Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szebeni MÁJAS PECSENYE VÖRÖSBOROS MÁRTÁSSAL
  2013-11-24 20:17:17, vasárnap
 
  Hozzávalók:

2 db szűzpecsenye (kb. 80 dkg)
6 db csirkemáj
1 fej vöröshagyma
2 dl húsleves
1 kávéskanál pirospaprika
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál liszt
1 dl vörösbor
só, fehér bors
őrölt szegfűbors
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A szűzpecsenyéket két oldalról hosszában kissé bevágjuk, és szétnyitjuk. Óvatosan kikloffoljuk, hogy szép nagy szeleteket kapjunk. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott hagymát egy kevés olajban üvegesre pároljuk, rátesszük a feldarabolt májat, megszórjuk paprikával és ízlés szerint a fűszerekkel, majd a húsleves felével puhára pároljuk. Mikor pépessé válik, megkenjük vele a hússzeleteket, feltekerjük, és hústűkkel (vagy fogvájókkal) megtűzzük. 1/2 dl olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd a maradék húslével fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Ekkor kivesszük a húsokat, a tűket eltávolítjuk. A maradék léhez hozzáadjuk a lisztet, a paradicsomlevet meg a vörösbort, és felforraljuk. A szeletekre vágott töltött húst a mártással és kockára vágott főtt burgonyával tálaljuk.

Aki szereti, a mártást cukorral édesítheti. A töltelékbe tehetünk akár 1 kávéskanálnyi szegfűlborsot is, ugyanis ez nagyon jól harmonizál a vörösboros mártással.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
himalájai só
  2013-11-24 20:10:57, vasárnap
 
  Egészséges só márpedig létezik. Az asztali sóval ellentétben, ami valóban csak negatív hatással bír a szervezetre nézve egy egészséges alternatívaként ismerd meg a Himalaya (Himalája) sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját!

Egészséges táplálkozás és megfelelő lúgosító étrend esetén az ember arra törekszik, hogy a megfelelő ásványi eredetű nyomelemeket pótolja. Ebben segít a Himalaya só, az egyetlen lúgosító só.
Érdekesnek tűnhet, hogy egy só képes csaknem az összes szükséges anyagot magában foglalni ami az élethez kell. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz!

A finomított, sima só, amit mi asztali sónak (étkezési sónak, konyhasónak) hívunk, egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott “melléktermék". A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz. (A képlete is NaCl - emlékszel még a kémia óráról, ugye?)

A Himalaya só többmillió éves napfényt és energiát tárol magában. Az őstengerek kiszáradásakor keletkezett, több, mint 220 millió éve.
A Himalaya hegység rendkívüli nyomásviszonyai következtében a sót alkotó ásványi anyagok egyenleges, kristályos struktúrákba rendeződtek, melynek bioenergetikailag igen kedvező a hatása. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban kb. 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, abszolút természetes formában. Bányászata kézzel történik, bárminemű ipari beavatkozástól mentes. Bányászása után kézzel törik kisebb darabokra, megtisztítják, és a napon szárítják.
A Himalája kristálysó por, granulátum, illetve sókristály formájában hozzáférhető.

Mire használható a Himalaya só?

Használhatod sózásra, főzésre (a sót csak utólag, főzés után add hozzá, így megőrződik eredeti íze és kristályszerkezete sem károsodik.
Külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére, illetve himalaya só peeling-re is, sózokni, sóing is készülhet belőle, (ezek a külső bázikus testápolás fontos elemei lehetnek).
Lehet oldat formájában orrüreg tisztántartására is használni, főként náthás időszakban.
Sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatású.
Meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájást mérsékelhetsz.
Herpesz ellen is hatásos.
Izzadtságszag eltüntetésére is kitűnő megoldás a Himalaya sószappan az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Beszélgetés a repülőgépen..
  2013-11-24 20:05:35, vasárnap
 
  Kislány olvasgat a repülőn, mire a mellette ülő ateista hozzáfordul:
-Tudod kislány, az idő gyorsabban múlik, ha beszélgetsz az utastársaddal.
Erre a kicsi hölgy összecsukja a könyvét, és udvariasan válaszol.
-Rendben. Miről szeretnél beszélgetni?
-Mondjuk beszélhetnénk arról, hogy nincs semmilyen Isten, se mennyország, se karma, se élet a halál után! -dobja fel a témát kárörvendő mosollyal az ateista.
A kislány elgondolkodik, és így szól:
-Rendben, de előtte had kérdezzek én valamit. A lovak, a tehenek és az ôzikék is nagyjából ugyanazt legelik igaz? Füvet. Akkor miért van az, hogy a lovak gombócokat kakilnak, a tehenek nagy lepényt, az őzek meg apró pici bogyókat hagynak maguk után?
Az ateista szemmel láthatóan meglepődik. Kikerekedett szemekkel csak annyit válaszol: -Fogalmam sincs.
Erre az gyermek:
-Nos akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mitől érzed magad olyan okosnak, hogy Istenrôl, mennyországról, karmáról, vagy halál utáni életről beszélj nekem, mikor igazából szart sem tudsz!
Zárta le a beszélgetés a kislány, és ment vissza olvasni.

Tom Retterbush írása alapján!
Forrás: Internet
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Miért jó kereszténynek lenni?
  2013-11-24 18:31:37, vasárnap
 
  Miért jó kereszténynek lenni?
Kérdezte tőlem egy tanítványom pár évvel ezelőtt. Most ismét megkérdezték .
Megdöbbentem. Nem a kérdésen, hanem azon, hogy van még fiatal, akit foglalkoztat a kérdés.

Válaszom, akkor így hangozhatott, és ma is, -évekkel később, így válaszolnám meg.

Kereszténynek lenni állapot, családból hozott, vagy tanult minta, oly mindegy, mert egész életre szóló értékkel ruházza fel az embert. A lélekben lakozik, de kihat szellemre, és az anyagra, megtanít az alázatra, szeretetre, egyszóval, emberré válni. Szeretni, bántani, bocsánatot kérni, és megbocsájtani. Senki ne gondolja, hogy a keresztény ember bűntelen. Isten szabad akaratot adott, nem vezet, csak utat mutat. Nem szabja meg-, hogy kövesd az által mutatott irányt. Magad választod meg, merre indulsz, hol kötsz ki. Ha eltévedsz, vagy eleve rossz utat választottál, nem büntet, megbocsát és visszavezet, mert szeret, és a szeretet mindent legyőz! Mindig erőt meríthetsz belőle, és újra kezdhetsz.

Megfigyeltétek a hívő ember, hogy viselkedik, ha baj éri? Istenhez fordul, megnyugvást, erőt tőle remél, és megkapja. Nem roppan össze keresztjének súlya alatt, mert tudja, hogy keresztje csak olyan nehéz lehet, amennyit elbír. Ahogy halad előre, mindig kevesebb lesz belőle, és egyszer letudja, tenni.

A keresztény embernek van gyökere, hazája, nemzete. Nem kallódik soha, bárhova viszi a sorsa, haza gondol, népét nemzetét soha meg nem tagadja, mert Isten szavát mindenhol hallja!

ISTEN TENYERÉN

Életem ott van Isten tenyerén
Azért nem félek én bármi fáj nekem:
Mosolyog a szemem.
Száz jajszó között is bízom vakon,
Hitem fel nem adom!
Rám törhet vadul ezer baj veszély:
Isten így szól ne félj!
Miért is mitől is félhetnék én:
Az Isten tenyerén! ?
 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 1013
  • e Hónap: 12400
  • e Év: 50148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.