Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
életveszélyes állapotban van Schumacher
  2013-12-31 20:10:39, kedd
 
  Hétfő délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tartottak a síbalesetet szenvedett Schumacher állapotáról. Az orvosok a sportoló életéért küzdenek.

Továbbra is életveszélyes állapotban van Schumacher. Állapota kritikus. Grenoble-ban a kórházban mesterséges kómában tartják, és az agyában lévő nyomást igyekeznek normalizálni.

Az orvosok szerint sokat segített, hogy sisak volt a sportolón, és hogy azonnal, 8 percen belül segítséget, orvosi ellátást kapott.Kezelőorvosa Prof. Gerard Saillant, agyspecialista és a többi orvos sem tudják egyelőre megmondani, hogy mi várható. Most úgy tűnik, hogy az eddigi operáció elég, és kómában tartják a beteget.

Az agysérülés lehetőségét sem lehet még kizárni, további vizsgálatok szükségesek. Az biztos, hogy a fejében agyi vérömleny keletkezett. Az orvosok elmondták, hogy a sportoló agya biztosan megsérült, de a sérülés mértékét még nem lehet megmondani.Gerard Saillant prof. elsősorban gerincspecialista és vezető neurológus, ő operálta a német bajnokot a silvestone-i balesetekor is 1999-ben, de már Schumacher saját orvosa is a helyszínen van. Az orvosok továbbra is Schumacher élettért küzdenek. A kórház jól felszerelt, megfelelő eszközökkel rendelkezik, melyekkel kezelni tudják a sérültet.

Michael Schumacher vasárnap a francia Alpokban síelt és egy sziklának ütközött. A sérülés a fej jobb oldalát érte. A Méribelben történt baleset után helikopterrel a moutiers-i kórházba szállították, onnan pedig továbbvitték a jobban felszerelt Grenoble-i Egyetemi Kórházba. Az esést követően ugyan még magánál volt a 44 éves ex-versenyző, de már zavarosan beszélt, és állapota gyorsan romlott. Később agyvérzést kapott, és az agyi nyomás csökkentése miatt műtétre szorult. A korábban felröppent hírt, hogy még egy műtétre került sor, cáfolták.

A sportoló állapota óráról órára változhat. Várhatóan a nap folyamán később még adnak információt az állapotáról.A Figaro napilap online kiadása térképen mutatta meg, hol szenvedett balesetet Michael Schumacher az alpesi Meribel síparadicsomban.

Két pálya között volt éppen, egy piros jelzésűről tartott egy kékre, amikor egy sziklának ütközött. Egy helyi pályákat bemutató prospektuson piros körrel jelezték a helyszínt, ahol a baleset bekövetkezett.
 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
Schumacher vasárnap délelőtt 11 óra után sibalesete
  2013-12-31 20:07:11, kedd
 
  2013-12-30 00:44

Vasárnap délelőtt súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher Franciaországban. Állapota a hírek szerint súlyos, kritikus.

Schumacher vasárnap délelőtt 11 óra után pár perccel sérült meg. A sípályán lesikló sportoló fején sisak volt, de az esés olyan nagy volt, hogy súlyos állapotba került. A szemtanúk szerint egy kőbe ütötte a fejét.

A baleset után percekkel már a helyszínen voltak a mentők és helikopterrel szállították moutiers-i kórházba a sportolót. A rendőrség még vizsgálja a baleset okait.

A kórház nem ad információt a beteg állapotáról, de annyi nyilvánosságra került, hogy Schumacher sokkot kapott, de eszméleténél volt.

Schumacher szóvivője azt nyilatkozta, hogy "Michael egy privát síelésen vett részt a francia Alpokban, ahol balesetet szenvedett. A fejét ütötte be, de volt rajta sisak és nem volt egyedül. Ezek után kórházba szállították, ahol megfelelő ellátást kapott. Kérjük a szíves megértésüket, amiért nem tudunk folyamatos tájékoztatást adni Michael egészségügyi állapotáról."A f1-live.hu az RMC Sportra hivatkozva azt írta, hogy Schumacher agyvérzést kapott, állapota kritikus és jelenleg az életéért küzdenek.

Az online portál szerint: "A menedzsment a SID hírügynökség kérdésére elmondta, Michael jelenleg az életéért harcol. Az esélyei nem a legjobbak a túlélésre, de az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az ex-versenyző életben maradjon.

A Boxutca Facebook oldal információja szerint:"Gary Hartstein, a Forma-1 korábbi főorvosa a Twitter oldalán írt néhány információt a Michael Schumacherrel történt baleset kapcsán. Összefoglaltuk az orvos által írtakat, melyek nem hivatalosak, a kiszivárgott információk alapján íródtak:

A sérüléstől megnőtt a nyomás a fejében, és ez a hirtelen nyomásemelkedés nagyon veszélyes ilyenkor. Általában műtéti úton enyhítik a nyomást a fejben, és intenzív osztályon figyelik a beteget.

A gyógyulás négy dologtól függ. 1, a sérülés súlyossága 2, a fejben történt nyomásemelkedés mértéke 3, a felgyülemlett folyadék leszívásának sebessége 4, a kórházi ellátás/felszereltség minősége.

Ez a mesterségesen előidézett kóma, amiben most Schumachert valószínűleg tartják, azért fontos, mert egy erős fejsérülés koordinációs zavarokhoz, valamint a nyelv és a torokizom működésképtelenségéhez vezethet.

Ez gyakorlatilag olyasmi, mint amikor az ember horkol. Akkor is ellazulnak a nyelvek és a torok izmai, és ilyenkor oxigén nehezen jut be a tüdőbe, és a széndioxid viszont bennreked. Ezért tették lélegeztető gépre Schumachert.

Ahhoz hogy valakit intubálni tudjanak, nagyon mély, mesterséges kómát kell előidézniük."A legfrissebb információ szerint a kórház hétfőn 11 órakor sajtótájékoztatót tart.

Forrás: news.sky.com Boxutca és f1-live.hu

Michael Schumacher német autóversenyző, hétszeres Formula-1-es világbajnok, a sportág eddigi legeredményesebb pilótája. Ő volt a Formula-1 első német világbajnoka. Egy 2006-ban, az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által végzett felmérésen a szurkolók a Formula-1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.

Két, a Benetton csapattal nyert világbajnokság után, 1996-ban a Ferrarihoz szerződött, ahol 2000 és 2004 között sorozatban öt világbajnoki címet szerzett. Számos rekordot tart, ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő érte el a legtöbb pole-pozíciót és versenyben futott leggyorsabb kört, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában.

A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott. A vezetési stílusa gyakran váltott ki vitákat. Kétszer volt részese a világbajnoki címet eldöntő ütközésnek, melyek közül az 1997-es, Jacques Villeneuvevel történt karambol után kizárták az az évi világbajnokságból.

A versenypályán kívül az UNESCO nagykövete, számos humanitárius kezdeményezés résztvevője, szószólója a versenyzők biztonságának. Öccse, Ralf Schumacher szintén Formula-1-es pilóta volt.
 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
Schumacher súlyos balesete sieléskor
  2013-12-31 20:01:57, kedd
 
  Úgy tűnik, a következő dolog történt: Michael nem volt egyedül, nemcsak a fiával síelt, hanem egy kisebb baráti társasággal - mondom mindezt kellő óvatossággal és azután, hogy beszéltem néhány emberrel, akik a helyszínen tartózkodtak - idézi a Bild Sabine Kehmet. - Azt hiszem, ismétlem, azt hiszem, hogy Schumacher és a csoport a megfelelő helyen haladtak. A két pálya között volt egy terület, melyet vastag hóréteg borított. Ezen ment keresztül Michael, de nem gyorsan.

Egy barátjának segített, aki elesett. Ezután visszafordult és - ahogy sejtjük - egy sziklára mehetett rá, amit a nagy hó miatt nem vett észre és hirtelen elesett és beütötte a fejét egy másik sziklába. Ez egy rendkívüli eset rendkívül szerencsétlen körülmények között. Hatalmas balszerencséje volt. De semmiképp sem azért történt a baleset, mert túl gyorsan siklott volna."
Ferrari-rajongók a kórház előtt Forrás: F1 Ferrari Hírek

Kedden délelőtt 11 órakor újabb sajtótájékoztatót tartottak a Forma-1-es pilóta állapotáról az őt kezelő orvosok. Mint elmondták, Schumacheren egy két órás műtétet hajtottak végre az éjjel. Erre azért mertek vállalkozni, mert a pilóta már jobban volt valamivel, így úgy ítélték meg, hogy meg lehet operálni. Természetesen előzetesen a családdal is egyeztettek a műtétről. A két órás beavatkozás során sikeresen eltávolítottak egy vérömlenyt, ennek köszönhetően kissé tovább javult a beteg állapota. A vérömleny nem magában az agyban, hanem a koponya és az agy között volt.

A műtétnek köszönhetően olyan, korábbi sérüléseket, bevérzéseket is észleltek Schumacher agyában, amelyekről korábban nem is tudtak. A javulása tehát csak viszonylagos, továbbra sem lehet kijelenteni, hogy nincs életveszélyben. Ugyanakkor jelenlegi állapota, ha nem rosszabbodik, reményt adhat a lassú, fokozatos felépülésre. "A helyzet jobb, mint tegnap volt" - jelentették ki az orvosok. "A dolgok gyorsan történnek, de most nyertünk egy kis időt" - fogalmaztak. Az orvosok már Schumacher testhőmérsékletét is csökkentették, amit korábban mesterségesen növeltek a javulása érdekében.

Bár az orvosokat meglepte, mennyit javult Schumacher állapota az elmúlt 24 órában - a vérömleny is látványosan kisebbedett, ez tette lehetővé az újabb műtéti beavatkozást -, a jövőt illetően elzárkóztak mindenféle jóslástól. "Csak azért vagyunk itt, hogy elmondjuk, mi történt az elmúlt 24 órában, nem azért, hogy spekuláljunk, mi fog történni ezután" - mondták újságírói kérdésre válaszolva. Szóba került az is, hogy átszállítják-e Schumachert egy német kórházba - ám mostani állapotában ez még veszélyes lenne.

Michael Schumacher vasárnap a francia Alpokban síelt és egy sziklának ütközött. A sérülés a fej jobb oldalát érte. A Méribelben történt baleset után helikopterrel a moutiers-i kórházba szállították, onnan pedig továbbvitték a jobban felszerelt Grenoble-i Egyetemi Kórházba. Az esést követően ugyan még magánál volt a 44 éves ex-versenyző, de már zavarosan beszélt, és állapota gyorsan romlott. Később agyvérzést kapott, és az agyi nyomás csökkentése miatt műtétre szorult.

Egyes hírek szerint barátaival és 14 éves fiával síelt. Schumacher védősisakot viselt a balesetkor, ami három darabra tört - derült ki a Paris Match nevű lap beszámolójából. A balesetről bővebben itt olvashattok.

Egy síelő amatőr felvételen rögzítette, amint a pilótát egy helikopter elszállítja, közvetlen a baleset után. Íme a videó:Egy profi képregényrajzoló is rekonstruálta a balesetet egy hét kockából álló képregényen egy olasz lapban. A képregényért katt ide!


Egy kocka a képregényből - Forrás: Corriere.it

Schumacher barátai, kollégái is megrendültek - erről itt olvashattok bővebben. Schumacher felesége, Corinna, valamint két gyermeke, a 16 éves Gina-Maria és a 14 éves Mick sokkos állapotban van a családfő balesete miatt - közölte a BBC Sabine Kehmre, a versenyző menedzserére hivatkozva. A család egy közleményt is kiadott:

"Szeretnénk köszönetet mondani az orvosi stábnak, amelyről tudjuk, hogy mindent megtesz Michaelért. Köszönjük az embereknek is, hogy a világ minden tájáról kifejezték együttérzésüket, illetve jókívánságaikat Michael felépülésére" - áll a közleményben, hozzátéve: "Szeretnénk megkérni a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a privát szféránkat, valamint a barátainkét, és egyúttal köszönjük a támogatásukat is."
 
 
0 komment , kategória:  szomoru események +  
Elhunyt id.Stumpf Antal Hercegkúton
  2013-12-30 23:28:51, hétfő
 
  2013.decemberben elhunyt idős Stumpf Antal
Hercegkúton.

Férjem hugának Balázsné Szolyák Katalinnak a lányának Stumpfné Balázs Editnek az apósa.

élt 71 évet.
temetése 2013.december 31.én Hercegkúton.

Emléke szivünkben örökké él.
 
 
0 komment , kategória:  ismerőseim akik meghaltak  
végre vége lesz a 2013-as évnek
  2013-12-30 20:53:06, hétfő
 
  végre vége lesz ennek a borzalmas évnek holnap.  
 
0 komment , kategória:  december tele ünneppel  
Kellemes Karácsonyi ünnepeket!
  2013-12-25 18:27:23, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsonyi versek,naplók  
Közeledik a karácsony
  2013-12-23 19:23:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsonyi versek,naplók  
Advent. 4. vasárnapja
  2013-12-22 19:07:09, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  advent karácsonyi vasárnapok  
december ünnep
  2013-12-22 01:03:04, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  december tele ünneppel  
Karácsony ünnepe 2.
  2013-12-20 22:09:41, péntek
 
  Most úgyis mindenki a karácsony lázában ég, kicsit beszéljünk ennek a hátteréről, meg hogy miről kellene szólnia!Eleve, mit jelent az, hogy ,,karácsonyi láz?" Maga a karácsony önmagában véve egy elég ellentmondásos ünnep, s erről legkevésbé szegény Jézus tehet... Jézus valahol vallásalapító volt, ráépül a kereszténység az összes változatával együtt, így a karácsonynak - ami a hagyomány szerint Jézus születésének napja - keresztényi ünnepnek kellene lennie, és azoknak kellene ünnepelnie, akik vallásosak, s hisznek az egészben. Ehhez képest ünnepli az is, aki ateista. Másik érdekesség az, hogy egy csomó olyan dolgot teszünk ezen alkalomból, ami ellen Jézus magából kikelve üvöltözne - de erről majd később. Először nézzünk pár érdekességet a karácsonnyal kapcsolatban.Miért pont december 25 Jézus születésnapja? A kora keresztények nem próbálták meghatározni ezt a napot, december 25 a későbbiekben, megegyezés alapján vált azzá, de pl. az ortodoxok már január hatodikán ünneplik. Az, hogy miért pont ez a nap lett a születésnap, nem nehéz kitalálni: a téli napforduló miatt, amit már régebben is ünnepeltek az emberek ki ilyen, ki olyan formában (Nap újjászületése, egyiptomiaknál Mithrász ünnepe, stb.) . De ennek nincs akkora jelentősége, tekintsük ezt a napot szimbolikusnak.Érdekesebb kérdés a napkeleti bölcsek (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) esete, akiket a hagyomány szerint egy csillag vezetett Betlehembe, királyok voltak, és ajándékot is vittek: aranyat, tömjént és mirhát. Itt már eleve az is kérdéses, hogy hányan voltak (érdekesség, hogy semelyik korabeli forrás nem említi a számukat, ezt is később adták hozzá, a neveket meg pláne), de még érdekesebb, hogy egyáltalán királyok voltak-e vagy tudósok. Az ajándékok miatt (ez konkrétan említve van) királyokra tippelhetnénk, de itt a legenda logikailag igen nagyot bukik: mi lett az ajándékokkal? Nem tételezzük fel, hogy József és Mária eltékozolta vagy ,,elsikkasztotta" volna, de azt tudjuk, hogy Jézus nem éppen vagyonos családban nőtt fel, tehát ez az ajándékozás-dolog alighanem nem történt meg! Ennek egy igen nagy jelentősége van: ma az egész kereskedelem, az egész ateista világ karácsonyi hozzáállása ezen alapul, tehát mondhatnánk, hogy a ,,kételkedő" emberek az egész karácsonyból pont azt a részt tartják meg, ami a legvalószínűtlenebb! Jó, mi? (Tudtátok amúgy, hogy a háromkirályok ereklyéi - csontjai - megtalálhatók Kölnben?)A betlehemi csillagról is elég sok elmélet született: van itt szó nóvarobbanásról, a Jupiter és a Szaturnusz együttállásáról, de még a Jupiter és a Vénusz együttállásáról is; a dolog érdekessége az, hogy ezek alapján Jézus születését i. e. 6-8-ra teszik. Aztán ott van a szerencsétlen fenyőfának a szerepe, aminek már végképp semmi köze Jézushoz; ez egy északi szokás volt, ugyanis az ott élő emberek szerint a fenyőfa elűzi a rossz szellemeket. Mindenesetre szép csendben ez a szokás elterjedt Európában, főleg a németek közvetítése során. A szokások alapján a mostani karácsonyi ünnep egy igazi univerzális ünnep: egy zsidó ember születését ünnepeljük a rómaiak és az egyiptomiak (és még sokan mások) ünnepének a napján, egy skandináv-alapú fenyővel.Ünnepeljük... szegény Jézus sírna, ha látná, hogyan, s miket művelnek emberek az ő nevében. Jézus többek között a szeretetet, az önzetlenséget, a szerénységet és a megbocsátást tanította, és sokszor a szabad ég alatt prédikált a népnek, kötetlen formában. Ehhez képest álszentnek néznek ki a mai agyondíszített templomok, ahol a pap egy szigorúan követett liturgia keretein belül prédikál, ahol első sorban ülnek a ,,fontos emberek", utána pedig a ,,pórnép". (A történelemről, pl. a keresztes háborúkról, vagy az egyház egyéb ,,sötét ügyeiről" most ne is beszéljünk...) De ez nemcsak a katolikus egyházra vonatkozik, hanem pl. a Hit Gyülekezetére is, ahol az öltönyös urak és hölgyek elalélva hallgatják a beszédet - miközben jól tudod, hogy ugyanezek az emberek nem ismernek kíméletet az üzleti életben, és minden szívfájdalom nélkül kirúgják a háromgyerekes családapát, ha a ,,biznisz" úgy kívánja. Ebből az egész vallásból annyi maradt meg, hogy hetente egyszer a hívő ember elmegy az istentiszteletre, illetve ennek megfelelő formáira, a hét többi napján meg nagy ívben... szóval igen. A nem hívő emberekről ne beszéljünk, elvégre őket nem ,,kötelezi" semmi ezen tanítások megfogadására.Pedig Jézus tanításai a mai világra is érvényesek, sőt, rendkívül hasznosak is lehetnének! Mondjuk a mértéktelenséget, illetve az abszolút önzetlenséget ma már nem lehet elvárni senkitől - ne is álmodozzunk olyanról, hogy Bill Gates szétosztja vagyonát a szegények között, illetve valamelyik ,,rocksztár" rájön, hogy egyszerre úgysem él tíz házban, ezért kilencet a hajléktalanoknak ajándékoz, s akkor most beszéljünk RÓLAD -, de ha betartanánk a ,,minimáltanítást", azzal igen sokat lehetne javítani a földlakók életén. A ,,minimáltanítás" pedig nem más, mint a szeretet és a megbocsátás művészete. Ne bántsd felebarátodat, ne ölj, ne lopj, ne okozz másoknak kárt szándékosan! Most képzeljétek el, ha ezeket az igen egyszerű parancsokat mindenki betartaná a világon (a legtöbb ember amúgy be is tartja)! Nem lenne szükség például a rendőrség nagy részére, és fel lehetne számolni az erőszakszervezeteket, pl. hadsereg. Tudjátok, mi mennyiségű pénz szabadulna fel, amit akár az egészségügyre, az oktatásra, vagy a szegényekre lehetne fordítani? Csak Magyarországon többszázmilliárdos nagyságrendről beszélünk évente (!) - összehasonlításul az ingatlanadóból várhatóan befolyik 30 milliárd forint. És a további kényelmekről ne is beszéljünk, hogy nem kellene lelakatolni a biciklit, nem kellene riasztót rakni a kocsira, nyugodtan sétálhatnál sötétedés után is az utcán, stb. Közgazdasági szempontból Jézus egy olyan elméletet dolgozott ki, mely szerint az erőforrások átcsoportosításával, kevés áldozattal lehetne növelni az emberek jólétét! És mondom, ezt úgy, hogy a tanításainak csak egy töredékét tartjuk be... Érdekes, miközben a mai világban, mikor mindenki a ,,kiutat", mindenki a jövőt kutatja, aközben egy 2000 éve élt ember már megmondta a frankót.És szintén elgondolkodtató, hogy ezt azért nem merjük megtenni, mert nagy a bizalmatlanság az emberek között (lásd hadseregek mibenléte)- és ennek a bizalmatlanságnak milyen óriási, pénzben kifejezhető ára van! Nem bízunk a másikban, mert nem hisszük el, hogy mindenki betartja a játékszabályokat. Kiemelem a hit szót, ami itt nem egy ,,felsőbb lényben" (Istenben) való hitet jelent, hanem a másik emberben való hitet! Nevezzük ezt ,,maternialista hitnek" - Jézus ,,alaptanítása" ezen alapul, s mellette ott van Isten, aki ebben a maternialista szemléletben ,,szankcionál", ha nem tartjuk be a szabályokat. A mai vallásosságból pont ez a ,,maternialista hit" maradt ki: a vallásos ember hisz Istenben, de hogy tulajdonképpen minek van ő ott, meg hát mit is szeretne, az mindegy. Hetente egyszer imádkozunk hozzá, oszt jó' van. A többi napon meg biztosan nem néz oda.De ne menjünk el vallásfilozófiai kérdések felé, mert erről könyveket lehetne írni :-) Mindenesetre ne csak arról szóljon az ünnep, hogy ki mekkora értékű ajándékot kapott, meg ki mennyit költött, hanem próbáljuk meg átültetni Jézus tanításait a hétköznapokba, és akkor akár minden nap karácsony lehet!
 
 
0 komment , kategória:  karácsonyi versek,naplók  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 262 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 69
  • e Hét: 717
  • e Hónap: 7634
  • e Év: 147659
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.