Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Ilyenek a kampósorrúak is!
  2013-12-17 17:08:54, kedd
 
  Dübörög a felzárkózás: Ha nem fizetsz, véged!
2013. december 17. 17:03
Hunhír.info

A Nagyatádi Rendőrkapitányság eljárást folytatott B. Sándor ellen zsarolás bűntett, valamint B. József ellen zsarolás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok alapján a testvérpár 2013 tavaszától egy berzencei férfit fenyegetéssel akart rábírni arra, hogy különböző pénzösszegeket fizessen nekik. Mert jár, meg különben is, azé. me...

- A rendelkezésre álló adatok alapján a testvérpár 2013 tavaszától egy berzencei férfit fenyegetéssel akart rábírni arra, hogy különböző pénzösszegeket fizessen nekik - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. - A két férfi december 13-án megjelent egy berzencei presszóban, ahol annak teraszán B. Sándor a sértettet ismét megfenyegette, hogy amennyiben nem adja oda a pénzt, ,,temetőbe teszi", valamint azzal is megfenyegette, hogy a sértett hozzátartozóit is bántalmazza. Miután távoztak a helyszínről, B. Sándor telefonon is megfenyegette a férfit, hogy amennyiben nem tesz eleget a követelésüknek, bántalmazni fogja.

Hunhír.info - sonline.hu

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71187
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Szavazzunk már, és menjünk ebédelni!"
  2013-12-17 17:01:04, kedd
 
  2013-12-17. 16:19
"Szavazzunk már, és menjünk ebédelni!"

Sok képviselő inkább ebédelne viták helyett. Divat a két kézzel szavazás. Van, aki két éve nem volt bizottsági ülésen, mégis felveszi a pénzt.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MpwqMd9RD5Q

További részletek: http://kuruc.info/r/34/121656/#ixzz2nkT9cWyx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Liberális ámokfutás: Belgiumban a gyerekek is kérhetik majd
  2013-12-17 17:00:12, kedd
 
  2013-12-17. 11:10
Liberális ámokfutás: Belgiumban a gyerekek is kérhetik majd az eutanáziát

A belga szenátus heves vita után, de nagy többséggel a világon elsőként megszavazta, hogy az eutanáziát érintő törvénykezést kiterjesszék a gyermekekre is - tudósít a Catholic Herald.
Az új törvény gyermekek számára is lehetővé teszi, hogy kérjék az eutanáziát, abban az esetben, ha a gyermek gyógyíthatatlan betegségben szenved, súlyos fájdalmai vannak, és semmilyen kezelés sem tud javítani az állapotán.
A törvény kiköti, hogy a betegnek tudatosan kell meghoznia ezt a döntést; hogy értenie kell, mit jelent az eutanázia; valamint hogy a beteg szüleinek és az orvosi teamnek is jóvá kell hagynia a döntést. Pszichológusi szakvéleményre van szükség azt illetően, hogy a gyermek valóban elég érett-e ennek a döntésnek a meghozatalához.
A szenátus 71 tagjából 50-en szavaztak a módosítás mellett, 17-en ellene, 4 fő tartózkodott.
A Belgiumban jelenleg hatályos törvény kizárólag a 18 év felettiek számára engedélyezi az eutanáziát. 2012-ben 1432 eutanáziát hajtottak végre Belgiumban, ami 25 százalékos növekedést jelent a 2011-es adatokhoz képest.
A belga parlament 2002-ben tette törvényesen elérhetővé az országban az eutanáziát. A szenátus jelenlegi döntése akkor emelkedhet törvényerőre, ha az alsóház is megszavazza, ami valószínűleg még a jövő májusi választások előtt meg is fog történni.
(Magyar Kurír)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/121645/#ixzz2nkSycqXR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A békemenetesek is a Kúria ellen fordultak
  2013-12-17 16:56:46, kedd
 
  A békemenetesek is a Kúria ellen fordultak

Index

2013. december 17., kedd 11:00 |

A CÖF-CÖKA szerint a Kúria a megbízatását a néptől kapta, ezért nem kedvezhettek volna csak a bankoknak.

Bírálja a Kúria döntését a devizahitelek ügyében a békemeneteket is szervező CÖF: az ombudsmanhoz fordulnak, hogy semmisítse meg a bíróság döntését.

Érvelésük szerint a Kúria döntései figyelmen kívül hagyják

a közerkölcs íratlan szabályait, valamint az eladósodott polgárok jogos s.o.s. jelzéseit. A Kúria döntése szerintünk egyoldalú, indokolatlanul csak a bankoknak kedvez. A testület állásfoglalása alaposabb meggondolás után, az Alaptörvény és a Ptk. megfelelő értelmezésével akár ellenkező eredménye is juthatott volna.

Mik ezek a hülye rövidítések?

CÖF: Civil Összefogás Fórum
CÖKA: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

A Fidesz-közeli civilek az alaptörvényre és a polgári törvénykönyvre (Ptk.), valamint a jogállamiság alapelveire hivatkozva ezért kérik az ombudsmant, hogy semmisítse meg a Kúria döntését. A CÖF-CÖKA közleménye szerint a független igazságszolgáltatás a megbízatását végső soron a néptől kapta, ezért nem lehet hagyni, hogy

a társadalom jelentős számú, de önhibáján kívül kisebbségi helyzetbe került, érdekérvényesítő képességét vesztett polgárait semmibe vegye.

A CÖF és a CÖKA idén augusztusban csalás miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a devizaalapú hitelezés ügyében az ügyészségen. Hamarosan egy javaslattal is előállnak, hogy szerintük hogyan kellene megsegíteni az ,,új helyzetben" a devizahiteleseket.

http://index.hu/belfold/2013/12/17/a_bekemenetesek_is_a_kuria_ellen_fordultak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába verték végig a falut, nem ismerték fel a tetteseket
  2013-12-17 16:55:07, kedd
 
 
Hiába verték végig a falut, nem ismerték fel a tetteseket

2013. december 17., kedd, 11:15 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: Szegő Iván Miklós

Az ÁVH nem egyszerűen embertelen terrorgépezet volt, amely a saját vezetőit is letartóztatta, péppé verte, politikai ellenfeleit üldözte, megfigyelte és válogatott kínzásokkal próbálta megtörni. Fontos szerepe volt abban, hogy sakkban tartsa a lakosság le nem tartóztatott tömegeit is. Ehhez azonban szükség volt például Kádár János egyik parancsára is.

1948. június 3-án Pócspetriben a katolikus iskola államosítása elleni tüntetésen egy rendőr véletlenül agyonlőtte magát, erre a falut megszállták a karhatalmi egységek, és lényegében végigverték a felnőtt lakosságot. A településen később az akció végrehajtóiról mint rendőrökről vagy ávósokról beszéltek. Nem véletlen, hiszen ekkor még ezek az erőszakszervezetek ugyanazt a szürke egyenruhát hordták, és a politikai rendőrség alakulatainak nem volt megkülönböztető jelzése. Adott esetben tehát a szerencsétlen áldozat, nem tudhatta, hogy közrendőr vagy államvédelmis ütlegeli.

Az ávósok ,,beazonosításában" aztán Kádár János segédkezett. Az ő belügyminisztersége idején, 1948-ban alakították meg az ÁVO-ból a Belügyminisztérium Államvédelmi Hatóságát. 1949-ben pedig elrendelte, hogy annak állományát szép, új ,,tábori zöld" uniformisba öltöztessék. A cél az volt, hogy a megfélemlített lakosság tudja, hogy kitől kelljen félnie - erről Müller Rolf az Állambiztonsági Szolgálatok Levéltárának (ÁBTL) kutatója beszélt, a Történelmi KávéháZ című előadássorozatának legutóbbi rendezvényén.

Péter Gábor és Tömpe András versengése

A magyar történelem borzalmas korszakai közül az egyik legvisszataszítóbb a ,,hosszú ötvenes évekre" esik. E periódus valamikor a negyvenes évek végén kezdődött, és még a hatvanas évek elején is tartott: az utolsó magyar keresztényüldözést, több száz pap és szerzetes letartóztatását például 1961-ben hajtották végre, a Rajk-per pedig már 1949-ben a koncepciós eljárások szimbólumává vált.

Pedig már a Rajk-per előtt is történtek letartóztatások, internálások (bírói ítélet nélküli elfogások). Ellenséggé válhatott bárki, így nemcsak a volt nyilasok vagy háborús bűncselekményeket elkövetők, hanem például azok is, akik 1945 előtt illegális kommunisták voltak. A moszkovita kommunista vezetők első dolga volt például Demény Pál letartóztatása 1945 februárjában, hiszen ő hazai baloldaliként komoly konkurenciát jelentett volna Rákosi Mátyásnak vagy Gerő Ernőnek - írja Müller Rolf, a Politikai rendőrség a Rákosi-korszakban című könyvében.

A szervezetlenségre jellemző, hogy 1945-ben rögtön két Politikai Rendészeti Osztály (PRO) is alakult, és ez hatásköri villongásokhoz vezetett Péter Gábor, a budapesti PRO és Tömpe András, a későbbi vidéki PRO vezetője között. Végül Rákosi bizalmasa, Péter Gábor került ki győztesen a párharcból.
Fotó: AFP

Előfordult, hogy a kezdetben párhuzamosan működő titkosszolgálati részlegek 1945-ben egymás embereit vették őrizetbe, tartóztatták le. De a rutintalan államvédelmisek durva szakmai hibákat is elkövettek: az egyikük például ,,lusta" informátorának a nyílt utcán kiabált át a túlsó oldalra, és hangosan felelősségre vonta, hogy miért nem jelent időben neki.

Brutális verés és gyilkosság

Tömpe András az Andrássy út 60.-ból kiszorulva végül a Bajza utca 52.-ben szervezte meg a Vidéki Főkapitányság PRO-ját. Ez a szervezett olyan hírhedt akciókat hajtott végre, mint a szentesi rendőrparancsnok, Lakos József internálása, amely ügyben Futó Dezső kisgazda képviselő interpellált Nagy Imre akkori belügyminiszterhez 1946 februárjában. Ennek hatására Lakost szabadon engedték ugyan, de Müller Rolf könyve szerint nemsokára helyi kommunisták a kórházi ágyán fekvő Lakost brutális kegyetlenséggel meggyilkolták. (Nagy Imre gyorsan távozott a belügyminiszteri posztról: nem bizonyult elég erélyesnek.)

A két PRO-t 1946-ban összevonták, Tömpe külföldi megbízást kapott. Ekkor alakult meg az egységes államvédelmi osztály (ÁVO), s innen ered az ,,ávós" elnevezés is, még Rajk László belügyminisztersége idejéből.

Kádár János
Fotó: AFP / B. Elin

Kádár sem maradt sokáig belügyminiszter

1949 legvégén aztán döntés született, hogy a politikai rendőrség a Belügyminisztériumtól szervezetileg is elkülönül, önálló hatósággá válik, ebben a formában működött aztán egészen Nagy Imre első miniszterelnöki kinevezéséig, 1953-ig. Az ÁVH egyenruhája is tovább módosult. Miután 1950-ben a határőrséget beolvasztották a testületbe, a váll-lapok, sapkaszalagok és gallérhajtókák színe alapján a ,,zöldávósok" a határőrök, a ,,kékávósok" a karhatalmisták lettek. Kádár János még egy darabig gyönyörködhetett az új egyenruhákban, aztán 1951-ben őt is letartóztatták Rákosi utasítására.

Az államvédelem legbefolyásosabb embere hosszú ideig Péter Gábor volt, aki közvetlen utasításokat kapott (időnként cetliken) Rákosi Mátyástól. Péter rémuralma egészen 1953 elejéig tartott, amikor a pártvezér parancsára az ő kezére került a bilincs.

Nem volt szabály a kihallgatásra

Egyes források alapján az államvédelmi verőemberek első főnöke Princz Gyula volt, aki elsősorban a fővárosban, a kihallgatások alatt tevékenykedett, vidéken pedig vele párhuzamosan Réh Alajos pofozott iparszerűen a ,,kulákverő csoport" vezetőjeként - mondta Müller. Princz korábban a ,,lefigyelésekben" is részt vett, mint fényképész szakmunkásnak akár a kompromittáló fotók készítésekor is hasznát vehették.

Az egykori ÁVH-székház, ma Terror Háza Múzeum
Fotó: Túry Gergely

Az első olyan írott dokumentum, amely az államvédelmi kihallgatások menetét részletesebben szabályozta 1960-ból maradt fenn, és az első ideiglenes tananyagot is csak 1958-ban osztották ki. Bár a fizikai erőszak tilalmára időnként parancsokkal hívták fel az állomány figyelmét, de ezek a dokumentumok Müller véleménye szerint sokkal inkább tiltásuk tárgyának gyakorlatára példázatok, mintsem az ,,erőszakmentes" államvédelem bizonyítékai. Mint Müller a Betekintő internetes folyóiratban megjelent tanulmányában rámutat, a vizsgálati munka inkább szóbeli utasítások alapján folyt. ,,Az ilyesféle szabályozatlanság persze tág teret engedett a fogvatartottakkal szembeni önkényeskedéseknek, lelki terrornak és fizikai erőszaknak."

Kínzások - válogatott módszerekkel

Az ÁVH-n azonban nemcsak brutális verések történtek. Müller szerint a megfélemlítéstől a zsaroláson át a fizikai fenyegetésig és erőszakig számos módszert vetettek be a kihallgatók. A fenyegetés elsősorban a verésre vonatkozott. Sokszor zsarolták azzal a foglyokat, hogy rokonaik is könnyen az államvédelem kezébe kerülhetnek, ha nem vallják be azt, amivel őket vádolják.

Az erőszak nemcsak fizikai jellegű volt: a foglyokat rendszeresen megalázták, leköpték, falhoz állították, levetkőztették, hosszú órákig állva tartották, nem engedték aludni őket, sötétzárkákba helyezték őket (ami pszichikai károsodást okozott). A fizikai kínzások brutalitása közismert ma már.

Szücs Ernőt péppé verték

Princz Gyula csapata ,,verőcsoportként" vált hírhedtté az ÁVH-n. Hogy mit jelentett ez a gyakorlatban, azt egy újabb paradox és tragikus eset világítja meg. A párton belüli leszámolások ugyanis nem értek véget az 1949-es Rajk-perrel. 1950 szeptemberében Szücs Ernőt, Péter Gábor helyettesét tartóztatták le, majd annyira masszívan és szisztematikusan ütlegelték, hogy halált okozó ütés nélkül ölték meg: ,,péppé verték".

Princz ezután egyre magasabb posztokra emelkedett: végül az ÁVH-n a Börtönügyi Osztályt is rábízták. Müller szerint 1951 januárjától pályáját a büntetés-végrehajtásnál folytatta, egészen 1953. január 8-i letartóztatásáig.

A ,,cionista" Péter Gábor a zsidók felvételét akarta korlátozni

Princz főnökét, Péter Gábort is ekkor tartóztatják le, a Sztálin utolsó éveire jellemző ,,új" koncepció jegyében. Élete végére Sztálinban erősödött az antiszemitizmus, Rákosi ezt bizalmasa letartóztatásával szolgálta ki: Pétert ,,cionista" gyanúval fogták le 1953 elején.

Az ÁVH központ (Fehér ház) épülete.
Fotó: Fortepan / Pesti Srác

Pedig Péter Gábor maga is igyekezett 1950-ben fellépni a cionizmus ellen. Ekkor bizottságok alakultak az ÁVH-n belüli tisztogatásra. Péter saját ,,cionista gyanú" miatti letartóztatása előtt három évvel azt ajánlotta: ,,A három bizottság feltétlenül vegye tekintetbe, hogy az ÁVH-hoz 1945-ben sok olyan kispolgári származású zsidó került, aki gyűlölte a fasizmust, de az amerikai imperializmus elleni harc idején megingott. Emiatt a három bizottság legyen tekintettel arra, hogy az eltávolítandók között elsősorban zsidó kispolgári származásúak legyenek. Az új felvételnél zsidó kispolgári származásúakat lehetőleg ne vegyenek fel."

Péter és Princz a börtönben

1953-ban már Péter Gábor ellen indult hasonló okból eljárás. Többször elítélték, először 1953 decemberében, majd 1954 januárjában. Végül azonban nem ,,cionizmus", hanem elsősorban az ÁVH-n alkalmazott törvénytelen módszerek, hivatali és gazdasági visszaélések miatt. Ám 1958-ban a forradalom utáni megtorláskor a belügyminiszterhez, Biszku Bélához írt beadványt, ezután, 1959-ben kiengedték börtönéből, s 1993-ban, senki által sem háborgatva halt meg.

Princz ellen az ötvenes években felmerült a halált okozó testi sértés gyanúja is, s jogerősen nyolc év börtönt kapott. Az 1956-os forradalom után két napig volt szabadon, majd ismét őrizetbe került. Az 1957-es perújítás során büntetését helybenhagyták, ám a közkegyelem ezt felére csökkentette, és szabadulása után a vendéglátóiparban helyezkedett el.


http://hvg.hu/kultura/20131217_avh_kadar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haldokló ország
  2013-12-17 09:58:06, kedd
 
  Haldokló ország
2013.12.10. 13:41 E.Swan

Amit elmondok, az nem a fantáziám szüleménye. Mindig, minden történet, amit elmesélek, valóságos. Minden mesémhez arcok, nevek tartoznak. Sorsok. Én csak leírom, ahogy azt egy mesélő? krónikás? (a blogger olyan ronda szó) szokta.

Egy kisváros a szlovák határon. Nem egyszerű autóval bejutni, mert gőzerővel folyik a felújítás. Körforgalmak épülnek, utak újulnak meg, burkolatot kap az óváros. Épül, szépül. Jobban teljesít.

Miből? Uniós pénzből, mi másból? A valaha pezsgő élet valahogy nem pezseg most annyira. A rendszerváltás körül láttam ennyi régi autót. Szakadt, 15-30 éves roncsok állnak a parkolókban, csörömpölnek az utcákon. Honnan kerültek ezek ide? Néhány éve ilyet már csak mutatóban lehetett látni, most valahogy elszaporodtak. A kis üzletek fele, háromnegyede zárva. Megszűnt, csődbe ment.

Leparkolok, gyalog sétálok a frissen felújított járdán.

A főút szélén, a lakótelepi nagy kukák mindegyikénél szorgos nénik. Nem egy, nem kettő. Sok.

Szemmel láthatólag nem hajléktalanok, nem alkoholisták. Nénik. Nyugdíjas asszonyok, valaha jobb napokat látott, de ma is tiszta ruhában. Pirulva, lesütött szemmel emelik a szemétgyűjtő konténer tetejét. Ételt keresnek. Itt még lehet, még nem büntetnek érte. Különös dolgot látok. A közelemben lévő kuka furcsa dolgokat rejt. Kiló cukor, bontatlan doboz keksz, gondosan zacskóba kötött, szegetlen kenyér. A másik kukából néhány szem, szintén zacskóval védett alma, konzerv, szépen hajtogatott meleg pulóver kerül elő. Egy könyv, doboznyi tea, egy pléd, kiló krumpli.

Szerda van, holnap ürítik a kukákat. A nénik szerdán jönnek. Tudják ezt a lakók és még tudnak adni, még van, amit nélkülözni lehet...

Az üzletek parkolóiban szlovák rendszámú autók. A kisded Tesco üzletsora átalakult. Az elektronikai bolt helyére használtruha üzlet költözött, ahogy a sportbolt helyére is. Ja, a piac...

Hiába, hogy nem kupacban van a bálás ruha, szépen, vállfákra akasztva, polcokra hajtogatva csalogatja a vevőket, azok nem csábulnak.

Bent, az üzletben sincs nagy tömeg. Bevásárolok, aztán beállok a pénztárhoz. Egy nő előttem lép ki a sorból és fürgén igyekszik az üzlet közepére kihelyezett raklaphoz. A nagyon leértékelt holmikat, mindjárt lejáró élelmiszereket rakják oda - tudom meg a pénztárostól. Régebben külön polcokon tartották az ilyesmit, de így egyszerűbb. - folytatja. Tényleg egyszerűbb. Az alkalmazottnak ki sem kell pakolni a púposra tömött kocsi tartalmát, a vásárlók maguk ürítik azt ki. A raklapra semmi nem kerül.

A parkolóban a csomagtartóba rakom a vásárfiát, amikor egy alakra leszek figyelmes.

Középkorú férfi áll tőlem néhány méterre és néz. Nem engem, a kocsit. A százast.

Látom, kezdő a "szakmában". Lassan fejezem be a pakolászást, hátha összeszedi a bátorságát. Nem szedi.

- Kérem! Segítene? - fordulok hozzá. - Visszatolná a kocsit? Rohannom kell, már így is késésben vagyok.

Tétován lép közelebb. - Ezt itt tetszett felejteni! - nyújtja felém a még meleg zsemlékkel teli zacskót.

- Á, nem kérem. Most vettem észre, hogy szikkadt. Jó lesz a kutyusnak. - intek a férfi lábához dörgölőző sovány korcs felé.

- Köszönöm. - Csak sóhajtja, de én hallom. Görnyedten tolja a kocsit a pár lépésre lévő tárolóhoz. Menet közben elhalad a "Magyarország jobban teljesít" óriásposzter alatt. Talán nem is látja, hogy ott van.

Kocsiba ülök, kifelé hajtva a városból rengeteg rendőrautóval találkozom. Igazoltatnak, sebességet mérnek, cirkálnak gyalog és autóval. 20 kilométer alatt 3 trafipax, 4 igazoltatás. Megszámoltam. Ennyi rendőr kell egy kisvárosba? Van itt biztonság, ha más nincs is.

Ezernyi ilyen település van az országban. Ahogy távolodunk a fővárostól, úgy növekszik a reménytelenség a városokban, falvakban. Nő a kilátástalanság, a nyomor, az elkeseredettség. Az erő demonstrálásával ez csak rövid ideig tartható féken.

Azt mondta az egy mostani ellenzéki vezető: ha hatalomra kerülnek (nem, nem szolgálatba. Hatalomra.), nem lesz boszorkányüldözés.

Az ne is legyen. De elszámoltatás igen! Mégpedig mindenre kiterjedő, tételes és teljes. Minden szinten. Az utolsó "ejtőernyős" iskolaigazgatótól kezdve a "néptanító" kultúrfelelősön keresztül, a levitézlett katonai államügyészből lett feljelentőbiztosig. A közpénzeket "okosan" felhasználó filmcézártól a magas polcokon ücsörgő törvényhozókig, a nagyon objektíven tájékoztató sajtó minden rendű-rangú munkatársától a parlamenti képviselőkön keresztül a miniszterelnök lányának barátnőjéig. A hatalom körül csoportosuló haszonlesőktől, a krőzussá lett polgármestereken keresztül, az árulóvá vált diákvezérekig. Honatyáktól a trafiktulajdonosokig, új földesuraktól a közpénzeket lefölöző vállalkozókig.

Ha kell (kell!) és ha van rá mód (miért ne lenne?), vonjanak be külföldi nyomozó szerveket, tegyenek meg mindent, amit kell és amit lehet. Kerüljön mindenki az őt megillető helyre. Gyomlálják ki a közéletből, politikából, gazdaságból, oktatásból és minden létező területről a parazitákat. Kobozzák el a jogszerűtlenül szerzett vagyonokat, kerüljön az vissza oda, ahonnan lopták. Ha ez nem történik meg, akkor mindegy, lesz-e kormányváltás, vagy sem. Akkor minden marad a régiben, legfeljebb a kormányváltó erők is kezdhetik a harácsolást. Már ha nem ez a cél máris.

Talán ez a mondat dönti majd el a választásokat: "Ígérem, lesz elszámoltatás!"

http://orditok.blog.hu/2013/12/10/haldoklo_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest megszüntetése?
  2013-12-17 09:44:40, kedd
 
  Budapest megszüntetése?

Újabb választási trükkre készülnek a jelenlegi kormánypártok. Az Alaptörvényben foglalt választójog alkotmányos követelményével szemben megszüntetni javasolják a Budapest főváros közgyűlésének és főpolgármesterének a közvetlen választását. Az alkotmányos közvetlen választás alapelve helyett azt javasolják, hogy a közgyűlés tagjai a kerületi polgármesterek legyenek, és ők gyakorolják a maradék feladatokat és hatásköröket, amelyeket a kerületek meghagynak a főváros szintjén. A főpolgármestert a kerületi polgármesterek választják - a tervek szerint.

Egy másik terv szerint átszabják a fővárosi kerületek területét. Ilyen választási földrajzot már alkalmaztak a Rákosi-kor legelején 1950-ben, amikor a korabeli Budapesthez hozzácsatoltak 44 községet és kisvárost, hogy az un. Nagy-Budapesten könnyű legyen olyan választókerületeket "rajzolni", amelyben a Magyar Dolgozók Pártja nyerni tud a választáson. Most a Nagy-Budapestből terveznek a kormánypártok Kis-Budapestet farigcsálni azzal, hogy a belvárosi kerületeket egyesítenék, és a külső kerületeket marginalizálnák (a margóra szorítanák). A nemzetközi példát Londonról veszik: a City és peremkerületekről.

A választási rendszereket az adott intézmény államigazgatási, önkormányzati feladatainak és hatásköreinek az elemzése, a hibák feltárása és az újak meghatározása után szabad kialakítani. Egy máig ható rossz megoldást idézek fel a szakmai tervezés szabályainak az ismertetése helyett. 1994-ben a kormány elhatározta, hogy a az 1990-ben sikertelenül kialakított megyei önkormányzati rendszer helyébe egy újat alakít ki. A korabeli kormány a szakmai tervezés szabályai szerint, először elvégezte a korábbi megyei önkormányzati rendszer működésének elemzését, majd kidolgozta az új megyei feladat és hatásköröket. Az "erős" megyei önkormányzathoz elkészült az adekvát választási törvény: pártelvű, listás, arányos rendszer, közvetlenül választott képviselőkkel. A törvényjavaslat elkészülte után a kormánypártok kiálltak a javaslat mögül, és egy "gyenge" hatáskörű, pénztelen megyei önkormányzatról alkottak törvényt: de ottmaradt a pártelvű, listás, arányos rendszer, közvetlenül választott képviselőkkel. 2 évtizede nyögjük a diszkrepanciát, az ellentmondást a megyei választás pártelvű módja és az intézmény hatáskörének a gyengesége miatt. A közigazgatási hibák csak az újszülötteknek újak.

Budapest főváros megszüntetését javasolja 2013-ban a jelenlegi kormánypárt. Eddig csak vicclapokban jelent meg az a nevetséges(nek tűnő) felvetés, hogy egy kisközség legyen Magyarország fővárosa, amelyben stadion is épül. A 2014. évi választási kampány azonban már meghozta ezt a tartalmi javaslatot is: a főváros legyen martaléka egy választási technikának Fidesz politikai megkapaszkodása érdekében: megszűnik a főváros és Budapest, mint település. Győznek a kerületek!
Nem lesz fővárosi közlekedési hálózat, hanem a kerületi polgármesterek politikai szövetségei alapján működik majd a metró. Amelyik polgármester nem engedi a metró közlekedését a kerületében, ott majd metró-pótló buszok járnak. Azon polgármesterek, akik még a metró-pótló buszokat is ellenzik, majd gyalogos sávokat jelölnek ki az "utasok" számára. Amely kerület polgármestere az "idegenek" gyalogos átkelését is ellenzi, ott határátkelő pontokat állítanak fel, és csak útlevéllel lehet a kerület területén áthaladni.

Nem lesz fővárosi és regionális víz- és csatorna-hálózat. A XIX. század végén létrejött közműveket a kerületek között szétdarabolják, és minden kerületi polgármester maga (vagy saját cége) útján szolgáltat a kerület lakosságának, és saját díjbeszedő vállalata szedi a pénzt. A vízforrásokat a Duna mentén a kerületi közterület-felügyelők biztosítják, amelyek konfliktusok esetén a belügyminiszter és TEK békéltető csapatait vehetik igénybe a szolgáltatás biztosítására.
A Duna hidak két partján a kerületek Híd-pénz szedő hivatalokat állítanak fel, ahol a két szemben kerület lakói kedvezményben részesülnek, míg a vidékiek dupla hídpénzt fizetnek. A volt Budapest külső határán a kerületek a vámhivatalokat állítanak fel, ahol a vidékieknek úthasználati , vám- és só-díjat kell fizetniük a Szent István király regulái alapján.
A megyék is tanulékonyak: lezárják a külföldi határokat.

Tóth Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját mentőjével kerüli a dugót a Gyermekrák Alapítvány elnö
  2013-12-17 09:42:05, kedd
 
  Saját mentőjével kerüli a dugót a Gyermekrák Alapítvány elnöke

Belföld
|
2013.12.17. 08:48


A megengedett sebességet meghaladva, a villamossínen és a buszsávban kerüli ki a reggeli dugót a Gyermekrák Alapítvány ,,Gyermekmentő" feliratú Mercedesével Balogh István, az alapítvány elnök - írja az Index.

Az Index többször is a tanúja volt, hogy Balogh az adományokból vásárolt, személyautós kivitelű betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között, egyszer pedig a Teve utcai rendőrpalotához vitte a betegszállító sofőrje. Baloghék a megengedett sebességet meghaladva, a villamossínen és a buszsávban kerülték ki a reggeli dugót. A szirénát, fényhidat nem kapcsolták be.

Mentős körökben jó ideje terjed a pletyka, hogy a Gyermekrák Alapítvány ,,Gyermekmentő" feliratú Mercedesével reggelente maga Balogh István, az alapítvány elnöke furikázik otthona és a belváros között.

Az Index kérdésére az alapítvány elnöke elmondta, hogy a betegszállítót néha "közérdekű ügyintézésre" is igénybe veszik, de magáncélra soha nem használják. Egyszer, amikor Balogh a betegszállítóból szállt ki az alapítvány irodája előtt, azzal védekezett, hogy az autót gumicserére kellett vinni, és az ő egyetlen, aki az ehhez szükséges papírokat aláírhatja. A rendőrpalotába tett kiruccanást szintén azzal indokolta, hogy az autó ügyeit kellett intéznie.

Az ORFK tájékoztatása szerint a megkülönböztető jelzésekről szóló rendelet szerint csak akkor lehet egy autóra "rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzőkészüléket" - az alapítvány autóján ilyen van - felszerelni, ha azzal csak és kizárólag azt a tevékenységet látják el, ami miatt megkapta az autó ezt az engedélyt. A Gyermekrák Alapítvány esetében az engedély a betegszállításra vonatkozik, tehát lehet bármennyire is közügy minden más, amit Balogh az autóval intéz, a rendelet szerint csak betegek szállításra használhatná a kocsit.

Balogh és sofőrje a KRESZ-szel sincs teljesen tisztában. Bár a buszsávot valóban használhatják akkor is, ha nem kapcsolják be a szirénát és a fényhidat, a villamossínekre csak akkor hajthatnának fel, ha bekapcsolják a megkülönböztető jelzéseket.


http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/17/sajat-mentojevel-keruli-a-dugot-a-gyermekr ak-alapitvany-elnoke/~~further
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“…bevezeti a temetéshez járó anyagi segítséget a
  2013-12-17 09:32:11, kedd
 
  “...bevezeti a temetéshez járó anyagi segítséget a rászorulóknak"


Posted on 2013/12/17 Szerző: Admin
A Fidesz megijedt attól, hogy a kampányban kelljen szembesülnie a saját rokonuk sírját ásó gyászolók látványával - írta közleményében Lendvai Ildikó (MSZP), a parlament emberi jogi bizottságának tagja.

Korábban elutasították a civil szervezetek, ellenzéki pártok, egyházi személyiségek és minden jóérzésű ember kritikáját, és ragaszkodtak a szociális temetés törvénybe foglalásához. Megkövetelték, hogy a szociális temetésre szoruló hozzátartozó maga ásson sírt párjának, szülőjének, gyermekének. A kormány cinikus módon a fejlesztéspolitikával foglalkozó törvényjavaslatba dugta bele azt a paragrafust, amelyben a szociális temetés bevezetésének határidejét 2014. január elsejéről 2015. január elsejére tolják.

A választási kampány telén ugyan még nem kell az özvegynek, árvának a fagyott földben két méter mélyre ásnia, majd elföldelnie a törvény szerint a temetőben gépjármű nélkül, saját kezűleg végigvonszolt koporsót, de 2015 januárjában a Fidesz győzelme esetén már ezt kellene tennie. Ezt nevezi a kormány ,,fejlesztéspolitikának". Az MSZP kormányra jutva azonnal eltörli a szociális temetést, és bevezeti a temetéshez járó anyagi segítséget a rászorulóknak - ígérte a szocialista politikus.
(Népszava)

Bal-Rad komm: Megnyugodhatunk, föllélegezhetünk! A döbrögisták megrettentek a fagyott földdel erőlködő, a temetőben hozzátartozójuk koporsójával-urnájával cipekedő-botorkáló nyomorultak elpártolásának lehetőségétől.

Na de majd a Maszop! Ha kormányra kerül! Sec. perc alatt segit eltüntetni a hullahegyeket. Pénzt is áldoz rá majd.

-Valami hihetetlenül morbid ez az egész történet. A döbrögisták “fejlesztéspolitikai koncepcióba" ágyazták a nyomorultak haláluk utáni megalázását, mig a Maszop-maffia anyagilag segitené a gyors “takaritást"! Arról szó nem esik köreikben, hogy miként süllyesztettek magyarok millióit olyan anyagi helyzetbe felváltva uralkodásuk alatt, hogy azok még a szerény végtisztességet sem tudják önerőből megadni elhalt szeretteiknek!
Szót nem ejtenek arról, hogy nekik köszönhetően fordul elő egyre nagyobb számban, hogy egy magyar család esetében megoldhatatlan anyagi teher egy haláleset. Mert eszünk-vagy temetünk!
Aljas, mocskos, kifosztó rendszert szabaditottak ránk!
Igaz-általunk!
Magunknak köszönhetjük, hogy még halálunkban is “ŐK segitenek"! Eltakaritani bennünket! Miközben kifosztóinkat, tönkretevőinket “saját halottjaikként"-de a a mi pénzünkből- pompázatos állami temetkezési parádékon, diszsirhelyekbe földelik, föléjük pedig emlékműveket emelnek!

MEGÉRTE MAGYAR? EZT AKARTAD? TOVÁBBRA IS EZT AKAROD?

http://balrad.wordpress.com/2013/12/17/bevezeti-a-temeteshez-jaro-anyagi-segitseg et-a-raszoruloknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Toroczkai László:
  2013-12-17 09:30:29, kedd
 
  Toroczkai László:

"Gondolom sokan értesültek róla, hogy tegnap Magyarország ötödik legnagyobb területű községének, a Csongrád megyei Ásotthalomnak a polgármesterévé választottak. Ráadásul 71,5 %-os arányban sikerült elsöprő győzelmet aratnom a 15 éve hivatalban lévő, korábban Fidesz-KDNP színekben szereplő polgármesterrel szemben. Mindenekelőtt szeretném megköszönni mindazoknak, akik bíztak bennem, akik ásotthalmiként rám szavaztak, akik nem ásotthalmiként pedig szorítottak nekem, s lélekben velem voltak. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy ezen a 122 négyzetkilométernyi - tanyákkal teleszőtt -, titokzatos és bűbájos vidéken ennyien támogattak. Szeged város tanyája néven, itt a szegedi pusztán jött létre ez a település, itt élt egykor Rózsa Sándor, de az ugyancsak titokzatos és különös Pipás Pista is, de itt volt az utolsó magyarországi boszorkány-ítélkezési kísérlet is. Mielőtt Ásotthalom néven vált ismertté, az Átokháza nevet viselte. Különös, izgalmas és csodálatos vidék ez, ahol én igazán itthon vagyok. A korábbi polgármester azonban teljesen üres kasszát hagyott ránk, csődben van a település, nagy a baj, rengeteg munka vár rám. Az egész ország szeme rajtam, de ami ennél is fontosabb, az ásotthalmiaknak is bizonyítanom kell. A nap 24 órájában dolgozom, hiba lenne, hogyha egyszerre több dologra összpontosítanék. Emiatt ezennel lemondok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöki tisztségéről, a vezetést a fiataljainknak szeretném átadni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy elhagyom az általam alapított, s máig hiánypótló mozgalmat. Továbbra is vármegyés maradok, és mindenben segítem a mozgalmat. Az igazság azonban az, hogy az elmúlt években fokozatosan adtam át a fiatalabbaknak a vezetést, s húzódtam a háttérbe. Elmúltam 35 éves, ezzel elhagytam az ifjúsági korosztályt. Itt az ideje a váltásnak. Mindig elítéltem és megvetettem azokat a vezetőket, akik a sírig akartak ragaszkodni egy vezetői poszthoz. Meg kell hallani az idők szavát. Ugyanúgy, ahogy vármegyés maradok, a nemzeti oldal is számíthat rám a jövőben is. Köszönöm továbbá a Jobbiknak, hogy felvállalt, segített, velem volt. Ők is számíthatnak rám a jövőben is. Aki ismer, az tudja, hogy én nem tűnök el. Annak pedig örülök, hogy az ellenségeim, akik egyben Magyarország ellenségei is, most habzó szájjal üvöltenek. Megértem őket. Az ásotthalmi győzelem nagy pofon volt nekik."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 949
  • e Hónap: 4694
  • e Év: 158190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.