Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szép estét!
  2013-11-17 20:15:21, vasárnap
 
  Szép, csendes, teleholdas este van, 4 fokkal.

Mindenkinek




 
 
1 komment , kategória:  Szép estét!  
Vajbabfőzelék burgonyával
  2013-11-17 20:10:13, vasárnap
 
  Vajbabfőzelék burgonyával

Hozzávalók:
vajbab
burgonya

őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
Vénusz olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem (1 mokkáskanál cukor, ami a bab vadságát elveszi).

Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.





Kevés kis csirkepörköltet főztem, az lett a feltét.

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Sport süti
  2013-11-17 20:04:44, vasárnap
 
  Sport süti

Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 dkg Vénusz sütőmargarin
1 tojás
3 evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tejföl

A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
15 dkg Vénusz sütőmargarin
15 dkg porcukor

A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A 35 dkg lisztet, 17 dkg porcukrot, 4 dkg vajat, 1 tojást, 3 evőkanál kakaót, 1 kávéskanál szódabikarbónát 3 evőkanál tejföllel összedolgozzuk, kinyújtjuk, majd kikent, lisztezett tepsi hátulján 3 lapot sütünk a tésztából.

A krémhez a fél liter tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. 15 dkg margarint és 15 dkg porcukrot habosra keverünk. Ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. Ezzel töltjük a lapokat.

A tetejére az ét tortabevonót 2 evőkanál olajjal összeolvasztjuk tűz fölött vagy mikróban, majd a tetejére kenjük. A máz megszilárdulásakor fogyasztható.





Megjegyzés:
Mutatós, egyszerű és nagyon finom süti!

A receptet és a fotót SutisCsajszy küldte. Köszönjük!

Forrás:MIndmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott sertésborda vajbabbal
  2013-11-17 20:01:09, vasárnap
 
  Rakott sertésborda vajbabbal

Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl Vénusz olaj

reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
ételízesítő

Elkészítés:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük.

A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük.

A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.





Megjegyzés:
A receptet Csongrádi Anna küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Heti menü ajánlat – 2013. november 18-24.
  2013-11-17 19:58:03, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2013. november 18-24.

Hétfő:

Előétel: A tegnapi babgulyás maradéka, melegítve (biztosan maradt belőle)
Főétel: Rakott sertésborda vajbabbal
Desszert: Sport süti
Vegetáriánus ajánlat: Vajbabfőzelék burgonyával


Kedd - sajttal variált ételek:

Előétel: Tejszínes sajtkrémleves
Főétel: Húsgombócok sajtmártásban petrezselymes rizzsel
Desszert: Finom sajtos rúd
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségropogós sajtmártással


Szerda:

Előétel: Gombaleves sonkával
Főétel: Darált húsos rakott karfiol
Desszert: Őszibarack befőtt
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-prézlis karfiol reszelt sajttal


Csütörtök:

Előétel: Zöldségleves
Főétel: Spenótfőzelék bundáskenyérrel vagy tükörtojással
Desszert: Sütőtök mézzel bolondítva
Vegetáriánus ajánlat: Parajos farfalle mozzarellával


Péntek:

Előétel: Erdei gyümölcsleves
Főétel: Mustáros hentestokány hagymás burgonyával
Desszert: Narancs vagy mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Tésztasaláta tojással


Szombat:

Reggeli: Májpástétom kenyérrel, sörretekkel, teával
Előétel: Tárkonyos zúzaragu leves
Főétel: Tejfölös-zöldséges őzragu zsemlegombóccal
Desszert: Pirított cukros piskóta
Vacsora: Cukkinis penne 20 perc alatt
Vegetáriánus ajánlat: Az évezred gombapaprikása


Vasárnap:

Reggeli: Gyümölcskenyér teával
Előétel: Francia hagymaleves
Főétel: Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel és mazsolás rizzsel
Desszert: Vaníliás-diós trifle (rétegezett krém)
Vacsora: Paraszt kocsonya
Vegetáriánus ajánlat: Szezámmagos zöldségragu

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Zsályás pizza padlizsán- és paprikaszeletekkel
  2013-11-17 19:56:04, vasárnap
 
  Zsályás pizza padlizsán- és paprikaszeletekkel

Hozzávalók:
1 nagyméretű pizzához:

A tésztához:
22 dkg kenyérliszt + egy kevés a nyújtáshoz
2 dkg friss élesztő
1,5 dl meleg víz (40 fokos az ideális)
1/2 mokkáskanál kristálycukor
3 evőkanál olívaolaj
3/4 teáskanál tengeri só
1/2 mokkáskanál frissen őrölt feketebors
4-5 db friss zsályalevél finomra aprítva

A feltéthez:
1 db nagyobb méretű padlizsán (35-40 dkg)
1 db nagyobb piros színű paprika (kápia vagy kaliforniai)
10 dkg bocconcini (apró mozzarellagolyó)
6-8 friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint kevés só

A mártáshoz:
1 db közepes salotta (vagy 2 db újhagyma)
1 kis gerezd fokhagyma
4 db nagyobb kemény húsú paradicsom (pl. Lucullus)
ízlés szerint só
kevés chili

Elkészítés:
A 2 dkg élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsolom, amibe előzőleg 1/2 mokkáskanál cukrot szórtam. Amíg az élesztő felfut, felaprítom a zsályaleveleket, nagy dagasztótálba szitálom a lisztet, amit sózok, borsozok. Hozzáadom a felfutott élesztőt, valamint a maradék vizet és 3 evőkanál olívaolajat. A háztartási robotgép dagasztókarjával tésztává dolgozom, 4-5 perc elteltével a formálódó tésztához keverem az aprított zsályaleveleket. A jól kidolgozott tésztát enyhén lisztezett tálba helyezem, konyharuhával lefedve nagyjából 45 perc alatt a duplájára kelesztem.

Közben elkészítem a többi hozzávalót. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, kevés olajat spriccelek rá. A sütőt 190 fokra előmelegítem.

A padlizsánt csíkokban meghámozom, kb. 1/2 cm-esre karikázom. A padlizsánkarikákat elhelyezem a tepsiben, enyhén sózom, nagyjából 1 evőkanál olajat spriccelek a tetejükre. 18-20 perc alatt elősütöm. A paprikákat kicsumázom, nagyobb darabokra vágom. A padlizsánok helyére beteszem mindegyiket a sütőbe úgy, hogy fényes héjuk nézzen felfelé. 10-12 perc alatt feketére sütöm, majd 10 percre nejlonzacskóban hűlni hagyom. Meghámozom, vékony, hosszú csíkokra szeletelem.

A mártáshoz a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyjából 1 cm-esre kockázom. A hagymát finomra aprítom, a fokhagymát átpréselem.

1 evőkanál olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát és a paradicsomokat. Sózom, kevés chilit adok hozzá, besűrítem. Botmixerrel pürésítem. Hűlni hagyom.

A sütőt 220 fokra előmelegítem, egy nagy tepsit sütőpapírral borítok. A megkelt tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra nyújtom, áthelyezem a tepsibe. A mártás felét egyenletesen eloszlatom a felszínén, néhány bazsalikomlevelet tépkedek rá. Erre kerülnek a padlizsánszeletek, melyeken elosztom a maradék paradicsomszószt, majd a kis mozzarellagolyókat helyezem rá félbevágva, végül a paprikacsíkokat és a bazsalikomleveleket rendezem el a tetején.





Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt ropogósra sütöm.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Lazackrémes miniszendvics
  2013-11-17 19:50:28, vasárnap
 
  Lazackrémes miniszendvics

Hozzávalók:
15 dkg füstölt lazac
1/2 csokor kapor
20 dkg tehéntúró
20 dkg natúr sajtkrém
1/2 citrom reszelt héja és leve
8 szelet teljes kiőrlésű barna kenyér
1 fürt szőlő
2 marék salátakeverék
Az öntethez:
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál narancslé
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A lazacot kis kockákra vágjuk. A túrót villával áttörjük, összekeverjük sajtkrémmel, a lazaccal, a finomra vágott kaporral és a citrom héjával, levével, sóval, borssal ízesítjük.

A salátához tálba szórjuk a salátakeveréket és a leszemezett szőlőt. Az ecetet összekeverjük a narancslével és a mustárral, erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. Sóval, borssal ízesítjük, és a salátára locsoljuk.

A kenyereket megpirítjuk, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kerekre szaggatjuk (maradhat persze szögletes szeletben is), a krémmel megrakjuk, és a salátával tálaljuk.





Megjegyzés:
Fotó: Springerpics

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Mákosguba pohárkrém
  2013-11-17 19:40:44, vasárnap
 
  Mákosguba pohárkrém

Hozzávalók:
4 db másnapos kifli
3 dl tej
15 dkg darált mák
8 dkg cukor
2 dkg vaj, vagy Rama
3-4 evőkanálnyi méz
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj

A vaníliakrémhez:
2 dl tej
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
10 dkg mascarpone

Valamint:
6 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A tejben felolvasztjuk a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a vaj felét.





A kifliket szeletekre vágjuk (ha a ropogósabb szeleteket is szeretjük: picit szárítsuk ki őket a sütőben vagy serpenyőben némi vajon pirítsuk meg).

A darált cukrozott mákhoz keverjünk egy kis reszelt citromhéjat.





A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, ebbe rétegezve rakosgassuk bele a kifliket. Minden sor kiflit locsoljunk meg mézes tejjel,





bőven szórjunk rá mákot, majd végül forgassuk át az egészet,





hogy mindenhol tejes és mákos legyen a kiflink.





Közepesen meleg sütőben 10-15 percig süssük/pirítsuk a gubát.

A vaníliakrémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd ha forró, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem meleg, a mascarponéval krémesre keverjük.

A megsült gubát tetszés szerint kelyhekbe osztjuk





a vaníliás krémmel és a baracklekvárral rétegezve.





Behűtve tálaljuk.





Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pokolszigeti babgulyás
  2013-11-17 19:34:46, vasárnap
 
  Pokolszigeti babgulyás

Hozzávalók:
1 db nyers sertéscsülök
40 dkg fejtett bab
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
5 szem közepes nagyságú burgonya
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2-3 evőkanál zsír

bors
pirospaprika
őrölt kömény
majoránna
csipetke

Elkészítés:
A csülköt kicsontozom, felkockázom. A hagymát, a szalonnát és a kicsumázott paprikát apróra felkockázom, a sárga- és a fehérrépát felkarikázom, a paradicsomot nyolcfelé vágom, a zellert felszeletelem, a fokhagymát összezúzom, a petrezselyemzöldet ledarálom.

A bográcsban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, világosra pirítom rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a nyolcrét vágott paradicsomot, a zöldpaprikát és a kicsontozott, kockákra vágott húst. 5 percig párolom, hozzáadom az őrölt köményt és a majoránnát, a fokhagyma felét, meghintem a pirospaprikával, sózom, borsozom.

Kevés vízzel, lassú tűzön - gyakran megforgatva a bográcsot - párolom, majd amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadom a fejtett babot, a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a meghámozott, felszeletelt zellert. Én egy hegyes csípős paprikát is belekarikázok ilyenkor. Felöntöm vízzel, beleteszem a csülök csontját, 10 percnyi forralás után mehet hozzá a meghámozott, kockákra vágott burgonya, és a többi fokhagyma. Készre, azaz, teljesen puhára főzöm.

Tálalás előtt kiveszem belőle a csontot, a levesbe belefőzöm a csipetkét, 5 percig még forralom. Frissen, forrón tálalom, tejfölt és ropogós friss kenyeret kínálok hozzá. Ne maradjon le az asztalról Erős Pista barátunk sem!

Megjegyzés:
Az igazi babgulyás bográcsban, nyílt tűzön készül, de a tűzhelyen főtt is kitűnő.

Itt a nyár, ha nem is úgy látszik, de azért ha módunk van rá, gyerünk ki a szabadba, süssünk, főzzünk szabad tűzön! Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Almás-gránátalmás saláta
  2013-11-17 19:32:02, vasárnap
 
  Almás-gránátalmás saláta

Hozzávalók:
1 kis fej jégsaláta
1 db gránátalma
3 db alma
5 dkg dió
5 dkg kéksajt
2 szál angolzeller
2-3 evőkanál balzsamecet
olívaolaj
frissen őrölt bors


Elkészítés:
A jégsalátát tépkedjük falatnyi darabokra, szórjuk rá a gránátalma magjait, illetve az ujjnyi vastagságúra szeletelt zellert, majd locsoljuk meg a balzsamecettel, és forgassuk össze. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg.

Az almát szeleteljük fel vékonyra, adjuk a balzsamecetes salátához a dióval együtt. Tetejére morzsoljunk a kéksajtból, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.





Megjegyzés:
Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1222
  • e Hét: 5803
  • e Hónap: 19708
  • e Év: 149415
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.