Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Gesztenyés töltött csirke
  2013-12-18 11:28:13, szerda
 
 

A gesztenye felhasználása egyre nagyobb teret hódít meg magának, nemcsak az édességekben, hanem az ételekben is. A töltött húsok különlegesek és ünnepélyesek lesznek általa. Ha nem szeretnénk hogy darabos legyen a gesztenye a töltelékben, villával törjük össze vagy daráljuk le, esetleg használjunk az üzletben kapható, cukrozatlan, natúr gesztenyemasszát.


Gesztenyés töltött csirke 6-8 személyre

Hozzávalók: 1 kicsontolt konyhakész csirke, 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg gesztenye, 1+1 hagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 2+2 evőkanál olaj, 1 dl fehérbor, só, bors, fűszerpaprika, szárított rozmaring; a páchoz: 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só, bors, fűszerpaprika

Elkészítése:
1. A gesztenyét megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Kb. 40-50 perc alatt fő meg.
2. A megfőtt gesztenyét leszűrjük és még melegen éles késsel bevágjuk és a héját lepucoljuk.
3. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A zsemlét beáztatjuk, majd kiszorítjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a gesztenyét, a zsemlét, a hagymát, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet meg a fűszereket és jól összedolgozzuk.
4. A páchoz a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük, elkavarjuk a sóval meg az olajjal, hozzáadjuk a borsót meg a fűszerpaprikát és felöntjük 2-3 evőkanál vízzel. A csirkét egy ecset segítségével belülről jól bekenjük a páccal.
5. A töltelékkel megtöltjük a csirkét, jól bedugjuk a kicsontozott combokba is.
6. Tű és madzag segítségével összevarrjuk a csirke nyilásaít.
7. Egy hosszú madzaggal sonkára kötjük a megtöltött csirkét. Előbb a két combját kötjük össze, majd fölfele haladva, 2-3 helyen meghurkozzuk. Bekenjük a megmaradt páclével, és megszórjuk rozmaringgal. Egy tepsit kiolajozunk, alulra tesszük egy fél karikára vágott hagymát, behelyezzük a csirkét és szétosztjuk rajta a többi hagymakarikát. Aláöntjük a bort és kevés vizet, alufóliával befedjük, majd lassú tűzön, 30-40 perc alatt megsütjük. Mikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
8. A csirkét kivesszük a sütőből, 15 percig pihenni hagyjuk, majd a madzagot felülről több helyen elvágjuk és kihúzzuk a csirke alól.
9. A csirkét tálcára emeljük és párolt, vajas zöldségekkel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Lazacos tojáskrém
  2013-12-18 11:25:10, szerda
 
  Hozzávalók:
5 tojás, 20 dkg füstölt lazac, 10 dkg sajtkrém, 1-2 evőkanál tejföl, 1 hagyma, 1 csokor zöld kapor, só, bors, 1 citrom; a tálaláshoz: bagett, rukkola

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A lazacból pár
vékony szeletet levágunk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk és összekeverjük a tojással, a sajtkrémmel, az apróra vágott hagymával meg kaporral és annyi tejföllel, hogy kenhető masszát kapjunk. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tálaláskor a tojáskrémet bagettszeletekre kenjük, mindegyik tetejére egy kis lazachúst teszünk és meglocsoljuk citromlével.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Csirkemell pongyolában
  2013-12-18 09:40:28, szerda
 
  Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 8 dkg trappista sajt reszelve
- 1 dl tej
- só
- őrölt bors
- esetleg ételízesítő (ha van házi, azt használjuk)

+ a sütéshez zsír vagy olaj
1. A bőrétől lefejtett, megmosott csirkemellet hosszában kettévágom, vékonyra kiklopfolom. (nagy szeletekre is lehet, vagy kisebb csíkokra - kinek hogy tetszik) Megsózom (vagy ételízesítővel bekenem).
2. A lisztből, a tejből és a tojásból jó sűrű palacsintatésztát készítek (cukor nélkül!), amelyet elkeverek a reszelt sajttal és kevés őrölt borssal.
3. A masszába beleforgatom a csirkemelleket, és bő forró zsírban vagy olajban, kis lángon megsütöm.
4. Még melegen a tetejére szórok reszelt sajtot.
5. Szeletelt friss almával, vagy őszibarackkal, esetleg párolt rizzsel tálalom.


Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Diós-aszaltgyümölcsös csirkemell őzgerincformában sütve
  2013-12-18 09:37:25, szerda
 
  Hozzávalók: (1 db őzgerincformához)
- 70 dkg csirkemellfilé
- 9-10 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 7-8 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só (vagy ízlés szerint - és attól is függ, mennyire sós a bacon)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 7 dkg aszalt szilva
- 7 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl főzőtejszín

+ vaj vagy margarin a forma kikenéséhez
- 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa


1. A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom - sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümölcsöket 4 darabra vágom. A kétféle reszelt sajtot és a darált diót összekeverem, hozzáadom a tojásokat és a tejszínt, majd alaposan összekeverem, és veszek ki ebből a masszából 2-3 evőkanálnyit és félreteszem. A többibe beleteszem a csirkemellet és az asztalt szilvát, barackot, és ezzel is jól elkeverem.
2. Az őzgerincformát kivajazom, hintek bele zsemlemorzsát (mindenhol érje a formát), majd a bacon szeleteket sorban belefektetem a formába úgy, hogy mindkét oldalán túl lógjon a szalonna .
Majd belehalmozom a csirkemelles masszát, elegyengetem, ráhajtogatom a bacont, és a félretett 2-3 evőkanálnyi tojásos-tejszínes, sajtos masszát rákenem a tetejére.
3. A formát ráteszem egy sütőpapíros tepsire, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35-40 percig sütöm. Ezután kiborítom a formából a sütőpapíros tepsire és 200 fokon hagyom egy kicsit pirulni a másik oldalát is kb. 10 percig. (a sütési idő sütőfüggő)
4. Párolt rizzsel tálalom, de a mazsola rajongóknak ajánlom, hogy mazsolás rizzsel tálalják, mert nagyon jól illik hozzá.
Hidegen és melegen is fogyasztható ez a csirkemell.
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3394
  • e Hónap: 5289
  • e Év: 56080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.