Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
Igen Atyám * Új füzet
  2013-12-31 19:26:35, kedd
 
  Link

Betelt a régi füzetem.
Ma este megnézegetem,
és holnap újat kezdhetek:
háromszázhatvanöt lapos,
ugyanilyen új füzetet.
Lemásolnám most szívesen
a régit, de nem tehetem.
Marad már, amilyen marad.

Ott a Mester kezével írt
sok 'láttam' a leckék alatt.
Sorakozik nem egy lapon
félig végzett feladatom ...
a rendetlen, elégtelen ...
És ezt a régi füzetet
vizsgára vinni kell velem.
De holnap újat kezdhetek:
ugyanilyen új füzetet.
Tiszták, fehérek a lapok.

Nem szeretném elrontani.
Holnap már abba írhatok.
Talán ha jobban figyelek,
ha eztán korábban kelek,
frissebb leszek, igyekezem,
rendesebb lesz a feladat
és ügyesebb lesz a kezem.
Tollat fogok és leírom,
ragyog a név a papíron :
'Jézus nevében kezdem el.'

Tudom, hogy rest és rossz vagyok,
s úgy érzem, félni mégse kell.
Háromszázhatvanöt lapon
a leckét Vele írhatom.
Ő vezeti gyenge kezem.
'Jézus nevében kezdem el.'
Jézus nevében végezem.

~ Túrmezei Erzsébet
 
 
1 komment , kategória:  Túrmezei Erzsébet  
Erő a 2014. évre
  2013-12-31 17:21:37, kedd
 
  ERŐ A 2014-ES ÉVRE





Honnan szerzi be a méh a mézhez szükséges virágport? Biztosan nem a szeméttelepről vagy a trágyadombról. Ilyen helyeken nincs virágpor.

A virágpor természetes lelőhelye a virágok szirmában van, abból gyűjti ki a méh. És a keresztény honnan szerzi be az erejét? Nem közkeletű lózungokból, filozófiákból vagy politikai röpiratokból.

Egyetlen tiszta forrás van: az ISTEN IGÉJE, a Biblia.

Újévi fogadalom? Olvasd naponta Isten Igéjét, és erőt kapsz a mindennapokra! Ha kinyitod a Bibliát, Isten kinyitja a száját, és Ő maga fog szólni hozzád. Az erő ebből a mennyei forrásból árad beléd.

REINHARD BONNKE
Link

Link


A Napi Gondolatok oldal 2. legnépszerűbb bejegyzése 260 megosztással, 201 lájkkal, összesen 11788 megtekintéssel:

Noé bárkája az üdvösség képe: a gazdag, ha kívül marad, elveszik - a szegény, ha bent van, megmenekül. Az értelmiségi, ha kívül marad, elveszik - az iskolázatlan, ha bent van, megmenekül.

A legerősebb kint, elveszik; a leggyengébb bent, megmenekül. Nem számít, kik vagy mik vagyunk - amíg JÉZUS KRISZTUSBAN vagyunk, örökre biztonságban vagyunk.

REINHARD BONNKE
 
 
0 komment , kategória:  Reinhard Bonnke - Napi gondola  
A karácsony Isten hatalmas megmentési terve
  2013-12-31 09:07:46, kedd
 
  Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse az elveszett embereket és megmentse őket. (Lk 19,10 NCV fordítás)

Link



Ha nem érted a karácsony célját, akkor az ünnepi fények és díszek sem kellenek. Akár még az ajándékozást vagy a karácsonyi vacsorát is elfelejtheted.

Ha nem tudod, hogy minek az ünnepe a karácsony, az egész ünnep értelmetlen.

Ahhoz, hogy megértsd a karácsony valódi értelmét, túl kell lépned a jászolon, a bölcseken és a pásztorokon. Jézus maga mondta el, hogy milyen céllal jött a Földre az első karácsonykor: Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse az elveszett embereket és megmentse őket. (Lk 19,10 NCV fordítás)

Egyszerűbben fogalmazva, Jézus azért jött, mert az emberek Isten nélkül elveszettek. Szellemi értelemben elveszettnek lenni azt jelenti, hogy az ember el van választva Istentől, nincs Ővele élő kapcsolata, és az élete nem Isten akarata szerint működik. Jézus nélkül a világon minden ember el van veszve, függetlenül attól, hogy mekkora hatalma van, mennyire gazdag vagy híres.

Az, hogy az ember el van veszve, az élet minden területére kihat. Ahhoz, hogy megértsük, hogy miért jött Jézus a Földre, meg kell értenünk, hogy mit jelent elveszettnek lenni:

Isten nélkül

eltévesztjük az irányt. Csak keveset tudunk arról, hogy merre kell haladnunk és mit kell tennünk ebben az életben.
nem támaszkodhatunk az Ő védelmére. Magunkra hagyottak vagyunk az Úr védelme nélkül. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy olyan sok ember stresszesen él. Isten helyett megpróbálnak saját magukról gondoskodni és saját magukat megvédeni.
nem ismerjük fel a bennünk rejlő lehetőségeket. Ha nem vagyunk kapcsolatban Istennel, ajándékaink és tehetségünk felét sem fogjuk felismerni és használni.
nem lehetünk igazán boldogok. Megszerezhetjük a világ összes vagyonát és hatalmát, de Isten nélkül soha nem leszünk igazán boldogak.
nincs mennyei otthonunk. Isten megengedi, hogy amíg a Földön vagyunk, lázadozzunk, de a Mennyben nincs lázadás.
Bármennyire is elveszett valaki, attól még nem értéktelenebb Isten szemében. Még ha nincs is kapcsolatod Istennel, számára nagyon értékes vagy. Elveszettség és érték között szoros kapcsolat van. Valaminek az értékét az mutatja meg, hogy mennyit képes valaki áldozni azért, hogy visszaszerezze, ami elveszett.

A Biblia legismertebb igeversében Jézus világosan rámutat arra, hogy mennyire vagyunk értékesek: ,,Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jn 3,16)

A jó hír az, hogy Isten annyira szeretett minket, hogy az első karácsonykor elküldte az Ő fiát, hogy megkeressen és megmentsen minket.

Ezért kell ünnepelnünk a karácsonyt.

Beszéljünk róla:

Hogyan tudnál ebben az évben az ünnepi díszeken és hangulaton túl arra is tekinteni, hogy Isten milyen ajándékot adott nekünk Jézusban?
Milyen változást idéz elő benned az, hogy megérted, hogy a karácsony arról szól, hogy Isten megkeresi és megmenti az elveszett embereket?
Hogyan tükrözte az ünnep igazi jelentését az, ahogy te ünnepelted a karácsonyt?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12. 24.)

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Boldog szülinapot !
  2013-12-30 22:01:22, hétfő
 
  Link

"Ne félj, mert veled vagyok! Ne aggódj, mert én vagyok Istened!
Megerősítelek, sőt, megsegítelek! Igazságos jobbommal felkarollak,és megtartalak. "

Ézsaiás 41:10


 
 
0 komment , kategória:  Köszöntések  
A jobb élet :) Hívd be őt
  2013-12-30 09:27:09, hétfő
 
  Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. (Jelenések 3:20)




Amikor kisgyerek voltam, anyukám spagettit adott enni. Úgy gondoltam, az a legfinomabb étel a világon. Aztán felfedeztem a burger szendvicseket. A "jó életből" egy "jobb életbe" léptem. A spagetti jó volt, de a szaftos húsos burger még jobb.

Lehet, hogy úgy érzed, jó életed van most, de ha jobb életet is élhetnél, nem akarnál tudni róla?

Sajnos, ami megakadályoz bennünket abban, hogy a jobb életet megragadjuk, az az érthetetlen önelégültségünk. Úgy gondoljuk jól elvagyunk magunkban.

A Zsoltárok 10:4-ben ez áll: "A gonosz emberek túl büszkék. Nem keresik Istent; nincs hely Isten számára a gondolataikban." (NCV. ford.)

Ahogy a fogadós a karácsonyi történetben (Lukács 2), mi sem hisszük, hogy több vendégre van szükségünk. Úgy gondoljuk, mindenünk megvan, ami kell.

Csak egy probléma van az efféle arroganciával: elvéted a célt, amiért Isten alkotott téged. Isten azért alkotott, hogy kapcsolatban légy vele. Soha nem fogod tudni betölteni az ő célját az életedben -ami egyébként sokkal nagyobb és jelentőségteljesebb mint ahogy valaha képzelted- hacsak nem vagy a te igazi erőforrásodhoz, Istenhez kapcsolva.

A jó hír az, hogy még nem túl késő. Lehet Istennel kapcsolatod, bármi is történt a múltadban. Nem számít, hányszor utasítottad már el Őt.

Isten annyira egyszerűvé tette, hogy bárki meg tudja érteni. Csak három szó: Hívd be őt.

Jézus azt mondta: "Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem."

Jézus kopogtat az ajtódon. Ragadd meg a jobb életet úgy, hogy beengeded őt. Tedd az Őt életed Urává, és ez mindent meg fog változtatni.

Beszéljünk róla:

A büszkeség hogyan akadályoz meg abban, hogy megtapasztald a jobb életet, amit Isten akar adni neked?
Mik azok a jó dolgok vagy tevékenységek, amik kiszorították a Jézussal való kapcsolatot az életedből?
Mit jelent, ha az életed valakinek az irányítása alá helyezed? Mit jelent az, hogy engeded, hogy Jézus irányítsa az életed?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.23) Link


Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Egy szempillantás alatt * Építő gondolatok * Max Lucado
  2013-12-29 18:56:22, vasárnap
 
  Az egész egy szempillantás alatt történt, egy nagyon különleges pillanatban. Ahogy a pillanatok tovatűnnek, és helyüket átveszi egy másik pillanat, ez is csak úgy jött és ment. Azonban, ez a pillanat semmi máshoz nem hasonlítható. Mert az időnek ebben a szeletében egy ámulatos dolog történt:

Isten emberré lett. Mialatt a földi teremtmények mit sem sejtve jártak-keltek, az Istenség megérkezett. A menny megnyílt, és a Legdrágábbját egy asszony méhébe helyezte.

A minden hatalom birtokosa egy pillanat alatt törékennyé tette Magát. Ő, Aki áthatolhatatlan szellem volt, olyan testet vett fel, mely átdöfhető. Ő, Aki nagyobb volt, mint a világmindenség, embrióvá vált. Ő, Aki szavával tartja fenn a mindenséget, úgy döntött, hogy egy kamaszlány gondjára bízza Magát.

Link



Isten, mint magzat. Anyaméhben alvó Szentség. Az élet teremtője átéli a teremtettséget.

Isten közel jött.

Nem fénycsóvaként jött, és nem is megközelíthetetlen hódítóként, hanem olyasvalakiként, Akinek az első sírását egy parasztlányka és egy álmos ács hallotta csupán. A kéz, ami először tartotta nem manikűrözött kéz volt.

Semmi selyem. Semmi elefántcsont. Semmi felhajtás. Semmi ünneplés.

Ha nem lettek volna a pásztorok, nem lett volna más fogadóbizottság. Ha nem lett volna az a néhány csillagfigyelő, nem lett volna ajándék.

Angyalok nézték, amint Mária kicseréli Isten pelenkáját. A mindenség ámulattal csodálta, amikor a Mindenható járni tanult. Gyerekek játszottak Vele az utcán. És ha a názáreti zsinagóga vezetője tudta volna, hogy Ki hallgatja a prédikációit...

Lehet, hogy Jézusnak voltak pattanásai. Lehet, hogy nem volt hallása és nem tudott tisztán énekelni. Lehet, hogy egy utcabeli kislánynak megtetszett. Tán még Neki is megtetszett a kislány. Lehet, hogy csontos volt a térde. Egy dolog azonban biztos: miközben teljesen isteni volt, teljességgel ember is volt.

Harminchárom évig ugyanazt érezte, amit te vagy én érzünk. Elfáradt. Náthás lett, izzadt, és bizonyára büfiznie is kellett. Talán még a feje is fájt. Ellen kellett állnia a rámenős nőknek. Ebben a megvilágításban gondolni Jézusra, hogy is mondjam, hát nem éppen illendő dolog, ugye? Ez olyasvalami, amit nem szívesen teszünk; kényelmetlen. Sokkal könnyebb kihagyni a megtestesülés emberi oldalát. Kitakarítani a trágyát a jászol körül. Eltűntetni az izzadságot a homlokáról. Úgy tenni, mintha soha nem horkolt volna, vagy nem fújta volna az orrát, vagy nem ütött volna az ujjára a kalapáccsal. Könnyebb így elfogadni. Ha az emberi oldalát elnyomjuk, és az istenit hangsúlyozzuk, akkor az távolivá és kiszámíthatóvá teszi Őt.

De kérlek, ne tedd ezt. Hadd legyen annyira emberi, amennyire csak akart. Engedjük be a világunk mocskába, mert csak akkor tud minket onnan kihúzni, ha ezt tesszük.

Hallgassuk csak Őt.

,,Szeresd felebarátodat." Ezt olyan ember mondta, Akit a felebarátai megpróbáltak megölni.

,,Imádkozzatok a titeket üldözőkért." Annak az ajkáról hangzott ez el, Aki nemsokára Istenhez könyörög majd, hogy bocsásson meg a gyilkosainak.

,,Mindig veletek vagyok." Ezt az az Isten mondta, Aki egy szempillantás alatt megtette a lehetetlent, hogy számodra és számomra a lehetetlen lehetséges legyen. Egy szempillantás alatt történt. Egy pillanat alatt... a legjelentősebb pillanat alatt. Az Ige testté lett.

És lesz egy másik is. A világ meg fog látni egy másik szempillantás alatt végbemenő változást. Azáltal, hogy Isten emberré vált, lehetővé tette az ember számára, hogy meglássa Istent. Amikor Jézus hazatért, a hátsó ajtót nyitva hagyta, így mi is majd egy szempillantás alatt át fogunk változni.

Az első átalakulás a világ tudta nélkül ment végbe. Azonban a második nem így lesz. Legközelebb, amikor kimondod, hogy ,,egy szempillantás alatt", gondolj arra, hogy pontosan ennyi időbe fog telni, hogy ezt a világot átváltoztassa.

,,Figyeljetek rám, mert titkot tárok fel előttetek: nem mindannyian fogunk meghalni, de mindannyian át fogunk változni! Mindez egy szempillantás alatt fog történni, amikor az utolsó trombitaszó felhangzik. Megszólal a trombita hangja, és akik korábban meghaltak, feltámadnak a romolhatatlanságra, az örök életre. Mi pedig, akik akkor még élünk, át fogunk változni."
(1 Korinthus 15:51-52)

Egy szempillantás alatt - Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Sipos Lajos Design
  2013-12-29 18:16:05, vasárnap
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Sipos Lajos képei  
Jézus dicsérete az egyetlen, ami biztosan megmarad
  2013-12-28 11:44:36, szombat
 
  "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle" (Lukács 10:41-42. - Újfordítás).

Te és én szeretjük túlzsúfolni az életünket. Túl sok előjegyzést készítünk, túlköltekezzük magunkat, túlbecsüljük a dolgokat és gyakran fáradtan járkálunk körbe-körbe. Ennek eredményeként, Isten igazságának gyakran esélye sincs arra, hogy kivirágozzon az életünkben.

Nagyon sokszor Isten egy kis magnyi igazságot tanít neked - talán a reggeli bibliatanulmányod, vagy a vasárnapi Istentisztelet során - és azt gondolod, hogy kellene tenned valamit érte, de majdnem azonnal kiszorul az életedből és elfelejtődik.

Az igazság nem a gonosz dolgok miatt szorul ki az életedből. Az életünkben gyakran a jó dolgok szorítják ki az igazságot, amit Isten belénk akar ültetni. Hogy betöltsd Isten küldetését az életedre, éppen, hogy nem többet, hanem kevesebbet kell tenned.

Vegyük Jézus barátait például, Máriát és Mártát. Egy nap meghívták Jézust vacsorára. Mária azzal töltötte az estéjét, hogy Jézusra figyelt. Márta ezzel ellentétben azzal volt elfoglalva, hogy jó háziasszony legyen, és aggódott azért, hogy minden illendően történjen, minden a helyén legyen.

Márta felháborodott azon, hogy neki kell mindent csinálnia, míg a testvére Jézussal ül. Ekkor mondta neki Jézus: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle" (Lukács 10:41-42).

Amikor az életednek vége lesz, egy dolog fog igazán számítani: Megismerted Isten Fiát?

A plusz ajándékok, amiket meg tudtál venni a hosszú munkaidőd ellenére, nem fognak számítani. A sok idő, amit a tökéletes ünnepi étel élkészítésével töltesz, szintén nem fog számítani. Ami számítani fog az az, hogy töltöttél-e időt azzal, hogy megismerd Isten Fiát, mert ez az elkövetkezendő évekre is hatással lesz.

Tehát élvezd a karácsonyi időszakot. Csomagold be az ajándékokat. Tedd ünnepivé az otthonodat. Tedd emlékezetessé a családoddal töltött időt. De ne engedd, hogy ez a karácsony úgy teljen el, hogy nem töltöttél időt Jézus lábánál. Sok idő múlva, amikor már semmi sem marad ebből a karácsonyból, Jézus dicsérete az egyetlen, ami biztosan megmarad.

Beszéljük róla:

Az életednek mely területei tudnak versenybe szállni a Jézussal való kapcsolatoddal?
Miért lehet az, hogy gyakran elsodródunk a Mária gyakorolta áhitattól, a Márta féle lényegtelen tevékenységekhez való túlzott ragaszkodáshoz?
Hogyan tudsz időt szánni a Jézussal töltött időre ezen a Karácsonyon?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.21.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Varga István & Makai Rozália
  2013-12-27 12:41:48, péntek
 
  Varga István & Makai Rozália weblapja Link



"Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és Atya előtt ez:
meglátogatni az árvákat és az özvegyeket nyomorúságukban,
és szeplő nélkül megtartani magát e világtól." (Jakab 1:27)

"Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját."
(Jelenések 2:10b)




 
 
1 komment , kategória:  Varga István & Makai Rozália   
Figyelj rá, hogy mit tesz Jézus körülötted !
  2013-12-27 11:08:37, péntek
 
  ,,Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom!, te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." Jn 4,10




Minden percben tévé és rádióhullámok sokasága vesz körül minket. Ha van olyan készüléked, amellyel a hullámokat lehet mérni, akkor azon láthatod is. De ha nem is látod őket, az még nem azt jelenti, hogy nem is léteznek, csak éppen nincs hozzá vevőkészüléked.

Ilyesmi történt Betlehemben is karácsony első éjjelén. Bár volt ott egy fogadó, hogy megszállhassanak benne az utazók, mégsem jutott benne szoba annak a családnak, amely egyértelműen a legjelentősebb volt az odautazók közül.

Vonjunk párhuzamot karácsonykor e történet és a lelkünk között! Azért teremtetett a szívünk, hogy Isten otthona legyen. Istentől és Istenért jött létre: addig nem lesz értelme az életünknek, amíg ezt meg nem értjük. Sajnos, a szívünk mással van tele, sok ,,vendéget" hívtunk bele: tele van különféle ötletekkel, hobbikkal, értékekkel, szerelemmel és elköteleződéssel.

Ha mindezekkel már tele van az életünk, nem is igazán vesszük észre, amikor feltűnik körülöttünk Jézus. Pedig Isten újra és újra megjelenik az életünkben; olyan lehetőségeket teremt, amelyekről még csak nem is álmodtunk, és gyakran olyan problémák kellős közepén, amelyekre egyáltalán nem számítottunk. De sokszor egyszerűen csak nem vesszük Őt észre.

Ez a Bibliában szereplő emberekkel is gyakran megtörtént. Jézus sokszor ment oda olyan személyekhez, akik nem ismerték fel őt, és beszélgetett velük. János evangéliumában egy helyen azt olvassuk, hogy egy kút mellett ült és egy asszony ment oda hozzá vízért. Nem ismerte fel Őt, sőt, valóságos hitvitába keveredett Isten egyszülött Fiával! Ekkor azt mondta neki Jézus: ,,Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom!, te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." (Jn 4,10)

Az asszony nem ismerte fel Őt. Míg ezt olvasod, számtalan ember rója a közeli boltokat annak reményében, hogy megtalálja az igazi ajándékot szeretteinek, és közben nem figyel oda Istenre. Valószínűleg karácsonyi énekek szólnak a rádióban is, de jó eséllyel nem figyelnek fel azok tartalmára sem.

Isten működik körülöttünk - nem csak karácsony idején, hanem az egész év során. Lehet, hogy a te vagy a szeretteid szívében még nincs hely számára?

Beszéljünk róla:

Szerinted miért van az, hogy még karácsony idején sem figyelünk Istenre? Pedig - látszólag - ekkor keressük őt leginkább!
Miket tett Isten a környezetedben a múlt hét során?
Min változtatnál a karácsonyi szokásaid közül, hogy tudj Jézusra figyelni ebben az időszakban?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.20)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 84 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.