Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Heti útravaló Müller Pétertől - 98. rész
  2013-11-06 23:21:33, szerda
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 98. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. Ezt az útravalót már korábban is megosztottam veled, most egy másik megközelítésben tolmácsolom neked.

"Nincs jobb ellenszer bánat ellen, mint rá se gondolni."






Lehet ezt? Lehet nem gondolni rá, hogy bánatos vagyok? Hogy szomorú? Rosszkedvű? Lehet nem gondolni rá, ha valami lehúz? Lehet!

Az ősi Kelet bölcsei azt mondják: lehet. Az ember lelkiállapotainak ura is lehet, nem csak áldozata. Mi már nem ismerjük ezt az ősi tudást. Utoljára akkor tapasztaltuk, amikor kiskorunkban, ha elestünk, beütöttük a térdünket, és bőgni kezdtünk, apánk csörgetni kezdte orrunk előtt a kulcscsomóját... "Jé - mondta -, jaj, de érdekes, gigling-galang!"... és elfelejtettünk sírni és zokogni. Bámultuk a kulcscsomót, és hallgattuk a csörgését.

Az ember ott van, ahol a figyelme. Ha a sebedre figyelsz: ott vagy. Ha a szomorúságodra: ott vagy. Ha valami nagy csalódás ért, veszteség vagy hűtlenség, figyelmed a csalódásnál időzik, és energiával táplálja az érzéseidet. Újra és újra ismétli magában, kiszínezve, és képzelettel tovább szőve az eredeti élményt. Sajnálod magad, siratod magad, s betölti egész lelkedet a szürke-lila düh és komorság és keserűség.

Az érzéseink nem önfenntartóak. Szükségünk van energiára. Tápanyagra. Éltető vérre. Figyelemre. Egész lényünket eluralhatja a rosszkedv - és észre sem vesszük, hogy ezt mi magunk tápláljuk. De egy hirtelen jó hír kiránthat a mocsárból.

Egy levél. Egy jó szó. Bár az utóbbi kevés hozzá, mert valójában szeretünk a rosszkedv mocsarában henteregni - van abban valami kéj is. Van bennünk egy öntudatlan, lomha víziló, aki nem szívesen mászik ki a napfényes partra. Ezért - figyeld meg - egy baráti jó szó, bölcs tanács, esetleg egy szeretetteli simogatás már-már kicsalna a rosszkedvedből, de visszahúz a mocsár.

Nem jó szenvedni. De néha szeretünk, mégis. Érzelmeink legyőzik az öntudatunkat. Főleg akkor, ha nem vagyunk önmagunk urai.

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
1 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
3 szupergyümölcs, ami megvédhet a náthától!
  2013-11-06 23:13:21, szerda
 
  3 szupergyümölcs, ami megvédhet a náthától!

Mindannyian tudjuk, hogy hidegben fontos a C-vitamin pótlása, ám nem ez az egyetlen vitamin, ami segíthet a meghülés és az influenza távol tartásában!

Közeleg az influenzaszezon, így nem árt felvérteznünk magunkat a vírusok támadásával szemben. Íme 3 finom gyümölcs, amiből mindannyiunknak többet kellene fogyasztani, mert visszaverhetik az alattomos kórokozók támadásait!

Grépfrút


Gazdag vitamin- és antioxidáns-forrás, emellett remek méregtelenítő gyümölcs. Védi a szívet és az érrendszert, pektintartalmánál fogva csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet. Magja rendkívül keserű, ezért nem tanácsos szétrágni. A belőle készült kivonatot viszont érdemes táplálékkiegészítőként fogyasztani, mivel rendkívül jó vírus-, gomba és baktériumölő szer. Számos kórokozót képes kitessékelni a szervezetből, de alkalmazhatjuk akkor is, ha nem vagyunk betegek, ugyanis kiemelkedő szerepet játszik a megelőzésben. Fogyaszthatod frissen facsart lé formájában, vagy gerezdekre szedve salátában, köretként. Hámozásakor nem kell gondosan ügyelned arra, hogy a héjjal együtt eltávolítsd a fehér részeket is, mivel azok nagy mennyiségben tartalmaznak a szíved számára hasznos anyagokat.






Áfonya

Bár legtöbbször lekvár formájában vagy süteménybe sütve találkozhatunk vele, önállóan, hőkezelés és édesítés nélkül is finom. Ráadásul így értékes anyagai sem veszítenek hatékonyságukból. Kiemelkedően sok antioxidánst tartalmaz, amely nemcsak az öregedéssel szemben nyújt védelmet, hanem az érfalakat is erősíti, fokozza a szervezet tápanyagellátását és jótékonyan hat a szív működésére. Gyulladáscsökkentő hatása is ismert, sőt a tőzegáfonya kifejezetten ajánlott a gyakran makaccsá váló és nehezen enyhíthető húgyúti fertőzések kezelésére, megelőzésére. Alaposan megmosva önmagában, müzlihez, joghurthoz keverve is fogyaszthatod, de gyümölcsturmixba vagy frissen facsart juiceba keverve is mennyei!


Szőlő

Bővelkedik antioxidánsban, hatékonyan szembeszáll a sejtek öregedéséért, károsodásáért felelős szabad gyökökkel. Erősíti a vérereket, és kedvezően hat a szív működésére. Kiváló méregtelenítő és bőrszépítő. Gazdag értékes flavonoidokban és káliumban, tisztítja a vesét és a májat. A magjában található olaj szintén egyedülálló tulajdonságokkal bír, ezért ha gyomod nem érzékeny rá, edd meg azokat is! A vörös szőlőnek magasabb az antioxidáns tartalma, mint fehér színű változatának.

Forrás:www.elixironline.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tojásos nokedli fejes salátával
  2013-11-06 12:47:16, szerda
 
  Tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4-5 dl víz
1 tojás
2 csipet só
A rántottába:
8-10 tojás

Elkészítés:

1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
2.) Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Berlini tejbegríz-gombóc karamellszósszal
  2013-11-06 12:44:11, szerda
 
  Berlini tejbegríz-gombóc karamellszósszal

Hozzávalók:
8-10 evőkanál búzadara
1,3 liter tej
2 csomag vaníliás cukor
3 egész tojás
25 dkg cukor
1 evőkanál liszt
2 dl víz

Elkészítés:
Közepes keménységű tejbegrízt főzünk 1 liter tejből. Belekeverünk 2 csomag vaníliás cukrot, majs 10 dkg cukorral felvert 3 tojásfehérjét. Gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot a grízbe, majd félretesszük.

15 dkg cukrot karamellizálunk, amit felengedjük 2 dl vízzel. A 3 tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál liszttel és 3 dl tejjel. Hozzáöntjük a cukros vizet, és addig főzzük, míg krémessé válik.

Tálaláskor a grízből gombócokat szaggatunk, és a karamellszósszal leöntjük. Melegen és hidegen is fogyasztható.





Megjegyzés:
A receptet Bajzik Ernőné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Káposztás-tojásos nokedli
  2013-11-06 12:40:45, szerda
 
  Káposztás-tojásos nokedli

Hozzávalók:
50 dkg kész vagy friss apró nokedli (galuska)
4 tojás
20 dkg savanyú káposzta
1 kis fej vöröshagyma

bors
ételízesítő
vaj

Elkészítés:
Serpenyőben picit megpirítjuk a felkockázott hagymát olvasztott vajon. A savanyú káposztát kissé felaprítjuk, hozzáadjuk. 5 percig fonnyasztjuk, és ízlés szerint borsozzuk. A nokedlit hozzákeverjük, majd az ételízesítővel felvert tojást ráöntjük, és jól elkeverjük kis gázon. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés:
Szerintem úgy a legjobb, ha kicsit nyákosra hagyjuk a tojás állagát. Hagymás rostélyoshoz a legjobb!!

A receptet Mancika222 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Hamis dörgicsei leves
  2013-11-06 12:38:36, szerda
 
  Hamis dörgicsei leves

Hozzávalók:
30-40 dkg csirke- vagy pulykamell
30 dkg zöldborsó
20 dkg gomba (üveges vagy friss)
petrezselyem
3-4 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 kimagozott fehér paprika
a leves aranyló színéhez 1 paradicsom
só vagy ételízesítő
őrölt szerecsendió
bors
szárnyas leveskocka
olívaolaj a dinszteléshez

Elkészítés:
A répákat pucold meg és karikázd fel, majd kockázd fel a csirke- vagy pulykamellet. Egy mély fazékban hevíts fel olívaolajat, majd tedd rá a sárgarépát és a felkockázott húst. Érdemes már ilyenkor mellé tenni a zöldborsót is. Addig dinszteld kis lángon, amíg a hús kifehéredik, a répa és a borsó sötétebb árnyalatú lesz. Itt veszi át a főszerepet a gomba, amit szeletelve kell belerakni (üveges gomba esetén a levét is ráöntheted, így dúsítva a levest), majd az egészet fel kell önteni vízzel. Ízesísd a fűszerekkel. Pucolj meg egy hagymát, vágd félbe és sózd meg mindkét felét. Így meg tudod akadályozni, hogy a levesben csak a hagymaíz domináljon. Vágj fel egy paprikát, magozd ki, a szeleteket tedd a levesbe. Érdemes a jobb ízhatás miatt szárnyas leveskockát és petrezselymet csempészni a levesbe. Amikor már jól átfőtt a hús, akkor kell a megmosott és keresztirányba bevágott paradicsomot a lébe pottyantani. Most már nem marad más hátra, mint megvárni, hogy jól összeforrjanak az ízek. Ha minden megpuhult, lehet tálalni, akinek esetleg még hiányzik belőle valami, annak a hosszú metéltet ajánlom hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzés:
Ezt a levest egy reklámban látta a párom, aki nagyon szereti a hasát. Elkezdett nyúzni, hogy csináljak neki ilyen levest. Mivel a receptet túl egyszerűnek ítéltem, egy kicsit saját elképzeléseim szerint dúsítottam. Ezért a hamis elnevezés. Mindenkinek ajánlom, mert önmagában is megállja a helyét. Sok sikert mindenkinek a főzéshez!

A receptet Siklósi Kriszta küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Jó étvágyat!
  2013-11-06 12:28:35, szerda
 
  Jó étvágyat kívánok a mai ebédhez!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 296 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 929
  • e Hét: 7730
  • e Hónap: 12768
  • e Év: 142475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.