Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Ez tanulságos történet!
  2013-11-11 19:05:57, hétfő
 
 

Ez tanulságos történet!

Egy okos amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem, de a közelmúltban
megbuktatott egy egész osztályt .

Miért? ? Azért, mert az osztály kitartott amellett, hogy az "Obama care" szociális program nagyon is jól működik. Nem lesz tovább szegény, sem
gazdag, sőt, mindenki egyenlő alapon fog élni és fogja érezni majd magát.


A professzor azt mondta, OK, próbáljuk ki a tervet, és majd meglátjuk, kinek lesz igaza. Mától fogva csak összeadjuk mindenkinek az osztályzatát és a végén mindenki az átlag-osztályzatot fogja kapni. Jó? Így majd meglátjuk, végül kinek lesz igaza. Az osztályban mindenki beleegyezett. A legjobb az 5-ös, és a legrosszabb az 1-es osztályzat lesz.

Az első teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok, akik tudtak, mert sokat tanultak, reklamáltak, viszont, aki kevesebbet tanult, az meg örült az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával azok a hallgatók, akik az első esetben keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, és akik először sokat tanultak, úgy gondolták, hogy akkor ők minek igyekezzenek, - és ők is kevesebbet tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet tanult, és mindegyik a többit okolta az alacsony eredményekért. Tehát senki nem volt megelégedve, és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyanezen alapul, és ezért fog az is megbukni . Mert ha a jutalom elég nagy,
a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha Ő azért kevesebbet kap.

Itt van még 5 nagyon tanulságos gondolat:

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.

2. Ha kapsz valamit, amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztosan valaki másnak kellett megdolgoznia.

3. A kormány nem tud adni senkinek semmit addig, amíg előbb azt valaki mástól el nem vette.

4. Semmit nem tudsz megsokszorozni úgy, hogy először elosztod.

5. Amikor a nép fele úgy gondolja, hogy neki nem kell dolgozni mert a másik fele úgyis eltartja. És amikor a másik fele rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány az ő fizetése felét állandóan arra költi, aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.

Tudsz egy érvet, hogy ezt miért ne küldd tovább?

Én sem!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebel
  2013-11-11 18:49:36, hétfő
 
 
Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebelhet be Orbán szotyis cimborája



A jövő évi területalapú agrártámogatás első felét a hazai kifizető ügynökség még e hónap közepén utalja, a legnagyobb haszonélvezők Csányi Sándorhoz, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójához köthető cégek lehetnek - írta a Napi Gazdaság.
Október közepén indul a területalapú támogatások ötvenszázalékos előlegének kifizetése - írta a Napi Gazdaság.
Zoom
"Az agrárszektort nem záratom be."
A földet művelő magánszemélyek és gazdasági társaságok idén rekordösszegű dotációra számíthatnak − tájékoztatta a lapot a kifizető ügynökségként is tevékenykedő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A szervezet a fennmaradó másik ötven százalékot jövő év június 30-áig utalja.
Az Európai Központi Bank idén 298,15 forintban határozta meg a forint−euró átváltási árfolyamot, ez mintegy hat forinttal több, mint a tavalyi. Magyarország idén éri el a nyugati tagállamok szintjét a támogatásban, így a keret automatikusan 10 százalékkal nő. E két tényezőnek köszönhetően a gazdálkodók az előző évhez képest mintegy 15 százalékkal nagyobb területalapú támogatásra számíthatnak, az összeg hektáronként megközelítheti a hetvenezer forintot.

A legnagyobb haszonélvezők a Csányi Sándorhoz köthető társaságok, ezen belül is elsősorban a Bóly Zrt. volt. Az e körbe tartozó cégek − egyes kimutatások szerint − összesen 943 millió forint területalapú támogatásban részesültek 2011-ben.
Ez a lap szerint azt jelenti, hogy az OTP Bank vezetőjéhez köthető társaságok csak a területalapú támogatásból csaknem egymilliárd forinthoz jutottak az adott évben. Miután 2011-ben az állam egy hektárra maximum 58 073 forintot fizetett, kiszámítható, hogy a bankvezérhez köthető vállalatbirodalom nagyjából 16 ezer hektár termőföld után igényelhetett támogatást.
A 2011-es évből kiindulva, és a lehető legkisebb birtokméretet, a 16 ezer hektárt véve figyelembe − ami után a cégcsoport idén is benyújthatta támogatási igényét −, úgy ezek a cégek most feltételezhetően több mint egymilliárd százmillió forint területalapú támogatásra számíthatnak - tette hozzá a lap.
(Napi Gazdaság - HVG)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tanár néni házi feladatul adja a gyerekeknek, hogy hozzana
  2013-11-11 18:46:31, hétfő
 
  A tanár néni házi feladatul adja a gyerekeknek, hogy hozzanak elektromos készülékeket otthonról. Másnap megkérdi Zsuzsikát:
- Mit hoztál?
- Anyukám hajszárítóját.
- És mondott valamit anyukád? - kérdi a tanár néni.
- Igen, mondta hogy vigyázzak meg ne égessem magamat vele.
A tanár néni Pistikéhez fordul:
- Te mit hoztál?
- Apukám fúrógépét.
- És mit mondott apukád?
- Azt, hogy meg ne sértsek vele valakit.
Gyurika következik a sorban:
- Te mit hoztál Gyurika?
- A nagyi légzőkészülékét.
- És a nagyid mondott valamit?
- Igen, azt hogy hrrrrr hörrrrr hrrrrrr!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Jelentés az európai zsidó közhangulatról nyolc európai orszá
  2013-11-11 18:23:23, hétfő
 
 
Jelentés az európai zsidó közhangulatról nyolc európai országból
2013. november 11, hétfő szombat.org

A válaszolók háromnegyede szerint az utóbbi öt évben rosszabbodott a helyzet.

Az Európai Unió Alapjogi Bizottsága (European Union Agency for Fundamental Rights) ma délelőtt tették közzé azt a dokumentumot, amelynek hivatalos neve: "Zsidók hátrányos megkülönböztetéssel és gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos tapasztalatai az Európai Unió tagállamaiban." A jelentés készítői nyolc európai országban tudakolták a zsidó lakosok véleményét arról, mekkora problémának érzik hazájukban az antiszemitizmust.


Antiszemita grafitti egy szófiai zsidó iskola falán

A felmérést 2012 szeptemberében és októberében végezték 5900, saját bevallása szerint zsidó személy közreműködésével. Az interneten készült felmérés ugyanakkor - jegyzik meg a kutatásról készült beszámolóban - nem nyújt olyan véletlenszerű valószínűségi mintát, amely megfelelne a reprezentativitás statisztikai kritériumainak.

A kutatás főbb eredményeit a vele egy időben közzétett sajtóanyag így foglalja össze:

• A válaszadók 66%-a szerint országában nagy probléma az antiszemitizmus, 76% pedig azt mondta, hogy az utóbbi öt évben akutabb lett a helyzet.
• A felmérést megelőző 12 hónapban az összes válaszadó 21%-a tapasztalt verbális sértéssel, zaklatással, illetve fizikai támadással járó antiszemita esetet vagy eseteket. Az elmúlt évben a válaszadók 2%-a volt áldozata antiszemita indíttatású személyes támadásnak.
• A bejelentések száma elmarad a valóságtól: az antiszemita zaklatás áldozatainak 76%-a a legsúlyosabb esetet nem jelentette be a rendőrségnek vagy más szervezetnek.
• A nyilvántartásba vett esetek száma elmarad a valóságtól: a korlátozott adatgyűjtési mechanizmusokból következően az antiszemita támadások sok EU-tagállamban nem teljes körűen kerülnek be a nyilvántartásba.
• A vizsgált országokban az antiszemitizmust tartották a negyedik legégetőbb társadalmi vagy politikai kérdésnek.
• A válaszadók háromnegyede tartja problémának az online antiszemitizmust.
• A felmérés alapján az országok között is jelentős különbségek vannak, ami gyakran a történelmük és hagyományaik különbözőségét, illetve az elmúlt évtizedek bevándorlási mintáinak eltérő alakulását mutatja.
Például:
- Az Egyesült Királyságban a válaszadók 9%-a nyilatkozta azt, hogy gyakran hallja "a zsidók tehetnek a jelenlegi gazdasági válságról" kijelentést, ezzel szemben Magyarországon ez az arány elérte az 59%-ot.
- A felmérés szerint Lettországban csak a válaszadók 8%-a állította, hogy az izraeli-arab konfliktus nagymértékben befolyásolja a biztonságérzetét, Németországban viszont 28%, Franciaországban pedig már 73% volt ez az arány.

Néhány további adat a felmérésből

A válaszadók kétharmada (66%) szerint az antiszemitizmus problémát jelent a felmérésben szereplő uniós tagállamokban. A válaszadók háromnegyedének (76%) meglátása szerint az elmúlt öt évben az antiszemitizmus súlyosbodott a lakóhelye szerinti országban.

A felmérést megelőző 12 hónapban az összes válaszadó 26%-a tapasztalt szóbeli bántalmazást vagy zaklatást zsidó származása miatt - 4 %-uk tapasztalt fizikai erőszakot vagy erőszakkal való fenyegetést.

A válaszadók közel fele (46%) tart attól, hogy antiszemita szóbeli bántalmazás vagy zaklatás áldozata lehet a következő 12 hónapban, és egyharmaduk (33%) fél a fizikai erőszaktól ugyanezen időtartam alatt.

A válaszadók közel egynegyede (23%) mondta, hogy legalább esetenként nem látogat el zsidó eseményekre vagy helyszínekre, mert zsidóként nem érezné biztonságban magát ott vagy útban odafelé. Az összes válaszadó több mint egynegyede (27%) legalább esetenként elkerül bizonyos helyeket lakóhelye környékén, mert zsidóként nem érezné biztonságban magát ott.

A válaszadók egyharmada (33%) tapasztalt valamilyen antiszemita zaklatást a felmérést megelőző öt évben, és egynegyedük (26%) tapasztalt ilyen zaklatást a felmérést megelőző 12 hónapban.

A felmérés alanyai azt mondták, hogy a felmérést megelőző 12 hónapban antiszemita megkülönböztetéssel leginkább a munkahelyen (az adott időszakban munkahellyel rendelkező válaszadók 11%-a), illetve munkakeresés közben (a munkakereső válaszadók 10%-a), valamint az iskolában, illetve képzésen tapasztaltak (ezek a területen a válaszadók az őket személyesen és szülőként ért hátrányos megkülönböztetést is ide vehették - az iskolában tanuló vagy képzésen részt vevő válaszadók - illetve azok, akiknek gyermeke iskolában tanul vagy képzésben vesz részt - 8%-a érezte úgy, hogy hátrányos megkülönböztetés érte az ezen a területen dolgozók részéről).

Az elmúlt 12 hónapban az összes válaszadó több mint fele (57%) hallotta vagy látta, hogy valaki azt állítja, a holokauszt csak kitaláció, vagy hogy eltúlozzák.

A fizikai erőszakot vagy erőszakkal való fenyegetést tapasztalt válaszadók közel kétharmada (64%) nem jelentette a legsúlyosabb esetet a rendőrségnek vagy bármilyen más szervezetnek. Az elmúlt öt évben antiszemita zaklatást tapasztalt válaszadók háromnegyede (76%) nem jelentette a legsúlyosabb esetet. Több mint négyötöde (82%) azoknak, akik úgy érezték, az elmúlt 12 hónapban hátrányos megkülönböztetésben részesültek zsidó származásuk miatt, nem jelentették a legsúlyosabb esetet.

A válaszadók körülbelül fele, térségtől függően 43-53%-a nem ismeri a zsidókat a hátrányos megkülönböztetés ellen védő jogszabályokat. A válaszadók leginkább a foglalkoztatás terén ismerik a megkülönböztetés elleni jogszabályokat, és az áruk és szolgáltatások esetében, például egy üzlet, étterem, bár vagy szórakozóhely felkeresésekor biztosított védelemről tudnak a legkevesebbet.

*

Magyarországra vonatkozó adatok:

Magyarországon a válaszolók 57 %-a tart attól, hogy a következő 12 hónapban szóbeli inzultus érheti és 33 % tart fizikai agressziótól. A nyolc ország között - Franciaország és Belgium után - ez a harmadik legrosszabb arány. Ami pedig az antiszemita zaklatásokkal kapcsolatos eddig tapasztalatokat illeti, a magyarországi válaszolók 35 %-a számolt be ilyenről az elmúlt egy évre visszatekintve, és 43 %-a az elmúlt öt évre visszanézve. (Itt zaklatásnak minősül az internetes zsidózás is.) Ez a legrosszabb arány a nyolc ország között.

Kovács András, a CEU professzora, aki részt vesz a vizsgálatban, a magyar adatokhoz a következőt fűzte hozzá: azokban az államokban, ahol erős az iszlám szélsőségesek oldaláról a fizikai fenyegetés, más a veszélyérzet, mint ott - ilyen Magyarország -, ahol elsősorban a verbális erőszak dúl. A politika szerepe az antiszemitizmus erősödésében kiemelkedő Magyarországon a felmérés szerint. Ennek Kovács András szerint az oka az, hogy egyedül nálunk van parlamenti frakciója egy nyilvánvalóan antiszemita pártnak. Ez erős félelmeket gerjeszt.

A teljes magyar nyelvű dokumentum elérhető itt.

Kapcsolódó cikkünk egy friss antiszemitizmus-felmérésről Magyarországon: Antiszemita Bestiárium
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerencsétlenül hangzana, hogy a Tarlós által a sírból vissz
  2013-11-11 18:12:53, hétfő
 
  2013-11-11. 17:55
Szerencsétlenül hangzana, hogy a Tarlós által a sírból visszahozott Alstom-szerelvények egy kalap szart sem érnek

Laposodik fékezéskor a kerék, döcög az új Alstom-metró. Egyre több kocsi kerekeit kell esztergálásra vinni. Egy metróalagút feletti társasház lakói csillármozgásra, mély robajra panaszkodnak.
A 445-ös Alstomnál 50 km/h felett erős rázkódás tapasztalható, ami mind a személyzet, mind az utasok részéről elviselhetetlen, áll a Metróért Egyesület Facebook-oldalán. Bíró Endre, az egyesület vezetője elmondta, hogy a vonatot hétfőn kivették a forgalomból, a kerekeket valószínűleg esztergálni vitték. A rázkódást valószínűleg az úgynevezett keréklaposodás okozta.
A fenti jelenség nem új az Alstom-szerelvényekkel kapcsolatban, és már nem is ez az első kerékpár, amit szabályozásra vittek. Bíró Endre elmondta, hogy a kerékpár-laposodás az, amikor egy jármű nem gördülve fékez, hanem "blokkolnak" a kerekek, ilyenkor a két anyag (kerék és a sín) kölcsönhatásaként egy lap keletkezik a kerék futófelületén. Ez minden egyes fordulatkor egy ütést mér a pályára, a lap mértékétől függően hangot és rezonanciát okozva.
Hozzátette, hogy már lakossági panasz is futott be hozzá: egy Rákóczi úti társasház lakói a mélyből jövő rezgésre panaszkodtak. Képviselőjük levélben leírta, hogy két-három hónapja hallható a 2-es metró dübörgése a háztömbben, reggel hat és hajnali fél három-három között. A jelenség változó intenzitással tapasztalható, a gyenge morajlástól az ablakokat, csillárokat, takarólemezeket mozgató kifejezetten hangos dübörgésig. A ház gyakorlatilag közvetlenül a metróvonal felett található (Luther-ház, Rákóczi út 57., VIII. kerület), azokban a lakásokban elviselhetetlen a zaj és a rezgés, amik közelebb esnek a metróvonalhoz. Az egyesület szerint ez valószínűleg a keréklaposodási jelenségre vezethető vissza.
Mivel a jelenség már régebb óta érzékelhető, Bíró Endre szerint egyértelmű, hogy valamilyen gyártási problémával állunk szemben, ám erről valamiért a BKK és a BKV nem akar tudomást venni. Pedig lassan lejár a szerelvények garanciája, és akkor a kerékpárok cseréje (a teljes vonalon) elérheti a 10 milliárd forintos költséget is.

A totojázásnak politikai okai is lehetnek. Bíró hallott már olyan sommás véleményt is, hogy meglehetősen szerencsétlenül hangozna most, hogy a Tarlós István által a "sírból visszahozott Alstom-szerelvények egy kalap szart sem érnek".
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/120223/#ixzz2kMF9TeJ1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona, a báb magyarázkodik
  2013-11-11 18:04:02, hétfő
 
  Vona, a báb magyarázkodik


A nemzeti oldal egy része a napokban - természetesen jogosan - felháborodott Vona Gábor iszlámbarát kijelentésén. Az ügy a most a pártelnök Törökországba való látogatásának apropóján került elő. Vona egyetemeken tartott előadásokat, valamint különféle politikai és civil szerveződésekkel tárgyalt. Természetesen nem számolt be mindenről, pl. hogy a törököktől kap egy kis pénzt, ill. egyéb támogatást a Jobbik, hogy képviselje az ő érdekeiket itt a térségben. Mert itt erről van szó, ami egyszerű, de Vonát és körét annyira elvakította világot leigázó turáni szövetség víziója, hogy ezt nem látják. Ahogy azt sem, hogy az Izrael elleni harcban szövetségesként tekintett Törökország és más iszlám államok röhögnek a markukban, amiért van egy bástyájuk Közép-Európában. Persze aztán lehet magyarázkodni gazdasági érdekekkel, kulturális rokonsággal (mindenféle mítoszokra alapozva), hogy miért is kell ezen országokat és kultúrakört tulajdonképpen testvéri népként kezelni. De Vona tudatáig nem jutott még el az az egyszerű dolog, hogy az ellenségem ellensége nem feltétlenül a barátom. Ha feltételezzük, hogy ne lenne mondjuk liberalizmus (amit akármennyire is próbál ellenségként beállítani, minőségileg ugyanolyan liberális lesz mint Bajnai), az iszlám akkor is fenyegetés lenne Európára és az egész világra. Na, de mit is mondott lényegében Vona?

,,Azt mondtam: az iszlám kultúrkör erősebben védi a saját tradícióit, mint a keresztény. Ez pedig tény. Bárcsak a keresztény egyházak is erőteljesebben és bátrabban védenék a nemzeti hagyományokat, bárcsak egyértelműen és határozottan elítélnék azt a szellemi-lelki környezetszennyezést, amit a liberalizmus ránk ömleszt. Többször elmondtam már, mint római katolikus, hogy nem helyes, ha az egyház megelégszik azzal, hogy ő csupán egy szociális intézmény, és közben hagyja a hazugságot tombolni. Az ideológiai harcot is fel kellene vállalni. Mindezt tehát nem a kereszténység ellen, sokkal inkább érte mondtam."

Azért el kell ismerni, nem egy rossz kitérő, egy probléma van vele, hogy az iszlám kultúrkört a kereszténységgel nem lehet összehasonlítani. Az Egyházról elmondott kritikája Vonának még helytállónak is tekinthető, de ha az iszlámot az alapján akarjuk a reménysugarának látni, hogy jobban megőrzi a tradícióit, akkor ugyanúgy az ortodox zsidókkal is köthetnénk stratégiai szövetséget - Vona logikájából kiindulva - de így már az iszlám ellen. Azért értjük? Vona Gábornak egyszerűbb elmenni a törökök közé, ahol pár kebabbal lekenyerezik, aztán vigyorog, hogy odacsapott ezzel a liberalizmusnak, természetesen utána profi, korunk gerincmentes politikusához illően le is hoz egy nyilatkozatot, hogy tulajdonképpen mindenki azt lássa az egészben, hogy valami pozitívat tett.

Viszont, a Jobbik, ha annyira oda van a tradíciók védelméért és ezért keresztény pártnak tartják magukat itt Magyarországon, marad a kérdés: miért nem azon munkálkodik a Jobbik, hogy a kereszténységet támogassák itthon a liberalizmussal szemben, jobban fellépjenek a hagyományokért? Esetleg akkor már az egyházakkal is leülhetnének (Hegedűsön kívül). Ha annyira rossz itt a helyzet, miért nem azon vannak, hogy javítsák, normális hitoktatást szervezzenek iskolán kívül is? Meg elég megnézni a statisztikákat. A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011-es felmérése alapján a Jobbik szavazók fele ateista. Az arány nagyjából hasonló volt az LMP-nél is, minden más pártnál kevesebb volt az ateisták aránya. A Jobbik már a saját szavazóit, sőt még tagságát sem szűri, és mint látható, névleg áll csak ki a kereszténység mellett, annyira, amennyire éppen szükséges.

Vass Zsigmond - Kitartás.hu


http://kitartas.net/2013/11/11/vona-a-bab-magyarazkodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentik a NAV-ost, aki kitálalt
  2013-11-11 18:02:50, hétfő
 
  Feljelentik a NAV-ost, aki kitálalt

2013. november 11., hétfő, 17:15 • Utolsó frissítés: 9 perce
Szerző: MTI


Az NGM egy hétvége alatt lefolytatta belső vizsgálatát a NAV-nál. Megállapították, hogy az intézmény a jogszabályoknak megfelelően járt el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás nélkül. Horváth András, a NAV munkatársa korábban arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, ami fölött az adóhatóság szemet huny.

A nemzetgazdasági miniszter a múlt héten azonnali vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkáját érintő nyilatkozattal kapcsolatban. A hétvégén lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy az intézmény a jogszabályoknak megfelelően járt el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás vagy indokolatlan előny biztosítása nélkül - írta a Nemzetgazdasági Minisztréium (NGM) hétfőn.

A nyilatkozattal ellentétben a NAV növelte az ellenőrzési vizsgálatok számát a legnagyobb adózók körében, így jelenleg évente átlagosan 1,6 vizsgálat jut egy adózóra. Az ellenőrzésre minden olyan esetben sor kerül, ahol vélelmezhető az adóelkerülés. A vizsgálatok 80 százaléka megállapítással zárul, a körbeszámlázásos ügyekben 1817 adóellenőrzés fejeződött be. A NAV összesen 83 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg ezekben a vizsgálatokban.

A NAV kezdeményezni kívánta az ügyekben nyilatkozatot tevő személy felmentését, azonban erre Horváth András lemondása miatt már nem került sor. A NAV a nyilatkozatok miatt feljelentést tesz Horváth András ellen, tekintettel az intézmény működését érintő megalapozatlan, rágalmazó kijelentéseire.

Egy pénteki sajtótájékoztatón Horváth András, a NAV munkatársa arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.


http://hvg.hu/gazdasag/20131111_Feljelentik_a_NAVost_aki_kitalalt?fb_action_ids=1 0200682093915455&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline& amp;action_object_map=[229647650530374]&action_type_map=[%22og.recommends%22] &action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyomorforgató: 11 tonna illegális húst találtak a hipernél +
  2013-11-11 17:57:53, hétfő
 
  Gyomorforgató: 11 tonna illegális húst találtak a hipernél + képek
2013. november 11., hétfő 15:07 Pénzcentrum.hu



Illegális hússzállítmányra csapott le a NAV és a NÉBIH péntek hajnalban egy dunakeszi szupermarket parkolójában. Az ország több területén működő jól szervezett hálózat embereit akkor fülelte le a húszfős akciócsoport, amikor a külföldről illegálisan behozott 11 tonna nyershúst épp átrakodták a lengyel kamionból három teherautóra. Az ügyben több nagyobb magyarországi húsfeldolgozó is érintett.

A NAV Pest megyei Adóigazgatóságához érkezett jelzés szerint az egyik dunakeszi bevásárlóközpont parkolójában éjszakánként illegális húsátrakás zajlik. Pénteken nulla óra után a 16 adóellenőrből és pénzügyőrből álló akciócsoport a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) négy munkatársával közösen ütött rajta a húscsempészeken.


(Forrás: nebih.gov.hu)

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/gyomorforgato_11_tonna_illegalis_hust_talaltak _a_hipernel_+_kepek.1038256.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&u tm_campaign=hirlevel
A külföldi kamionokból előkerült darabolt baromfi nyersárura és hasított félsertésekre a helyszínen már több magyar húsipari cég teherautója várakozott, hogy az illegális hússzállítmányt fővárosi és vidéki vágóhidakon keresztül adózatlanul értékesítsék a hazai piacon. A termékek állapotából a NÉBIH szakemberei arra következtettek, hogy a húst vélhetően szabálytalanul tárolták, levet engedett, majd újrafagyasztották. Az árun ráadásul semmilyen jelölés nem szerepelt. Bizonytalan eredete és állapota miatt a teljes mennyiséget megsemmisítették.

(Forrás: nebih.gov.hu)

Az akció során lefoglalt dokumentumokból kiderült, hogy a lengyel kamion rendszeresen szállította az illegális húsárut részben magyar, részben szlovák cégeknek. A vevők az áru átvételekor készpénzben, zsebbe fizettek. A "jó partneri" viszonyt minden bizonnyal az is elősegítette, hogy a hazai vevők egymással rokoni kapcsolatban állnak.

(Forrás: nebih.gov.hu)

Az adóhatóság nyilvántartása szerint az ügyben érintett magyar cégek áfabevallást eddig nem nyújtottak be és közösségen belüli beszerzésről sem vallottak. Velük szemben az adóhatóság már a rajtaütést megelőzően áfa-ellenőrzéseket indított, amelyek létjogosultságát a péntek hajnali akció tapasztalatai is igazolták.

(Forrás: nebih.gov.hu)

A NÉBIH munkatársai a helyszínen talált hússzállítmányt annak minőségére és jelölési hiányosságaira tekintettel lefoglalta, a NAV pedig további vizsgálatokat folytat különös figyelemmel arra, hogy az ügyben egy európai csalási lánc ismert tagja és több nagyobb hazai cég is érintett.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionisták tényleg biztosak abban, hogy ők uralják a világo
  2013-11-11 17:34:45, hétfő
 
 

A cionisták tényleg biztosak abban, hogy ők uralják a világot!
2013. november 10. 13:52
Kostás Roland - Hunhír.info


Izrael meg fogja akadályoznii, hogy a nagyhatalmak - Benjámin Netanjahu szavaival - egy "rossz megállapodást" kössenek Iránnal. A cionista vezér a vasárnapi kormányülés kezdetén kijelentette: számos nagyhatalom vezetőjének telefonált személyesen, hogy csak olyan megállapodás lehet, amely mindent a cionista érdekeknek rendel alá.
Dani Danon védelmi miniszter-helyettes a közszolgálati rádió reggeli műsorában kijelentette, "ha nem lesz más választás, akkor Izrael mindig és mindenkor megvédi magát". Az interjú során Danon azt is kifejtette, hogy a formálódó egyezmény izraeli szemszögből nagyon rossznak tűnik. "Az irániak akciós árakon mindent megkapnak a nagyhatalmaktól"- mondta.

Naftali Bennet gazdasági miniszter levélben fordult több külföldi zsidó szervezethez, hogy gyakoroljanak nyomást kormányukra egy Iránnal kötött "rossz megállapodás" megakadályozása érdekében.

A cionistáknak tehát csak az a jó megállapodás, ami padlóra teszi totálisan Iránt, aztán a titkosszolgálatok által fellázított ellenzék olyan kormányt választ a perzsa államban, amely teljes mértékben kiszolgálja a Nagy-Izrael megvalósításának céljait. A zsidók megint rettegnek és fenyegetnek. Mert majd mi akkor egyedül stb., és elpusztulunk a világdemokráciáért, mint őseink a holokausztban, blabala, blabla.

Azzal persze nem foglalkoznak, hogy nincs olyan hülye ország a földön, amely atom nélkül meg merne támadni agy atom nagyhatalmat. Izrael pedig az, fittyet hányva minden nemzetközi egyezségre és szabályra. Aztán az is sok mindent elárul a zsidóknak az adott országokon belüli erejéről és hatalmáról, hogy "gyakoroljanak nyomást az érintett kormányokra."

A bélyeggyűjtő szakkör mondjuk ilyent nem képes megtenni, egy erő, a szálakat és a kormányokat mozgató zsidó lobbi annál inkább. A zsidó "anyaállam" tehát utasítja a más országaiban állomásozó hadtestjeit: úgy irányítsák a nyomorult rabszolgákat, hogy azt tegyék, amit ők parancsolnak.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70202

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A parlament Magdi apusa újra akcióban
  2013-11-11 14:36:55, hétfő
 
  2013.11.11. 13:22
A parlament Magdi apusa újra akcióban


Azt a megbaszta kurvaélet! Hát mi van itt, he? Hogy Szűz Mária fosná homlokon ezeket narancsmaggal vigyorogva! Úgy felhúztam magam már megint, hogy a kézremegésemtől kottát trimmel pofámra a bajusznyíró!

Meggyalázták a csendőrséget a házőrséget!

Hát lehet ezt? Hát szabad ezt? Lábbal tiporni a házirendet? Megbecsteleníteni, mit megbecsteleníteni, egyenesen agyonbaszni a méltóságot? Ide állnak a tévéközvetítés közepibe kikent, kifent pofával, mintha nem a NER, hanem a nőverés lenne az uralkodó rend az országban! Mi? Hogy a komondoros Balogh még mindig itt rontja a levegőt és hozzá nem intéztem semmiféle kirohanást méltóság meg rend ügyben? Hogy a muslicafelhőt legyezgetik a képviselőtársak miután Pálffy odaszól nekik? De EZEK nem rajzoltak magukra monoklit filctollal!!!!!!!!

kövér vadai.jpg

Gátat kell ennek szabni!

De nem ám holmi lárifári elbontható mobilgátat, hanem igazit vasbetonból! Áthatolhatatlan átláthatatlant. Kőkeményet. Majd én megmutatom, hogy lesz itt rend! Az lehet, hogy Pálffy nyálát nem ph értékre, hanem Malligand fokra tudják csak mérni, de hogy több monoklizás itten nem lesz az hóttziher! Hová jutnánk, ha hagynánk elharapózni ezt a firkálós fertőt itt a falakon belül? Nem elég, hogy odakint ömlik a szenny, hömpölyög ez a liberális mocsok, ha nem figyelek a Cifra Kalodás "tömbösített átalányszámlán" és a "hagyják, van még elég ifjú kereszténydemokratánk" beszólásán elröhögöm magam, mert meztélláb beleléptem valamelyik áruló kacagástól elhullatott nyáltócsájába ami minimum megfertőzött?

Mi lesz a következő? Oroszországból honosított anarchia, meg kiszögelt szeméremajkak a Kossuth téren?

Nem megmondta az illészoli, hogy a sok butaságot és baromságot tartsák magukban? Nem szólt elég világosan Kisanyám Tasó, hogy őtet és a többi egybitest provokálják az ellenzéki nők, és kurvára ideje lenne abbahagyni, mert eccer valakinél elszakad a cérna? Mégsem állíthatok minden fideszkeresztény mellé külön házőrt, hogy elnyomja benne a cérnaszakadtán felszínre törő baloghjózsit!

Kurvaéletbemár, na! Ide a pénzt és kuss legyen végre!!!!

http://varanus.blog.hu/2013/11/11/a_parlament_magdi_apusa_ujra_akcioban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.