Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Cirmi piros sállal
  2013-11-25 21:11:19, hétfő
 
  ...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Megbocsájtás
  2013-11-25 21:08:36, hétfő
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
A hópehely..
  2013-11-25 20:46:58, hétfő
 
  .......


Több vagyok, mint árva hópehely?
Nem. Kevesebbnél is kevesebb,
Ha azt látom, nem szeret a hely,
Ahol éppen veletek vagyok,

És tűnődve néznek angyalok,
Ha feléjük fordítom fejem,
Majd ijedten rebbennek szerteszét,
Látva magányomnak terpeszét,

S lent az ördög sem örül nekem,
Nem vagyok neki sem kedvesebb,
Mint egy lapátnyi, fekete szén.

Világok közt, mint a hópehely,
- Magamra fagyasztott kristályos,
Téli csendben -, úgy lebegek én.
 
 
1 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Ma hatvanéves a 6-3
  2013-11-25 18:23:03, hétfő
 
  Hatvanéves a 6-3
Hatvan éve, 1953. november 25-én játszották az évszázad mérkőzését: az elismerten a világ legjobbjának számító magyar Aranycsapat a futball szentélyében, a londoni Wembley Stadionban győzte le 6-3-ra a hazai pályán addig veretlen angol labdarúgó-válogatotta
Videó 7 perces összefoglaló a gólokról Link


Forrás: Hír24
A Magyar Labdarúgás Napján, a legendás 6-3-as győzelem alkalmából ebben az évben is találkoztak a válogatott labdarúgók a Puskás-stadion toronyépülete előtt.
Koszorúztak, majd átmentek az Aréna Hotelbe egy kötetlen beszélgetésre és ebédre. Néhányukat kérdeztük a 6-3 apropóján, és az ügyben - hiszen ma mindenkit ez foglalkoztat - kit látnának szívesen a mai magyar válogatott kispadján.
- Pintér Attila, 20-szoros válogatott, a Győr vezetőedzője: Hogy mikor láttam először, azt nehéz lenne megmondani. Gyerekkoromban sokat hallottunk róla, és részleteket azért néha-néha elcsíphettünk a televízióban. Nagyon nagy dolog volt a győzelem a magyar labdarúgás számára, ma is az. Ezek a játékosok nemcsak nagyszerű labdarúgók voltak, hanem nagyszerű emberek is. Nagy büszkesége ez az országnak.


Kossuth rádió 6:3 az évszázad Magyar mérkőzése
Meghallgatható a teljes adás Link
A weboldalon klikk a képen látható imódon


Meghallgattam a mérkőzést. Szepesi György fantasztikus tudással közvetítette a mérkőzést. Szinte láttam a játékosokat a pályán.
Gól lövők:
Hidegkúti Nándor TRIPLÁZOTT
Puskás Ferenc DUPLÁZOTT
Továbbá Bozsik József a második félidő elején.
- Ami nekem feltűnt, hogy a Játékvezető nem adott sárga lapos figyelmeztetőt a szabálytalankodó játékosoknak. /Valószínű akkor még nem alkalmazták/
Sport szerű világszínvonalú játékot hallottam a rádióban. Szabálytalanság nagyon kevés volt.
A Magyar ARANY CSAPAT fölényesen irányította a mérkőzést - sok jó kidolgozott támadás és kitűnő védekezés volt. Nagyon kevés hibákat vétettek a csapatok.
Játékvezető időnként a döntéseivel az Angol csapatot támogatta - de hát ez benn van a pakliban. Lényeg, hogy a Magyar játékosok kedvét nem vette el.
A legszebb élményem az volt, hogy a mérkőzés végén az Angol szurkolók megtapsolták a Magyar játékosokat és gratuláltak a kiváló játékukhoz. - Maroka


Telesport - mérkőzés leírása
Az eseményt a vendéglátó angolok kezdték "az évszázad mérkőzéseként" hirdetni, amelyen két futballnagyhatalom, a játékot feltaláló "angol oroszlánok" csapnak össze a trónkövetelő "mágikus magyarokkal". Az angolok úgy gondolták, játékosaik fizikailag és technikailag is jobbak, s figyelmen kívül hagyva a kontinensen megjelent taktikai újításokat, a már elavult WM rendszerben álltak fel.
Az olimpiai bajnok, 24 mérkőzésen veretlen Aranycsapat a 4-4-2 felállásban futott ki a zsúfolásig megtelt Wembley Stadion gyepére, a páholyban még II. Erzsébet brit királynő is megjelent.
A 105 ezer néző még el sem helyezkedett, amikor Hidegkúti már az első percben betalált az ellenfél hálójába, az akció annyira gyorsan futott végig a pályán, hogy a kapusnak mozdulnia sem volt ideje.
- Alig negyedóra múlva az angolok válaszoltak: Mortensen indította Sewellt, aki a bal alsó sarokba lőtt. A 20. percben a bal oldalon Czibor száguldott fel és Puskást találta meg, aki Hidegkútinak adta tovább a labdát, ő pedig belőtte második gólját.
- A harmadik magyar gólnál látványos labdafelhozatal után Czibor laposan adott be Puskásnak, aki világhírű visszahúzós cselével elfektette a becsúszó Wrightot, az ellenfél csapatkapitányát, a világ egyik legjobb hátvédjét, majd védhetetlenül bombázott a rövid felső sarokba.
- A negyedik gólnál Bozsik huszonöt méterről szabadrúgást végezhetett el, amibe félúton Puskás beletette a lábát és a labda az ellenkező kapufánál pattant be.
Az első félidő végén Mortensen révén szépített az angol válogatott, a csapatok 4-2 állással vonultak az öltözőbe.
- Az 50. percben Puskás lecsapott egy felszabadító rúgásra, Bozsik elé passzolt, aki a tizenhatoson kívülről a kapu jobb oldalába, a léc alá lőtte a labdát.
Három perccel később Puskás Hidegkútit hozta helyzetbe, aki mesterhármast ért el, a végeredményt Ramsey állította be büntetőből.

Az 1953. november 25-én lejátszott angol-magyar összecsapásnak, az utóbb az évszázad mérkőzéseként híressé vált találkozónak a jegyzőkönyve:

Anglia-Magyarország 3-6 (2-4)
Wembley Stadion, 105 ezer néző, v.: Leo Horn (holland)
gólszerzők: Sewell (15.), Mortensen (37.), Ramsey (57., 11-esből), illetve Hidegkuti Nándor (1., 21., 53.), Puskás Ferenc (24., 28.), Bozsik József (50.)
Anglia: Merrick - Ramsey, Eckersley, Wright, Johnston, Dickinson, Matthews, Taylor, Mortensen, Sewell, Robb
Magyarország: Grosics (Gellér, 74.) - Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor
...... ........... .......


A gólok:
1. perc: Bozsik a félpályáról Hidegkutihoz játszott, a középcsatár néhány lépést tett a labdával, elhúzott a hátráló Johnston és Eckersley mellett, s kisodródva hatalmas lövést küldött
a jobb felső sarokba (0-1).
15. perc: Dickinson Mortensenhez passzolt, ő az üresen hagyott Sewellt szöktette, s a balösszekötő egyenlített (1-1).
21. perc: Czibor beadását Puskás kapta, a balösszekötőt hárman támadták, elesett, de még Hidegkutihoz továbbított, a középcsatár a bal felső sarokba lőtt (1-2).
24. perc: szép támadás után Puskás egy hátrahúzós csellel becsapta Wrightot, majd ballal félmagasan lőtt a hálóba (1-3).
28. perc: Bozsik 25 méteres szabadrúgást végzett el, a kaputól 12 méterre álló Puskás beletette lábát a labdába, s Merrick csak nézte, amint az a jobb alsó sarokba gurult (1-4).
37. perc: Mortensen 12 méteres lövése a jobb alsó sarokba vágódott (2-4).
50. perc: Kocsis fejese után a bal kapufán csattant a labda. A visszapattanó Bozsikhoz került, ő 25 méterről a jobb felső sarokba bombázott (2-5).
53. perc: gyors magyar támadás végén Puskás beívelése után Hidegkuti 12 méterről kapásból lőtte a bal alsó sarokba a labdát (2-6).
57. perc: Ramsey 11-ese a bal alsó sarokban kötött ki (3-6).

- A legendás angol sportszerűséget dicséri, hogy a nézők gyakran tapsolták meg a magyar játékosok megoldásait. A mérkőzést a magyar rádióban Szepesi György közvetítette, ezalatt az egész országban elnéptelenedtek az utcák, hogy aztán annál nagyobb legyen az örömmámor.
Jackie Sewell, az angolok első góljának szerzője így emlékezett vissza a mérkőzésre: "Az emberek azt hitték, mi fogunk nyerni, de emlékezetes leckét kaptunk azon a napon. Nem játszottunk rosszul, de a magyarok egyszerűen fantasztikusak voltak. A legjobb csapat volt, amelyet valaha életemben futballozni láttam." A mérkőzés során kidomborodott a magyar csapat jobb erőnléte, összeszokottsága és taktikai fölénye: a Sebes Gusztáv szövetségi kapitány által favorizált 4-4-2 felállás meglepte az ellenfelet, a magyar támadók szinte akadály nélkül jutottak el az angol kapuig.
Magyar labdarúgó válogatottat Londonból hazahozó, feldíszített vonat. MTI Fotó: Bojár Sándor
...... .............



- Ez volt az Aranycsapat leghíresebb, rövid idő alatt legendássá vált mérkőzése - holott a visszavágón, 1954. május 23-án még megalázóbb, 7-1-es vereséget mértek az angolokra, akik - ahogy a pesti humor mondta - egy hétre jöttek és hét eggyel mentek...


Játékosok bemutatása telesport Link
Képek megnézhetők Link
 
 
2 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ditkétől vicces cicás képek
  2013-11-25 18:19:15, hétfő
 
  ...... ........



...... ........... ...........



 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Visszatért a halott kisfiú?
  2013-11-25 17:58:12, hétfő
 
  Forrás: Hír24
kilenc éves fiú egy tornádóban miatt vesztette életét. Nem sokkal később egy családi fotón bukkant fel kedvenc piros pólójában, amiben eltemették.
Az amerikai Nicolas McCabe májusban hunyt el, miután a Moore tornádó pusztítása nyomán vele együtt heten vesztették életüket a Plaza Towers nevű általános iskolában. A Bors által közölt fotó csaknem két hónappal később készült, unokahúga, Madison játszik egy csillagszóróval, a kislány mögött azonban jól kivehető egy másik arc is.
Édesapja szerint szó sem lehet technikai hibáról, a képen az ő fia látható. Nicolas imádta a csillagszórókat és a tűzijátékot. Az apa azt is hozzátette, fiát kedvenc piros pólójában temették el, ami ugyancsak jól látható a fényképen.

Bors Online Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 518 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.