Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kindli
  2013-12-17 11:40:44, kedd
 
  Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg sima búzaliszt,
15 dkg libazsír,
fél dl bor,
1 dkg élesztő,
1 ek porcukor,
1 mk só,

A töltelékhez
25 dkg mák,
5 ek méz,
1 dl bor,
10 dkg mazsola,
ízlés szerint kevés cukor,
fél citrom reszelt héja,
és kicsavart leve,

A tetejére egy tojás.

A tésztát ugyanúgy készítjük minta flódni tésztát,de a cipót egy,jó nagy lappá nyújtjuk.
12 cm kockára vágjuk, majd a közepére egy csíkban rákenjük a tölteléket, és összecsavarva sütőlemezre rakjuk. Fél órai kelesztés után a tetejét felvert tojással megkenjük.
Villával hullámosra nyomkodjuk és előmelegített forró sütőbe téve,közepes lángon megsütjük.
A töltelékhez a mákot és a mézet lábosba rakjuk,ráöntjük a folyadékokat, a reszelt citromhéjat,
és egyetlen pillanatig forraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a leszárazott mazsolát.
Ha kihűlt rákenjük a tésztára.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Flódni
  2013-12-17 11:16:18, kedd
 
 

Ahogyan én készítem
Hozzávalók:

A tésztához

50 dkg sima búzaliszt,
15 dkg baromfizsír (nálam liba )
3 tojás sárgája,

A töltelékhez

25 dkg reszelt alma,
csipet só,
ízlés szerint porcukor,
1 ek barheszmorzsa,

25 dgk narancsgzsem
( helyette jó a szilvalekvár),

15 dgk darált dió,
15 dgk porcukor,
2 ek bor,
fél citrom reszelt héja,
1 ek citromlé,

15dgk darált mák,
15 dgk cukor,
5 dgk mazsola,
1 ek citromlé
fél citrom reszelt héja,

A tésztához az élesztőt simára keverjük a langyos vízzel,majd mély tálba összegyúrjuk az átszitált lisztel,
a tojássárgákkal, a sóval, a cukorral és a zsiradékkal.
Cipóba formáljuk és pihentetjük egy órán keresztül.

Közben elkészítjük a töltelékeket,mindegyiket külön-külön.
A darált mákot összekeverjük a cukorral,a leszárazott mazsolával,a ciromhéjjal ás a citromlével.
A dió töltelékhez a bort és a citromlevet ráöntjük a dióra,majd összekeverjük a citromhéjjal és a cukorral.
A tésztát öt részre vágjuk és agyforma,tepsinagyságú lapokká nyújtjuk.
A tepsi aljára rakunk egy tésztalapot,amelyet meghintünk cukorral és barheszmorzsával elkevert reszelt almával. Erre rásimítjuk a második tésztalapot,amit a máktőltelékkel kenünk meg.A harmadik tésztalapra kerül a dzsem, a negyedik lapot betakarjuk a diótöltelékkel,végül az ötödiket ráborítjva,legalább még egy órát pihentetjük. Az előmelegített forró sütőben megsütjük és téglalapokat vágunk belőle.

 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1129
  • e Hét: 3996
  • e Hónap: 10368
  • e Év: 61159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.