Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
A félelem
  2013-11-07 14:22:03, csütörtök
 
 


,,A félelem, a megismerés bizonyos fokozatán túl, valóban fölösleges teher, amelyet le kell vetni, hogy a lélek fölszárnyalhasson. Addig azonban szükséges nehezék. Aki súlytalan belül, azt minden ösztönszélroham elsodorhatja. (...)
A halandó ember szemére jótékony fátyol borul, amely elrejti előle az étert megtöltő démoni lények asztrálbirodalmát.
Az elixír azonban áttöri a fizikai lét védőgátjait. Ez még az Adeptusoknál is így történik. Ők azonban előkészültek rá; kiölték lelkükből a démoni tulajdonságokat, s így hatalmat nyertek az asztrállények fölött. De akiben élő lánggal lobog az indulatok máglyája, arra rárontanak, és foglyul ejtik. Saját félelméből, gyöngeségéből fonnak hurkot köréje." (Szepes Mária: Vörös oroszlán)

A félelem az elme terméke és semmi köze a lélekhez, mondta tanítóm. Akár a lélek, akár az elme a lakhelye, az érzések és gondolatok megtisztításával a félelem lehúzó súlya nem képes hatni többé. A félelemtől való megszabadulást segíti a megértés tudatossága.





 
 
0 komment , kategória:  Író - Weöres Sándor   
A félelem olyan.........
  2013-11-07 14:19:34, csütörtök
 
 




A félelem, a megismerés bizonyos fokozatán túl, valóban fölösleges teher, amelyet le kell vetni, hogy a lélek fölszárnyalhasson.

Szepes Mária
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Félelem és szeretet.
  2013-11-07 14:15:10, csütörtök
 
 




A félelem az elme terméke és semmi köze a lélekhez, mondta tanítóm. Akár a lélek, akár az elme a lakhelye, az érzések és gondolatok megtisztításával a félelem lehúzó súlya nem képes hatni többé. A félelemtől való megszabadulást segíti a megértés tudatossága. Ez a misztikus beavatás egyik kulcsa.

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Ne féljünk, mert a félelem a gonosz lélektől van
  2013-11-07 14:13:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Nem szabad elfelejteni, hogy minden félelem
  2013-11-07 14:09:19, csütörtök
 
 
"Nem szabad elfelejteni, hogy minden félelem, szorongás, keserűség - hívás, s ugyanígy a derű, a jókedv és a bizakodás is. S amit következetesen hívsz, az végül odajön hozzád."
Popper Péter

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Az öröm minden félelem ellenszere.
  2013-11-07 14:05:59, csütörtök
 
 
Az öröm minden félelem ellenszere. Akkor bukkan fel a félelem, ha nem élvezed az életet. Ha élvezed az életet, a félelem eltűnik. Légy pozitív, és örülj többet, nevess többet, táncolj többet, énekelj többet. Légy egyre vidámabb és vidámabb, lelkesedj apró dolgokért, még a legapróbbakért is. Az élet apró dolgokból áll, ezért ne várd, hogy valami nagyszerű történjen. Az csak akkor következhet, ha az apró, közönséges, mindennapi dolgokat új elmével kezded megélni, új frissességgel, új lelkesedéssel. Sok ember van a világon, aki elszalasztja, mert mindig valami nagyszerű dologra vár, ami nem tud bekövetkezni. Csak apró dolgokon keresztül következhet be: eszed a reggelidet, sétálsz, fürdőt veszel, beszélgetsz egy barátoddal, csak üldögélsz egyedül, és nézed az eget, vagy fekszel az ágyadon, és nem csinálsz semmit. Ezekből az apró dolgokból áll össze az élet. Ezek az élet alkotóelemei.

Osho.


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Cseppely Zsuzsanna : A félelem
  2013-11-07 14:03:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Félelem és aggódás nélkül élhetünk...
  2013-11-07 13:54:16, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
..félelem..
  2013-11-07 13:48:17, csütörtök
 
 
Fontos, hogy készen állj megfigyelni a félelmet,
tudva, hogy ez a félelem nem te vagy.
A te lényeged azon túl van.
Ha ezt megteszed, a félelem
azonnal feloldódik és eltűnik,
és amint elment, megérkezik
az inspiráció, téged a Paradicsomba vezet,
még ha csak egy rövid pillanatra is!
Amikor megjelenik a következő emlék
vagy kétség, egyszerűen folytasd
az elengedést, pillanatról pillanatra.
Kérlek, hogy amikor megjelenik a félelem,
egyszerűen lélegezz mélyet.
Az első, amit csinálunk, ha megrémülünk,
hogy visszatartjuk a levegőt.,
így ez a kis lépés nagyon segíteni fog
neked a félelmet eloszlatni.

Mabel Katz




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
Félelem legyőzése 7 lépésben
  2013-11-07 13:41:08, csütörtök
 
 
1. Nyugi!

Nemrég vettem részt életem első búvármerülésén. Az egyik szabály nagyon tetszett, és úgy gondolom, remekül alkalmazható bármilyen stresszhelyzetre. Ez pedig a következő: ha baj van, három lépésben kell megoldani. Első lépés: állj meg. Ne kapálózz, ne gabalyodj bele még jobban a szituációba, ne rontsd tovább a helyzetet. Második lépés: lélegezz (mélyeket.) A gyors légzés csak még jobban ráerősít a pánikra. Harmadik lépés: gondolkodj és cselekedj. Miután lenyugtattad magad, lesz erőd végiggondolni a helyzetet és a lehetőségeket.

2. Mi a legrosszabb, ami történhet?

Képzeld el a legrosszabbat ami történhet veled az adott szituációban. Az " és akkor mi van? " kérdéssel bogozd ki a helyzetet és a következményeket.

3. Ne menekülj!

Megfigyelés, hogy ha szembenézünk a félelmeinkkel, akkor kevésbé tűnnek ijesztőnek, mint amennyire elképzeltük. Egy kínos beszélgetés a főnökkel, egy operáció, egy párkapcsolati tisztázás: hónapokig retteghetünk rajtuk, pedig a legtöbbször jobb túllenni és megbirkózni a félelmekkel és cselekedni végre. Valahol olvastam egy idézetet, ami valahogy így szólt: “Életem során olyan dolgoktól rettegtem, amelyek 90%-a sosem következett be. Micsoda időpazarlás"

4. Beszélj róla!

Az általam vezetett önismereti foglalkozások egyik legnagyobb hozadéka a résztvevők számára, hogy végre nem érzik magukat egyedül az általuk kínosnak gondolt problémákkal és meg tudják osztani őket más, hasonló helyzetben lévőkkel. Nagyon fontos, hogy félelmeinkről tudjunk beszélni. Persze nem az állandó nyavajgást értem ezalatt, hiszen a félelmek kimondása pusztán az első lépés, ha nem követi cselekvés és megoldás, akkor leragadunk bennük.

5. Vissza az alapokhoz.

Amikor félelmetes élethelyzetben vagyunk, fontos nem megfeledkezni az alapokról. Ne ronts tovább a helyzeten, figyelj oda a testedre. Igyál elég vizet, egyél rendesen, ha nem tudsz aludni, mozogj! Nagyon sokat javíthatsz a dolgokon azzal, hogy az alapok rendben vannak.

6. Jutalmazd magad!

Ha sikerült szembenézni a félelmeiddel, sose felejtsd el megjutalmazni magad. Megfigyeléseim szerint az emberek többsége nem jutalmazza önmagát, és elfelejtkezik apróbb-nagyobb sikereiről. Mostantól kezdve ígérd meg magadnak: a legapróbb sikereidet is justalmazni fogod!

7. Az élet egy kaland

Akárhány éves is vagy, az életedet mindig meg tudod tölteni újdonságokkal. Egy új könyv, tanfolyam, levelezőtárs színt vihet szürkének érzett életedbe. Ehhez azonban bátorság is kell. Kérned kell, keresned, kutatnod, nem pedig elvárnod másoktól, hogy megtaláljanak és szórakoztassanak. Az életed egyszeri és megismételhetetlen, de a cselekmények benne (házasság, szülés, válás, halál) már mind-mind megtörténtek egyszer, máshol, valaki mással. Ez a felismerés megkönnyebbülést hozhat és erőt a gyógyuláshoz.

Forrás : Link ...







 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A félelemről  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 768 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3424
  • e Hónap: 7830
  • e Év: 63763
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.