Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Volner megkérdezte, miért nem a dolgozó fiataloknak adnak há
  2013-12-16 18:02:49, hétfő
 
  2013-12-16. 17:15
Volner megkérdezte, miért nem a dolgozó fiataloknak adnak házat a gyerekgyáros cigányok helyett - nem derült ki

Az ilyen kérdések feltétele ugyanis "szélsőséges gondolat" és "cigányozás". Azt pedig szigorúan tilos. Újabb ingyen házakat nekik!
Előzmény: A gilvánfai "házavató" margójára: így jut (ha jut) lakáshoz a magyar - és így a cigány

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=muUJAdQn5Fw


További részletek: http://kuruc.info/r/34/121620/#ixzz2nes5YWiE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hidegzuhany a fagyoskodó “fagyoskodóknak”! Döntö
  2013-12-16 17:31:08, hétfő
 
  Hidegzuhany a fagyoskodó “fagyoskodóknak"! Döntött a Kúria

Posted on 2013/12/16 Szerző: Admin

Devizahitelezés: A bankok javára döntött a Kúria
Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés - döntött a Kúria polgári kollégiuma jogegységi határozatában hétfőn. Az ilyen szerződésekben az adós viseli az árfolyamváltozás kockázatát.
A Kúria Polgári Kollégiu...

A Kúria Polgári Kollégiuma vezetője, Dr. Wellmann György és Darák Péter, a Kúria elnöke a devizahitelekkel foglalkozó kollégiumi ülésen
Wellmann György, a kollégium vezetője a testület jogegységi ülése után ismertette: a devizaalapú kölcsönszerződések olyan szerződések, amelyekben az adós az adott időszakban irányadó forintkölcsönnél kedvezőbb kamatmérték mellett devizában adósodott el, amiből következően ő viseli az árfolyamváltozás hatásait.
Ez a szerződéstípus önmagában az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem ütközik jogszabályba, nem ütközik a jó erkölcsbe - fogalmaz a Kúria -, nem uzsorás szerződés, nem irányul lehetetlen szolgáltatásra, és nem színlelt szerződés. A szerződési terheknek a szerződés megkötését követő - előre nem látható - egyoldalú eltolódása miatt nem mondható az, hogy érvénytelen a megállapodás, miután az érvénytelenségi oknak a szerződés megkötésekor kell fennállnia - szűrhető le a Kúria közleményéből.

Azt is megjegyzik azonban, hogy ha a bíróság a szerződés érvénytelenségét állapítja meg, a bíróságnak elsősorban a szerződés érvényessé nyilvánítására kell törekednie. Ez lényegében annyit tesz, hogy például a bíróság azokat a pontokat, amelyeket problémásnak lát, utólag visszamenőleges hatállyal módosítja.

A bírói szerződésmódosítás arra szolgáló jogi eszköz - jegyzik meg -, hogy egy-egy konkrét szerződés esetében orvosolja a felek tartós jogviszonyában a szerződéskötés után bekövetkezett körülményváltozások valamelyik fél lényeges jogos érdekét sértő hatását.

A jogegységi határozat célja az volt - folytatják -, hogy a több ezer folyamatban lévő perben a joggyakorlat továbbfejlesztése útján elősegítse az ügyek egységes szempontok szerint történő elbírálását.

A döntés azért volt különösen nehéz, mert a rendelkezésre álló jogi eszközök, az alkalmazható jogintézmények nem adnak megfelelő lehetőséget az ellentétes érdekek közötti mérlegelésre, a szerződéses terhek és kockázatok utólagos igazságos és méltányos megosztására. Az e perek mögött meghúzódó gazdasági és egyben társadalmi probléma káros következményeit nem lehet kizárólag jogi úton felszámolni, és a megoldást nem lehet kizárólag a bíróságoktól várni. A bíróságokra kötelező jogegységi határozattal a Kúria csak jogértelmezést végezhet, jogot azonban nem alkothat.

Az érdeklődés hatalmas, a bejelentés viszont csak egy szűk kört nyugtat meg






Az OTP-részvények árfolyama a döntést követően jelentősen emelkedett. A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) nyitáskor 4175 forinton állt a részvény árfolyama. Délelőtt 11.30-kor ennél 25 forinttal alacsonyabb volt a jegyzés. A Kúria polgári kollégiuma határozatának közzététele után azonban meredeken emelkedett az ár, több mint 4,70 százalékot erősödve délután három óra előtt 4392 forinton kereskedtek a papírral.

Az előzményekről annyit, hogy nagyjából két és fél ezer devizahiteles perel a kölcsönszerződések egyoldalú módosítása miatt, illetve az eredetileg megállapított feltételek megváltoztatása érdekében. Az ügyekből hatvan jogerősen lezárult, ellentmondó ítéletek is születtek. Tíz esetből egyben veszítettek a bankok, de sokszor másutt hasonló ügyben nyertek. A Kúria emiatt november végén bejelentette: jogegységi határozatot hoznak.

Az Együtt-PM véleménye szerint a Kúria jogegységi döntésének megszületése után a kormány már nem tud másra mutogatni a devizahitelesek ügyében - mondta hétfőn újságíróknak Jávor Benedek. A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke kijelentette: a kabinetnek kell sürgősen rendeznie annak a mintegy 220 ezer bajban lévő devizahitelesnek az ügyét, akik hónapok, évek óta várják a megoldást.

Jávor Benedek úgy fogalmazott: a Kúria döntését sem kormányfőnek, sem pártoknak nem illik befolyásolni, vagy véleményezni.
Szavai szerint valós megoldásokat várnak a kormánytól, de ehhez csak jogállami eszközöket lehet felhasználni. Kérdésre válaszolva elmondta, egy kiszámítható gazdaságpolitikával a 2010-es kormányváltás előtti árfolyamra kell leszorítani az euró árfolyamát. Hozzátette: emellett szükség van egy olyan mentőcsomagra is, amelyben az állam, a pénzintézetek és a hitelesek is magukra vállalják a felelősség egy részét.
(NOL)

Bal-Rad komm: “Nem ütközik jogszabályba, sem jó erkölcsbe, nem uzsorás és nem színlelt szerződés..."-dörrent rá a Kúria a ház előtt fagyoskodókra, akikre ez a döntés bizony hidegzuhanyként hatott! Nem ilyen döntésre számitottak!

-Ill. olyan döntésre számitottak, ami időhúzó jellegű! Azaz: nem lesz döntés! Ma legalábbis nem.
Hát lett! A Kúria egy olyan dodonai döntést hozott, amely a legjobb esetben is meglepő. A legrosszabb esetben viszont letaglózó a hitelesek számára.

Addig még csak-csak hagyján az itélet, hogy “NEM ÜTKÖZIK JOGSZABÁLYBA"! Mert ez igy igaz. Tetszik-nem tetszik, a Kúria csak a jogszabályok alapján dönt, azokat értelmezi.

MÁRPEDIG A JOGALKOTÓ ÁLTAL HOZOTT TÖRVÉNYEK ÉS JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN NEM ÜTKÖZIK A JOGBA A VÉGHEZVITT ADÓSLERABLÁS!

Ez igy tiszta és világos! Oszt' jónapot!
Hanem hogy azt is ki merte mondani a Legfőbb Jogalkalmazó, hogy “ERKÖLCSÖS ÉS NEM UZSORA"-no ez aztán a magyarok jog általi szemenköpése!

AMI NEM MAADHAT TÁRSADALMI VÁLASZ NÉLKÜL! KEMÉNY VÁLASZ NÉLKÜL!

-Hanem a Kúria dodonai döntésének a másik fele a nagyon érdekes! Ettől valószinűleg Döbrögit is rázza a hideg a hir hallata óta egyfolytában. A Kúria ugyanis elegánsan rátolta az egész ügyet mindenestől, a döbrögista hordára! Ha úgy tetszik, nem vállalta be a politikai felelősséget, hanem ráterhelte arra, akit az megillet!
A mai döntésben ez az igazi csavar! Tegyük hozzá: ZSENIÁLIS CSAVAR!

Mert a Kúria kimondta: én csak azt a jogot tudom alkalmazni-amit ti alkottatok! És ha nektek ez kellemetlen-alkossatok olyan törvényeket, ami alapján az adósok javára dönthetünk!
Döbrögi kezéből varázspálca ki-alma a torkonakadva!
A Kúria egyszerűen szembefordult a Mindenhatóval! A kétharmad és Magyarország, bocs. Döbrögisztán Korlátlan Urával!
Döbrögikém! Neked van kétharmadod a Parlamentben!-hát használd most is. Ahogy jónak látod!

Döbröginek egyetlen szerencséje van! Most mindenki-azazhogy majdnem mindenki-már a Karácsonyra gondol!
Ezért aztán a Nemzet Patkánya időt nyert! Mert ha most ősz lenne, holnap már futni lenne kénytelen lángoló Cinege-utcai rejtekéből!
Az ellenmaffiák pedig most keteiket dörzsölve vihognak a Döbrögire mért kúriai sorscsapás láttán. Nem nehéz elképzelnünk, amint a döbrögista horda ilyen-olyan rendű-rangú vezérei a fejüket vakarva tanakodnak a történések felett!
Mert ezt a döntést se lenyelni, se kiköpni nem fogják tudni.
Egyetlen dolgot tehetnek most!

Már szinte most halljuk, amint a holnapi naptól beindul a “MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET" döbrögista kórus! Meglehet Ragály Tóni karnagy vezényletével. Új kampányszlogennel fog gyarapodni a hordamantra! Hangzatossal!

Amivel csak két gondja lehet a magyar társadalomnak:
Az egyik: a “MAJD"! Majd a “választások után kerülhet rá a sor!
A másik: A “választások" UTÁN SEM fognak megmenteni senkit!

Mert a döbrögista kommunikációs gépezet ebben is megtalálja majd a lehetőséget, egy újabb, vonzó és hangzatos “akcióra"! Amit lehet igérni! Amire majd “harapnak" a nyomorultak! És majd szavaznak a “választásokon" a hordára! Ismét!

Mert ők kalkulálnak a nép igen rövid emlékezetével! Gyorsan felejt!
Merthogy a nép már nem firtatja, hogy hogy is volt az a “senkit sem hagyunk az út szélén!"-dologgal?

Mert a nép most csak azt fogja majd hallani: MEGMENTÜNK TITEKET!
Ha mégsem úgy lesz?-hát Istenem! Az a “VÁLASZTÁSOK" ELŐTT VOLT!

A kilakoltatások meg a “választások" után lesznek!
Mert tudd meg nép: Ahol véget ér az emberi tisztesség-ott kezdődik a politikus! Aki igérni bármikor-bármennyit-bármit tud!
Oszt' jónapot!

http://magyarhajnal.com/drogos-fehercigany-komaromi-anyuka-gyilkosa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Micsoda aljas kezdeményezés!
  2013-12-16 17:21:59, hétfő
 
  2013. december 16. 15:31
Micsoda aljas kezdeményezés!

A fülkeforradalmárok hoztak egy olyan törvényt, hogy a végkielégítéseket 98 százalékos adó terheli. Azok az érintettek, akik Strasbourghoz fordultak, meg is nyerték a pert.

Most azt kezdeményezik a fülkeforradalmárok, akik immár rezsiharcosok lettek, hogy a végkielégítéseket 75 százalékos adó terhelje.

A parlamentből cirka 100 Fideszes képviselő kikerül. Amikor az általunk négy évre megválasztott képviselők kikerülnek a parlamentből, hat havi (fél évi) végkielégítés illeti meg őket és hozzátartozóikat is. A hozzátartozók annyiban érintettek, hogy általában a képviselő alkalmazottjaként szedik a fizetést. Cirka 400 ezret havonta.

Miután az elbocsátó szép üzenet 2014 áprilisában a választásokkal egyidőben megérkezik, kb. ezer ember kap fél évi fizetésnek megfelelő végkielégítést. A Fidesz tehát az érintettség okán csökkenti a fizetendő adót!

Ha ez sem szégyen, akkor mi az? Állandóan saját fazonra igazítják a törvényeket!! Tenni ellene nem tudunk, de azért nem árt tudni róla, hogy ez mekkora öncélú cselekedet. Mint az egykulcsos adó. Az bizony alkotmányos védelem alatt van, miközben a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj nincs!

A további rezsicsökkentéssel szívatnak, miközben a devizahiteleseket kint hagyták télvíz idején az út szélén!

Miközben azt hazudják, hogy csökkent az államadósság, aközben újabb hitelt vettek föl. Nem mellékesen a lakosság eddig 1700 milliárd forint értékű kincstárjegyet és állampapírt vásárolt fel, és bizonytalan hátterű külföldiek is bevásároltak. Még az is lehet, hogy valami Soros-féle bagázs áll a háttérben, vagy valamelyik IMF leányvállalat!

Mit is írt a kiskatona haza az édesanyjának? Szívatnak anyám! Mire az anya azt válaszolta, hogy Engem is kisfiam, de nekem jól esik! Ami a hatalomnak jól esik, nem esik jól a nép egyszerű gyermekeinek...
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó Tel-Avivban: "az izraeli földgázexport elosztóközp
  2013-12-16 17:13:17, hétfő
 
  2013-12-16. 15:30
Szijjártó Tel-Avivban: "az izraeli földgázexport elosztóközpontja akarunk lenni!"

A nemrégiben talált izraeli földgázlelet segíthet oldani Magyarország függését az orosz energiahordozóktól - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Jerusalem Postnak adott interjúban, kétnapos tel-avivi látogatása végén.
Zoom
Petike üzletemberekkel - értsd: felvásárlókkal - ebédel. Vajon mondta nekik, hogy "adjatok gázt!"?
A magyar lakások nyolcvan százalékát földgázzal fűtik, és a földgázimport 90 százaléka Oroszországból érkezik. Magyarország az izraeli földgázexport közép-európai elosztóközpontja lehetne - reménykedett Szijjártó az MTI szerint.
Az államtitkár találkozott Jair Lapid izraeli pénzügyminiszterrel és a Teva gyógyszergyártó vállalat vezetőivel is. Jeremy Levin volt vezérigazgatót ki is tüntette, Levin megkapta a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét. Bizonyára megérdemli...
(JP - MTI - Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/121615/#ixzz2nefhyZAg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilvános a jegyzőkönyv: ezért csökkentették Gaudi tisztelet
  2013-12-16 17:08:30, hétfő
 
  : 2013-12-16. 16:32
Nyilvános a jegyzőkönyv: ezért csökkentették Gaudi tiszteletdíját

Nyilvánosságra került az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság december 5-i ülésének jegyzőkönyve. Az Országgyűlés honlapján olvasható dokumentum tartalmazza azt, amely miatt Kövér László házelnöke kezdeményezte a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás tiszteletdíjának a maximális, egyharmados csökkentését.
A jegyzőkönyv szerint az első napirendi pontként az új büntetés-végrehajtási kódexhez benyújtott kapcsolódó módosító indítványokat tárgyalták. Gaudi-Nagy Tamás több kérdést is feltett a büntetés-végrehajtástól jelenlévő Schemhl Jánosnak dandártábornoknak az előzetes letartóztatásban lévő embereknek szóló csomagküldéssel kapcsolatban.
Az egyik felszólalását követően Borbély Lénárd fideszes képviselő arról tájékoztatta Lukács Tamás (KDNP) bizottsági elnököt, hogy "az előbb azt mondta Gaudi-Nagy Tamás képviselőtársam, hogy menjek ki vele a folyosóra, majd meglátom, hogy ha valami nem tetszik, és ha felidegesítem őt, akkor kő kövön nem marad" a jobbikos politikus pedig Borbély Lénárd szavai szerint azzal zárta a mondanivalóját, hogy "a k... anyádat, b... meg".
Gaudi-Nagy Tamás erre a jegyzőkönyv szerint azt mondta, hogy "nem neked címeztem. Nem így mondtam és nem neked címeztem."
Ezt követően jegyzőkönyvbe vetette, hogy "ez az elnöki önkény hatására fakadt ki belőlem, de nem elnök úrra gondoltam és nem is Borbély Lénárdra, hanem valaki másra gondoltam elvont értelemben. Azt a szabadságot pedig fenntartom magamnak, hogy káromkodhassak."
Az Országgyűlés hétfőn szavaz Kövér László indítványáról, amely az emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság december 5-i ülésén a parlament tekintélyét kirívóan sértő - ám az indítványban meg nem nevezett - kifejezés használata miatt egyharmadával, 166 ezer forinttal csökkentené Gaudi-Nagy Tamás csaknem 500 ezer forintos tiszteletdíját.
A Jobbik múlt szerdán közleményben tudatta, hogy nem tartja helyénvalónak, ha egy közszereplő trágár kifejezéseket használ egy politikai vitában, ez alól nem kivétel egyetlen párt képviselője, így a Jobbiké sem.
(MTI)
Frissítés: a szavazás és Gaudi felszólalása:

http://www.youtube.com/watch?v=QKHpATlW1DI&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/2/121613#ixzz2neeMweiH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen a hangulat felétek?
  2013-12-16 17:00:41, hétfő
 
  Eftársak!

Úgy látom, nem csak a hangulatjelentés szerint jó a hangulat, hanem csak úgy is!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XJLPj7v0EFc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mostakkor ki lopta el a másiktól a zötletet? Merazorbán is e
  2013-12-16 16:48:30, hétfő
 
  "A közüzemeket államosítani kell, nonprofit szervezetben, önköltségi alapon kell működtetni. Ugye, hogy a látszat csal! Mi nem a kormányt támogatjuk, hanem az emberek számára keresünk jó, értelmes és tartós megoldást."

Mostakkor ki lopta el a másiktól a zötletet? Merazorbán is eszt mongya.



De ez viszont a szintiszta igasság:

"A kapitalizmusban mindig a pénz diktál. Ha olyat akarsz, amiben nem a pénz, hanem az ember számít, akkor le kell váltani a tőkés rendet, és közösségi társadalmat teremteni. Nos, ez a Munkáspárt politikája."

Maksz, Engelsz, Leninsz, Sztálinsz nevében oké!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint a nácifasiszta ordas eszmék terjedésétől félti ha
  2013-12-16 16:38:02, hétfő
 
  Már megint a nácifasiszta ordas eszmék terjedésétől félti hazánkat egy jenki demokrata - A SzektATV ügyeit is a szívén viseli

Benjamin Cardin amerikai demokrata párti szenátor, az amerikai Helsinki Bizottság elnöke ismét a magyarországi politikai helyzet miatti aggodalmát taglalta az Egyesült Államok szenátusának.

Cardin beszámolójában - amelynek leiratát az amerikai törvényhozás a hét végén tette közzé honlapján - a demokratikus jogrendet félti, a bíróságok függetlenségét, a sajtó és a vallásgyakorlás szabadságát, de aggódik a "revizionista és szélsőséges eszmék erősödése" miatt is. Emlékeztetett arra, hogy a Helsinki Bizottság tavasszal foglalkozott a magyarországi helyzettel, szerinte a "fejlemények továbbra is aggasztóak".

A szenátor szerint bár a magyar egyházügyi törvényt a parlament megváltoztatta azután, hogy egyes részeit az Alkotmánybíróság megsemmisítette, az továbbra is diszkriminatív és felruházza a parlamentet, hogy a képviselők kétharmadának szavazatával eldönthesse: mi egyház, és mi nem.

Továbbra is tisztelet övezi Horthy Miklós kormányzót, valamint más antiszemita személyeket, mint például Nyírő József írót - így jajveszékelt a zsidóféltő szenátor, akinek úgy tűnik nincs jobb dolga az óceánon túl, mint egy közép-kelet európai ország mindennapjaival foglalkozni.

A szenátor úgy véli, hogy noha vannak sokan, akik szerint az igazi problémát a "szélsőséges ellenzéki párt, a Jobbik okozza", nem pedig a kormánypárt, úgy tűnik, hogy a Fidesz egyes tagjai hozzájárulnak az intolerancia növekedéséhez.

Cardint aggasztja, hogy a médiatanács "pénzbüntetéssel fenyegette meg" az ATV-t, ha ismét szélsőségesnek minősíti a Jobbikot.

Ha az ember csak bíróság általi büntetés terhe mellett beszélhet arról, hogy mi szélsőséges vagy antiszemita Magyarországon, akkor milyen eszközökkel küzdhet a szélsőségesség és az antiszemitizmus ellen? - tette fel a demagóg kérdést. Ez a döntés a Jobbikot védi a kritikai vitától a jövő évi választások előtti időszakban - állította Benjamin Cardin demokrata párti szenátor, aki a demokratikus berendezkedés alatt valószínűleg egy tollvonással tiltaná be a nemzeti pártot legszívesebben.

Idén márciusban az amerikai Helsinki Bizottság tartott egy meghallgatást a washingtoni kongresszusban Magyarországról. Akkor Benjamin Cardin azt mondta: Magyarország nagyra becsült tagja a NATO-nak, de a magyar demokrácia által befutott pálya és a "szélsőségesek megerősödése" aggodalmat kelt benne. A számára aggasztó jelenségek között említette az új magyar alkotmány és számos törvény elfogadásának gyorsaságát, ebben az átláthatóság és a széleskörű demokratikus részvétel hiányát, valamint azt, hogy Magyarország "etnikai alapon ad állampolgárságot a szomszédos országokban élő magyaroknak". - Ezt a kijelentését nehezen tudjuk értelmezni, de valami olyanról lehet szó, hogy a hős demokratának nem tetszik, hogy az elcsatolt területeken élő, a mai napig magyarul beszélő, gondolkodó magyarokat inkább illeti meg egy szerb, román, vagy tót állampolgárság, mint a magyar. - a szerk.

Idén január30-án Washingtonban tárgyalt a szenátorral Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki egyebek mellett arról tájékoztatta Benjamin Cardint, a magyar kormány elkötelezett amellett, hogy Magyarországon a származása miatt senkit se érhessen hátrány, kivéve persze, ha magyarokról van szó. Egyben készségesen felajánlotta a szenátornak, hogy ha lesznek kérdései a magyar kormány intézkedéseivel kapcsolatban, bármikor kérhet információt, "nehogy információhiányból adódóan esetleg nem kiegyensúlyozott, vagy a tényeknek nem megfelelő véleményt alkosson".

2013.12.16. 10:19
Forrás:
MTI nyomán Deres.tv

http://www.deres.tv/20131216/mar-megint-nacifasiszta-ordas-eszmek-terjedesetol-fe lti-hazankat-egy-jenki-demokrata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az elszámoltatás választási fogás volt
  2013-12-16 16:22:55, hétfő
 
  Az elszámoltatás választási fogás volt
Posted on 2013/12/15 by Nifadmin

Gaudi-Nagy TamásAz Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának december 9-i ülésén döntöttek a bizottság tagjai Gaudi-Nagy Tamás képviselői önálló indítványának tárgysorozatba-vételéről. Erről kérdeztük a Jobbik-frakció jogvédő képviselőjét.

Képviselő úr, röviden ismertetné, hogy mely törvényt kívánta módosítani, és mi volt a javaslatának a lényege?

A büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosításával kapcsolatban adtam be egy törvényjavaslatot (bővebben itt: T/13004. - a szerk.), melynek célja az Országgyűlés tekintélyének megóvása lett volna. Itt nem arra a levezető elnöki önkényre gondolok, amit a plenáris üléseken megszokhattunk, hanem a parlamenti vizsgálóbizottságoknak kívántam jogi védelmet és eszközt adni.

Azaz?

Azaz ha és amennyiben veszi magának a bátorságot valaki, hogy nem jelenik meg egy vizsgálóbizottság ülésén, példának okáért a - hála istennek - elfogadott, amerikai lehallgatásokat kivizsgáló bizottság ülésén, akkor komoly következményekkel kell számolnia.

Ez természetes. Jelenleg nem így van?

Nem. Olyannyira nem, hogy ha jelenleg visszaír valaki egy ilyen bizottsági meghívóra, például egy sajnálkozó levélben arról tájékoztatja a bizottságot, miszerint sajnálatos módon nem ér rá, vagy ennél kicsit megátalkodottabb hangvételben, mint Gyurcsány Ferenc és Szilvásy György írtak 2010-ben a 2006-os vizsgálóbizottsági meghívónkra, akkor azt eszköz híján kénytelenek a bizottság tagjai tudomásul venni.

Gyurcsányék azt írták, hogy nem érnek rá?

Azt írták vissza, hogy nem tekintik legitimnek a bizottságot. Azóta is több alkalom volt, hogy nem jelentek meg meghívottak, főleg az elmúlt nyolc év feltárása kapcsán. Most legutóbb a Portik-Laborc-ügyben is szeretett volna az ez irányú bizottság, a Nemzetbiztonsági bizottság meghallgatást végezni, és Laborc Sándor azt nyilatkozta, hogy ő nem jön el.

Miért csak most tett vagy tettek kísérletet a helyzet megszüntetésére?

Már 2010-ben is előterjesztettem ezt a javaslatot az akkori Btk.-hoz, és akkor kaptam egy ígéretet Répássy és Rétvári államtitkár uraktól, hogy ugyan nem támogatják ezt a javaslatot, de tartalmilag helyesnek tartják. Répássy Róbert államtitkár úr az Alkotmányügyi bizottságban mondta el, hogy teljesen jó irányba megy a javaslat, de majd az új Btk. és az új országgyűlési törvény szövegezésekor ügyelnek rá, hogy ne legyen lyuk a rendszerben, ne legyen szankciónélkülisége a meg nem jelenésnek. Sajnos megfeledkeztek az ígéretükről.

Hogyan szankcionálná, vagy pontosabban hogyan kívánta szankcionálni a lesöpört javaslat az ilyen meg nem jelenéseket?

A javaslat két elkövetési magatartást szankcionál, egyrészt az önhibáján kívül történő meg nem jelenést; ez az úgymond egyszerűbb, objektívebb dolog.

A “B-kategória", a másik elkövetési magatartás szintén védi a bizottságokat, mégpedig azzal, hogy ha valaki az ügy lényeges körülményére valótlan vallomást tesz vagy a valóst elhallgatja, akkor bizony ez is büntetendő.

Az alapeset egyébként kétéves szabadságvesztéssel lenne büntetendő, és lenne egy minősített eset, amikor hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, jogtalan haszonszerzés céljából követik el, ez hároméves szabadságvesztés. Az előkészületi magatartás, tehát az eredménytelen felbujtás önmagában lenne egy büntetendő magatartás, ez egy évig terjedő.

Mennyire EU-kompatibilis egy ilyen javaslat? Nem tennének minket Brüsszelben kínpadra egy ilyen szabályozás elfogadásáért?

Teljesen megfelel az EU-s normáknak. Vannak nemzetközi példák is arra vonatkozóan, hogy más országok parlamentjei akár ennél még hosszabb időtartamú büntetést is előirányoznak a meg nem jelenőkre.

Mint tudjuk, a javaslatot mégis lesöpörték. Mi lehet ennek az oka?

Az ok nagyon egyszerű. A fülkeforradalmi kétharmad nem akar valós elszámoltatást; az elszámoltatás tulajdonképpen, mondjuk ki, egy nagyon egyszerű, olcsó választási fogás volt, amit nem kívántak megvalósítani. Ez az igazság. A jövő évi választásokon nagy lehetőség nyílik arra, hogy megtörténjen végre a valós elszámoltatás, beleértve az “elszámoltatók" elszámoltatását is. Szakítani kell az ún. 1989-es nemzedék uralmával, ami gyakorlatilag kétpólusúként hol a balliberális, hol a jobbliberális erők ámokfutásával, nemzetközi körök és egy szűk hazai oligarchia kiszolgálásával járt.

Forrás:
www.gaudi.jobbik.hu

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/12/15/az-elszamoltatas-valasztasi-fogas -volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentették a Legfőbb Ügyészt! – A vád: korrupció é
  2013-12-16 16:12:29, hétfő
 
  Feljelentették a Legfőbb Ügyészt! - A vád: korrupció és bűnpártolás

Posted on 2013/12/13

Polt PéterPolt Péter meggyalázta az ÜGYÉSZSÉG ,,szentségét": a tisztességért, a jogért és igazságért való bátor kiállásból a korrupt, lélektelen maffia-ügyvédje szerepét osztja ki az általa vezetett szervezetnek. A Polt Péter vezetése alatti ügyészség szándékosan ,,felment" bűnösöket, amikor már a vizsgálat elkezdését is megakadályozza, s azzal utasít el, hogy a feljelentés tárgya ,,nem bűncselekmény", vagy amikor a Büntető törvénykönyv írott szabályaitól, és íratlan szellemiségétől eltekint - áll többek között a feljelentés szövegében.

Tárgy: Feljelentés a Legfőbb Ügyész, valamint további ügyészek ellen

Tisztelt Ügyész Urak!

Sajnálom, de az április óta általam, és a Deviza Alapú Csalás Áldozatai Csoport tagjai által megküldött feljelentések hányattatását, valamint az ügyészségek elkerülő magatartását figyelembe véve, a következő új feljelentéseimet kénytelen vagyok ezúton megtenni:

Büntetőjogi felelősségem teljes tudatában, erkölcsi és anyagi érdekeim feljelentést teszek dr Polt Péter legfőbb ügyész ellen (az ügyem összes iratának megküldésével az Europolnak; az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF), és az Európa Tanács korrupcióellenes csoportjának (GRECO) is) korrupció gyanúja, bűnpártolás gyanúja, kötelezettségszegés és szakmaiatlanság, valamint hűtlen vagy hanyag kezelés alapos gyanúja miatt.

A legfőbb ügyész érdemi vizsgálat nélkül, mellébeszéléssel és jogtalan hivatkozással akadályozza a vizsgálatok indítását, ezzel tudatosan elvonja a független magyar bíróságok döntési jogkörét; tevékenységével jelentős kárt okoz a magyar költségvetés mellett az adósoknak is.

Felháborító számomra, hogy a legfőbb ügyész úgy tesz, mintha egy szerződéses panaszt tettem volna, amikor a nála július 2-án tett feljelentésemből egyértelműen tudnia kell: a 3 kiemelt, csaló károkozás következtében súlyos anyagi hátrányba kerül az adós, és a számla nélkülisége folytán a magyar költségvetés is. Ezek a rejtetten elkövetett, minden esetben pontosan kiszámítható károkozások egyike sem vezethető le a szerződések aláírt szövegéből, de a bankok szabályzataiból sem.

Polt Péter meggyalázta az ÜGYÉSZSÉG ,,szentségét": a tisztességért, a jogért és igazságért való bátor kiállásból a korrupt, lélektelen maffia-ügyvédje szerepét osztja ki az általa vezetett szervezetnek. A Polt Péter vezetése alatti ügyészség szándékosan ,,felment" bűnösöket, amikor már a vizsgálat elkezdését is megakadályozza, s azzal utasít el, hogy a feljelentés tárgya ,,nem bűncselekmény", vagy amikor a Büntető törvénykönyv írott szabályaitól, és íratlan szellemiségétől eltekint.

A vádpontjaim, alátámasztására néhány konkrét eset:

1. Dr. Füzesi Mónika a XX., XXI. és XXIII. kerületi vezető ügyész a B.XXI. 4997/201/2-III. számú határozatában az általam a Btk. 196.§1 (1.) ütköző, Tartás elmulasztása címen kezdeményezett bűnügyben, egyoldalú valótlan/hazug rendőri állítás tudatos(a panaszom ellenére történt) elfogadása miatt, a bűncselekmény teljes körű, valóságos felderítését megakadályozta, és ezzel gyermekemnek és nekem mintegy egymillió Ft-os közvetlen anyagi kárt, valamint még meg nem határozott mértékű nem vagyoni kárt okozott. (Dr. Füzesi M. ellen: bűnpártolás, hivatali hatalommal visszaélés, szakmaiatlanság vagy korrupció vélelmezhető, ezért feljelentést teszek) Kérem ezen ügy jogszerű kivizsgálását is, a mondvacsinált ,,határidőn túli panaszra" hivatkozás helyett.
Nem fogadható el, hogy az ügyész hazugságra alapozva meneküljön el a bűncselekmény kivizsgálása, és a teljes bűncselekmény büntetőbíróság előtti részletes feltárása elől. (Hiába került ugyanis bíróság elé -fellebbezés miatt- az ügy, hiszen a sokéves TÉNYEKET a bíróság az ügyész kötelességszegése miatt nem is kaphattameg!) Nem az ügyész mentesíti a bűnöst a felelősségre vonástól, mert az a bíróság kompetenciája. Az ügyész a TELJES CSELEKMÉNY vizsgálatára kötelezett, nem a bíróság megtévesztésére.
2. Az általam bankár-csalás ügyekben név szerint, korrupció és bűnpártolás miatt feljelentett valamennyi ügyész megkárosította a magyar költségvetést azzal, hogy a feljelentésekben pontosan leírt költségvetési csalás, mérleghamisítás kérdéskörben az elvárható minimális vizsgálatot is elutasították. A bűncselekmények elhallgatása, a magyar adófizetők meglopása ellentétben áll a törvényes kötelezettségeivel!
3. Az 1. és a 2. pontban szereplő ügyekben az ügyész nem látja el a neki törvény által kötelezettségként előírt, a rendőrség felügyeletére vonatkozó kötelezettségét. Nem védheti az ügyész a ,,mundér becsületét" a Btk és a Be jogszabályaival ellentétben.
1. A jogalkotó egyértelműen azért hozta a törvényt, hogy a gyermekük felnevelését TUDATOSAN, szándékos módon akadályozó szülő, megbűnhődjön a cselekménye miatt. Az a törvényi kitétel, mely szerint a gyanúsított mentesülhet a büntető eljárás következményei alól, ha az elmaradt gyermektartást kifizeti, (szemben a tehetetlen polgári joggal) egyértelműen és kizárólag arról szól, hogy a gyermekéért SZÁNDÉKOSAN FIZETNI NEM AKARÓ, de a FIZETÉSRE KÉPES szülő - a gyermek érdekében, rendezhesse tartozását, így javuljanak a gyermek életkörülményei.
2. Az ügyészség fő feladatait az Alaptörvény 29. cikkének (1) és (2) bekezdése határozza meg. Eszerint a legfőbb ügyész és az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködőjeként az állam büntetőigényét érvényesíti. Az ügyészség üldözi a bűncselekményeket, fellép más jogsértő cselekményekkel és mulasztásokkal szemben, valamint elősegíti a jogellenes cselekmények megelőzését.
3. Az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIII. törvény (Ütv.) 17. §-a az ügyész nyomozással és vádemeléssel kapcsolatos feladatait az alábbiak szerint határozza meg: Az ügyész a vádemelés feltételeinek megállapítása végett a) nyomozást végeztet; b) felügyeli a nyomozó hatóság önálló nyomozását; illetve c) a büntetőeljárási törvényben meghatározott esetekben a nyomozást maga végzi. A nyomozás során az ügyész a büntetőeljárás hatékony és a lehető leggyorsabb lefolytatása érdekében rendelkezik az ügyről, a nyomozás elvégzendő feladatairól. A nyomozásra vonatkozó intézkedéseiért, az általa elvégzett eljárási cselekmények, az általa tett intézkedések és meghozott határozatok megalapozottságáért, jogszerűségéért felelős.
4. A csalás, gazdasági csalás, költségvetési csalás, a számviteli törvény megsértése, és a többi bűncselekményi tényállás hivatalból üldözendő lenne. Nem lehet joga az ügyészségnek a tényállás részletes, minden elemére kiterjedő vizsgálat megakadályozása. Az ügyészségnek nem lehet joga a bíróság kompetenciájának elvonására, illetve a hanyag munkavégzése miatt az igazságszolgáltatás félrevezetésére A bíróság nem lesz képes az igazságszolgáltatásra, ha az ügyészség szándékosan NEM TÁRJA FEL a körülmények és a tényállás teljességét.
5. Felháborító, hogy a július 2.-án beadott (az egységes és egyetlen bűncselekményre vonatkozó), valamint az október 26-án beadott (a Magyar Bankszövetség terrorcselekménnyel való fenyegetésére vonatkozó) feljelentéseim sorsa máigismeretlen.
6. Elfogadhatatlan, hogy a feljelentéseimre vonatkozó jogosulatlan jövedelemszerzés a kölcsönszerződések helyett (az átszámítás matematikai művelete transzformáció),valamint a jogalap nélküli pénzügyi szolgáltatás (konverzió) ügyében hivatalból kötelességszerűen indítandó eljárás sem indult.
7. A Legfőbb Ügyész szándékosan nem egyesíti az ügyeket - ezzel közvetlen államigazgatási károkat okoz - az elhallgatás, a nyilvánosság félrevezetése érdekében. Ehhez sorolandó, hogy a Legfőbb Ügyész helyettese Dr. Lajtár István (ellene is ezúton: bűnpártolás, hivatali hatalommal visszaélés, szakmaiatlanság vagy korrupció vélelmezhető, miatt feljelentést teszek) folyamatosan hazudik, és szándékosan becsapta a Magyar Országgyűlés képviselőit, amikor Vágó Gábor képviselő kérdésérefelszólalásában a következőket állította: ,,a hatályos jogszabályi rendelkezések arra jogosítják fel az ügyészt, hogy kérhesse a bíróságtól a tisztességtelen kikötés érvénytelenségének megállapítását." és ,,a feleknek a szerződésből eredő jogait és kötelezettségeit" illetve ,,az ügyészség minden olyan esetben vizsgálatot folytat hivatalból, amikor a hatáskörébe tartozó konkrét törvénysértésről, mulasztásról, vagy törvénysértő állapotra utaló adatról, hivatalos minőségében tudomást szerez" továbbá ,,hatáskör hiányában az ügyésznek vizsgálat lefolytatására, perindításra nincs jogszabályi lehetősége, tehát az ügyész nem tehetetlen, csupán a jogszabályi lehetőségek nem adnak lehetőséget" valamint ,,az ügyészség csak abban az esetben folytathat vizsgálatot, indíthat pert, ha a konkrét törvénysértésről, mulasztásról, vagy törvénysértő állapotra utaló adatról, hivatalos minőségében tudomást szerez. Ennek a kötelezettségének az ügyészség eddig is eleget tett, és a jövőben is eleget fog tenni." lásd:

Ezek az állítások nem felelnek meg a valóságnak, hiszen július 2-a óta Polt Péter asztalán van az a feljelentésem, amiből egyértelműen kiderül: a deviza alapú csalás alapvető károkozása teljesen független az egyedi szerződésektől, és megalapozza a feljelentésben megállapított Btk tényállásokat.

Furcsa, hogy egy ilyen magas pozíciójú ügyész nem tud erről a kiemelt fontosságú bűncselekményről.

Dr Lajtár István Legfőbb Ügyész helyettes az országgyűlés becsapásával méltatlanná vált tisztsége betöltésére!

Vádolom Polt Péter Legfőbb Ügyészt a magyar ügyészség erkölcsi szétverésével; törvényi kötelezettségeinek sárbatiprásával.

Tisztelt ügyészség!

A korrupció alapos gyanújához egy tényt ki kell emeljek, amellyel az Európai Központi Bank Elnökét is félrevezették a csaló banktisztviselők - hazánk védelme érdekében minden eljárás előtt, azonnal, hivatalosan meg kell végre állapítaniuk, ki kell végre mondani: NEM BESZÉLHETNEK TÖBBET DEVIZA KÖLCSÖNRŐL !

A csalás tudatosan kidolgozott kommunikációs része, hogy a csalók mindig és mindenhol DEVIZAKÖLCSÖNRŐL beszélnek! Minden egyes szerződés elején a bank a kölcsön gyanánt felajánlott devizát, hivatalos kereskedelmi vételi árfolyamon teljes összegében MEGVÁSÁROLJA AZ ADÓSTÓL. Ez a tranzakció valós forint átutalással zárul, tehát a Bank, a forint utalásakor AZONNAL visszakapta az összes forrásdevizáját.

A csaló szerződésekben megfogalmazott devizához kötött nyilvántartás semmilyen devizát nem igényel, hiszen csupán deviza néven könyvelik el az adós által forintban befizetett törlesztőrészleteket. A csaló banktisztviselők agresszív önteltségéből kifolyólag, önmagában a kölcsönök is megkérdőjelezhetőek, hiszen a csalók még arra sem vették a fáradtságot, hogy az ,,állítólagos" devizát ténylegesen átutalják vagy átadják az adósnak.

Jelenleg az adósoktól csak ,,jogcím nélküli gazdagodás", és nem a szerződés szerinti kölcsön jogalapján követelheti vissza a bank a pénzét. Az egyedi fogyasztási kölcsönszerződések mellé soha sem készült a bankot devizakereskedelmi szolgáltatásra felhatalmazó megbízás vagy szerződés.



Ezen tényeket egy héten belül meg lehet állapítani a következő eljárással; Minden devizaalapú jogügyletet folytató pénzügyi szolgáltatótóül be kell kérni különböző években, különbözö szerződések, az adós által aláírt, megkapott devizaátvételi bizonylatát, valamint az adós által aláírt devizaeladásra vonatkozó bizonylatot!

Kérem, hogy fentiek alapján az eljárást megindítani szíveskedjenek.

Úgy vélem, hogy a csalók a Legfőbb Ügyész politikai-gazdasági-hatalmi befolyásolásával, korrumpálásával (Megfélemlítés? Zsarolás? Megvesztegetés?) érik el a feljelentések szabotálását, küldözgetését, szakmaiatlan elutasítását. Az értelmetlen küldözgetés - mivel az egységes bűncselekmény feljelentésem az asztalán van - az adófizetőknek, a magyar költségvetésnek kárt okoz. Ez a hűtlen vagy hanyag kezelés tétele az eddigi tapasztalatunk alapján becsülve (a feljelentést támogató 3200 személy, fejenként 2 ajánlott és 1 tértivevényes küldeményével számolva) 4.320.000.- Ft felesleges postaköltséggel (nem számolva az ügyészek erre fordított idejét) terheli közvetlenül az ügyészség büdzséjét, közvetve károsítja a magyar költségvetést.

Tisztában vagyok vele, hogy a csaló személyek az ország leggazdagabb, legbefolyásosabb emberei - ettől függetlenül azonban ,,fehérgalléros" BŰNÖZŐK, AKIKET NEM LEHET MEGTŰRNI.

Ha a milliárdos bankároknak szabad adót csalni, mérleget hamisítani; becsapni, kifosztani, halálba kergetni egyszerű, tudatlan embereket, akkor ezt mindenki más megteheti. Ha Csányi Sándor és bűnbandája ellophat tőlem 340 ezer forintot, és követelhet rajtam további egymilliót büntetlenül - mert az ügyészek félne tőle, vagy korruptak - mert a határozatok szerint ez nem bűncselekmény, akkor nincs már JOG ebben az országban!

Ha Csányi Sándor büntetlenül kimenekítheti a látható részvény vagyonát láthatatlan készpénzbe, a várható vagyonelkobzás elől, akkor ott tartunk, mint Al Capone Amerikája (bár ott legalább az adóhivatal működött, ellentétben a miénkkel).

Tisztelettel:

Menyhért Péter / feljelentő polgár
A címzettek:

BELSŐ ELLENŐRZÉSI ÖNÁLLÓ OSZTÁLY

Dr. Pa p p Ti b o r

osztályvezető

E-mail: ell@mku.hu

KIEMELT ÉS KATONAI ÜGYEK FŐOSZTÁLYA

Dr. S i n k u P á l

legfőbb ügyészségi tanácsos, főosztályvezető ügyész

E-mail: kiemelt@mku.hu

KÖZÉRDEKVÉDELMI FŐOSZTÁLY

Dr. S e e r e i n e r Imr e

főosztályvezető ügyész

E-mail: kozerdek@mku.hu

Forrás: Fővárosi Hírhatár, Nemzeti Civil Kontroll

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/12/13/feljelentettek-a-legfobb-ugyeszt- a-vad-korrupcio-es-bunpartolas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 576
  • e Hét: 4340
  • e Hónap: 8085
  • e Év: 161581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.