Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
BÚÉK 2014-re
  2013-12-31 15:17:03, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 33.
  2013-12-29 08:09:47, vasárnap
 
  A benjaminiták kétségkívül megkérték tengerjáró szövetségeseiket, a föníciaiakat, hogy segítsenek új hazájukba költözni. Robert Graves a következőket írja A görög mítoszokban Bélosz és a Danaidák mítoszáról: ,,Ez a mítosz azt örökíti meg, hogyan érkeztek meg Palesztinából Rodosz érintésével Görögországba az első hellén telepesek, és hogyan terjesztették el a földművelést a Peloponnészosz-félszigeten". Az árkádiaiak vallása Istár istenanya (a föníciai Asztarte) Sumerból származó kultusza lett és maradt még évszázadokon át.
Egyéb bizonyítékok a spártaiak és a Merovingok hasonlóságaira mutatnak rá. Egyaránt hittek abban, hogy a hosszú haj a férfikor elérése után erőt ad, ahogy tette a bibliai Sámson esetében is. Emellett a Makkabeusok I. könyve kijelenti: ,,Egy írásban nyomára bukkantak annak, hogy a spártaiak és a zsidók testvérek, Ábrahám nemzetségéből származnak".
A Dél-Franciaországot átszelő és a Rh ône-on felvezető kereskedelmi útvonalakat a föníciaiak alapították. A szóban forgó vidéken talált sémi eredetű tárgyak arra utalnak, hogy az i. e. IX. században dinasztikus szövetség jött létre a föníciai királyok és az izraeli, illetve júdai uralkodócsaládok házassága révén.
I. e. 106 és 48 között zsidó kolónia jött létre Rómában, majd Jeruzsálem i. sz. 70-ben bekövetkezett kifosztása után sok zsidó menekült el Itáliába és a mai Franciaország területére. Emellett számos zsidó rabszolga élt szerte Európában, akik végül felszabadulva megalapították saját közösségeiket.
Magdolna első valóban fontos felbukkanására akkor kerül sor az Újszövetségben, amikor elsőként pillantja meg a feltámadt Krisztust - többek között ezért is tisztelik szentként Franciaországban és más helyeken, ahol templomokat szenteltek neki. A Szent Grállal kapcsolatos egyik legmakacsabb történet szerint a Grált Magdolna vitte Franciaországba - egy IV. századi legenda azt állítja, Marseilles-nél szállt partra. Ez a földközi-tengeri francia kikötőváros a Rhône torkolatánál, azaz a föníciaiak által alapított kereskedelmi útvonalon áll.
Az eredeti Grál-regényt Chrétien de Troyes írta. Troyes Champagne grófjának udvarában élt, és története a Le Roman de Perceval vagy a Le Conte del Graal címen ismert. A történet 1188 körül született - ugyanabban az évben, melyben a Sion-rend elvált a templomos rendtől, illetve amelyben a szaracénok elfoglalták Jeruzsálemet.
A Le Conte del Graal főszereplőjét, Percevalt ,,az özvegy úrnő fiá"-nak nevezik. Perceval hírnévre és vagyonra vágyva elhagyja édesanyját. Találkozik egy rejtélyes halásszal, a ,,Halászkirállyal", aki meghívja éjszakára a kastélyába. Az est folyamán egyszer csak megjelenik az aranyból készült, gyémántokkal kirakott Grál, egy fiatal lány kezében. Perceval nem veszi észre, hogy fel kellene tenni egy kérdést a Grálnak, illetve hogy a kérdés az, hogy ,,Kit szolgál a Grál?" Őszintén szólva mulasztása megbocsátható, hiszen nem is tudhatta, hogy mit kellene tennie. Ennek ellenére amikor másnap reggel felkel, azt látja, hogy nyilvánvalóan súlyos következményekkel járó mulasztása miatt a kastély elnéptelenedett, a környező földek pedig pusztasággá váltak. Arra is rájön, hogy a ,,Halászkirály" nem más, mint a saját nagybátyja. Nehezen hihető, hogy ezen a ponton bárki is elmarasztalná, amiért mindenből kiábrándul, és kijelenti, hogy nem képes többé szeretni Istent vagy hinni benne.
Chrétien még a költemény befejezése előtt meghalt. Egyesek szerint tisztázatlan körülmények között lelte halálát egy tűzben, mely 1188-ban tört ki Troyes-ban. A következő évek során a Grál fogalma gyorsan elterjedt Európában, és Arthur király legendájával került a legszorosabb kapcsolatba. Ugyanakkor mindeddig nem került említésre a kapcsán Jézus neve.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
Rohanás
  2013-12-29 08:08:24, vasárnap
 
  volt az egész november meg december.
Nagyon nincs ez így jól.
Miért gyorsult fel ennyire minden? Nincs idő élni.
Csend, béke és nyugalom kell. El kell felejteni a rohanást. Annak nincs értelme. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód megfejtése 32.
  2013-12-08 20:26:52, vasárnap
 
  Harmadik fejezet

A dávidi és a Meroving-vérvonal

A Szent vér, szent Grál írói (Michael Baigent, Richard Leigh és Henry Lincoln) hosszas és alapos kutatás után megdöbbentő következtetésekre jutottak a keresztény hittel és különösen a nyugati történelemmel kapcsolatban. Nem állítják, hogy ezek a következtetések száz százalékig pontosak, ám a felvonultatott bizonyítékok elég meggyőzőek.

A Da Vinci-kód egyik alaptémája az az elképzelés, hogy a Szent Grál valójában Jézus Krisztus vérvonala. Ez azonban értelmetlenné teszi a jelenleg létező keresztény hierarchiát, és így nem meglepő, ha komoly erőfeszítések történtek a bizonyítékok bármi áron való eltüntetésére. Ha elfogadjuk ezt az elméletet, akkor magának az egyháznak a felépítményét romboljuk le, s nemcsak a tanait, hanem a Krisztus egyháza örökösekénti legitimitását is megkérdőjelezzük. A keresztény felekezetek által a történelem folyamán legitimizált királyságok és kormányok mint hitelüket veszítik.
A Sion-rend egyes dokumentumai azt állítják, hogy a Meroving-vérvonalat egészen az Ószövetségig és az ókori Trójáig vissza lehet vezetni. A Merovingok feltehetőleg egy bizonyos izraelita törzstől, nevezetesen a Benjamin által vezetett törzstől származtak. Területük a mai Jeruzsálem környékét ölelte fel, mielőtt a város Dávid és Salamon fővárosa lett volna.
Ugyanakkor a Benjamin törzs szembekerült a többi izraelita törzzsel, melyek megtiltották lányaiknak, hogy benjaminita férfiakhoz menjenek feleségül, mert a benjaminiták támogatták a pogány Beliál isten híveit. Ezt az istent gyakran kapcsolják össze a bikával vagy a borjúval, ahogyan a Biblia szerint a benjaminiták voltak azok is, akik az Aranyborjút imádták. A törzs végül megoldotta ezt a problémát, s fiai közül került ki Izrael első királya, Saul.
Ám a törzs tekintélyének helyreállítása ellenére úgy tűnik, Saul királlyá kenésének idejére már sok benjaminita száműzetésbe vonult, és egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy Görögország középső vidékét, Árkádiát választották új hazájukul. Innen tovább vándoroltak a mai Németország területére, és beházasodtak a teuton törzsekbe. Végül ezekből a törzsekből lettek a szikambriai frankok, akiktől a Merovingok származtak. Amint azt a Második fejezetben már említettük, mielőtt Godfroi de Bouillon elindult az első keresztes hadjáratra, annyira biztos volt benne, hogy őt fogják felkérni Jeruzsálem királyának, hogy minden vagyonát eladta. Ez az önbizalom abból a tudásból eredhetett, hogy Meroving-származása révén mindenki másnál több jogot formálhat a címre.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód megfejtése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 185 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 242
  • e Hét: 242
  • e Hónap: 10951
  • e Év: 300056
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.