Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Mézes-boros libasült
  2013-11-10 23:02:48, vasárnap
 
  Mézes-boros libasült

Hozzávalók:
4 libacomb
szárnyas fűszerkeverék

bors
2 fej hagyma
2 alma
2 paradicsom
1 paprika
2-3 evőkanál Édes Anna
2 dl fehérbor
1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
1.) A libacombokat megmossuk, sóval és szárnyas fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, és egy jénaiban elhelyezzük.

2.) Az almát megmossuk, magházát kiszedjük, cikkekre vágjuk, és a húsra szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkelyekre vágva a húsra szórjuk, és így teszünk a paprikával és paradicsommal is. Az összes zöldségre-gyümölcsre szórunk még egy kis fűszert és sót, illetve kiskanállal szépen eloszlatva az Édes Annát.





3.) A húsok alá öntjük a fehérbort, a mézet a húsokra-zöldségekre-gyümölcsökre csurgatjuk. Lefedjük ezüstpapírral, és 2,5 órára a sütőbe tesszük 200 fokra.

4.) Ha lejárt az idő, 30 percig ezüstpapír nélkül sütjük, majd kivesszük, és egy bögrébe merőkanállal lemerjük a keletkezett levet és zsírt (csak egy kicsit hagyjunk a húsok alatt).

5.) Visszatesszük a sütőbe a tálat, és a combok mindkét oldalát 10-10 percig grill fokozaton pirosra-ropogósra sütjük. Időnként a maradék szafttal meg is locsolhatjuk.





6.) Végül a libacombokat a sült zöldségekkel-gyümölcsökkel és a sűrű szafttal együtt, rizzsel tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Ludaskása
  2013-11-10 22:45:57, vasárnap
 
  Ludaskása

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg árpagyöngy
1 libaaprólék
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál Vénusz olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 kávéskanál majoránna
2 evőkanál ételízesítő
bő Vénusz olaj a hagyma sütéséhez
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
Az árpagyöngyöt a főzés előtt kb. 1 órával hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, egyiket apróra vágjuk, a másikat felkarikázzuk.

A 2 evőkanál olajat lábasba öntjük, felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a libaaprólékot, a zöldségeket, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a fűszereket és a Delikát ételízesítőt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve lassú tűzön kb. 40 percig pároljuk. Leszűrjük a beáztatott árpagyöngyöt, hozzáadjuk a zöldséges húshoz, és lefedve kb. 45 percig lassú tűzön készre főzzük. Serpenyőben bő olajat forrósítunk. A hagymakarikákat megforgatjuk a lisztben, majd a forró olajban hirtelen ropogós pirosra sütjük. A ludaskását egy nagy előmelegített tálra szedjük, a ropogós hagymakarikákkal befedve tálaljuk.

Árpagyöngy helyet készíthető rizzsel is, csak akkor a húst és zöldséget kb. 1 óra hosszat főzzük, majd utána tesszük hozzá a rizst, amivel még kb. 25 percig pároljuk.





Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 480 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vőlegényleves
  2013-11-10 22:41:00, vasárnap
 
  Vőlegényleves

Hozzávalók:
4 libacomb
1 hagyma
1 nagy csomó leveszöldség
25 dkg zöldborsó
reszelt szerecsendió
őrölt bors

köménymag
babérlevél
2 szál zellerlevél
2-3 szál petrezselyem
ételízesítő
A gombóchoz:
2 zsemle
4 dl tej
5 tojássárgája
2 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A libacombokat megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk. A libacombokat, a leveszöldséget és az egészben hagyott hagymákat egy fazékba tesszük, megsózzuk, borsozzuk, egy csipet köménymagot, 1 evőkanál olajat, és egy babérlevelet teszünk bele. Takaréklángon, gyöngyöző forrás mellett kb. 1,5 órán át főzzük. A főzési idő lejárta előtt kb. 15 perccel hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor a leves elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a húst és a zöldségeket a levesből. Elkészítjük a petrezselymes gombócokat: A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kifacsarjuk, és összedolgozzuk a tojássárgákkal és az apróra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk egy kis őrölt szerecsendióval. Ha túl folyós lenne a massza, zsemlemorzsával tömörítjük, majd gombócokat formázunk belőle és egy külön lábasban sós vízben a levesben 10-12 perc alatt gyöngyöző forrás mellett kifőzzük. A combokat felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt visszatesszük a levesbe. A gombócokat is a levesbe tesszük, majd az egészet ételízesítővel és borssal ízesítjük (ha szükséges), kicsit megrottyantjuk és forrón tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Gombás zúzapörkölt
  2013-11-10 22:31:55, vasárnap
 
  Gombás zúzapörkölt

Hozzávalók:
50 dkg libazúza (lehet csirke- vagy pulykazúza is)
5 dkg (liba) zsír vagy Vénusz olaj
25 dkg gomba (üveges volt)
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 evőkanál (házi) lecsóalap, vagy szezon szerint 1-1 zöldpaprika és paradicsom
piros arany (csemege vagy csípős)
kevés ételízesítő
morzsolt majoránna
őrölt kömény
kakukkfű
őrölt bors


Elkészítés:
A zúzáról a felesleges maradványokat eltávolítjuk, megmossuk, kis darabokra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.

Zsiradékban a hagymát üvegesre dinszteljük a fokhagymával, a zúzát átpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, a lecsóalappal saját levében elkezdjük párolni. Ha szükséges, az elfőtt folyadékot apránként pótoljuk mindig kevés vízzel (egy löttyintésnyi bor vagy sör is jó), így főzzük puhulásig.

Hozzáadjuk a gombát, szükség szerint utána fűszerezzük, együtt pároljuk néhány percig, majd rövid pihentetés után tálaljuk (friss gomba levét főzzük el, süssük zsírjára).

Ez esetben párolt tarhonyával és házi savanyúsággal tálaltam, de jól illik hozzá a galuska, főtt tészta, rizs, burgonya... stb. ízlés szerint.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tepsis libacomb burgonyával
  2013-11-10 22:27:45, vasárnap
 
  Tepsis libacomb burgonyával

Hozzávalók:
4 db kicsi pecsenye libacomb
4 húsos zöldpaprika
1 csípős paprika
2 paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál törött fekete bors
1 púpozott teáskanál só
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. A fűszerpaprikát, a sót, a lisztet és a borsot összekeverjük, majd a burgonyára szórjuk. Jól összerázzuk, hogy a fűszerkeverék mindenütt érje.

Ezt a lisztes, fűszeres burgonyát egy nagy tepsibe vagy tűzálló tábla terítjük, rákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát, megsózzuk, majd beborítjuk a paprikaszeletekkel. Ezután sorban, egymás mellé ráfektetjük az előzőleg megsózott, megborsozott libacombokat. A combok tetejére karikázzuk a héjától megfosztott paradicsomokat, rászórjuk a zúzott fokhagymát, majd aláöntünk 2 dl vizet.

A tepsit alufóliával szorosan lezárjuk, és
előmelegített, forró sütőben, nem túl erős lángon 1,5 órán keresztül sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a paradicsomot félretoljuk, a combokat a bőrös felükkel felfelé fordítjuk, és pirosra, ropogósra sütjük.





Sok salátát kínálunk mellé.

Megjegyzés:
A receptet Hajdú Jánosné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldséges tarhonyasaláta
  2013-11-10 22:14:48, vasárnap
 
  Zöldséges tarhonyasaláta

Hozzávalók:
25 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
25 dkg kukorica konzerv
2 vastag szál sárgarépa
10 dkg tarhonya
1 fej vöröshagyma (vagy lilahagyma, vagy 1 csokor zöldhagyma)
ecet
Vénusz olaj
mustár

törött bors
cukor ízlés szerint

Elkészítés:
A tarhonyát 1 evőkanál forró olajon folyamatos keverés közben megpirítom, majd térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm. Megsózom, megborsozom, és fedő alatt kis lángon puhára párolom. Közben a zöldségeket megtisztítom. A sárgarépát meg a brokkolit forrásban lévő sós vízben félpuhára főzöm. A hagymát felkarikázom és megsózom. A kukorica levét leszűröm és félreteszem. A sárgarépából karalábé vájóval kis golyócskákat vájok (vagy egyforma kockákra vágom), a brokkolit rózsáira szedem, a szárát kis darabokra aprítom. A sós hagymával és a megfőtt tarhonyával együtt az összes hozzávalót salátás tálba teszem.

A mártáshoz a kukorica levét simára keverem egy evőkanál mustárral, majd hozzáadok 2-3 evőkanál olajat és 1-2 evőkanál ecetet. Addig keverem, amíg egynemű nem lesz. Borssal, parányi cukorral és kevés sóval ízesítem, ezután ráöntöm a saláta alkotórészeire. Villával óvatosan átforgatom, és hagyom, hogy kihűljön, ezután befedem, és hűtőszekrényben fél napig érlelem. Tálalás előtt ismét átforgatom. Vacsorának való étel, de hideg köret is lehet húsféle vagy egyéb fogás mellé.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Alma kugli
  2013-11-10 22:12:42, vasárnap
 
  Alma kugli

Hozzávalók:
1 kg hámozott alma
1 csésze darabolt dió
2 kanál libazsír
2 tojás
cukor
őrölt fahéj

Elkészítés:
Az almát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, hozzáadom a darabolt diót, a nyers tojásokat, a libazsírt, a cukrot és a fahéjat. Az egészet jól összedolgozom, egy zsírral kikent tepsibe teszem a masszát, és 100 fokos sütőbe tolva megsütöm.

Kihűtve, szeletelve tálalom.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval
  2013-11-10 22:10:51, vasárnap
 
  Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval

Hozzávalók:
1 db pecsenye liba

őrölt bors
majoránna
3 gerezd fokhagyma
50 dkg libazsír

A gymölcsraguhoz:
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg vaj, vagy Rama
1 kávéskanál őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
reszelt gyömbér
2 evőkanál méz
1,5 dl száraz vörösbor
1 dl narancslé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk.

Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük.

A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk.

Megjegyzés:
A receptet Giose küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Libaleves pirított libamájjal és tésztával
  2013-11-10 22:08:40, vasárnap
 
  Libaleves pirított libamájjal és tésztával

Hozzávalók:
1 kg húsos libaaprólék
50 dkg vegyes zöldség (sárga- és fehérrépa, zellergumó, karalábé, gomba)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 szem egész bors
1 csipet őrölt gyömbér
1 dl tokaji szamorodni

A levesbetéthez:
10 dkg csigatészta
20 dkg libamáj

Elkészítés:
A libaaprólékot alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, a habját leszedjük, megsózzuk, és kis lángon 30-40 percig főzzük. A keletkezett habot eltávolítjuk.

Az összes zöldséget megtisztítjuk, 2-3 darabra vágjuk, a levesbe beletesszük. Hozzáadjuk a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzzük legalább 2 órán át. Néha pótoljuk az elfövő vizet, de csak egy részét, hogy levesünk tömény legyen.

Amikor elkészült a leves, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, majd a tűzről levéve 5-10 percig pihentetjük. Ezután finom szűrőn óvatosan leszűrjük. A visszamaradt zöldségeket összevágjuk, majd tálalásnál a levesbe tesszük.

Közben a levestésztát a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük. A májat megmossuk, leszárítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és felforrósított, bevonatos serpenyőben mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

A sült libamájat a zöldség tetejére helyezzük és körbeöntjük a forró levessel.

Megjegyzés:
A receptet Heli77 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2013. november 11 - 17.
  2013-11-10 22:06:29, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013. november 11 - 17.


Hétfő - Márton-napi libás menü:

Előétel: Libaleves pirított libamájjal és tésztával
Főétel: Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval
Desszert: Alma kugli
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges tarhonyasaláta


Kedd - erdélyi ízek napja van ma:

Előétel: Erdélyi csorbaleves
Főétel: Erdélyi almás csülök puliszkával
Desszert: Kürtőskalács
Vegetáriánus ajánlat: Erdélyi kapros zöldbab


Szerda:

Előétel: Mézes gesztenyekrémleves
Főétel: Tejföl alatt sült gombás-sonkás csirkemell rizibizivel
Desszert: Sütőtökös keksz
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyás töltött cukkini


Csütörtök:

Előétel: Savanyú tojásleves
Főétel: Sárgaborsó főzelék nagyi módra, füstölt tarjával
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Sárgaborsó főzelék kímélőbben


Péntek:

Előétel: Árpagyöngyleves gombával
Főétel: Spagetti gombás-baconos szószban
Desszert: Sült gesztenye
Vegetáriánus ajánlat: Citromos-mascarponés spagetti


Szombat:

Reggeli: Kakaós csiga tejeskávéval
Előétel: Szilvás korhelyleves
Főétel: Szűz-sült Erzsébet módon hagymás burgonyával
Desszert: Fekete-erdő torta
Vacsora: Vendégváró lasagne kosárkák pohár világos sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Vega töltött palacsinta gombamártással


Vasárnap:

Reggeli: Tojáskrém friss kenyérrel, citromos teával
Előétel: Almás-gránátalmás saláta
Főétel: Pokolszigeti babgulyás
Desszert: Mákosguba-pohárkrém
Vacsora: Lazackrémes miniszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Zsályás pizza padlizsán- és paprikaszeletekkel

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3967
  • e Hét: 8548
  • e Hónap: 22453
  • e Év: 152160
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.