Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
HPV MÉHNYAKRÁK-INJEKCIÓ – 27 APRÓ TITOK
  2013-11-20 17:02:34, szerda
 
  Az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője, dr. Ócsai Lajos 2012 őszén azt nyilatkozta a sajtónak, hogy:
"Jelenleg az állam egy gyerek beoltására 14 éves korig 58 800 Ft-ot költ. Ez 10 kötelező védőoltást, valamint 1 kötelezően ajánlott oltást jelent."

Pontosítsuk az ország oltásügyi vezetőjét: nem 10, hanem 11 db kötelező oltást és 3 db ajánlottat ír elő az ÁNTSZ.

Hogy a közpénzből fizetett vakcinadiktátor a saját "művét" sem ismeri, azon nem meg sem lepődünk...

Ócsai közölte azt is, hogy tervezik a kötelező vakcinák sorának bővítését a bárányhimlő-injekcióval (vigyázat, az MMR-hez hasonlóan abortált emberi magzat felhasználásával készül!!!) és a HPV-rákinjekcióval.

Ócsai stratégiája világos: elhint a médiákon keresztül egy hamis információt, amit mind a gyerekorvosok, mind a szülők valósnak vélnek - tekintettel arra, hogy az illetékes hatósági vezető szájából hangzik el, és a közmédiumok teli torokból harsogják - s fel sem merül senkiben, hogy blöffről van szó, hogy valójában a magyar nemzettest jövőjét jelentő gyermekek generációjának egészségét váltja aprópénzre a vakcinaügynökséggé züllött hivatal.

2011. decemberében azt nyilatkozta Ócsai, hogy 2012-től kötelező a pneumococcus oltás, s e nyilatkozat ismeretében rengeteg gyermekorvos kérdés nélkül adta be az 5 komponensű Infanrix és a 3 komponensű MMR mellé a 13-mas PCV-t. (Ócsai szerint mikor kerül természetes úton egy alig 2 hónapos csecsemő véráramába 18 különféle vírus???) Kaptunk hírt olyan esetről is, amikor a szülő döbbenten kérdezte az orvost, hogy miért kapott kisbabája egyszerre 2 injekciót, s azt a választ kapta, hogy az egy védőoltás két fecskendőben van...

Úgy lehet egy csecsemőt biztosan megóvni, ha a védőnői szolgálatot (ártőnői besúgórendszert), és a gyermekorvost nem veszi igénybe a szülő. Ma már van néhány alternatív gyógyászattal foglalkozó orvos az országban, akik a gyermek érdekét tekintik célnak, s nem a felírt pirulák után kapott jutalékot...

A következő cikk a hírhedt Gardasil (Silgard) HPV rákinjekcióról visszatartott információkat tartalmaz.

Amit a Merck nevű vakcinagyártó konszern, a HPV- oltás előállítója a Gardasilról (egyes országokban Silguard) nem tud....

A Merck nem tudja...

1. ... hogy a vakcina megelőzi-e a rákot?

A Gardasilt rákmegelőző vakcinaként hirdetik. Charlotte Haug immunológus orvos a New Scientist (1) -ben megjelent cikkében azonban a következőket írja:

"Annak ellenére, hogy kijelentik, hogy a vakcina 2/3-dal vagy még nagyobb mértékben csökkenteni fogja a méhnyakrák okozta halálozásokat, az oltás globális hatékonysága a méhnyakrák megelőzésében továbbra is ismeretlen, és még évtizedekig az is lesz. "

2. ... hogy szükségesek-e emlékeztető oltások (hatásnövelők) és ha igen, milyen időközönként?

3. ... hogy a Gardasil növeli-e a rák esélyét?

A vakcinát e tekintetben ugyanis nem tesztelték. (Labant Csaba: A többit sem!)

Lehetséges, hogy növeli a rák előfordulási valószínűségét, mert az oltás hatására a szervezetben más, karcinogénebb vírustörzsek jelenhetnek meg.

(Bizonyos törzsek eltűnnek, de ezek kicserélődnek más HPV vírustörzsekre.)



4. ...hogy a váratlanul felfedezett, alumíniumhoz kötődő rekombináns HPV DNS miatt növekszik-e a rák kockázata?


A SaneVax felkérte Dr. Sin Hang Lee patológust, hogy vizsgálja meg a Gardasilt az esetleges szennyeződések szempontjából. A mintákban kimutatták a HPV-11 és a HPV-18 rekombináns DNS- t, mindkettő az adjuvánsként használt aluminium vegyülethez kötődött. (5)

" Nem tudjuk, hogy a rekombináns (genetikailag módosított) HPV DNS képes-e megváltoztatni az emberi DNS-t, és ezzel esetleg elindítani egy rákos folyamatot." (5)

(A fordító megjegyzése: A HPV vírus egy DNS-ből és az azt körülvevő vírusfehérjéből áll. A Gardasil oltóanyag elméletileg nem tartalmazza - nem szabadna tartalmaznia - a teljes HPV vírust, csupán a vírusfehérje egy részét, amely az antigenitást biztosítja.)



5. ...hogy fennáll-e autoimmun betegségek fokozott kockázata a rekombináns HPV DNS miatt?


Azt sem tudják, hogy a genetikailag módositott HPV DNS, vagy járulékos DNS képes-e megváltoztatni az emberi DNS-t, esetlegesen egy sor autoimmun kórképet inditva el. (5)


6. ...hogy a HPV mindenképpen csak szexuális érintkezéssel átvihető fertőzés-e?

A Merck azt állítja, hogy a HPV egy szexuális érintkezéssel terjedő betegség. Azonban bizonyára annak is tudatában van, hogy találtak már placentában, köldökzsinórban és újszülöttekben is HPV fertőzést. Tehát nem feltétlen csak szexuális úton terjedő betegségről van szó. (6)

" A 2006 májusi FDA VRBPAC dokumentum szerint azok között a lányok között, akik korábban a vakcinákban található HPV virussal fertőződtek meg és megkapták a Gardasil oltást, 44,6% -kal nőtt a méhnyakrák előfordulása életük során." (31)

Dr. Jim Howenstine orvos szerint: " A HPV vakcina 44,6%-kal megnöveli a méhnyaki lézió kialakulásának kockázatát az olyan nőkben, akik korábban olyan HPV vírustípussal fertőződtek meg, amelyet a vakcina tartalmaz. " (7)

A méhnyaki lézió egy prekarcinogén, azaz rákmegelőző állapot.

Ismeretlen, de rendkívül nagy számú fiatal lány van a világon, akik már megfertőződtek a HPV vírussal és most arra kényszerítik őket, hogy oltassák be magukat Gardasillal, mely azzal jár, hogy 44,6 %-kal megnő az esélyük a méhnyakrákra. (32).. Ez nem csak hogy etikátlan és cinikus, hanem egyenesen kriminális cselekedet.

7. ...hogy a Gardasil genotoxikus hatású-e?


A vakcinát nem tesztelték genotoxicitásra (sem). (Azaz, hogy megváltoztathatja-e a DNS által tárolt genetikai információt.)


8. ...hogy a vakcina a különféle népcsoportoknál releváns vírustörzseket célozza-e meg?

2008 májusában végeztek egy tanulmányt magas kockázatú és többszörös HPV-fertőzésben szenvedő jamaikai rákmentes nők körében. Ez a vizsgálat az alábbiakat mondja ki:

" A legfontosabb eredmény az volt, hogy Észak-Amerikától, Európától és Ázsia néhány részétől eltérően itt nem a 16. és 18. HPV típus volt a leggyakoribb magaskockázatú genotípus. (8) Miért terjesztik a Gardasilt globálisan amikor a HPV 16 és HPV 18 lehet, hogy még csak nem is uralkodó a megcélzott népességek tagjai között?"

" A jamaikai nőknek e csoportjában a HPV genotípusok megoszlása eltér az Európában, Észak-Amerikában és Ázsia néhány részén talált mintázatoktól. Ezért lehet, hogy fontolóra kell venni más vakcinák kifejlesztését, amelyek a mi és a miénkhez hasonló populációkban található genotípusokat célozza meg." (28)

9. ...hogy a vírustörzsek idővel megváltoznak, átalakulnak-e?


Rosemary Mathis, a SaneVax embere az alábbiakat irja: " Egy grafikon egyértelműen mutatja, hogy a HPV 16 & 18 még csak nem is gyakori a kolumbiai nőkben egészen a huszas éveik közepéig - amikorra már az oltás hatása rég megszűnik, ha egy lány serdölőkorban kapta meg a Gardasilt vagy a Cervarixot." (8)


10. ...milyen szövődmények fordulhatnak elő, amikor a Gardasilt más oltásokkal együtt adják be.

Erről nagyon kevés tanulmány készült. (2)

11. ....hány súlyos oltási reakció volt eddig és ezek milyen mértékűek voltak?
A Nemzeti Vakcina Információs Központ (National Vaccine Information Center) szerint: " A becslések szerint az összes oltási reakciónak és oltási szövödménynek csak 1-10 százalékát jelentik a VAERS-nek. (9)(26)(32) (A VAERS az oltási reakciók, szövödmények bejelentési rendszere.)

Dr. Russell Blaylock szerint a vakcinákkal kapcsolatos problémák bejelentésének az aránya igen alacsony, kb 2 %, mivel a rendszer passzív és önkéntes jellegű. Blaylock becslései szerint valószínű, hogy a Gardasilból eredően eddig több, mint 600 haláleset és több, mint 100,000 súlyos szövődmény történt. (10)

A Merck nem hozta nyilvánosságra, hogy a vizsgálatok során a Gardasil oltásban részesülő résztvevők 73.3% -ánál egy új egészségkárosodás, betegség alakult ki. (32)

12. ...hogy milyen hosszútávú mellékhatásai lehetnek.

Jagannath Chatterjee szerint: " Az oltás élethosszon át kifejtheti hosszútávú hatásait, különösen mivel az általa beindított gyulladásos folyamat nem áll le. Sok vakcinaösszetevő tartósan beágyazódik a szövetekbe, zsírsejtekbe, az agyba, és állandó jelleggel folyamatos és progressziv károsító hatással bír. A gyengített vírusok, amelyek az oltásokban vannak, hosszú ideig nyugalmi, " alvó " állapotban maradhatnak, gyakran mutálódnak és amikor az immunrendszer bármilyen oknál fogva legyengül, virulenssé válhatnak.
Mivel az oltóanyagok hátrányosan hatnak az immunrendszerre, az emberben jelenlévő azon vírusok és baktériumok, amelyek korábban nem voltak virulensek, ma már betegségeket okoznak."

13. ... hogy mi lenne a vizsgálatok eredménye, ha minden klinikai vizsgálatban valódi placebót használtak volna.
" Az FDA engedélyezte, hogy a Merck nonreaktív sóoldat-placebó helyett egy potenciálisan reaktív alumíniumtartalmú placebót használjon kontrollként a vizsgálatban résztvevők többségénél. Egy reaktív placebo mesterségesen megnövelheti a kísérletben vizsgált szer vagy oltóanyag biztonságának látszatát." (12)(29)

14. .... hogy mi lenne a klinikai vizsgálatok eredménye, ha a Merck nem használta volna a saját kizárási kritériumait?


A vakcinát gondosan válogatott embereken tesztelték. (2, 13)

Ez a csoport nem reprezentatív minta azokra az embercsoportokra, akik megkapták vagy a jövőben meg fogják kapni az oltást. A kizárási kritériumok:

1) A vakcina bármely összevetöjére fennálló allergia
2) korábbi súlyos allergiás reakció
3) élelmiszerre vagy gyógyszerre fennálló korábbi allergia
4) autoimmun betegség, immunhiányos állapot vagy veszélyeztetett immunállapot
5) A kórelőzményben szereplő bármely olyan betegség, terápia, laboratóriumi eltérés vagy más körülmény, amely miatt a résztvevő számára nem ajánlott a vizsgálatban való részvétel.
6) Klinikailag jelentős betegség vagy a fizikai vizsgálat illetve a kórtörténet áttekintése során talált klinikailag jelentős eltérés, amely, a vizsgálatot végző véleménye szerint, a vizsgálat kimenetelét befolyásolhatja.
7) Gyengített immunrendszer vagy más immunproblémák

" Ha ezeket a kritériumokat tudnák és alkalmaznák az amerikai családoknál a gyermekek oltását megelőzően, akkor gyakorlatilag egyetlen egy lányt vagy fiút sem engedtek volna beoltani aközül a 22,000 közül, akik Gardasil által károsodottként szerepelnek a CDC oltási szövödményeket jelentő rendszerében (VAERS). Ezenfelül az a 100 gyermek, aki a HPV oltás miatt halt meg, ma is élne." (13)

Összefoglalva: Azáltal, hogy a fenti kritériumokkal kiválasztott résztvevőkön végzik el a klinikai vizsgálatokat, az átlagnépességet, amely az oltás /leendő/ alanyait képezi, gyakorlatilag kihagyják belőle. Ennek következtében e fenti gyakorlat miatt nem tudjuk, hány embernél áll fenn szövődmény/oltási reakció kockázata.

15. ...hogy nő-e a vérrögképződés kockázata, amikor a Gardasilt hormonális fogamzásgátlókkal együtt alkalmazzák?
A Gardasil és a fogamzásgátlók együttes alkalmazására vonatkozó vizsgálat nem fókuszált a vérrögképződés kockázatára növekedésére.

A CDC azt állítja: " Érkeztek bejelentések arról, hogy a Gardasil oltást követően néhány nőben vérrögök alakultak ki. Ezek a vérrögök a szivben, tüdőben és a lábakban fordultak elő. E nők többségénél fogamzásgátlók, dohányzás, túlsúly és más kockázati tényezők miatt fennállt a vérrögképződés kockázata. " (14)

A Gardasil oltást követő vérrögképződés bejelentett eseteit tehát rá lehet fogni más tényezőkre, amikor a valódi ok lehet, hogy pont maga az oltóanyag.

16. ...hogy növeli-e a Gardasil az agykárosodás kockázatát?

A poliszorbát nevű összetevő porózusabbá teszi a vér-agy gátat és segíthet az idegrendszer számára mérgező alumínium, nátrium-borát és más mérgező anyagoknak átjutni az agyszövetbe. (15)

Sok Gardasilt követően károsodott lánynál mutatkoznak az agykárosodás tünetei. (16)

Nagyon kevés olyan boncolást végeztek eddig (ha végeztek egyáltalán), amely során alapos vizsgálatnak vetették volna alá a Gardasil beadást követően meghalt fiatal lányok agyszövetét.

17. ...hogy mik a vizsgálati eredmények egyik csoportról a másikra történő extrapolálásának (kivetítésének) következményei?


Az American Chronicle-ban Christina England ezt írja: "A Gardasilt sosem tesztelték 15 év alatti lányokon, mondja Diane Harper. " (17)

A vakcinát különböző korcsoportoknak ajánlják, valamint fiúknak is, bár nem tudni, hogy extrapolálhatók-e a hasonló eredmények más csoportokra.

Általánosságban nincs információ az oltásnak az élettani hormonális változásokkal kapcsolatos hatásairól sem. ( pubertás, menstruációs ciklus, terhesség, menopauza)

18. ...hogy mik a következmények annak, ha a vakcinát nem rázzák fel alaposan a beadás előtt.

A beadásra vonatkozó instrukciók között szerepel, hogy az oltóanyagot beadás előtt alaposan fel kell rázni. (2)
Nem találhatóak olyan vizsgálatok, amelyek arra vonatkoznak, milyen következményekkel jár, ha ezt az instrukciót nem tartják be, pedig a gyakorlatban ennek reális esélye van.

19. ...hogy a vakcina a benne lévő poliszorbát miatt növeli-e a terméketlenség kockázatát?
Laboratóriumi patkányokkal végzett kísérletekben a poliszorbát terméketlenséget okozott. (18),(19)

20. ...hogy a poliszorbát karciogén-e?


Jeffrey J. Aufderheide egy cikkében azt a kérdést teszi fel: " Lehetséges-e, hogy többek között azért nem tesztelik az oltást karciogenitásra, mert a Tween 80 (polyszorbát 80) egy karciogén (rákot okozó) vagy co-karciogén anyag? " (20)

21. ...hogy milyen egészségügyi következményekkel jár a poliszorbát és az L-hisztidin együttes jelenléte az oltásban.


Cynthia A. Janak írt erről a “Polyszorbát 80 és Hisztidin, a tragikus házasság (21) című cikkében.

22. ...hogy az alumínium adjuváns biztonságos-e?

Catherine Frompevich az alábbiakat irja az " Alumínium az oltásokban. Hol vannak a biztonságra vonatkozó vizsgálatok? " (22) című cikkében:

" Az oltóanyag-gyártók az 1930-as évek óta használnak adjuvánsként alumíniumot a vakcinákban. Azonban, abból az anyagból, amit évek alatt az oltásokkal és az oltások kutatásával kapcsolatban sikerült összegyűjtenem, úgy tűnik, hogy nem léteznek az alumínium biztonságosságára vonatkozó vizsgálatok."

" Bár az alumíniumot adjuvánsként évtizedek óta használják az oltásokban, sosem végeztek klinikai vizsgálatokat a biztonságosságát illetően. " (30)

" Az alumínium, adjuváns formájában növeli az autoimmun betegségek, agyi gyulladások és ehhez kapcsolódó idegrendszeri szövődmények kockázatát és ezért mélyreható és széleskörű következményekkel jár az egészségre. "

"Annak ellenére, hogy már közel 90 éve használják széleskörben az alumínium-adjuvánsokat, az orvostudomány még mindig meglepően keveset tud ezeknek a vegyületeknek a hatásmechanizmusairól. " (23)(31)

23. ...hogy milyen következményekkel jár a bórax (nátrium borát) jelenléte az oltásban.

A nátrium-borátot néhány országban élelmiszeradalékként használják, de számos helyen már betiltották.

" Ha káros az egészségre, miért teszik bele a HPV vakcinába?" (24)

24. ...hogy a vakcina megnöveli-e majd a vetélések, halvaszületések és magzati anomáliák károsodások kockázatát?


2 Terhes nőkkel nem végeztek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat." (2)

Norvégiában a Gardasil szerepel a gyermekek védőoltási programjában. 12 éves korú lányoknak adják be.

A norvég kormány, az FDA és a Merck között létrejött egy kutatási szerződés.

A szerződésben az FDA kijelenti a Merck felé:

" A Merck elkötelezte magát, hogy a norvég kormánnyal együttmüködve elvégez egy vizsgálatot - ha a GARDASIL Ÿ -t jóváhagyja az EU és a norvég kormány a HPV oltást a nemzeti oltásirányelvekbe integrálja - abból a célból, hogy felmérje Norvégiában a HPV vakcinának az alább felsoroltakra kifejtett hatását:
e) A Gardasil alkalmazása és a terhesség kimenetelei közti kapcsolatra - különösen a veleszületett anomáliákat illetően."

25. ...hogy a Gardasil kiválasztódik-e az emberi anyatejben?


A terméktájékoztató szerint nem végeztek erre vonatkozó vizsgálatokat. (2)

26. ...hogy mi az összetevők teljes listája.


Hihetetlennek hangzik ugyan, de a Merck nem ismeri a Gardasil teljes összetételét.

SaneVax: " Ha a Merck és az FDA tudná, hogy az oltás kismennyiségben tartalmaz rekombináns HPV L1-specifikus DNS darabokat, miért állítják azt világszerte a marketingszövegekben és a tájékoztatókban, hogy a vakcina nem tartalmaz vírus DNS-t? "

Jóeséllyel feltételezhetö, hogy - potenciális egészségkárosító hatása miatt - a vakcina nem kapott volna engedélyt, ha a gyártó tájékoztatta volna a hatóságokat arról, hogy az oltóanyagban alumíniumhoz kötött, génmanipulált DNS található. (27)

27. ...hogy a lehetséges előny nagyobb-e a kockázatnál?


Amikor a Merck és más támogatók oly keveset tudnak az oltóanyagról, lehetetlen mérlegelni a kockázatokat a lehetséges előnyökkel szemben. Következésképpen az oltás biztonságosságát nem lehet felmérni.

Forrás: http://bekenagykovet.hu/okesz21.html
Az írás az alábbi cikk alapján készült: http://www.thehomeopathiccollege.org/portfolio-view/gardasil-27-dirty-little-secr ets/

 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
3 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A BANÁNRÓL!
  2013-11-20 16:38:59, szerda
 
  Tudnod Kell

Az élelmiszerek igazi csodája. Édes és krémes, ideális étkezések közti nassolásra és tökéletes a karcsúság hosszútávú megtartására. Azonban ezeken a mindenki által ismert aspektusain túl, a banánnak vannak meglepőbb tulajdonságai is.

ERŐSEBB AZ ENERGIAITALOKNÁL

“Energiaital helyett egyél banánt!" - tanácsolják újabban a specialisták. Ez év májusában, egy atlétákon végzett felmérés kimutatta, hogy nagyobb volt a dopamin szintjük azoknak akik banánt ettek, mint azoknak, akik energiaital mellett döntöttek. Sőt, a dopaminszint a banán elfogyasztása után egy órával is növekedett. A banán nem csak, hogy feladta a leckét az energiaitaloknak, de jobb közérzetet is teremtett az atlétáknak.

MINÉL FOLTOSABB A HÉJA, ANNÁL HATÉKONYABB A RÁK ELLEN

Japán kutatások szerint, egy foltos héjú, jól kisütött banán egy TNF (tumornekrózis faktor) nevű anyagot termel, amely elpusztítja a rákos sejteket. Minél sötétebb a héja, annál nagyobb a rákellenes és immunerősítő hatása.

MÁSNAPOSSÁG ELLEN

Magas kálium tartalma magyarázza. Egyél egy banánt lefekvés előtt vagy közvetlen felkelés után, és megszabadulsz a másnaposság kellemetlen tüneteitől!

Forrás: filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
A királynő meztelen
  2013-11-20 14:15:54, szerda
 
  Könyvajánló: Bálint Antónia: A királynő meztelen

Oldalak száma: 352

Borító: FLEXIBILIS KARTON

Kiadó: EXTRA KIADÓ

Ára: 3.990.-Ft

A könyv bemutatójára a MÚOSZ Székházban került sor 2013. november 18-án. A borongós, szürke időjárás ellenére telt ház volt, sőt nemcsak az újságírók jöttek el a programra, hanem híres személyeket, celebeket is láthattunk a nagy teremben. (pl. Kiszel Tünde)

Így vall a könyvéről maga a szerző:

,,Bálint Antónia

,,A királynő meztelen" életrajzi kötet

,,Valójában a végtelen sorok rögzítése közben erősödött meg bennem a gondolat: legyen meztelen a királynő. Fizikailag, de főképpen belsőleg, lelkileg. Teljesen." - Bálint Antónia
2013. november 18-án megjelent Bálint Antónia életrajzi könyve: A királynő meztelen címmel, melyet az első betűtől az utolsóig, legnagyobb ,,alkotásának" a kislányának ajánlott. ,,Az volt a célom, hogy elmondjam, ki vagyok, és tisztázzam a rólam alkotott, gyakran ködös képet. Bepillantást igyekeztem nyújtani a gyermekemért folytatott, néhol heroikus küzdelembe, magánéleti nehézségeimbe, a bulvármédia engem érintő világába, amelyről sokan álmodoznak, vagy elítélik azt, de a legtöbb embernek valamiféle teljesen más elképzelése van erről a csillogónak hitt világról..." Amiről pedig a könyv szól: ,,Kellemes és rossz emlékek, imádott és felejthető szerelmi társak, szerethető és nem szerethető ismerősök, vitathatatlan és vitatható tények. Az én életem." - nyilatkozta Bálint Antónia a kötetről, mely már az összes nagyobb könyvesboltban elérhető.

,,8 éves korom óta a média folyamatosan jelen van az életemben"

1994-ben volt az első televíziós műsorom, ami egy kétórás reggeli magazinműsor volt. Itt tanultam először a televíziózásról, műsorvezetésről, hírolvasásról és beszédtechnikáról.

Azóta számtalan televíziós műsornak is műsorvezetője voltam. Dolgoztam a Magyar Televízióban, pl.: a Szerencsejáték Részvénytársaság műsorait éveken át vezettem. Közöttük volt 40 perces élő show műsor, mikor milliárdos nyeremény várt gazdára. Riport alanyaim között szerepeltek művészek, színészek, sportolók, miniszterek. Mindig attól függően, mekkora volt a nyeremény éppen.

De volt férfimagazinom, sportműsorom, gyerekműsorom is, aztán jött az RTL Klub, ahol időjárás bemondóként másfél éven keresztül estéről estére köszöntöttem a nézőket.

Azután a TV2 csapatát erősítettem, először egy utazási magazin keretein belül, mint műsorvezető, majd megkaptam a Lazac című reggeli műsort is.

Éveket töltöttem el a Ruttkai Éva színház társulat nélküli társulat tagjaként, mint színész. Több előadásban, zenés darabban is játszottam főszerepet. Pl.: láthatott a közönség a Kaktusz virágában Antóniaként is.

Kislányom születését követően több éven keresztül csak az anyaság szerepe volt a legfontosabb az életemben. Idén év elején ,,visszaköltözött" a média az életembe. A Szombat esti láz egyik versenyzőjeként láthatott a közönség hónapokon keresztül az RTL Klub képernyőjén. Aztán saját szervezésben létrehoztam a Miss Australian Gold szépségversenyt, ahol egy fantasztikus csapatot sikerült összegyűjtenem az ország számos pontjáról.

Bálint Antónia "
A könyv lapjain az olvasó előtt megjelenik egy kislány élete, felnőtté válása, felnőtt életének eseményei. A történetet sok-sok fénykép teszi szemléletessé. Megismerhetjük Bálint Antónia szüleit, testvéreit, és őt magát is. Érdekes, hogy kislánykori képein is ugyanaz a bájos, kék szemű lány mosolyog az olvasóra, akit a sajtóbemutatón láttunk. Toncsi nem változott az eltelt 44 év alatt.


Őszintén beszél fontos- és kevéssé fontos kapcsolatairól, szerelmeiről, úgyhogy a pletykára éhes olvasó is ,,fontos" információkkal gazdagodhat, és akit nem érdekel a pletyka, de akaratlanul is hallottak valamit Bálint Antóniáról, a valamikori szépségverseny győzteséről, a visszavett koronáról, az okokról, az most első kézből tudhatja meg, hogy pontosan mi történt és miért.


Bálint Antónia életének legszebb időszaka kislánya születése. Babi most jár első osztályba és a képeken is látni, mennyire gyönyörű, mosolygós gyermek, aki édesanyjával nagyon szeretetteljes kapcsolatban él, még így is, hogy időközben az apuka elpártolt tőlük. Toncsi beszámol az apukával való kapcsolat fejezeteiről. Sok mindent lehetett hallani a médiában erről a kapcsolatról, de most végre a tényeket tárja elénk a szerző. Megdöbbentő, hogy milyen csúnyán visszaéltek egyes pletykalapok az így-úgy szerzett félinformációkkal, és pótolták ki fantáziájukkal a hiányzó részeket, hiszen az igazság mellékes, a fő az eladott példányszám... Ilyenkor szégyellem, hogy magam is az újságírók táborába tartozom...


A szerző nem vádaskodik, nem panaszkodik, örül kislányának és igyekszik őt megvédeni minden veszélytől, hiszen édesanya, mégpedig nagyszerű, gondos édesanya, akinek mindennél és mindenkinél fontosabb Babi. Tulajdonképpen neki írta ezt a könyvet, hogy amikor már nagyobb lesz, és megérti a felnőttek világát, akkor ismerje meg mindazt, ami őt kisgyermekként körülvette, ill. legyen tisztában édesanyja életútjával. Ne másoktól hallott pletykák zavarják meg őt... Sajnos rossz emberek, rossz helyzetek bizony adódnak, de ezektől érdemes eltávolodni, ahogy azt Bálint Antónia is tette...


A könyv végére érve az olvasó már szinte barátnőjének érzi Toncsit, és szurkol neki, hogy úgy alakuljon az élete, ahogy szeretné, mert megérdemli. Bálint Antónia nemcsak külsőleg szép, hanem a lelke is az, aki képes évtizedes barátságokat megőrizni, képes durva sérelmeket megbocsájtani, tud adni úgy, hogy érzi, soha nem fogja visszakapni azt a pénzt, mégis odaadta, mert a gyermeke apja kérte...

Találó a kötet címe: ,,A királynő meztelen", hiszen valóban az, bemutatta életét kendőzés nélkül, kiírta magából mindazt, ami vele 44 év alatt megtörtént. Kívánom - ahogy rajtam kívül bizonyára még sokan -, hogy a következő 44 éve sok örömet hozzon neki és lehetőleg kevesebb szomorúságot!


Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik irigylik a híres embereket, kíváncsiak azok mindennapjaira, örömeikre, gondjaikra. Valószínű, hogy a kötet elolvasása után az irigységük elmúlik, és helyébe lép a megértő szeretet.

Ajánlom azoknak is ezt a könyvet, akik maguk is édesanyák, mert sokat tanulhatnak a leírtakból.

Természetesen ajánlom azoknak is ezt a kitűnő olvasmányt, akik egyszerűen egy jó könyvet keresnek, amelyik lekötheti a figyelmüket, de vigyázat, nem fogják tudni letenni ezt az érdekes írást, ahogy én is szinte egyvégtében olvastam el az egészet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferenc pápa: Tiszteljük a nagyszülőket!
  2013-11-20 14:11:01, szerda
 
  Ajánljuk más tollából: Magyar kurir

Egy olyan népnek, amelyik nem tiszteli a nagyszülőket, nincs emlékezete, tehát jövője sem - ezt a tanítást bízta Ferenc pápa kedden reggel a szentmisén résztvevő hívekre a vatikáni Szent Márta házban.


A Szentatya Eleazár vértanúságáról elmélkedett, aki inkább a halált választotta, csak hogy hű maradjon hitéhez és tanúságot tegyen a fiatalok előtt.

A Makkabeusok második könyvében olvashatunk Eleazár vértanúságáról, erről az előrehaladott korú, köztiszteletben álló férfiról, kora előkelő írástudójáról, akit arra próbáltak kényszeríteni, hogy sertéshúst egyen, amelynek fogyasztását vallása tiltotta. Ekkor arra buzdították, hogy mentse életét, tehát tegyen úgy, mintha a király által elrendelt áldozati sertéshúst enné, közben pedig hozasson magának másik húst, amit szabad fogyasztania. Eleazár visszautasította a képmutató viselkedést, hogy ezzel ne árulja el Istent és nehogy rossz példát mutasson a fiataloknak.

Ez az ember a hitehagyás és a hűség közötti választás elé állítva egy percig sem habozott - magyarázta a pápa. Nem volt hajlandó a képmutató vallásosságra. Sőt, ahelyett hogy magát féltette volna, a fiatalokra gondolt, hogy bátor cselekedete milyen emléket hagy majd bennük.

A Szentatya felmutatta Eleazár következetességét, kiállását hite mellett, de egyben felelősségét is, hogy nemes, igazi örökséget hagyjon hátra. ,,Ma olyan korban élünk, amikor az öregek nem számítanak. Csúnya ezt kimondani, de kiselejtezik őket, nem igaz? Mert zavarnak. Az öregek azok, akik elhozzák nekünk a történelmet, akik elhozzák a tanítást, a hitet és örökül hagyják nekünk. Bennük, akárcsak a jó óborban, megvan a belső erő, hogy nemes örökséget hagyjanak ránk."

Ferenc pápa ekkor megosztotta hallgatóságával azt a kis történetet, amelyet gyermekkorában hallott. Egy családról szól, ahol anya, apa, sok kisgyerek és a nagypapa ülnek az asztalnál és levest esznek. A nagypapa összemaszatolja az arcát a levessel, mire a bosszankodó apa elmagyarázza a gyerekeinek, hogy mivel a nagypapa így viselkedik, külön asztalhoz ülteti. Vesz egy új kis asztalt, ahová elkülöníti a nagyapát. Amikor egy nap az apa hazaér, egyik gyereke éppen egy fadarabbal játszik. ,,Mit csinálsz?" - kérdi tőle. ,,Egy asztalkát" - válaszolja a gyerek. ,,És miért?" - ,,Neked, apa, amikorra majd olyan öreg leszel, mint nagyapa."

,,Ez a történet nagyon jót tett nekem, egész életemben - mondta Ferenc pápa. - A nagyszülők kincset érnek. A Zsidókhoz írt levélben olvassuk: 'Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten igéjét hirdették nektek. Gondoljatok földi vándorlásuk végére és kövessétek hitüket!' (Zsid 13,7) Elődeink emlékezete a hit követésére indít minket. Az öregség olykor tényleg nem valami szép, ugye? A velejáró betegségek miatt, de emellett ott van a tudás és az örökség, amelyet nagyszüleink át kell, hogy adjanak nekünk. Egy olyan népnek, amely nem őrzi meg a nagyszülőket, nem tiszteli őket, nincs jövője, mert elveszítette emlékezetét."

Jót tesz nekünk, ha a sok idős férfire és nőre gondolunk, akik az idősek otthonában vannak és azokra is, akiket - csúnya ez a szó, de mondjuk ki - magukra hagytak a hozzátartozók. Társadalmunk kincsei ők - mondta a pápa, majd így fohászkodott:

,,Imádkozzunk nagyapáinkért, nagyanyáinkért, akiknek sokszor hősies szerepük volt a hit átadásában az üldöztetés idején. Amikor apa és anya nem volt otthon, vagy furcsa eszméket dédelgettek, amelyet az akkor politika ösztönzött, akkor a nagymamák voltak azok, akik átadták a hitet. Negyedik parancsolat: ez az egyetlen, amely valamit ígér cserébe (,,Tiszteld apádat és anyádat, hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked"). Ez a kegyelet parancsolata. Tanúsítsunk kegyeletet elődeink iránt. Forduljunk ma az idős szentekhez kegyelemért - Simeon, Anna, Polikárp és Eleazár - és sokan mások: kérjük tőlük a kegyelmet, hogy megőrizzük, meghallgassuk és tiszteljük őseinket, nagyszüleinket."

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

forrás: http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-tiszteljuk-nagyszuloket
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Várakozás
  2013-11-20 08:51:34, szerda
 
  Más tollából Epkafat

Irodalom

Az esőcseppek egyenletes kopogása törte meg a hajnali csendet. Az asszony kinyitotta a szemét, és kipattant az ágyból, lábai megtáltosodtak, a fájdalom most pihent. Nagy nap ez a mai, összejön a család. Öltözködni kezdett. Hűvös még a reggel, az otthonkája alá réklit vett fel. A reggeli teendői után várta a konyha. Este mindent előkészített, szülétől így szokta meg. A süteményes tepsik a kamra polcán sorakoztak, mellette az szalvétával bélelve üres dobozok ácsingóztak a tartalomra. Nem sokkal később arany gyöngyök incselkedtek a fazékban, készült a finom tyúkleves. Lesz nagy meglepetés, ha meglátják, mi lesz a levesben. Egy álló napon át sodorta bordázott sablonon a kis tészta négyzetet, mire lúdgége lett belőle. Elmosolyodott, eszébe jutott, a fia lakodalmára egy hónapon keresztül szorgoskodott. Amikor a vőfély megjelent az első tál levessel, mindenki megcsodálta a levesbetétet,
Süteményt már ritkán sütött, csak jeles ünnepre, amikor együtt volt a családot.
Kora délelőttre dagadtak a tepsik, zserbó volt az első, a legszebb szeletek mentek a dobozba, a kissé ferdék az asztalra, a széleket megtartotta magának. Ez lett a többinek is sorsa. Az apró, szilvalekvárral töltött, illatos vaníliás félholdból nem is hagyott magának, az a menye kedvence, vigyék csak magukkal. Lassan megteltek a dobozok. Csak a lúdgégés zacskó itt ne maradjon, aggódott magában. Az előszoba asztal roskadozott a finomságoktól, a hófehér damaszt abrosz alatt.

Megterített, áttörölte a régen használt poharakat, hogy csillogjanak. Akkora öröm töltötte el a szívét, hogy alig fért el a mellkasában.

A szíve, az néha rakoncátlankodik, elkezdi a versenyfutást az idővel, aztán, hirtelen megáll, dobbant egy nagyot és megy tovább. Szólt is az orvosának, hogy gyakran galoppozik a beste, de kinevették, mert ha az leáll, bizony többet el nem indul... Kapott rá tablettákat, azóta ritkábban teszi ezt vele, nem ijesztgeti. Valami extraszisztolét emlegetett a doktor, alig tudta megjegyezni, minek is kellene neki nyelvbotló szavakat ismerni, hiszen úgy sem használja. A családnak meg sem említi a botladozó szívét.
Közeledett az óra, izgatottan tett vett a konyhában, bepanírozta a csirke darabokat, a rizst többrétegű konyharuhába csomagolta, úgy tette a párnák közé, hogy meleg és gurulós maradjon, mire a tálba kerül. Elővette egyetlen ünneplőjét, egész életében így tett, az ünnepi ebédnél megtisztelték egymást az alkalomhoz illő öltözetükkel, a szüléktől így tanulta. Örömmel állapította meg, még most is szép a kosztüm, amit az ezüstlakodalomra varratott magának. Nem látszik meg rajta az évtizedes múltja. Hogyan is látszana, hiszen csak ünnepnapon szabadul ki a szekrény fogságából. Orrát megcsapta a levendula illata. Elhomályosodott a szeme, eszébe jutott, hogy szerette a férje ezt az illatot, nagyot szippantott a levegőbe.
Faragott ékszeres dobozból elővette az egyetlen köves gyűrűjét, az ezüstlakodalmi ajándékot. Tenyerében tartva csodálta a nemes kő csillogását.

Paraszti munkát végzett mindig, ahhoz nem való a pompa, azért maradt meg, új állapotban.

Valamikor nem volt üres az ól és istálló. A teheneket adták el először, aztán követte a többi, csak a majorság maradt. Kellett a pénz az egyetemre, meg a lakodalomra. Nem sajnálták, nem siratták, a fiuk boldogsága lett a gazdagságuk.
Felhúzni készült a gyűrűt, de gondolt egy nagyot. Ebéd után megajándékozza vele a menyét, biztosan örülni fog neki, mert mindig dicsérte a csillogó követ. Az óramutatók körtáncukat járták, az idő egyre haladt.

Az ablakhoz lépett, a vizes üveghez nyomta a homlokát, hátha messzebbre lát. Az esőfüggöny mögött csak sejtetni lehetett a távolságot.
Két napja készült a találkozásra, de sokszor elgondolta, milyen jó lesz körbeülni a nagy asztalt, és beszélgetni. Régen látta szeretteit, a gyerekkel karácsonykor találkozott, de nem maradt sokáig, mert sietnie kellett. Ki sem bonthatta a csomagot, csak megittak egy kávét, a süteményes dobozokat elpakolták, ahogy jött, olyan gyorsan elviharzott.

Harangoztak, rég itt kellene lenniük, - aggódott. Mindig pontosan délben ebédeltek. Így szokták meg, ezt tiszteletben tartották eddig.
Leveses tálban gőzölgött az aranyló húsleves, mellette zöldség, répa és egyebek, az aprólékkal. Jaj, csak jönnének már, kihűl az ebéd, - sopánkodott. Még soha nem érezte ennyire a szükségességét, hogy magához ölelje az övéit.
Húsvétra is készült a találkozóra, de nem jöhettek, mert befizettek valami távoli útra a barátokkal közös programra. Megértette, hiszen mostanában ez a divat járja, elvolt hát egymagában. Elolvasta a szomszédtól kapott már kiolvasott heti lapokat, megevett két szelet gépsonkát, hozzá 1 főtt tojást, azt is úgy illendőségből, nem volt rá éhes. Látta maga előtt a családját, jól érzik magukat, az volt számára boldogság, ha mindenki egészséges és vidám.

Bevillant egy emlékkép a diplomaosztóról, a boldog menyasszonnyal és a pocaklakóval. Jött is gyorsan az esküvő, szépen éltek, gyarapodtak. Szerencsések voltak, jó állást kaptak, haladtak egyről a kettőre. Nagy házat építettek, nyaralót vettek és utaznak sokat. Egyre több dolguk akadt, ritkán jutottak haza.
Megint az órára nézett. A szíve elkezdett kalapálni, megijedt. Csak most ne! Nehogy rosszul legyen! Gyorsan bekapott egy tablettát, kinyitotta az előszoba ajtót, s kiment a levegőre. Akkor fordult be a sarkon az ismerős autó. Megörült, letörölte az esőcseppet a homlokáról, felkapta az esernyőt és a család elé sietett. Menye szállt ki elsőnek, föléje ernyőt tartott, homlokára puszit nyomott. Jött az unoka, a drága kincse, aki két fejjel nagyobb, szinte alig ismerte meg, akkorát nőtt egy év alatt, pont egy éve látta. Utoljára a fia lépett ki az autó csodából, két kocsikerék nagyságú csokorral. Egyet neki nyújtott át boldog Anyák napját kívánva, egyet az apjának hozott.
Nem volt már semmi baj a szívével, nem a tabletta hatott, hiszen alig pár perce vette be. Az ölelés gyógyította meg.
Gyors kézmosás után asztalhoz ültek.
Dicsérték a levest, és a finom falatokat. Elmondták, milyen nagy terveik vannak. Mit vesznek, hova mennek. Rengeteget dolgoznak, hogy szinten maradjanak. Új barátaik vannak, a régiek elmaradtak. Ezek pénzemberek, nagy protekcióval, ma már így lehet érvényesülni. Oly sok új információhoz jutott, felét sem értette, mi az a pályázati kalkuláció, csoporton belüli felosztás, jatt pénz, mit milliókban mérnek. Csak hallgatta menye csivitelését, milyen szép fiatal még mindig, nem látni rajta, hogy felnőtt fia van. Divatos nadrág kosztümjét szemlélve vette csak észre, mennyit változott az alakja. Olyan asszonyos lett, kicsi mellei voltak, arra mindig panaszkodott, de most akkorára megnőtt, alig fért a kabátjába. Lehet, hogy szivacsos melltartót hord, szögezte le magában, aztán eszébe jutott, halott valami szilikonról, biztosan az lehet, szivacsot nem tenne a melle helyébe, az biztos, nagyon igényes volt mindig. Elszégyellte magát, hogy elkalandozott, mikor hozzá beszélnek, és nem rájuk figyelt, de nem értett a beszámolóból semmit. Talán csak azt jegyezte meg, az új barátokkal más életet élnek, és ez nekik fontos. Fogyott az ebéd, szaporodtak a szavak. Az unoka beszámolt hova jár teniszezni, mit tanul. Készül az államokba, már intézik, ott lesz majd ösztöndíjas. Lehet, hogy egy darabig kint is marad. Mekkorát fordult a világ kereke, csodálkozott. Az ebédet befejezték, leszedte az asztalt, és süteménnyel pakolta meg.

Gondolta, most ő következik. Elkezdte mesélni, hogy meghalt a ..., - idáig jutott, mikor a fia, intett a kezével, és ingerülten megjegyezte, öreg volt, mindenki meghal egyszer. Elgondolkodott, mit is beszél itt ilyenkor, dühös lett magára.
Felállt, odament a konyhaszekrényhez, kivette az ékszert, a dobozt a kosztüm zsebébe csúsztatta, majd a menyéhez lépett.
- Mutasd kislányom a kezedet. - kérte a menyét.
Az asszony felé nyújtotta a kezét, fénylett a gyöngyökkel kirakott hosszú körme. Szinte a szája is tátva maradt, ilyet még nem látott soha. Mikor a gyűrűt az ujjára akarta húzni, az asszony elrántotta a kezét. Az ékszer nagyot koppant a kövön és tovább gurult az asztal alatt.
- Mit akar mama, azzal a gyűrűvel, kérdezte dühösen?
- Neked adom lányom, mindig tetszett, nekem már nincs rá szükségem.
- Ugyan mama, ki hord már ilyet, nem látja, hogy az ujjamon brill ragyog, tudja, mennyibe kerül egy ilyen? Majdnem egy millió.
A briliáns vakító fénye elvakította könnyeket csalt a szemébe. Lehajolt, hogy ne lássák szégyenét, az asztal alá görnyedve felvette férjétől kapott kincsét.
Hirtelen csend és zavar támadt, a fia lefelé nézett.
- Ideje cihelődni, várnak a barátok. - törte meg a csendet a menye.
Asztalt bontott a család. Az asszony a fiához fordult, és félve kérdezte?
- A temetőbe nem megyünk ki?
- Majd legközelebb, anyám.
- Most nincs idő arra anyuka, ott a csokor majd kiviszi, ha eláll az eső. - szólt ingerülten a fiatalasszony.
- Jól van lányom, menjetek csak, ha elígérkeztetek.
Elbúcsúztak egymástól, bepakolták a süteményes dobozokat, és ahogy jöttek, úgy el is mentek. Üres lett a ház. Levetette ünneplőjét, átöltözött. Hűvös lett körülötte minden, fázott és remegett.
Elmosogatott, az eső megszánta, késő délutánra elállt. Fogta a csokrot elindult a temetőbe, nehezen ment felfelé a dombon. A temetők mindenhol magasan vannak. Kifulladt, mire odaért, leült a sír melletti padra. A műanyag flakont, amiben a vizet vitte, ollóval körbevágta, a virágot elhelyezte benne, majd így szólt.
- Apus ezt neked hozták, ma itt voltak, most sietniük kellet, más dolguk akadt, de meglásd, ha legközelebb jönnek, már együtt lesz a család.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 3114
  • e Hónap: 9486
  • e Év: 60277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.