Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Krisztus Király ünnepe és advent
  2013-11-27 20:05:59, szerda
 
  Krisztus Király ünnepe
Érdekesség

1570 óta olvassuk az egyházi év első vasárnapján az utolsó ítéletről szóló evangéliumi részt. Azelőtt évszázadokon keresztül Jézus virágvasárnapi bevonulását olvasta az egyház. Ennek szimbolikája: ,,Ahogyan egykor királlyá kiáltva vonult be Jeruzsálembe, úgy vonul be az idő szent uralkodójaként az egyházi esztendőbe."

Advent - Úrjövet
Advent szó jelentése: első hivatalos megjelenés, hivatalba lépés, uralomra jutás. Az Epifánia fordításaként is használták. Az 1. század keresztény írásaiban: Krisztus hozzánk, emberekhez való eljövetele, először a Megtestesüléskor testben, majd dicsőséges újrajövetele a világ végén.

Advent kialakulásának története

Az "Ős-Advent" Galliában: A 4. században a Vízkereszt (Epifánia) előtt volt 3 hét előkészületi idő, mivel Epifániakor kereszteltek. Az 5 században az advent eltolódott karácsony elé.

Rómában az 5-6. században: Nagy Szent Gergely négy adventi vasárnapot írt elő. Az advent központi témája Krisztus testben való eljövetele volt.

A 12. századtól jelen van az eszkatológikus várakozás is, és emiatt van bűnbánati jellege.

Az adventi idő értelme középkori írók szerint

A négy hét Krisztus négy eljövetelére utal: testben Betlehemben, minden nap a lelkünkben, minden ember halálakor és teljes méltóságában a világ végén.

Szent Bernát három Úrjövetról szól: emberekhez, emberekben és emberek ellen.



Advent ünneplése

December 16-ig az eszkatológikus várakozás ideje van. Első adventi prefáció: "amikor eljön dicsőséges fényében...".

A december 16-24 közötti idő Jézus születésére készít elő. Második adventi prefáció: "születésének szent ünnepét örvendezve várjuk".



Az öröm és a bűnbánat ideje
Öröm, természetesen a Megtestesülés miatt. Az Ige megtestesülése jelzi az emberiség új megszületését, emberiből istenivé válását. Ahogyan Lyoni Szent Ireneusz írja: Isten Fia "határtalan szeretetéből az lett, amik mi vagyunk, hogy bennünket azzá tegyen, ami ő" (V praef.). Az első lépés Istené. "Jézus Isten kezdeményezése, Isten leszállása és eljövetele hozzánk, emberekhez." A Megtestesülés a Megváltás kezdete is. Megváltottak vagyunk, Isten gyermekei! Kérjük a Szentlelket, hogy átélhessük ezt ebben az adventben, és hogy fakasszon a szívünkben mély és egész lényünket átjáró örömet!

Bűnbánati jellege Jézus Krisztus második eljövetelének várásából fakad. Készület az utolsó ítéletre. Az első keresztények azonban nem félelemmel várták az Urat, hanem ujjongással. Szilárd volt bennük az a bizonyosság, ami a miénk is: azzal a Királlyal fognak találkozni, aki szeretetből megtestesült, meghalt és feltámadt értük. János első levelében ezt olvassuk: "Tudjuk azonban, hogy amikor meg fog jelenni, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt, amint van. Mindaz, aki ezzel a reménységgel van iránta, megszenteli magát, mint ahogy ő is szent" (1Jn 3,2b-3). Adventi bűnbánatunknak és önmegtagadásainknak ez legyen a célja!

Az advent nagyon jó idő arra, hogy emlékeztessük magunkat az Úr tetteire, felszítsuk a vágyat Isten országának beteljesedése után és megújítsuk az elköteleződésünket. Kérhetjük a Szentlelket, hogy - abban a hivatásban, elköteleződésben, amelyet Istentől kaptunk - újítsa meg odaadásunkat, szeretetetünket; növelje hűségünket és erősítse meg hitünket és reményünket!

Krisztina cb nővér

 
 
0 komment , kategória:   Hit és vallás- versek,idézete  
Maga a szeretet gyógyit
  2013-11-27 19:58:09, szerda
 
  Tudnod Kell
Ha elkezdesz spirituális síkon élni, rájössz majd, hogy tested és elméd Isten eszközeivé válnak, amivel képes vagy a beteg vagy sérült emberek számára egyfajta tudatosságot kölcsönözni és közvetíteni.

Ilyenkor valójában a betegséggel vagy sérüléssel szembeni megbocsájtás lehetőségét kínálod fel nekik.

A gyógyulás akkor következik be, amikor saját gyógyító erőnkhöz spirituális tökéletességünkbe vetett hittel és feltétel nélküli szeretettel közelítünk.

Nem a gyógyító gyógyít. Ő csupán a feltétel nélküli szeretet és a spirituális tudatosság magasabb energiáinak segítségével megbocsájt a sérülésnek, miközben Isten kezébe helyezi a folyamatot.
Amikor spirituális tökéletességed megerősíted, azzal a világegyetem törvényét hívod életre. Hogyan? Kételyeid és félelmeid feladásával, egód félreállításával és a létezés alapelvének megélésével (mivel a gondolatokból valóság lesz). Gondolataid és mentális világod hozzák létre az illúziót, mely szerint a betegség valóságos.

A spirituális tökéletességről alkotott gondolataid teszik lehetővé a gyógyító erők működését önmagadban és másokban egyaránt.
Itt arról a tudatosságról beszélünk, hogy egy gyógyítónak el kell fogadnia az elme és a test spirituális tökéletességét, illetve a megbocsájtásra váró sérülések spirituális tökéletességét.

EGYSZÓVAL KIFEJEZVE MAGA A SZERETET GYÓGYÍT.

Ne felejtsd el, hogy a szeretet ellentéte a félelem, és hinni a félelemben annyit jelent, mintha hinnénk a betegségben, mint második számú hatalomban.
Emlékezz rá, hogy a ,,tökéletes szeretet minden félelmet elűz", és minden betegség és sérülés a félelembe van beágyazva; félelmünk attól, hogy elkülönülünk az isteni hatalomtól.

Bárki lehet gyógyító, aki megérti, hogy ő csupán egy eszköz - mondhatni csatorna -, amelyen keresztül a tökéletes szeretet eljut a beteghez.
Amikor beteg vagy, lekapcsoltad magad saját gyógyító képességedről, magyarán elvesztetted a kapcsolatot gyógyító forrásoddal.

Gyógyító képességeid életre keltéséhez csupán csatlakoznod kell újra ehhez a Forráshoz.
Gyógyítóként folyamatosan kapcsolatban állsz az egység egészével; soha nem leszel a szeparáltság hiedelmének áldozata - ez a hiedelem szolgáltat alapot a betegségnek.
Amikor egy másik ember betegségét érinted a Szellem energiájával vagy a Forrással, azzal aktiválod a kapcsolatot, és elősegíted a gyógyulás folyamatát.

Ilyen értelemben gyógyító vagy, bár senkit sem magad gyógyítasz valójában. Még a folyamat működési elvét is felesleges megértened.
Amikor másoknak segítesz saját gyógyító Forrásuk felismerésében, nemcsak a gyógyulást segíted elő, de a jövőbeni betegségeiket is segítesz megakadályozni.
Ez nem valami csoda, hanem a dolgok rendje.

Ahogy Aquinói Szent Tamás mondta:
,,A csodák nem azoknak jelek, akik hisznek, hanem azoknak, akik nem hisznek."

Forrás
 
 
0 komment , kategória:  Tudnod Kell  
Tepsis csirkecomb zöldség
  2013-11-27 17:48:49, szerda
 
  6 db csirkecomb

frissen őrölt fekete bors
700 g burgonya
200-250 g lilahagyma, mogyoróhagyma, fehér hagyma, vegyesen
8 gerezd fokhagyma
400 g csicseriborsó (konzerv)
150 g bio kukorica (konzerv)
150 g borsó (fagyasztott)
150 g fekete olívabogyó
1 csokor petrezselyem

elkészítés

A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 2200 Ft
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Tarhonyás füstölt csirke
  2013-11-27 17:46:55, szerda
 
  Hozzávalók:
1 füstölt csirke, 30 dkg tarhonya, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál házi ételízesítő, só, bors, petrezselyemzöld

Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a feldarabolt csirkét, megszórjuk borssal meg apróra vágott petrezselyemzölddel és felöntjük egy kevés vízzel. Lassú tűzön megpároljuk és bő szaftjára sütjük. A tarhonyát egy serpenyőben zsiradék nélkül addig pirítjuk, míg világosbarna színe lesz. Felöntjük vízzel, megszórjuk a sóval meg a borssal és puhára főzzük. A tarhonyát egy tepsibe simítjuk, a hús szaftját ráöntjük és kirakjuk a csirkehússal. 15 percre forró sütőbe toljuk.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 4204
  • e Év: 54995
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.