Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
800 ezer magyart hajtottak a bolsevik megsemmisítő táborokb
  2013-11-26 18:57:40, kedd
 
 



800 ezer magyart hajtottak a bolsevik megsemmisítő táborokba

2013. november 25. 13:18
Hunhír.info

borton250.jpgA második világháború alatti és utáni Magyarország területéről mintegy 800 ezren estek szovjet fogságba. A kivégzettek, az éhezésben, betegségekben elpusztultak száma becslések szerint 250 ezerre tehető. A kényszermunkások között különösen tragikus sors jutott a politikai elítélteknek, az ő helyzetük 1949-től vált különösen súlyossá, ekkor hozták létre ugyanis a Gulagon belül a politikai elítéltek koncentrációs táborait.
Szolgai-Hunhír
Az Országgyűlés 2012. május 21-én úgy határozott, hogy november 25-e legyen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja. Az időpont megválasztását ahhoz kapcsolták a törvényhozók, hogy 1953-ban ezen a napon 1500 politikai elítélt érkezhetett haza a Szovjetunióból.

A Gulág létrehozása, ártatlan emberek millióinak munkatáborokba kényszerítése a huszadik század legsúlyosabb tragédiája. Amikor 1917. november 7-én a bolsevikok hatalomra jutottak, igyekeztek ellenőrzés alatt tartani a szovjetrendszerrel szemben állókat, mindazokat, akiket származásuk, politikai meggyőződésük, vallásos hitük, az átlagosnál jobb anyagi helyzetük, képzettségük miatt vagy más oknál fogva ,,a nép ellenségének" minősítettek.

Az ellenőrzés, a felügyelet legfontosabb elemei az ,,elszigetelés" és a kényszermunka voltak. Az 1917. december 7-én létrehozott VCSK, közismert nevén a Cseka és utódszervezetei (OGPU, NKVD), illetve az Igazságügyi Népbiztosság feladata volt, hogy nagy tömegben olcsó ,,emberanyagot" biztosítsanak a nagyszabású építkezésekhez, a természeti kincsek kiaknázásához. 1930 és 1956 között ezeket a munkatáborokat a belügyi szerveknek alárendelt Lágerek Főparancsnoksága fogta össze. (Az orosz kifejezésből - Glavnoje Upravlenyije Lagerej - származik a Gulag elnevezés.)

Egyes adatok szerint az elhurcoltak közül mindössze 401 ezren tértek vissza szülőföldjükre, több ezren már nem is Magyarország területére, mivel otthonuk a szomszédos országok valamelyikéhez került.

A jóvátételi kényszermunkások ("malenkij robotra" hurcoltak) teljes létszámát az 1947-es párizsi békében megszabott határokra vonatkoztatva a történészek mintegy 120 ezerre becsülik, közülük minden harmadik a volt Szovjetunió területén nyugszik.

A kényszermunkások között különösen tragikus sors jutott a politikai elítélteknek, az ő helyzetük 1949-től vált különösen súlyossá, ekkor hozták létre ugyanis a Gulagon belül a politikai elítéltek koncentrációs táborait. Az ezekben raboskodó mintegy 85 ezer magyar elítéltből csak öt-hatezer élte meg a szabadulását, ők zömmel 1953-ban kerültek haza, de a szovjet rehabilitációig itthon is politikai ellenségként kezelték őket.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70578
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
77 éve írták alá az antikommintern paktumot
  2013-11-26 18:54:25, kedd
 
 
77 éve írták alá az antikommintern paktumot


,,A Német Birodalom Kormánya és a Japán Császári Kormány felismerve, hogy a Kominternnek nevezett Kommunista Internacionálé célja a fennálló államoknak minden rendelkezésre álló eszközzel való szétbomlasztása és erőszakos elnyomása, abban a meggyőződésben, hogy a Kommunista Internacionálé által a nemzetek belügyeibe gyakorolt beavatkozásnak tűrése nemcsak azoknak a belső békéjét és szociális jólétét veszélyezteti, hanem általában a világbékét is fenyegeti, attól az óhajtól indíttatva, hogy a kommunista bomlasztó munka elleni védekezésben együttműködjenek, a következőkben állapodtak meg..."
(Részlet az antikomintern paktum szövegéből)

1936. november 25-én kötötte meg Joachim von Ribbentrop meghatalmazott német nagykövet és Kintomo Musanokódzsi berlini japán nagykövet az antikomintern paktumot, mely szerződés a kommunista ideológia, az Internacionálé térhódítása, burkoltan pedig a Szovjetunió ellen irányult.

A Hitler hatalomra jutásával megszülető nemzetiszocialista Németország legfőbb külpolitikai törekvése a kontinentális hegemónia kiépítése - tehát a franciákkal szembeni reváns - mellett az Egyesült Államok és a Szovjetunió visszaszorítása lett, amit sok szempontból a britekkel való megegyezés révén próbált meg elérni. Az 1935 során tervbe vett antikomintern paktum is ezen célok mentén fogalmazódott meg: von Ribbentrop meghatalmazott nagykövet, aki később oroszlánrészt vállalt a szerződés tető alá hozásában, úgy gondolta, a Komintern - mint közös ellenség - elleni szervezkedés javíthatná a britekkel fennálló kapcsolatokat, de ami még fontosabb, megnyerhetné Berlin számára a Japán Császárságot, méghozzá úgy, hogy annak ősellenségével, a Kuomintang vezette Kínával is fenntartja jó viszonyát.

Ósima Hirosi katonai attasé és von Ribbentrop már 1935 novemberében meg akarták kötni a szóban forgó paktumot, Konstantin von Neurath külügyminiszter azonban nem osztotta a gyakorlatilag ,,árnyékminisztériumot" működtető német diplomata nézeteit, Japánban pedig - egy februári puccs, majd Inukai Cujosi miniszterelnök meggyilkolása után - politikai válság alakult ki, így a szerződés pontos megfogalmazása végül egy évvel elhúzódott. Ezen időszak történései mindenesetre meggyőzték Hitlert az antikomintern paktum megkötésének ésszerűségéről, 1936 során ugyanis Párizs és Moszkva is ratifikálta a francia-szovjet együttműködési egyezményt, amivel a náci diktátor előtt ismét felsejlett az elszigetelődés rémképe.

Abban reménykedve, hogy a szerződéshez a britek is csatlakoznak majd, Németország 1936 októberében tárgyalásokat kezdett Japánnal, november 25-én, Berlinben pedig Joachim von Ribbentrop és Kintomo Musanokódzsi nagykövet aláírta az antikomintern paktumot. Az egyezmény nyilvános részében a két birodalom képviselői egyetértésben nyilatkoztak arról, hogy a kommunista ideológiát - és annak legfőbb szervezetét, a Kominternt - veszélyesnek találták a világ békéjére nézve, és ezen okból kifolyólag együttes erővel kívánnak fellépni ellene. Bár az összefogás a Moszkvával való nyílt összeütközés elkerülése érdekében hivatalosan csak az Internacionálé ellen irányult, a paktum titkos kiegészítésében Japán és Németország arról is megállapodott, hogy egy ki nem provokált szovjet támadás esetén tárgyalásokat kezdenek majd az együttműködésről, emellett pedig a jövőben kerülni fognak minden olyan diplomáciai lépést, ami ellentétes a november 25-i szerződés szellemével.

Hasonlóan a Japán Birodalom és a náci Németország többi egyezményéhez, az antikomintern paktum később felemás módon ,,szerepelt", ennek legfőbb oka pedig abban rejlik, hogy a felek minden alkalommal pillanatnyi érdekeik szerint cselekedtek. Egyfelől beigazolódtak von Neurath és von Blomberg hadügyminiszter félelmei, hiszen az 1937-ben kirobbanó japán-kínai háborúval Berlin elvesztette - gyengülő - kínai szövetségesét, a Kuomintangot, 1939 augusztusában pedig éppen von Ribbentrop volt az, aki a szovjet megnemtámadási egyezmény aláírásával sutba vágta a korábbi megállapodást.

Ezzel együtt viszont a paktumnak - ha egyelőre csak jelképesen is - Európában fontos szerepe volt a tengely megszilárdulása szempontjából: 1937 novemberében a brit-francia diplomáciából kiábránduló fasiszta Olaszország, 1939 februárjában Magyarország, majd a náci Németország más szövetségesei és szatellitállamai is csatlakoztak az egyezményhez. 1941. november 25-én így az ötéves paktumot már 13 - a semleges, megfigyelő státusú Törökországgal együtt 14 - ország erősítette meg, a szerződésről azonban ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hitler a Molotov-Ribbentrop-paktum után az 1940-es háromhatalmi egyezménnyel ugyan megpróbálta szorosabbra fűzni a német-japán együttműködést, ám az eltérő érdekek a későbbiekben is felülírták a közösen megfogalmazott célokat.

(rubicon.hu)

http://kitartas.net/2013/11/25/77-eve-irtak-ala-az-antikommintern-paktumot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdések a berzsenyis "toleranciabajnokokhoz"
  2013-11-26 18:49:03, kedd
 
 


Kérdések a berzsenyis "toleranciabajnokokhoz"


Kedves tanárok és diákok!


A Kuruc.info fórumán heves vita bontakozott ki ,,Egy magyar diák" levele kapcsán. Ő azt állította, hogy a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban cionista-liberális agymosás és történelemhamisítás folyik. Önök közül sokan éles bírálattal illették a fórumon a levél íróját, akire számos gyalázkodó és igaztalan megjegyzést tettek. Szintúgy vadul kiosztották a magyar diák védelmében megszólaló olvasókat. Az Önök fő érve mindamellett az volt, hogy a ,,liberális" szellemiségű Berzsenyi Dániel Gimnáziumban a ,,toleranciára nevelnek". Néhány kérdést szeretnék azonban feltenni az Önök számára, melyekre, ha tisztességes válaszokat képesek adni, készségesen elhiszem, hogy iskolájukban ténylegesen toleranciára nevelnek, és nem folyik a cionista oligarchia érdekeit szolgáló agymosás.

A "toleranciára nevelő" Berzsenyi Dániel Gimnázium
Következzenek tehát a kérdéseim, melyekhez - ismereteik egyoldalúságától, illetve hiányosságaitól tartva - némi magyarázatot is fűznöm kellett:
1. Tiltakoztak-e Önök valaha is a palesztinok ellen zajló izraeli elnyomás és terror ellen? 1947/48-ban hozzávetőleg 800 ezer palesztint űztek el otthonaikból erőszakkal az izraeli fegyveres csoportok, melyek számos vérengzést is végrehajtottak a palesztinok megfélemlítése céljából. (pl. Deir Jasszinban és másutt.) Az 1948 óta eltelt évtizedekben is tovább folytatódott a palesztinok kiszorítása a szülőföldjükről. Sok ezer palesztin esett áldozatul a megszállók terrorjának. A palesztinok természetesen ellenállnak, azonban érdemes összehasonlítani az áldozati számokat: 2000 óta 1014 izraeli és 6836 palesztin vesztette életét az összecsapásokban. (Ha a gyermekek számát nézzük, még inkább árulkodó a kép: 129 izraeli és 1519 palesztin gyermek halt meg erőszakos cselekmények következtében.) De megvizsgálhatjuk a foglyul ejtett személyek, a lerombolt házak vagy akár a sebesültek számát (http://www.ifamericansknew.org/) , és minden esetben azt találjuk, hogy a palesztinok összehasonlíthatatlanul többet szenvedtek és szenvednek, mint a zsidók. Nem beszélve arról, hogy rendületlenül zajlik Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben az izraeli telepek építése, holott a nemzetközi jog értelmében a megszálló hatalom nem változtathatja meg az etnikai arányokat az elfoglalt területen, és nem telepítheti be oda a saját népességét. Az ENSZ Közgyűlése számos határozatában ítélte el Izraelnek a palesztinok ellen elkövetett súlyos jogsértéseit. (Azonban sajnos az USA a BT-ben rendre megvétózza az Izraelt pellengérre állító határozatokat.) Megismétlem a kérdést: az iskolájukban állítólag tanított tolerancia miért nem vonatkozik a palesztinokra?
2. De tegyük fel, hogy Önök nem ismerik, vagy csupán az izraeli tálalásban ismerik a palesztin-izraeli konfliktus történetét. (Mellesleg szép kis tolerancia, hogy az ellenoldal érveire nem kíváncsiak, és gond nélkül elhiszik, hogy akikre a médiájukban azt mondják, ,,terroristák", ,,nácik", ,,fasiszták", azok tényleg mind fanatikus, őrült, vérszomjas emberek, akik ellen jogos bármiféle véres megtorlás.) Azonban nem volt olyan régen, így emlékezniük kellene arra, hogy Izrael 2008. december 26-án háborút indított a Gázai övezet védtelen lakói ellen. A vérengzés három hétig tartott, az izraeli haderő civil intézményeket - közhivatalokat, iskolákat, kórházakat - is bombázott, és tiltott fegyvert - úgynevezett foszforbombát - is bevetett. Minderre nézve egyértelmű bizonyítékok állnak rendelkezésre. Talán emlékeznek arra is, hogy tavaly ősszel az izraeli haderő ismételten megtámadta az övezetet, habár egy hét elteltével az öldöklést abbahagyták. A 2008-09-es gázai vérengzés során 1400-nál is több palesztin vesztette életét (köztük több száz gyermek), a palesztin ellencsapás nyomán pedig 13 izraeli halt meg. Kérdésem a következő: megtárgyalták-e történelem vagy társadalomismeret órán ezeket a borzalmas eseményeket, és rámutattak-e arra a tényre, hogy hová vezet, ha egy állig felfegyverzett, atomfegyverekkel rendelkező, a világ legjelentősebb hatalmainak (USA, Nagy-Britannia, Franciaország stb.) legteljesebb támogatását élvező nemzet - faji felsőbbrendűségi tudattól eltelve, és isteni kiválasztottságára hivatkozva - leigáz és elnyomása alatt tart egy másik népet, melynek lányait és fiait gyilkolja, otthonaikból elűzi, és jogos ellenállásukat barbár dühvel torolja meg?
3. Beszélgettek-e arról valaha is történelem vagy társadalomismeret, esetleg etika órákon, hogy micsoda aljas cselekedet a palesztinoknál összehasonlíthatatlanul erősebb Izrael részéről, hogy 2007 óta blokád alatt tartja a Gázai övezet másfél millió lakóját? Megbeszélték-e azt a kérdést, hogy jogos-e Izrael részéről a ,,terrorveszélyre" hivatkozva ,,kollektív büntetés" alá vetni 1,5 millió embert, akik az izraeli blokád következtében hat éve éheznek, és nem jutnak hozzá a legalapvetőbb árucikkekhez, köztük sok életmentő gyógyszerhez sem?
4. A tolerancia nevében helyesnek tartják-e, hogy a Palesztinát két részre osztó 1947-es ENSZ-határozat előírásait megszegve Izrael immár nem csupán a történelmi Palesztina területének 78%-át birtokolja, de a palesztinoknak meghagyott 22% jelentős részét is elfoglalta? (Kelet-Jeruzsálemet Izrael 1967 óta tartja uralma alatt, Ciszjordániában pedig hozzávetőleg 500 ezer (!) Önök által telepesnek nevezett megszálló él. Megjegyzem itt, mivel nyilván nem tudják, hogy már az 1947-es felosztás is roppant igazságtalan volt, az ugyanis az akkoriban még az ott élők egyharmadát kitevő zsidóknak juttatta a történelmi Palesztina területének 55 %-át, és a kétharmados többséget élvező palesztinoknak a 45 %-át. De a zsidóknak ez sem volt elég, és ma már a terület 80%-ánál is nagyobb részt tartanak közvetlen fennhatóságuk alatt.) A tolerancia nem követeli meg, hogy szót emeljünk az üldözött és hazájuktól megfosztott kisebbségek mellett?
5. Szó esik-e történelem vagy társadalomismeret órán arról, hogy az USA 2001-ben történt afganisztáni, illetve 2003-ban bekövetkezett iraki inváziójának összességében egymilliónál is több halálos áldozata van? (És legyenek szívesek a magas áldozati számot ne indokolják az Irakban kirobbant belső felekezeti harcokkal, mert ilyen jellegű öldöklés az amerikai beavatkozás előtt nem volt.) A tolerancia szent nevében valaha is meghallgatták-e az afganisztáni vagy iraki szabadságharcosok érveit? Nem fáj a szívük az ötmillió emberért, akik mind az USA és szövetségeseinek teljesen törvénytelen agressziója miatt kényszerültek elhagyni otthonukat?
6. Szükségét érezték-e valaha is annak, hogy a tolerancia nevében bizonyos iskolai órákon megtárgyalják annak a százezernél is több líbiai és szíriai embernek a sorsát, akik a ,,demokratikus" és ,,humanista" nyugati hatalmak beavatkozása nyomán kirobbant polgárháború során vesztették életüket? Fáj-e a szívük azért a több tízezer líbiaiért (közöttük asszonyok és gyerekek is voltak), akik a NATO ,,humanitárius" bombázásainak estek áldozatul?
7. Szóba kerül-e történelem, társadalomismeret, etika vagy éppen osztályfőnöki órán, hogy az USA kénye-kedve szerint bélyegez terroristának bárkit a világon, akiket azután pilóta nélküli harci gépekről (úgynevezett drónokról) indítható rakétákkal meg is gyilkolnak? Nem gondoltak még arra, hogy azzal a sok száz, egészen bizonyosan ártatlan emberrel is toleránsnak kellene lenni, akik a teljesen önkényes és törvénytelen amerikai dróntámadások következtében haltak meg? Vagy az ő életük Önök szerint nem annyira értékes?
8. Nem érzik roppant visszásnak és a tolerancia elveivel ellentétesnek, sőt kifejezetten erkölcstelennek, hogy az atombombák sokaságát birtokló USA, Nagy-Britannia, Franciaország és Izrael súlyos szankciókat vezetett be Irán ellen, sőt háborúval fenyegeti az iszlám köztársaságot, pusztán azért, mert a felsorolt hatalmak azt állítják, Teherán atomfegyvert akar előállítani? Túl azon, hogy semmiféle bizonyíték nem támasztja alá Irán atomfegyver előállítására vonatkozó programjának létezését, milyen alapon követelőzik például Izrael, amely maga is atomfegyvert birtokol? Elhangzott a ,,toleráns iskolájuk" bármelyik tanóráján az a tény, hogy míg Irán tagja a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek, aláírója az atomfegyverek terjedését tiltó nemzetközi egyezménynek, és rendszeresen beengedi a nemzetközi ellenőröket atomlétesítményeibe, addig Izrael nem hogy nem vesz részt a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség munkájában, de nukleáris létesítményeitől szigorúan távolt tart mindenféle vizsgálatot? És a nagy tolerancia nevében nem kellene néha az ellenségnek lefestett országok és személyek fejével is gondolkodva feltenni a kérdést: vajon ha Izrael fél a (nem létező) iráni nukleáris fegyvertől, az irániak (és a Közel-Kelet más népei) miért nem félhetnek ugyanilyen (sőt valójában sokkal több) jogon Izrael - továbbá az Izraellel szövetséges USA, Nagy-Britannia és Franciaország - ténylegesen is létező, együttesen több ezer atombombájától?
9. Az Önök értelmezésében felfogott tolerancia vonatkozik-e azokra a magyar milliókra, akik a rendszerváltás óta az országot irányító politikai és gazdasági elit gátlástalan privatizációs gyakorlata és tolvajlása miatt vesztették el állásukat, mentek tönkre egészségileg és idegileg? A tolerancia nevében együtt éreznek-e Önök a bankok csalásainak áldozatul esett százezrekkel (az úgynevezett devizahitelesekkel), vagy úgy gondolják, hogy saját maguk felelősek a sorsukét azért, mert hittek a bankok hazug ígéreteinek? Az Önök toleranciája kiterjed-e a teljesen padlóra küldött magyar egészségügy sok tízezer áldozatára? Vagy Önök szerint, ha valakinek nincs pénze megfizetni az egészségügyi ellátást, az a saját hibája, és megérdemli, hogy meghaljon vagy megnyomorodjon? Apropó, árulják már el, legyenek szívesek, hogy ha bizonyos kisebbségek (zsidók, cigányok, homoszexuálisok stb.) esetében sohasem mondják, hogy balsorsukért saját maguk okolhatók, a devizahiteles, a túlmunkába belerokkant, az egészségügyi ellátást megfizetni képtelen, vagy az országból elmenekülő magyarokat miért tartják felelősnek saját balsorsukért? Mikor liberálisok Önök és mikor nem azok?
10. Végezetül: a toleranciára nevelés részeként esett-e szó iskolájukban arról, hogy legalább lélekben együtt kellene érezni azzal a sok tízezer magyarral, akiket a cigányok az elmúlt években meggyilkoltak, megsebesítettek vagy kiraboltak? A tolerancia nevében megbeszélik-e bizonyos iskolai órákon, hogy sok százezer, elsősorban idős honfitársunk nap, mint nap rettegni kénytelen, mert attól tart, a környékükön lakó illetve garázdálkodó cigányok betörnek otthonukba, csekélyke javaikat, terményeiket elrabolják, és őket is bántalmazzák? Rájuk is kiterjed-e az Önök oly sokszor hangoztatott toleranciája?

Perge Ottó - Kuruc.info




http://kuruc.info/r/7/120787/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Muhaha: Gyurcsány eredményeit lengeti vargamiska
  2013-11-26 18:33:30, kedd
 
 
2013.11.26. 14:24
Muhaha: Gyurcsány eredményeit lengeti vargamiska


"Azt álmodtam guggoltam a tóba,

hogy miért azt most nem is hoznám szóba.

Lényeg az, hogy mikó' má föl álltam,

úgy éreztem nem fázik a lábam..."

(via)

Van valami mérhetetlenül cuki abban, mikor a Harcos Forradalmárok Gazdasági Géniusza egy német lapnak - vagyis a valóságnak, és nem a hazai propagandának - adott interjúban Leggyűlöltebb ElmúltNyolcév Ellenségünk, Gyurcsány által kijárt eredményünkkel és annak hozadékával kénytelen betakarózni.

varga-mihály.gif

Ilyenkor remélem, hogy vargamiska egyszer megírja élete történetét, amiben külön fejezetet szentel az ehhez hasonló pillanatoknak, és részletesen elénk tárja milyen érzés volt kimondani: "a német autóipar több beruházást hajtott végre Magyarországon, mint Kínában" - miközben az járt a fejében, hogy bazmeg-gyurcsány.

Mer'hogy egyébként az is van, hogy a vargamiskát úgy kerülgetik érzések, mint bekáposztázott felcsúti napszámost a szélgörcs, és aminek ki kell jönni, az ki is jön egyszer: Már mintha ő is úgy érezné, megfogyatkozott a beruházói bizalom Magyarország felé. Ilyenkor meg jól tud jönni egy mutató, amihez ugyan sok közük nincs, de mégis lehet vele ellenpontozni a saját hülyeségeket, mint az "önkéntes államosítás" , a bizalmatlanság fő okaként számon tartott, de vargamiska által versenyelőnyként emlegetett és kormánya által - khmm - egyéni módon használt "kétharmados parlamenti többség biztosította cselekvőképesség".

Amivel ugye azt is mondta, képesek lennének a bizalom visszaépítésére bármikor akár törvényi szinten, csakhát...Mi, a kedveslakosság arra hatalmaztuk fel őket, hogy a kivándoroltak hazautalt bevételeivel és a közmunkások számával legyenek kénytelenek kozmetikázni a teljesítményüket erősebben képviseljék a nemzeti érdekeket, teccikéteni, kedves németek? Úgyhogy nincs mit tenni, bizalomépítés helyett meg kell vívni a RezsiWarsot, amivel ugyan kormány szinten avatkozunk a magángazdaságba, de az "önkéntes államosítás" nem a tervgazdaság útja, hanem szimpla korrekció.

Mert az állítjuk, azért. Vili?

http://varanus.blog.hu/2013/11/26/muhaha_gyurcsany_eredmenyeit_lengeti_vargamiska
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Hamarosan elpusztul” Ezért idegesek Irán miatt
  2013-11-26 17:57:25, kedd
 
  ,,Hamarosan elpusztul" Ezért idegesek Irán miatt Jeruzsálemben

Izraeli politikusok szerint hibás megállapodás született Iránnal, amelynek vezetői a közelmúltban többször Izrael elpusztítására szólítottak föl. Jeruzsálem szerint sokkal veszélyesebb lett a világ, mert Teherán újabb lépést tett az atomfegyver megszerzése felé. Összegyűjtöttünk néhány példát arra, hogyan vélekednek Izraelről Irán vezetői, amelynek mérsékeltnek tartott elnöke, Haszan Roháni is ugyanolyan szélsőséges módon fogalmazott, mint elődje, Mahmúd Ahmadinezsád.

Ahogy arról beszámoltunk, vasárnap megállapodott az iráni atomprogramról Genfben Teherán és a Hatoknak nevezett ország csoport (az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország). Izrael szerint rossz megállapodás született; Jeruzsálemben attól félnek, hogy a zsidó állam elpusztításáról, eltörléséről, felszámolásáról, stb. értekező iráni vezetők újabb lépést tettek az atombomba létrehozása felé. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint ,,sokkal veszélyesebbé vált a világ", Mose Feiglin, az izraeli parlament elnökhelyettese pedig úgy vélekedett, hogy a nyugati hatalmak Iránnal kötött megállapodása az 1938-ban aláírt müncheni megállapodáshoz hasonló. ,,Mint ahogy akkor Csehszlovákia nem volt részese annak a tárgyalásnak, amelyen gyakorlatilag kimondták az ország halálos ítéletét. Ma Izrael is a partvonal mellől kénytelen nézni az, hogy a nyugati hatalmak feláldozzák a zsidó állam alapvető érdekeit".

Iráni kommentek Izrael elpusztításáról - a teljesség igénye nélkül
,,A cionista rezsim évek óta seb az iszlám világ testében, és ezt a sebet el kell távolítani" - Haszan Rohani iráni elnök, 2013. (AP)

,,A cionista rezsim rákos daganat a térség testén, amit el kell távolítani és el is lesz távolítva" - Ali Hamenei, Irán legfőbb vezetője, 2012. (CNN)


,,Biztos vagyok benne, hogy minden nappal erősödik a Hezbollah ereje, és a közeljövőben látni fogjuk, ahogy eltűnik ez a rákos baktérium, Izrael" - Mohammed Ali Dzsafari tábornok, a Forradalmi Gárda parancsnoka, 2012. (MTI)

,,A közeljövőben látni fogjuk ennek a korrupt rezsimnek (Izrael) a szétesését" - Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök, 2008. (Islamic Republic News Agency)



,,Tudniuk kell, hogy ez a bűnös és terrorista cionista rezsim (...) elérkezett a végéhez, és hamarosan el fog tűnni a föld színéről" - Ahmadinezsád, 2008. (Reuters)

,,A cionista rezsim haldoklik. Tudniuk kell, hogy a térség államai az első adandó alkalommal meg fogják semmisíteni" - Ahmadinezsád, 2008. (Reuters)

,,Ezzel a haraggal biztosan közelebb kerültünk a cionista rezsim halálához" - Jahja Rahim Szafavi, az iráni vezetés legfőbb katonai tanácsadója, 2008.

,,Allah segítségével, a cionista rezsim elpusztításának gombját már megnyomták Libanon és Palesztina gyerekei. Allah segítségével látni fogjuk, ahogy hamarosan elpusztul (Izrael)" - Ahmadinezsád, 2007.

,,A cionista rezsim igazságtalan és természetéből adódóan egy állandó fenyegetés. Ha tetszik, ha nem, a cionista rezsim a megsemmisítés felé tart. A cionista rezsim egy olyan rothadt, száraz fa, amelyet egy vihar el fog pusztítani" - Ahmadinezsád, 2006.

,,Ahogy azt kedves imámunk (Khomeini) mondta, a megszálló rezsimet (Izraelt) el kell törölni a térképről" - Ahmadinezsád, 2005.

,,Ahogy azt először Khomeini ajatollah megfogalmazta, Irán álláspontja az, hogy ezt az Izraelnek nevezett rákos daganatot el kell törölni a térségből" - Ali Hamenei, Irán legfőbb vezetője, 2000.

atv.hu

http://www.atv.hu/kulfold/20131126-hamarosan-elpusztul-ezert-idegesek-iran-miatt- jeruzsalemben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két festménytolvaj súlyosabb büntetést kapott Romániában, mi
  2013-11-26 17:55:01, kedd
 
  2013-11-26. 16:20
Két festménytolvaj súlyosabb büntetést kapott Romániában, mint nálunk a négy ember életét kioltó Rezesova

Hat év nyolc hónap letöltendő börtönre (tehát nem luxuslakásban folyó bulizásra) ítélték első fokon Romániában a tavaly ősszel elkövetett rotterdami festménylopás két vádlottját.
Zoom
Radu Dogaru és Eugen Darie beismerte a lopást, ezért ellenük gyorsított eljárásban született ítélet a többi négy vádlottól eltérően.
A bukaresti III. kerületi bíróság a különösen súlyos következményekkel járó minősített lopás vádja miatt szabta ki a 6 év és nyolc hónap börtönbüntetést Dogarura, a festménylopás fő gyanúsítottjára és a bűnrészes Dariera.
Tavaly októberben a rotterdami műcsarnokból hét nagy értékű festményt, köztük Picasso, Matisse, Monet és Gauguin alkotását lopta el három román állampolgár.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/120836/#ixzz2lltiWFVX
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bűntársak védelmében: a Fidesz szabotálja a NAV kitálaló a
  2013-11-26 17:41:33, kedd
 
  2013-11-26. 17:13
A bűntársak védelmében: a Fidesz szabotálja a NAV kitálaló adóellenőrének meghallgatását

A Fidesz-frakció képviselői nem vesznek részt a számvevőszéki és költségvetési bizottság ellenőrző albizottságának szerdára meghirdetett ülésén, amelyen - a meghívó szerint - Horváth András egykori adóellenőr meghallgatását tervezték. Ezzel határozatképtelen lesz az albizottság, a testület Balla György Fidesz-frakcióigazgató szerint nem fog ülésezni szerdán.
Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója azzal magyarázta a nagyobbik kormánypárt képviselőinek távolmaradását a parlamenti albizottság ülésétől, hogy a volt adóellenőr bűncselekmények elkövetésével vádol másokat, ezért az igazságot bűnvádi eljárásban kell tisztázni, ami az ügyészség feladata. "Az ügyészség viszont nem a Parlamentben található" - írta az MTI-nek küldött közleményében a fideszes politikus.
Tájékoztatását azzal zárta - utalva távolmaradásukra -, hogy "a fentiek értelmében" a testület nem fog ülésezni szerdán. Horváth András parlamenti albizottsági meghallgatásának terve a jobbikos Z. Kárpát Dániel vezette testületnek a parlamenti honlapon közzétett meghívójából derült ki.
A napirend szerint nemcsak Horváth Andrást, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi adóellenőrét hívták meg - aki szerint nagyobb hazai cégek és multinacionális vállalatok több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál -, hanem a NAV más vezetőit, valamint Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert és elődjét, Matolcsy György jegybankelnököt is.
Az ellenőrző albizottság eddig mindössze egy hatperces ülést tartott tavaly februárban. Idén júniusban elmaradt a héttagú - négy kormánypártiból és három ellenzékiből álló - testület ülése, mivel csak a jobbikos elnök jelent meg.
Horváth András nyilatkozatai miatt az LMP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, ehhez azonban nem gyűlt össze a szükséges számú aláírás. Az MSZP javasolta az egykori adóellenőr gazdasági bizottsági meghallgatását, míg a Párbeszéd Magyarországért a költségvetési bizottságba indítványozta meghívni Horváth Andrást.
A Népszabadság keddi számában azt írta, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújával feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség Horváth András feljelentése alapján.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/120838/#ixzz2llqESvHF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegény ároktői romák ártatlanok, és "drámai tévedések" áldo
  2013-11-26 17:32:44, kedd
 
  Cigánybűnözés :: 2013-11-26. 14:58
Szegény ároktői romák ártatlanok, és "drámai tévedések" áldozatai

Valamennyi vádlott előzetes letartóztatásban marad az ároktői banda ügyében folyó büntetőper elsőfokú ítéletéig - így döntött a keddi tárgyalási napon a Fővárosi Törvényszék.
A bíróság elutasította a hatodrendű vádlott házi őrizetbe helyezési kérelmét, miután az elmúlt héten lejárt az előzetes letartóztatásban töltött négy év. Az előzetes meghosszabbítását a múlt héten életbe lépett jogszabályváltozás teszi lehetővé. A törvényszék a másod- illetve ötödrendű vádlott házi őrizetét az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásra változtatta az elsőfokú ítélet december 19-i kihirdetéséig, tekintettel a megváltozott jogszabályra, illetve a várható súlyos ítéletre. A döntés ellen valamennyi cigány fellebbezett.
A per a genetikai szakértő meghallgatásával folytatódott. Az elsőrendű vádlott arra várt választ, hogy kimutatható-e még a DNS 8-10 hónappal a bűncselekmény elkövetése után is, hiszen az egyik bizonyíték csak ennyi idő után került elő. A szakértő szerint ez a bizonyítékot ért külső hatásoktól, így például az időjárástól függ. Elmondása szerint ugyanakkor már olyan is előfordult, hogy 10 év után sikerült egy DNS-mintát azonosítani.
A tárgyalás a perbeszédek kiegészítésével folytatódott, mert az ügyészség a harmadrendű vádlottal szemben kiterjesztette a vádat két további bűncselekményre. A cigányt így már 11 rendbeli bűncselekménnyel vádolják. Az ügyész szerint így még megalapozottabban kérik a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést, amelyet a vádlottnak fegyházban kellene letöltenie, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.
Az ügyész a perbeszéd kiegészítésében elmondta, hogy a vádlottak vallomásán kívül nincs olyan adat, ami a bizonyítékok meghamisítására utalna. Kétség sem fér a genetikai szakértő elfogulatlanságához, és egyértelműen azonosították a szagnyomokat a sapkákon - közölte.
A tárgyaláson a védők is lehetőséget kaptak a perbeszéd kiegészítésére. Az elsőrendű vádlott védője szerint a bizonyítottság szintje nem éri el a megfelelő fokot. Emlékeztetett arra, hogy védencét 12 bűncselekménnyel vádolják, de egy esetben sem került elő a vádlott DNS-mintája.
A harmadrendű vádlott védője kérdésesnek nevezte, hogy törvényes volt-e vádkiterjesztés. Álláspontja szerint pótvádiratot kellett volna benyújtani. Az ügyvéd védence felmentését kérte az újabb vádpontok, vagyis a Horton és a fővárosi Mogyoródi úton történt bűncselekmények alól.
A negyedrendű vádlott védője szerint "drámai tévedések sorozata", hogy védence a vádlottak padján ül, hiszen tőle származó DNS- és szagminták sem kerültek elő. Az ügyvéd beszédében rendkívül aggályosnak nevezte, hogy a végrehajtó hatalom beavatkozik egy folyamatban lévő büntetőeljárásba. A hatodrendű vádlott védője szerint a vádkiterjesztés csak növelte kételyeit védence eseteges bűnösségét illetően.
A hatodrendű vádlott elfogultságot jelentett be a bíróval szemben és független szakértő kirendelését kérte. Felszólalásában cáfolta, hogy a bizonyítékként bemutatott sapka az övé lett volna, "nem értette", hogy miként került rá a DNS-e. Tagadta bűnösségét, álláspontja szerint kreált bizonyíték alapján emelt ellene vádat az ügyészség.
A bíró a bizonyítási szakasz lezárása előtt elmondta, hogy nem sok a négy év nyomozásra és bizonyításra. Reményét fejezte ki, hogy az előzetes letartóztatás időtartamát meghatározó jogszabály úgy fog a jövőben módosulni, hogy az csak a több vádpontot is tartalmazó ügyekre lesz érvényes.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/120832/#ixzz2llgpoQxQ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányság, mint eszköz a zsidó maffia kezében
  2013-11-26 17:29:56, kedd
 
 
A cigányság, mint eszköz a zsidó maffia kezében

postdateicon2013. március 25. hétfő, 00:00


Miért is kell az országunk a zsidóknak?

Az általános vélekedés, hogy azért kell Magyarország nekik, mert itt van víz, meg minden, ami szemnek és szájnak kell. De ez csak egy szempont. A zsidók halálos veszélybe kerültek mindenhol, ahol nagy számban élnek. Izrael mindig is ellenséges közegben lesz. Egy hajszálon múlik maga a léte. Az USA minimum ketté fog szakadni és a déli területek spanyolok, míg az északiak fehérek lesznek, jobb esetben. Azonban itt is gyorsan terjed az iszlám. Még a feketék körében is, ahol sokan térnek át az új hitre. A zsidók itt is halálos csapdába eshetnek a későbbiekben. Európában Franciaországban és Nagy-Britanniában vannak jelen nagy számban.

Az itt is jelen lévő iszlamizálódás megint csak súlyosan érinti őket. Magyarán csapdába kerültek. Mi földrajzi szempontból nagyon jó helyzetben vagyunk számukra. A mesterségesen előállított cigányprobléma felőrli a magyarságot, utána ők rendezik a cigánykérdést, és szereztek egy országot. Tehát világpolitikai okok vezetnek ehhez a folyamathoz. Pontosabban ez már el is kezdődött

A recept:

Miután megszerezted a politikai és gazdasági hatalmat, illetve uralod a médiát, akkor fogjál egymillió cigányt! Diszkrimináld őket pozitívan, engedjél meg nekik bármit, még a lopást és a gyilkolást is. Támogasd őket a média teljes erejével! Szórd meg velük az egész országot, az összes iskolát, az összes falut és várost! Várjál ezután ötven évet, és már kész is van, amit akartál. Ha kész van, azt látni fogod, hiszen az adott országban már alig él fehér kultúrnép. Indíthatod a repülőidet! Valahogy így fogalmazhatták meg a magyarországi terveket!

A cigányproblémát valóban ők hozták létre az elmúlt évtizedekben. Tökéletesen építették fel ehhez a társadalombiztosítást és a segélyezési rendszert. A szociálpolitikai juttatásokat is rájuk szabták ki. A cigányság nem tud országot működtetni, egy másik nép szükséges ahhoz, hogy előteremtse a megélhetéséhez szükséges javakat. A gazdatest. Egy földi sci-fi rajzolódik ki. A cigányságot a hazai és nemzetközi zsidóság pörölyként alkalmazza, és már el is kezdte a magyarságot megsemmisíteni, láthatóan hatásos módszerekkel.

A média hatás

A zsidó kézben lévő média éjjel és nappal sajnáltatja őket. Ha cigányt ölnek az hír, de amikor magyart ölnek cigányok, az tabutéma. Tabu, amiről egy szót sem lehet szólni. Még néhányan emlékezhetnek egy több mint tíz évvel ezelőtti esetre, amikor két magyar gyerek leszúrt egy cigányt egy vasúti sín mellett, valahol az Alföldön. Az ok, hogy a cigány terrorizálta a magyar fiúkat, sőt az egész osztályt, ahova járt. Az RTL azonban egy egész műsort arra áldozott pár nap múlva, hogy bemutassa a hamisított előzményeket, és a terrorista cigány temetését, az elejétől a végéig. Undorító volt, hiszen a halott cigányt mutogatták a koporsóban fő műsoridőben. Persze arról nem szóltak, hogy a cigány miket művelt, mielőtt a srácok megforgatták benne a kést.



A semmittevéstől híznak, agresszívak, fialnak a mi pénzünkből

Az olaszliszkai esetet is úgy próbálták beállítani, hogy egyetlen család megvert valakit, és belehalt. Persze azt nem mondták, hogy az egész cigánysor rugdosta a szerencsétlen tanárt. És ott van a rengeteg, manapság már ezerszámra tehető eset, amikor magyarokat gyilkoltak, vagy kínoztak meg ezek a vadállatok. Ezeket a média módszeresen eltussolja, és semmi sem mehet ki, főleg nem az, hogy cigány az elkövető, vagy kreol bőrű. Találtak szinonimákat, amivel helyettesíteni lehet a cigány szót. Fiatalok szó használatos, ha csoportos cigány elkövetőkről van szó. Ha fiatal egyénről, akkor kisfiú, vagy kislány. Cigány tömegverekedés helyett családok szólalkoztak össze, vagy az elkövető és népes rokonsága mondat a menő. A cigány szó tabu. A média nem használhatja. Ha a hírt nem lehet elhallgatni, takarni kell, hogy cigányokról van szó.



A cigányjogvédő zsidók, nekik mi nem számítunk

A bújtatott etnikai tisztogatás

Az ország egyes területeit teljesen megszállják. Mondhatjuk, hogy az etnikai tisztogatás elkezdődött, egyéb módszerekkel. Persze ölnek és gyilkolnak, agyonvernek és kínoznak. Na de ezt csak úgy nem lehet! Ehhez a hátteret, méghozzá tökéletes hátteret kell biztosítani. Magyarán a végrehajtáshoz szükséges alapvető feltételeket elő kell állítania a megszállt politikai hatalomnak. A kérdés, hogyan?

Első körben szét kellett verni a magyar családokat, főként a nemzet és kultúramegtartó magyar paraszti családokat. A szocializmus alatt elindult a vidék szétverése. A fiatalokat kiszakították családjaik köréből, a faluból és a városba csalták. Kaptak lakást és munkát, de elszakították őket a paraszti világból és lassan, de biztosan városiakká változtatta a rendszer őket. A folyamat lassan, de biztosan a vidék egyes részeit kiüresítette, és a fiatalokat eltüntette a falvak egy jelentős részéből. Ezek jórészt már csak néhányszor jártak haza, az egykori falvaikba, de a gyerekeik még ennyit sem a későbbiekben.

A tanyák fizikai megsemmisítése pedig általánossá vált ekkor. A magyarok szépségekkel teli szabadságának a jelképe a tanya, a tanyavilág a totális megsemmisítés célpontjává vált. Az első csapás tehát megtörtént a szocializmus alatt. A vidék kiöregítése megindult.

A második körben a még megmaradt vidéki fiatalságot gazdaságilag a munkanélküliség fegyverével ellehetetlenítették, és a lakóhelyéről való elköltözésre, bizonyos esetekben külföldre kényszerítették. A vidék jó része elnéptelenedett és kiöregedett. Az öregeket pedig a rendszer felhasználta, felhasználta az egész magyarság megfélemlítésére. Aljas módszerekkel cigányokkal kezdte megszórni az integráció nevében a kiöregedő falvakat. És ezzel elkezdődött a terror, és az etnikai tisztogatás. A cigányok szocpolos házaikat megkapva már csak arra koncentráltak, hogy mit lehet ellopni a magyaroktól, bármi áron.

Mindenki emlékszik arra, hogy a megélhetési bűnözés mögé bújva a cigányok mindent megtehettek korábban és ma is. Sőt mivel kiszúrták a főleg egyedül élő öregasszonyokat, rájöttek arra, hogy ezek kirablása is egyszerű és sok esetben nagyobb hasznot hoz, mint az egyszerű tyúklopás. A vidék folyamatosan lepusztult e miatt, hiszen minden, ami mozdítható volt, azt vinni lehetett. Ezért váltak a vidék szőlői és földjei parlaggá. A korábbi pincesorok romokká, az istállók és tyúkudvarok üressé. Jól megszerkesztett, irányított, és a média által fedezett módszerek ezek.

Az olyan falvakat is előszeretettel szórták meg, ahol élt és él még valamilyen mennyiségben fiatal. Sok esetben ezeket a cigányokat a magyarok által lakott utcákba telepítették, ahol életerős fiatalság is lakott. Olyanok, akik még gyereket akartak, vagy volt már nekik. Olyanok közé telepítették ezeket a semmirekellő élősködőket, ahol még a magyar szomszéd művelte a kertjét és a fáit, illetve volt jószága. A kertek és a fák ezután a cigány pusztítás célpontjai lettek és így sok kertben itt is megszűnt a termelés.

Az iskolák elcigányosodtak, és mivel nem lehetett és manapság sem lehet szegregációt alkalmazni, a tanítás és tanulás lehetetlenné vált. A magyar gyerekek verése mindennapos lett. A cigányok kifosztották, megalázták és megalázzák őket.

Magyarán a nagyszülők szintjétől a szülőkön keresztül a kis gyerekekig mindenkit elért a zsidók által jól irányított cigányterror. Egyes magyarok körében, akik ebben a cigánytengerben éltek és élnek, megindult az elcigányosodás és a faji keveredés folyamata. Általában a magyarság deklasszált rétegeiben jellemző leginkább ez a negatív folyamat.



Kortól és nemtől függetlenül ütik-verik a magyarokat a cigányok

És mennyibe kerülnek a cigányok? Mibe kerül nekünk ez a semmirekellő réteg? Nem érdemes számolni, hiszen még körülbelüli összeget sem lehet megállapítani. Nemcsak a kifizetett segélyeket kell nézni, hanem a melléjük megítélt egyéb juttatásokat első körben. A másik, hogy az egészségügy ellátja őket, persze nulla forint társadalombiztosítási befizetés mellett. Nem szólva arról az összegről még, amit a rendőrség költ rájuk. Tele van velük a börtön és az árvaház. Ingyen utaznak, lopják az áramot és a vizet. A közművek kintlévőségeinek a nagy részét ők okozzák. (Mi pedig fizetjük!) Lebontanak mindent, amit nem lehet mozdítani. Kiirtják az erdőinket, elpusztítják természeti értékeinket. Illegális bányákat nyitnak, ahol lopják a szénvagyont, de külszíni vasércbányát is dézsmáltak már az ott található ásványok miatt. És persze a betörések, lopások, gyilkosságok, csalások ezrei évente.



Csak a jéghegy csúcsa

Napokig lehetne sorolni, hogy milyen károkat okoz ez a sáskahad. Mellesleg, ha erre a biológiai fegyverre fordított összegeket egy normális állam a magyar fiatalságra költené, akkor ez hány magyar gyerek születéséhez vezethetne? Ez is felbecsülhetetlen.


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/2345-a-ciganysag-mint- eszkoez-a-zsido-maffia-kezeben?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csúcsra jár a döbrögista hülyeséggyár
  2013-11-26 17:06:58, kedd
 
  Csúcsra jár a döbrögista hülyeséggyár

Ha ezt a némethszilárdi döbrögista ötletet a lakógyűlésekről elolvassuk, csak hihetetlenkedünk! Hogy ilyesmi megtörténhet?! Hát ha a zemberek nem veszik észre a pénztárcájukon-kötelező tömeggyűlést kell összeröffenteni azért, hogy elmondják nekik: KEVESEBBET FIZETTETETEK!-VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE!
-Hát ettől az ötletgazda Németh Szilárdtól nem is lehet mást várni! Aki Döbrögiről ir imát-attól már minden kitelik!
Az ima így szól:
,,Az Úr legyen előtted, hogy igaz útra vezessen Téged.
Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon Téged.
A Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen Téged a gonosz álnokságtól.
Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel és kihúzzon Téged a csapdából.
Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon Téged, ha szomorúság nehezedik Rád.
Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen Téged, ha ellenség ront Rád.
Az Úr legyen fölötted, hogy áldás szálljon Rád.
Így áldjon meg Téged a jóságos Isten!"
Ha pedig már a lakókat kötelező jelleggel összeterelik, akár ki is oszthatnak mindenkinek egy-egy ilyen fohászt! Amit a következő kötelező lakógyűlésra be kell tanulni, és fel kell mondani! (Aki nem tudja felmondani-annak a családja háromszoros rezsit fizet!)
“...Megkezdik a vitát a lakásbérleti törvény módosításáról is. Ezzel a tervezettel azt tennék lehetővé, hogy ha nemzetbiztonsági érdek megkívánja, felmondható legyen a bérlet..."
-Na!-ez egy érdekes törvény lesz! Miféle nemzetbiztonsági érdek kivánhatja azt meg, hogy valakit kidobjanak a bérelt lakásából? Tán' ha egy döbrögista CSALÁDTAGNAK (vagy a maffiacsalád-tagjának) nem tetszik a szomszéd pofája-kivághatják a bérleményből? Vagy ha egy ellenmaffiában érdekelt politikus tagadja a rezsicsökkentés áldásos hatásait a szomszédok előtt! Az már igen komoly nemzetbiztonsági kockázat!
Csúcsra jár a döbrögista hülyeséggyár! Ez már egyszerűen hihetetlen! És mindez Magyarországon!


Kötelező lakógyűléseket kell összehívni, ahol bemutatják a rezsicsökkenést
2013. 11. 26. 12:30|Utolsó módosítás: 2013. 11. 26. 12:59

Mik ezek?

Kötelező lesz a társasházakban tájékoztatni a lakókat, mekkora megtakarítást értek el a közös költségben a rezsicsökkents miatt, sőt, még lakógyűléseket is össze kell hívni, ahol ezt a spórolást bemutatják. Az erről is rendelkező törvényjavaslatról ma délelőtt kezdődött meg a tárgyalás a Parlamentben.

"Azt tapasztaltuk a hozzánk érkezett leveleken, lakossági fórumokon, hogy (...) a lakótelepi közös helyiségeken az emberek nem tudják, nem tájékoztatják őket, hogy mennyi van a számlájukon, mennyit spóroltak meg a rezsicsökkentés miatt" - mondta Németh Szilárd , a javaslat benyújtója. A fideszes képviselő szerint tudnak arról, hogy több társasházban politikusi biztatásra nem tájékoztatták külön a lakókat, mit jelent a rezsicsökkentés számukra. Ezért február 15-ig a közös képviselőknek ki kell írniuk, mennyi a megtakarítás, a lakóknak pedig kötelező lakógyűlésen kell részt venniük, ahol bemutatják a rezsicsökkentés hatását.

Megváltoztatják a kötelezően előírt számlaképet is. "A Magyar Posta nem képes elolvasni a címzésen a Times New Roman betűtípust, ezért a törvényjavaslatban ezt kijavítottuk Arialre, remélem, ezzel már a Postának is megnyugvást okozunk" - mondta Németh Szilárd.

A közös képviselő büntetést kap, ha nem rakja ki a rezsicsökkentés hatását összesítő papírokat. A bizottsági álláspontban ezt úgy indokolták: “egyetlen társasházi lakó sem eshet politikai harc áldozatává, ezért kötelező lesz a tájékoztatás, ha olyan önkormányzat van, ami nem szimpatizál a rezsicsökkentéssel, nem lesz mód arra, hogy ezzel trükközzenek".

“Ha valaki nem elég lelkesen dicséri önöket, jön a fogyasztóvédelmi hatóság, és megbírságolja a közös képviselőt" - fordult Józsa István (MSZP) a kormánypártiak felé. Az LMP-s Ertsey Katalin pedig arról beszélt: azt is be kéne mutatni, 2010 óta mennyivel nőttek valójában az energiaárak és a megélhetési költségek. "Eddig is támogattuk közpénzből az önök propagandáját, de most átléptek egy határt (...) ez olyan durva behatolás a magántulajdon szférájába, amilyet nem engedhet meg magának egy kormány sem" - folytatta.

A Parlament ma délelőtt szavazott a 2014-es költségvetés módosított főszámairól: az eredeti tervekhez képest 60 milliárddal nagyobb, 2,9 százalékos lenne a hiány így. Megkezdik a vitát a lakásbérleti törvény módosításáról is. Ezzel a tervezettel azt tennék lehetővé, hogy ha nemzetbiztonsági érdek megkívánja, felmondható legyen a bérlet. Elkezdődik az általános vita a hitelintézetekre, pénzügyi vállalkozásokra, valamint fizetési szolgáltatókra vonatkozó szabályozások átalakításáról, az országos fejlesztési és területfejlesztési koncepcióról, valamint egészségügyi törvények módosításáról, és az Európa Tanács egészségügyi termémek hamisításáról szóló egyezményének kihirdetéséről. Ezen kívül kilenc törvényjavaslatnak a részletes vitáját is megtartják ma.

Szerző: Sztojcsev Iván

http://www.vg.hu/kozelet/politika/kotelezo-lakogyuleseket-kell-osszehivni-ahol-be mutatjak-a-rezsicsokkenest-416699
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 2490
  • e Hónap: 19283
  • e Év: 152200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.