Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Komondorok
  2013-11-23 21:12:03, szombat
 
  Komondorok

HACSEK - Alászolgája Sajókám!

SAJÓ - Alászolgája! Na, mit szól hozzá Hacsek, hogy erről a komondorról beszél mindenki!

HACSEK - Mi van vele, tán megint azt állítják, hogy valaki átesett rajta?

SAJÓ - Mit beszél itt hülyeséget, a komondort akarták kipaterolni, mert sokak szerint a bűnözés melegágya!

HACSEK - Már hogy lehetne egy komondor a bűnözés melegágya? Főleg, hogy kiderült, nem is ő a hibás, nem esett át rajta senki.

SAJÓ - Hagyjon már mindig ezzel az áteséssel! Szóval ezt a melegágyat Kocsis Máté is állította, ha pedig ő mondja, az biztosan úgy is van. Egy Fideszes polgármester nem hazudik. A tárgyilagosság kedvéért tegyük hozzá, egy kereszténydemokrata meg mégúgy sem.

HACSEK - De hát nem az van, hogy az érintett is elismerte, nem is a komondor tehet a nő sérüléseiről?

SAJÓ - Miféle nőről zagyvál itt maga?

HACSEK - Hát a képviselő élettársáról!

SAJÓ - Mit keres a képviselő élettársa a Józsefvárosi piacon?

HACSEK - Én nem mondtam, hogy ott volt, maga hozta szóba ezt a piacot. Én csak a képviselő komondorjáról beszéltem, akire rá akarták fogni, hogy ő okozta az élettárs sérülését.

SAJÓ - Ez egy másik komondor, maga barom, aki állítólag a MÁV-nak okozott sérelmet!

HACSEK - Mi az, hogy állítólag?

SAJÓ - Mert ez a komondor meg azt állítja, miszerint éppen, hogy neki okoztak sérelmet. De majd a bíróság hat-nyolc év alatt eldönti.

HACSEK - Ez is vak?

SAJÓ - Kicsoda, a bíróság? Dehogy vak, akire maga gondol az a bekötött szemű Justitia. A bíróság csak lassú. De ez a komondor sem vak, ez egy Kft., akit kipateroltak Józsefvárosból, pontosabban az által bérelt piacot, vagyis a Négy tigrist.

HACSEK - A négy vak tigrist?

SAJÓ - Az sem vak! Fogja már föl maga szerencsétlen! Ezt a piacot hívják négy tigrisnek. Most pedig be akarják záratni, mert, ahogy már említettem, sokak szerint a bűnözés melegágya.

HACSEK - De hát ilyen alapon akár a parlamentet is be lehetne záratni! Meg a pártokat.

SAJÓ - Nocsak! Hát maga Hacsek nem is olyan hülye, mint amilyennek látszik.

http://proszektura.blog.hu/2013/11/22/komondorok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénztárgépmutyi: mennyit bukunk a kormány jóvoltából?
  2013-11-23 21:07:52, szombat
 
 
2013.11.23. 15:47
Pénztárgépmutyi: mennyit bukunk a kormány jóvoltából?


A megénekelt előzmények után ma a sorstársakkal együtt elmentünk a meghirdetett helyszínre. A helyi pénztárgépes cég a lehetőségekhez képest korrektül felvázolta a helyzetet: az Alt Cash továbbra is szopóágon, a várt csoda elmaradt, egyelőre más lehetőség nincs a jogkövető kiskereskedő előtt, mint átírni a géprendelést egy másik cég által forgalmazott más típusra. Vészmegoldának azt találták ki, hogy egy másik forgalmazónál árkedvezményt kapva át lehet vinni a rendelést, arról határidőre megjön a visszaigazolás, amivel jogkövetőek lehetünk még határidőn belül.

Ez - a körülményekhez képest - korrekt megoldás, mégis vannak itt alapvető bajok:

1: Az Alt Cashnél befizetett előlegek sorsa nem világos. Aki akart kitölthetett és aláírhatott egy jogfenntartó nyilatkozatot, miszerint ha valami csoda folytán a gépek engedélyt kapnak akkor az eredeti rendelésnek megfelelően az Alt Cash szállíthatja a gépét. Ők kockáztatják a NAV kiemelt ellenőrzését, mert csak. (tanulságos a videó, tessék megnézni)

2: Aki nem akart élni ezzel annak maradt két lehetősége: 1: megrendeli a felkínált árkedvezményes gépet, 2: felkeresi a NAV időközben rendelőssé vált oldalát, és megrendelhet ott egy másik típust, aztán a lekesselt előleg bekerül a majd lesz vele valami kosárba.

Ez, kedves Feleim, a szabadpiaci verseny Magyarországon.

A kormány a csókosai kedvéért belenyúl a piacba, visszavonja az engedélyét annak a gépnek amire állami támogatást is adott. A szopórollerre küldés a piacon a gyakorlatban azt jelenti, hogy jól felfogott anyagi érdekedből a választásod pusztán elméleti: a pénztárgépes ahhoz az árelőnyhöz amit ajánlani tud nyilván meg kellett állapodjon egy másik forgalmazóval, és ha nem szeretnél még nagyobbat bukni akkor megrendeled azt az egyféle gépet, amire az árkedvezményt érvényesíteni tudod. Vagy bevállalod a buktát és drágább árakat, és mást választasz a NAV felületén.

Választás? Árverseny? Röhögtetsz?


http://varanus.blog.hu/2013/11/23/penztargepmutyi_mennyit_bukunk_a_kormany_jovolt abol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szíria: a magyar kormányzat a terrorizmust támogatja
  2013-11-23 21:02:45, szombat
 
  Szíria: a magyar kormányzat a terrorizmust támogatja
2013/11/23 Hídfő

Magyarország az elsők között záratta be a budapesti szíriai nagykövetséget és szakította meg a diplomáciai kapcsolatot Szíriával, valamint támogatta a felkelőknek nevezett nemzetközi terroristákat.

Megbízható szíriai információ szerint ezt azért lépte meg a magyar kormány, mert katari és szaúdi ígéretet kapott az IMF kölcsönök visszafizetésének fedezésére.

Ezt az információt alátámasztja az a szíriai közlés, hogy a magyar honvédségtől nagy mennyiségű fegyvert vásároltak a szaúdiak, melyet Törökországon keresztül a NATO jóváhagyásával juttattak a szíriai terroristákhoz. Ennek ismeretében érthető, hogy a terroristák által készített videókon látható AMD gépkarabélyok hogyan kerültek Szíriába. Szíriai közlés az is, hogy Hamad katari herceg több millió dollárért terepjárókat vásárolt, és ezeknek egy részét szintén Magyarországon szerezték be, és alakították át az utcai harcok követelményeinek megfelelően.

Bizonyított tény, hogy több terrorista Magyarországról érkezett Szíriába. Egy FSA terrorista vezért most tartóztattak le, aki több mint tíz évet dolgozott Magyarországon, és egy nemzetközi terroristákból álló alakulat parancsnoka volt. Nem a kormányerők vették őrizetbe, hanem a szaúdiak által támogatott DAES vahabita csoport. A katariak és a szaúdiak közötti erő-átrendeződésről korábban írtunk már, ez az akció is ennek a következménye - a törökök és a katariak által támogatott mérsékeltebb FSA erőket kiszorították a szélsőséges vahabita terroristák, akiket a szaúdiak támogatnak.


A damaszkuszi terroristák halálos szorításban.

Kétségbeesett üzenetek érkeznek az utánpótlás hiánya miatt a terroristák támogatóihoz. Fogytán a lőszer, a gyógyszer és olyan új fegyverekkel kell szembe nézniük, melyek hatása rendkívül brutális. A víz és élelmiszer szintén hiánycikk, áramellátás nincs. Szárazföldi úton az utánpótlás lehetetlen, a légi megoldás a szíriai légierő óriási fölénye miatt szintén kivitelezhetetlen. A szír származású és súlyos bűnöket el nem követőkre vonatkozó méltányos eljárási ígéret miatt sokan megadják magukat, illetve a megadásukat akadályozó nemzetközi terroristákkal súlyos harcokba keverednek.

A szír hadsereg katonái a külföldi terroristákat vagy azonnal kivégzik, vagy átadják a katonai elhárításnak. Ezért ezek inkább az öngyilkosságot választják. Százszámra lövik agyon magukat. Aleppóban már csak tisztogatási műveletek folynak, a kis védekező gócok felszámolása és a bujkálók, elvegyülni szándékozók összeszedése a feladata a hadseregnek. Ebben igen aktívan és eredményesen segíti őket a lakosság.


http://hidfonet.wordpress.com/2013/11/23/sziria-a-magyar-kormanyzat-a-terrorizmus t-tamogatja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holokamu, stadionok, díszterek és egyéb szükségtelen kiadáso
  2013-11-23 20:56:47, szombat
 
  Holokamu, stadionok, díszterek és egyéb szükségtelen kiadásokra kell a pénz!

A kormány zárolást rendelt el több felsőoktatási intézménynél, értesült a Népszabadság. Ez az első számítások szerint három-négymilliárd forintos megszorítást jelent az ágazatban. Az utasításban többek között ez áll:

,,Továbbá felhívom szíves figyelmét, hogy a hóközi fenntartási kiadások olyan mértékben kerüljenek teljesítésre, hogy a decemberben esedékes, november havi bérfizetések fedezete - a 2013. évi zároláshoz kapcsolódó befizetéseken túl - az intézmény rendelkezésére álljon"

Jól értjük, hogy ez azt jelenti ugy rendelik el a zárolásokat, hogy tudják, ez gondot fog okozni még a fizetések folyósításában is? Ugyanott tartunk mint egy éve?


Több egyetem pénzét zárolta a kormány
2013. november 23. szombat 09:55:59

A cikkek nyomtatása csak regisztrált felhasználóink számára lehetséges. Amennyiben Ön már regisztrált, lépjen be a szolgáltatás eléréséhez!
nyomtatáse-mail küldésAjánlom facebook-ontweet on twitterCikk betűméretének csökkentése



A kormány zárolást rendelt el több felsőoktatási intézménynél. Ez az első számítások szerint három-négymilliárd forintos megszorítást jelent az ágazatban - értesült a Népszabadság.

A napilap szombati száma ismerteti, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a zárolásról levélben értesítette a felsőoktatási intézmények vezetőit. Lengyel Györgyi egy májusi kormányhatározatra hivatkozik, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök "a túlzotthiány-eljárás megszüntetése érdekében szükséges intézkedésekről" hozott. A túlzottdeficit-eljárást azonban az Európai Bizottság június végén megszüntette.

A közigazgatási államtitkár csütörtöki levele szerint "az elrendelt zárolás azonnali végrehajtása érdekében, az intézmény bevétele terhére (...) soron kívül 2013. november 22-ig befizetni szíveskedjenek" az Emmi számlájára.

Az intézményeket különböző mértékben sújtja az újabb megszorítás: néhány egyetem azzal szembesült, hogy nagyobb összeget kell befizetnie, mint amennyit nemrégiben többletforrásként kapott. A minisztérium levelében az is furcsa, hogy a zárolást a saját bevétel terhére rendelték el. Ha az állami támogatás terhére zárolnának, azt az elszámolásnál vissza is kéne adniuk az intézményeknek - közli a napilap.

A most zárolt összegből a Semmelweis Egyetemre 481 millió forint jutott. Szél Ágoston rektor körlevelében már meg is tiltotta, hogy a gyógyításhoz külső szállítótól a klinikák vezetői vásároljanak. Az érintettek kizárólag az életmentő, sürgős esetek ellátásához szükséges eszközöket (vér, egészségügyi gázok, gyógyszerek, élelmiszerek) rendelhetnek, de ezekről is csak olyan számlákat írhatnak alá a gazdasági vezetők, amelyekben a kifizetést 2014-re dátumozták - írja a Népszabadság.

MTI

http://www.mfor.hu/cikkek/109178.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezrek tüntettek az unió ellen Moldovában
  2013-11-23 20:45:55, szombat
 
  PEDIG BIZTOS ŐK IS NYITHATTAK CUKRÁSZDÁT BÉCSBEN, HÁLÁTLAN BITANGOK :)


Ezrek tüntettek az unió ellen Moldovában

Index

2013. november 23., szombat 19:49 |


Több ezren tüntettek Moldovában szombaton az Európai Unióval fenntartott kapcsolatok szorosabbra fűzése ellen, azt hangoztatva, hogy az Oroszországgal és Fehéroroszország való együttműködés sokkal inkább szolgálja az ország érdekeit.

Mintegy 15 ezer, többségében idős tüntető gyűlt össze Chisinau belvárosában. Többen a kommunista párt zászlóját lengették és fennhangon a kormány távozását követelték. A demonstrációt Vladimir Voronin volt államfő, a kommunista párt elnöke hirdette meg. A megmozduláson elmondott beszédében azt állította, hogy Oroszországtól, Fehéroroszországtól és Kazahsztántól Moldova olcsóbban juthatna energiához.

A moldovai kormány arra készül, hogy jövő héten a vilniusi keleti partnerségi csúcstalálkozón társulási szerződést ír alá az EU-val. Moszkva kilátásba helyezte, hogy az egyezmény miatt esetleg leállíthatja a Moldovába irányuló gázszállításokat, sőt - minőségi aggályokra hivatkozva - már le is állította a moldovai borimportot.

Iurie Leanca kormányfő pénteken kijelentette, hogy országa az európai integráció útján marad, miközben nyugati szomszédja, Ukrajna éppen a héten állította le - orosz nyomásra - az uniós társulási folyamatot.

A közvélemény-kutatások szerint a moldovaiak valamivel több mint a fele támogatja az Európai Unióhoz való közeledést. November 3-án - a szombaton összegyűlt tömegnél jóval többen - mintegy 100 ezren vonultak az utcákra az uniós integrációt támogatva.

http://index.hu/kulfold/2013/11/23/ezrek_tuntettek_az_unio_ellen_moldovaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így működik a cionista agymosás egy budapesti "elit" középis
  2013-11-23 20:42:55, szombat
 
  2013-11-23. 19:32
Így működik a cionista agymosás egy budapesti "elit" középiskolában - gimnazista olvasónk levele

Levelemben a magyar iskolákban folyó társadalmi életről ejtenék pár szót. Egy budapesti, 13. kerületi ,,elit" iskolába járok, ahol minden évben 6-10-szeres túljelentkezés van. Hosszú idő óta figyelem az itt folyó cionista megjegyzéseket, viselkedéseket, mind a tanárok, mind a diákok részéről.

Berzsenyi Dániel Gimnázium
Tizenéves fejjel, még nem sokat láttam a világból. Leginkább csak arról tudok írni, hogy mi folyik ott, ahol naponta 8-10 órát töltök. Az iskolát több cikkben is dicsérik, kihangsúlyozzák, hogy mennyire szabad szellemű ez a gimnázium, és hogy milyen kötetlen a viszony a tanárok és a diákok között. Leghíresebb ismérve az iskolának a liberalizmusa. Ha egy szóval kellene leírnom az iskolát, akkor csak annyit mondanék, hogy cionista. Ez a Berzsenyi Dániel Gimnázium.
Az iskola felnevelt több ,,híres" személyiséget is. Például Tom Lantost, Mérő Lászlót, Popper Pétert... De térjünk vissza a napjainkban tapasztalható eseményekre.
Az iskolában körbejárva találkozhatunk olyan termekkel, melyeket valószínűleg a tanárok és a diákok együtt ,,díszítettek fel". A falon több, a diákok által készített poszter is található. Egyet alaposabban szemügyre vettem. A tetején nagy betűkkel azt láttam, hogy ünnepek. Majd elrettentem a cím alatt látható szövegektől. A poszteren zsidó ünnepek, kifejezések, és azoknak a magyarázatával szembesültem. Rápillantottam egy másik tablóra is, de mikor megláttam a sárga csillagot rajta, rögtön meggondoltam magam, hogy tovább olvassam-e.
Rendkívül nagy csalódással töltött el az idei október 23-ai ,,ünnepség". Egy irodalomtanár és az osztálya szervezte. Az ünnepségről előre annyit mondtak, hogy majd filmet fogunk nézni. Tudtam, hogy az iskola, ahogy ők fogalmaznak: ,,nem mindennapi módon szokta az ünnepeket lebonyolítani". Ez a nem mindennapi lebonyolítás idén annyit jelentett, hogy megnéztük a Megáll az idő című filmet. A film végén szembesültem azzal, hogy egy szó sem esett az '56 októberi történésekről. Nemhogy a pesti srácokról és arról a több ezer emberről, akik életüket áldozták a hazáért. Tudtam, hogy nem lesz órákig tartó megemlékezés, de én úgy gondolom, hogy a Himnusz meghallgatását, illetve egy egyperces néma csendet megérdemelne a több ezer hazafi, akik életük árán próbálták jobbá tenni Magyarország jövőjét.
Hab a tortán, hogy a holokauszt-napi megemlékezésre már megbíztak egy tanulót, hogy forgasson filmet a ,,holokauszt túlélőivel". Természetesen a holokauszt-megemlékezést már fél évvel előbb meg kell szervezni és mindent meg kell tenni azért, hogy a lehető legszínvonalasabb legyen...

Az elmúlt években ez a ,,megemlékezés" úgy nézett ki, hogy minden osztályt köteleztek a Páva utcai zsinagóga, vagyis a holokauszt-emlékközpont meglátogatására. Ahol természetesen 3 órás vezetésben, jobban mondva agymosásban vettünk részt. Illetve elvittek minket szintén több órás túrára a budapesti zsidónegyedbe, ahol több zsinagógát is megmutattak, és természetesen remek ,,történelmi tényeket" osztottak meg az iskola tanulóival.
Osztálykirándulásokon a zsinagógalátogatás minden évben megismétlődő program. Az egyik osztály utolsó kirándulásán Auschwitzba fog látogatni, hogy megtudják, milyen szenvedéseket élt át több ezer ott kivégzett zsidó...
Tehát jól látható, hogy a programok úgy vannak szervezve, hogy a zsidó kultúra, szokások legyenek a központban. És hogy mindenki megismerhesse a zsidókat, akár akaratuk ellenére is.
Pár szót ejtenék bizonyos emberek viselkedéséről.
Nyilvánvaló, hogy az iskolavezetésben kik ülnek. Ezt nem ragoznám. De meg kell említenem a diákokat és az iskolát képviselő Diákönkormányzat egyik elnökét. Az úriember könnyen felismerhető az arca közepén elhelyezkedő nagy kampós orráról. De ő nem elégszik meg ezzel. Büszkén mutogatja a folyosón a kék-fehér Israel-feliratú Dávid-csillagokkal díszített alsógatyáját. Nyilvánvalóan nagyon büszke a származására és ezt ki is fejezi, bár erre nem hinném, hogy mindenki kíváncsi lenne.
A Diákönkormányzat (DÖK) elnökeit minden évben szavazással választják meg. A szavazás titkosan történik. Idén csak egy nevező csapat volt, és az volt a kérdés, hogy ezt elfogadjuk-e vagy nem. Utólagosan megtudtam, hogy a szavazás úgy történik, hogy ha egy ember is igennel szavaz rájuk, akkor ők az elnökök, és természetesen a pályázók is szavazhattak. Ez aztán a demokrácia... De sajnos ez ellen nincs mit tenni.
Sűrűn kapunk agytágítást arról, hogy a magyar emberek nem dolgoznak, nem képesek a munkájukat rendesen elvégezni.

Társadalomismeret órán a cigányok integrációjának az előnyéről ,,tanultunk". Ami igazából arról szólt, hogy a cigányok mennyire jó emberek, és hogy nem szabad őket kirekeszteni... Természetesen a tanár kíváncsi volt a mi véleményünkre is. Közöltük is, hogy nem értünk vele egyet, de a tanár képtelen volt ezt elfogadni, és tovább folytatta a saját eszméjének az átadását.
Mikor valaki nemzeti pólóban érkezett az iskolába, volt, hogy undorral kérdezte meg az egyik tanár, hogy "mi ez a szar?" illetve, hogy normális-e az illető.
A leírtakból mindenkinek feltűnhetett, hogy mennyire próbálják aktív-passzív módon belénk sugározni a saját, cionista eszméjüket. Azt sajnálom legjobban, hogy a jövő nemzedéke ebben a hamis tudatban fog felnőni és csak bábok lesznek ebben az országban. Mert a legtöbbet nem gondolják át a hallottakat, hanem elfogadják azt amit minden nap hallanak. Van néhány ember aki kivétel (köztük jómagam is), és aggódik a társai jövője miatt.
Remélem, sok emberhez eljut a rövid írásom és meglátják, hogy nemcsak a tv-ből, újságokból folyik a töménytelen hazugság, hanem a legsebezhetőbb réteget, a diákságot is igyekeznek hamis útra téríteni.
Egy magyar diák

További részletek: http://kuruc.info/r/20/120717/#ixzz2lV2NbRLT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig permetezik vegyszerekkel hazánk lakosságát
  2013-11-23 20:38:48, szombat
 
  Ezt a választ ki ne hagyd!!!!!!!!!

ORSZÁGGYŰLÉS HIVATALA
Irományszám. K\1 /I`\ pI /j
Érkezett 2012 MÁJ 3 0,
Korondi Miklós ú r
országgyűlési képviselő

Válasz a K/7170. számú ,,Meddig permetezik
vegyszerekkel hazánk lakosságát, min t
csótányokat? " című írásbeli kérdésre
Budapest
Tisztelt Képvisel ő Úr !
A Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központjában katonai és polgári
radarok adatait felhasználva Magyarország teljes légterére vonatkozóan rendelkezésre áll a
valós idejű légi helyzetkép, melynek el őállítása során a légtérben tartózkodó légijárm űvek
azonosításra kerülnek. A Központ megvizsgálta a kérdésben említett két konkrét napon (2012 .
április 23-án és április 28-án) az érintett területek feletti légi eseményeket . A rendelkezésre
álló rádiólokációs eszközök felderítési lehetőségein belül ismeretlen légijárm űvet nem
észleltek, a légijárművek a repülési tervek alapján hajtották végre repüléseiket, Magyarorszá g
légterében a magyar légtér igénybevételére vonatkozó jogszabályokba ütköző eseményt nem
tapasztaltunk. Tájékoztatom, hogy a Magyar Honvédség Vegyi Sugárfigyel ő és
Helyzetértékelő Ügyelet jelentése alapján az említett időpontokban kiugró értékek nem voltak
megfigyelhet őek.
A magyar légtér igénybevételéről szóló 4/1998. (I. 16.) kormányrendelet rögzíti, hogy
Magyarország légterét milyen körülmények között lehet igénybe venni, a légtérben pedig A
légiközlekedésről szóló 1995 . évi XCVII. törvény 6. § alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság
Légügyi Hivatalának engedélyével lehet repülési feladatot végrehajtani . A Nemzeti
Közlekedési Hatóság nem engedélyezi, valamint a vonatkozó szabályzók sem teszik lehetővé,
hogy az emberi szervezetre, vagy a földfelszínre káros anyagok kibocsájtását végz ő repülés
kerüljön végrehajtásra. A mezőgazdasági permetező repülések végrehajtását hazánkban a
mező- és erdőgazdasági légi munkavégzésről szóló 44/2005 . (V. 6.) FVM-GKM-KvVM
együttes rendelet szabályozza.
Tájékoztatom, hogy Magyarország légterében nincsenek ,,légi folyosók", mind a polgár i
és a katonai légijárművek a csatolt légiforgalmi térképeken szerepl ő útvonalakat használják .
A légiforgalom gyors és biztonságos irányítása érdekében az illetékes polgári légiforgalm i
irányító ezektől az útvonalaktól eltérő utasítást is adhat a légijárm űvek számára, így
előfordulhat, hogy 3300 métert meghaladó magasságban repülőgépek az Országgyűlés
épülete felett is szabályosan repülnek.
A kérdésében hivatkozott Flightradar24 .com oldalon látható térképen csak azok a
repülőgépek láthatóak, melyek ADS-B radar-válaszjeladóval felszereltek és a 100
vevőkészülék lefedettségi területén belül tartózkodnak . Az oldal egy magánhálózat, melyne k
1885 Budapest, Pf. : 25 1055 Budapest, Balaton u . 7-11 .
Telefon : (+36-1) 474-1155 Fax : (+36-1) 474-1285 ; E-mail : miniszter@hm .gov.h u
Korondi Miklós ú r
országgyűlési képvisel ő
HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM
MINISZTER
korlátozott a megfigyelőképessége, egyrészt a repül ők felszereltsége másrészt saját jelfogó
területük korlátai miatt. A katonai repülőgépek többsége nem jelenik meg rajta, továbbá a
polgári légiforgalom repülőgépeit sem mutatja mindenütt megfelel ő precizitással .
Mindezek figyelembevételével kijelenthető, hogy a Magyar Honvédség engedélyéve l
vagy tudomásával Képviselő Úr levelében említett tevékenység nem folyik, mérgező hatású
vegyi permetező repülések Magyarország területén a jelzett időpontokban, de általában i s
kizártak .
Budapest, 2012 . május 25-én
Dr. Hende Csaba
1885 Budapest,
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrülten eladósodtak az állami szervek
  2013-11-23 20:26:55, szombat
 
  Őrülten eladósodtak az állami szervek

Index

2013. november 22., péntek 17:31 |


Október végén 120,9 milliárd forintra nőtt a költségvetési szervek tartozása a Magyar Államkincstár legújabb adatai szerint. Ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt 23 milliárd forinttal emelkedett. Ekkora ugrásra eddig csak egyszer volt példa. A tartozás-növekedésből 17,4 milliárd forint csak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz köthető - írja a portfolio.hu.

Az államnak 26,5 milliárd forinttal tartoznak a 120,9 milliárd forintos adósságból, a szállítóknak és a szolgáltatóknak 94 milliárd forinttal.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának teljes adóssága 101,3 milliárd forint, ami a teljes adósság 83,8 százaléka. A gyógyító-megelőző ellátást végző szakintézetek tartozása 60 milliárd forint, vagyis a kórházak görgették maguk előtt a legnagyobb adósságot.

A kórházak adóssága az év vége felé csökkenket, mert a kormány a héten döntött 93 intézmény 33,1 milliárd forintnyi tartozásának kifizetéséről. Ezen kívül még 27 milliárdos év végi támogatást kap a gyógyító-megelőző kassza.

http://index.hu/gazdasag/2013/11/22/soha_nem_tartoztak_ennyivel_az_allami_szervek /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Századvég elhatárolódik saját munkatársától
  2013-11-23 20:06:56, szombat
 
 
A Századvég elhatárolódik saját munkatársától

Index

2013. november 20., szerda 09:40 |
Kapcsolódó

Ezt tette velünk az egykulcsos szja


A nap szinte még el sem kezdődött, máris megszületett a legkínosabb közlemény, ami ma születhet: a Századvég letagadná saját munkatársát csak azért, mert egy túl kényes területről írt egy egyébként teljesen objektív, leíró jellegű tanulmányt.
IMG 2561
Fotó: Index

Mint arról kedden beszámoltunk, Virovácz Péternek és szerzőtársának, Tóth G. Csabának a munkájából ismét kiderül az, ami eddig is teljesen nyilvánvaló volt, és amelyről már eddig is több felmérés született: az egykulcsos szja-rendszer a legmagasabb jövedelműeknek kedvezett. Konkrétan: a csökkentés több, mint 74 százaléka az adófizetők legjobban kereső ötödénél landolt.

Anélkül, hogy a kutatók állításaival vitába szállna, a Századvég Gazdaságkutató közleményt küldött a Napi.hu-nak, amelyben azt írta, ,,az szja-rendszer átalakításának hatásait bemutató tanulmány - amelynek egyik szerzője a Századvégnél dolgozik - nem a Századvég Gazdaságkutató álláspontját tükrözi".

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy Virovácz Péternek, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos munkatársának a Pénzügyi Szemle legutóbbi számában megjelent tanulmánya nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megbízásából született, és azt szerzője nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nevében közölte.

A Századvég azt kérte, hogy a tanulmányra és későbbi nyilatkozataira történő utalások esetén a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t mint munkáltatót ne nevezzék meg.


http://index.hu/gazdasag/2013/11/20/a_szazadveg_elhatarolodik_sajat_munkatarsatol /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyivel tart előrébb Románia a cigánykérdésben
  2013-11-23 19:54:57, szombat
 
  Ennyivel tart előrébb Románia a cigánykérdésben

szerda, november 20, 2013


Romániában rengeteg cigánygettó van, melyek felszámolását az állam - Magyarországhoz hasonlóan - nem támogatja. Azonban néhány településen a helyi politikusok - Magyarországhoz képest - nagy nyíltsággal beszélhetnek ezekről a problémákról, sőt van, ahol szorgalmazzák felszámolásukat is. De hogy valaki idáig eljusson hosszú az út. Állítólag vannak olyan városvezetők, akiknek fizikai erőfölénnyel is ki kellett vívniuk a tekintélyüket, így számolva le a cigányság helyi vezetőivel.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pnISYxAHn6o

A sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben többezer cigány él törvénytelenül épült putrikban.

Az elmúlt öt évben sikerült megfékezni az újabb törvénytelen építkezéseket, ám a sepsiszentgyörgyi polgármester szerint a negyed egy ,,ketyegő szociális bomba". Az elmúlt időszakban rengeteg pénz és munka beleölésével tervbe vették, hogy felzárkóztatják a ,,mélyszegénységben élőket" és turisztikai faluvá alakítják a városrészt. A megvalósíthatósághoz egy tanulmányt is készített a kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet, de a nemrégiben napvilágot látott dokumentum olyan reménytelen helyzetet vázolt fel, hogy a döntéshozók egyelőre elvetették az ötletet.

Így aztán minden megy tovább az eddigiek szerint.

A negyed lakói segélyekből és állami juttatásokból élnek. A helyi cigány maffiózók segélyosztás után körbejárnak és beszedik a pénzek egy részét. A 10 év felettiek 42%-a analfabéta, a gyerekek nemigen járnak iskolába, az egyetemet végzettek aránya 0,1, az érettségizetteké 0,2 százalék, de többségnek még négy elemije sincsen.

,,Jelenleg urbanisztikai káosz van az Őrkőn. Nem hiszem, hogy valaki jogosan elvárhatja az önkormányzattól azt, hogy törvényesítsen több száz házat, olyan körülmények között, hogy senki nem kérdezte meg, amikor felépítették, hogy erről az önkormányzatnak mi a véleménye, nincsenek utcák kialakítva, nincsenek betartva a minimális urbanisztikai szabályok, amelyek a város életét kormányozzák. És ez nincs rendben. Ez a folyamat nagyon lassú és hosszú lesz, évek óta nem engedjük, hogy újabb házakat építsenek oda. Rendet kell tenni. Azzal nem érthetek egyet, hogy a jelenlegi állapotot törvényesítsük. Sok esetben azért vállaltak gyerekeket, mert abból a támogatásból éltek meg, és az a támogatás jelenti a fő bevételüket, amit a gyermeknevelési segély, gyermekpénz formájában kapnak" - nyilatkozta a polgármester. És ehhez mérten valóban keményen szankcionálja a megélhetési gyermekvállalók engedély nélkül felépített házait. Többet ledózeroltatott már. A határozottabb hatósági fellépések után pedig sikerült rávennie a cigányokat arra is, hogy a többszáz tonnányi szemét egy részét, amit folyamatosan halmoznak maguk körül, segítsenek elhordani.

A "házaknak" vezetékes vízzel csak 5,1 százalékuk, benti WC-vel pedig csak 2,5 százalékuk van ellátva, viszont elektromos árammal 77,5 százalékuk büszkélkedhet, mert hát ugye tévé az kell. A telep közepén található közkutat ingyen használhatják. Azaz használhatnák, ha meg nem rongálnák rendszeresen olyannyira, hogy a vizet ne lehessen elzárni. Ilyen esetekben aztán folyik a víz mértéktelenül mindenfelé. Ezt a pazarlást a városvezetés érthetően nem tűri, és minden további nélkül elzáratja a közkutat.

Magyarországon ugyanezt ma nem lehet megtenni. Gondoljunk csak a nemrégiben kirobbant ózdi kútbotrányra, ahol a cigánytelepen a pazarlás miatt elzárták a kutakat, mire máris diszkriminációt kiáltottak, majd tüntetést szerveztek baloldali politikusaink, elérve, hogy végül a BBC-n is hír lett. Végül ombudsman elmarasztalta a városvezetést, és a polgármester - Pintér Sándor belügyminiszter felszólítása után - újranyittatta a kutakat. A miskolci lyukóvölgyi cigánytelepen is hasonló történt, ott pedig a polgármester nyomására kapcsolták vissza a vizet.

Ennyivel tart előrébb Románia a cigánykérdésben: már van, ahol lehetséges nyíltan beszélni a cigányproblémáról.

http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/11/ennyivel-tart-elorebb-romania.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.