Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Videó: elkergették Orbán traktorát a kishantosiak
  2013-11-09 19:43:43, szombat
 
 
Videó: elkergették Orbán traktorát a kishantosiak

8 nov 2013

A narancsbárók halálra ítélték a híres biogazdaságot, ám az emberek ellenállnak a fideszes rablóknak.

Riadólánc, traktor, dühös helyiek, hoppon maradt bérlők. Egyre forróbb a helyzet az újrapályáztatott mintagazdaság földjein.

Elüldözték a kishantosiak a traktort, amelyet az egyik új bérlő küldött oda, hogy felszántsa a földet.

Az előzmény, hogy a Fidesz-rezsim “megpályáztatta" (értsd: saját sleppjének juttatta a másét) a sok éve ott működő, hat Margitszigetnyi mintagazdaság földjeit, és az eddigi bérlők egy négyzetmétert sem nyertek. Hétfőn kellett volna átadniuk a területet az új bérlőknek, de nem adták. Már riadólánc is van, traktor is van, elzavarás is van. Tettlegesség még nem volt.



http://magyarhajnal.com/video-elkergettek-orban-traktorat-a-kishantosiak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden huszadik aktív korú magyar ember közmunkás
  2013-11-09 18:44:21, szombat
 
  Minden huszadik aktív korú magyar ember közmunkás
2013.11.09. 18:28 Mária

.

Hatmillió aktív korú közül 300 ezer ember közmunkaprogramban húzza az igát. Ez a 18-61 év közötti korosztály 5 százaléka.

Magyarországon ma a KSH szerint 6.147.907 ember tartozik a 18-61 év közötti korosztályokba. A legfrissebb kormányzati sikerpropaganda szerint jelenleg a közmunkások száma 300.000 fő.

Minden huszadik aktív korú ember, ahelyett, hogy a szakmájában dolgozhatna, közmunkásként vegetál.

A 18-61 éves korosztály 5 százaléka közmunkás.

Minden huszadik aktív korú embernek a becsületesen elvégzett munkájáért még a minimálbér összege se jár. Szakképzettséghez kötött munkát végezve a garantált bérminimum összege, bruttó 114.000 forint helyett 96.800 forintot, szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgoztatva pedig a minimálbér összege, bruttó 98.000 forint helyett 75.500 forintot kapnak.

Egy szakképzett, netán diplomás közmunkás, akit szakképzettséget nem igénylő munkára vezényelnek, bruttó 114.000 forint helyett kap bruttó 75.500 forintot.

"A közfoglalkoztatás idén 300 ezer álláskereső embernek nyújt munkát" - büszkélkedik a Fidesz, amely "segély helyett tisztességes, a közösség számára értékteremtő munkalehetőséget nyújt."

Valójában 734 ezer regisztrált munkanélküli van az országban.

Szintén a KSH adatai szerint 2013. harmadik negyedévében a regisztrált munkanélküliek száma 434 ezer fő volt. Ha a közmunkások száma nem szépítené a munkanélküliségi statisztikákat, akkor a ténylegesen, a valós munkaerőpiacon állást nem találó aktívak száma 434 ezer főről 734 ezer főre emelkedne a statisztikákban.

Ez 12 százalékos munkanélküliséget jelent az adott korcsoportban.

850 ezer ember dolgozna, ha lenne munka

Van a fentebb említettek mellett még legalább 100 ezer semmilyen nyilvántartásban nem szereplő, mindenféle ellátásból kiesett állástalanunk. 300 ezer közmunkás, plusz 434 ezer regisztrált munkanélküli, plusz legalább 100 ezer nem regisztrált állástalan. Az annyi, mint közel 850 ezer ember, aki szívesen dolgozna, ha lenne munka.

850 ezer ember az a 18-61 éves korosztály 14 százaléka.

400 ezer ember már kitántorgott

Van a fentebb említettek mellett még legalább 400 ezer külföldön munkát vállaló magyarunk. Közel 850 ezer ember, aki szívesen dolgozna, ha lenne munka, plusz 400 ezer külföldön munkát vállaló, az annyi, mint 1.234.000 olyan ember, aki nem talál ma Magyarországon állást. Vagy a képzettségének megfelelő állást, vagy a képzettségének megfelelő bért fizető állást, vagy semmiféle állást nem talál.

1.234.000 dühös, elkeseredett, kiábrándult ember - az aktívak 20 százaléka

1.234.000 dühös, elkeseredett, kiábrándult ember, aki vagy egyáltalán nem tud elhelyezkedni, vagy a képzettségének megfelelő munkakörben nem tud elhelyezkedni, vagy a tisztes bér miatt ment külföldre dolgozni - az annyi, mint a 6 millió aktív korú ember 20 százaléka.

Magyarország, gratulálok!

.http://maria.blog.hu/2013/11/09/minden_huszadik_aktiv_koru_magyar_ember_kozmunka s?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feltétel nélküli alapjövedelem - (júniusi hír volt: )
  2013-11-09 18:22:20, szombat
 
  Feltétel nélküli alapjövedelem - (júniusi hír volt: ) - A népjólétet pl. Líbiában szétverték, - gondolom, mert ott még nem a nyugati bankok kamatos pénzszivattyúja működött, amit röviden "demokráciának" neveznek!

Ez egy júniusi felhívás volt. - A magyardiplo.hu egyértelműen az internacionalistáké, akik baloldalinak mondják magukat.

Néha figyelemre méltó dolgokat is írnak.



Állítólag Svájcban - több évtizede hallottam, ott járt ismerőstől, - öregkori megélhetéséhez nyugdíjat MINDENKI kap, az is, aki egész életében ,,háztartásbeli" volt.

Amikor észak-afrikai országok megtámadásáról olvastam, láttam beszámolót arról, mi mindent tettek tönkre az amcsik az általuk keltett lázadásokkal, azok bombázásos leverésével: olyan népjólétet verve szét, amiről mi nem is álmodhatunk. Ott állítólag tényleg mindenki minden alapvető dolgot megkapott az ÉLETÉHEZ!



De tudnunk kell, hogy - amellett, hogy kiderült már sokak számára, hogy a manhattani ikertornyokat nem muzulmánok rombolták le belerepüléssel, - szept. 11. óta ugyanazok, a toronyrombolók, sorra támadják meg azokat az országokat, ahol még NEM A KAMATOSAN KAMATOZÓ hiteleiket kínáló, nyugati bankok uralkodnak, hanem a muzulmán bankok működnek, amelyek nem kérnek kamatot, hanem a kölcsön fejében résztulajdonosokká lesznek, amíg a kölcsöneikkel támogatott, kizárólag tisztességes vállalkozások HASZNÁBÓL vissza nem térül a kölcsönadott összeg, - és addig az eredeti tulajdonossal a hasznon is, a veszteségen is osztoznak! A ,,nyugatiak" ezt a TISZTESSÉGES rendszert támadják, rombolják, a ,,demokrácia bevezetése" címen, rengeteg véráldozattal, mindenféle érték kíméletlen megsemmisítésével.



Pedig nálunk is megszűnne a szegénység, megvalósítható lenne a ,,népjólét", ha MAGYAR kétharmados többségű parlamentünk így akarná, és megszüntetné a kamatos-kamatos kizsákmányolást, valamint az ezermilliárdos Áfa-csalásokat, a hazai munka hasznának külföldre szivattyúzását, vagy külföldre ,,menekítését" az itthoni adózás elől, - amely legnagyobb csalások elkövetői - éppen ők! - mentesülnek a felelősségre vonástól, a tengődő kisembereket pedig addig nyúzzák, míg öngyilkosok nem lesznek, - ha előbb bele nem halnak a gyötrésbe, éhezésbe, hidegbe.



Emlékeztetőül egy példa: Líbia:

...... ........... ........... ........... ........... .........



16 dolog, amit a líbiaiak nem fognak tapasztalni a "NATO-demokráciában"

1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon jár az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizet villanyszámlát

2. Líbiában a bank állami tulajdonban van, és 0% kamatot számít fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után,

3. A saját otthon alapvető emberi jog Líbiában.

4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dinárt (kb. 50.000 USD) kap az államtól, hogy az első otthonukat megvehessék, és családot alapíthassanak.

5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes Líbiában. Kadhafi "rémuralma" előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, ma ez az arány 83%!

6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással szeretné megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kap földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!

7. Ha egy líbiai polgár nem talál az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátó helyet, amire szüksége van, az állam fizeti a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosít lakhatásra és autókölcsönzésre.

8. Ha egy líbiai autót vásárol, az állam kifizeti a vételár felét.

9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft...

10. Líbiának nincs külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD. Szerintem sosem fogják viszont látni...

11. Ha egy líbiai nem talál munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizeti neki az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talál munkát.

12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalja. Minden állampolgár részesedik tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.

13. Minden anya, aki gyermeknek ad életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kap.

14. Az élelmiszereket ártámogatással lehet megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD vagyis kb. 34 Forint. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló 40 loave.

15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.

16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.

Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerről: Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10%

Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihád adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűnnek, főleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év. Aki nem hiszi, járjon utána: http://www.worldwide-tax.com/libya/libya_tax_regime.asp

A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel.

Mielőtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az emberi jogok területén elért eredményeiért. Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az őszre "brutális diktátor"-rá válik? Nem meglepő, de elképesztő!

Itt olvasható az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyűlésének jelentése:

http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf

Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést:

"Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . "

És most nézzük, hogy mely országok képviselői értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki):

Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország, Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart, Dzsibuti, Zimbabwe.

Ezen országok NATO képviselői a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt...

És bizony-bizony, Magyarország képviselője is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus "honfitársunknak" illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát?

http://www.menszt.hu/a_tarsasagrol/magyar_ensz_kepviseletek_es_nemzeti_bizottsago k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két anyuka beszélget
  2013-11-09 17:49:21, szombat
 
  Két anyuka beszélget
- Van két gyerekem, mindkettőnek most lesz a születésnapja, ám az egyik optimista, a másik pesszimista. Nem tudom, melyiküknek vegyek nagyobb ajándékot.
Azt mondja neki a másik
- A pesszimistát halmozd el ajándékkal, hátha örül neki. Az optimistának mindegy, hogy mit adsz, úgyis örülni fog.
Az anyuka a pesszimistát elhalmozza ajándékkal, de az optimista ajándékára már nem marad pénze, ezért az optimistának becsomagol egy nagy adag lószart. Otthon kérdezi egymástól a két gyerek, hogy ki mit kapott. Azt mondja a pesszimista
- Kaptam számítógépet, de minek, hiszen véletlenül elromlik, aztán megráz az áram; távirányítós autót is kaptam, de minek, hiszen elromlik és akkor dobhatom ki a szemétbe. És te mit kaptál?
Azt mondja az optimista
- Szerintem pónit, de nem találom sehol.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Londonban élő ismerősöm, Dóri Magyarországra érkezve a sorok
  2013-11-09 17:16:48, szombat
 
  Londonban élő ismerősöm, Dóri Magyarországra érkezve a soroksári gyilkosságot övező társadalmi sokk közegébe csöppent. Egy évben rendszerint háromszor-négyszer látogat haza, ahogy azt oly sokan teszik, akik a legnagyobb magyar városból a második legnagyobb magyar városba menekültek. A legújabb rémtett megint csak jól mutatja, hogy mennyire nem létezik közbiztonság a jelenlegi Magyarországon, ismételten demonstrálva a rendőrség alkalmatlanságát a törvényesség és a közrend fenntartására.

Dóri Angliában szociális munkásként keres kétszer annyit, mint egy átlagos középvezető itthon a magánszférában. Legutóbbi találkozásunk alkalmával mesélte, hogy amikor odakint vezetés közben mobiltelefonált, úgy levillogták, mintha csak itthon lett volna. A rendőrök az út szélére állították az autóját, és a következő dilemmát vetették föl Dóri számára: vagy kifizeti a bírságot és felkerül három büntetőpont a jogsijára vagy beül a rendőrautóba. Dóri reflexszerűen választotta az első opciót, amin a rendőr láthatóan megdöbbent. Azt kérdezte, hogy tényleg ennyire siet-e, és hogy egy szűk óra az életéből tényleg nem ér-e meg hatvan angol fontot, a büntetőpontokról nem is szólva. Dóri értetlenül és összeszorult gyomorral szállt be a rendőrautóba. Ott motoszkált a fejében a hírhedt Zsanett-ügy, jól emlékezett, hogy rendőrök csoportosan szopattak le egy fiatal lányt, majd az egészet úgy ahogy volt letagadták és megúszták, ami csak elmélyítette Dóri addigi félelmét az állammal és annak fegyveres öklével szemben.

A rendőrautóba ülve Dóri előtt megnyílt a fedélzeti monitor, ő pedig végignézett egy negyven perces oktatófilmet Cynthiáról, a vidám fiatal lányról, akinek az életében kezd egyre inkább összejönni minden, legyen szó akár szerelemről vagy hivatásról, mígnem egy nap a mobiltelefon és a gépjármű együttes működtetése meg nem változtat mindent. Cynthia autóbalesetet okoz, gerince eltörik, a szépséges lány egy életre megbénul. A továbbiakban Dórinak gyötrelmesen sokáig kellett néznie, hogyan fogadja Cyntia családja a borzalmas hírt, hogyan mosdatják ki őt nap mint nap a saját ürülékéből, és hogyan tanulja meg a szájával működtetni azt a kerekesszéket, melyben további életét tölti. A film végén a rendőr megkérdezte, hogy világos-e Dóri számára a történet tanulsága? Amikor igennel felelt, a kocsi ajtaja kitárult, a rendőr megköszönte az együttműködést, jó utat és szép napot kívánt. Dóri életében először érezte azt, hogy a rendőrség segíteni, nem pedig büntetni vagy megfélemlíteni akarja őt.
A fenti történet Magyarországon elképzelhetetlen lenne. Nem csak a rendőri vezetés nem dolgoz ki ehhez hasonló megelőző-szolgáltató jellegű akciókat, de ha valamilyen csoda folytán meg is tenné, a hazai állomány soha nem alkalmazná azokat. A közrendőrök egymás közt röhögnék ki vezetőik szánakoztató naivitását, aztán tovább fosztogatnák az államhatalom és a bűnözők közé rekedt lakosságot.

A rendőrségnél máig nem történt meg a rendszerváltás. Egy demokrácia és egy diktatúra rendőrsége között az a különbség, hogy az előbbit a bűnözők ellen tartják, míg az utóbbit a társadalom ellen. A politikai akarat valóban hiányzik a közbiztonság megteremtéséhez, de emberileg és szakmailag legalább ennyire alkalmatlan rá az a rendőrség, amely egyrészt velejéig korrupt, másrészt soha nem a bűnözők, hanem mindig is a társadalom ellen harcolt. Hol érdekelte őket, hogy elhordták a Sanyi bácsi veteményesét vagy a Lonci néni csirkéit, ha épp lesbe lehetett állni a sebességkorlátozó tábla mögött, ki lehetett fosztani pár autóst, mondván, hogy ,,Láthatnám azt az egészségügyi dobozt?" vagy jól agyba-főbe lehetett verni pár futballszurkolót!

Csak hogy egy példával éljek, az a Magyarországon mindennapos gyakorlat, melynek során a rendőr egy szabálysértés nélkül közlekedő gépkocsit csak úgy önkényesen kiparancsol a forgalomból, a vezetőt igazoltatja és az autót szétkutatja, egy nyugati jogállamban nem folyhatna. Ez a mélyen kádári működés a rendőrségnek nem a rendfenntartó, hanem az elnyomó szerepéről tanúskodik. A fegyveres testület számára a lakosság valamennyi tagja potenciális bűnelkövető, ha máshogy nem, hát ,,valamit majd csak találunk" alapon.

A szlogen, mely szerint ,,Szolgálunk és Védünk", mindmáig egy hazug frázis maradt. Olyannyira, hogy engem rendőr a mai napig nem szolgált és nem védett meg semmitől, de még csak olyan történetet se hallottam soha, ami ilyen tudományos-fantasztikus áttörésről számolt volna be. Ezzel szemben azt tapasztalom, hogy a hazai rendőrök továbbra is Kádár kutyái, akik az államhatalom tekintélyét élvezve lesből fosztogatnak, mint afféle államilag kirendelt útonállók, miközben alig várják, hogy a gazda végre levegye róluk a pórázt - mint legutóbb 2006. október 23-án - és következmények nélkül ütlegelhessék meg rugdoshassák az embereket, ahogy azt március idusán tették még a csodás emlékű nyolcvanas években.

Mi hiányzik? A politikai akarat, hogy a hatalom a nemzet erőforrásait átcsoportosítva létrehozza egy modern jogállam korszerű rendfenntartó szervezetét, amely képes szolgálni és védeni az ország polgárait? Vagy lehet, hogy először is egy olyan társadalomra lenne szükség, amely a közbiztonság tragikus hiányát látva nem Kádár rendőrségét vagy Horthy darutollas csendőreit óhajtja vissza? Sajnos azt tapasztalom, hogy a magyar ember a bűnüldözés terén pusztán az eredményességet várja el, elfelejtve igényét a jogtisztaság, az emberség meg az ártatlanság vélelmének mindennapos gyakorlata iránt. Hazai sajátosság, hogy ez a provinciálisan rendpárti gondolkodás olyan korrupt és kontraproduktív működést teremt, melynek során még a közrend fenntartásának hatékonysága is elmarad. Attól tartok, hogy az a nép, amely ennyire bűnrészes a saját megfélemlítésében és kifosztásában, éppen ilyen rendőrséget és közbiztonságot érdemel.

Megjelent a Nevem Senki című szatirikus hetilapban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pálffy István nem volt ittas
  2013-11-09 17:13:26, szombat
 
  Pálffy István nem volt ittas
2013. november 7., csütörtök |

Nem ivott bort, vagy pálinkát. Talán narancslevet, de abban sem volt vodka. Nem is kért volna bele.

palffy nem volt reszeg.jpg

Pálffy István nem volt ittas ma délben a Parlamentben, ezért nem felel meg a valóságnak az, amit mindenki állít, vagy a Youtube-videón látható, és akik mind be lesznek perelve emiatt, kivéve minket, mert mi nem ezt mondjuk. Mert ezzel szemben az az igazság, hogy Pálffy István KDNP-s képviselő, anyja neve Orbán Katalin.

A "222 szó az illemről" című könyv szerzője egyébként is mindig a könyvében leírtak szerint cselekszik. Ez látható a Youtube-videón is, és nem az, amit mások mondanak. Pálffy István ugyanakkor írt könyvet "Mit érdemes megvenni? A 100 legjobb magyar bor" címmel is, de a Parlamentben nem volt ittas. Hasonló módon igaz az is, hogy írt ugyan könyvet "Konyha-Kultúra-Kalauz" címmel, de a Parlamentben nem volt éhes. Továbbá írt könyvet "Pálffyction" címmel, de az meg szar.

Az ügyben megszólalt Szanyi Tibor is, aki a büfében találkozott a politikussal, és szerinte teljesen józan volt Pálffy István. "Ez nektek részegség? Akinek ez részegség, az még nem ivott. Eleget. Puhapöcsű kis faszkalapok vagytok" - nyilatkozta a videó láttán alkoholügyi szakértőnk, Pista bá.

http://hircsarda.blog.hu/2013/11/07/palffy_istvan_nem_volt_ittas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gázszerelőből milliárdos vállalkozó
  2013-11-09 16:59:17, szombat
 
  MI A KÜLÖNBSÉG EGY FIDESZES CSALÓ ÉS EGY MSZP-S KÖZÖTT?
SEMMI,MIND AZ ORSZÁGOT FOSZTOGATJA!!


Gázszerelőből milliárdos vállalkozó
2013. szeptember 14. szombat, 08:41

meszaros lorinc jobban teljesit Mészáros Lőrinc, a kormányfőhöz közelálló felcsúti polgármester-vállalkozó cége sorra nyeri a milliárdos közbeszerzéseket.

"Szarok rá, hogy más mit mond" - ez Mészáros Lőrinc sommás véleménye az őt ért kritikákról. Felcsút polgármestere, Orbán Viktor barátja, és meccsnéző partnere tavaly mondta ezt kevés interjúi egyikében. Az atlatszo.hu-nak azt is elárulta: "engem az érdekel, hogy itt mit mondanak rólam (...) a faluban is bárkit megkérdezhet, hogy mit mond a Mészáros Lőrincről, mert ilyet soha nem mondanának, amit az Ángyán mond, meg a Szabó Rebeka, nem tudom, hogy hívják őket ott fönt a parlamentben". A földbérleti pályázat mutyijai után kutató oknyomozó portál újságírójának, Ferenczi Krisztinának a videóban Mészáros kifejtette: "Egy pályázati rendszernek, akármit teszünk, sajnos egy nyertese van. Most ha a Pista nyert volna vagy a Józsi, akkor ő is szemét lett volna? Vagy csak én vagyok azért szemét, mert én a Mészáros Lőrinc vagyok. (...) Az a helyzet, tudja, hogy egyedül pályáztam az összes alcsútdobozi földre, tehát nehéz lett volna nem nekem nyerni, én úgy gondolom."

Orbán Viktor kedvenc pihenőhelye, Felcsút polgármestere nem volt mindig milliárdos nagyvállalkozó, föld- és trafiktulajdonos - csak egyszerű gázszerelő. Az 1800 lelkes falu legtöbb házába ő vezette be a gázt a két kezével. Saját erejéből, apránként építgette vállalkozását, a nagypolitika, a közbeszerzések nem érdekelték. Ez azután változott meg, hogy a 2000-es évek második felében egyre többet találkozott a felcsúti focipályán Orbán Viktorral. Ő maga is nagy focirajongó volt, fiatalon a helyi serdülő csapatban játszott, később már jól menő gázos vállalkozásából pedig bőkezűen szponzorálta az akkor még NB III-as, majd az NB II-be feljutott felcsúti csapatot. Az akkori ellenzéki vezér Orbán Viktorral közös edzésekből barátság lett, Mészárosból pedig a volt kormányfő által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke. Közben Mészáros gázüzletágban stagnáló cégének ügyei is kedvező fordulatot vettek: az építőipari kivitelezővé fejlesztett vállalkozásnak 2008-ban százmilliós bevétele volt, egy évvel később már félmilliárd.

A kormányváltás után tért vissza a helyi politikába is, ahol volt már némi előélete: 1998-2002 között önkormányzati képviselő volt, de nem pártszínekben, hanem függetlenként - mint akkor a faluban mindenki. Nyolc évvel később, 2010-ben már mint az általa elnökölt alapítvány fenntartásában lévő fociakadémia vezetője indult a képviselői posztért - igaz, ezúttal a Fidesz-KDNP színeiben. Ismét bejutott a testületbe, csakúgy, mint testvére, a mezőgazdasági gépalkatrészekkel kereskedő Mészáros János. Alig egy évvel később, 2011. júniusában azonban időközi polgármester-választást tartottak a településen: a három jelölt közül Mészáros Lőrincet választották meg.

A helyi politika csúcsára ért Mészárosról a focitémákon kívül legközelebb akkor lehetett hallani, amikor Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca Fideszből is kilépett volt államtitkára "borított" a zöldbárókról, földoligarchákról. Mint kiderült, a felcsúti polgármester, családtagjai, és egyik cége, a Búzakalász 66 Kft. összesen 1327 hektár állami földet bérelhet kedvezményesen, hektáronként 1230 forintos áron, 20 éves futamidővel Alcsútdoboz, Kajászó, Óbarok és Vál határában. Mészáros arra is talált megoldást, hogy ne akadályozza a birtokszerzést a pályázati kiírás feltétele - egy kézben ugyanis nem lehet több 1200 hektár állami földnél. Így helyette testvére, Mészáros János szállt versenybe Válon 223 hektárért, és nyerte el a területet. Kajászón pedig Mészáros Beatrix bérelhet 94 hektárt. A Mészáros-família ily módon csak a földalapú támogatásból legalább 2014-ig, évi 60-70 millió forinthoz juthat. Mészárosék ezzel nagyságrenddel jobban kereshetnek, mint más, ismert politikusokhoz - például Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkárhoz, korábbi földvédelmi megbízotthoz - vagy éppen a Nemzeti Föladalapkezelő Szervezet egyes vezetőihez (NFA) köthető nyertesek.

Nem csak a földpályázatokon volt sikeres a Mészáros család, hanem a trafiktenderen is. Idén júliusban legalábbis kiderült, hogy nincs olyan trafikos, aki az Auchanban árulja a dohányt, és nem kötődik valamilyen módon Mészárosékhoz. Mint ismert, korábban csupán tíz hipermarketben jósoltak dohányüzletet a család tagjainak és érdekeltségeinek, ám az adatok végül felülmúlták a várakozásokat. Auchanokban trafikozik Mészáros János, Jére Csaba, Jére Attila, illetve a Lando-ker Bt. Mészáros János a felcsúti polgármester már említett testvére, a Jéri fivérek Mészáros Lőrinc alvállalkozói, a Lando-ker pedig Mészáros László, felcsúti alpolgármester (ő nem rokon) családjának a cége.

Ezután meglepőnek tűnik a kormány közelmúltban kiszivárgott terve, miszerint megszüntetné a hipermarketek jelenlegi, már kiépült dohányárusító helyeit. Azzal az indokkal, hogy az ifjúságvédelmi célok nem valósultak meg egészen, mivel számos bevásárlóközpontban mozi, játékbolt vagy éppen játszóház is működik, így a gyerekek nincsenek elzárva a káros termékektől. A döntés hátterében az állhat, hogy az eddig sikertelen, alacsony forgalmú trafikok felé kívánják "terelni" a dohányosokat - sokan hiába nyertek el akár 4 koncessziót, ha abból 3 veszteséges.
Gázszerelőből milliárdos vállalkozó

Ám a családi cég, a Mészáros és Mészáros Kft. még mindig szépen hoz a konyhára. Nemrég, a tavalyi mérlegbeszámoló benyújtása után derült ki, hogy csak a 2012-es év után 800 millió forint osztalékot fizetett a polgármester és felesége tulajdonában álló cég. Az osztalékot az áprilisi felcsúti taggyűlésen a feleségével együtt szavazta meg magának a polgármester. Mészáros cége a 2010-es kormányváltás óta több, mint ötszörösére növelte a forgalmát: 853 millióról 4,6 milliárd forintra emelkedett a nettó árbevétele. Érdekes összehasonlítani, hogy míg Mészáros 800 milliós osztalékot vett ki a cégből, a kft. alkalmazottainak bérére csak ennek ötödét, 157 millió forintot fordítottak tavaly. A cég több közbeszerzésen indult sikerrel: megnyerte a Tápió menti csatornafektetéseket, konzorciumban pedig egy önkormányzati társulás másfél milliárdos tenderét is.

Az idén a Mészáros és Mészáros Kft. még többet markolhat a csatorna-építésekkel. A HVG-ből nemrég kiderült, hogy a polgármester kft.-je ezúttal egymaga hárommilliárdos megrendeléshez jutott az összesen húszmilliárdos összértékű fővárosi csatornázási munkákból. Érdekesség, hogy a tender körüli szabálytalanságok miatt a fővárosi önkormányzatot egymillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság. A hetilap szerint ezzel a tavalyi árbevétel-rekordot is megdönti idén a Mészáros-cég, hiszen már áprilisban 5,5 milliárd forintnyi, az előző évről áthúzódó megrendelést tudhatott magáénak, a mostani csatorna-milliárdok pedig ezen felül értendők.

Tavalyról olyan beruházások húzódtak át, mint az épülő felcsúti stadion botrányt kavart centerpályájának építése. Erről, az önmagában is milliárdos megbízásról ugyanis kiderült, hogy azt Mészáros a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumi elnökeként adta saját cégének.
Bevetették a lex Felcsútot is

Mészáros Lőrinc időközi polgármester-választáson 2011. június 19-én lett Felcsút polgármestere. Már 2010. októberében bekerült a falu hattagú képviselő-testületébe a Fidesz-KDNP színeiben - másik négy Fidesz-KDNP-s és egy független képviselő mellett. Ám az októberi helyhatósági választásokon nem a kormánypártok jelöltje, Flier Jánosné nyerte el a polgármesteri széket, hanem a településvezetőként harmadik ciklusát kezdő független Varga György. Ő 454 szavazatot kapott, míg a Fidesz-KDNP jelöltje 444-et. Pedig Orbán Viktor miniszterelnök második otthonában erőteljes kampányt folytatott a Fidesz, ám sem a nagyszabású falunap, sem pedig az Edda-koncert nem segítette győzelemhez a kormánypárti jelöltet.

Hogy Varga kinek állt útjában, az elég nyilvánvaló, de erről a helybéliek nem nagyon mertek beszélni. Pedig a polgármester a választásokat követően az origo.hu-nak azt mondta: Orbán elkötelezett híve, és büszke rá, hogy "ilyen nagy formátumú személyiség származik" a környékről. De mindez kevésnek bizonyult, 2010. decemberében ugyanis a kormánypárti többség módosította az önkormányzati törvényt Kósa Lajos és Kovács Zoltán javaslatára. A lex Felcsút bővítette az összeférhetetlenségi szabályok körét azzal, hogy meg kell szüntetni annak a polgármesternek a megbízatását, "akinek az állammal szemben - a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően - köztartozása áll fenn, és azt az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított hatvan napon belül - részletfizetés vagy fizetési halasztás esetén az ezt engedélyező határozat rendelkezéseinek megfelelően - nem rendezi". Ez a passzus Varga Györgyre íródott, és ez alapján 2011. március elején a képviselő-testület menesztette is a polgármestert, aki elismerte ugyan, hogy volt köztartozása, de azt időközben kifizette. Arról nem tudni, hogy a képviselő-testület határozatát megelőzte-e valamilyen eljárás, megállapítottak-e például szándékos nem fizetést vagy egyéb vétséget a polgármesterrel szemben.

Az időközi választásokon végül Mészáros Lőrinc lett a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje és nagy fölénnyel, 571:318-ra nyert is. Az origo.hu-nak több felcsúti is azt állította, hogy a vállalkozásaiban több mint száz helyinek munkát adó Mészáros felhívta az időközi választás előtt minden dolgozója figyelmét, hogy kire kellene szavazni családostul, de a faluban egyre erősebb lett az a vélemény, hogy Felcsútnak jobb, ha Fidesz-kormány idején fideszes a polgármester.
Nosztalgiavasút a focisulihoz

Épülhet a felcsúti kisvasút, amely a tervek szerint nosztalgiavonatként utaztatná a turisták és focikedvelők sokaságát az Alcsútdobozi Arborétum, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, illetve a rohamtempóban épülő stadion között - utóbbi majdani bejáratától mindössze néhány méterre áll Orbán Viktor miniszterelnök háza. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a leendő vonal vasúti létesítési engedélyét a helyiek egy részének tiltakozása ellenére a nyáron megadta - igaz, a házuktól karnyújtásnyira futó sínek ellen ágáló felcsútiaknak nem volt csaknem kétmillió forintja a fellebbezésre, mentességet pedig nem kaptak. A vasúti létesítési engedély a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nevére szól, melyet Orbán Viktor 2006-ban alapított. Ez működteti a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, melynek elnöke Mészáros Lőrinc.

Az alapítvány régi terve az egykori vasút újjáélesztése; Mészáros Lőrinc ezt korábban "egyfajta társadalmi szerepvállalásnak" nevezte, éppúgy, mint az Alcsútdobozi Arborétum üzemeltetését. Felcsúton már 1898-tól járt vonat, az 58 kilométeres Bicske-Székesfehérvár vonal egyik állomása volt egészen 1979-ig, amikor bezárták a vonalat, azóta pedig a sínek egy része is eltűnt, a felcsúti állomásépület pedig leromlott. Ezt, és a Bicske és Vértesacsa közötti vasúti nyomvonalat 2009-ben megvásárolta a MÁV-tól az alapítvány; azóta az állomásépületet is felújították. A hat kilométeres nosztalgiavasút jövedelmező vállalkozás lehet - főként, hogy a végállomás szomszédságában van a szintén a focialapítvány által létesített háromcsillagos Sporthotel, továbbá Mészáros Lőrinc Pizza Pubja is.

Eközben nemrég újabb ingatlan került a miniszterelnök családjának kezére az épülő stadion tőszomszédságában. A ház tulajdonosa a kormányfő édesapja, Orbán Győző. Nem messze ettől áll Orbánék háza, amely a kormányfő felesége, Lévai Anikó tulajdona. Egyes, meg nem erősített hírek szerint azonban ez kevés, a közeli Alcsútdoboz-Hatvanpusztán Orbán Viktor dácsájává alakulhat az egykori József főhercegi műemléki major, amelyet - mint arról az atlatszo.hu beszámolt - tavaly vásárolt meg a miniszterelnök édesapjának ingatlanforgalmazó cége. A 13 hektáros, 5 műemléki épületből álló ingatlanegyüttes egyik épületének felújításához már akkor hozzákezdtek. A majort Orbán Győző cégétől, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től egyelőre Mészáros Lőrinc bérli.

http://www.eszakonline.hu/itthon/65-ez-toertent/13999-gazszerelbl-milliardos-vall alkozo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízezrével jelentkeznek a határon túli magyarok voksolni
  2013-11-09 16:49:46, szombat
 
  HA ADÓKÁRTYÁT IS KAPNÁNAK A SZAVAZATI JOG MELLÉ, NEM BIZTOS HOGY ILY NAGY LENNE A TOLONGÁS!!

Tízezrével jelentkeznek a határon túli magyarok voksolni
2013, november 9 - 08:17



Túllépte az ötvenezret a Nemzeti Választási Iroda (NVI) legfrissebb adatai szerint azoknak a határon túli magyaroknak a száma, akik voksolni kívánnak a 2014-es parlamenti választásokon - írta szombati számában a Népszabadság.

Az adatok szerint 51 és félezer határon túli magyar kíván voksolni, közülük 22 ezren Romániában élnek. A lap hozzátette: viszonylag nagy az érdeklődés Szerbiában is, ahonnan 13 és fél ezer regisztrációs kérelem érkezett.

Mintegy 13 ezer esetben viszont nem derül ki, hogy a honfitársunk hol él, mert a nyilvántartásba történő felvételről e-mailben kért értesítést, tehát nem adta meg a tényleges lakóhelyét - írta a lap.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/tizezrevel_jelentkeznek_a_hataron_tuli_magyarok_voksolni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mol-botrány: a horvát kormány megvédi nemzete érdekeit
  2013-11-09 16:34:59, szombat
 
  Mol-botrány: a horvát kormány megvédi nemzete érdekeit
2013, november 9 - 15:47

Friss hírek

A horvát elnök szerint az INA olajipari vállalat tulajdonosi szerkezetének a horvát nemzeti érdekeket kell tükröznie. Ivo Josipovic erről szombaton Zárában beszélt, a horvát állam és a Mol Nyrt. közös tulajdonában lévő céggel kapcsolatos nézeteltéréseket firtató újságírói kérdésekre válaszolva.

Kifejezte meggyőződését, hogy a kormány megtalálja a legjobb megoldást és tudni fogja, hogyan védje meg a horvát nemzeti érdekeket.

"Az INA egy rendkívül fontos cég Horvátország számára. Nyilvánvalóan vannak nézeteltérések a kormány és a Mol között, de a kormány jó úton jár, mivel a INA-ban jogszerű, a cég, a részvényesek és Horvátország javát szolgáló vállalatirányítási módot kell kialakítani" - nyilatkozta Josipovic Zadar városában újságíróknak, akik a Mol és horvát kormány közti pénteki tárgyalásokról kérdezték.

A pénteki tárgyalásokat követően a Mol bejelentette: a társaság igazgatósága felhatalmazta az ügyvezető testületet, hogy olyan megállapodást kössön a horvát kormánnyal, amely értékteremtést tesz lehetővé az INA növekedési stratégiájának megvalósításával. Ezzel párhuzamosan az ügyvezető testület felhatalmazást kapott arra is, hogy készítse elő a Mol INA-ban meglévő 49,1 százalékos "részesedésének értékesítését, annak érdekében, hogy maximalizálni tudja befektetésének értékét".

Erre reagálva az INA 44,84 százalékát birtokló horvát kormány közleményében azt írta, hogy a Mol döntése olyan helyzetet teremtett, amelyben a horvát kormány - a nemzeti érdekek védelmére - valószínűleg módosítani kényszerül azon a tárgyalási pozícióján, amelyet idén augusztus elsején fogadott el az INA két legnagyobb részvényese közötti viszony rendezésére.

A Mol pénteki közleményében azt írta, hogy meggyőződése szerint az INA vállalatirányítási modellje összhangban van a nemzetközi gyakorlattal, valamint a horvátországi és az európai szabályozással is.

Josipovic szombaton arra nem volt hajlandó kitérni, hogy szerinte ki vehetné meg a Moltól az INA-t, de hangsúlyozta, hogy a horvát olajcéget "biztos lábakra" kell állítani.

Az INA-ról szeptemberben kezdődtek egyeztetések a két fél között. Nem sokkal később a horvát hatóságok korrupció vádjával európai elfogatóparancsot adtak ki Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA vállalat irányításában. A magyar cég visszautasította a vádat .

A horvát kormány egyebek mellett azzal vádolja a Molt, hogy az nem fektetett be megfelelő mértékben az INA-ba. A magyar olajcég szerint ezzel szemben a horvát kormányt terheli felelősség, amiért ígéretétől eltérően nem választotta le az INA-ról a vállalat veszteséges gázüzletágát.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/mol_botrany_a_horvat_kormany_megvedi_nemzete_erdekeit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy kaparták el az SS tisztet, mint egy kutyát - Jeltelen gö
  2013-11-09 16:30:29, szombat
 
  Úgy kaparták el az SS tisztet, mint egy kutyát - Jeltelen gödörbe dobták Pribke holttestét
2013. november 09. 13:59
Kincses Albin - Hunhír.info

A La Repubblica római lap november 7-i számában beszámolt arról, hogy Eric Pribke százéves korában elhunyt egykori SS-tisztet egy börtön temetőjében hantolták el, ahol hozzáférhetetlen a külvilág számára. Mindez teljes titokban történt. Sírján egy jeltelen fakereszt. A rabok aligha kíváncsiskodnak, mivel többnyire illegális bevándorlók. A német katonák tehát úgy kaparták el, mint egy kutyát, mert akit gyűlölnek a zsidók, még halálában is meggyalázzák.


2013. október 11-én elhunyt Erich Priebke, a cionista zsidók és csahosaik általtömeggyilkossággal vádolt volt SS tiszt, akinek az őrjöngők miatt nem adhatják meg a minden embert megillető végtisztességet. A halála után ügyvédje nyilvánosságra hozta videó-üzenetét, amelyben egyebek mellett a zsidó holokauszttal kapcsolatos korábbi álláspontját is megerősítette. A zsidó embervadászok őrjöngeni kezdtek a különböző szervezeteikkel egyetemben, hogy a német katona földi maradványait meg kell semmisíteni, és a tengerbe kell szórni, mert különben végső nyughelye zarándokhely lesz. Az érthetetlen csupán, hogy ha tényleg egy tömeggyilkos szörnyeteg volt, miért rettegnek a zsidók gyűlölködői, hogy lennének olyanok, akik lerónák irányába kegyeletüket?

Már az is vérlázítóan kegyeletsértő, ahogy a végtisztesség megadását meghiúsították neki, hogy a gyászmisére érkező halottaskocsit megtámadták, hogy az őrjöngők megakadályozták a kegyeleti aktust, ami minden halottnak megjár.

Pribkét elkaparták valahol, és a világ legbékésebb, legtoleránsabb népe szószolói most elégedettek lehetnek. Megint az történt a világban, amit ők parancsolnak. Hogy valaki erre az mondja, igen, mert a zsidók uralják a világot, erre a válasz: ez börtönnel büntethető antiszemitizmus. Akkor tényleg kik parancsolnak a glóbuszon? A hottentották?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70183
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.10 2013. November 2013.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 810 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1652
  • e Hét: 4754
  • e Hónap: 15865
  • e Év: 169361
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.