Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Óriási bukás lett Andrew Vajna első magyarországi filmje
  2013-11-24 18:28:57, vasárnap
 
 
"Óriási bukás lett Andrew Vajna első magyarországi filmje. Az "Isteni műszak" című (leegyszerűsítve) mentős sztori az első héten mindössze 4495, a következő héten pedig már csupán 3000-es nézőszámot produkált. A siker érdekében 33 kópiával indították, azaz egy kópiát mindössze 150-en láttak, vagyis naponta 35-en! A költségvetése ehhez képest hátborzongató: a film több, mint 300 millió Ft-ba került!"

Gratula az üzlet kiagyalójának!

http://www.alsoorsi-hirhatar.hu/hirek/oriasi-bukas-lett-andy-vajna-orbani-filmje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A töketlen és a maffia: milyen a magyar állam?
  2013-11-24 18:21:13, vasárnap
 
  A töketlen és a maffia: milyen a magyar állam?


Az ezermilliárdos áfa csaláson már mi sem tudunk nevetni.

Horváth András egykori NAV szakkoordinátor nem hazudik. Miért is tenné? Miért érné meg feladnia állását azért, hogy elmondhassa: az adóhivatal bizonyos vezetőinek tudtával évek óta ipari méretű adócsalással károsítják az országot úgynevezett kiemelt adózók. Évente akár 1700 milliárd is lehet a kár, mindannyiunk kára.

Hogy Horváth nem hazudik, két megszólalás is igazolja: a Magyar Nemzetben Torba Tamás erősíti meg Horváth állításait. Torba voltaképpen Csányi Sándor - az egyik leggazdagabb magyar - embere.

A másik megszólalás Orbán Viktoré, aki a kaposvári cukorgyár avatásán ismerte el a ,,nagy disznóságokat", a nemzetgazdasági szintű károkat okozó áfa csalást. Igaz, ő egyelőre csak a cukoripart illetően - mindenesetre ez is Horváthot igazolja.

Aki mit is állít? Azt, hogy a szervezett áfa csalás már a Gyurcsány-korszakban is zajlott, és azt, hogy ma is zajlik, holott 2011 óta Rogán Antal is tud róla.

Vagyis: miközben Gyurcsányék alatt helikopterről csaptak le az adókommandók a bejelentés nélkül a földeken dolgozó idénymunkásokra, miközben Orbán alatt egy doboz illegális cigarettáért ötmilliótól indul a büntetés, a hosszú évek óta zajló sok ezermilliárdos áfa csalásnak egyik kormány sem tudott gátat vetni. Vagy nem akart.

Ha az előbbi a valóság, akkor a magyar állam töketlen. Ha az utóbi, akkor maffia.

http://avakkomondor.blog.hu/2013/11/23/a_toketlen_es_a_maffia_milyen_a_magyar_all am
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország soha ki nem fizethető adósság csapdájában van
  2013-11-24 18:15:00, vasárnap
 
  Magyarország soha ki nem fizethető adósság csapdájában van

Posted on 2013/11/23 by Nifadmin

Varga István szerint a CitiBank kijelentette: a “deviza"-"Hitel" csalás, és ebben nem kíván részt venni.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yD1B5RKLEng



http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/11/23/magyarorszag-soha-ki-nem-fizethet o-adossag-csapdajaban-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon törvényes a pénzmosás
  2013-11-24 18:00:40, vasárnap
 
  Magyarországon törvényes a pénzmosás

Old Dakota 2013. november 24., vasárnap 13:06

Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa lápvilág, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja nagy virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba. (Móricz Zsigmond: Rokonok)

Sajnos Móricz óta nem sokat változott a helyzet. Magyarországnak nagyon sok pénzébe kerül, hogy évről - évre egyre lejjebb csúszik a korrupciós listán. Ebbe a lecsúszásba besegít a magyar törvényhozás is.penzmosas31

Ugyanis a Parlament 2013. június 14-én megszavazta a T/11398/4 számú törvénymódosító javaslatot. A javaslatot 2013. 05.31-én nyújtotta be Dr. György István (Fidesz), június 3-án pedig Horváth Zoltán, Vantara Gyula, és Babák Mihály Fideszes képviselők. A módosítókat az országgyűlés megszavazta június 14-én, és június 27-én ki is hirdették.

Így a módosított 2011. évi CXCIV. - Magyarország Gazdasági Stabilitásáról szóló - törvény keretében létrejöhet Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ).

39/A. §65 (1) Magyarország külföldi pénznemben fennálló adósságának csökkentése érdekében külön jogszabály szerinti Stabilitás Megtakarítási Számlára befizetett összeg tekintetében e § rendelkezéseit kell alkalmazni. A Stabilitás Megtakarítási Számlára, a számlavezető befektetési vállalkozás és a hitelintézet befektetési szolgáltatási és kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységére a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (a továbbiakban: Tpt.), a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Hpt.), valamint e törvények felhatalmazása alapján kiadott jogszabályok rendelkezéseit az e törvényben, valamint az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban foglalt eltéréssel kell alkalmazni.

(2) A Stabilitás Megtakarítási Számla befektetési tevékenységet végző hitelintézet által vezetett számla, amely stabilitás megtakarítási értékpapírszámlából és stabilitás megtakarítási pénzszámlából áll.

39/B. § A Stabilitás Megtakarítási Számlára a természetes személy számlatulajdonos által befizetett összeget valamennyi, e törvény szerinti fizetési kötelezettséget, vagy fizetési kötelezettséggel összefüggő kötelezettséget, jogkövetkezményt megállapító jogszabály alkalmazásában a befizetés időpontjában megszerzett - ha nemzetközi szerződés ettől eltérően nem rendelkezik -, belföldről származó jövedelemnek kell tekinteni.

Gyakorlatilag így lehet legalizálni a ,,jövedelmet". A törvény értelmében, mondjuk a visszaosztott és egyéb korrupciós pénzek erre a számlára történő befizetéstől számítva kifehérednek. Igaz a gazdaság nem. Miért alkalmas ez a törvény a pénzmosásra? Ha valaki a szürkegazdaságból megszerzett legalább 5 millió forintot befizeti erre a számlájára, és kötelezően leadózott utána az a pénz tisztességes jövedelemmé válik.

További Könnyítések is tartalmaz a törvény, hiszen a 39/C. § (2) A Stabilitás Megtakarítási Számlát vezető hitelintézet a Stabilitás Megtakarítási Számla megnyitásáról, az arra történt befizetésről - a számlatulajdonos azonosítása nélkül - külön jogszabály szerint adatot szolgáltat az állami adóhatóság részére.korrupcio26

Ez magyarul azt jelenti, hogy bárki, aki erre a számlára befizet, annak a személyes adatait a számlát vezető bank nem adhatja a NAV - nak. Elég, ha a NAV a pedagógusokat a kis és közepes vállalkozókat zaklatja.

Az is biztos, hogy ezt a törvényt nem a magyar állampolgárok többségének, nem a pedagógusoknak, a közmunkásoknak, nem az asztalosoknak alkották és módosították. Ugyanis a törvény 39/A. § (3) értelmében: ,,Stabilitás Megtakarítási Számla vezetésére megállapodás csak írásban és csak akkor köthető, ha a számlatulajdonos a számlanyitással egyidejűleg legalább 5 millió forint befizetést teljesít a stabilitási megtakarítási pénzszámlára. Ugyanarra a megtakarítási számlára csak egy alkalommal lehet befizetést teljesíteni. A számlavezető ugyanarra a megtakarítási számlára több befizetést nem fogadhat el."

A szürkegazdaságból származó jövedelmek kifehérítése mellett, aki él ezzel a lehetőséggel még úgy is jól jár, mert 5 év eltelte után teljesen adómentesen veheti ki a tisztára mosott pénzt:

39/B. § (4) A (2) bekezdés szerinti adófizetési kötelezettség akkor keletkezik, amikor a számlatulajdonos részére a Stabilitás Megtakarítási Számláról a számlavezető kifizetést - ideértve a számlán található értékpapírok számláról történő kivonását is - teljesít. Ha az adófizetési kötelezettség keletkezése és a Stabilitás Megtakarítási Számlára történő befizetés között eltelt idő:

a) kevesebb, mint 3 év, az adó alapja a kifizetett összeg 200%-a;

b) legalább 3 év, de kevesebb, mint 4 év, az adó alapja a kifizetett összeg 100%-a;

c) legalább 4 év, de kevesebb, mint 5 év, az adó alapja a kifizetett összeg 50%-a;

d) legalább 5 év, akkor a kifizetés után adófizetési kötelezettség nem keletkezik.

A számlára behelyezett pénzből a törvény értelmében magyar állampapírt kell vásárolnia a számlatulajdonosnak. Ez megéri az ilyen számlatulajdonosnak, ugyanis az egyre jobban teljesítő állam jóval magasabb kamatot kínál az állampapírokra, mint a bankok a betétekre. Csak úgy unortodoxosan.

Nagyot léptünk ismét előre a korrupció elleni harcban. Mert ott is jobban teljesítünk. A nevezett törvény tipikus példája a vagy kevesebb korrupciót szeretnék, vagy több lehetőséget, hogy részt vehessek benne állapotnak. Egyeseknek igen jó ez a törvény. A magyar korrupció köszöni, jól van, és továbbra is virágzik a közbeszerzési korrupció. Maffiátusban élünk. Vagy gengszterátusban, mert a rendszerváltást nálunk gyakran gengszterváltásnak nevezik. Talán nem véletlenül.

http://patacsipilvax.hu/2013/11/24/magyarorszagon-torvenyes-penzmosas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közszolgálati egykulcsos kampány.
  2013-11-24 17:49:59, vasárnap
 
 
A közszolgálati egykulcsos kampány.
2013.11.22. 16:08

Merje azt állítani akárki is, a közszolgálati televízió nem nyal be csontig a nemzeti kormánynak a félretájékoztatással . A 2013.11.21-én leadott esti híradó első néhány blokkja, az egyoldalú tájékoztatás magasiskolájaként mutatta be az egykulcsos adó előnyeit. Nem kitakart, nem elhallgatott, egyszerűen úgy adta elő az egykulcsos adó bevezetését, mint az egyik legjobb dolgot a világon, amit a nemzeti mutyi kormánya valaha is kitalált. Végül is érthető a nagy igyekezet az itt dolgozó médiakutyáknál, valahogy meg kell hálálni az évi hetven milliárdot meghaladó közpénzt, amivel támogatják a működésüket.

A közszolgálati televízió már régen nem közszolgálati, nem független, és nem hiteles. A nemzeti kormány kizárólag arra használja fel az adó minden lehetőségét, az általa hozott törvények, döntések, botrányok a lehető legjobb színben legyenek feltüntetve a tájékozatlan néző előtt. Ha kell ezért a közszolgálatinál hamisítanak, félre magyaráznak, takarják a tényeket, kizárólag a kormánynak kedvező szemszögből adják le a híreket. Néha belefutnak egy pofonba, átlátszó talpnyalásba, de ez nem zavarja őket, a támogatásból megvásárolt hűség mindent felülír.

Az egykulcsos adó volt most soron, amit egy kicsit futtatni kellett a kormány döntései közül az eseti híradóban. A Századvég kutatója által nyilvánosságra hozott tanulmány mély sebet ütött a kormányzat hazugságfolyamán, és az ellenzék is folyamatosan támadja ezt a kizárólag jól keresőknek kedvező adózási fajtát. Most a hírekben azt a részt szerepeltették, mennyi jót hozott ez végül is tündérország gazdaságának. Valahogy olyan érzése volt az embernek a riportok közben, tényleg egy meseországról szólnak a hírek, ahol van munka, van fogyasztás, és mindenki boldog. Bármelyik kormányzati hivatalos magyarázatnak megfeleltek a riportok, csak ezúttal képi formában volt ráöntve a szájtátva bámuló nézőre. Ezt abban az esetben alkalmazzák a hazugságguruk, ha valakinek nem lenne elég jó a hallása, vagy nem tudná elolvasni az erről szóló hivatalos félre magyarázatokat. Mert ebben az esetben is, ahogy a kormányzati hazugságoknál megszokható, a tények ismét lemaradtak a tájékoztatásból. Sok minden kimaradt a hírekből, amit úgy hívnak, a valóság, de ettől a kormányzat mindig menekülni igyekszik. vagy legalábbis megpróbál nem venni róla tudomást. Az egykulcsos adó esetében a tájékozatlan néző nem értheti meg, neki akkor miért kellett csökkenni a fizetésének ennek a bevezetésével. Végül is nem kereshet mindenki két kiló felett, mert azok valóban jól jártak ezzel az adófajtával. Ez azonban nem zavarja sohasem a kormányzati magyarázatot, pedig az emberek többsége elég alacsonyan van megfizetve, ha egyáltalán van munkája. Számok nyelvére lefordítva a valóság nem olyan kápráztató, ahogy azt próbálják az emberek torkán lenyomni. A dolgozók sokkal nagyobb százaléka számára rossz az egykulcsos adó, de a hír nem is nekik szól, belőlük ugyanis nem lesz kormánypárti szavazó. Ahogy trafikot sem nyernek. Nekik nem marad a zsebükben több pénz, még örüljenek, ha egyáltalán meg tudnak élni a maradékból amit a kormány meghagy nekik, miután még harminc új adófajtát is rájuk hárít a nem megszorítás politikája. Aki meg jól jár az egykulcsos adóval, annak valóban brutális összeg marad a zsebében a költségvetésből. Azt viszont meg nem érdekli az így keletkezett hiányt a kisebb keresetűek fizetik meg, miközben vért izzadva aggódnak a megélhetésükért. Ezek a tények, és még ezen kívül más is, valahogy mindig lemaradnak a magyarázatoknál. Így a mondat mindig azon fele hallatszik, ahol minden szép, és jó. Aki meg ezt nem így látja az hazaáruló, bérenc, élhetetlen, segélyes, munkakerülő. Ezekből áll össze az országot elhagyók magas száma is, mert nem találják a megélhetésüket a rájuk rakott terhek között. És nem találják itthon azokat a munkahelyeket sem, amelyek a magyarázatokban találhatók, ahol ha többet dolgozol, több fizetést is kapsz. Inkább azt látják, egyre több munkahely szűnik meg a kormány agyament gazdaságpolitikája miatt itthon, ahol a tehetség most nem számít, csak a párttagkönyv megléte, és az alaptörvény módosítása.

Folyamatosan hangoztatni a hazugságait nagyon jól tudja a stadionépítés kormánya. Lopni is jól tud a közpénzből a saját maga hasznára, mert egyéb módon felkopna az álla, ha ne talán saját erőből kellene megélnie. Sajnos megteheti az állandó hazudozást, kevés hely van a hazai médiában, ahol a cáfolat elhangozhatna a valótlanság ellenében. Minden embernek nem lehet külön-külön felnyitni a szemét a hazugság leleplezésére, ahhoz az is kell, az illető higgyen is a saját zsebének. Ehhez viszont mindenkinek magának kell felismerni a valóságot, nem pedig annak hinni, amit mondanak neki. Nem véletlenül tartja kézben a kormány a tájékoztatást, a félre magyarázat elfogadásának kényelme sok ember számára könnyebb, mint elviselni a valóságot, vagy beismerni a tévedést. Ehhez belül kell először megváltozni, aztán ha van lehetőség, a körülményeket is megváltoztatni a döntéshozásban. Csak neki kell kezdni végre.

http://banditapolitika.blog.hu/2013/11/22/a_kozszolgalati_egykulcsos_kampany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért rohant Bibi újra Moszkvába?
  2013-11-24 17:43:22, vasárnap
 
  Miért rohant Bibi újra Moszkvába?

Posted by Hídfő Szerkesztőség on 2013/11/24

Benjamin Netajahu (Bibi) fejvesztve rohant ismét Moszkvába. Nem is értjük miért nem költözik oda, mert nem kellene ennyit rohangálnia - bár Moszkva nem látná nagyon szívesen a zsidó miniszterelnököt. Így marad az állandó futkározás.

A tiszteletkörök lefutása után, a ‘milyen jó a két ország kapcsolata' (magyarul utáljuk egymást), ‘javulnak a gazdasági kapcsolatok' (egyre rosszabbak a kapcsolatok, Oroszország sorra visszamondott mindenféle közös megállapodást, fejlesztést, lemondta a zsidó drónok megrendelését is), ‘mennyire egyet tudunk érteni bizonyos kérdésekben' (akkor minek kell állandóan fejvesztve futkorászni?). Nos, a tiszteletkörök lefutása után kezdődtek a tárgyalások, ahol voltaképpen semmiben sem értettek egyet. A minden mellékszáltól eltekintés után nézzük a futkorászás valódi okát. A mindenkivel összeférhetetlen, az álladó viszályt és háborúkat provokáló Tel-Aviv megérezte, hogy igen nagy a baj. Ebben kiváló érzékkel rendelkezik a zsidó, mint a patkányok, elsőként érzik meg a veszélyt minden esetben.

Mi a legfőbb probléma? Csütörtökön Genfben kezdődött egy hatoldalú tárgyalás Irán atompolitikájáról. A Nyugat elvárása, hogy Irán fejezze be az atom alapanyagok előállítását, és maradéktalanul működjön együtt a NAÜ képviselőivel. Hat hónapra kell teljesen felfüggesztenie az atom technológiával kapcsolatos munkálatait, ennyi idő alatt a teljes NAÜ átvizsgálás kideríti, valóban törekszik, vagy nem törekszik Irán atomfegyver előállítására. Cserébe a Nyugat teljesen feloldja az országot sújtó SWIFT banki embargót, és valamennyi zárolt kintlévőséget Irán visszakapja. Az Egyesült Államok is hajlik a megállapodásra, és egyértelműen látható, nincs már elegendő erő egy újabb háborús front megnyitására. Irán és a Kelet elrettentő csapásra lenne képes, ha az USA csak úgy bombázgatni kezdene. Ha pedig teljes frontos háborút nyitna, a vereség borítékolva van. Ezzel valamennyi nyugati és keleti hatalom tisztában van. Az USA mind gazdaságilag, mind morálisan mélyponton van.

A tárgyalások alaphangját eleve megadta, hogy Bibi oroszországi tanácsadója nem más, mint az Orosz Zsidó Kongresszus szervezője, Benny Briskin. Ő pedig a nemrégen lezajlott kongresszuson mellékesen megjegyezte, hogy Oroszország fő baja Putyin, majd kielemezgette, hogy Moszkva halad az antiszemitizmus útján. Egyértelmű, hogy ahol a zsidót megfigyelik, ha baj van vele, szó nélkül félreállítják, ott a zsidó azonnal vonyít. Az alaphangot még fokozza az a körülmény, hogy Moszkva, de ebben az esetben Putyin és legbelső köre a Nyugatot lemosta a küzdőtérről a diplomácia terén. Kiváló és elegáns működés Szíriában, ahol a Nyugat megalázó diplomáciai vereséget szenvedett, és most Egyiptomban is Moszkva lesz a döntő közvetítő, mert a sok fellángolás és megegyezés nélküli belharcok után, mindkét fél Moszkvához fordult, és Lavrov a védelmi miniszterrel együtt Kairóba látogat. A hír hallatára az USA mindennemű támogatást felfüggesztett Egyiptom számára.

Tehát ilyen körülmények között futott Bibi Moszkvába. Két dolgot előre biztosan lehetett tudni. Izrael tökéletesen tisztáéban van vele, hogy most már semmit sem képes Irán ellen tenni, és ezen még a szaúdiakkal megszellőztetett szövetségük sem változtat (a szaúdiak pakisztáni közreműködéssel szeretnének atomhatalommá válni). Irán mára politikai atombombává változott a számára, és ha nem tud bármilyen engedményt kicsikarni, akkor Tel-Aviv (és nem Jeruzsálem!) is elkönyvelhet egy megsemmisítő erejű politikai vereséget, legalább akkorát, mintha ledobtak volna Izraelre egy atombombát. Izrael olyan gyermeteg követelésekkel állt elő, hogy rombolják le az összes centrifugát, és magát az erőműveket is. A másik, amit előre lehetett tudni a látogatással kapcsolatban, hogy miért kellett Bibinek gyorsan beelőzni a genfi konferenciát - mert azt is látta, hogy hatalmas pénzekről van szó, és a Nyugat meg fog egyezni. Akkor pedig Tel-Aviv véglegesen és visszavonhatatlanul vesztett, sőt háttérbe is került.

Tisztában kell lennünk egy nagyon érdekes folyamattal. Mégpedig azzal, hogy atomsorompó ide vagy oda, a világ sok országa törekszik atomfegyver megszerzésére. Pakisztán a Kínával történt katonai fejlesztési együttműködés kapcsán aránylag gyorsan tett szert atomfegyverre. Ezek után Törökország és Szaúd-Arábia is erőteljesen dolgozik azon, hogy atomfegyvert szerezzen Pakisztántól. Így Irán atomfegyver igénye teljesen jogos, legalábbis attól a pillanattól kezdve, ha az atomfegyver elterjedése megkezdődik az arab világban. A Nyugat pedig pénzt szimatol az ügyben, nem kicsit. Érdekes módon az az ország, ahonnan a legnagyobb pénzt remélik: Irán. A Nyugat pedig meg fog egyezni Putyinnal, mint közvetítővel. Az iráni stratégia az lett volna, hogy ne legyenek kiszolgáltatottak, ezért saját fűtőanyagot állítanak elő. A Nyugat ezért kezdte a bojkottot. Senkit nem érdekelt itt az, hogy lesz-e atom fegyvere, vagy nem, mert ha akarja, megveszi. Észak-Korea jó kis valutáért azonnal leszállítana pár töltetet Iránnak. A lényeg - és itt valóban ez a kulcskérdés - a fűtőanyagok megrendelésén van. Hosszú távú, és sok-sok milliárdos üzletről van szó. És bármilyen furcsa, Irán megvédése mellett ez az orosz érdek közel áll a nyugatiakéhoz, ugyanis Oroszországnak is jó üzlet a fűtőanyag leszállítása. Ebben egyezett meg Putyin és Rohani elnök.

Irán 50(!) darab reaktor építését tervezi az elkövetkezendő évtizedben. Ekkora mennyiséget Moszkva sem képes legyártani, ezért miért ne adhatnának egy szeletet a franciáknak, és az USA-nak is? A francia erőműbe francia fűtőanyaggal, az amerikaiba meg amerikaival - és mindenki jól jár, nagy üzlet, megosztott bevétel, Iránnak pedig meg lesz a saját áramtermelése. Kiszolgáltatva nincs, mert a két szemben álló erőközpont közül ellátja bármelyik, ha összekülönbözne a másik féllel. És láss csodát, Irán a konferencián bejelenti, hogy hajlandó fél évre mindent leállítani, és együttműködni. A tárgyalások innen kezdődtek. Moszkva meggyőzte Rohani elnököt, hogy a kardcsörtető taktika helyett a diplomatikus útra lépjen, és okosan politizáljon. Persze Moszkva is megkapja a maga hasznát, de mi a fontosabb? Hogy haladjon Irán előre, része legyen egy szövetségnek, vagy szétbombázzák az országot, és magányosan nézegessen onnan kifele, hogy mitévő is legyen. A válasz egyértelmű, és úgy tűnik, Irán a diplomácia útján akar haladni. Az ukrán események, Szíria, mind olyan bizonyítékok, hogy van elég erő már a keleti térfélen, Oroszország érvényesítheti akaratát a tárgyalóasztaloknál is.

Amint konkrét megállapodás születik Genfben, Izrael számára új fejezet nyílik a történelemkönyvekben. Ez a fejezet pedig nem a dicsőségről fog szólni, a legyőzhetetlen Izraelről, hanem az engedékeny Izraelről, a háttérbe szorult Izraelről. Ha ez a térképen légypiszok nagyságú ország létezni akar, akkor újra kell tanulnia a diplomáciát, és nem a zsidó tanároktól. Hát ezért futott Bibi fejvesztve Moszkvába sokadszorra (és távozott minden eredmény nélkül sokadszorra). Amikor mellékes hírként bemondja majd a TV híradó, vagy a rádió, hogy a hatok megegyeztek Moszkva közvetítésével Iránnal, vagy elindult a megegyezés, ezzel bemondták azt is, hogy Izrael elvesztette irányító szerepét a Közel-Keleten, jelentősége lecsökkent, elvesztett egy diplomáciai háborút.

A megállapodás pedig ma hajnalban megköttetett, a részletek pedig lényegtelenek.

http://hidfonet.wordpress.com/2013/11/24/miert-rohant-bibi-ujra-moszkvaba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fideszmszp és a NAV-botrány: kéz kezet mos?
  2013-11-24 17:36:16, vasárnap
 
  EZ MÁR IGAZI NAGYKOALÍCIÓ

A fideszmszp és a NAV-botrány: kéz kezet mos?

2013.11.18. 21:39 timargabor

Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr nemcsak évi (!) ezermilliárdos adócsalást emleget, hanem azt is, hogy ebben így vagy úgy, de "mindkét" politikai oldal benne van. Már ha ezek után még lehet két oldalról beszélni, és nem az van, amit Ángyán képviselő úr mond, hogy ugyanannak a kétféle színű megnyilvánulásával van dolgunk.

jin-jang_fideszmszp.jpg

Ez utóbbi lehetőség - hogy a két párt az egymás kölcsönös utálatának álcája alatt gyakorlatilag együttműködik egy ilyen komoly törvénysértésben - ha bizonyítást nem is, de felébredő gyanút kapott ma, amikor nem sikerült elegendő képviselői aláírást összegyűjteni egy, az ügyet górcső alá vevő vizsgálóbizottság felállításához. Az ügyet parlamenti vizsgálatig vinni igyekvő Schiffer András szerint

elbukott közös kezdeményezésük a nagyadózókat átvilágító vizsgálóbizottság felállítására, melyhez az alapot a NAV adóellenőre, Horváth András alapos adatgyűjtést követő, magánszemélyként tett feljelentése szolgáltatta. Elmondása szerint az MSZP és a Fidesz politikusainak elutasítása miatt nem sikerült összegyűjteni a szükséges aláírást.

Ez így nagyon kellemetlen mindkét párt számára. Hiszen tulajdonképp ki is lenne ellene egy ilyen ügy kivizsgálásának - ha nem lenne a dolognak semmi alapja? Elvileg persze az MSZP mondhatná azt, hogy nehogy már az LMP akarjon egy ilyen ügyet lecsapni, és saját kezdeményezéssel áll elő - ehelyett egy elég szánalmas magyarázattal próbálnak kibújni a támogatás alól. A Fidesznél néma csend. Így a két megmaradt lehetőség az, hogy (1) az ügy mindkettő szerint légből kapott és inkább nem nyitnak frontot, vagy (2) hogy mind a kettő benne van, és szép csendben együtt próbálják elsunnyogni.

Ez utóbbi - már amennyiben tényleg megállnak a volt ellenőr vádjai - meredeken szemben áll az össztársadalmi érdekkel, amely nem, nagyon nem azonos a Fidesz és az MSZP együttes érdekénél, bármennyire próbálja is ezt sugallni a kétpólusú politika minden fóruma. Ez a kérdés potenciálisan a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb politikai botránya, részben az anyagiak nagyságrendje, részben az esetleges kölcsönös érintettség miatt. Ne hagyjuk hát elaludni, és ha rá is ugrunk újabb és újabb elterelő gumicsontokra, tartsuk nyitva a kérdést: igaz-e ez az egész? A kétpólusú politikai (és csatolt) elit ebben nem lesz a segítségünkre. Csak magunkra és a rendszerkritikus csoportokra számíthatunk.

http://kard.blog.hu/2013/11/18/a_fideszmszp_es_a_nav-botrany_kez_kezet_mos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó pánik Ukrajnában
  2013-11-24 17:28:23, vasárnap
 
 
Zsidó pánik Ukrajnában

Hídfő Szerkesztőség on 2013/11/24

Felharsantak Jerikó harsonái Ukrajnában. Csapnak most éppen olyan hangzavart, hogy belesajdul a szegény hallgató füle. Mikola Azarov a parlament előtt nyilatkozatot tett arról, miért állították le a tárgyalásokat az EU-val. Kifejezte abbéli reményét, hogy az EU támogatói megértik döntésüket azt, hogy a jelenlegi rendkívül rossz helyzetben Ukrajnának egyetlen lehetséges útja van, Moszkvával rendezni gondjait, megerősíteni a keleti gazdasági kapcsolatokat ami azt jelenti, hogy visszaszerezni a működőképes piacokat, és stabilizálni az ország energia ellátását.

A beszámolót végig az nyugatmajmoló, már előre tenyerét dörzsölő és most hoppon maradt ellenzék bekiabálásai zavarták meg. Visítanak az újságok, televízió adók, “művészkék" és “értelmiségiek". Nem meglepő. Felsejlik előttük Moszkva buzikat elítélő kormányzati döntései, a perverziók és erkölcsi torzulások ellen tett rendelkezések, az egyház védelméről szóló törvények, a gyermekek védelméről szóló intézkedések, a buziklubbok, kurvatanyák elleni rendőrségi fellépések, és a sok sok dolog, ami annyit jelent számukra, a genetikailag torzult erkölcstelen fertő ellen fény lobbant az éjszakában. Mint tudjuk, a démon legnagyobb ellensége a fény, a tűz. Rettegnek is az ukrán nép lelkét fertőző démonok, hogy számukra is eljött a tisztítótűzzel való közelebbi megismerkedés ideje.

http://hidfonet.wordpress.com/2013/11/24/zsido-panik-ukrajnaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A borító ex-NAV-os és a politika: belépnek a történetbe az ú
  2013-11-24 17:25:44, vasárnap
 
  A borító ex-NAV-os és a politika: belépnek a történetbe az új szereplők is?

2013. november 22., péntek, 16:03 • Utolsó frissítés: 2013. november 23., szombat, 14:14
Szerző: hvg.hu


Horváth András, a NAV ügyeit feltáró egykori adóellenőr bízik abban, hogy a nyilvánosság ereje elég nyomást tud gyakorolni, hogy elinduljon és tisztességesen végigmenjen az ügyészségi eljárás. A politika egyelőre vegyesen reagált a történtekre. Horváth szerint lehetnek követői.

,,Magyarország számára kitörési pont lenne, ha a régióban elsőként tudná felszámolni az adócsalásban érintett maffiahálózatot" - mondta a hvg.hu-nak Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársa, aki szerint az államot százmilliárdokban mérhető (alső hangon is 1700 milliárd forint) kár éri áfacsalások miatt. A volt adóellenőr szerint a bűnüldöző NAV-nál egy bizonyos szinten - amikor kiemelt adózók kerültek volna a vizsgálatok homlokterébe - az eljáró munkatársakat leállították, vagy egyszerűen minden indok nélkül elmaradt a ,,nagy halak" ellenőrzése. Az áfaügyek vizsgálata állítása szerint magyar és külföldi áruházláncokat is elért volna, de itt mindig megakadt a nyomozás.

A volt adóellenőr szerint egész Európában jelen lévő jelenség ez a típusú korrupció, de a legnagyobb gondot a közép-kelet-európai kis államokban okozza, mivel a költségvetéshez képest arányaiban itt jelenti a legnagyobb kiesést. Mint mondta, bízik az ügyészségi vizsgálat megindulásában, bár abban kétségei vannak, hogy eredményre is fog vezetni, miután az elmúlt évek korrupciós ügyeiben szerinte nem születtek kielégítő ítéletek - példaként említette a Hunvald-ügyet. ,,Bízom benne, hogy a nyilvánosság nyomást gyakorolhat az ügyészségre, hogy tisztességesen járjanak el. Úgy gondolom, ha az eljárás elindul, semmi sem marad változatlanul a NAV-nál." Szerinte a történetbe újabb szereplők is be fognak lépni, akik ,,még nem döntötték el, arcukat vállalva, vagy névtelenül mutatnak majd be bizonyítékokat az adócsalásokról". Horváth pozitív jelként értékelte Rogán Antal szavait is, aki pár napja azt mondta, ,,Horváth András állításait bűnvádas eljárásban kell vizsgálni".

Horváth András és Ángyán József
Fotó: Túry Gergely

,,Kezdett elhalni a dolog"

Horváth több fideszes politikust is megkeresett az ügyben, így Rogán Antalhoz, Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkárhoz, és Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárhoz is eljuttatta azokat az iratokat, melyek alapján a feljelentés készült (az iratok beérkeztét Cséfalvay államtitkárhoz azonban az NGM Sajtó és Kommunikációs Főosztálya egy, a hvg.hu-hoz megküldött helyesbítési kérelmében cáfolta).

Révész Máriusz a hvg.hu-nak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy Horváth András 1990-1994 között Kőbányán, az ő választókörzetében volt önkormányzati képviselő, innen ismerték egymást, de mikor 2011-ben a férfi megkereste, már jónéhány éve nem találkoztak. ,,Segítettem az iratokat eljuttatni Rogán Antalnak" - mondta Révész. Horváth ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy ezután indultak is vizsgálatok, de egy év múlva ,,kezdett elhalni a dolog".

Horváth András a hvg.hu számára megerősítette: valóban a kormányváltáskor elmaradt átalakítások indították arra, hogy utánajárjon a NAV korrupciós ügyeinek. ,,A kormányváltás ellenére a NAV mechanizmusai és a személyi állománya is csaknem érintetlen maradt. Gyakorlatilag ugyanazok töltenek be pozíciókat, ugyanolyan szabályok alapján, mint az előző kormány alatt." Horváth szerint mindez arra utal, hogy ,,vannak olyan, oligarcháknak is nevezhető háttéremberek, akik bármelyik politikai erővel képesek megegyezni, vagy megvenni őket". Horváth számára az utolsó lépés volt, hogy a nyilvánosság elé állt. ,,Először a közigazgatásban próbáltam eredményt elérni, kormánytagokat kértem, gyakoroljanak nyomást a hatóságokra és vizsgálják ki a NAV tevékenységét." Mint mondta, ellenzéki pártokat nem keresett meg, és miután a közigazgatáson belül nem tudott eredményt elérni, civil szervezetekhez fordult (Levegő Munkacsoport), illetve EU-s szervezeteket keresett meg, köztük az Európai Bizottságot. ,,Utóbbiaknak konkrét javaslatokat tettem a kelet-európai országokban tapasztalható korrupció elleni fellépésre" - mondta.

Vizsgálóbizottsági csikicsukik

Miután Horváthról egyre nehezebb tudomást sem venni - az Ángyán József vezette Tisztesség és Emberség Szövetség zászlóbontását is az exadóellenőr melletti kiállással kötötte össze -, a pártokat erősen megosztja, hogy mit gondoljanak a kijelentéseiről. (A hvg.hu stábja hétfőn parlamenti képviselőket kérdezett az ügyről, érdekes válaszok születtek, kormányoldalról talán a legjellemzőbb az volt, amit Pálffy István KDNP-s honyatya mondott: ,,nincs véleményem".) Az ügyre elsőként az LMP ugrott rá, amely parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte. Ez azonban nem sikerült, mert miután a Jobbik is a támogatók közé állt, az MSZP bejelentette, hogy korábbi elvi határozatának megfelelően a radikálisokkal semmilyen formában nem akar együtt szerepelni, így nem jött össze a vizsgálóbizottsághoz szükséges 78 támogató aláírás. A szocialisták mozgása valószínűleg attól sem független, hogy Horváth arról beszélt: a bajok az után kezdődtek, hogy Gyurcsány Ferenc 2007-ben átszervezte az APEH-et, és a szervezet élére Szikora János került. Tukacs István szocialista képviselő a köztévében arról beszélt, nem érti, miért pont most lépett a nyilvánosság elé Horváth, amikor korábban is megtehette volna.

Az LMP bizottságot akar
Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az LMP az MSZP távolmaradását a vizsgálóbizottsági aláírásgyűjtéstől is úgy értékelte, hogy ,,összeállt a Fidesz-MSZP-nagykoalíció" a kényelmetlen ügyek eltussolására. A szocialisták ugyanakkor országgyűlési határozati javaslatot terjesztettek a parlament elé, ami felszólítja a kormányt, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt és az ügyészséget, hogy a lehető legalaposabban vizsgálják ki az ügyet. ,,Az MSZP-nek érdeke, hogy kiderüljön az igazság, és fény derüljön arra, történtek-e visszaélések. Függetlenül attól, hogy mikor" - mondta a hvg.hu-nak Molnár Zsolt, a párt elnökségi tagja, hozzátéve, a Jobbikkal elvi alapon nem írnak alá semmit, de a parlamenti határozati javaslat megszavazásakor úgyis ki fog derülni, hogy ki szeretné az igazság feltárását, egyébként pedig a parlament gazdasági bizottságának összehívását kezdeményezik.

Egy lapunknak nyilatkozó MSZP-s vezető szerint nem lehetnek olyan ügyek, amik ha esetleg kiderülnek, ,,rájuk égnek", ráadásul ha a kormányzásuk alatt esetleg történt valami, az mára jórészt elévülhetett. ,,Egyébként pedig megértem a 'nosztalgiát' az 'elmúltnyolcév' iránt, de talán lehetne már az illetékesekben annyi bátorság is, hogy a 2010 óta történtekkel foglalkozzanak" - mondta a politikus.

Túl bombasztikus?

,,Az MSZP határozati javaslata jótékonyan hallgat arról, milyen időszakot is vizsgáljanak az illetékesek, de ez csak az egyik bajunk ezzel" - reagált a hvg.hu-nak Schiffer András. Az LMP vezetője szerint a kormány mellett a parlamentnek is van vizsgálnivalója, így egy esetleges parlamenti határozattól függetlenül is szükség van a bizottság felállítására. A párt tüntetni is fog péntek délután öt órakor ennek érdekében. A pártból kivált Párbeszéd Magyarországért tagjai aláírták az íveket, Szabó Tímea, a PM társelnöke szerint mindent meg kell tenni az igazság kiderítéséért, ezért ők írásbeli kérdéssel fordultak Varga Mihály pénzügyminiszterhez, és a parlament nemzetgazdasági bizottságának összehívását is kérik, ahol Matolcsy Györgyöt és Domokos Lászlót, az MNB és az ÁSZ elnökét is meghallgatnák. Emellett elvárják azt is, hogy rendkívüli ÁSZ-vizsgálatot is tartsanak a NAV-nál.

A Fideszben egy forrásunk szerint úgy gondolják, Horváth kijelentései túl bombasztikusak, kevésbé lehet őket komolyan venni, politikai döntés ugyanakkor információink szerint nem született azzal kapcsolatban, hogy megszavazzák-e az MSZP javaslatát. (Rogán Antalt kerestük ezzel kapcsolatban, válaszát - ha lesz - természetesen később közölni fogjuk.) A Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, az ügyészség dolga, hogy minél alaposabban kivizsgálja a feljelentést. Az ügy minden bizonnyal újra szóba kerül hétfőn a parlamentben is. Horváth szerint az ügyészségi vizsgálat nem lenne önmagában elegendő, mindenképpen fel kellene állni egy parlamenti vizsgálóbizottságnak is, mivel az hozzáférhetne olyan titkosított, a NAV által kezelt dokumentumhoz is, amelyet az ügyészség nem érne el.

Csalódottak

A hvg.hu több olyan - jellemzően fiatal, és korábban a Fidesszel szimpatizáló - kormánytisztviselővel, kormányzati ügynökségeken szakértőként, középvezetői szinten dolgozó szakemberrel is beszélt, akik hasonló csalódottságot fogalmaztak meg saját munkahelyükkel kapcsolatban amiatt, hogy általuk korruptnak, alkalmatlannak tartott vezetők a helyükön maradhattak, vagy éppen nem történt meg a számonkérésük a ,,fülkeforradalom" ellenére. Márpedig ez már nemcsak a sárosnak mondott előző kabinetet minősíti, hanem ugyanúgy visszaüthet a regnáló kormánypártra.

http://hvg.hu/itthon/20131122_NAV_Horvath_Andras_Fidesz_MSZP
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adjunk fizetést focimeccs-belépőben!
  2013-11-24 17:19:13, vasárnap
 
 
Adjunk fizetést focimeccs-belépőben!

Akár Fradi-bérletben is ki lehet fizetni jövőre a munkáltatót, ha zöld-fehér vér csordogál az ereiben.

Az adótörvényekhez a zárószavazás előtt benyújtott módosító csomagban olyan enyhítés található, amely eltörölné az adómentesen adható sportbelépők értékhatárát. Eddig sport vagy kulturális eseményre szóló belépőt úgy lehetett adómentesen adni a béren kívüli juttatások keretében, hogy annak értékhatára 50 ezer forint volt. Ez meg is marad a kulturális programok esetében, vagyis a színház, opera, egyéb előadás továbbra is csak 50 ezer forintig lenne
támogatható, ám a sporteseményeknél ez a korlát megszűnik 2014-től.


A javaslat szerint, amelyet a kormány nevében a nemzetgazdasági tárca nyújtott be, a sportról szóló törvényben meghatározott eseményekre lenne érvényes a korlátlan adómentesség. Ez azért nem jelent túl nagy szűkítést, a törvény ugyanis így rendelkezik a sportrendezvényekről: "sportszervezet vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül, résztvevők jelenlétében megtartott verseny, mérkőzés. A sportesemény sportrendezvénynek minősül." Hirtelen elég nehéz volna olyan eseményt találni, ami ebből kilóg, s a lehetőséget tárháza szinte végtelen, ha azt is ide vesszük: nem csak magyarországi sporteseményekre érvényes a kedvezmény.

A tapasztalatok alapján azért nem fogja szétszaggatni a kereteket ez az adómentes juttatás, eddig sem kapkodtak a munkavállalók a sportbelépőkért. De jövőre akár a szocsi olimpiára is kaphat belépőt a lelkes munkavállaló.

Az ugyanakkor látszik, hogy a szabályozás elég könnyen kihasználható. Akár meccsjegyekkel is ki lehetne fizetni az alkalmazottat, aki aztán jó pénzért el is adhatja a jegyeket, hiszen azok egyelőre nem névre szólnak. Ennek fényben pedig legalábbis érdekes, hogy miért ezt a juttatást erőlteti a kormány például az öngondoskodás helyett.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/adjunk_fizetest_focimeccs-belepoben.569785.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.