Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2013-11-28 23:59:27, csütörtök
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Mikulás csizmák
  2013-11-28 23:59:10, csütörtök
 
  Hozzávalók:
kb. 30 darabhoz:

A tésztához:
10 dkg (süthető) marcipánmassza
20 dkg vaj, vagy Rama
8 dkg kristálycukor
csipetnyi só
25 dkg finomliszt

A színes cukormázhoz:
1 tojásfehérje
15-20 dkg porcukor
2-3 evőkanál citromlé
piros és zöld ételszínezék
cukorgyöngyök
10 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál napraforgóolaj
vagy a fenti kettő helyett csokoládés dekortoll

Elkészítés:
A durvára reszelt marcipánt, a felkockázott vajat, a lisztet, a csipetnyi sót és a cukrot gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.

A pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd csizma kiszúrókkal szaggatjuk.





Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.





A porcukrot a tojásfehérjével kikeverjük, adagolunk bele citromlevet is. Akkor lesz jó, ha a keverő kanalat kiemelve már nem folyik le róla könnyedén. Kb. 1 evőkanálnyi fehér mázat nejlonzacskóba adagolunk, kis lyukat vágunk a sarkába, és a csizmák szárát ezzel festjük meg, díszítésképpen cukorgyönggyel megszórjuk.
A maradék fehér mázat kétfelé vesszük, a felét pirosra, másik felét zöldre színezzük. A csizmákat ezekkel a színezett cukormázakkal, szintén nejlonzacskó segítségével, megfestjük, majd hagyjuk megszáradni.





Addig vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét (1-2 evőkanál napraforgóolajat adunk hozzá), és a színes máz száradása után, nejlonzacskó segítségével az olvasztott csokival csizmasarkat és cipőfűzőt rajzolunk (ezt kiválthatjuk csokoládés dekortollal).





Megjegyzés:
A receptet és a fotót HossoAni küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Házi zabfalatok
  2013-11-28 23:57:55, csütörtök
 
  Házi zabfalatok

Hozzávalók:
30 dkg zabliszt
20 dkg zabpehely
10 dkg magkeverék (lenmag, napraforgómag, szezámmag stb.)
2 evőkanál méz
pici fahéj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál szódabikarbóna
annyi tej, hogy az egészből tészta állagú massza legyen
2 evőkanál olívaolaj
pár szem durvára tört dió

Elkészítés:
Az elkészítés nagyon egyszerű: a hozzávalókat összekeverjük (vigyázzunk, a tejet lassan adagoljuk, inkább fokozatosan öntsük hozzá, a tésztával érdemes pár percet várni, mert a zablisztnek és a zabpehelynek is kis idő kell, hogy bedagadjon), majd az így kapott tésztából kis lapos, kerek korongokat formázunk.

Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt forró sütőben aranybarnára sütjük.





Jó étvágyat! :)

Megjegyzés:
Én megszórtam a kekszek tetejét is magkeverékkel és dióval. Minél barnábbra sül a keksz, annál finomabb. Magkeverék helyett lehet beletenni mazsolát vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt apróra darabolva!

A receptet és a fotót Didikebaba küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Olasz ricottás gyümölcskenyér
  2013-11-28 23:30:10, csütörtök
 
  Olasz ricottás gyümölcskenyér

Hozzávalók:
10 dkg fenyőmag
10 dkg mazsola
5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg kandírozott citromhéj
5 evőkanál fehérbor
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál édesköménymag
1 citrom reszelt héja
8 dkg cukor
25 dkg ricotta
1 tojás
1 tojássárgája
10 dkg lágy vaj, vagy Rama

Valamint:
10 dkg vaj, vagy Rama
5 dkg porcukor
5 dkg fenyőmag
2 evőkanál vagdalt pisztácia

Elkészítés:
A fenyőmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A mazsolát beáztatjuk a borba.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, a fűszerkeverékkel, az édesköménnyel, a citromhéjjal, a cukorral. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a tojássárgáját, a lágy vajat, és alaposan összedolgozzuk. Belekeverjük a fenyőmagot, a mazsolát, a kandírozott narancs- és citromhéjat.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából nagy koszorút formázunk, a tepsire tesszük, és a sütőben kb. 1 órát sütjük.

A tetejére a vajat megolvasztjuk, és a meleg kalácsot megkenjük vele. A fenyőmagot itt is megpirítjuk, a kalácsot megszórjuk a porcukorral, a fenyőmaggal, a pisztáciával.





Megjegyzés:
Fotó: Springerpics

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sárgarépasaláta grépfrúttal
  2013-11-28 23:10:34, csütörtök
 
  Sárgarépasaláta grépfrúttal

Hozzávalók:
4 vastagabb szál sárgarépa
1 grépfrút
3 dkg napraforgómag
1 evőkanál tökmagolaj
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál méz
késhegynyi őrölt ánizs

Elkészítés:
A lekapargatott sárgarépát finomra reszeljük. A grépfrútot keresztben kettévágjuk, a hártyákból a gyümölcs gerezdjeit kiskanállal kiemeljük. A tökmagolajat kikeverjük a citromlével, majd mézzel és késhegynyi őrölt ánizzsal ízesítjük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, leöntjük a mártással és legalább 20 percig érleljük. Hántolt napraforgómaggal meghintve, előételként kínáljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Krumplis rakott fasírt
  2013-11-28 23:00:21, csütörtök
 
  Krumplis rakott fasírt

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
4 zsemle
7 db tojás
1 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
70 dkg héjában főtt burgonya
4 dl tejföl

bors

Elkészítés:
Hagymát kevés olajon megpirítjuk. A darált húsból fasírtmasszát készítünk 2 tojással és fűszerekkel. Megfőzünk 5 db tojást. A fasírtmassza felét egy kiolajozott tepsibe terítjük. Erre a karikára vágott krumpli jön, megsózzuk, majd beterítjük a hagymával. Erre a karikára vágott tojást rétegezzük, amit szintén megsózunk, rálocsoljuk a tejfölt, végül rásimítjuk a maradék fasírtmasszát. Tetejét megkenjük olajjal vagy tojássárgájával.

Előmelegített sütőben lefedve megsütjük, majd a végén a tetejét kissé megpirítjuk.





Megjegyzés:
Szeretem a rakott jellegű ételeket, mert laktatóak, és minden bennük van, ami finom. :)

A receptet és a fotót Scsilluka küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kapros karfiolleves
  2013-11-28 22:47:16, csütörtök
 
  Kapros karfiolleves

Hozzávalók:
1 marék kockázott bacon
1 kis szál póréhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kis fej karfiol
1 csokor kapor
1 leves kocka
ételízesítő
házi tarhonya
tejföl
kicsi liszt

Elkészítés:
A bacont lesütjük, majd rádobjuk a zölségeket. Felengedjük vízzel, ízesítjük. Ha felforrt, beleszórjuk a házi tarhonyát. Ha megfőtt a karfiol, tejföllel és a liszttel behabarjuk. Az arányokat persze ízlés szerint lehet módosítani.

Megjegyzés:
Valóban pofon egyszerű, és a családomban nagy sikert arattam vele. Kicsit a palóc levesre emlékeztet.

A receptet Bozsák Andrea küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 5141
  • e Hónap: 10179
  • e Év: 139886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.