Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Luca napi pénzmágia
  2013-12-13 15:10:51, péntek
 
  péntek.13.Luca napja

a Hold is a Bika jegyében ami segíthet a pénz birtoklásának megvalósulásában.

Luca napjához sok varázslat, jóslás tartozik. Hoztam én is egy rituálét, mégpedig nem is akár milyet. A gazdagság varázslatát. Hogy működik-e nem tudom, megvallom a technikája tőlem idegen, de egy próbát megér annak, aki hisz benne.

Hozzávalók: 1 db. zöld színű gyertya, alkoholos filc, füstölőrúd, és egy kisméretű kvarc kristály.

Kivitel: a tollal jelöld meg a gyertyán a négy égtájat (É. K. D. Ny.) Minden betű fölé írj egy szót: pénz

Helyezd el a gyertyát egy stabil tartóba, és gyújtsd meg. Ajánld a gyertyát segítőd, vagy egy angyal figyelmébe. A gyertyáról gyújts meg a füstölőt. A pálca füstjében fürdesd a kristályt mindaddig, ameddig el nem ég a füstölő. Ez a kristály lesz a varázsköved.

A követ vedd a markodba, és kérj rá áldást. Csukd be a szemed, csak a légzésedre figyelj. Képzeld magad egy smaragdzöld fényoszlop közepében, mely körbe van véve pozitív energiával. A tenyeredben érzed a kristályod erejét, pulzálását. Veled együtt ,,lélegzik". Képzeld el, hogy a kristály közepe pénzzel telődik. Mikor a kristály feltöltődött, a pénztárcádba áramlik tovább a pénz. Most mondd el a varázsigét:

Mágikus kő, hozz nekem a Föld, Levegő, Tűz, és Víz segítséges bőséges vagyont és jólétet.
Áldás legyen, és maradjon velem!

A varázsköved mindig legyen nálad. A tárcádba vagy a táskádba hord magaddal. A rituálét minden holdtöltekor megismételheted, hogy a varázslat folyamatos legyen.

kaptam
 
 
0 komment , kategória:  Család  
A gyertyák mint mágikus eszközök
  2013-12-13 15:00:43, péntek
 
  A gyertyák a legtöbb ember számára elsősorban a karácsony időszakához, a romantikához és a meghittséghez tartoznak. Azonban az ezoterikusok számára is döntő szerepet játszanak a gyertyaszertartások elvégzéséhez, vagy csak egyszerűen a megfelelő atmoszféra biztosításához. Honnan jön ez a bűvölet, hogyan magyarázható, és mi az, ami a gyertyák mágikus tulajdonságaiból tudományosan igazolható?

Szinte minden vallásos helyen, a pogány vagy keresztény oltáron is központi szerepet játszanak a gyertyák. Sok kultúrában bír nagy jelentőséggel a meggyújtásuk. Az égő gyertya szimbolizálja a Napot vagy a halottak lelkét is. Mielőtt más fényforrás létezett volna, a tűznek (és ezzel a gyertyalángnak is) a sötétség megvilágítására valószínűleg még nagyobb szimbolikus jelentősége volt. Az ezotéria területén számos könyv és weboldal foglalkozik a gyertyamágia témájával.

Különösen fontos ebben a felhasznált gyertyák színe, amelynek illenie kell a rituálé szándékához.
A szerelmi varázslásokhoz például vörös gyertyákat, rontás ellen feketét, védelmi varázslatokhoz pedig fehér gyertyákat használnak. Többnyire bedörzsölik a gyertyákat hozzáillő illóolajokkal, hogy megtisztítsák azokat. A papírcetli és a ceruza ugyancsak gyakran kerül alkalmazásra.

A gyertyaszertartás egy nagyon egyszerű módja abban áll, hogy az elérendő célt felírjuk egy cetlire, amelyet végül elégetünk. Az elégetés közben a célt a lehető legpontosabban vizualizáljuk. Miután a gyertya leégett, a hamut a természetben helyezzük el.

Tudományos hátteret nehezen találunk. Az egyetlen kézenfekvő kiindulópontot a színtan, főleg a színterápia képviseli. A színek specifikus hatását a testre és a lélekre sok tudós elismeri, a kritikusok szerint azonban ezt kissé túlértékelik. Bizonyos emocionális állapotokat lehet a megfelelő színekkel elősegíteni és erősíteni, vagy gyengíteni. Ehhez hasonlóan használhatók a színes gyertyák, hogy tudatosan a rituálé céljára fókuszáljunk, és ezzel hatékonyabban befolyásoljuk a tudatalattit a siker érdekében.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Karácsony fényei
  2013-12-13 14:57:59, péntek
 
  Ismét átléptük a decembert, s ezzel együtt ránk köszöntött advent időszaka is. A karácsonyi készülődés és vásárlás vihara mindenkit magával ránt ebben a négyhetes időszakban.

Ennek ellenére, nem szabad megfeledkeznünk róla, hogy ezt az időszakot nemcsak a szokásos karácsonyi vásárlási láz, hanem ősi, emberemlékezet óta élő mítoszok és hagyományok is átszövik.

Maga a karácsony, illetve az ezt megelőző advent egy több ezer éves gyökerekkel rendelkező természeti vallásokból ránk maradt ünnep. A Föld legismertebb civilizációi ősidők óta ünneplik a

,,Nap újjászületését", mely nem más, mint a december 21-ére eső téli napforduló. Az egyiptomi, mezopotámiai, európai kultúrák voltaképpen létrejövetelük óta ismerték a téli napforduló pontos dátumát, köszönhetően fejlett csillagászati ismereteiknek. Az újjászülető Nap december 21-e után egyre közelebb kerül a Földhöz, s ezzel a fény megkezdi hosszan tartó harcát a sötétség ereje ellen, míg győzelmét el nem nyeri akkor, mikor eljön a tavaszi napéjegyenlőség, és ránk köszönt a tavasz. A magyar néphiedelem úgy tartja, hogy a nappalok december 21 után ,,egy kakaslépéssel hosszabbá válnak".

A négyhetes várakozással telő advent csak később kapott keresztény vallási szerepet és jelleget. Ez a várakozási időszak a Nap újjászületésének, feltámadásának volt eredetileg szentelve. Az eredetileg pogány időkből származó, s akkoriban még jócskán más jelképekkel ellátott adventi koszorú pogány szimbólum. A rajta elhelyezett négy gyertya pedig nem mást, mint az elkövetkező év négy évszakát jelképezi. Ugyanez mondható el a karácsonyfáról, melynek örökzöld jellege a természet halhatatlanságát, a tél leple alatt szunnyadó termékenységet hivatott megszemélyesíteni.

Az európai mitológiákat összefoglaló és a pogány vallásúak számára még mindig szent írásnak tartott Edda úgy vélekedik a karácsonyról, mint egy 12 napos nyugalmi időszakról. Őseink a karácsonyt eredetileg december 21-e és január elseje között ünnepelték. A mitológiai írások szerint karácsony ‒ eredeti, pogány nevén Yule ‒ ünnepén az istenek meglátogatják a Földet díszkíséretükkel, melyet a már elhunytak szellemei alkottak.

Karácsony így a Nap és fény istenének, Baldernak a feltámadását is jelképezi. Az emberek a karácsony 12 napjában nem a megvetett ágyaikban, hanem a földön aludtak, hogy a már előmelegített fekhelyeken az őket meglátogató szeretteik szellemei foglalhassanak helyet. A már említett 12 napos nyugalmai időszak egyben a láthatatlan erők harca is.

Ekkor vetik össze erejüket a fény és a sötétség hatalmai. A Yule ünnep 12 napja pedig szintén különös jelentőséggel bírt, hiszen ezek a napok az elkövetkezendő év 12 hónapját szimbolizálták.

A régi felfogás szerint az, amit az ember karácsony 12 éjjelén álmodik, kihatással van a jövő évre.
Ez azt jelentette a gyakorlatban, hogy, ha valaki a Yule ünnep 6. éjszakáján jót álmodott, akkor az elkövetkezendő év 6. hónapjában valami pozitívnak kellett vele történnie.

Az ünnepet lezáró szilveszter éjszakája egyben az ősi karácsony utolsó napja is, amikor az év végi láthatatlan harcok lezáródnak az egekben. Ezt az égi küzdelmet szimbolizálja az év utolsó éjszakáján mindenhol látható tűzijáték fergeteg, mely szintén az ősi idők ránk maradt hagyatéka, nem pedig modernkori találmány.
SZERZŐ KISS ÁKOS
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Az adventi koszorú eredete
  2013-12-13 14:48:32, péntek
 
  Az adventi koszorú a karácsonyfa mellett az egyik legismertebb és legkedveltebb szimbóluma a karácsonynak. Sok család számára népszerű elfoglaltság az elkészítése, és ezért fontos része az adventi és a karácsonyi időszak kézműveskedésének és dekorálásának.
Az adventi koszorú szokása Németországból ered, az evangélikus-lutheránus teológus és nevelő, Johann Hinrich Wichern (1808-1881) vezette be. Hamburgban a felügyelete alá tartozó gyerekek közül néhányan az adventi időszakban újra és újra megkérdezték, mikor lesz végre karácsony.

Ekkor Wichern 1839-ben kocsikerékből épített egy koszorút, amelyet 19 kicsi piros és 4 nagy fehér gyertyával díszített. A kis gyertyák szimbolizálták a karácsony előtti időt, a 4 gyertya pedig - értelmezés szerint - vagy a 4 adventi vasárnapot vagy az eljövendő fényt, amelyet Jézus születése hoz a világba. Az adventi koszorú kör alakja az örök életet szimbolizálja, a fenyőág zöldje pedig az élet jelképét.

1925-ben állították fel az első 4 gyertyás adventi koszorút egy kölni katolikus templomban, majd 1930-ban Münchenben is. Ez a szokás mára világszerte elterjedt. 1935 körül aztán az első otthonra készült adventi koszorúkat egyházilag megszentelték.

Jóllehet manapság az adventi koszorút szinte minden üzletben megvásárolhatjuk, sokan nem mondanak le arról, hogy saját kezűleg készítsék azt el. Az adventi koszorú készítése növeli a karácsony közeledte felett érzett örömöt, és ugyanakkor egyfajta meditatív tevékenység is, ami ebben a rohanó világban megnyugtatja az embert.

Az adventi koszorú elkészítéséhez némi kézügyességen kívül nem sok mindenre van szükségünk. Az anyagokat (koszorúalap, gyertyák, szalagok) minden barkácsüzletben megvehetjük. Gallyakat, fenyőágat, mohát, tobozokat, terméseket stb. magunk is gyűjthetünk. Az adventi koszorú elkészítéséhez az interneten számos útmutatást találhatunk a klasszikus koszorúktól a modernekig

Az adventi koszorú elkészítéséhez némi kézügyességen kívül nem sok mindenre van szükségünk. Az anyagokat (koszorúalap, gyertyák, szalagok) minden barkácsüzletben megvehetjük. Gallyakat, fenyőágat, mohát, tobozokat, terméseket stb. magunk is gyűjthetünk. Az adventi koszorú elkészítéséhez az interneten számos útmutatást találhatunk a klasszikus koszorúktól a modernekig.
Az adventi koszorú elkészítéséhez némi kézügyességen kívül nem sok mindenre van szükségünk. Az anyagokat (koszorúalap, gyertyák, szalagok) minden barkácsüzletben megvehetjük. Gallyakat, fenyőágat, mohát, tobozokat, terméseket stb. magunk is gyűjthetünk. Az adventi koszorú elkészítéséhez az interneten számos útmutatást találhatunk a klasszikus koszorúktól a modernekig.
SZERZŐ IMPULSER MAGAZIN
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 798
  • e Hónap: 7170
  • e Év: 57961
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.