|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2013-11-17 20:15:21, vasárnap
|
|
|
Szép, csendes, teleholdas este van, 4 fokkal.
Mindenkinek
|
|
|
1 komment
, kategória: Szép estét! |
|
|
|
|
|
2013-11-17 20:10:13, vasárnap
|
|
|
Vajbabfőzelék burgonyával
Hozzávalók:
vajbab
burgonya
só
őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
Vénusz olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem (1 mokkáskanál cukor, ami a bab vadságát elveszi).
Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.
Kevés kis csirkepörköltet főztem, az lett a feltét.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2013-11-17 20:04:44, vasárnap
|
|
|
Sport süti
Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 dkg Vénusz sütőmargarin
1 tojás
3 evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál tejföl
A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
15 dkg Vénusz sütőmargarin
15 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A 35 dkg lisztet, 17 dkg porcukrot, 4 dkg vajat, 1 tojást, 3 evőkanál kakaót, 1 kávéskanál szódabikarbónát 3 evőkanál tejföllel összedolgozzuk, kinyújtjuk, majd kikent, lisztezett tepsi hátulján 3 lapot sütünk a tésztából.
A krémhez a fél liter tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. 15 dkg margarint és 15 dkg porcukrot habosra keverünk. Ha a puding kihűlt, a kettőt összekeverjük. Ezzel töltjük a lapokat.
A tetejére az ét tortabevonót 2 evőkanál olajjal összeolvasztjuk tűz fölött vagy mikróban, majd a tetejére kenjük. A máz megszilárdulásakor fogyasztható.
Megjegyzés:
Mutatós, egyszerű és nagyon finom süti!
A receptet és a fotót SutisCsajszy küldte. Köszönjük!
Forrás:MIndmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-11-17 20:01:09, vasárnap
|
|
|
Rakott sertésborda vajbabbal
Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl Vénusz olaj
só
reszelt szerecsendió
őrölt fehérbors
ételízesítő
Elkészítés:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük.
A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük.
A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Csongrádi Anna küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-11-17 19:58:03, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2013. november 18-24.
Hétfő:
Előétel: A tegnapi babgulyás maradéka, melegítve (biztosan maradt belőle)
Főétel: Rakott sertésborda vajbabbal
Desszert: Sport süti
Vegetáriánus ajánlat: Vajbabfőzelék burgonyával
Kedd - sajttal variált ételek:
Előétel: Tejszínes sajtkrémleves
Főétel: Húsgombócok sajtmártásban petrezselymes rizzsel
Desszert: Finom sajtos rúd
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségropogós sajtmártással
Szerda:
Előétel: Gombaleves sonkával
Főétel: Darált húsos rakott karfiol
Desszert: Őszibarack befőtt
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös-prézlis karfiol reszelt sajttal
Csütörtök:
Előétel: Zöldségleves
Főétel: Spenótfőzelék bundáskenyérrel vagy tükörtojással
Desszert: Sütőtök mézzel bolondítva
Vegetáriánus ajánlat: Parajos farfalle mozzarellával
Péntek:
Előétel: Erdei gyümölcsleves
Főétel: Mustáros hentestokány hagymás burgonyával
Desszert: Narancs vagy mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Tésztasaláta tojással
Szombat:
Reggeli: Májpástétom kenyérrel, sörretekkel, teával
Előétel: Tárkonyos zúzaragu leves
Főétel: Tejfölös-zöldséges őzragu zsemlegombóccal
Desszert: Pirított cukros piskóta
Vacsora: Cukkinis penne 20 perc alatt
Vegetáriánus ajánlat: Az évezred gombapaprikása
Vasárnap:
Reggeli: Gyümölcskenyér teával
Előétel: Francia hagymaleves
Főétel: Csirkecomb aszalt gyümölcsökkel és mazsolás rizzsel
Desszert: Vaníliás-diós trifle (rétegezett krém)
Vacsora: Paraszt kocsonya
Vegetáriánus ajánlat: Szezámmagos zöldségragu
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2013-11-17 19:56:04, vasárnap
|
|
|
Zsályás pizza padlizsán- és paprikaszeletekkel
Hozzávalók:
1 nagyméretű pizzához:
A tésztához:
22 dkg kenyérliszt + egy kevés a nyújtáshoz
2 dkg friss élesztő
1,5 dl meleg víz (40 fokos az ideális)
1/2 mokkáskanál kristálycukor
3 evőkanál olívaolaj
3/4 teáskanál tengeri só
1/2 mokkáskanál frissen őrölt feketebors
4-5 db friss zsályalevél finomra aprítva
A feltéthez:
1 db nagyobb méretű padlizsán (35-40 dkg)
1 db nagyobb piros színű paprika (kápia vagy kaliforniai)
10 dkg bocconcini (apró mozzarellagolyó)
6-8 friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint kevés só
A mártáshoz:
1 db közepes salotta (vagy 2 db újhagyma)
1 kis gerezd fokhagyma
4 db nagyobb kemény húsú paradicsom (pl. Lucullus)
ízlés szerint só
kevés chili
Elkészítés:
A 2 dkg élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsolom, amibe előzőleg 1/2 mokkáskanál cukrot szórtam. Amíg az élesztő felfut, felaprítom a zsályaleveleket, nagy dagasztótálba szitálom a lisztet, amit sózok, borsozok. Hozzáadom a felfutott élesztőt, valamint a maradék vizet és 3 evőkanál olívaolajat. A háztartási robotgép dagasztókarjával tésztává dolgozom, 4-5 perc elteltével a formálódó tésztához keverem az aprított zsályaleveleket. A jól kidolgozott tésztát enyhén lisztezett tálba helyezem, konyharuhával lefedve nagyjából 45 perc alatt a duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a többi hozzávalót. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, kevés olajat spriccelek rá. A sütőt 190 fokra előmelegítem.
A padlizsánt csíkokban meghámozom, kb. 1/2 cm-esre karikázom. A padlizsánkarikákat elhelyezem a tepsiben, enyhén sózom, nagyjából 1 evőkanál olajat spriccelek a tetejükre. 18-20 perc alatt elősütöm. A paprikákat kicsumázom, nagyobb darabokra vágom. A padlizsánok helyére beteszem mindegyiket a sütőbe úgy, hogy fényes héjuk nézzen felfelé. 10-12 perc alatt feketére sütöm, majd 10 percre nejlonzacskóban hűlni hagyom. Meghámozom, vékony, hosszú csíkokra szeletelem.
A mártáshoz a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyjából 1 cm-esre kockázom. A hagymát finomra aprítom, a fokhagymát átpréselem.
1 evőkanál olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát és a paradicsomokat. Sózom, kevés chilit adok hozzá, besűrítem. Botmixerrel pürésítem. Hűlni hagyom.
A sütőt 220 fokra előmelegítem, egy nagy tepsit sütőpapírral borítok. A megkelt tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra nyújtom, áthelyezem a tepsibe. A mártás felét egyenletesen eloszlatom a felszínén, néhány bazsalikomlevelet tépkedek rá. Erre kerülnek a padlizsánszeletek, melyeken elosztom a maradék paradicsomszószt, majd a kis mozzarellagolyókat helyezem rá félbevágva, végül a paprikacsíkokat és a bazsalikomleveleket rendezem el a tetején.
Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt ropogósra sütöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2013-11-17 19:50:28, vasárnap
|
|
|
Lazackrémes miniszendvics
Hozzávalók:
15 dkg füstölt lazac
1/2 csokor kapor
20 dkg tehéntúró
20 dkg natúr sajtkrém
1/2 citrom reszelt héja és leve
8 szelet teljes kiőrlésű barna kenyér
1 fürt szőlő
2 marék salátakeverék
Az öntethez:
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál narancslé
1 teáskanál mustár
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lazacot kis kockákra vágjuk. A túrót villával áttörjük, összekeverjük sajtkrémmel, a lazaccal, a finomra vágott kaporral és a citrom héjával, levével, sóval, borssal ízesítjük.
A salátához tálba szórjuk a salátakeveréket és a leszemezett szőlőt. Az ecetet összekeverjük a narancslével és a mustárral, erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. Sóval, borssal ízesítjük, és a salátára locsoljuk.
A kenyereket megpirítjuk, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kerekre szaggatjuk (maradhat persze szögletes szeletben is), a krémmel megrakjuk, és a salátával tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: Springerpics
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2013-11-17 19:40:44, vasárnap
|
|
|
Mákosguba pohárkrém
Hozzávalók:
4 db másnapos kifli
3 dl tej
15 dkg darált mák
8 dkg cukor
2 dkg vaj, vagy Rama
3-4 evőkanálnyi méz
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A vaníliakrémhez:
2 dl tej
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
10 dkg mascarpone
Valamint:
6 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A tejben felolvasztjuk a vaníliás cukrot, 2 evőkanál mézet és a vaj felét.
A kifliket szeletekre vágjuk (ha a ropogósabb szeleteket is szeretjük: picit szárítsuk ki őket a sütőben vagy serpenyőben némi vajon pirítsuk meg).
A darált cukrozott mákhoz keverjünk egy kis reszelt citromhéjat.
A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, ebbe rétegezve rakosgassuk bele a kifliket. Minden sor kiflit locsoljunk meg mézes tejjel,
bőven szórjunk rá mákot, majd végül forgassuk át az egészet,
hogy mindenhol tejes és mákos legyen a kiflink.
Közepesen meleg sütőben 10-15 percig süssük/pirítsuk a gubát.
A vaníliakrémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd ha forró, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem meleg, a mascarponéval krémesre keverjük.
A megsült gubát tetszés szerint kelyhekbe osztjuk
a vaníliás krémmel és a baracklekvárral rétegezve.
Behűtve tálaljuk.
Megjegyzés:
Péter András receptje, fotó: Tóth András
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2013-11-17 19:34:46, vasárnap
|
|
|
Pokolszigeti babgulyás
Hozzávalók:
1 db nyers sertéscsülök
40 dkg fejtett bab
10 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
5 szem közepes nagyságú burgonya
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2-3 evőkanál zsír
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény
majoránna
csipetke
Elkészítés:
A csülköt kicsontozom, felkockázom. A hagymát, a szalonnát és a kicsumázott paprikát apróra felkockázom, a sárga- és a fehérrépát felkarikázom, a paradicsomot nyolcfelé vágom, a zellert felszeletelem, a fokhagymát összezúzom, a petrezselyemzöldet ledarálom.
A bográcsban a zsíron kiolvasztom a szalonnát, világosra pirítom rajta a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a nyolcrét vágott paradicsomot, a zöldpaprikát és a kicsontozott, kockákra vágott húst. 5 percig párolom, hozzáadom az őrölt köményt és a majoránnát, a fokhagyma felét, meghintem a pirospaprikával, sózom, borsozom.
Kevés vízzel, lassú tűzön - gyakran megforgatva a bográcsot - párolom, majd amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadom a fejtett babot, a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, a meghámozott, felszeletelt zellert. Én egy hegyes csípős paprikát is belekarikázok ilyenkor. Felöntöm vízzel, beleteszem a csülök csontját, 10 percnyi forralás után mehet hozzá a meghámozott, kockákra vágott burgonya, és a többi fokhagyma. Készre, azaz, teljesen puhára főzöm.
Tálalás előtt kiveszem belőle a csontot, a levesbe belefőzöm a csipetkét, 5 percig még forralom. Frissen, forrón tálalom, tejfölt és ropogós friss kenyeret kínálok hozzá. Ne maradjon le az asztalról Erős Pista barátunk sem!
Megjegyzés:
Az igazi babgulyás bográcsban, nyílt tűzön készül, de a tűzhelyen főtt is kitűnő.
Itt a nyár, ha nem is úgy látszik, de azért ha módunk van rá, gyerünk ki a szabadba, süssünk, főzzünk szabad tűzön! Jó étvágyat hozzá, Nani.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2013-11-17 19:32:02, vasárnap
|
|
|
Almás-gránátalmás saláta
Hozzávalók:
1 kis fej jégsaláta
1 db gránátalma
3 db alma
5 dkg dió
5 dkg kéksajt
2 szál angolzeller
2-3 evőkanál balzsamecet
olívaolaj
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A jégsalátát tépkedjük falatnyi darabokra, szórjuk rá a gránátalma magjait, illetve az ujjnyi vastagságúra szeletelt zellert, majd locsoljuk meg a balzsamecettel, és forgassuk össze. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg.
Az almát szeleteljük fel vékonyra, adjuk a balzsamecetes salátához a dióval együtt. Tetejére morzsoljunk a kéksajtból, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.
Megjegyzés:
Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!
Forrás:Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 11
|
|
|
|
2013. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
296 db bejegyzés |
e év: |
2276 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1222
- e Hét: 5803
- e Hónap: 19708
- e Év: 149415
|
|
|