. A győri Borkai Zsolt azt mondta, már régen eldöntötte, hogy marad, szeretné folytatni a városban megkezdett fejlesztéseket. Hasonlóan nyilatkozott Nagyréde polgármestere, Balázs József is, aki azt mondta, a megye egyik legnagyobb beruházását sikerült településére vinni egy tojástartó cég formájában, így ,,elég biztos háttérre tudna támaszkodni", hozzátéve, választókerületében nem született még meg a döntés a leendő képviselőjelölt személyéről, ha úgy alakul, azt is szívesen vállalja. Mint az atv.hu-nak pár hete elmondta, a polgármesterséget választotta a nagykőrösi Czira Szabolcs, a hvg.hu pedig úgy tudja helyi forrásból, hogy maradna polgármester Szabó Tamás, Jászberény vezetője és a parlamentben csak egy ciklust töltött Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján első embere is.

http://hvg.hu/itthon/20131008_Fidesz_polgarmesterek_visszavonulnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha a jelölt, akire Baján szavazni kell nem tudja ki a kampán
  2013-10-09 08:38:20, szerda
 
  Ha a jelölt, akire Baján szavazni kell nem tudja ki a kampányfőnöke, akkor vajon mitől jelölt?
Kettős Mérce
Nagyon kemény! Interjú a Fidesz bajai jelöltjével:
444: A bíróság véleménye szerint szervezetten szállították a szavazókat erről mi a véleménye?
Fidesz jelölt: semmi, kérdezze meg a kampányfőnököt
444: Mi a véleménye a hangosbeszélős autókról?
FJ: nekem erre nincs befolyásom, kérdezze meg a kampányfőnököt
444: Ki a kampányfőnöke?
FJ: Én azt nem tudom

*************

Csak a hatalom !!! Az kell nekik , röhejes
PRIMITÍV SZARHÁZIAK!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem rasszizmus a "halál a magyarokra" és az "üsd a büdös mag
  2013-10-09 08:14:50, szerda
 
  2013-10-08. 16:26
Nem rasszizmus a "halál a magyarokra" és az "üsd a büdös magyart" a másodfok szerint

Felmentették a miskolci cigányokat a közösség elleni erőszak vádja alól. Korábban ,,közösség tagja elleni erőszakért" összesen 40 évre ítélték azokat a miskolci cigányokat, akik Jobbik-szimpatizánsok egy, az utcájukban éjszaka járőröző autóját csoportosan megtámadták. A Miskolci Városi Bíróság most másodfokon megváltoztatta az ítéletet, és garázdasággá minősítette a négy évvel ezelőtti gyilkossági kísérletet.
Így sokkal enyhébb büntetést, 1-2 év börtönt szab ki a vádlottakra, amit a vádlottak előzetesben részben már letöltöttek.

Ön téved, ha azt gondolja, ez rasszizmus...
A 2009. márciusi eset nem sokkal a zavaros hátterű tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után történt. A retkek a persorozat folyamán azzal a jól bevált cigány szöveggel védekeztek, hogy attól féltek: a következő rasszista támadás náluk lesz. Virrasztottak, őrtüzet gyújtottak, majd hajnalban rátámadtak egy többször lassan arra haladó, idegen autóra: betörték a szélvédőjét, és kövekkel dobálták meg. Az autóban százezer forintos kár keletkezett, a benne ülők könnyebb hámsérüléseket szenvedtek.
A vád közösség tagja elleni erőszak volt, vagyis az, hogy a támadások motivációja a cigányok magyargyűlölete. Erre a bizonyíték egy ,,halál a magyarokra" feliratú bot volt, amelyet a támadás közelében találtak. A másik bizonyíték az egyik vádlott vallomása volt, aki szerint a támadás közben a cigányok magyarellenes kijelentéseket tettek.
A gyanúsított elmondása szerint azonban ez a vallomás kényszer hatására született. A tárgyalássorozat korábbi szakaszában már szóba került, hogy a férfit kihallgatása során megverték a rendőrök, és így vették rá a terhelő vallomásra - ezt azonban az eljáró bíróságok sokáig nem vették figyelembe.
Első fokon a tizenegy vádlott összesen 41 év börtönbüntetést kapott, de ezt eljárási hibák miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bíróság visszadobta. A megismételt eljárásban a bíróság 2012 júliusában összesen 34 évre csökkentette a börtönbüntetést, de fenntartotta, hogy közösség elleni erőszak történt. Ez ellen a döntés ellen nyújtottak be akkor fellebbezést a Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság zsidó ügyvédei.
Az első fokon kulcsbizonyítékként kezelt vallomás felvételénél nem volt jelen kirendelt védőügyvéd, és bár ez szabálytalan, mégsem rekesztették ki a bizonyítékok sorából, mert a későbbi kihallgatások megerősítették az elhangzottakat. Hiába próbált korábban a kihallgató rendőr a vallomástétel szabályossága mellett érvelni, a bíró strasbourgi példákra és az Alkotmánybíróság korábbi határozataira hivatkozva megerősítette, hogy az szerintük szabálytalan volt.
A mostani az első eset, amikor a rasszizmussal vádolt cigány vádlottakat felmenti a bíróság a közösség elleni erőszak vádja alól. A közösség tagja elleni erőszak büntetőjogi kategóriája a kisebbség tagjainak védelmében született meg, ám több esetben is előfordult, hogy éppen cigányokat ítéltek el ezen a címen.
Alig egy hete egy, a miskolcihoz egészen hasonló ügyben másodfokon még súlyosbították is az ítéletet. Ott sajóbábonyi cigányokat vádoltak azzal, hogy egy Magyar Gárda-gyűlés után ,,magyargyűlöletből támadtak" a gárdistának tartott személyek autójára. Emiatt a bíróság összesen majdnem negyven évet szabott ki, de elképzelhető, hogy az az ügy Strassburgban fog folytatódni.
(Index korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/35/118726/#ixzz2hCdEV4K2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 24. órában vagyunk, hogy a “cigánykérdést” meg
  2013-10-09 08:01:20, szerda
 
  A 24. órában vagyunk, hogy a “cigánykérdést" megoldjuk!

Úgy gondolom, hogy minden túlzás nélkül állitható: a múlt hetet-de a közeljövő időszakát is-a “cigányozás" fogja uralni Magyarországon. (Maffiáink torzsalkodását leszámitva, ami a közelgő “választások" miatt érthető is!)

Az elmúlt két hét magyarországi “cigányeseményei" újfent előhozták az útálkozás és a rettegés érzését a magával már egyáltalán nem biró “döbrögista rejtett munkaerőtartalékokkal" szemben. Bár ez a meghatározás cinikusnak tűnhet, hiszen egyáltalán nem állithatjuk, hogy csak a döbrögista éra kegyelt és pátyolgatott etnikuma a magyarországi cigányság! A rendszerváltás óta minden kurzus igyekezett a kedvükben járni-"felemelni" őket.
Akár azt is mondhatnánk erre, hogy ez a felemelési törekvés valójában elemi társadalmi érdeke Magyarországnak! És nem is tévednénk!

Minden kétséget kizáróan megállapitható, hogy a cigányság volt a rendszerváltás legnagyobb vesztese! A kezdetekkor! A szocializmus időszakában nemcsak hogy kötelező volt dolgozni, de volt is hol dolgozni! A cigányoknak is! (Ettől még persze voltak “szabadúszó" romák! Vályogvetők, teknőfaragók, drótosok, muzsikusok, stb.)
Többségük viszont állami munkahelyeken dolgozott, zömmel az épitőiparban. Azt állitani, hogy magasan kvalifikált munkaerők lettek volna-óriási túlzás lenne. Volt néhány olyan is persze, meg voltak rendes szakképzettséggel rendelkezők! Ám a többség segédmunkára volt csak alkalmas-de a szocialista rendszer lényegéből fakadóan dolgozni voltak kénytelenek! Azidőtájt “kényszermegszokásból"-hiszen az emberi lét materiális alapja a munka volt, illetve az azért járó munkabér!

Nem tagadható, hogy mentális problémáik okán a többségük tanulási kedve meglehetősen alacsony. Ennek is köszönhető rendkivül alacsony iskolai végzettségük, és ma oly divatos kifejezéssel élve “munkaerőpiaci poziciójuk"! De munkájuk az volt, és a túlnyomó többségük-még ha közülük sokan szelid kényszernek érezték is ugyan a rendszeres munkát-de dolgoztak e szelid kényszer hatására!
Az sem tagadható, hogy társadalmi megbecsültségük éppen nem tengett túl! “Bolondcigány"-"büdöscigány"-"hülyekoke" stb. azért ment rendesen, de valójában cigány és magyar tudta kezelni a helyzetet.

A szocializmus évtizedeiben nem volt ismeretlen a cigánybűnözés fogalma Magyarországon! Állami és rendészeti szerveink is használták ezt a fogalmat, és ha bárki ezt hallotta, tudta miről van szó! Besurranás, gagyizás, lopás, betörés! Adott esetben garázdaság. Oszt' jónapot!
A magyarországi fegyintézetek 90 százalékban velük töltötték fel a celláikat hosszabb-rövidebb időkre. Voltak persze olyanok, akik kénytelenek voltak átsétálni a “sóhajok hidján"! Nem önszántukból mentek át-többnyire ösztökélték őket az átsétálásra! Utána már vitték őket tovább-ládában! Tovább ők nem jelentettek veszélyt a társadalomra!

A szocializmus korszakában is történtek erőfeszitések az integrálásukra. Politikai direktivák is rendelkeztek erre vonatkozóan, ám az integrálás alapvető tétele a rendszeres munkavégzés volt, amely az embert-emberré teszi elv alapján működött!
Elmondható, hogy részsikerek voltak. Azok a cigányok, akik hajlottak a munkavégzésre, ha a társadalom őszinte elismerését nem is tudták learatni-azért jutottak egyről a kettőre. Ők a cigánysorral szakithattak! Márpedig az egyfajta társadalmi megbecsülést jelentett számukra. Külön juttatásokra nem számithattak, plusz jogok nem illették meg őket, illetve semmiéle diszkrimináció őket nem érte! Pozitiv sem.
Adva volt számukra a lehetőség! Pontosan úgy-mint bárki más magyar, vagy nem cigány magyar állampolgárnak.
Mára eljutottunk annak a megállapitásáig, hogy túlnyomó többségük rosszul sáfárkodott azzal a lehetőséggel. Az is nyilvánvaló, hogy csakis rajtuk múlott a dolog!

A rendszerváltással a magyarországi cigányok talajvesztettekké váltak. A szabad rablás első nagy elbocsájtási hullámai elsősorban őket sodorta el. Helyzetük-anyagi értelemben-abszolút kilátástalanná vált.
Amikor pedig a cigányokról egyáltalán beszélünk, nem szabad figyelmen kivül hagyni a nem cigányokra jellemző mentalitásukat! Ebbe a mentalitásba azért kétségkivül beletartozik egyfajta léha életmódra való hajlandóság, a rendszerességtől való idegenkedés, és bizony az erőszakosság sem áll tőlük távol.

Adott volt tehát a rendszerváltás és következményei! A munka nélkül tengődő, viszont a könnyű életet igencsak kedvelő, adott esetben az erőszaktól sem visszariadó cigánytömeg.
És adott volt egy politikai törekvés, amely igyekezett ezt a tömeget kezelni! Ma már világos, hogy a lehető legroszabb módszert választva! Találgathatunk, hogy milyen ötlettől vezérelve határozta el az országot széjjelrabló új politikai elit a “támogassuk a cigányokat" akcióprogramot! A dolog vége az lett, hogy a dologtalanul lődörgő cigányok egyszercsak rájöttek, hogy bizony meg lehet élni csak a családi pótlékból, és különböző ilyen-olyan jogcimen “járó" juttatásokból. Természetüktől egyébként sem áll távol a sokgyerekes családmodell-igy hát beindult a “gyerekgyártó-biznisz"! Munkahely és egyéb elfoglaltság hiányában bőven volt idő bizniszelni! Jöttek is rajkók rendesen. De hát azoknak is kellett enni adni, ruha-cipő stb. Az iskolába járatás költségein előszeretettel spóroltak a büszke szülők, ám nem úgy az élet egyéb örömein. Amikre egy kiccsaládnak azért a látszólag bőséges szociális juttatások ellenére sem mindig jutott. Viszont kivánták!

Először talán a nagylányokkal kezdődött a dolog! A rendszerváltást úgy 14-16 éves fejjel megért ifjak-akik igencsak elcsábultak a szép új világ csillogó kinálatától-felfedezték a vágyott életvitel finanszirozásához elengedhetetlenül szükséges anyagiak előteremtésének legegyszerűbb módját. Összeszervezték a lányokat, és beindult a prostibiznisz! De mert sok volt a vadász-és kevés a fóka-megkezdődtek a bandaharcok!
A 2000. évre pedig kiteljesedett az őrület!
Lehetne sorolni vég nélkül a bűnözés kiterjedését a cigányság soraiban, amire liberális jogvédőink a megélhetés hiányának kényszerét húzták rá. (Ugyan ez a bűnözési fajta nem uralta el a nem cigány népcsoportokat-de ez nem különösebben izgatta a jogvédőket!) Ezt a fajta megközelitést igen komoly nemzetközi háttér is támogatta. Már javában készülődtünk az EU-ba, már itt kószált mindenféle EU-s biztos meg szemlélkedő. Jöttek az ukázok, hogy bizony a cigányságot felemelni, támogatni, segiteni, stb. stb. stb.

Föl is gyorsult a támogatás! Persze nem uniós segitséggel-önerőből! Az EU csak tanácsokat adott, elvárásokat fogalmazott meg.
A rajkók meg csak születtek-születtek vég nélkül! Több gyerek, több ilyen-olyan pótlék! “Fészekrakó" meg mindenféle segitő program. Csak valahogy az iskolai programok nem akartak teljesülni! No nem a politika bűneként-hanem a felemelni vágyottak ellenérzései miatt! A cigányság továbbra sem akaródzott tanulni, hogy kiművelt emberfőkké váljanak a puják!
Amelyek eljártak az iskolákba-köszönetet nem váltottak ki! A pedagógusok ugyanis robbanásszerű arányeltolódásokat tapasztaltak meg-a cigánygyerekek javára. A mentalitásbeli problémák pedig előjöttek. A csordaszellem kezdte eluralni az iskolai tantermeket, ahonnan a nem cigány szülők kétségbeesve mentették csemetéiket biztonságos iskolákba! Felzúgott viszont a szegregációról zengő kórus, és a világ minden tájáról hangoltak is alá rendesen.
Addig nem tapasztalt fogalmak honosodtak meg az iskolákban. “Iskolai erőszak"! Az áldozatok többnyire a nem cigány gyerekek, és a tanárok!

Ám ezekből az iskolákból is kikerülnek előbb-utóbb a cigánygyerekek. Többnyire 16 évesen, úgy hat osztályt kijárva. Viszont érkezett-érkezik helyükre az újabb-és újabb, még népesebb generáció.
Ma a magyar iskoláskorú gyerekek közel 30 százaléka cigány, az óvodás korúaké közeliti az 50 százalékot.
A gyermekanya fogalma is bevonult a köztudatba. 12 éves lány szült! Ezen elszörnyedt a magyar, aztán sorra jöttek a hirek minenfelől: nálunk fiatalabb lány is szült már! Hogy hogy nem, érdekes módon mind cigánylány!
De erre a magyar csak tréfával reagált. Azért nem meri senki visszavenni a kis Adamotól az első osztályban a kiflit, mert az apukája a hatodik osztályba jár!
Aki a hatodik osztály kijárása után kikerül a NAGYBETŰS ÉLETBE!
Ahol valami oknál fogva nem kapkodnak utána a munkaerőpiacon! Ki tudja miért nem? Talán azért nem, mert magasan-vagy magasabban-kvalifikáltaknak sincs munkájuk!

Apropo-munka! Az nincs! Legalábbis elegendő nincs! A rendszerváltással másfél millió munkahely megszűnt. Ebből a másfél millió elbocsájtott munkavállalóból legalább-még ha váltakozva is, de-legalább félmillió folyamatos munkanélküli ellátást igényel. Ami azért nem kevés pénz! Arról nem beszélve, hogy a szociális szféra megnövekedett kiadásai mellett, alaposan megcsappant a befizetők létszáma!
Cigányaink viszont a tenyésztési program eredményeként szaporodtak-szaporodnak rendesen, aminél fogva egyre többe kerülnek! Az egyre kevesebb pénzből! Igy aztán őket is elérte a kényszerű megszoritás. Kevesebb a segély! Ám megmaradtak az igényeik! Sőt!
Ennél fogva viszont a pénz iránti vágyaik is növekedtek, amit már kizárólag csak bűnnel tudnak előteremteni. Néhány éve pedig már ismert a vagy éhendöglesz-vagy gyilkolsz!-fogalma köreikből. Rémmesék tömkelegét ismeri mindenki-amelyek sajnos igazak-az ezer forintért, vagy egy kiló húsért cigányok által lemészárolt idős-magányos emberekről.
Néhány esztendeje már napi rendszerességgel kénytelen Magyarországon a magyarok egy jó része cigányok faji indittatású fenyegetéseinek árnyékában élni. Naponta hangoztatják, hogy “TÖBBEN VAGYUNK-VÉGZÜNK VELETEK BÜDÖS MAGYAROK!"

Nem túlzás senki részéről azt állitani, hogy bősz cigánycsordák kószálnak Magyarországon, és tartják rettegésben a nem cigányokat. Az utóbbi hetek történései pedig azt igazolják, hogy a szabaduló cigánybűnözők vérbosszút ejtenek! A magyar társadalom csapdahelyzetbe került! A szándékosan vagy álságos humanizmusból rászabaditott problémát megoldani már szinte képtelenség.

Nem vigasz számunkra-de nem vagyunk egyedül ezzel a problémánkkal! Bulgáriától-Csehországig jajveszékelnek a társadalmak a cigányság jelentette probléma miatt! Az EU multikulti életvitelén edződött olaszok, franciák, angolok elszörnyedve tapasztalják a rájuk zúduló Kelet-európai cigányhordák dúlását, bűncselekmény-cunamiját! Kétségbeesetten kapálóznak a megjelenésük ellen, és már bulldózerekkel lépnek fel a gombamós szaporodó cigánytáborok eltakaritása érdekében! Néha még egy-egy jogvédő nyösszenet elhangzik arrafelől, de szép lassan már senki nem szól rá Kanadára, Franciaországra, Olaszországra, Angliára a cigányok visszazsuppolása miatt! Elegük lett az Új Gyarmatokról beáramló sáskahad pusztitásából! Megvan az ő bajuk a saját “szőkéikkel"-nem kivánnak még többet!

Persze az “anyaországbéli rasszizmusról" érkező hirek hallatán bőszen habzanak! Sürgetik továbbra is a helyi megoldást-ám segiteni nem akarnak! Jó a zsákmány amig húsos-de a csont az maradjon csak az eredeti helyén!

Magyarország nyakig merült a cigányság jelentette problémába. Amely probléma súlyosbodni fog! Minden tekintetben.
Kis János egykori SzDSz elnök “látnoki módon" jósolt meg húsz évvel ezelőtt egy fegyveres cigánylázadást! Kis János valamivel több információval birt- már akkor is-a jelek szerint Magyarország jövőjét illetően.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 24. órában vagyunk!!!!!!!!!!!!
  2013-10-09 07:55:19, szerda
 
  A 24. órában vagyunk!!!!!!!!!!!!

“Magyarországon erősödnek a romaellenes szélsőségek"-harsogják azok, akiknek ez a jól megfizetett dolguk!
Magyarországon erősödik a cigánysággal szembeni útálat-állitjuk mi magunk is! Erre az útálatra azonban okot maga a cigányság ad! Nap-nap után!
Nem túlzás azt állitanunk, hogy Magyarország egy magyar-cigány-jobboldali-baloldali polgárháború képzeletbeli köszöbének átlépésén ügyködik. Azt is bizton ki merjük jelenteni, hogy ez a rendszerváltás óta eltelt időszak politikai elitjeinek inyére való dolog lenne. Hiszen a jelek arra utalnak, hogy a politika nem kiván hatásosan fellépni az egyre szaporodó bestiális cigánybűnözés ellen! Mintha arra várna, hogy csak a rendteremtés szándékával avatkozzon be akkor-amikor már halottak százezrei jelzik a probléma súlyosságát!
Márpedig a probléma létezik, súlyos, és megoldásra vár! Sürgős megoldásra! Mondhatni világszintű megoldásra. Az Atlanti-Óceán mindkét partjától a Fekete-tenger partjáig feszitő probléma a cigánykérdés!
A megoldás-ha humánus megoldásban gondolkodunk-csakis egyféle lehet.
Megteremteni Romanisztánt! Vagy Cigándiát! Teljesen mindegy minek nevezzük! Kell egy saját ország a cigányságnak.
Az ötlet lehetne kiváló is! És nem példa nélkül való! Hiszen 1948-ban az ENSZ égisze alatt megcsinálták Izraelt! Távol azoktól az országoktól, ahol a kiváltó problémák keletkeztek!
Lehet most kérem rasszistázni, meg fasisztázni! Lehet fajgyűlöletről papolni! Nem vagyunk se rasszisták, se fasiszták! Csak népünk sorsáért felelősséget érző nemzeti kommunisták! És csak az átkozzon bennünket és csak akkor, ha valaki jobb ötlettel tud előállni! Csak az dühöngjön!
A cigányság egy vándorló népség! Számukra szinte teljesen mindegy hol élnek!
Hát vásároljon nekik a világ egy területet! Rendezzük be nekik, és éljenek ott, működtessék országukat! Van rá példa, hogyan lehet ezt megcsinálni?!
CSAK NE MAGYARORSZÁGON!
Elég nagy a világ! Csak akad számukra egy darab föld! Aztán éljék ott a maguk életét ahogy akarják!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.09 2013. Október 2013.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 631 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.