Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A judeobolsevik excenzor számára elfogadható a gyerekbűnözés
  2013-12-12 17:18:35, csütörtök
 
  A judeobolsevik excenzor számára elfogadható a gyerekbűnözés
2013. december 12. 17:13
Hunhír.info

Az MSZP és az Együtt-PM szövetség további elmélyítésére, és akár szélesítésére is szükség lehet a közeljövőben - ezt Lendvai Ildikó mondta az ATV Start című műsorában. A botoxos kivénhedt bolsevik emellett amiatt is méltatlankodott, hogy az idősekre támadó kiskorú bűnözőket felelősségre merik vonni. Még több MSZP, még több purdébűnözés!

A szocialista képviselő szerint az MSZP és az Együtt-PM eddig nagyrészt a saját jelöltállítási problémáival volt elfoglalva, így a pártoknak sem idejük, sem energiájuk nem maradt arra, hogy megismertessék az emberekkel, hogy mit is szeretnének valójában. Másrészt Lendvai szerint előbb-utóbb szembe kell nézni azzal a kérdéssel is, hogy miként lehet ezt a szövetséget úgy kiszélesíteni, hogy közben ne vesszen el kormányváltó szavazat.

Lendvai az emberi jogok kérdésére kitérve elmondta, Magyarországon az elmúlt években a legvédtelenebbek, így például a gyerekek jogai sérültek a legsúlyosabban. Lendvai szerint a 2010-es kormányváltás óta mintegy kétszázezerrel nőtt a szegénységben élő gyermekek száma, akiket immár a legenyhébb szabálysértések esetén is felnőttként kezelnek, és akár 12 éves korukban elzárásra kerülhetnek. Nem kell idős magyar embereket kirabolniuk, meg összeverniük, aztán akkor nyugodtan tanulhatnak, ha akarnak, banya.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71056
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A kis Jézusnak nem örülő zsidóknak a kéményben a helyük" -
  2013-12-12 17:13:51, csütörtök
 
  2013-12-12. 14:40
"A kis Jézusnak nem örülő zsidóknak a kéményben a helyük" - jópofa karácsonyi dalocska a román tévében

Botrányt okozott egy helyre kis karácsonyi dal Romániában. A TVR állami tévéadó adta le az inkriminált darabot, ami "indirekt dicsőíti a holokausztot". A román külügyminiszter felháborodott, az izraeli nagykövetség pedig - természetesen -, mint mindig mindenért, aggódik - derül ki a Der Spiegel online kiadásából.
Zoom
"A TVR román állami televízió kolozsvári regionális csatornája, a TV3 egy zsidóellenes karácsonyi dalt adott le, ami hatalmas botrányt okozott Romániában. A dalt - ami indirekt módon a holokausztot dicsőíti - egy kórus énekli a felvételen" - írja a Spiegel Online.
A dal szövegében a magyarból átvett jidov (zsidó) szót használják, a kórus azt énekli, hogy mindenki örült, hogy megszületett a Kis Jézus, csak a zsidók nem, akiknek "csak a kéményben van a helyük", hogy aztán "füstként jöjjenek ki belőle" (ha jól értjük, ez 0:25-től kezdődik).

http://www.youtube.com/watch?v=XWTeAkn9hnM&feature=player_embedded

Titus Corlatean román külügyminiszter szerda este felháborodottan reagált a történtekre, és arra szólította fel a román ügyészséget, valamint a parlamentet, hogy találják meg a felelősöket. A bukaresti izraeli nagykövetség persze aggodalmát fejezte ki. (Nálunk Áder már az adás után 3 perccel a földön vonaglott volna a nagykövetség előtt.)
A TV3 csütörtöki közleményében eltolta magától a felelősséget, mondván, nem ők, hanem a TVR központjában választják ki, hogy mit sugározzanak.
A YouTube-ra feltett felvétel szerint a műsorvezető nem csak az énekeseknek, hanem a kolozsvári kultúrcentrum igazgatójának is megköszöni a dalt, és megkérdezi utóbbitól, mik a legfontosabb hagyományos értékei a kolozsvári folklórnak.
Az MCA Romania nevű, antiszemitizmus ellen küzdő civil szervezet Traian Basescu elnökhöz és Victor Ponta miniszterelnökhöz fordult az ügyben. "Borzasztó, hogy a közönségből senki nem háborodott fel a dal elhangzása után, mely arra buzdít, hogy a zsidókat el kell égetni" - írták.
A TVR-nél egyébként épp vezetőcsere folyik.
(Der Spiegel - HVG korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/121478/#ixzz2nHHekaO1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buzulni kellett állásuk megtartásáért egyes műsorvezetőknek
  2013-12-12 17:09:27, csütörtök
 
  2013-12-12. 11:10
Buzulni kellett állásuk megtartásáért egyes műsorvezetőknek a Retek Klubban

Nemrég a Hallgatói Hálózat (HaHa) egyik aktivistája úgy döntött, hogy lecsap a női nemre. No, nem úgy, ahogyan tisztelt olvasóim gondolják. A liberális atyafit az akasztotta ki, hogy a gyengébb nem képviselőit ingyen is beengedik egyes szórakozóhelyekre (az ilyeneknek nincs jobb dolguk?), mivel meglátása szerint ez a gyakorlat szexuális tárgyként (?) tünteti fel a nőket - írja Novák Előd a Facebookon, alább folytatódik a bejegyzés.
Azt nem tudjuk, hogy a furcsa világlátású gyerek otthonról hozta-e magával a hülyeséget, netán a liberális szervezetben ragadt rá, egy azonban biztos: feljelentette az egyik szórakozóhelyet az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál az általa vélt "szexuális diszkrimináció" miatt. És persze úgy látja, hogy mi, magyarok hülyék és éretlenek vagyunk egy ilyen vitára. Értik, ugye? Nem vele van a gond, mi vagyunk a hibásak! Innen üzenem neki: Szilárdka, édesanyádat holnap is előre fogom engedni az ajtónál, oszt maximum toppanthatsz egyet mérgedben, ha nem tetszik. No de mivel van ez az Egyenlő Bánásmód Hatóság nevű sóhivatalunk, van végre olyan hivatalos szervezet is, aki adott arról egy pecsétes papírt, hogy a női kiváltságok miatt frusztrált Szilárdunknak van igaza.
Sebestyén Balázs, az egyik kereskedelmi rádió reggeli műsorában felvetette: ,,Nem az van, hogy Szilárd a pasikra gerjed?". Őszintén szólva nekem is gyanús, de ehhez semmi közünk, hiszen ez Szilárd magánügye. Ezután beindult a média világában egyre szervezettebbé váló, az érdekeit agresszívan érvényesítő homoszexuális lobbi (szebb jövőt nektek is, RTL-es fiúk!), és villámgyorsan megroppantotta Sebestyén Balázs gerincét. A bűnbánó műsorvezetőnek csókot kellett váltania Vadon Jánossal. A két műsorvezető a csókjelenet előtt kb. annyira tűnt lazának, mint mókus az erdőtűzben: ideges testbeszédük egyértelművé tette, hogy egy olyan megrendezett jelenetről van szó, amit egyikük sem akar, és mindketten rettegnek a következményeitől. Joggal. Miután a műbuzulással sikeresen hülyét csináltak magukból, az RTL törölte a műsorukat. Egyes sajtóvélemények szerint azért, mert a büszkeségükben megsértett melegek így álltak bosszút a két, nyilvánosan prostituálódott műsorvezetőn a sérelmeikért. Nem tudjuk, mi az igazság, egy azonban biztos: megérdemelték. Hiába, no: aki az RTL-ben mélyre hajol, az ne csodálkozzon, ha lesznek ott lelkes jelentkezők, akik élnek a lehetőséggel...

<iframe src="http://vk.com/video_ext.php?oid=-60633404&id=166756230&hash=811 6e89d1f9f6f97" width="607" height="360" frameborder="0"></iframe>


További részletek: http://kuruc.info/r/6/121473/#ixzz2nHFwMUQN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Továbbra sem az adófizetőket, hanem az élősködő és bűnöző ci
  2013-12-12 17:04:28, csütörtök
 
  2013-12-12. 16:44
Továbbra sem az adófizetőket, hanem az élősködő és bűnöző cigányokat védi az EP

A "romák jogvédelmére" irányuló állásfoglalást szavazott meg csütörtökön Strassburgban az Európai Parlament.
A dokumentumban követelik, hogy az uniós tagországok hagyjanak fel az "illegális" kitoloncolásokkal, a bűnüldöző hatóságok vessenek véget az "etnikai profilmeghatározásnak", a rendőrségi visszaéléseknek és a "romákat" érintő egyéb jogsértéseknek.
Az EP felkéri az Európai Bizottságot, hogy kísérje figyelemmel a cigányok "alapvető jogainak" érvényesülését, a "romaellenes lépéseket", illetve a cigányok elleni "gyűlölet-bűncselekményeket". Jogsértések esetén az uniós javaslattevő-végrehajtó intézménynek - hangsúlyozza a parlament - lépnie kell, különös tekintettel azokra az esetekre, amikor a "romákat" a mozgás és letelepedés szabadságához, az egészségügyhöz és az oktatáshoz, a diszkriminációmentességhez, a személyes adatok védelméhez fűződő joguk gyakorlásában sértik, vagy etnikai hovatartozás alapján nyilvántartásba veszik őket.
A tagállamoknak az EP szerint véget kell vetniük a "szegregált oktatásnak" és a "roma gyerekek" speciális iskolákba való irányításának. A "roma gyerekeknek" biztosított minőségi oktatás, az idő előtti iskolaelhagyások visszaszorítása és a cigók Erasmus programhoz való hozzáférésének biztosítása az EP fő céljai között szerepel.
A parlamenti állásfoglalásban azt is szorgalmazzák, hogy az uniós tagállamok hagyjanak fel a foglalkoztatás terén tapasztalható megkülönböztetéssel, segítsék a "romák" munkaerő-piaci megjelenését. Az uniós intézményektől az kérik a képviselők, hogy indítsanak gyakornoki programokat kifejezetten "roma jelentkezők" számára.
(MTI korrigálva)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/121481/#ixzz2nHFQe2Gi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól sikerült, gratulálok!
  2013-12-12 16:56:09, csütörtök
 
  Jól sikerült, gratulálok!



2013. december 12., csütörtök 10:39 |


Elég türelmes és megértő embernek tartom magamat, de napok óta szentségelek.

Antall József halálának 20. évfordulójára készültünk. A néhai miniszterelnöknek nyilvánvalóan sok említésre méltó médiaszereplése volt, de mi a megemlékező blokkunkba két ilyet képzeltünk el. Az egyik a pizsamás interjú, amit Antall betegen, egy kórházi ágyon adott Feledy Péternek. A másik egy letiltott beszéd, 1990 szeptemberéből.

Mindkettő az MTVA tulajdona, mert annak idején az MTVA jogelődje, az MTV készítette ezeket.

Megkerestük tehát az MTVA-t, hogy engedélyezzék a két felvétel leadását az évforduló alkalmából. Több napon keresztül nem érkezett válasz, végül, sokszori unszolásra ezt kaptuk:

Sajnos nem tudjuk odaadni a kért felvételeket.

Ennyi.

Ekkor pöccentem be. Hogy micsoda?! Mi az, hogy az összevont, gigaméretű és gigaköltségvetésű közszolgálati médiaközpont nem ad oda két ilyen felvételt? Ki és milyen szempontok alapján dönti ezt el? Pofára megy? Mi az, hogy nincs indoklás? Hol itt az átláthatóság?

Egy évi 80 milliárd forintból működő közszolgálati intézménynek egy normális országban kb. alapból ingyen elérhetőnek kellene tennie minden olyan kordokumentumot (meg minden mást is), ami csak neki van meg. Azért ingyen, mert ezért közszolgálati, és mert nincs bevételekre kényszerülve, többek között ezért kapnak 80 milliárd forint közpénzt. De, rendben, nem tartanak még ott technikailag, erőforrásilag, hogy ezeket mind a közönség elé tárják. De mi az, hogy nem adják oda automatikusan, ha ezt bárki kéri?! Milyen közszolgálati vagy bármilyen érdek van abban, hogy ezt ne mutathassa be más? Mi más lenne az ultimate közszolgálatiság, ha nem az, hogy minden ilyen igénynek eleget tesznek?

A nagy közszolgálati összevonások előtt úgy tűnt, az átalakításoknak tényleg lehetne értelmük, miért kellene egy csomó, ugyanazzal foglalkozó külön intézmény, szerkesztőség, ember? Logikusnak tűnt, hogy legyen egy nagy, de átláthatóan (muhaha) és egyszerűen (muhaha), neadjisten a korábbinál olcsóbban működő (muhaha), központi, közigényeket kiszolgáló média. Egy kézben lenne minden, ez akár jól is működhetne. Azóta persze tucatnyi példán kiderült, hogy ez nem olyan lett, mint amit sokan elképzeltek.

Itt egy újabb példa arra, hogy ez milyen jól sikerült, gratulálok!

Update: A letiltott interjúról és utóéletéről szóló cikkünkbe ágyazott Youtube-videót az MTVA a cikk megjelenése után letiltotta.


http://index.hu/velemeny/2013/12/12/jol_sikerult_gratulalok/

*********************

Mocskos egy rendszer. Eleve az milyen már, hogy a fidesz a saját működését sem dokumentálja, nem készülnek hang- és képfelvételek a legtöbb ülésükről? Még a legkeményebb diktatúrákban is készültek dokumentumok. Ezek nem készítenek semmit, mert tudják, hogy amikor buknak, nagyon meg lesznek ezért rángatva és remélik, ha kevés a 'bizonyíték', akkor el lehet kenni, hogy 'csak parancsra cselekedtem'. Ez a ködösítő homály ad bátorítást a gerinctelen tettekre, de mindig van aki emlékezik és mindig van, aki tudja ki volt a tettes. Tiltogassanak, titkolózzanak ez nem menti meg őket. Csak szálka a köröm alatt, egy pattanás
az nép hátsóján, csak múló kellemetlenség.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Százmilliókra büntették a szolgáltatókat a Rezsicsökkentés&#
  2013-12-12 16:50:35, csütörtök
 
 
Százmilliókra büntették a szolgáltatókat a Rezsicsökkentés&#8482; elmulasztása miatt
horváthbence


ma 15:46


A rezisharc ökle, Németh Szilárd fideszes képviselő jelentette ezt be csütörtöki sajtótájékoztatóján. Több száz fogyasztóvédelmi eljárás indult idén a közműszolgáltatók ellen, többek között a Rezsicsökkentés&#8482; elmulasztása, a hibásan kiküldött számlák és a tájékoztatási kötelezettség megszegése miatt. A cégeket összesen több száz milliós bírsággal sújtották.

Hét szolgáltató például nyolc esetben szegte meg azokat az előírásokat, hogy hogyan kell kinéznie egy Rezsicsökkentés&#8482;-t kommunikáló számlának. Ők összesen 56,5 millió forintos büntetést kaptak.
Kilenc szolgáltató ellen elsőfokon azért zárult már le az eljárás, mert a Rezsicsökkentés&#8482;-t követő megtakarításokról nem adtak megfelelő tájékoztatást. Ha jogerőssé válik a döntés, összesen 560 millió forint kötbért kell fizetniük.
Szerencsére a szorgos lakosság is jelentette, ha valami nem volt rendben, a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatással kapcsolatban január 1-je óta 872 egyedi bejelentés is érkezett, amiből 766 zárult le büntetéssel, ezek összege összesen 330 millió forint volt.
Három szolgáltató ellen azért indult vizsgálat, mert nem hajtotta végre a Rezsicsökkentés&#8482;-t. Köztük volt Tigáz is, de a céggel végül sikerült megoldani (a túlszámlázások visszafizetésével) békésen az ügyet. De még jelenleg is eljárás zajlik a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. és a Zöld Híd Régió Kft. ellen.
Indultak eljárások a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál is, például az Elmű-Émász ellen, mert a cég nem közölte fogyasztóival, hogy ha átállnak online tarifára, kiesnek az egyetemes szolgáltatás kőréből, és rájuk nem vonatkozna az olcsósítás. Ezért ők kétmilliós büntetést kaptak.
79 víziközmű-szolgáltatóval szemben díjfelügyeleti eljárás indult, ami 113 települést és 425 ezer fogyasztót érintett. Ezek közül 47 esetben meg is állapították a jogsértést a díjakkal kapcsolatos szabályok megszegése miatt. (MTI)

http://444.hu/2013/12/12/szazmilliokra-buntettek-a-szolgaltatokat-a-rezsicsokkent es-elmulasztasa-miatt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén is fotóztatta magát Mandela temetésén
  2013-12-12 11:08:48, csütörtök
 
 
Semjén is fotóztatta magát Mandela temetésén
haszanz


ma 10:38


Megjöttek a bizonyítékok, hogy a magyar kormány panaszkodás vagy garaskodás helyett valóban képviseltette magát Nelson Mandela búcsúztatásán Johannesburgban. Ha Szijjártó Péter ment volna, minden bizonnyal lennének kézfogós képek is, de azért Semjén Zsolt is érzi, hogy mit kell tennie egy politikusnak, ha gyászszertartáson vesz részt, és elővette a fényképezőt.
mandela_temetes02_semjenzsolt.hu_Fotó: semjenzsolt.hu

A hangulatfelelős egyértelműen a magyar miniszterelnök-helyettes volt. Ha ilyen távolságból látta volna, mi megy a VIP-ben, biztosan összehajoltak volna egy szelfire is.

A következő, már tényleg majdnem saját készítésű kép ugyanakkor határozottan cáfolja, hogy Semjént felültették volna a kakasülőre, hiszen van még egy teljes szektor feljebb. Ráadásul míg a lejjebb lévők esernyő alatt voltak kénytelenek ácsorogni, a magyar miniszterelnök-helyettes felett volt tető.
mandela_temetes_semjenzsolt.hu_Fotó: semjenzsolt.hu

A beszámoló szerint a kedden kezdődő gyászszertartás másnapján jutott el Semjén Zsolt a ravatalhoz. De egy ilyen esemény arra is lehetőséget ad, hogy fontos kapcsolatokat építsen ki.

semjenzuma

Idézem: többek között beszélgetést folytatott Nkosazana Dlamini-Zuma asszonnyal, az Afrikai Unió Bizottságának elnökével.


http://444.hu/2013/12/12/semjen-is-fotoztatta-magat-mandela-temetesen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lakatos Pál: Antall és Horn egy gyékényen árult- A „re
  2013-12-12 10:37:30, csütörtök
 
  Lakatos Pál: Antall és Horn egy gyékényen árult- A ,,rendszerváltás" csúcsán csak a csőcselék maradt
Posted on 2013/12/10 by Híradmin

Lakatos PálTüntetésekről beszéltünk az előző részben Kőrösi Imrével, az MDF egykori országgyűlési képviselőjével. Arról a megmozdulásról, amikor Torgyán vitte ki az embereket-Horn megbízásából- a budapesti Kossuth-térre. Emlékszem a Horn-időszak egy másik tüntetésére is, amikor az MDF vezető politikusa,Lezsák Sándor volt a fő szónok. A helyszín szintén a Kossuth tér volt, és ott egyetlen lényeges mondat hangzott el: vegyék már végre ki a kezüket a zsebünkből.Mondta ezt Lezsák a kommunistákra. (A következő részlet a 2004-ben megjelent,,Rendszerváltó" miniszterelnökök pórázon című könyvemből való.)

Kőrösi Imre (a továbbiakban K. I.): Erre én is emlékszem, de ezen az oldalon soha senki nem tett semmit, hogy valóban vegyék ki a kezüket a zsebünkből. Jelenleg is ugyanez folyik, a magyar alkotmány túlhatalmat ad a miniszterelnöknek, gyakorlatilag minden következmény nélkül belenyúlkálnak a Bokros- csomaggal a zsebünkbe. Adót, illetéket emelnek, értékesítik a nemzeti vagyont - ez is zsebbe nyúlkálás. Ha a vagyonomat valaki tudtomon kívül és beleegyezésem nélkül eladja alkotmányellenesen, akkor az vegye ki a zsebemből a kezét. De emiatt történt-e olyasvalami, hogy a népnek azt mondja valamelyik szónok, hogy gyerünk az utcára, és tiltakozzunk ellene, folyamatosan. Az nem lehet, hogy Magyarországon a reáljövedelem tíz év alatt húsz százalékkal csökken!...

A nemzeti jövedelem egy sikerpropagandának nevezett gazdasági átalakításnál húsz százalékkal csökken, a szocializmus nemzeti jövedelméhez viszonyítottan. Mi abban a siker, hogy a Horn-kormány ideje alatt több mint ötszázezer munkahely megszűnt? Akkor ez nem a gazdaság ésszerű átalakítása, hanem a gazdasági átalakítási folyamat idegen érdekek szerinti levezénylése. Ebbe Horn Gyulának csupán annyi szerepe volt, mint amennyi Antall Józsefnek, hogy a Nyugat kijelölte őket, hogy benneteket fogadunk el miniszterelnöknek, de a mozgásteretek csak addig terjed, hogy a saját népetekkel szemben levezénylitek az átalakulást a mi érdekünk szerint. Így történt, szó szerint! De ha már a nyugati érdekek ilyen fontosak, s eszerint történik az átalakítás, akkor valamelyik magyar kormányfőnek azt kellett volna mondani: igen, akkor viszont a mai naptól kezdve az Európai Unió tagjai vagyunk, ha már úgyis a ti érdekeitek szerint történik minden. De nálunk soha nem látott bugyuta és hazájukat nem szeretőpolitikusok vannak. Gondoljunk bele, hogy Horn Gyula idején belépünk a NATO-ba.Támaszpontokat adunk át, s egy fillért nem kérünk érte. Ez borzasztó! A világon nincs még egy ilyen ország. Törökországban, a Fülöp-szigeteken vagy bárhol,ahol amerikai és NATO csapatok állomásoznak, legalább bérleti díjat kérnek. Magyarországnak sokszor a létérdeke lett volna, hogy valamennyi bevétel keletkezzen ebből, nem beszélve arról, hogy szuverenitásunk egy részét is odaadtuk a belépésünkkel,amit Horn Gyula ráadásul még dicsőn hirdet is. Az Európai Unió pedig nemzeti szuverenitásunk másik jelentős részét veszi el: az igazságszolgáltatást, a közigazgatást, a pénzügyet és a külpolitikát. Ez valamennyi ,,rendszerváltozás"utáni miniszterelnök bűne. S ezt úgy ünneplik meg, hogy mindez kizárólag az ő eredményük, az ő áldásos tevékenységük következménye. Ezek az emberek vagy nem a hazájuk érdekeit szolgálják, vagy nem tudják felismerni, mi a hazájuk érdeke. Horn Gyula flegmán hagyta Bokros Lajost tobzódni, és belekiabálni a nép arcába,hogy ez van, és kész, kell a Bokros-csomag, mert különben az ország tönkremegy,hiszen túlfogyasztott. Megkérdezem Horn Gyulát és Medgyessy Pétert: kifogyasztott túl? Mert Magyarországon a reáljövedelem a Horn-kormány ideje alatt esett vissza a legjobban, Közép-Európában a hatodik helyre. Nálunk a legnagyobb reáljövedelem-csökkenés az európai uniós felvételre váró tíz ország közül. A legnagyobb idegen érdekek szerinti tulajdon átalakítás szintén Magyarországon történt. És ebben Horn Gyula szerepe volt a legszörnyűbb. És ezt még kötelező dicsérni. Horn nagyon komoly hatalmi ambíciókkal rendelkezett. Újságíró ismerőseim mondják, hogy a ,,mi" Gyulánkat azzal lehetett levenni a lábáról, hogy Gyula, legalább még két ciklusig legyél miniszterelnök, mert akkor rendbe teszed az ország dolgait. Szinte forgatókönyv szerinti jelenetek voltak ezek, hiszen erre,enyhén szólva, dicsekedve válaszolta: jaj, hagyjatok engem békén, így is olyan fáradt vagyok. Dicsérni lehetett Horn Gyulát, udvarolni neki, egyetlenegyet azonban nem: Horn Gyulának, mint diktátornak ellentmondani. Aki ezt tette, azon keresztül gyalogolt. Legyen az Nyers Rezső, Nagy Sándor, vagy bármelyik pártbeli ellenfele.

Lakatos Pál (a továbbiakban L. P.) Az iménti mondatra visszautalva - hogy vegyék ki a kezüket a zsebünkből - folytatom a gondolatot:nekem az is bajom, hogy azok, akik a nemzeti oldalon, az akkori ellenzéki oldalon mondták, hogy vegyék ki a kezüket a zsebünkből, tulajdonképpen ők is a zsebünkben turkáltak.

K. I.: Itt van az a jogfolytonosság, ami a magyar rendszerváltozás sajátossága. Bármelyik kormány van hatalmon, mind a magyarság, a magyar választó zsebében turkál. Hisz ezért lehetett a külső és belső államadósságot megsokszorozni, ezért lehetett így elszegényíteni a magyar népet. Nemcsak megmaradt ingatlan- és nemzeti vagyonától szabadították meg, hanem például ma már lényegesen nagyobb a magyar állampolgárok adóssága a bankoknak, mint amennyivel a bankok tartoznak a magyar állampolgároknak, vagyis a betétállomány aránya megváltozott. Pedig a modern államok működési feltételeit mindig a bankokban lévő kisbefektetők pénze biztosítja.

L. P.: Ez megint szándékos! Eladósítani a magyar polgárt,hogy aztán ne legyen ura a saját vagyonának sem. És mikor már nem tudja fizetni a közüzemi díjakat, mert nincs pénze, akkor azt a vagyont is el lehet venni tőle, és el lehet adni árverezésekkel.

K. I.: Erről szólt az elmúlt évek története. Horn Gyulával is beszéltem erről, mint munkaadói elnök, valamint Medgyessy Péterrel is, sőt egyszer Orbán Viktorral is, hogy az az alapvető baj, hogy nálunk nemjövedelmezőek azok a munkák, amelyek az Európai Unióban tisztes jövedelmet hoznak a polgárnak, legyen az a mezőgazdaság vagy a gazdaság bármely területe. Hogyan akarjuk a nemzeti tulajdonunkat megvédeni, például a földet, ha nem biztosítjuk jövedelmezőségét? Az EU-normákra hivatkozunk folyamatosan, de közben az unió alapszerződését, a római alapszerződésnek azt a cikkelyét nem vesszük figyelembe, amire alapul az egész szervezet, hogy például a mezőgazdaságnak bizonyos ágazatokban nemcsak gazdasági, hanem szociális szerepe is van, ezért jövedelem-kiegészítésben kell részesíteni azokat, akiknek bármilyen természeti vagy piaci körülmény miatt erre szükségük van. Magyarul mondva: szociális létbiztonságot kell a parasztságnak, a vidéknek biztosítani. Ez Magyarországon egy percig nem valósult meg, sőt, a kifejezetten idegenérdekek szerinti átalakítás során többször és folyamatosan szanálták a magyar mezőgazdaságot, és színlelt szerződésekkel hagyták kifosztani, itt-ott már a földtulajdonából is. De amikor én ezt Medgyessy Péternek, Németh Imre miniszternek vagy Horn Gyulának elmondtam, hogy ne beszéljünk addig a földtörvényről és a nemzeti tulajdon értékesítéséről, amíg nem hoztuk a parasztságunkat olyan állapotba, hogy egyáltalán jövedelmet lásson a saját munkájából, nem akarták érteni a szavamat. Az nem lehet, hogy szavakban csatlakozunk egy uniós rendszerhez, a tevékenységünk pedig ezzel homlokegyenest ellenkezik. Ez a jogbizonytalanság, a gazdasági bizonytalanság alfája és az ómegája. Erre a gondolatra Horn Gyula soha nem volt vevő, szinte meg sem hallgatott. Amikor viszont egyetlenegy spontán mozgalom, a METÉSZ megindult Magyarországon,a ,,rendszerváltozás" óta, akkor azonnal látszott, hogy milyen ingatag ez a hatalom.

L. P.: A politikai panoptikum előttem teljesen egyértelmű.Ha csak a Horn-kormány időszakát nézzük: kirobbantják a Tocsik- ügyet, az MSZP- SZDSZ adja a dokumentumokat az ellenzékben lévő Fidesznek, Deutsch Tamásnak; Torgyán József kiabál a Kossuth téren a Horn-kormány ellen, Horn Gyula megbízásából. Említette, hogy ugyanezt tette Csurka István is. A METÉSZ- tüntetésnél pedig azt mondja, legalábbis korábban már fél mondat erejéig említette, hogy abból lehetett volna valami, de oda is beépítették az ügynököket.

K. I.: Kósa Gyula METÉSZ- elnök a rokonom. Végigkövettem a tevékenységüket, segítettem is nekik. De amikor Kiskőrösön zajlottak a nagygyűlések, a nagypolitikai elit hiénái azonnal megjelentek.

L. P.: Neveket tud mondani?

K. I.: Maczó Ágitól kezdve, az azóta már kisgazda képviselővé avanzsált Hanó Miklósig, Zsikla Győzőig. A mezőgazdasági termelők spontán megmozdulása után a szocialista kormány hihetetlen pánikban volt, kiderült, hogy mennyire félnek a népüktől. Kiskőrösre gyakorlatilag naponta jártak a miniszterek egyezkedni azzal a pár tisztességes parasztemberrel, akik megválasztották az elnökséget, az intézőbizottságot, ahová már sajnos egy csomó hordószónok és ügynök bekerült. Ők szétbomlasztották az egész METÉSZ- mozgalmat. A bomlasztókból egyébként kisgazda képviselők lettek. Ha Kósa Gyuláék tovább tudják őrizni a mozgalom spontaneitását, ma Magyarországon nem ilyen demokrácia lenne, mint ami most van. Akkor parancsba adták Horn Gyuláék, hogy a parasztok minden egyes követelését - ígéretben -teljesíteni kell, majd elvonják tőlük, amikor lecsendesednek. Mindenkinek az volt a dolga, hogy azonnal, vitatkozás nélkül ígérje meg a kérések teljesítését. Kérjék meg őket, hogy menjenek vissza a földre. Ezek az akkori útlezárások egy forradalom előszelei voltak. Ha nem épültek volna be ügynökök a volt MDF-ből, a kisgazdákból és a titkosszolgálatokból, teljesen biztos, hogy hazánk ma másmilyen ország lenne. Ez a mozgalom Budapesten is felkorbácsolhatta volna a forradalmi indulatot, és elindította volna a társadalom megtisztulásának folyamatát.

L. P.: Most, hogy Budapestet említi, egy kép jut az eszembe,amikor is a Kuncze-féle rendőrség a Kossuth tér környékén, a Duna felől elkezdi egy helyre űzni, zavarni az embereket. Tudniillik Magyarországon a gyülekezési törvény meghatározza, hogy hány fő jelenti a tömeget, amikor már közbe lehet avatkozni. Az volt az érzésem, hogy a rendőrség tudatosan zavarta az embereket a metróállomás felől és a Duna-partról is a tüntetők közé. Kellett a tömeg, hogy lehessen gumibotozni.

K. I.: Meg volt erre is a forgatókönyv. Egy idő után akár erőszakhoz is lehetett volna folyamodni, lényegesen súlyosabbhoz, mint amilyenre sor került. Nyilvánvalóan jól fölmérte a Horn-csapat, hogy a budapesti közeg nem alkalmas egy társadalmi robbanás előidézésére. Budapest az ország vízfeje, olyan hatalmi túlsúllyal, ahol meg sem értik a vidék problémáját. Rendkívül jó elemzések készültek akkor arról, hogy a tüntetéseket Budapestre kell terelni, mert ott Torgyán sem, de más sem tud - és nem is akar- csinálni semmit.

L. P.: Útközben eltűntek a ,,vezetők", akik irányítói akartak lenni a METÉSZ- tüntetésnek.

K. I.: Hát persze. Az volt a lényeg, hogy konspiratív tevékenységgel megzavarják a tömeget, hogy kiválasszák a vezérszónokokat, akikre hallgatnak az emberek. A Horn-kormány, páni félelmében - amely egyébként rövid ideig tartott - úgy érezte, hogy súlyos bajban van. Fenyegetőztek is, hogy az Európai Unió ezt nem nézi jó szemmel. Pedig a paraszttüntetések Nyugaton ennél sokkal, de sokkal erőszakosabbak, ott természetes, hogy az emberek az érdekeik védelmében élnek a sztrájkjoggal, a gyülekezési joggal. Magyarországon ezek a viszonyok jelenleg még nem alakultak ki. Emlékszem, hogy volt akkor egy tárcaközi bizottság, a Pénzügyminisztériumban ülésezett az egész csapat, a mezőgazdasági termelők, a MAGOSZ képviselői, s Horn Gyula fogadni akarta a METÉSZ vezetőit, de Kósa Gyuláék nem voltak hajlandók szóba állni vele. Beszéltünk a viszonyokról, és néhány kormánytag szemmel láthatólag rémült volt az útlezárások miatt. Én azt mondtam ezen a megbeszélésen, hogy nem az a baj, hogy lezárjuk az utakat és esetleg a határokat is, és így nem lehet ide bejönni, mert bárki bejöhet, hanem az, hogy nem lehet kimenni, így a nagypolitika felelősei nem tudnak kiszökni. Hiszen most már nyilvánvaló, hogy nem Moszkvába mennének, hanem Nyugatra, esetleg Svájcba, szelvényeket vagdosni, a mostani kenyéradó gazdáikhoz. Olyan döbbent csöndet én még nem hallottam. Ez a rész még a szó szerinti jegyzőkönyvből is kimaradt, pedig én ezt elmondtam. Meghamisítanak mindent, ami közelít az igazsághoz. Hiszen ha egy mozgalom úgy is indult, minta METÉSZ- é, tehát agrárköveteléssel, spontánsága miatt pillanatok alatt veszélyeztette a politikai rendszert. Ekkor már egy húron pendült az MSZP, a kisgazdák és az MDF is. Vajon ki látta Torgyán Józsefet a tüntetés élére állni? Pedig ha egy kisgazda vezető kiáll, és azt mondja, itt vagyunk, harcolunk, egy parlamenti párttal szemben semmit sem lehetett volna csinálni. De Torgyán József akkor bujkált. Csurka István sem ment oda tüntetni. Gondoljunk bele, a spontán tüntetők közé politikai vezetők oda sem mertek menni! Mert felismerték, hogy ennek a tömegnek nem lehet azt kiabálni, hogy ,,patakvér", mert tényleg az lenne belőle. Tehát igazából a Horn-kormánynak ez volt a szakítópróbája. De miután ezt le tudták ,,vezényelni", olyan nagyképűek és dölyfösek lettek, hogy törvényszerű volt az 1998-as bukásuk. Törvényszerű volt, mert azt mondta Horn,ha a népet így tudta vezetgetni, akkor a parlamenti pártok, akármilyen színekben is vannak az ügynökök, kezelhetők. S ez nagyon nagy igazság volt. Csak Horn Gyula valamit nem vett észre! Azt, hogy a saját belső ellenzékének kezdett már elege lenni belőle.

L. P.: Horn Gyulát korábban Fushéhoz hasonlította. Hadd mondjak egy példát! Azt beszélik, hogy amikor Medgyessy Péter D-209-es ügynökbotránya kirobbant, az az országos napilap, amelyik címoldalán közölte ezt a dokumentumot, Horn Gyulától kapta meg. Igaz ez?

K. I.: A szocialista párt vezetőinek kellett - áttételeken keresztül - a dokumentumot eljuttatni ehhez a napilaphoz. A szocialista párton belüli civódások egészen odáig mentek el már korábban, hogy Csintalanék az Új Magyarországban megszellőztették Horn Gyula százmilliós lakásügyét, vagy a Dóm Rt. ügyét. A belső villongások miatt Horn le is számolt a Csintalan- Máté László-féle csapattal. Amikor a liberális sajtó a 2002-es választások előtt több mint félévvel elkezdte hirdetni, hogy Medgyessy Péter milyen nagyszerű miniszterelnök lesz, milyen européer, akkor a szocialisták magja tehetetlen dühvel nézte. Tudom, hogy a D-209-es dossziéja nem állt a Fidesz rendelkezésére. Egészen bizonyos vagyok benne, hogy a választások időpontja utáni időszakban sem. Ez egy kilopott dosszié volt. Ezt a '90-es évek közepén az akkori nemzetbiztonsági miniszter és csapata szerezte meg.

L. P.: Kik?

K. I.: Nikolitsék. Csak idő kérdése volt, hogy mikor hozzák nyilvánosságra, egymást bármikor tudták zsarolni. De amikor Medgyessy Péter miniszterelnök lett, a liberálisokat ellenző csoport úgy döntött, hogy ezt a kártyát is előhúzza. Megmondom őszintén, a magyar társadalomban ez nem váltott ki akkora érzelmeket, mint azt gondolták volna, mert az egész magyar politikai paletta ügynökökből, szocialista párti vezető politikusokból vagy éppenséggel szerencselovagokból áll. Tehát az MSZMP- MSZP által létrehozott párt kreálmányokban- most nem akarom egyik MDF-es vagy kisgazda politikust sem minősíteni -ugyanúgy ügynökök vannak, ugyanúgy szigorúan titkos tisztek és besúgók, tehát D-s politikusok. A magyar társadalmat az nem rázza meg, ha egy ávós miniszterelnök lesz, az sem, ha egy D-209-esből lesz az. A magyar társadalomnak megvan az a tűrőképessége, hogy bármilyen csapást el tud viselni, és bármilyen szennyet letud nyelni. Tudniillik a sajtó rögtön szerecsenmosdatásba kezd. Igazából sem a Magyar Nemzet, sem a Magyar Demokrata nem tudta folytatni, tényekkel bizonyítani, hogy egyáltalán mit is csinált a D-209-es. Létrehoztak egy parlamenti vizsgálóbizottságot, amelyik ugyanúgy, eredmény nélkül fejezte be a tevékenységét, mint ahogy befejezte a két olajbizottság, a Tocsik-bizottság vagy bármelyik. Tehát semmilyen tény nem került napvilágra. Azzal az állítással szemben pedig, hogy valaki azt mondja, igen, engem beszerveztek, de én a hazámat védtem, senki nem tudott mást állítani. Mert nem került elő több dokumentum. Elvetélt puccs volt ez Medgyessy ellen, amit vélhetően majd újabb követ, amit már jobban előkészítenek. És ezt sem az ellenzék soraiból. Tőlem több, Fideszhez közel álló ember kérdezte, hogy mit tudok a Medgyessy-dossziéról. Mindenki tudta a magyar politikai életben, hogy Medgyessy Péternek mi volt a szerepe a Kádár-rezsimben D-209-esként. Hangsúlyozom, mindenki, de a további dokumentumot senki nem tudta elővenni, mert ezeket jó időben eldugták, még a döntéshozók elől is. Az persze más kérdés, hogy adott pillanatban, rövid távú érdekek alapján, ezt megint elő lehetett húzni, ám most Medgyessy Péter és a mögötte álló pénzügyi oligarchia nagyon ügyesen vágott vissza. Rögtön kiteregette az ellenzék piszkos ügyeit is, ugyanakkor a saját csapatukat is alaposan megfegyelmezték.

L. P.: Ezt úgy csinálták, hogy egyik nap azt mondták valakiről, hogy ügynök, másnap pedig azt, hogy bocsánat, tévedtünk. Aztán megint valaki másról kitaláltak valamit, majd megint visszavonták, aztán nem vonták vissza, de hallgattak róla. Szóval jól összekeverték a kártyát. Igazi ügynöki módszer ez.

K. I.: Erről van szó. Az információ nagyhatalom. Naponta szellőztettek szenvtelenül különféle államtitkokat a sajtón, a rádión és tévén keresztül, és soha senkinek nem lett belőle problémája. Ez ugyanaz a kettősség, mint amikor valaki nagyon zsidózik, és ,,forradalmat" szervez egy rádióban, mégsem lesz semmi baja belőle. Azokat a sztárújságírókat, szerkesztőket sem hurcolták meg, akik megneveztek tíz olyan minisztert, aki egyszer ügynök volt, másszor meg nem. Senki nem mondta, hogy ez nem így van, mindenki azt mondta, hogyha már a D-209-es ügye napvilágra került, akkor most tiszta vizet öntünk a pohárba. És mi lett a következmény? Pár dezinformáció kiment a sajtón keresztül, a választó pedig megelégelte, és azt mondta, rohadjanak meg, mind ügynökök ezek, úgy, ahogy vannak. Megint abbahagytak mindenféle vizsgálóbizottságot, a Mécs-bizottságot, a Balogh-bizottságot, hangsúlyozom: eredmény és záródokumentum nélkül. Egy vacak jelentést nem tudott egyik bizottság sem összeállítani. Csak mind arról beszélt, hogy itt az ügynök, ott az ügynök...De hol az ügynök? Minden politikai oldalon. A magyar átalakulás jellegzetessége- és ebben horni zsenialitás is van -, hogy mindig mindenki fogható. Azt mondom, ha én ügynök voltam, akkor bebizonyítom, hogy te is az voltál. Ha loptam, akkor te is loptál. Ha én gazdasági bűncselekményt csináltam, akkor te is azt. Ha rossz ítéletet hoztam, akkor te is. Nézzük meg, hogy a magyar társadalmat miért kellett ennyire mesterségesen szétválasztani? Pontosan azért, mert ezek a kisded játékok rendkívüli módon el tudják vonni a figyelmet a társadalom valós problémáiról. De aki egy európai uniós tárgyaláson arról beszél, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke D-209-es, az igen-igen buta. És ezt nem az ellenzék tette, hanem Medgyessy saját csapata. Személyes bosszú miatt. De én tapasztaltam, hogy minden egyes magyar miniszterelnök - kivéve talán Orbán Viktort - teljesen hit nélkül ment az európai uniós tárgyalásokra. Horn, Medgyessy, de mondhatom, hogy Antall kedvenc mondása is az volt, ha én egy klubba felvételem kérem, akkor a klubtagok szabják meg a belépés feltételeit. 2002 végén Medgyessy Péter jelenlétemben ugyanezt mondta. De megdöbbentő az, amivel szemben nincs érv, hogy az Európai Uniónak - vegyék már tudomásul miniszterelnök urak - ugyanolyan érdeke a bővítés, ha nem nagyobb, mint amennyire nekünk. Hiszen ez nem más, mint piacbővítés. És sorolhatnánk még az ő érdekeiket, az ő elvárásaikat. 2002 decemberében azt mondtam a magyar miniszterelnöknek, hogy nyugodtan menjen Koppenhágába, mert biztos, hogy felvesznek bennünket, sőt nyugodtan követelhet többet is. Tudniillik a Prodi-bizottságnak, azaz az Európai Unió adminisztratív főbizottságának az a feladata, hogy végrehajtsa az európai uniós bővítést. Tehát a Prodi- bizottságnak az az érdeke, hogy bővüljön az Európai Unió, mert ha idén áprilisban ez nem történik meg, két lábbal rúgják ki őket. Ezt szó szerint így fogalmaztam.

L. P.: Mikor jár le a Prodi-bizottság mandátuma?

K. I.: Idén áprilisban. Tehát a magyar miniszterelnökök mindig kishitűen közelítettek ehhez a kérdéshez, hogy majd csak beengednek minket. Kérem tisztelettel, nem erről szólt az egész átalakulás története. A magyar gazdaság 1989-ben, a rossz tulajdonosi szerkezet ellenére, tehát az állami tulajdon ellenére, közelebb állt az uniós szinthez, és hatékonyabb volt, mint jelenleg. Horn Gyula sokat beszélt a technikai fejlődésről, arról, hogy azért kell a multikat ide beengedni, mert technikai fejlődést hoznak. Nem vette észre, hogy ezzel konzerválja az elmaradást, mert a multik az elavult technikájukat szanálták rajtunk keresztül. Egyetlen magyar miniszterelnök gondolkodásmódjába sem tudtuk bevinni, hogy a magyar nem másodrendű állampolgár. Ha elismerték azt a tevékenységet, amit a szocializmus lebontásáért tettünk, akkor annak kérjük meg az árát. Ezt soha magyar miniszterelnök vagy tárgyalódelegáció fel nem vetette. Nem mondhatjuk róluk, hogy érdemtelenek a miniszterelnökségre, hiszen megválasztották őket, de nem találok egyetlenegy olyan magyar miniszterelnököt sem - és ide beleértem Németh Miklóst is -, akinek tevékenységére a ,,rendszerváltozás" alatt a hazai érdekek elsődlegességének hirdetése lett volna a jellemző. Szavakban, idehaza néha mondtak ilyet, de azt azért kijelenthetjük, hogy méltatlan volt az a tárgyalási pozíció, amibe a magyar kormány került 2002 végén. Ebben egyformán vétkes az Antall-,a Horn- vagy az Orbán-kormány, amelyek olyan átgondolatlan, disszonáns tárgyalási technikát építettek fel, amit nem is lehetett megérteni sem az Európai Unió, sem a saját szempontunkból. Horn Gyula miniszterelnök jól konspirált, de ezek a konspirációs tevékenységek soha nem a hazája érdekében történtek, hanem a személyes gazdagodást és ambíciót szolgálták. Amikor egy politikai elitet külhonból ismernek el, akkor ott nagyon körül kell nézni, mert akkor a magyar érdekek veszélyben vannak. Márpedig Magyarországon végig ez történt.

L. P.: Többször használta a politikai elit fogalmat. Van nálunk politikai elit?

K. I.: Magyarországon a politikai elitet gyakorlatilag lenyakazták a Tanácsköztársaság alatt. Fizikailag is megszüntették. Utána volt egy rövid ideig tartó prosperálás a Horthy időszakban, amikor azt lehetett mondani, hogy működött az elit - a Bethlen István-féle elitre gondolok -, de azt akkor is kiszorították. 1945 után aztán a kommunisták gyakorlatilag befejezték, amit a tanácsköztársaság idején elkezdtek, fizikálisan is megsemmisítették a magyar nemességet, a politikai elitet. Úgy lehetne meghatározni, hogy minden népnek egy elitje és egy csőcseléke van. Ez nem magyar találmány, így mondják ezt az angolok és a németek is. De ha egy elitet megszüntetnek, Gulágra, Recskre száműznek, munkaszolgálatossá tesznek, majd 1956 címén végérvényesen leszámolnak vele és pozícióba sem engedik, csak azt, aki együttműködik a társadalmi rendszerrel, akkor nyugodtan ki lehet mondani, Magyarország átalakulásának legnagyobb sajátossága, hogy nem volt és nincs elitje. A csúcsokon csak a csőcselék maradt.

L. P.: Vagyis pontosabban az elit a népéért, nemzetéért kell, hogy tegyen.

K. I.: Van egy nagyon régi, évszázados mondás: vannak, akik a nemzetért tesznek, ezek a nemes politikusok, és vannak, akik a nemzet nevében tesznek. Vagy folytatnám: vannak, akik a hazájukat szolgálják, és vannak, akik a hazájukat kényszerítik szolgává. Nagyon sokféle variációban mondták ezt az utóbbi időben, de én igazából egyetlenegy magyar politikust vagy politikusi csapatot sem tudnék megnevezni, amelyik markánsan vállalta volna a hazai érdekek védelmét. Hangsúlyozom: ez személyes tapasztalatom, amit a nyugati vezető politikusok is visszaigazoltak. De így vélekedik erről a hazai polgárság is.

Forrás: Lakatos Pál - Facebook

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/12/10/lakatos-pal-antall-es-horn-egy-gy ekenyen-arult-a-rendszervaltas-csucsan-csak-a-csocselek-maradt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg átvágjuk a horvátokat?
  2013-12-12 10:26:09, csütörtök
 
  Tényleg átvágjuk a horvátokat?
2013.12.12. 09:03 | Proszektura


Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen vesztegetés nemzetközi kapcsolatban, jelentős kárt okozó csalás, valamint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt kezdeményezett pótmagánvádlóként büntető eljárást a Mol volt jogtanácsosa, Bánhegyi Ilona.

Az eredeti horvát vád szerint Hernádi 2008-2009 folyamán azért vesztegette meg Sanadert, hogy a MOL átvehesse a horvát INA olajtársaság irányítását. Az INA gázüzletágának nyereséges része a MOL-hoz kerül, a veszteséges rész pedig a horvát állam felügyelete alá.

Sokak szerint valami nincs rendjén ezzel a pótmagánváddal.

Először is, Bánhegyi asszonyság miért csak most terjesztette ezt elő? Jó öt év kellett neki ahhoz, hogy hirtelen leessen neki: te jóságos Isten, de hiszen engem súlyosan megkárosított ez a gonosz Hernádi?

Kizárható-e, hogy ez a jócskán megkésett pótmagánvád csak a horvát hatóságok - és persze egész Európa - átvágására, a nemzetközi körözés kijátszására, szolgál?

A jogszabály eléggé egyértelmű abban, ki is élhet pótmagánváddal. Kizárólag a bűncselekmény sértettje jogosult erre, záros határidőn belül, olyankor, amikor az ügyészség nem hajlandó hivatalból vádat emelni.

De hogyan is lett pótmagánvádlói jogosultsággal felruházott sértett Bánhegyi Ilona, Mol kisrészvényes, egykori alkalmazott? Akinek a férje, mit tesz isten, a Molnál jelenleg is csoportszintű ellátási és értékesítési igazgató.

A Fővárosi Törvényszéken a tárgyaláson nyilatkozó ügyvédje szerint a pótmagánvád alapja, hogy pótmagánvádló 600 millió forint értékű Mol részvény csomagja 24 millió forinttal értékelődött le azok miatt a sajtóhírek miatt, amelyekben Hernádi Zsolt is negatív színben tűnt fel. Arra a 2008 eleji híre, hogy a Mol 10 millió euró vesztegetési pénzzel szerzett befolyásoló részesedést az INA-ban, a Mol részvények ára 5 millió euróval csökkent, és a részvényesek vagyoni hátrányt szenvedtek el.

Vagyis, ha jól értem mindezt, még a sértett-magánvádló is azt állítja, hogy nem az állítólagos vesztegetés ténye okozta a kárt, hanem az erről szóló negatív sajtóhírek.

Márpedig a pótmagánvádra jogosultság szempontjából nem tekinthető sértettnek az, akinek a személyét, illetve vagyonát érintő jogsérelem csak áttételesen következett be.

De ha még igaza is lenne a volt alkalmazottnak eme erőltetett oksági kapcsolat relevanciájában, akkor sem érthető, hogy miként emelhet pótmagánvádat a Mol vezér ellen nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetés miatt? Hiszen annak aztán biztosan nem ő volt a sértettje, sőt inkább haszonélvezője, ha az eredeti horvát vádból indulunk ki, amely szerint az INA gázüzletágának nyereséges része került a MOL-hoz, a horvát állam felügyelete alá pedig a veszteséges rész.

Hogy fogadhatta be mindezt a sok képtelenséget mégis a Fővárosi Törvényszék? Hogyan tarthatott egyáltalán érdemi tárgyalást?

Na persze Hernádi úr örömmel kapott az alkalmon, hogy ismét, e fórumon is kifejthesse, mennyire, de mennyire ártatlan.

Ami persze akár igaz is lehet, csak ez az egész pót-hercehurca akkor is büdös.

Kíváncsian várom, hogy a cégtől 2007-ben szülési szabadságra távozott pótmagánvádló milyen perdöntő bizonyítékokat tartogat a tarsolyában. Mi minden gyűjtött össze otthon, tejbegrízfőzés közben.

Hiszen igen komoly terhelő adatokkal kell rendelkeznie, ha ennyi év elteltével is ilyen súlyos vádakkal mert előállni az ő volt, és a férje jelenlegi főnöke ellen.

Ám, ha netán viszont mégis csak kamu, jogi praktika ez az egész, és nincs semmi érdemi bizonyítéka, ily bátran vállalja-e majd a hamis vád következményeit is?

http://proszektura.blog.hu/2013/12/12/tenyleg_atvagjuk_a_horvatokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Elszámoltatás”: kártérítést kell fizetni Hunval
  2013-12-12 10:16:09, csütörtök
 
  ,,Elszámoltatás": kártérítést kell fizetni Hunvald Györgynek
MTI 2013.12.10. 14:56:00

A Hunvald György egykori szocialista erzsébetvárosi polgármesterrel szemben megfogalmazott gyanú súlyossága megfelelő indok volt ugyan a politikus vizsgálati fogságba helyezéséhez, ám önmagában nem elegendő ahhoz, hogy igazolja, miért kellett Hunvaldot 31 hónapig rács mögött tartani - a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi ítélete szerint.


A bíróság szerint ezzel a magyar hatóságok "megsértették" a fővárosi VII. kerület egykori vezetőjének ahhoz fűződő jogát, hogy ésszerű időn belül lefolytassák ellene az eljárást, vagy amíg ez tart, visszanyerhesse szabadságát.

Hunvald György keresetében összesen több mint 32 millió forint kártérítést követelt, ezt a bíróság elutasította, de még így is 2700 euró (mintegy 810 ezer forint) nem vagyoni jellegű kártérítést ítélt meg az egykori polgármesternek.

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=PolitikaEsBunozes&MN=Politik aEsBunozes&AN=hunvaldkarterites&LN=Hungarian
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.