|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2013-11-08 17:41:35, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb (ezeket feleztem)
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
8-10 szem új burgonya
2-3 vastagabb szelet füstölt húsos szalonna
só
bors
rozmaring
borsikafű
Elkészítése:
A csirkét jól befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk, hogy a fűszer jól átjárja. Használhatunk fűszerkeveréket is, játszhatunk az ízekkel. Nálam, most inkább az volt a szempont, hogy a hússal együtt sült köret adja meg az alap ízét. A csirkéket tepsibe teszem.
Ezután a burgonyákat 4 részre vágom, a hús mellé öntöm. Sárgarépákat, hagymát nagyobb darabokban melléteszem. Fokhagymát egészben rakom mellé, végül pedig a szalonna szeleteket is a tepsibe helyezem. Az egészet meglocsolom olíva olajjal, majd a friss fűszereket is a húsok közé rakom.
Előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt sül meg. Az íze a répától és a hagymától kellemesen édeskés ízt fog adni. Érdemes kipróbálni! |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-11-08 17:36:03, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg főtt burgonya
50 dkg darált hús
5 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 közepes méretű ecetes uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
Só, bors,
Elkészítése:
A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverek hozzá, hogy a massza formázható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázok és lisztbe megmártva, kiolajozott tepsibe rakom. Tetejét is megkenem olajjal és előmelegített sütőbe mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen saláta illik hozzá. |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2013-11-08 14:02:46, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
2 dl tejszín, 4 dl whisky, 40 dkg sűrített tej, 1 evőkanál instant kávé, 2 evőkanál csokoládé szirup, 1 kávéskanál vanília kivonat
Elkészítése:
Az instant kávét kevét forró tejszínben feloldjuk, majd az összes többi hozzávalót egy blenderben összeturmixoljuk. Azonnal fogyasztható, de egy pár nap érés mindenképp jót tesz neki.
Csokoládé szirup
Hozzávalók:
20 dkg cukor, 1 dl víz, 0,5 dkg dl kakaó, 1 teáskanál vanília kivonat, csipetnyi só
Elkészítése:
a cukrot összevegyítjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a vizet és állandó kavarás mellett 3-4 percig főzzük. Ha besűrűsödött, félrehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a sót és a vanília kivonatot. Üvegbe zárva, 2-3 hétig hűtőben tárolhatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:43:40, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1 l vörösbor, 4 dl rum, 30 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 1 rúd vanília, 2 csillagánizs, 3 db szegfűszeg
Elkészítése:
A bort langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket és addig keverjük, míg a cukor elolvad. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot is, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 2 hétig érleljük.Fogyasztás előtt leszűrjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:42:48, péntek
|
|
|
Kávélikőr
Hozzávalók: 10 dkg jó minőségű kávé( Davidoff Rich Aroma t használtam), 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg cukor, 6 dl 52 fokos alkohol
Elkészítése: a kávét 3 dl vízben felfőzzük, majd leszűrjük. A cukorhoz hozzáadunk 3 dl vizet, addig főzzük, míg a cukor elolvad. Félrehúzzuk és beletördeljük a csokoládét, majd addig kavarjuk, míg elolvad és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt hozzáadjuk a kávét és az alkoholt, majd üvegbe töltjük, lezárjuk és 15 napig érni hagyjuk.
Vanílialikőr
Hozzávalók: 4 dl tejszín, 2 dl vodka, 1 vanília rúd, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése: A tejszínhez hozzáadjuk a félbevágott vaníliát és kikapart magjait valamint a cukrot és felforraljuk. Hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a vodkát és üvegbe töltjük. 15 napig érni hagyjuk a hűtőben.
A két likőrt pohárban egybetöltjük, de külön-külön is lehet fogyasztani. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:41:56, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
5 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 2,5 dl tej, 3 dl sűrített tej, 4 dl vodka, 1 vanília rúd
Elkészítése:
A vanília rúdnak kikaparjuk a magjait, hozzáadjuk a tejhez és felforraljuk. A tojássárgát kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a sűrített tejet és folytonosan kavarva beleöntjük a forró tejbe, majd sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vodkát és üvegbe töltve, felhasználásig hűtőben érleljük. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:41:02, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
8-9 dkg illatos piros rózsaszirom, 7 dl fehér rum, 5 dl jó minőségű vörösbor, 40 dkg cukor, 1 rúd vanília, kis darab fahéj
Elkészítése:
A rózsaszirmokat átválogatjuk, megmossuk és jól zárható üvegbe tesszük. Felöntjük a fehér rummal, az üveget lezárjuk és 15 napig világos helyen tároljuk, naponta egyszer jól felrázzuk. 15 nap után a vörösbort felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a rúdját, a fahéj darabot és addig kavarjuk, míg a cukor elolvadt. Mikor kihűlt rátöltjük a rózsás alkoholra, összerázzuk és most már hűvös sötét helyen, 6 hétig érleljük, néha-néha felrázzuk. Mikor kész van, tiszta gézen átszűrjük és likőrös palackba töltjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:40:07, péntek
|
|
|
Az italt még jun. 24 én, Iván napján készítettem el és pontosan betartottam a receptet. Az érlelés során nem volt túl kecsegtető, beleszédültem már csak az illatától is, aztán Augusztus végén leszűrtem, és sötétre tettem a pincébe. A tegnap mást kerestem és véletlenül került a kezembe, hát felhoztam és kellemesen meglepett. Nagyon finom íze lett, a színe meg csodálatos, amolyan pasis itóka. Ajánlom mindenkinek, jövőre próbálja ki.
Hozzávalók:
1 l szesz (94 fokos tiszta alkohol), 8 szem zölddió, 15 szem meggy, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1 púpozott kiskanál pörkölt kávé, 12 dkg mazsola, 1 narancs reszelt héja, 3 szem szegfűszeg, 1 darabocska fahéj, 75 dkg cukor, 1 l víz
.
Elkészítése:
A zölddiót karikára vágjuk és beletesszük egy nagyobb méretű befőttesüvegbe. Hozzáadjuk a meggyet, a mazsolát, a narancshéjat, a reszelt gyömbért és a darabosra tört pörkölt kávét, valamint a fűszereket. A cukrot feloldjuk a vízben és rátöltjük a gyümölcsre, végül hozzáadjuk a szeszt is. Összekavarjuk és két hónapig meleg helyen érleljük. Ezután gézen átszűrjük, és üvegekbe töltjük. Kellemes, kissé fanyar ízű fűszeres likőr lesz belőle. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:38:31, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
egy 4 dl-es üveg meggykompót, 2 dl meggylikőr, 4 dl rose édes pezsgő, 1 lime, mentalevél
Elkészítése:
A pezsgőspoharakba egy-egy szem meggyet teszünk, majd rátöltünk 50 ml meggykompótlevet és 50 ml meggylikőrt. Beleszorítunk egy-egy cikk lime levét és felöntjük pezsgővel. Meggyszemekkel és mentalevéllel díszítjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
2013-11-08 11:37:10, péntek
|
|
|
A kökényt október végén, november elején kell szedni, amikor már megcsípte a dér, mert akkor kicsit veszít a fanyarságából és édesebb lesz. Mi sokkal hamarabb szedtük, ezért 2 órára betettem a fagyasztóba és utána használtam fel. Természetesen előtte megmostam és megszárítottam.
1 kg kökényt egy 4 literes üvegkannába tettem és kézzel kissé összenyomkodtam a szemeket. Felöntöttem 1 liter 52 fokos gyümölcspálinkával és néha felráztam. 5 hét után leszűrtem, 5 dl vizet felforraltam 40 dkg cukorral, és miután kihűlt rátöltöttem a pálinkára. Minél többet áll, annál jobb. Gyönyörű színe lett és finom, aromás íze van.
A kökény C-vitaminban gazdag , a belőle készített bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő. Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk. Daganatos betegségekben is ajánlott fogyasztani. |
|
|
0 komment
, kategória: Alkohol és likör stb... |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2013. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
193 db bejegyzés |
e év: |
1531 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 771
- e Hét: 4281
- e Hónap: 6176
- e Év: 56967
|
|
|