Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Magyarul beszélsz ?
  2013-12-01 09:24:48, vasárnap
 
 



Édes magyar nyelvünk. Fórum...Link...
 
 
2 komment , kategória:  **** Ez itt az én Hazám !**  
Varga Géza: A székely rovásírás
  2013-12-01 09:18:18, vasárnap
 
 
A székely rovásírás (vagy székely írás) a magyarság régi írása, amelyet az ősvallás jelkészletéből a magyar nyelv rögzítésére fejlesztettek ki a kőkorban. Az írás a kőkor óta nem merült feledésbe, mindig voltak alkalmazói.

Az emlékek szerint használták a szkíták, a hunok és az avarok is. A szerves belső fejlődés bizonyítékaként az írásjeleknek közeli megfelelői vannak a népi (pl. a fazekasok által használt), valamint az uralmi és a vallásos jelkészletben (Szent Korona, jogar, koronázó palást, keresztény templomok jelei). A kőkori eredetet támasztják alá a távoli (kínai, csukcs, indián stb.) írásrendszerekben található, de - az elvégzett valószínűségszámítás szerint - véletlen egyezéssel nem magyarázható párhuzamok is. Az írás szó- szótagoló jellegű, amely a több hangot jelölő mondatjelei, szójelei, szótagjelei mellett rendelkezik egy fejlett ábécével is. Az írásirány az írástechnológiának és az ábrázolás igényeinek megfelelően változó (függőleges, jobbról balra, balról jobbra irányuló, körbe menő, vagy szimmetrikus).

Az írást az elmúlt évezredben a székelyek mentették meg a feledéstől. A székelyek a hunok (mai néven a magyarok) egyik csoportja. A székelyeknek az Attila halála és Árpád magyar népének honfoglalása között eltelt mintegy 500 év alatt független államuk és eltérő történetük volt Erdélyben. E függetlenség eredményezte a következő évezred székely kultúrájának sajátosságait, közöttük a hun írás megőrzését. Az egykori Magyar Királyság keleti felében (az első világháború óta Romániában) élnek. Hun származástudattal rendelkeznek (a magyar krónikák és más források szerint a magyarok többi csoportja is hun eredetű).

Az alább következő történeti leírás az 1991-ben alapított Írástörténeti Kutatóintézet kutatóinak (Simon Péternek, Szekeres Istvánnak, Varga Gézának, Götz Lászlónak, Forrai Sándornak, Csontos Péternek, Varga Csabának, Berényi Lászlónak, Borbola Jánosnak és másoknak) az álláspontját tükrözi. Ezek a szerzők a székely rovásírás és általában a magyar jelhasználat kutatásában 1993-ban, s azt követően bekövetkezett fordulat legnagyobb hatású képviselői. A csoportra jellemző az elméleti-tudományos kérdések iránti fokozott érdeklődés, a tudományos igényű érvelésre való egyedülálló törekvés, valamint a székely szójelek létének elismerése.

Simon Péter tanszékvezető egyetemi tanár az 1993-ban megjelent tanulmányában leszámolt az ótürk eredeztetés hipotézisével.

Szekeres István az ótürk és a kínai írásrendszerekben megtalálható párhuzamokat kutatja és írta le az 1993-ban kiadott tanulmányában és az azóta megjelent új kötetében.

Varga Géza több kötet és többszáz cikk szerzője, az Írástörténeti Kutatóintézet alapítója, az íráselméleti és írástörténeti kérdések kutatója, több új rovásfelirat és megfejtés közzétevője; internetes fórumok vezetője.

Varga Csaba és Borbola János eredeti gondolkodású, nagy hatású kutatók, több kitűnő könyv népszerű szerzői.



Read more: http://szekely-rovasiras.hupont.hu/2/bevezeto#ixzz2mD1s0REn


Link...
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Érdekességek, tudnivalók az Angyalokról
  2013-12-01 09:04:54, vasárnap
 
 



Link...



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Minden, ami : ezoterika, misztikum
  2013-12-01 08:57:41, vasárnap
 
 





Link... ...

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Videók,linkek  
Idézzük meg őrangyalunkat
  2013-12-01 08:53:51, vasárnap
 
  Mindannyiunknak van saját, személyes őrangyala. Az őrangyal, születésünkkor rendeltetik mellénk, végig kíséri életutunkat, és segít a halálba való átmenetben is. Ezt a feltevést világszerte sok halál közeli élmény erősíti meg.

Nagyon sok embernek volt már halál közeli élménye, és ezt az élményt általában egy bizonyos fénnyel kötik össze. Sokan úgy utaltak erre a fényre, mint a saját őrangyalukra. Néhányan még rá is ismertek gyermekkori élményeikből, és sajnálták, hogy olyan hosszú időre figyelmen kívül hagyták az őrangyaluk által kínált segítséget, és védelmet. A kisgyerekek általában tudatában vannak az őrangyalaiknak, és gyakran a nevükön is szólítják láthatatlan barátaikat.






Link...
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Okkult gondolatok
  2013-12-01 08:42:19, vasárnap
 
  Tudnivaló a mágikus úttal kapcsolatban

A nagy tudományok útjára vakmerően rálépni nem szabad, de ha valaki tett egy lépést ezen az úton, vagy célba ér, vagy elveszett.




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Spiritualitás  
MER-KA-BA Meditáció
  2013-12-01 08:35:07, vasárnap
 
  Merkaba

Merkaba . . . más néven Merkabah. . . mesterek mennyei fényszekere, amely segitségével magasabb dimenziókhoz kapcsolódhatnak. A Mer-Ka-Ba a bibliában az Ezekiel által leirt fényszekér.

"Mer" - Fény. "Ka" - Lélek. "Ba" - Test.

Mer-Ka-Ba a testet es lelket körülvevő, egymással ellentétes irányban forgó energiamezőket jelenti (kerék a kerékben), olyan energiaspirálokat jelent mint a DNS, amely a testet és lelket átemeli egyik dimenzióból a másikba.






Link...

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Meditáció  
Szímbólumokkal való gyógyítás
  2013-12-01 08:31:41, vasárnap
 
  Link...

A gyógyítás szimbóluma rovásból...Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria :Szimbólumok,mandalák  
Globe
  2013-12-01 07:15:55, vasárnap
 
 







 
 
0 komment , kategória:  Képek - A mi Földünk  
Angyalok és gyertyák
  2013-12-01 00:36:26, vasárnap
 
 
Az angyalok általában kapcsolatba hozhatók egy-egy színnel, és ezeket a színeket a velük való kommunikáció során is használhatjuk. Ez a kis ismertető csak útmutatóul szolgál, így ha úgy érezzük, egy másik szín jobban beválna adott helyzetben, bátran használjuk azt. A színeket nem csak gyertyáknál, hanem egyéb tárgyaknál, angyaloltár, angyalkártya készítésénél is használhatjuk.
Fehér - Uriel arkangyal és a felsőbb angyali birodalmak. Minden más színt helyettesíthet, szent helyek és más területek tisztítására használják.

Fekete - Mihály arkangyal. Segít elűzni és távol tartani a negatív energiákat, tökéletes eszköze a védelemnek.

Arany - Metatron és Gábriel arkangyal. Védelmi kéréseknél használják, illetve gyermekek spirituális készségeinek fejlesztésénél.

Ezüst - Ariel, Gábriel, Haniel arkangyal. A Holddal és a holdciklusokkal, a női energiákkal hozzák összefüggésbe.

Vörös - Azrael és Mihály arkangyal. Szenvedély, kéj, szerelem és minden szívhez kapcsolódó dolog. A tűzhöz, vérhez, bátorsághoz és győzelemhez is köthető.

Kék - Ariel, Rafael, Mihály arkangyal. Spirituális szín, közelebb hozza egymáshoz a két világot. Tökéletes tanuláshoz, a vizet, a bölcsességet és a békét szimbolizálja.

Zöld - Ariel, Haniel, Gábriel, Metatron arkangyal. A szerelemmel kapcsolatban használjuk, a termékenységet és az új életet és jelenti. Elősegíti a spirituális gyógyulást és a lélek fejlődését.

Sárga - Chamael arkangyal. Boldogság, öröm, szabadság, vitalitás.

Narancs - Raguel arkangyal. Kapcsolatok javítása, gyermekkori problémák, karrier.

Barna - Chamael és Uriel arkangyal. Természet, Föld, állatok, barátság kapcsolható hozzá.

Lila - Haniel és Gábriel arkangyal. Hagyományos királyi szín. A jóléthez, hírnévhez, hatalomhoz és törekvéshez kötik, de használják okkult képességek fejlesztéséhez is.

Rózsaszín - Jofiel, Ariel, Jeremiel arkangyal. Ártatlanság és feltétel nélküli szeretet. Családi dolgokkal, relaxálással, tisztességgel, kommunikációval is kapcsolatba hozzák.






A gyertyák előkészítése

A gyertyákat használhatjuk angyalainkkal való kommunikációra, ha előtte felszenteljük őket. A felajánlás után egy gyertyát csak egyetlen célra használjuk fel, majd teljesen elégetjük. A gyertyát fogjuk meg mind a két kezünkkel, majd kérjük a kiválasztott angyal engedélyét, hogy meggyújthassuk. Használhatunk általunk jónak érzett szavakat, de íme egy példa a gyertya felajánlására:

" ...... ..... arkangyal/angyal, neked ajánlom ezt a gyertyát, és kérlek, hogy fogadd el és legjobb tudásod szerint segíts nekem a célom elérésében (itt nevezzük meg a kitűzött célt). Ezt minden érintett érdekében kérem, Isten szent fényével és szeretetével együttműködve, ámen."


Forrás : Link




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 205 db bejegyzés
e év: 4259 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 318
  • e Hét: 927
  • e Hónap: 9597
  • e Év: 65530
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.