Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Megint szaladnak a napok és rohan az idő
  2013-11-28 16:49:06, csütörtök
 
  Tegnap feldíszítettük a lakást a kedvesemmel. Elfelejtettem, hogy van egy gyönyörű égősor,ami bent adja meg a hangulatot. Alig várom az estéket,hogy bekapcsolhassam. Sajnos a házon, még nincs bekapcsolva, Robi tartogatja a hétvégére ezt az örömöt nekem.
Éppen nyulat sütök, boros, babéros nyuszi. A gyerekek nagyon szeretik, és a fagyasztó is túl van hízva, így muszáj felhasználni némi fagyasztott húst és zöldséget. Zsani jóvoltából még fagyasztott eper is van benne :-) Lesz belőle fagyi, hamarosan.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint szaladnak a napok és rohan az idő
  2013-11-28 16:49:02, csütörtök
 
  Tegnap feldíszítettük a lakást a kedvesemmel. Elfelejtettem, hogy van egy gyönyörű égősor,ami bent adja meg a hangulatot. Alig várom az estéket,hogy bekapcsolhassam. Sajnos a házon, még nincs bekapcsolva, Robi tartogatja a hétvégére ezt az örömöt nekem.
Éppen nyulat sütök, boros, babéros nyuszi. A gyerekek nagyon szeretik, és a fagyasztó is túl van hízva, így muszáj felhasználni némi fagyasztott húst és zöldséget. Zsani jóvoltából még fagyasztott eper is van benne :-) Lesz belőle fagyi, hamarosan.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illuzionisták, Aréna, csajoos délután
  2013-11-24 18:52:48, vasárnap
 
  Tegnap fantasztikus volt ! Főleg a fiamnak. Végre eljött a nap! Apukám jött dél körül,és együtt mentünk Pestre. Nagy volt az izgalom. A Syma csarnoknál letettük őket, mi pedig 3-ban a csajokkal bementünk az Arénába. Nézelődtünk, vásárolgattunk, igazi kis shoping cicák voltak. Annyira aranyosak voltak, de elfáradtak, és én is. Keresgélni kezdtünk helyeket,ahová be lehet ülni, és nekik is. Nagyon jó kis helyet találtunk, egy könyves kávéházat. Nem is akármilyet. Frei Tamás kávézójába sikerült beülnünk. Szuper limonádét és shake-et ittak, én a kedvencemet, zöld teát. Nézegettem a teákat is, és vettünk egy csomag gyümölcsteát is. Beszélgettünk, iszogattunk, nagyon élvezték :-)
Angyalkák voltak. Persze a mekis salit sem hagyhattuk ki aznap.
Felvettük a fiúkat és hazafelé vettük az irányt. Hihetetlen élmény volt , hiszen lehetetlen dolgok történtek ott 2,5 óra alatt. Robika még autó-grammot is kért az egyik illuzionistától. És egy csomagot is kapott aputól, amivel bűvészkedhet tovább. Annyira feltöltődött tőle.
Apu egyedül ment haza. Izgultam érte, de minden rendben volt. Tegnap még jó idő volt, bár esett és ködösre is fordult estére, de nem volt hideg.
Hétfő reggelre viszont olyan hideg lett, hogy szinte vágott ! Csípett a szél. Nagyon fáztunk reggel Robikával, de a jó meleg kabát azért most is segített.
Elfelejtettem kenyeret venni, így gyorsan begyúrtam egy fűszeres szendvicskenyeret. Amíg kelt, felébresztettem a kedvest és beszélgettünk. Kacsazsírban kisütöttem néhány csirkemájat és azt reggeliztük a friss kenyérrel. Mennyei volt!
Ebédre elfogyott a rakott káposzta, a gyerekek uzsonnára töltött paprikát ettek, ezt apu főzte nekik, és hozta fel tegnap. Estére pedig gyrost csináltam. Csak úgy ették szegénykéim. Nem is csoda, hiszen az úszás biztosan sok energiát kivesz belőlük. Bár ma én is nagyon evős voltam ám!
Lehet így hat rám is a hideg???
Nem is tudom. De én nagyon fáztam. Robi kicsalogatott hogy van még tennivaló, a fűszer-növénykéimet,amik nem bírják a telet,be kellett ültetni cserepekbe. Koriander, rozmaring, és hoztunk be a kedvencemből is egy keveset, a rukkolából. Jaj imádom. Holnap le kell szednem az összeset, mert a holnap esti hideg biztosan tönkreteszi majd. De pár napig eláll a hűtőben is, és tavasszal újra nyílhat, hiszen évelő. Ha pedig túl hideg lesz, akkor újra vetem.Egész nyáron ezt ettem. Nem tudom mi ütött belém, de rengeteg ételhez, ételbe beletettem és fantasztikus volt.
Utána jött Dóri foglalkoztunk kicsit a téli műsorokkal. Robi pedig készített egy fatároló dobozt a fűtésbe,mert a hatalmas karton már nagyon a végét járta. Annyira jól néz ki, hogy a végén még megfűzöm, hogy csináljon nekem egy ilyet szennyes tartónak is.
Annyira ügyes,sok mindent készít fából, vasból. Nagyon szerencsés vagyok!
Este úszásra,már ki voltam teljesen. Nagyon fáj az egyik vállam. Lehet ebből még a héten pancsi lesz a gyógyvízben, bár nem biztos mert még nem gyógyultak be teljesen a hegek a lézerezés óta. Elkezdtem kenegetni kék kenőccsel is, az gyulladáscsökkentő. Aztán hogy ettől gyógyul-e vagy amúgy is gyógyulna ...ki tudja?
Délután aludtam fél órát,Robi vitte Robikát szolfézsre. Hosszú nap volt ez.AMíg rendbe tettem a konyhát a gyerekek befejezték azt a filmet,amit tegnap este kezdtek nézni a youtube-on. Jó fiú. Nagyon aranyos kis film, pont nekik való. Elfáradtak. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
advent váró
  2013-11-24 09:55:56, vasárnap
 
  Tegnap hangulatossá varázsoltuk a házat. Bekapcsoltuk a téli illatosítót, gyertyát gyújtottunk, a konyhába felkapcsoltuk a kis égőket és beköltözött a hóember is a nappaliba. Fent egy mini karácsonyfa, néhány égővel ontotta meleg fényét. Forralt bor rotyogott a fazékban, sült a mákos süti, mindig ezzel kezdünk adventbe. Karácsonyi tea és ami a 100 %-os hangulatot biztosította, az az online christmas rádió. Lehet valaki nek ez túl korán van, nekem ez volt az utólső szabad hosszú este, hiszen jövő héten már kezdődik az adventezés, mikulásozás és az utazás. A gyerekek hozzászoktak már, hogy anya ilyenkor teljesen karácsonyi lázban ég. Hát igen, hiszen már hetek óta ebben élek, hiszen a dalok, a műsorok és a szervezés már hetek óta erről szól.
Izgulok is, és lassan ott tartok, hogy bőven sok amit eddig beírtam a naptáramba. Már csak egy hét van és vannak még néhányan függőben. Már előre félek ! Az első hét nagyon kemény lesz, és a kis lurkókkal is szeretnék együtt lenni. Már ki is találtam ,hogy nálunk hogyan érkezik a télapó bácsi. Hihetetlen, de még mindig akarnak hinni benne. Milyen aranyosak, de lehet már csak az én kedvemért???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZombat. 2 napja a lézernek
  2013-11-23 09:20:33, szombat
 
  Nem bírtam sokáig meg kellett néznem a hegeket. Nem tűnt furának. Két kis kerek sebecske. De legalább nem dudor,mint eddig. Csütörtökön bevettem egy algopirint, gondoltam feleslegesen, hát tegnap furán éreztem magam. Estére már nagyon fájt a derekam és a hátam. 4kor indultunk a gyerekeket felvenni angolról, és még két kislányt vittünk Vácra. A suli előtt volt a találka, és indultunk. Mikor megérkeztünk a Bowling pályára mindenki extázisba esett. Keresgélték a cipőcskéket, és hogy ki kivel lesz. Mind a 4 pályát kibérelte Babi néni. Ő és én nem gurítottunk. Hogy miért? Neki nagyon fájt a háta, nekem meg minden bajom volt. RObi mondta is, hogy vegyek be egy fájdalomcsillapítót, de nem tudtam milyen lesz az este, mert nem akartam sok gyógyszert beszedni. Hát fájt este is. Lezuhanyoztam, bár mondta a doki hogy nem érheti víz, én mégsem bírtam tovább. Gyors voltam. EL is lazított, talán a fájdalom is kicsit szűnt vele.
Sütöttem kolbászt, sült krumplit /sütőben/ és zöldségeket vágtam nekik hozzá. Nem vacsiztam, csak bekapkodtam egy-egy karika sült kolbászt,nem bírtam ellenállni neki, de nem voltam éhes.
Este is felébredtem, hogy fáj valamim, de a lábam fájt, lejött a kötés. Megigazítottam és folytatódott az éjszaka. Robi hajnalban ment dolgozni, letelt a szabadság :-( Kaptam puszit, feltette töltőre a telefonom, és már indult is.
Ma nem fogom kibírni gyógyszer nélkül, már most is fáj a lábam. Át kell szaladnunk Zsanihoz, már este is csábítgatott, sőt át is jött, visszahozta az utánfutót, de nem bírtam. Megígértem ma megyek. Bár a mai napra is rengeteg tennivaló szorult.
Tegnap kitakarítottam lent, és rendbe tettem a gyerekek szobáját is kicsit. Ma még a mosás és egy fincsi ebéd van előttem, zsani, majd a számlákat, papírokat kell rendszereznem. Aztán egy levelet is kell küldenem Győrbe, várják, de utána kell néznem dolgoknak előtte.
Közben jönnek a pánik telefonok, hogy még szükségük lenne műsorra. A mikulásos időpontok teljesen beteltek. Van, hogy este 7kor is kezdünk műsort. Gondoltam a hétvége kicsit lazább lesz, de már oda is vannak felkérések. Szerencsére a karácsony is szépen alakult. Nem tudom szeretnék-e többet bevállalni. Így is jön még néhány telefon. A kinti műsoroknak nagyon örülök, valamiért hangulatosabbak :-) Na nem csak a forralt bor miatt,hanem ha szerencsénk van, akkor már havas lesz a táj is. Tavaly is szép karácsonyunk volt. Ez az ünnep mindig megérint, és hetekig él bennem. Egyszer kaptam egy cd-nyi válogatást ünnepi dalokból. AZ egyik legszebb ajándék volt, amit kaptam. Mindig előveszem advent első napján és egészen januárig hallgatom őket. Persze azóta már sok karácsonyi lemezt összegyűjtöttem, és vannak közötte kedvencek is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lézer és miegymás
  2013-11-21 19:36:11, csütörtök
 
  Ma bőrgyógyászaton voltam. Volt egy "granuloma" az egyik lábujjamon és a derekamon. Nos,gondoltam megnézik, kapok valami kenceficét,aztán elfelejthetem. Hát nem így lett. intéztük a beutalót, és az időpontot. Elszaladtunk Dórival stúdiózni, és rohantunk vissza a lézer centrumba. Izgultam rendesen, hiszen nem tudtam mi lesz. Nagyon rendes és aranyos volt dr. Rózsa Gyuri /bácsi/,mindent elmondott mit fog csinálni, mit kell tennem. Az érzéstelenítő injekció nem volt kellemes. Motyogtam magamban az imákat sorra. Nem tartott sokáig,szerintem 10 perc volt az egész. Dóri kint drukkolt nekem. Aranyos volt :-)
Jött apu és hazaszállított minket, megebédeltünk, mert az anyukám fantasztikus nokedlit készített lecsóval. Aztán hazafelé vettük az utat. Itthon összeszedtük a gyerekeket. Nem sok időnk volt, ettek, készülődtek, öltöztek és mentünk Vácra, mert Zsuzsika zongorázott a Váci zeneiskolában. Ő volt az első. DE gyönyörű volt, egy igazi tündér. Mondtam Moncsikának, hogy ne aggódjon, hogy most ő nem játszott, remélem jövő ilyenkor már a balett előadást fogjuk nézni, ahol ő is táncol majd. Sajnos ma nem tudott elmenni az órára, hiszen nem tudunk kétfelé menni,de örült,hogy ott lehetett ő is Vácon. A séta elmaradt, mert esett. Helyette egy családi filmet kértek, hiszen mindenki megtanult , kész a lecke, Robinak is megvolt mindhárom dogája ma, így nincs az a nagy feszített tanulás. 10ig tanultam vele, de reggel később ébresztettem és elvittük őt is a suliba. Mondta ,hogy nagyon izgult, és hogy voltak feladatok amik nehezek voltak, de majd kiderül.
Szóval végre hazaértünk. Kezdett fájni a lábam és a derekam, ajánlották vegyek be egy Algopyrint. Remélem nem fog nagyon fájni. Elég fura helyen vannak. De örülök, hogy eltűntek rólam :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Találtam valamit! Érdemes megnézni!
  2013-11-20 17:30:41, szerda
 
  Találtam egy olyan oldalt, ahol rengeteg ötletet, könyvet, újságot lehet letölteni. van ami már nem található file, de igazi ötletbörze. SOk érdekes dologra bukkantam rá, és hogy közeleg a mikulás is, nagyon jó kicsiknek és nagyoknak egyaránt
http://marcika2005.blogspot.hu/search/label/t%C3%A9lap%C3%B3
amikor van egy kis idő és nem tudjuk mit csináljunk csemeténkkel, akkor érdemes keresgélni ezen az oldalon :-)
Remélem sok mindenkinek segít ez akár olvasásban, kreatív dolgokban...stb
Jó csemegézést mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerda
  2013-11-20 14:17:57, szerda
 
  A szerdákat szeretem. A mait is, de sajnos a hegedűórát le kellett mondanom. A kismeber témazárót ír természetismeretből és Nyelvtanból. Nem igazán készült folyamatosan és bizony van mit megtanulni begyakorolni. Emellett ma is műsoroztunk...félek is egy kicsit a decemberi hajtástól, mert el vagyunk szokva a nagy hajtástól. De csak fogjuk bírni :-) Rengeteg fellépés,de szerencsére még mindig maradt idő a családra és a gyerekeimre is. Már alakulnak a karácsonyi ajándékok. Szépen gyűlnek! Egy nagyon tuti táblagép lesz az egyik közös ajándék a lurkóknak. Muszáj, hiszen már sokszor szükségük van az internetre a házi feladat elkészítéséhez. gondolkodtunk azon is, hogy mindenki kaphatna egyet, de akkor mi lesz a következő álmuk? Egy autó? Szeretném, ha lennének álmaik, vágyaik, ha álmodoznának egy kicsit. Fontosak az álmok és a vágyakozás.
Ma Robika boldogan hívott, hogy angolból is van ötös és matekból is. A törteket érti és megy neki :-) Pedig milyen fáradt. Alig bírta kinyitni a kis szemeit reggel. Ma nem is megy ő úszni, hogy tudjak vele tanulni. Robi bevállalta, hogy elviszi a lányokat. Tök jó.
Minden napra van valami. Holnap is van , de nagyon kell sietnünk mindent elintézni, hiszen holnap Zsuzsikának Vácon lesz koncertje. Nagyon izgul. Ilyen nagy színpadon még nem is zongorázott. Közben meg kis-manóval tanulni is kellene. Szerettem volna holnap elmenni stúdiózni is, de nem érem el Petit, lehet éppen Provence-ban vannak. :-)
Egyre több felkérés jön, és sajnos már nem tudunk sokaknak eleget tenni. Persze mindennek van jó oldala is, hiszen ha minket szeretnének, akkor biztosan jól csináljuk. És a farsangi időpontok is szervezés alá kerültek így.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csoda
  2013-11-18 21:01:12, hétfő
 
  hihetetlen, de tényleg hihetetlen dolog történt. A szombati versmondón nem kapott Robika helyezést. Ma azzal a hírrel jött haza, hogy képzeljem el mi történt.
Elmesélte, hogy behívták az egyik szünetből, hogy üljön le és várjon. Közben bejöttek az osztálytársai is. Mindenki leült és vártak. Majd abból az iskolából, ahol a területi versmondó verseny volt , onnan jött az Igazgató Úr, és kereste a Robit. Megkérdezte tőle milyen volt a verseny és mi történt. Mit gondol miért nem kapott helyezést. Ő elmondta, hogy úgy tudja nem jó verset választott,hiszen mi mást mondhattam volna neki, nagyon le volt törve, és a verset is nagyon jól mondta. Az Igazgató úr, erre azt mondta, hogy keveredés történt,mert a regisztrálásnál az ő neve elkeveredett a gépben, és egy másik fiú nem jött el, és az ő nevéhez fűzték a helyezést. Ami nekünk fel sem tűnt . De ami a legszebb, hogy 3. Helyezett lett, ami nagy dolog ám, hiszen most új iskolát képviselt és egymaga, és első nekifutásra ez nem is olyan rossz eredmény ám! Olyan boldog volt, csillogtak a szemei és a kis szája a füléig ért. Ráadásul az informatika dolgozatok is jól sikerültek az egyik -5ös, a másik 3-as lett, és még irodalomból is hozott egy ötöst. Szóval nagyon jó napja volt. És ez felért egy csodával, hiszen ki gondolta volna? Büszke vagyok ár, mert túl tette magát azon, hogy nem lett díjazott, és így pedig sokkal nagyobb dicsőségnek élte meg, hiszen az osztály előtt adták át neki az oklevelet és a könyvet.
Nagyon boldog, és a lányok is vele örültek.
Szóval léteznek ám csodák! Remélni kell, hogy egyszer mi is átélhetünk egyet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itthon
  2013-11-18 12:34:33, hétfő
 
  Szépen alakul a decemberi program. Önbecsülésemet növeli, hogy egyre jobb a szervező képességem, és emellett jut időm a családomra is. A szervezésben is odafigyelek, hogy legyen idő a gyerekekre és ne kelljen mellőzniük sokáig, hiszen a legszebb ünnepet már nagy előkészületek előzik meg itthon, és mindig közösen készülünk,amitől nem fosztanám meg őket. Robikám egyre jobban tanul, szépen beilleszkedik az új iskolába. Ebben a hónapban már 4-esekt és 5-öket hozott. Csak a matek röpdolgozatával volt probléma, de az is azért, mert nem igazán készült rá. Ma is nagyon izgulok értük. A lányok matekból, Robi infóból ír dolgozatot. Annyira fáradt volt a gyerek reggel, és ez a nap elég kemény nekik. A lányok már vártak, hogy nyújtsunk. Egyre ügyesebbek. Szerintem decemberre meg lesz a spárga és talán még az angol spárga is. Móninak biztosan, Zsuzsi pedig úgysem hagyja annyiban :-D
Robi szabin van a héten, és igyekszik mindent megcsinálni amit tervezett. Egész hét be van programozva már. Holnap reggel a suliban kezdek, szerdán műsorozunk Dórival...stb
Gyorsan szaladnak a napok. Ma úszás is lesz. Már várom, mert Kittivel nem találkoztam a múlt héten és most meg vagyok lőve. Nem tudom hogy a szilveszterrel mit csináljak. Lenne munka is, de a tavalyi buli olyan szuper volt, és olyan jó volt a barátainkkal együtt lenni, és úgy néz ki Robi is itthon lesz....nem tudom. Dóri menni szeretne. Kitti a vízválasztó :-D
Lassan jön a telefon és jön a fuvar, a külön órák...És ebédelni sem ártana már :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 319
  • e Hónap: 711
  • e Év: 711
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.