Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Az atomhasadás nyomában
  2013-11-22 23:15:15, péntek
 
 

Az atomhasadás nyomában

Korunk egyre gyorsuló tudományos világában mérföldkőnek számít az atombomba feltalálása, kifejlesztése, majd annak továbbfejlesztése, ami az emberiségre nézve a legnagyobb veszélyt is jelenti . Einstein relativitás-elméletét mindenki ismeri, hála a nemzetközi médiabirodalom egyoldalú tudósításának, ami neki tulajdonítja egyedül ennek az ördögi felfedezésnek fényes glóriáját . Többen dolgoztak ebben a ?project?-ben, amit végül a jó Albert hozott nyilvánosságra, amire alapozva megalkották az első atombombát is a második világháború befejező stádiumában . Neuman János, Szilárd Leó és az olasz Enrico Fermi dolgozott Tellerrel, aki később a hidrogénbombával gyarapította az emberiség vívmányait . Ezek a gyilkolásra szakosodó találmányok adják a mai Izrael államnak egyedüli státuszát, mivel a nemzetközi atomegyezmény szerint, egy önálló bizottság őrzi az atomfegyverek óriási arzenálját .

Sokan bizonyára nem is hallottak arról, hogy a parányi zsidó állam többszáz atombombával rendelkezik maga is, a Dimona nevű területén, ahol mélyen a földbe ásva helyezkedik el az emberiségre legnagyobb veszélyt jelentő titok . Néha elszólják magukat e közelkeleti műállam demokrata vezetői, amikor kimondják, hogy minden nagyvárosra ráállítottak egy-egy rakétát, ami korunk civilizációjának pusztulását hordozza magában, ha netán ellenük fordulnának nemzetközi szinten . Szörnyű erőt szabadítottak fel a maghasadásban, mert a megbolygatott atom szerkezete sokezerévig rádióaktív veszélyt jelent, mérgező anyagokat termel, ami a vízhálózatba kerülve megmérgezheti az emberiség ivóvízkészletét .

Ma már köztudott, hogy az atomerőművek elhasznált fűtőanyagjából géppuska lövedéket, kisebb bombákat készítenek, amelyeket lakatlan hegyes vidékek oldalaiba spékelnek . Régebben a tankpáncél átlövésére is alkalmas géppuskalövedék készült belőle, amit az első Öbölháborúban sikerrel alkalmaztak az amerikaiak . A szétlőtt roncsok között kutakodó TV riporter sugárzás mértékét méregette csipogó műszerével, amit egy átlőtt tank tornyán ékeskedő lyuk közelébe vitt, ami nagy sípolásba kezdett . Magas sugárzást mért ott, ahol lőszer nem is volt, csak a roncs . Erről nem sokat beszéltek azután, de engem megfogott ez a különös csipogás, ami sok év után is jelezte az erősen mérgező anyag jelenlétét az átlőtt vasban . Képzeljük el, hogy meddig mutat majd ez a környék erős radiációt, amikor tízezer évekre becsülik a megbolygatott atom megnyugvását .

Irak területén nagyszámban születnek deformált testű gyermekek . Szapora csecsemőhalál, rákos daganatok jelzik ennek a kalandnak az eredményét . Afganisztánba mentek először a ledőlt tornyok miatt hegyeket lövöldözni az atomerőművekkel rendelkező országok katonái, hiszen a náluk felszaporodott, erősen mérgező fűtőanyagtól másképpen nem lehet megszabadulni . Nagy pénzt fizetnek a fegyvergyártó lobbynak már csak azért, hogy átvegyék tőlük ezt az ipari hulladékot . Az állami megrendeléseket is gavalléran alkalmazzák fegyverek dolgában az amerikaiak . Egyszer sikerült szóba elegyednem egy US Army őrnaggyal, aki tudott ezekről a dolgokról, sőt ő maga is többször betegedett már meg rákban, de ingyenes egészségügyi ellátásban részesülnek és jó nyugdíjat kapnak ezek a volt katonák, így befogják a szájukat .

Amerika és kisebb szövetségese, az őket is irányító Izrael állam vezetői bárkit megtámadhatnak megelőzés címén ! Ha úgy gondolják, hogy valakivel konfliktusba kerülhetnek a jövőben, akkor azokat hadüzenet nélkül szétbombázzák a levegőből . Távirányítású rakétákkal kilőhetik szuverén országok vezetőit, patrióta csoportok tagjait, akik fellépnek ellenük . Őrület ! Mindezt a béke nevében teszik, ugyanúgy, mint ahogyan a kommunizmust terjesztették korábban . Mi különbség van a népi demokrácia és a modern demokrácia között ? Ha a két rendszer vezetőit, ideológusait nézzük, akkor látszólag semmi, hiszen mindkét totalitárius rendszer egy kis csoport érdekében fejtette ki ártalmas tevékenységeit, akik valamilyen érthetetlen okból most is azonosak .

Ki gondolhatta volna, hogy a fegyverlobby mögött ugyanazok a pénzintézetek állnak, mint a baloldalinak nevezett bolsevista terroristák mögött, akiket a múlt végképp eltörlése céljából alkalmaztak korábban . A kettősbeszéd furcsa tudományában jártas megtévesztő csoport, most éppen terroristákat alkalmaz a terrorizmus elleni harc nevében . Egy katona kiállítása ma csupán pénz kérdése . Akinek a kezében a pénznyomtatás joga, az annyi katonát állít ki ellenségeivel szemben, amennyi szükséges . A Fekete Sereget még Mátyás király hozta létre az ország védelmében . Csehek alkották a fősereget . Veszély esetén megfutottak ők is, mert egészen más az, amikor a saját országa, nemzete, családja védelmében ragad fegyvert az ember . Ebben különböztek az egri hősök az őket támadó török sereg katonáitól .

Korunk erőforrásait kisajátító szuperhatalom intézményrendszerei behálózták a földünket . Tulajdonosi átláthatósága ezeknek az intézményeknek nagyon bonyolult, mert egyes intézmények, alapítványok adnak-vesznek ma már mindent, így jogi személyek már nincsennek, akiket felelősségre lehetne vonni ezek miatt az emberiségellenes munkálatok folyományában . Még a nagybankok részvényesei is más bankárok kezében vannak, ami egy kibogozhatatlan maffia-szerű kapcsolatot rejt . A pénz kilépett korábbi szerepéből, amikor még mint egy szolgáltatás eszközével, kicserélték egymás között különböző javaikat az emberek . Ma már önálló életet nyert a pénz, sőt különböző valutákkal kereskedhetnek tőzsdén is ugyanúgy, mint egyes bankfiókokban . Ki ellenőrzi az ellenőröket ? Az állam elvesztette ellenőrzési jogát a saját szolgáltatásai felett, amiért valaha létrehozták az államokat .

A maghasadás titkaiba beletekintő ember olyan kiszolgáltatott helyzetbe került, mint aki kiengedte a palack szellemét a mesékben . Pandora dobozához nem lenne szabad hozzányúlni ! Mert aki kinyitja, az olyan előre nem látható veszélyeket szabadít a világra, amely akár el is pusztíthatja földünk élővilágát . Most a fukusimai atomerőmű szennyező vizével vagyunk elfoglalva, ami ma már Amerika nyugati partvidékére is eljutott . Ha ez valóban olyan mérgező, és nem csak ijesztgetni akarnak ezzel is mint az összes többi tragikus eseménnyel, ami a hírekben kerül szemünk elé nap mint nap, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy miért nem állítjuk le az összes atomerőművet, és szedjük szét a rozsdásodó atombombákat, mérgező fegyvereket . Egyszer és mindenkorra meg kellene oldani egy globális program keretében saját lakhelyünk rendbe tételét . Ennyibe kerülne csupán a béke ? Vagy a javak egységes elosztása egyes országokon belűl ennyire reménytelen lenne ? Ha már világkormány, akkor miért nem végleges megoldáson törik a fejüket egyesek ? A technológia adva van, már csak az akarat hiányzik hozzá...

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy fickó sétál hazafelé a koromsötét utcán jóval éjfél után
  2013-11-22 23:07:10, péntek
 
  Egy fickó sétál hazafelé a koromsötét utcán jóval éjfél után. Az egyik kapualjból megszólítja egy nő:
- Akarod, hogy tízezerért a mennyországba röpítselek?
A férfi még sohasem fizetett nőnek, de mivel kicsit szalonspicces, gondolja kipróbálja.
Odaadja a pénzt a nőnek, aki nem sokat késlekedik, lehúzza a sliccet és rögtön dolgozni kezd.
Ekkor egy rendőr kerül melléjük és megkérdezi:
- Maguk meg mit csinálnak itt?
A férfi kétségbeesetten válaszolja:
- A feleségemmel lejöttünk egy kicsit levegőzni, sétálunk egyet..
Mire a rendőr:
- Nem gondoltam volna, hogy ez itt a felesége.
A férfi:
- Én sem, amíg ide nem világított a lámpájával!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Újabb zsíros bizniszekkel bővülhetnek a trafikok
  2013-11-22 22:58:00, péntek
 
 
Újabb zsíros bizniszekkel bővülhetnek a trafikok

2013. november 22., péntek, 17:33 • Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: hvg.hu



Lehet hogy további, zsíros bevétellel kecsegtető tevékenységekkel bővülnek a trafikok, az ittapiros.com úgy tudja, hamarosan beszervezik az internetes sportfogadást és a lóversenyt is foncsorozott kirakatok mögé.

A terv (állítólag) az, hogy ezentúl a Nemzeti Dohányboltokban lesznek lóversenyterminálok, amelyeken lehet majd fogadni - írja az ittapiros.com szerencsejátékos portál. A Nemzeti Dohányboltokban elvileg csak 18 éven felüliek tartózkodhatnak, ami azért is jó, mert így kiskorúak semmiképpen nem juthatnak a szerencsejáték közelébe. Jó az is, hogy nincs olyan sok belőlük. Nem jó viszont, hogy általában méretük nem engedi azt meg, hogy akár 3-nál több ember egyszerre tartózkodjon bennük, nemhogy sok időre, de percekre se. Nem jó továbbá az sem, hogy elhelyezkedésük nem minden tekintetben felel meg a törvényi (régi) előírásoknak, amelyek a játéktermekre vonatkoztak.

Ez a lépés illeszkedne a Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLFSZ) Kft. lóverseny-fogadási hálózatának bővítési folyamatába. A társaság nemrég hét új irodával bővítet, közülük három Debrecenben. Vác főterén található az ország első olyan nemzeti dohányboltja, ahol már a lovira is lehet fogadni - írja a Világgazdaság. Jelenleg 37 bukmékeriroda működik az országban, mintegy felük Budapesten, de most már a százhalombattai és az orosházi fogadóknak sem kell messze menniük, ha játszani akarnak. Baktalórántházán egy pizzéria, Újhartyánban és Debrecenben lottózók, de a legtöbb esetben sörözők, borozók döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a hálózathoz. ,,A fogadóirodák listája folyamatosan bővül, és a tervek szerint 2014 tavaszára már 300 fogadóhelyen lehet majd nyomon követni a futamokat" - fogalmazott Pécsi István, a Kincsem Park marketingvezetője.

A portál szerint jó esély mutatkozik arra is, hogy a trafikokban levő terminálokon elindul a hagyományos (vagy VLT-alapú) szerencsejáték és/vagy sportfogadás.

A parlament májusban módosította a trafiktörvényt, amellyel 10 százalékos árrést biztosítottak a dohánytermék-kiskereskedőknek, és bővítette az árusítható termékek körét. Így a trafikokban jégkrémet és fagylaltot is árulhatnak a kereskedők - írja a Napi.hu. A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni, azonban a képviselők már decemberben úgy módosították a jogszabályt, hogy engedélyezték a lottó és sorsjegy, majd februárban a szeszes és energiaital, kávé, ásványvíz, üdítő és újság árusítását is. Mindez tovább bővülne a fogadással.


http://hvg.hu/gazdasag/20131122_Ujabb_zsiros_bizniszekkel_bovulhetnek_a_t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán, Hadházy, Horváth: zászlót bontott a TESZ
  2013-11-22 22:47:00, péntek
 
  Ángyán, Hadházy, Horváth: zászlót bontott a TESZ


2013. november 20. 22:19

http://bambuser.com/v/4114945

Szerdán Ángyán József bejelentette a Tisztesség és Emberség Szövetségének megalakulását. A rendezvényen megszólalt Hadházy Ákos és Horváth András is.

Az Élőlánc Magyarországért, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, a Váralja Szövetség és a Gazdálkodó Családok Egyesülete hozta létre Tisztesség és Emberség Szövetséget - ezt Ángyán József jelentette be szerdán Budapesten. Az eseményen Ács Sándorné, a vidékfejlesztési központ vezetője, és Ertsey Attila, az Élőlánc Magyarországért elnökségi tagja mellett Hadházy Ákos, a szekszárdi trafikosztást leleplező volt fideszes önkormányzati képviselő és Horváth András volt adóellenőr is szót kapott.


http://mandiner.hu/cikk/20131120_angyan_hadhazy_horvath_zaszlot_bontott_a_tesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El a kezekkel a kishantosi biogazdaságtól!
  2013-11-22 22:42:47, péntek
 
  El a kezekkel a kishantosi biogazdaságtól!

Mi, e nyílt levelet aláíró szervezetek és személyek elfogadhatatlannak tartjuk a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) döntését, melynek alapján a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ez év november 1-jétől egyetlen hektár állami föld bérletére sem lesz jogosult az eddig általa művelt területből. Ez egyenlő az európai hírű biogazdaság és népfőiskola halálos ítéletével.

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ a magyar és a német kormány megállapodása alapján jött létre 21 év munkájának eredményeként a biogazdálkodás és az ehhez kapcsolódó oktatás támogatása érdekében. Ez a nonprofit szervezet egy európai szinten is egyedülálló programot valósított meg az elmúlt időszakban. A legszigorúbb minősítésű (BioSuisse) biogazdálkodást folytat az adott területen, és az ebből befolyó összeget népfőiskola működtetésére fordítja. Ami itt megvalósult, az pontosan a kormány által kidolgozott és elfogadott Nemzeti Vidékstratégia céljait tükrözi. A magyar vidéknek ilyen központokra lenne szüksége ahhoz, hogy működésükkel, tudásukkal segítsenek abban, hogy mezőgazdasági termelésünk hosszú távon fenntarthatóvá, jövedelmezővé váljon. Kishantos a tiszta, vegyszermentes mezőgazdaságot, egészséges táplálékunkat, a közösségi érdekeknek az egyéni érdekek fölé helyezését képviseli Magyarországon.

A kishantosi gazdaság 452 hektár állami földterületen folytatta tevékenységét - a korábbi kormányközi megállapodás alapján - melynek bérleti joga 2013. október 31-én lejár. A földterület jövőbeni hasznosítására a Magyar Állam képviseletében az NFA már tavaly meghirdette a területeket. Az eddig eredményesen működő egységes területet tíz részre szabdalták. Ezek mindegyikére természetesen a kishantosi biogazdaság is benyújtotta pályázatát, hiszen a jövőben is szeretné folytatni mintaértékű nonprofit tevékenységét. Az NFA azonban úgy döntött, hogy új, zömében nem helyben lakó ,,gazdálkodók" és egy gazdasági társaság kapják a területeket. Egyetlen négyzetcentimétert sem hagytak az eddig példásan működő Kishantosi Vidékfejlesztési Központnak, ellehetetlenítve ezzel további működését. Még az NFA belső ellenőrzése szerint is nagyrészt szubjektív és nem szakmai szempontok szerint történtek a döntések az állami földek pályázatainak ügyében. A határozathozatali folyamat átláthatatlan, a pályázatok titkosak, így az NFA-nak nem sikerült eloszlatnia azt a gyanúnkat, hogy az eljárást a háttérből manipulálták.

Nem hagyhatjuk, hogy az évtizedek óta a közösséget szolgáló Központ öncélú politikai csatározások martalékává váljon. Követeljük a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ területeit érintő földbérleti pályázat eredményének megsemmisítését! Felszólítjuk a Nemzeti Földalap vezetését, hogy a korábbi pályázatot érvénytelenítse, bontsa fel a már megkötött szerződéseket és biztosítsa a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ további működését! Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úrtól és Orbán Viktor miniszterelnök úrtól elvárjuk, hogy biztosítsák a Nemzeti Vidékstratégia elveinek gyakorlati megvalósítását.

Jelen levelet aláírók kijelentjük, hogy minden eszközt felhasználunk, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ tovább folytathassa az egész társadalom érdekében végzett, nemzetközileg is elismert tevékenységét.



Csatlakozz most Kishantos megmentőihez, írd alá a nyílt levelet!

http://www.kishantosert.hu/


Köszönettel:


http://www.kishantosert.hu/?utm_source=gp1120#csatlakozz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javaslataim a spórolásra:
  2013-11-22 22:38:49, péntek
 
  Kádár Ibolya

Javaslataim a spórolásra:
1.) Csökkentsék a képviselők havi netto jövedelmét 150ezer Ft-ra!
2.) Költségtérítes? Miért? Nekünk, a dolgozóknak sincs!
3.) Ingyenautó benzinnel együtt! Nekünk is van?
4.) Mentelmi jog! Kész röhej! MI EZ? Nekünk miért nincs?
Összegezve, a sporolást itt kell kezdeni:
- A képviselőknak max. 150ezer Ft netto, amiből nekik kell fizetni a munkábajárást,
nem tud a gyökér bemenni a munkahelyére tömegközlekedési eszközzel?
Lehet, hogy nem, mert a busz lerobban a megállóban, amikor felszáll a paraszt,
vagy mert leszállítják az ellenőrök, mert nem lyukaszt.Nem, mert un. mentelmi joga van a bliccelőnek!
- Ki kell venni a mi autóinkat a seggük alól azonnal!
A képviselőktől nyerne az Ország min.4608 Millió Ft-ot! Ez nem kevés megtakarítás!
Ebből jutna a hajléktalanok megsegítésére is!
- Nem a nyugdijkorhatárt kell felemelni, nehogy a nyugdíjas ne érje meg a nyugdíját!
Egyébként, ha az ember meghal 2 héttel a nyugdíjba vonulása előtt, akkor hova teszik a rablók
az ember egész életében befizetett pénzét?
GONDOLOM AZ ÁLLAM ODAADJA, ILL. FOLYÓSÍTJA AZ ELHÚNYT CSALÁDJÁNAK!
NEM? Akkor ez az üzletszerűen, folyamatosan elkövetett CSALÁS tipikus esete, amit a kormány követ el!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerencsés japánok!
  2013-11-22 22:32:54, péntek
 
  Szerencsés japánok!

A Magyar Világnemzet Kedves Vezetője, Közép-Európa Első Embere (MVKVKEEE) az utolsó pillanatban sietett Japán segítségére. Hálából díszdoktorrá avatták!
Banánköztársaság | Szerző: Gusztos Istvan | 2013. november 22.

ov, japánban

Piszok szerencséjük van a japánoknak: amilyen mázlisták, még Borneó és Celebesz is az övék lehet, és talán teljesülhet ősi vágyuk, a közös magyar-japán határ is! A svédeket, németeket, angolokat, hollandokat ésatöbbieket eszi a sárga irigység...

Nem csoda hát az a kivételes tisztelet és rajongó szeretet, ahogyan megmentőjükkel, Orbán Viktorral bántak. Érthető: Orbánia segítségére hosszabb távon is számíthatnak: ahogy a Kedves Vezető elárulta, kormányának célja, hogy az Európán kívülre irányuló orbániai export arányát öt éven belül nagyjából megháromszorozza. Japán joggal reménykedhet abban, hogy ebből valami neki is csurran-cseppen.

Valóban az utolsó pillanatban nyúlt Orbán Viktor - bizonyára az ősi rokonság okán is - a japánok hóna alá: az egykor gazdag ország már-már végveszélybe hanyatlott. Nem véletlenül beszélt előttük a mi Kedves Vezetőnk a felemelkedés alapfeltételeiről, a munkához és a kereszténységhez való pozitív viszonyról!

A japán hallgatóság önkritikusan elismerte, hogy a kereszténységhez való viszonyuk ellentmondásos, mindenképpen javításra szorul. Ami azonban a munkát illeti! - szégyenpír borította el a japánok arcát, hallván Kedves Vezetőnk atyai útmutatását: dolgoznia kell mindenkinek! Bizony, elszoktak már a munkától, a japán hírhedten munkakerülő népség lett, már-már a németeket közelítik; férfiak-nők legszívesebben csak a lábukat lógatják. Ha meg mégis munkára kényszerülnek, valami egészen mást csinálnak, mint amit kellene. Olyanok, mint Gogol szentpétervári csirkefogó szabója, aki vagy nem csinál semmit, vagy csak a járdát kövezi.

Szükségük volt tehát Orbánia, közelebbről a Kedves Vezető baráti segítségére - és érthető lelkesedés töltötte el őket amiatt, hogy ezt a segítséget a szabadság és a demokrácia régi bajnokától kapták. Reménykednek is abban, hogy egyszer, talán már 5-10 év múlva, ők is elérhetik a szabadság és demokrácia orbániai szintjét.

Legfrissebb hírek szerint azonban Japánban bizonyos aggodalommal várják a 2014-es orbániai választásokat: sokan tartanak attól, hogy a számukra kívánatos 4/5-ös Fidesz-győzelem helyett csak 2/3-os többséget sikerül a Kedves Vezetőnek szereznie.

http://gepnarancs.hu/2013/11/szerencses-japanok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Istóczy Győző tragédiájáról beszélnek lányai
  2013-11-22 22:23:13, péntek
 
 

K. J.: Istóczy Győző tragédiájáról beszélnek lányai

Egy rákosszentmihályi villa három nőlakója emlékezik a magyar fajvédelem legnagyobb úttörőjéről

Istóczy Győző, a magyar fajvédelem és antiszemitizmus múlt századi úttörőjének, a korát fél századdal megelőző nagy magyar elmének három leánya ma is él. Rákosszentmihályon laknak, a világtól visszavonultan, szerény anyagi viszonyok között. Saját szorgalmukból, saját erejükből felépített villácskájukban. Édesapjuktól a híres néven kívül egyebet nem örököltek. Bizony, ez is inkább terhükre, kárukra volt a liberalizmus korszakában. Hiszen a zsidóság az olyan igazán nagy és komoly ellenfelekkel szemben, mint Istóczy, soha nem tud megbocsátani vagy feledni. A három nővér, a sok megpróbáltatás után, nem szívesen fogad látogatókat, Bosnyák Zoltánon, a kitűnő tudóson kívül, soha újságíróknak nem beszéltek még édesapjukról. A legidősebb nővér, özvegy Brády Lajosné maga nyitja ki nekünk a vasrácsos kiskaput, riadtan tekint ránk szikár, csontos arcával. Ahogy belépünk a szobába és helyet foglalunk az asztal mellett, öreges, de ma is méltóságteljes tartásából azonnal megérezzük az egykori nagyasszonyt. Hunyad megye egyik leggazdagabb nagybirtokosának özvegye. Férje az összeomláskor meghalt, birtokát elvették. Ide menekült. Vele jött húga, Hegyi Sándorné, aki ugyancsak Hunyad megyében Brádon volt tanítónő, magukhoz vették harmadik nővérüket, Istóczy Herminát, s itt telepedtek meg. Hegyi Sándorné állást kapott az egyik állami iskolában. Istóczy Hermina betegen fekszik a másik szobában, vele nem találkoztunk.

Körülnézek a szerény, polgári kényelemmel berendezett fogadószobában; az az első érzésem, hogy itt még Istóczy Győző utolsó éveinek elhagyatottsága, nagy-nagy magányossága kísért. Nézem a falakat, a híres apa emlékét keresem.

— Édesapánk nem itt lakott — mondja Brády Lajosné — bent élt Pesten, előbb a Gyöngytyúk-utcában, a mai Gyulai Pál-utcában, aztán a Rökk Szilárd-utcában, a Feszty-házban laktunk; később pedig a tisztviselőtelepen, a Szabóky-utcában. Alig maradt valami emlék édesapánkról, azt a keveset is elajándékoztuk már jóformán mind. Amikor meghalt, mi Erdélyben éltünk, a háztartás feloszlott, hatalmas könyvtárát széthurcolták, azt sem tudjuk, ki vette meg a könyveket.

Mikor az Istóczy-nevet is szégyellni kellett

— Igazán nem gondoltuk — vág közbe Hegyi Sándorné —, hogy édesapát valaha felfedezik. Pedig hányszor mondta nekünk: ,,Majd a halálom után tudjátok meg, hogy ki voltam". Mi, gyermekek, persze csak azt éreztük, hogy mennyi hátrány származik politikai kiállásaiból nemcsak rá, hanem a családjára és ránk, gyermekeire. Úgy éreztük, a mi jövőnk is áldozatul esik az ő antiszemita magatartásának. Én például, amikor a tanítóképzőt elvégeztem, beadtam kérvényemet a fővároshoz. Az ismerős bizottsági tagok azt kérték, változtassam meg a nevemet. Vegyek fel Kovács, Nagy, Lakatos, vagy bármilyen más nevet, mert az Istóczy névvel a magyar fővárosban nem lehetek tanítónő. Édesapámat, szegényt bántotta nagyon a dolog, de azt mondta, hogy ő nem áll az utamba, döntsék a nevem megváltoztatása felől magam. S én ősi családi nevünk mellett döntöttem. Lementem Brádra, s ott tanítottam az összeomlásig.

Az Istóczy család eredetéről beszélgettünk. Vas megye egyik legősibb magyar családja az övék. Dömötöriben volt az ősi birtokuk. Ezt édesapánk öccse, Sándor örökölte — magyarázza Brádyné. — Édesapám már gyermekkorában közéleti pályára készült. Nagyon érdekelte a jog, a szépirodalom, történelem, s persze a politika is. Először a megyénél szolgált, aztán a bírósághoz ment, s hamarosan törvényszéki bírónak nevezték ki.

Hogyan lett antiszemita?

— Már akkor foglalkozott a zsidókérdéssel?

— Többször elmesélte nekünk, hogy fiatal korában, pályája kezdetén ő is a liberális fölfogást vallotta. Egy birtokper tárgyalásán azonban a zsidó ügyfelek meg akarták vesztegetni. Nagy összegeket kínáltak fel neki, ha javukra dönt. Apa fölháborodva utasította vissza az ajánlatot. S erre a zsidók valóságos hajszát indítottak ellene, megrágalmazták, hogy pénzt fogadott el tőlük, sőt odáig merészkedtek, hogy azzal vádolták, ő tette meg az aljas ajánlatot, hogy pénzért elintézi ügyüket. Hosszú évek teltek el, amíg végleg kiderült édesapa igazsága. Olyan mély nyomot hagyott benne ez a kellemetlen élmény, hogy nem is maradt tovább a hivatalában. Akkor kezdett foglalkozni a zsidókérdéssel mélyebben. Deák Ferenc biztatására képviselőnek lépett föl.

— Jó viszonyban volt Deák Ferenccel?

— Deák nagyra becsülte apát, nemcsak a közös párt fűzte össze őket, hanem a jó baráti viszony is. Deák egyengette útját Pesten, bemutatta később Erzsébet királynénak is. A parlament múzeumában van egy fénykép, amely együtt ábrázolja apát Deákkal. Még az ő pártjához tartozott, amikor 1875 áprilisában elmondotta első híres zsidóellenes beszédjét a parlamentben. ,,Nagy nap volt az, gyermekek — mesélte később nekünk, mikor nagyobbak voltunk. — Sokáig készülődtem rá, tudtam, hogy evvel a beszéddel örökre magamra haragítom a liberális világot. Tudtam, hogy megpecsételem életem végéig a sorsomat. De egyszer valakinek szembe kellett szállnia a galíciai áradattal."

— S milyen hatása volt a beszédnek?

— Ahogy apa mesélte, sokan felfigyeltek rá; akkor már mindenki érezte, hogy a galíciai ár birtokba akarja venni az országot. Észak-keletről egyre többen jöttek hozzánk, s magyar tömegek kivándorlása is elkezdődött, de senki sem mert még olyan nyíltan beszélni a veszedelemről, mint apa. Pár év múlva minden pártban voltak hívei. Akkor ő is kilépett a Deák-pártból, és a nyolcvanas évek elején megalapította az antiszemita-pártot. Ez volt a világ első ilyen természetű pártja. A többi országokban csak ezután kezdődtek az antiszemita mozgalmak.

Az ünneplések delelőjén

— Mikor volt a legnépszerűbb Istóczy Győző?

— Talán a párt megalakulásakor. A tiszaeszlári pör idején a zsidóellenes hangulat szétáradt az egész országban, sok képviselő melléje állott. Még olyanok is helyeselték mozgalmát, akik azelőtt csak félvállról, tréfálkozva beszéltek az egész vállalkozásról. A 12 röpirat című folyóiratnak akkor volt a legtöbb előfizetője. Ausztriában, Franciaországban, Németországban, még Amerikában is kezdődtek akkor a zsidóellenes mozgalmak. Ezekkel mind összeköttetésbe jutott. A berlini antiszemita liga vezetői elismerésük kifejezéséül díszes söröskancsóval ajándékozták meg apát. A francia antiszemita-mozgalom vezére, Edouard Drumont világhírű művének, a La Francé Juive-nek dedikált példányát küldte el neki a fényképével.

Hegyi Sándorné most hirtelen kimegy a szobából, s néhány perc múlva két fényképpel jön vissza. Az egyik Drumont-ot ábrázolja, a megfakult kép jobb felső sarkában jellegzetes betűkkel: ,,A Victor Istóczy le ciurage ux champion de la lutte antisemitique-témoignage de cordiale sympathie". A másik képen, fák közt, hatalmas épület látszik, a kép jobbalsó sarkában tintával írva ez áll: St. Bonaventures Seminary v. Colliges Allegany, Cattarauyus Co. N. I. Compliments of Prof A. N. Ez az amerikai tudományos collégium 1890-ben tiszteleti tagjává választotta Istóczy Győzőt. Néhány évvel előbb, 1882 nyarán tartották Európa antiszemita-mozgalmainak vezetőférfiai az első nemzetközi kongresszust Drezdában. Erről Brády Lajosné a következő részleteket meséli nekünk:

— A magyar küldöttséget apa vezette Onódy Gézával, a másik nagy antiszemita vezérrel. Pozsonyban, ahol Simonyi Iván képviselő csatlakozott hozzájuk, nagy tömeg ünnepelte őket az állomáson. Drezdában ünnepélyes fogadtatásban volt részük. Az egyik drezdai étteremben, ahol a tanácskozásokat tartották, Ferenc József magyar és Albert szász király képei, meg Vilmos császár mellszobra mellett ott állt a falon Solymosi Eszter életnagyságú képe. Ábrányi Lajos festette meg erre az alkalomra. A magyar küldöttséget mindenütt nagy tisztelettel vették körül. A kongresszus alelnöke Simonyi Iván lett. Apa többször felszólalt, ő szerkesztette és fogalmazta meg azt a kiáltványt, amit aztán a kongresszus nagy lelkesedéssel elfogadott azzal, hogy megküldik a világ minden kormányának és napilapjának. A kongresszus utolsó napján, az ünnepélyes záróülésen Onódy Géza volt a főelőadó, és a kilencszáz főnyi tömeg kívánságára a végén apának is fel kellett szólalnia. Külföldi barátai biztatták és tartották édesapámban a lelket akkor is, amikor itthon már megszűnt a mozgalom.

A zsidóság legyőzi Istóczyt

— Mi okozta a párt bukását?

— Az, hogy a zsidók már akkor erősebbek voltak. Az antiszemita képviselőknek nem volt pénzük, nem bírták a választási költségeket, nem voltak újságjaik. A sajtó pedig akkor már teljesen zsidó irányítás alatt állott, a többi párt is összefogott ellenük. 1884-ben tizenhét antiszemita képviselő került be a parlamentbe, a következő ciklusban már csak ketten maradtak. De apa mindig kitartott meggyőződése mellett. Valósággal megszállottja volt ennek az eszmének, másképp nem költötte volna rá minden vagyonát.

Mennél jobban elmerülünk a beszélgetésbe, annál érdekesebb színekben bontakozik ki elénk ennek a korát messze-messze megelőző különös, érdekes nagy magyar tehetségnek az alakja.

— Nemcsak a zsidókérdéssel foglalkozott — magyarázták. — Ő javasolta először nálunk a vasutak államosítását, amit húsz év múlva azután Baross Gábor valósított meg. Sokat harcolt a börze ellen, meg akarta adóztatni az ingótőkéket. Kisbirtokvédelmet, nagyszabású telepítést követelt, fölkarolta a szövetkezeti gondolatot, nagyszabású törvényjavaslatot dolgozott ki ezekről, de a megvalósítást éppen úgy nem érhette el, ahogy az antiszemitizmus győzelmét sem.

— Meddig volt képviselő?

— Huszonnégy esztendeig. A Vas megyei rumi kerületet képviselte egészen a milleneumig. Sokszor lejárt választói közé, személyesen intézte ügyes-bajos dolgaikat, nagyon szerették a kisemberek, mert nagyon jó ember volt. Amikor Pesten ügyvédi irodát nyitott, a szegényeknek mindig ingyen képviselte az érdekeiket. Különösen azoknak, akiknek a zsidókkal volt peres ügye. Azoktól még bélyegköltséget sem fogadott el soha. Ráfizetett az ügyvédi irodára, úgyhogy később fel is oszlatta.

Egy kopott kísértet utazgat — saját könyveit árusítja

— S azután mivel foglalkozott?

— Nagyon szűkös viszonyok között volt aztán. Csak tanulmányainak élt. De élete utolsó napjaiig tanult. Tanult, szüntelenül. Különösen a nyelveket szerette, öreg korában már tíz európai nyelvet beszélt. Utoljára, amikor mi, ketten nővéremmel Erdélybe kerültünk, belefogott a román nyelv tanulásába is. Azt mondta, azért, hogyha minket meglátogat, tudjon beszélni a román nyelvű falusiakkal. Szépirodalommal is foglalkozott, elbeszéléseket, tárcákat írt különböző napilapokba. Még utolsó éveiben is többször próbálkozott új párt alakításával, de már teljesen süket fülekre talált. Mindenki magára hagyta, legjobb barátai is elpártoltak tőle. Könyveit bojkottálták. Végül maga volt kénytelen egy-egy munkájára előfizetőket gyűjteni. Az utolsó tizenöt esztendőben úgyszólván szünet nélkül vonaton ült, járta az országot, Pozsonytól Brassóig, Árvától Orsováig utazgatott, és árulta, terjesztette kiadványait. Ekkor már úgyszólván csak ebből élt, de így teljesen elszegényedve is mindig hitt abban, hogy gondolatai egyszer mégis megvalósulnak.

Egy nagy emberi tragédia árnyéka ül ezeken az egyszerű mondatokon. Szinte magunk előtt látjuk a büszke öreg magyar urat mint könyvügynököt.

A haláláról beszélünk ezután;

— Nem volt sokáig beteg, állítólag rákban halt meg 1915-ben, legalábbis az orvos azt mondta. A Kerepesi-úti temetőben, a családi sírboltban nyugszik. A temetési szertartást Hock János plébános végezte. A családon kívül más alig volt ott. Talán jobb is volt apának, hogy nem élt tovább, a Károlyi-forradalom alatt felzendült ghettó őt sem hagyta volna életben.

Meghatottan veszek búcsút az Istóczy-nővérektől. Azóta is szüntelen kísért a nagy úttörő markáns, apostoli alakja, fülembe csengenek Bosnyák Zoltán szavai: ,,Övé volt a magvetők minden küzdelme és megpróbáltatása, övé a magvetők minden dicsősége is."

Forrás: Egyedül Vagyunk, 1943. évf.

http://betiltva.com/2006-2009/k-j-istoczy-gyozo-tragediajarol-beszelnek-lanyai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 2093-as történelem érettségi tételei:
  2013-11-22 22:04:56, péntek
 
  CSAK HOGY EL NE FELEJTSÜK!!!!!!!!! A 2093-as történelem érettségi tételei:
1. Fekete Pákó betelepülése, majd kiűzetése Magyarországról!
2. Győzike vagyonosodása és az etnobiznisz összefüggései.
3. Fejtse ki részletesen, hogyan "kúrta" el Magyarország sorsát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök!
4. Ismertesse részletesen a századforduló médiájának egyetemes kultúrtörténeti alkotásait (Big Brother, Való Világ, Fókusz, Aktív, Dáridó, Fásy Mulató), és azok pozitív hatásait a kor társadalmának szellemiségére, intelligenciaszintjére.
5. Anettka és a kozmosz közti viszony a XXI-ik században.
6. Döntse el melyik évben volt nő, és melyik évben volt férfi Terri Black!
7.Balázs Vs. Mónika show. Melyiknek volt a nagyobb nézettsége, és közerkölcsformáló hatása?
8. A Barátok közt szappanopera 102542. részének részletes bemutatása a XXI-ik század végén! Ismertesse bizonyos szereplők sorozatbéli életrajzát. Mint pl. a Tilda-karakter evolúciója (1-51-ig)
9.Ki volt Kiszel Donatella édesapja? Válassza ki, és húzza alá a megfelelő személy nevét:
- Mr. Sylvester Stallone
- Kondor Csaba Úrhölgy
- Az ismeretlen katona ("akcióban eltűnt")
- Az igazi Fantomas
10. Kelemen Anna metamorfózisának ismertetése, munkásságának kultúrtörténeti elemzése.
11. Ismertesse Kocsor Zsolt (egykori művésznevén: Kozsó) nemzetközi elismertségének (Nobel-békedíj, Grammy-díj, Szívárvány Zászló-érdemrend) okait és pályafutásának főbb állomásait.
12. Melyik hazai mestermű vált a világörökség részévé a XXI-ik század közepén?
- Kiszel Tünde "Donatellácska" naptársorozata
- A 4-es metró frissen átadott, Panama-díjas első szakasza
- A Chuck Norris híd
- Schobert Norbert Update Enciklopédiája
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hátborzongató! - Így szakad le egy város méretű jéghegy
  2013-11-22 22:01:26, péntek
 
  Hátborzongató! - Így szakad le egy város méretű jéghegy

Zöldblog
|
2013.11.22. 18:00


Legyen bármi is az oka, tény, hogy a bolygónk globális klímája radikálisan változik. Erre legjobb bizonyíték a gleccserek eltűnése, amit egy filmes stáb elképesztő felvételekkel dokumentál!
Hátborzongató! - Így szakad le egy város méretű jéghegy
(treehugger.com)

A Chasing Ice című dokumentumfilm készítői hihetetlen bátor, és elszánt munkával megörökítik nekünk mindazt, amit normál esetben sohasem láthatnánk. Ott vannak a legnagyobb jéghegyek tengerbe törésénél, és az apokaliptikus látványt több kamerával rögzítik.

Földünk rohamosan változik, ők pedig olyan eseményeket örökítenek meg, amelyekhez foghatót még nem láttunk videófelvételen.

Már a filmről készült előzetes is megdöbbentő, amiben jól látható, hogy milyen körülmények között készülnek a videók. Az eddigi legnagyobb, Manhattan nagyságú jéghegy leszakadását külön feltöltötték az Internetre, hogy ne legyen kétségünk, érdemes megnézni az alkotást.

http://www.youtube.com/watch?v=eIZTMVNBjc4&feature=player_embedded


Lúdbőröztető a mély recsegéssel tengerbe forduló hatalmas jégtömb látványa. Mondhat bárki bármit, el lehet bagatellizálni a klímaváltozás kérdését, ennél meggyőzőbb bizonyítékra nincs szükség.

http://www.youtube.com/watch?v=hC3VTgIPoGU

http://www.hir24.hu/zoldblog/2013/11/22/hatborzongato-igy-szakad-le-egy-varos-mer etu-jeghegy/?utm_source=Facebook&utm_medium=Page&utm_campaign=hir24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.