Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A léthatárnál küszködők
  2013-11-01 17:47:11, péntek
 
  A léthatárnál küszködők

Posted on 2013/11/01

Egyszerű magyar állampolgárként ajánlom figyelmébe minden - szerintem a legszebb, de tárgyilagosan a világ legimpozánsabb - Országházában üldögélőknek.

Természetesen nem pártokhoz szólva, hanem a politikusi szerep mögött rejtőzködő emberekhez, még mielőtt elmerülnének az örök érvényűnek vélt pozícióik megtartásáért folyó viaskodásban. Az eddigieknél gusztustalanabb és aljas eszközök bevetésétől sem visszariadó választási harcokban, jól fizetett tanácsadóik helyett, vessenek legalább egy pillantást a mindennapi életükért küzdőkre, s tegyenek értük valamit, amíg lehetőségük van rá.

Országunk, idáig juttatóinak elmaradt felelősségre vonása, sőt máig pökhendi kivagyisága, a munkahelyek hiánya, a törvénytelen banki kölcsönökbe taszítottak, és az aránytalanul elosztott közpénzek miatt csődhelyzetbe került a magyar családok túlnyomó többsége.

Míg Budapest is a működőképesség szélén tántorog, nem beszélve a vidék lakosságáról, akiket katasztrófa fenyeget. A fővárosi társasházak többsége fizetésképtelen, mert egyre többen nem képesek fizetni a közös költséget. Emellett az elsötétült, hideg lakásokban dideregnek, mert a kapzsi multik és “magyar" mamelukjaik semmiféle kedvezményt, engedményt, haladékot nem adnak a méreg drágított szolgáltatásért pénz azonnal be nem fizetőknek. Marad a kikapcsolás.

Mindez maga után vonja, hogy az épületek rendbe hozatalára, felújítására sem telik, minden tönkre megy, romlik az állaguk, minden második kémény életveszélyessé vált.

Röviden: óriási a szegénység. Már éheznek az emberek. Itt, ahol a mezőgazdasági termékeinkkel a korabeli források szerint 160 millió ember ellátására voltunk képesek. Ma viszont fájós lábú nyugdíjasok igyekeznek a város egyik pontjáról a másikra, hogy a multik által közzétett ócska akciós termékekből vásárolva tudják magukat fenntartani, ugyanis már sokuknak a csirkelábra sem telik.

A mindezektől torzra hízott emberek egyéb alapbetegségeik mellé még több nyavalyát beszerezve a gyógyszereket sem tudják kiváltani, mert az olcsó is drága a pénzükhöz mérve. Vagyis nem telik rá.

Semmire sem telik. Azoknak sem, akik dolgoznak. Lebetegedni nem mernek, a még itthon maradt kevés számú, rengeteg betegű orvoshoz sem mennek, mert könnyen kirúghatják őket, ha kiderül, hogy bajuk van. S helyettük százan jelentkeznek egy munkahely betöltésére.

Erkölcsileg és anyagilag ez az ország tudatosan lett lepusztítva. Nem négy, még nyolc év sem elegendő a helyrehozatalához. Mégis el kellene kezdeni, illetve folytatni, mert mi lesz, ha az a kevés, ténylegesen adózó is kidől a sorból, akiknek a befolyt forintjaikat nem a magyar érdeket szolgálva került elosztásra.

Vagyunk jó néhányan, akik nem szeretnénk azt a szemlélethonosítást, miszerint mindenki annyit ér, amennyi pénze van. Az igaz ember nem így mérhető, s ha igen, az nem ember, hanem érzelmektől mentes, mindenre képes programozott robot, akit kiállításon kell mutogatni elrettentő példaként.

A segítség viszont sosem késő kedves képviselők! A pazar Parlamentben, azon belül is a büfében, étteremben gondoljanak minden falat és korty lenyelésekor arra, hogy az átlag magyar emberek a lét határán sínylődnek, miközben Önök a bent maradással vannak/lesznek elfoglalva.

V.A.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/11/01/a-lethatarnal-kuszkodok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugdíj: Jön a korhatáremelés!
  2013-11-01 17:37:08, péntek
 
  Nyugdíj: Jön a korhatáremelés!

A nyugdíjak reálértékének növelését továbbra sem tervezik, emelés csak az infláció mértékével lehetséges, és jövőre életbe lép a korhatáremelés első lépése - derül ki a kormány nyugdíjprognózisából. A kormány a költségvetés részeként 2017-ig elkészítette a Nyugdíj-biztosítási Alap gazdálkodására vonatkozó prognózisát - hívta fel a figyelmet a Napi.hu. A prognózisból meglepő dolgok nem derülnek ki, inkább megerősítik azt, amit már eddig is rögzítettek. A nyugdíjak tehát csak az infláció mértékével növekedhetnek, ami azt jelenti elvileg, hogy a reálértékük nem nőhet. Kivéve, ha úgy mellé nem tervezik az inflációt, mint az idén, amikor 5,2 százalékra lőtték be, de valószínűleg 2 százalék körül lesz csak éves szinten. Jövőre 2,4 százalékos inflációt terveztek, tehát ennyi lehet a nyugdíjemelés. A többi évben pedig terv szerint beállnának az MNB által célként megjelölt 3 százalékos inflációra, vagyis a nyugdíjemelés is ilyen mértékű lehet. Indul a korhatáremelés S ahogy még 2009-ben döntöttek róla, 2014-ben elkezdődik a nyugdíjkorhatár-emelés is. Első lépcsőben az 1952-ben születetteknek kell egy fél évet ráhúzniuk, ők már csak 62,5 évesen élvezhetik majd a nyugdíjat. Aztán minden évben egy fél évvel tolódik a nyugdíjkorhatár. Az 1957-ben születetteknek pedig már 65 éves korukig kell majd dolgozniuk. Egyre nagyobb lesz a kiadás Az, hogy egyre később mehetünk majd nyugdíjba, vagyis tovább kell dolgoznunk, némileg csökkenti a nyugdíjkassza kiadásait (és növeli a bevételeit). Viszont a társadalom elöregedése miatt ennél jóval nagyobb mértékben nő a nyugellátások összértéke. Ezért egyre több költségvetési kiegészítés kell majd ahhoz, hogy a nyugdíjalap bevételei és kiadásai egyensúlyban legyenek - derül ki a prognózisból.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tragikus jövő: egyre több Veszprém megyei termőföld kerül k
  2013-11-01 17:11:00, péntek
 
  2013-11-01. 16:53
Tragikus jövő: egyre több Veszprém megyei termőföld kerül külföldiek kezébe


Orbán Imre (Veszprém Megyei Földvédelmi Bizottság) beszámolója:
2012 tavaszán hozta létre a Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei vezetősége a Megyei Földvédelmi Bizottságot, mely már több alkalommal tartott terepszemlét a megyében, s tárt fel zsebszerződés-gyanús folyamatokat. Több alkalommal tettünk feljelentést ezen okból, de az ügyészség elutasította beadványainkat, mondván nem tudjuk bizonyítani a zsebszerződések megkötését.
Mivel a bizottság nem nyomozóhatóság, s nem rendelkezik iratbetekintési joggal, nyilvánvaló volt, hogy ez a metodika, melyet az ügyészség gyakorol, csak az elutasítást vonhatja maga után. Úgy gondolom, hogy az ügyészségnek megvannak azok a jogosítványai, melyek gyakorlásával felderíthetőek lennének a megyében tapasztalható zsebszerződések.
Legutóbb Gógánfa és Zalagyömörő környékén tartottam terepszemlét, és a következőket állapítottam meg. Több ezer hektár közepes minőségű, gabona termesztésre alkalmas termőföldet ültettek be energianyárral. A kft. mely a telepítéseket végezte, nem rendelkezett hatósági engedéllyel, több esetben olyan táblákat is teljesen betelepített, melyek osztatlan közös tulajdont képeztek. A kft. ezeket az osztatlan közös tulajdonban lévő földeket sokszor több tízmillió forint jelzáloggal terhelte meg, a többi tulajdonos tudta nélkül. Láttam olyan tulajdoni lapot, ahol 15 hektárra 35 000 000 Ft jelzálogot jegyeztek be.
Az energianyárral ültetett táblák súlyos problémákat jelentenek a gazdáknak. Egyfelől az energianyár-táblákban megbúvó vadak súlyos vadkárokat okoznak a kultúrnövényekben, másfelől az energianyár vízigényes fajta, és teljesen kizsigereli a termőföldet. A tavasszal kivágott nyárfák még most is a földek szélén vannak hatalmas kupacokba rakva, míg a sarjadék már 5 méter magasra nőtt, és áthatolhatatlan dzsungelt alkot.
Sajnos minden következmény nélkül tovább folyik a Gógánfa, Zalagyömörő, Ukk, Ötvös, Rigács környéki földek külföldi tulajdonba való vándorlása. A termőföldről szóló törvény sajnos nem szab elég gátat a külföldiek földtulajdon szerzésének, így 2014-től, a földmoratórium feloldása után a ma csak zsebszerződéssel bérelt földek menthetetlenek lesznek. Sajnos vannak a megyének olyan területei, ahol a külföldiek oly mértékben vásárolták már most is fel a termőföldet, hogy a helyi gazdák nem tudják családi gazdaságukat fejleszteni, további földeket bevonni a termelésbe.

Az egyik Ötvös településre bejegyzett osztrák kft., mely gabonatermesztéssel foglalkozik, még az input anyagot is külföldről hozza (jelesül Szlovákiából), a termést pedig az utolsó szemig kiviszi az országból. A folyamat szerint kamionnal megérkezik az osztrák gazda, lerakják a traktorokat és az egyéb mezőgazdasági munkagépeket, megművelik a földet, majd visszapakolnak mindent és hazamennek.
Aratásnál annyiban változik a folyamat, hogy kiszállítják a terményt, de visszafelé sem jön üresen a kamion, hanem hozza a trágyát Ausztriából. Az osztrák gazda Magyarországon felveszi a földalapú-, míg Ausztriában a terményalapú támogatást.
(veszpremmegye.jobbik.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119786/#ixzz2jPXVmN82
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
95 éve gyilkolták meg Tisza Istvánt
  2013-11-01 16:58:16, péntek
 
  95 éve gyilkolták meg Tisza Istvánt


,,...ennek így kellett lennie."
(Tisza István állítólagos utolsó szavai)

1918. október 31-én gyilkolták meg Hermina úti villájában gróf Tisza István egykori miniszterelnököt, akit két kormányfői ciklusa (1903-1905, illetve 1913-1917) alatt markáns konzervatív politika és az ellenzéki obstrukció elleni kíméletlen fellépés jellemzett. Miután az első világégés kirobbanásakor - kezdeti ellenállása után - Tisza a háború mellett foglalt állást, a küzdelem elhúzódása nyomán elégedetlenné váló tömegek szemében ő lett a véres küzdelem szimbóluma, ezzel együtt pedig az ország nyomorúságának felelőse is. A politikus elleni negyedik, végzetes merénylet résztvevőit aztán ez az érzés ösztönözte az október 31-i gyilkosság végrehajtására.

Tisza István 1913 júniusában, egy évvel a végzetes szarajevói pisztolylövések előtt alakította meg második kabinetjét, melynek intézkedései sok szempontból már a közelgő világégésre készítették fel az országot. Tisza, aki a Nemzeti Munkapárt ,,szürke eminenciásaként" 1912-ben - házelnöki tisztségét kihasználva - keresztülvitte a híres véderőtörvény elfogadását, kormányalakítása után konzervatív intézkedéseivel igyekezett rendet és stabilitást teremteni az Osztrák-Magyar Monarchia magyar felében. Miközben a birodalom - más államokhoz hasonlóan - erőteljes fegyverkezési programot hajtott végre, Tisza ,,hagyományos" eszközeivel, többek között a szigorú sajtótörvénnyel, a gyülekezési és egyesülési jog korlátozásával próbálta felépíteni azt a szilárd hátországot, amire a feszült nemzetközi helyzetben a Monarchiának szüksége volt. A fegyveres konfliktus aztán 1914. június 28-án, a Ferenc Ferdinánd trónörökös ellen elkövetett merénylettel váratlanul karnyújtásnyira került, Tisza pedig, akit - a trianoni utódállamok erőteljes kampánya nyomán - később egész Európa a háború egyik fő felelőseként értékelt, a következő két hétben mindent megtett annak érdekében, hogy az összecsapást megakadályozza.

A szarajevói merénylet után nem csak a terrorcselekmény szerb hátterére derült hamar fény, hanem azzal együtt világossá vált, hogy amennyiben Bécs erőszakhoz folyamodik, - a balkáni állam elleni hadüzenettel - valószínűleg világméretű konfliktust robbant ki. Tisza, aki a Monarchián belül elsődlegesen mindig a magyar érdekeket tartotta szem előtt, június 28-a után - egyedüli prominens politikusként - a fegyveres megoldás ellen foglalt állást, mivel úgy látta, hazánk azzal semmit nem nyerhet; egy esetleges vereség vélhetően az integer Magyarország felbomlásával, a győzelem pedig új hódításokkal, tehát a Monarchiában elfoglalt előnyös pozíció elvesztésével járt volna együtt.

A magyar miniszterelnök emellett az összbirodalmi érdekek szempontjából is elhibázott lépésnek tartotta a hadüzenetet, ugyanis úgy gondolta, a dualista állam nem készült fel eléggé ahhoz, hogy akár a szerbek, akár az antant nagyhatalmak ellen gyors és eredményes háborút vívhasson, emellett pedig - mint kiderült, nem alaptalanul - kételkedett a négyes szövetség másik két tagjának, Olaszországnak és Romániának a hűségében is. Ezen okokból eredően a július 7-i minisztertanácson Tisza István - a résztvevők közül egyedül - a fegyveres megoldás ellen szólalt fel, és ahelyett egy szigorú, ámde teljesíthető feltételeket tartalmazó jegyzék küldését javasolta a szerb fél számára; egy héttel később aztán ő is feladta különvéleményét, és csatlakozott a háború támogatóihoz.

A magyar miniszterelnök végül is engedett II. Vilmos német császár (ur. 1888-1918) és Ferenc József (ur. 1867-1916) nyomásának, vagyis elhitte, hogy a fentebb felsorolt hátrányok kiegyenlítésére elegendő lesz Németország végtelennek tűnő katonai és anyagi potenciálja - más választása nem is nagyon volt, hiszen Berlin támogatásának elvesztésétől éppen annyira rettegett, mint a világháborús konfliktustól. Tisza István július 14-én így áldását adta a fegyveres megoldásra, és attól a naptól kezdve minden energiáját a háborús győzelem szolgálatába állította; részt vett például a Szerbiának küldött ultimátum megalkotásában is.

A miniszterelnök erőfeszítései nyomán hamarosan a háború egyik megtestesítője lett - amit kezdetben a magyar közvélemény is támogatott! -, ez azonban messze nem jelentette azt, hogy az eseményeket befolyásolhatta volna: miután a Monarchia hadügye és külügye - a kiegyezésben foglaltak szerint - közös volt, a fontos döntések kikerültek Tisza kezéből, a Conrad von Hötzendorf vezette vezérkar pedig nem tekintette partnerének a magyar kormányfőt. A gróf helyzete aztán a 68 évig uralkodó Ferenc József 1916-ban bekövetkező halálával még inkább megromlott, ugyanis az óvatos reformokra hajló IV. Károly (ur. 1916-1918) nem rokonszenvezett a közismerten konzervatív miniszterelnökkel. Károly és Tisza felfogása gyökeresen különbözött egymástól, ez a konfliktushelyzet pedig fél éven belül menthetetlenül szakításhoz vezetett.

Tisza István ugyan 1917. május 23-án távozott pozíciójából, a hatalommal együtt azonban tekintélyét nem veszítette el: a volt miniszterelnök a következő másfél évben is a Monarchia ,,erős embere" maradt, amit például 1918. október 17-én elmondott híres országgyűlési beszédének - melyben kijelentette, hogy ,,ezt a háborút elvesztettük" - hatása is megmutatott. Tisza ugyanakkor a magyar belpolitikai helyzetet már nem látta át ennyire jól, ugyanis jelentősen alulértékelte az október 28-án kirobbanó őszirózsás forradalmat előkészítő társadalmi és politikai erőket, és kemény fellépést sürgetett velük szemben. Amellett, hogy az egykori miniszterelnök 1918 őszére az összeomló dualista rendszer és a rengeteg szenvedést okozó háború legfőbb jelképévé - és ezzel együtt bűnbakjává - vált, ellenséges megnyilatkozásaival még inkább maga ellen hangolta a tömeget, mely az október 28-án kezdődő tüntetéseken gyakorta már halálát követelte.

Tisza minden fenyegetés és jószándékú tanács ellenére a forradalom napjaiban is Budapesten maradt, bátor viselkedéséért azonban később az életével fizetett. Az uralkodó közhangulat nyomán október 31-én fegyveresek - valószínűleg hazatért frontkatonák - egy csoportja végül elszánta magát a gyilkosság végrehajtására, és a délután során Tisza Hermina úti villájához hajtott. A politikust, aki ellen korábban háromszor is sikertelen merényletet hajtottak végre, 5 óra tájban, egy máig azonosítatlan férfi fegyveréből - felesége és unokahúga előtt - érték a végzetes lövések. Tisza Istvánnak, a vértelen forradalom egyetlen áldozatának halála sok szempontból aztán szimbolikusnak bizonyult, hiszen mindaz, amit személye a tömegek számára megtestesített, az elkövetkező napokban hozzá hasonlóan sírba szállt.

(rubicon.hu)

http://kitartas.net/2013/10/31/95-eve-gyilkoltak-meg-tisza-istvant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó törvényeink: nem rúghatják ki az iskolatársát orális szex
  2013-11-01 16:31:05, péntek
 
  Cigánybűnözés :: 2013-10-31. 19:51
Jó törvényeink: nem rúghatják ki az iskolatársát orális szexre kényszerítő cigányt, sőt külön tanóra jár neki




A pedagógiai vizsgálat a Váci Földváry Károly Általános Iskolában történt szexuális erőszak ügyében lezárult.
Egyértelműen kiderült, hogy az iskola nem hibázott. A megalázott gyermek már másik intézménybe jár, a fő vétkest a megtorlástól való félelem miatt és testi épségének védelme érdekében minden nap külön tanítják a tanárok. Mindaddig maradnia kell ugyanis az iskolában, amíg a rendőrségi nyomozás le nem zárul.
A büntetési lehetőségeket azonban korlátozza, hogy tíz-tizenegy éves gyermekekről van szó - írja a Váci Napló Online.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/119751/#ixzz2jPMaRktD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinek higgyek?
  2013-11-01 16:17:38, péntek
 
  2013.10.31. 17:46
Kinek higgyek?

grafikon.jpg

Ma két reprezentatív közvélemény-kutatást is olvastam. A két eredmény köszönőviszonyban sincs egymással.



1. A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében októberben szeptemberhez képest változatlan maradt, mindkét hónapban 27%-on állt, és lényegében ugyanez a változatlanság jellemzi az MSZP népszerűségét is, amely szeptemberben 10%, októberben pedig 11% volt. A pártválasztók körében azonban a Fidesz-KDNP népszerűsége némileg csökkent, a szeptemberi 52% után októberben 49% voksolna a kormánypártokra, míg az MSZP támogatottsága - immár harmadik hónapja - változatlanul 20%. A bizonytalanok és a pártpreferenciájukat el nem árulók együttes aránya is csökkent: a szeptemberi 49%-hoz képest októberben 45% az arányuk. /TÁRKI/



2. A kormánypárt népszerűsége lényegében már a ciklus közepe óta emelkedik, a 2012 közepén a teljes népességben mért 21-23 százalékhoz képest több mint másfélszeres (36 százalékos) szavazótábort tudhat maga mögött. /Medián/

Szövegesen nem értékelték az ellenzék méréseit (elvégre nem őket akarták ajnározni) de a táblázatukból kiderül, hogy az MSZP-t 1 %-os csökkenéssel 14 százalékra mérték októberben.



No, most kinek higgyek? Hol lehet az igazság? Melyik felmérés a hiteles? Hisz bőven a hibahatár fölötti a különbség? Talán a kettő közt van az igazság?

Azt hiszem, egyiknek sem hiszek! Megvárom a Századvég októberi kutatási eredményeit, ők biztosan kihoznak legalább 67 százalékot a Fidesznek! :-D

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2013/10/31/kinek_higgyek_185
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Megéltem a Rákosi-korszakot, de így még soha sem félt
  2013-11-01 16:15:33, péntek
 
  ,,Megéltem a Rákosi-korszakot, de így még soha sem féltem"
2013, november 1 - 16:02


Falból kitépett gázcsövek, szétszaggatott kerítés, felakasztott kismacskák, letarolt borospincék, rettegő nyugdíjasok. Nem egy borsodi zsákfalu, hanem Budapest legnagyobb agglomerációja, Érd-Ófalu mindennapjaihoz tartoznak ezek a képek. A közeli cigánytelep ontja magából a fiatalkorú bűnözőket, akikkel szemben a rendőrség és a polgárőrség is tehetetlen - legalábbis ezt állítják az áldozatok. A hatóságok szerint a bűnügyi statisztikák javultak.

,,Eszükbe ne jusson az úton parkolni!" - ezzel fogad minket, szinte köszönés helyett egy asszony, majd gyorsan beljebb tessékel, mi pedig szót fogadunk, és minden értéktárgyunkat magunkhoz vesszük. A helyszín Érd megyei jogú város, Sugár út, a helyi cigánytelep tőszomszédsága. Az idős hölgyet nem tudjuk, de különösebben nem is akarjuk rábeszélni, hogy névvel vállalja mondanivalóját. Megfenyegették, és tudja, hogy a nyilvánosság nem tudná megvédeni azoktól az elemektől, akiknek a zaklatását nap mint nap el kell tűrnie.

kép

kép

Aki tud, menekül

Az udvarából már mindent elloptak, ami mozdítható vagy szétvágható: autót, alumínium létrát, állványzatot. Jelenleg a kerítését erősít újra, mert azt megbontották a hegyről lefelé ereszkedő, hátulról belopódzó vandálok. ,,Megéltem a Rákosi-korszakot, de így még soha sem féltem" - vallja be a megtört tekintetű idős asszony, aki esténként már alig tud aludni. A helyzet nappal sem jobb, ha elfogy a pénz a drogra, lopni, rabolni kell - napszaktól függetlenül.

Családi hagyomány a bűnözés

Az egyre elviselhetetlenebb állapotoknak ugyanis ez az egyik fő őka - tudjuk meg pár házzal arrébb egy szintén névtelenséget kérő úrtól. A cigány családok többsége 7-8 gyereket ,,nevel", akik szintén gyorsan összehoznak ugyanennyi csemetét, és a bűnözés generációs hagyománnyá érik. Az idősebbek a környező településeket ,,járják", a 14-15 évesek viszont még fiatalok, csak helyben tudnak bűnözni.

Ha nincs pénzük drogra, kirabolják az időseket. Egy 92 éves asszonyt állítólag fényes nappal húztak végig a táskájánál fogva a földön, mert nem akarta odaadni az értékeit. Amikor éppen nem idős embereket terrorizálnak, kismacskákat akasztanak fel, vagy ütnek agyon fél téglával. Egyik alkalommal szórakozásból kinyitották egy néni kerti csapját, amíg nem volt otthon, ezzel 18 ezer forintos vízszámlát csináltak. Poénból.

kép

kép

Egykor takaros pincék válnak az enyészetté

Rosszabbul járt az a tulajdonos, akinek a házában a gázcsöveket tépték ki a falból. Bár a robbanásveszélytől megijedt tolvajok akció közben kereket oldottak, jelentős mennyiségű gáz kiszivárgott ki. Egy másik lakásban a vízvezetékcsöveket fűrészelték le, és az egész házat elöntötte a víz.

Ismerős arcok

A helyiek szerint az elkövetők kiléte a hatóságok előtt is ismert, mégsem tesznek semmit. Egy kivétel volt csak, amikor egy 18. életévét be nem töltött cigány fegyveres rablásba keveredett, és a telepen a kiérkező kommandósok ,,tettek rendet". Utána egy ideig nyugalom volt, de ennek sajnos vége.

,,Miért nem tesznek feljelentést a rendőrségen?" - tesszük fel a logikusnak hangzó kérdést, amelyre kézlegyintés a válasz: ,,Hiába jelentjük be, nem kapják el őket, nem is akarják". Volt olyan károsult, akit megfenyegettek, hogy ha beszél, elvágják a torkát.

Fantom cigányok rontják a statisztikát

A 65 ezres lélekszámú Érd lakosságának több mint tíz százaléka cigány, ebből mintegy 1500-2000 fő román, közülük mintegy 800-an regisztrálva sincsenek, tehát hivatalosan nem is léteznek - derül ki az Érd közbiztonsága címet viselő 2012-es munkaanyagból, melyet a helyi polgárőrség a Belügyminisztérium számára készített. A beszámoló szerint az egyre növekvő számú romániai cigány betelepülő mellett a már meglévő roma lakosság iskolázatlansága, munkanélkülisége is komoly gondot jelent.

kép

kép

A cigánytelepet csak kocsiból mertük fényképezni

2007-ben az Érdi Rendőrkapitányság és az Érdi Városi Polgárőr Egyesület együttműködési megállapodást kötött, amely azóta is ,,kiválóan működik", a statisztikák szerint folyamatosan csökken a bűncselekmények száma. A polgárőrség 2010-ben kidolgozta a SZEM-et, vagyis a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, amelynek keretében felkészítik a lakosságot a lopások és betörések elleni védekezésre. ,,A két éve tartó propaganda hatására érezhetően javult a lakosok hozzáállása a közbiztonsághoz" - olvasható a tavalyi jelentésben.

A munkaanyagból az is kiderül, hogy a polgárőrség finanszírozását a város kiemelten kezeli, az egyesület saját székházzal, 24 órás diszpécserszolgálattal, 7 gépkocsival, saját URH rendszerrel, 5 irodával, GPS-el, flottatelefonokkal rendelkezik.

Mivel a fenti helyzetkép szöges ellentétben áll a panaszosok által elmondottakkal, az ügyben a polgárőrséget és a rendőrséget is megkeressük.

,,Minden sarokra nem állíthatunk embert!"

Az, hogy a környék közbiztonsága rosszabb az átlagnál, nem fedi a valóságot - válaszol megkeresésünkre Pálházy Imre, az Érdi Városi Polgárőr Egyesület elnöke. Tapasztalataik szerint Érd-Ófaluban havonta 7-8 bűncselekményt követnek el, ami szomorú, de nem mondható kiemelkedőnek. A rendőri és polgárőri erők 24 órás állandó járőrözést tartanak, de dolgukat nehezíti a sok sikátor, a megközelíthetetlen utak. ,,Minden sarokra nem állíthatunk embert!" - fakad az elnök.

Pálházy elmondása szerint a közbiztonság nem romlott, sőt, ellenkezőleg: lényegesen javult a környéken, ami nagy részt a SZEM-programnak és a kamerarendszer kialakításának köszönhető. Mint mondta, az embereknek nem kéne hagyniuk megfenyegetni magukat, inkább szólniuk kéne, ha ilyen eset történik, mert jó kapcsolatot ápolnak a cigány kisebbségi önkormányzattal, akik ,,féken tudják tartani őket".

kép

Polgárőri terepszemle

A polgárőrség vezetője minden kárvallottnak azt javasolja, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal, mert sok hasznos tanácsot tudnak adni, de ha nem értesülnek a problémáról, segíteni sem tudnak. ,,Továbbra is elkövetünk mindent, hogy a legjobban irritáló bűncselekményeket, az apró lopásokat megakadályozzuk" - jelenti ki portálunknak.

Minden bejelentést kivizsgálnak

Az Érdi Rendőrkapitányságot is megkeressük, ahol Tolnai Ildikó százados, a Bűnügyi Osztály vezetője szintén a bűnözési mutatók csökkenéséről számol be. ,,Az elkövetett bűncselekmények száma mind a tavalyi évhez, mind az előző év azonos időszakához képest egyértelműen csökkent" - szögezi le.

Szerinte a sértetteknek nincs okuk megtorlástól tartani, mivel a Büntető törvénykönyv zárt adatkezelést ír elő, így a feljelentést tevők kilétére nem derülhet fény. Kérdésünkre, hogy ez még informális úton se tudódhat ki, kifejti, erről a jogalkotó a törvény megírásakor gondoskodott.

Tolnai Ildikó azt is hangsúlyozza, minden bejelentést kivizsgálnak, függetlenül attól, hogy az elkövető büntethető korban van-e. Érdeklődésünkre, hogy az érdi bűnözési ráta magasabb-e, mint a Pest megyei átlag, a százados elmondja, erről szó sincs, Érd és környéke nem számít veszélyeztetett településnek a régióban.

Bencsik János

alfahir.hu

http://alfahir.hu/megeltem_a_rakosi_korszakot_de_igy_meg_soha_sem_feltem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint a nemzetioldal-fóbiás zsidó múmia pörlekedik
  2013-11-01 16:07:55, péntek
 
  Már megint a nemzetioldal-fóbiás zsidó múmia pörlekedik
2013. november 01. 13:01
Hunhír.info

Meg kéne kérdezni Kumin Ferencet, hogy miként egyeztethető össze a szólásszabadsággal, hogy megfeddjen egy állampolgárt, amiért az kifejti a véleményét - ezt Heller Ágnes mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az itthon nagy botrányt kavart svédországi, abszolút hazug és hungarofób "dokumentumfilmmel" kapcsolatban.
Szolgai-Hunhír

A folyamatosan Magyarország ellen ajvékoló múmia elmondta: sosem kérdezi meg, hogy egy vele készült interjút miként használnak fel, kikkel együtt szólal meg. Mindig ugyanaz a véleményem, amit mindenkinek elmondok, a saját véleményem ellen nem fogok tiltakozni - jelentette ki.

Még jó, hogy Magyarországról bárkinek lehet véleménye, a zsidó holokausztról, a zsidó vallásról, meg a zsidó államról annál kevésbé, ugye, nyanya,


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69943
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilóra megveszi a Fidesz az alkotmánybírókat
  2013-11-01 16:05:28, péntek
 
 
Kilóra megveszi a Fidesz az alkotmánybírókat

ma 15:38
1 11

Az alkotmánybírák esetében eltörölné a Fidesz-KDNP az eddigi 70. éves korhatárt.
Erről Navracsics Tibor még a hosszú hétvége előtt, csütörtök este nyújtott be módosítót.
Ezzel az Orbán-kormány által megválasztott bírák sok plusz hivatlaban eltöltött évvel és millió forinttal gazdagodhatnak.
Ez azért furcsa, mert az Orbán-kormány komoly csatákat vívott azért, hogy a mezei bírók 70-es korhatárát levigye 62-re, amiből a nemzetközi kiritkák hatására 65. lett.
Az alkotmánybíróság elvileg az alaptörvény őre.
Összesen 15 alkotmánybíró van. Köztük öt a 12 éves megbízatási idő előtt betöltötte volna a 70. életévét.
Név szerint: Szívós Mária, Salamon László, Pokol Béla, Dienes-Oehm Egon és Balsai István.
Még a 2022-es választások idején is ők fognak az alkotmány felett őrködni.

Magyarázó ábra:

http://444.hu/assets/korhatar.jpg

korhatar


http://444.hu/2013/11/01/kilora-megveszi-a-fidesz-az-alkotmanybirokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Visszakéri a pénzt az állam azoktól pedagógusoktól, akiknek
  2013-11-01 15:59:36, péntek
 
 
Visszakéri a pénzt az állam azoktól pedagógusoktól, akiknek szeptemberben csak véletlenül emelték a fizetését



október 31., csütörtök 13:11


Két hónappal a tanévkezdés után sem sikerült csillapítani a káoszt a közoktatásban.
Úgy tűnik sérült vagy speciális nevelési igényű gyerekek, szüleik és tanáraik húzták a legrövidebbet.
Az új törvények és rendeletek miatti kavarás miatt olyan iskola is van, ahol már a gyerekek biztonságát sem tudják garantálni.
De az eddigi legabszurdabb történet mégis azoké a gyógypedagógusoké, akinek szeptemberben megemelték a fizetését.
Aztán az állam visszakérte tőlük a pénzt.

Mi egy olyan oktatási rendszert akarunk felépíteni, ahol nem csak tanulni érdemes, hanem tanítani is. (...) Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és mostanra eljutottunk oda, hogy beléphetünk a bérek és fizetések ésszerű emelésének korszakába. Először az egészségügyi dolgozók és most a pedagógusok bérét emeltük meg.

Ezt a jó hírt maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szeptember elején Törökbálinton, a Nemzeti Tanévnyitón. Valószínűleg akkor még egy pedagógus sem gondolta, hogy a szeptemberben kapott emelést a hónap közepén visszakéri az állam.
Bruttó 50-60 ezres emelést kaptunk

Pedig az egyik Pest megyei gyermekotthonban pontosan ez történt: a pedagógusok előbb emelést kaptak, majd visszakérték tőlük a pénzt.

Eddig az eü. gyermekotthonban dolgozó gyógypedagógusok minden kedvezményből kimaradtak, amit az oktatásban dolgozók megkaptak (pedagógusszabadság, pedagógusigazolvány). Most, hogy bejött a pedagógus életpálya, minket is átsoroltak ennek a bértáblája szerint, szeptemberre meg is kaptuk a magasabb fizetésünket, én is kaptam bruttó 60-70 ezer forint emelést.

Ezt a gyermekotthonban dolgozó egyik gyógypedagógus írta. Aztán így folytatta levelét.

Ma összehívott bennünket az igazgató, és felolvasta, hogy a szociális ágazatban dolgozó pedagógusokra nem vonatkozik a pedagógus életpálya. Azonnal alá is íratták velünk az új átsorolást (kinevezést), miszerint a szeptember előtti bért fogjuk kapni, sőt, az igazgató még azt is mondta, hogy vissza kell fizetnünk a szeptemberre kapott magasabb bér különbözetét.

Megkerestük a gyermekotthont, de ők nem nyilatkozhattak az ügyben. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz irányítottak.
Már át kellett volna venni a dolgozókat

A problémát az okozza, hogy elvileg változik a gyógypedagógusok munkáltatója.

A szakembereknek, még ha pontosan ugyanott és ugyanúgy fognak tanítani, mint eddig, akkor is át kell ,,menniük" a pedagógiai szakszolgálat kötelékébe, és onnan kapják majd a fizetésüket.

Ennek a folyamatnak legkésőbb szeptemberre be kellett volna fejeződnie, de ez nem történt meg.

A Pest megyei intézményben valószínűleg abban a hitben emelték meg a jogszabály szerint a gyógypedagógusok bérét, hogy azt már nem nekik, hanem az említett pedagógiai szakszolgálatnak kell majd kifizetnie, hiszen épp ez a központosítás lényege.

Ehhez képest az átsorolások nem történtek meg, és a jelenlegi munkáltató nem tudja kifizetni a kormányzati ígéretetek szerint megemelt munkabért.
Vissza kell fizetni az államkincstárnak

Ettől némileg eltérő magyarázatot kaptunk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltségétől.

A pedagógus életpálya modell bevetésének időpontja egybeesett az intézmény Alapító Okiratának módosításával. Az új alapító okiratban már nem szerepelt a korai fejlesztés, mint alaptevékenység, így a pedagógus életpálya modell az új alapító okirat szerint nem vonatkozott az otthon közalkalmazottaira. A gyógypedagógiai szakmunka megszűnt, állásukat ennek ellenére megtartották az érintett dolgozók. (..) Az intézményvezető külön kéréssel fordult a Magyar Államkincstárhoz, hogy a munkavállalók részletfizetéssel élhessenek. (...) célunk a kialakult helyzet mielőbbi rendezése.

Ebből mondjuk úgy tűnik, hogy a sérült gyerekekkel foglalkozó pedagógusok számára még nem jött el a béremelések korszaka. Ők mindenképpen bukják a fizetésemelést, és a legjobb, ami velük történhet, hogy a szeptemberben “véletlenül" átutalt pluszpénzt csak részletekben kell visszafizetniük az államnak.

Kerestük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot is, de ők egyáltalán nem reagáltak kérdéseinkre.

http://444.hu/2013/10/31/visszakeri-a-penzt-az-allam-azoktol-pedagogusoktol-akikn ek-szeptemberben-csak-veletlenul-emeltek-a-fizeteset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.