Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Hólabda,kókuszgolyó
  2013-11-14 18:22:48, csütörtök
 
  Reméljük,hogy még nem fog esni a hó!


Tésztához:

6 db tojás

25 dkg cukor

5 evőkanál forró víz

2 kk. kakaó

18 dkg liszt

¾ sütőpor

Krémhez:

15 dkg Ráma margarin

12 dkg porcukor

8 dkg liszt

1 tojás

3 dkg kristálycukor

1 cs. vaníliás cukor

4 dl tej

Kókuszreszelék

Tésztához a tojás fehérjét felverem, a sárgáját a cukorral habosra keverem.
Apránként hozzáadom a forró vizet. (Kimérem pohárba a vizet, beteszem a mikróba, felforralom és apránként hozzáöntöm.)
Ezután jön bele a kakaópor, majd a sütőporral elkevert liszt.
Együtt még pár percig keverem, majd kézi habverővel lazán beleforgatom a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítom és 180 °C-os sütőben megsütöm.
A tepsi mérete:25×39 cm

A krémhez a tej felét felteszem forrni a 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverem, majd a tej többi részével összefőzöm. (Jó sűrű lesz.)
Kihűtöm. Közben a margarint a porcukorral, majd a kettőt együtt jó habosra keverem.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kettévágom, krémet kenek közé és köré, majd kókuszreszelékben megforgatom.
A tetejét csokival is bevonom,oldalára is csurgatok, de nélküle is jól mutat.



Megjegyzés: a tésztából mindig marad elég sok leeső rész, a krémből is szokott maradni valamennyi. Ezeket összekeverem, még a kókuszreszelék maradékát is beleszórom, golyókat formázok belőle, kókuszreszelékben megforgatom.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Karamelles-banános sütemény
  2013-11-14 16:37:53, csütörtök
 
  Hozzávalók a karamelles réteghez:
6 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2-3 banán

a piskótához:
4 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt,
0,7 dl olaj, 1 dl tej, 1 sütőpor;

a krémhez:
1 hidegen verhető csokoládés krémpor,
3 evőkanál porcukor, 5 dl tej;

a tetejére: 3 dkg csokoládéforgács

Elkészítése:
Egy 20x25 cm-es tepsi alját kikenjük a vajjal. A cukrot karamellizáljuk és rácsorgatjuk a kivajazott tepsibe(nem baj, ha nem fedi be mindenhol) és kirakjuk a banánkarikákkal. A piskótához a tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Mikor jó vastag a tojáskrém, hozzáadjuk a olajat meg a sütőporral elvegyített lisztet és végül a tejjel csomómentesre kavarjuk. A piskótamasszát ráöntjük a banánra és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Ha megsült, ráborítunk egy tálcát és egy hirtelen mozdulattal átforgatjuk. Vigyázzunk, hogy égessen meg a forró karamell! A krémport összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a hideg tejet és kemény habbá verjük. A krémet a teljesen kihűlt süteményre kenjük, egy villával hullámosra rajzoljuk és megszórjuk csokoládéforgáccsal.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Ez érdekes
  2013-11-14 14:33:56, csütörtök
 
  Hogy hívják??


A nagymellű holland háziasszonyt? - Melle Van De Bőven
A spanyol tolvajt? - Lopez de Futaztán
A kínai szakácsot? - Váj Ling
Kínaiul a Jánost? - Jan Csi
A japán titkárnőt? - Icuka Magacuki
A hülye japánt? - Ikunuku
A kopasz japánt? - Hayasima
A japán agglegényt? - Maradoka Magamura
A japán szexboltost? - Sikosito Szadiruci
A belga impotenst? - Van de Logh
A görög kártyást? - Namilesz Teosztasz
Röntgen úr feleségét? - Röntgenné Ultra Ibolya
Az elszegényedett nőgyógyászt? - Méhenkórász
Haláli bulit? - Kopor Show
Lassú postást? - Levéltetű
A népi fertőtlenítőszert? - Folklór
A görög szakácsot? - Szarakoszt
A görög pincért? - Abrosz Tisztakosz
Az arab basszusgitárost? - Basszer Arafat
Az arab ügyeletes orvost? - Koffein Ampullah
A kongói fényképészt? - Tekincsa Vakumba
A magyar amatőr pornószínészt? Petting Elek
A börtönbélyegzőt? - Fogdapöcsét
A messziről jött hajléktalant? - Távcsöves
A sivatagi kocsmát? - Porozó
Einstein gyerekeit? - Zweistein... ..Dreistein. . ..
Az afrikai buszvezetőt? - Bus man
Az álarcos rókakölyköt? - Zorróka
Ady Endrét a konditeremben? - Body Endre
A kövér néger énekesnőt? - Whitney Houstonna.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Genetika. Alibi megcsalásra?!
  2013-11-14 10:39:12, csütörtök
 
  Több mint 8 éve élünk együtt, kisfiunkkal, aki 6 éves. Mindvégig azt hittem, hogy kapcsolatunk minden nehézséget túlél, és mi vagyunk a föld egyik legboldogabb családja. Mint derült égből a villámcsapás, úgy ért a hír: a párom megcsalt! Megkérdeztem tőle, hogy miért, mire az volt a válasza, hogy attól a másik, fiatalabb nőtől olyat kap, amit tőlem nem. Hozzátette, egyelőre nem tudja, mi lesz ebből a kalandból. Egy kis időt kért. Végül a fejemhez vágta: vegyem tudomásul, a férfiak ilyenek, így vannak genetikailag kódolva, és ez neki nem jelent semmit, csak szex!"

Vajon a hűtlenség megmagyarázható azzal, hogy a férfit úgy próbálják beállítani, mintha poligám lény lenne, és genetikailag olyan vadászösztönnel rendelkezik, ami a fajfenntartás miatt abszolút megértést kíván? Ezért ha nem kap megfelelő kielégülést, nem teljesül minden szexuális vágya, esetleg unalmassá válik a kapcsolata, vagy egyszerűen csak úgy gondolja, ő ezt megteheti, akkor szabad a pálya? Vagy egy nő is bátran más karjaiban kereshet vigaszt, ha nem érzi magát kellő biztonságban, megfelelő anyagi körülmények között, ahol leendő vagy már megszületett csemetéjét felnevelheti - csak azért, mert genetikailag ilyen?

Számtalan cikk foglalkozik ezzel a kérdéssel, ezért most nézzünk inkább néhány következményt, amire egy félrelépés után számíthatunk.
A megcsaló fél azontúl, hogy semmibe veszi párja hűségét, megalázza, és cselekedetével azt közvetíti, hogy eddig jó voltál, többé nem kellesz; nem vagy férfi; nem vagy nő.

A félrelépés, az elképzelt boldogság hajszolása közben a hűtlen fél rájöhet, hogy mindaz, amit keresett, a valóságban nem létezik (lehet, hogy őt is csak kihasználta a harmadik fél?!). Ha gyáva lesz szembenézni önmagával, párjával, és beismerni tévedését, lehet, újabb kalandokba bocsátkozik, hogy egyre hangosabb lelkiismeretét elhallgattassa.

Felütheti fejét az erőszak, a durvaság, megkezdődhet az egymás elleni örökös harc, amiben úgy tűnik, az győz, aki tovább bírja. Az ember önbecsülése ilyenkor gőzerővel törhet a felszínre.
Anyagilag is olyan veszteség érheti mindkét felet, hogy ha másért nem, hát a vagyonért folytatott küzdelem is felemésztheti a pár tartalék energiáját.

Végül: a megszületett gyermek az édesapa vagy az édesanya állandó hiányában nőhet fel. Ezt a valóban genetikailag kódolt érzelmi szükségletet azonban sem pénzzel, sem mással nem lehet pótolni. Ráadásul olyan családkép alakulhat ki benne, ami által csökken az esélye, hogy megfelelő családmodellt vigyen magával. Az első lehetséges problémára megoldásként - könnyen lehet - ő is a válást fogja választani.

Ezért, ha párkapcsolatra adjuk a fejünket, gondoljuk át, mit veszíthetünk, és mit nyerhetünk. S ha már genetika: a természet megajándékozott bennünket néhány olyan nagyszerű jellemtulajdonsággal, amivel ösztöneinken uralkodhatunk, mint pl.: szeretet, önuralom, mértékletesség, józanság, törődés, odafigyelés, alázat. Egy pillanatnyi élvezet romba dönthet körülöttünk mindent, aminek felépítésére lehet, nem kapunk több lehetőséget, vagy ha igen, az már sohasem lesz olyan, mint régen. Megéri?
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
Az időskori álmatlanság
  2013-11-14 10:34:38, csütörtök
 
  A nyugdíjazással véget érnek ugyan a napi kihívások, nem fáradunk el a munkától napi rendszerességgel és az elvárásokkal szembeni megfelelési kényszer a múlté lesz.

Az élettani átalakulások önmagukban is alvászavarra hajlamosító tényezők, érzékenyebbé teszik az elalvás, az átalvás folyamatát. Időskorban az alvásigény csökken, az éjszakai felébredések rendszeressé válhatnak. Ugyanakkor sokkal lassabb ez a folyamat, ha rendszeresen mozgunk.
A kor előrehaladtával csökken a test víztartalma, és az anyagcsere kevesebb energiát használ fel. Ez jó érv amellett, hogy 50 éves kor felett elfelejtsük a kiadós vacsorát.

Mi legyen a célunk?
Célunk tehát időskorban a rendszeres fizikai aktivitás, a koordináció megtartása, a keringés, az idegrendszer leépülésének megakadályozása illetve a megszokott életvitel biztosítása. A fizikai aktivitásunk növelésének érdekében válasszuk lift helyett a lépcsőt kezdetben, majd fokozatosan iktassunk be rövidebb sétákat is. Ha egyéni adottságok mellett a gyaloglást nem javasolja orvosunk, akkor jó megoldást jelenthet egy szobakerékpár is.

Köztudottan az egyik legtökéletesebb testmozgás közé sorolható az úszás, ezek a mozgásformák elősegítik a fogyást, és csökkenthetik a szívproblémák kockázatának kialakulását. Az a legfontosabb, hogy rendszeresen végezhető testmozgást találjunk, amellyel örömet szerzünk magunknak.
A rendszeres testmozgás mindenkinek jót tesz, napi fél óra intenzív mozgás csökkenti a szív- és érrendszeri szövődmények kialakulásának esélyét. A rendszeres fizikai aktivitás nemcsak a vércukorszintet csökkenti, hanem számos további jótékony hatása is van.

Sosem késő elkezdeni
Az érelmeszesedés további problémák forrása lehet, amelybe az alvászavar is besorolható. Bár egészségtudatos magatartással a civilizációs betegségek megjelenése elkerülhető vagy kiküszöbölhető lenne, mégis a megelőzés, a prevenció fontossága még mindig nem elég hangsúlyos. A pszichés tényező, a stressz gyakorlatilag minden élethelyzetre jellemző.

A pszichés megbetegedések, az élettani változások, a halmozódó testi betegségek - sőt, az ezekre szedett gyógyszerkészítmények -, mind álmatlanságra hajlamosító tényezők. Abban az esetben, ha már megjelent az alvászavar, az életmódbeli változtatások azonnali bevezetésére szükséges törekedni, hiszen a folyamatos alváshiány alapul szolgálhat a testi állapot romlásának.

Ha sok időt töltünk a négy fal között, és keveset mozgunk, kísértést érzünk a pihenésre. Ha azonban naponta többször szunyókálunk, este nehezebben fogunk tudni elaludni. Legalább napi két órát kellene természetes fényben tartózkodnunk ahhoz, hogy tudassuk szervezetünkkel, mikor van itt a lefekvés ideje.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Csak a munka, a pénz és a szex
  2013-11-14 10:29:38, csütörtök
 
  Előre bocsájtom, senkire nem szeretném a saját ízlésem ráerőltetni, de én nem szeretem a tehetségkutatónak nevezett műsorokat. Mégis, arra jó, hogy bemutassa, hol tart az emberek ízlésvilága, és mit tartanak tehetségnek. A legtöbb megzenésített dalszöveg a szerelemről szól, ismerjük, szeretjük, énekeljük őket, csak egy baj van: nem tudunk szerelmesek lenni! Úgy látom, sokan azt sem tudjuk, milyen igazából szerelmesnek lenni, szeretve lenni és szeretni a párunkat.

Ráadásul a tehetségkutató műsorok sem a tehetségekről szólnak, hanem arról, hogyan kell eladni egy műsort úgy, hogy közben a közönség szemfényvesztően szórakozzon és küldje az sms-eket. Minél nagyobb a botrány, vagy botrányos az előadó, műsorvezető, zsűritag, mentor élete, annál jobban eladható. Mert minden és mindenki eladó lett. A család, a szülő, a férfi, a nő, a gyerek.

Párkapcsolatainkban sincs ez másként.
A Férfiak és Nők eltűnőben vannak, helyüket átveszi a hétköznapi, magamutogató, egymást anyagilag és szexuálisan kihasználók hada. Ritkaság számba mennek a családok, ünnepek, közös programok, helyette csak a munka, a pénz és a szex. Eltűnt a gyengédség, a figyelmesség.
A hűség régimódi felfogássá vált, és aki így gondolkodik, lassan száműzni való.

Minden dolog valamilyen irányba tart, fejlődik vagy elsüllyed a saját maga termelte mocsokban. Nincs stagnálás, minden mozgásban van. A gyermekek tiszteletlen viselkedése is azt bizonyítja, hogy hiába a sok bestseller könyv, ha a gyakorlatban nem tudnak vele mit kezdeni a szülők. Amikor egy kisgyerek büntetlenül azon szórakozhat szülei előtt, hogy idegen helyen rugdossa a frissen festett falat, vagy hangosan kiabál, akaratoskodik, mert ő mást akar csinálni, és így éri el célját apánál vagy anyánál, mi lesz néhány év múlva?

Mindent szabad nekem, de nem minden válik hasznomra - tartja a régi bölcsesség. Ha nem vigyázunk és figyelünk emberi lényünkre, arra, akik vagyunk, és amire képesek vagyunk, akkor az erkölcstelenség olyan mélybe taszít, ahonnan nincs visszaút. Csak emlék marad, hogy valaha számított az érték, tudtunk szeretni, tisztelni, örülni egymásnak, közösséget alkotni, odafigyelni egymásra a buszon, villamoson, metrón, gondoskodni az idősekről.

Ilyen jövőt szeretnénk?
Minden igénytelen szórakozási vágyunkkal és tömegcikkel, tömegkultúrával, bulvárral ehhez asszisztálunk. Ha pedig bulvárközegben informálódott és annak alapján épített párkapcsolatunk hajótörést szenved és válásra kerül a sor, mert párunk jobbat talált magának, esetleg megbolondult, türelmetlenné vált, akkor ne csodálkozzunk rajta. Ami törvényszerű, az bekövetkezik. Csak tiszta, friss vízzel lehet szomjat oltani. Aki úgy gondolja, hogy erre a poshadt víz is megfelel, hiszen folyadék az is, ne számítson egészséges életre. A szabad akarat abból áll, hogy választhatunk. Mondhatunk igent, de mondhatunk nemet is! Bármikor.
 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató  
A húgyúti fertőzésekről
  2013-11-14 10:26:38, csütörtök
 
  Húgyúti fertőzésnek hívjuk a baktériumok vagy vírusok, paraziták, gombák által okozott, bármely életkorban előforduló, nőket gyakrabban érintő betegséget. Megkülönböztetjük egymástól a húgycső-, a húgyhólyag -, illetve a vesék-, a vesemedencék gyulladását. Az alsó húgyutak, azaz a húgycső és húgyhólyag gyulladását tévesen felfázásnak nevezik, különösen nőknél elég gyakori megbetegedés, a vesegyulladás szerencsére sokkal ritkább.

Mi a húgyúti fertőzések oka?
A baktériumok könnyen juthatnak a húgycsőbe, és ott elszaporodva fertőzést okozhatnak. A sokféle gomba mindegyike okozhat húgyúti fertőzést, éppúgy, mint néhány vírus vagy parazita. A fertőzések egy része szexuális eredetű és fertőző, elsősorban a nemi szerveket betegíti meg. A húgycső és a felsőbb húgyutak megbetegedését legtöbbször mégis az E. coli baktérium okozza.

A fertőzéseket elősegíti például a prosztata megnagyobbodása, a vesekő, a húgycső szűkülete, mert a pangó vizeletben elszaporodhatnak a kórokozók. Egyes betegségek esetén, például cukorbetegség, immungyengeség, veleszületett vagy szerzett immunhiány esetén, gyakrabban alakul ki húgyúti fertőzés. Hajlamosító tényező lehet még a vesekő vagy hólyagkő is.

A húgyúti fertőzés tünetei
A gyulladás tünetei különbözőek lehetnek. Az alsó húgyutak gyulladásának legjellemzőbb tünetei a gyakori vizelési inger, égő érzés vizeléskor, hőemelkedés, rossz közérzet, esetleg véres vizelet. Gyulladás esetén a vizeletben nagy számban jelennek meg fehérvérsejtek, esetleg fehérje és vörösvérsejtek is.

A vesemedence gyulladás
Súlyosabb esetben a felsőbb húgyutak, így a vesék is érintettek lehetnek, vese- vagy vesemedence-gyulladás alakulhat ki. Ez a betegség magas lázzal, rossz közérzettel és vizeletürítési panaszokkal jár. A nem kezelt, ismétlődő gyulladás szövődményeként akár veseelégtelenség is kialakulhat. A vizeletürítés fájdalmas, a vizelet csíp, és gyakran kellemetlen szagú. A fertőzések során a veseartérián keresztül jutnak át a kórokozók közvetlenül a vesék szövetébe, és ott gyulladást válthatnak ki.

A féloldali vesegyulladás oka, hogy a vesemedence-gyulladás terjed rá az egyik vesére, amíg a kétoldali vesegyulladás általában bakteriális fertőző betegség szövődménye. A vesemedence-gyulladást kórházi körülmények között kell kezelni, fontos a bő folyadékbevitel biztosítása, az antibiotikumos kezelés.

A változókor és a hólyaghurut
A változókor következtében nem csak a hüvelyben jelentkeznek kellemetlen tünetek, hanem a húgyutakban is. A női nemi szervek és húgyutak megfelelő működéséhez az ösztrogén hormon, kedvező hatásaira van szükség. A változókorban az utolsó menstruációs vérzést követően a női nemi szervek nyálkahártya sorvadása néhány évvel a menopauza után válik észrevehetővé, és könnyebben alakulhatnak ki fertőzések. Ráadásul, csökken a hüvelyben a kórokozókkal szembeni védekezést biztosító tejsavbaktériumok száma, mely szintén növeli a hólyaghurut kialakulásának kockázatát.

A húgyúti fertőzések kialakulásának kockázata csökkenthető a higiénés szabályok szigorúbb megtartásával, bő folyadékbevitellel, a “felfázás" elkerülésével. A szappanok és tusfürdők helyett érdemesebb használni intim gélt, valamint fokozott figyelmet fordítani a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Vendégség szelet
  2013-11-14 10:15:01, csütörtök
 
  Vendégeknek csak is Vendégség szelet!
Gyönyörű szép ,finom sütemény.

Hozzávalók:
30 dkg sima liszt,20 dkg vaj,
2 tojás sárgája,1 ek víz,
2 ek rum,1/2 cs.sütőpor,
5 dkg porcukor,.
Ezt jól össze gyúrni-2 részre osztani kinyújtani az egyiket kizsírozott tepsibe tenni:

Töltelék,
6 tojás sárgáját
20 dkg porcukorral kikeverni
hozzá adunk 6 db reszelt almát ::ha kicsik akkor 8 db alma
AZ ALMA LEVÉT NEM KINYOMNI
20 dkg darált diót 2 ek kakaót
6 tojás felvert habját,1 cs sütőport,
2-3 ek zsemlemorzsát......
Ezt ráönteni a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezni a másik gyúrt tésztát.
170 fokos sütőbe megsütni ha kihűl .
csoki máz kerül a tetejére .
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 3931
  • e Hónap: 5826
  • e Év: 56617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.