Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Floridában nyaralnak a debreceni városvezetők
  2013-11-14 17:26:06, csütörtök
 
  A debreceni alpolgármester és a jegyző is tagja abból a helyi városvezetőkből álló társaságnak, akik egy floridai szakmai konferencián vesznek részt. Többen közülük azonban pálmafás és pecázós képeket tettek közzé magukról.

A szürke novemberi időjárásból a napfényes Floridába menekült bő tucatnyi debreceni cég- és városvezető egy energetikai konferencia ürügyén - írja a csütörtöki Blikk. Az utazásra úgy derült fény, hogy az egyik részt vevő pálmafás, kókuszdiós képeket töltött fel magáról a Facebook-oldalára, amelyeket később, miután cikk jelent meg róla a Vagy.hu-n, letörölt.

A debreceni polgármesteri hivatal a Blikk-kel azt közölte, hogy a debreceni jegyző, Szekeres Antal és az alpolgármester, Pajna Zoltán a saját költségén, a szabadsága terhére utazott el a floridai szakmai konferenciára. Szintén szabadsága alatt vesz részt a konferencián Nyíri László, a Miskolci Hőszolgáltató Kft. vezetője, aki pár évvel korábban egy debreceni önkormányzati cég éléről érkezett Miskolcra.

Nyíri László magánútját kötötte össze egy konferenciával, és saját költségén tartózkodik külföldön - válaszolt a Blikk kérdésére a miskolci polgármesteri hivatal.

A Blikk kereste a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatóját, Litauszki Róbertet és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezetőjét, Csonka Tibort, de munkatársaik csak annyit közöltek, hogy szabadságon, illetve külföldön vannak. A Blikk úgy tudja, hogy ők is tagjai a nagyjából 15 fős floridai csapatnak, amely a hét végén tér vissza Magyarországra.

A Blikk úgy tudja, hogy a floridai Orlandóban jelenleg is zajlik egy konferencia a megújuló energiáról. A rendezvényre 22 ezer résztvevőt várnak. A lap megkereste a szervezőket, hogy köztük vannak-e a debreceniek, de azt a választ kapták, hogy nincsenek magyar vendégeik.

Mindenesetre a túrán részt vevő vezetők nem unatkozhatnak Floridában - írja a lap. A Facebookra feltett képek tanúsága szerint volt, aki tengeri horgászaton vett részt egy jachton, meglátogattak egy aligátortelepet, vagy egyszerűen csak kókuszdióból szürcsölték a kókusztejet a pálmafák alatt.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
N.Elizabeth: Falevelek
  2013-11-14 17:11:46, csütörtök
 
 


Falevelek

Emlékké nyílt most
minden tavaszi virág,
mintha fordult volna
velem is
egy kicsit a világ...

S minden virág-harmat
a földnek adta magát,
porszembe csókolta
a széllel elhamvadt illatát...

A fák ágai még reménykedve
nyújtóznak a Nap fényébe,
kinek teste esténként
megpihen a tavak szívében.

Már nincs zöld szinte sehol,
már csak az ódon aranyszín ragyog,
avarba fárad az őszi szél,
suttog egy múló dallamot...

Avarba csituló levelek!
Most én is álmodom veletek...
színeket, reményt és életet,
az új tavaszt és a kezdetet.
A fák karjával a Naptól
majd én is erőt veszek,
s tavasszal falevelek,
veletek,
tudom... újra boldog leszek...

N.Elizabeth
 
 
0 komment , kategória:  Versek őszi  
Kitüntették Schmitt Pált...
  2013-11-14 16:45:12, csütörtök
 
  Az Állami Számvevőszék tájékoztatója szerint a korábbi köztársasági elnök elkötelezett támogatója volt a szervezet megújításának, ezért érdemelte ki a díjat.


Az egykori ÁSZ-elnökről, Hagelmayer Istvánról elnevezett díjat Schmitt Pál Elek János számvevő főigazgatóval és Makkai Mária számvevő igazgatóval együtt vehette át - adta hírül az Origo.

Az indoklás szerint a korábbi köztársasági elnök szerteágazó közéleti tevékenységével járult hozzá az ÁSZ társadalmi súlyának növeléséhez, áll a Hivatalos Értesítőben.

Schmitt Pál szerteágazó közéleti tevékenységével évek óta eredményesen járult, illetve járul hozzá az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, hazai és nemzetközi szakmai tekintélyének növeléséhez.

Továbbá Schmitt Pál még az Országgyűlés elnökeként részt vett a sokáig választott tisztségviselők nélkül működő ÁSZ alkotmányos működésének helyreállításában is, államfőként pedig elkötelezett támogatója volt az Állami Számvevőszékről szóló törvényi szabályozás megújításának.

Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 9041 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 353
  • e Hét: 4314
  • e Hónap: 13336
  • e Év: 81101
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.