Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
A Főpolgármesteri Hivatalnak 866 alkalmazottja van
  2013-12-18 20:16:18, szerda
 
  A Főpolgármesteri Hivatalnak 866 alkalmazottja van
2013. december 18.

Minden kerületben hatalmas apparátus, és ez a ráadás. Még az is lehet, hogy Demszky idejében ennél is többen voltak.

Nem erről van szó, hanem arról, hogy kiszivárgott, karácsonyi jutalomosztás volt náluk. Átlagban 360 ezer forint jutott fejenként. Valószínűleg az egész országban ez megy: az önkormányzatok, miután megszabadultak a hitelállománytól, azonnal költekezésbe kezdhettek. Kiszivárgott az is, hogy nem sokkal a nagy hiteleltörlés után tanulmányútra mentek. Általában jó messzire. Lehet, hogy Mexikóba is... Hogy Florida és Dubaj meg lett látogatva, az biztos.

Sok magyar embernek lesz nagyon szomorú karácsonya. A haverok, a mutyi, a hanta, az adóelkerülés. Mindenre van pénz, csak a devizahiteleseknek nincs segítség.

A Kúria elé vonulnak szombaton 11 órára a devizahitelesek, de ha megint gyér lesz az érdeklődés, az szomorú lesz! Jó lenne végre erőt felmutatni, mert ha csak néhány ember lézeng egy-egy tiltakozó megmozduláson, olaj lesz a tűzre. Még magabiztosabban kopasztanak meg bennünket.
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
BVSC romtelepem Városligetre cserélném, mert hülyék vagytok,
  2013-12-18 19:10:57, szerda
 
  2013.12.18. 11:43 Fabius
BVSC romtelepem Városligetre cserélném, mert hülyék vagytok, azért! - jeligére


Ez a mi önkormányzatunk ingatlanbizniszben élenjár. Olyan előnyös cserét bonyolítunk éppen, hogy a mintáért sírva jön könyörögni a donaldtramp, és egyenesen Papcsák Feri előtt térdelve fogja fújni orrból a takonybubit, ha nem kapja meg a receptet.

Zugló megkapta az államtól a BVSC romhalmazt - tecciktunni azt, ahol azóta összedőlt az uszodai a vaslétra meg ilyenek - cserébe meg odaadtuk a Városligetet 99 évre.

Társadalmi egyeztetés? Az meg mi az? Ráadásul a kerület vagyonát polgármonsterünk a saját képviselőtestületünk megszavaztatása helyett országgyűlési tótumfaktumságát kihasználva passzolta el, mer'hát választott képviselőink mostanában beleszarnak a ventilátorba, meg amúgy sincs közük hozzá mit kíván a felsőbb érdek. Ezek szerint nem azért választottuk őket, hogy ilyen fontos dolgokban véleményt mondjanak, hanem biodíszletnek Papcsák nertárs udvartartásába.

városliget.jpg

A zuglói LMP élén Barta János képviselőjelölttel tiltakozott az ügylet ellen, ráadásul szerintük a Józsefvárosi pályaudvar ingatlana alkalmasabb helyszín lenne a tervezett múzeumi negyednek. Plusz - állítólag - vannak olyan elképzelések, miszerint Papcsák lehetne a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. vezetője, ami a Zugklói Vagyonkezelő ügyei után sajátos bukéval bírna. Érdekes, hogy senki rajtuk kívül egy betűt nem szólt a cseréhez. Pedig mi kerületiek vártuk, hogy a legutóbbi ingatlanbiznisz - nagykoalíció után lesz-e mástól, például a kerületi szociktól bármi reakció, de semmi.

Külön érdekesség, hogy a friss törvényszöveg úgy fogalmaz, az építési beruházások befejezése után a zöldfelület aránya nem lehet kisebb a 2013 december 31-i állapotnál. Ami csak azért bajos, mert a Városliget beépítettsége 5,7%, ami közel a duplája a közparkokra vonatkozó 3%-nak. Sebaj, még van idő egy villámgyors radírozásra amíg kitart a kétharmad, frásznak annyit bíbelődni holmi zöldparkok beépítési százalékaival. Annak is örüljön a környék népe, hogy stadion nem épül az Olof Palme és Dvorák sétéány sarkán, oszt' jónapot.

Amúgy is! Ki kérdezte itt a lakókat? Na azért.

http://varanus.blog.hu/2013/12/18/bvsc_romtelepem_varosligetre_cserelnem_mert_hul yek_vagytok_azert_jeligere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vannak ott is "fontos" dolgok
  2013-12-18 19:05:37, szerda
 
  Hitler többé nem díszpolgár Dietramszellben
2013, december 18 - 15:32



Törölték Adolf Hitler és a náci diktátort kancellárrá kinevező Paul von Hindenburg német államfő díszpolgári címét a bajorországi Dietramszellben.

A helyi önkormányzat 22 fős képviselő-testületében második nekifutásra sikerült határozni Hitler és Hindenburg díszpolgári címének eltörléséről. Az első próbálkozás 8 képviselő ellenállásán bukott meg. Az ügy felháborodást keltett, holokauszt-túlélők és politikusok botrányosnak nevezték az előző héten hozott döntést. :(

Az ügyet ezért ismét napirendre vették - számolt be szerdán a bajor közszolgálati műsorszóró társaság (Bayerischer Rundfunk). A testület kedd esti ülésén nyilvánosan bocsánatot kért az elhibázott döntésért, majd két helyi lakos - egy író házaspár - tartott előadást arról, hogy miként irtották ki a nácik a családjuk egy részét.

Ezután a testület egyhangúlag megszavazta a díszpolgári cím visszavonásáról szóló javaslatot.

A náci rezsim bukásáig mintegy négyezer németországi település adományozott díszpolgári címet a diktátornak. Arról nincs statisztika, hogy hány helyen vonták vissza a döntést. Becslések szerint a települések többségében ez megtörtént.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/hitler_tobbe_nem_diszpolgar_dietramszellben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törökök: tanulmányozni kellene orbán elmeállapotát!
  2013-12-18 19:03:02, szerda
 
 
Törökök: tanulmányozni kellene orbán elmeállapotát!

Közép-Európa lesz a következő évtized leggyorsabban növekvő régiója az Európai Unióban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedd este az Isztambulban rendezett török-magyar üzleti fórumon.

Amikor török üzletemberek arról gondolkodnak, hogy az unión belül mely térségek lesznek sikeresek, hol van profitlehetőség, arra biztosan számíthatnak, hogy az európai gazdasági növekedés motorja Közép-Európában lesz - hangsúlyozta a hivatalos látogatáson Törökországban tartózkodó magyar kormányfő mintegy kétszáz magyar és török üzletember előtt.

E régiónak a része Magyarország - folytatta -, amelyet a kormány az elmúlt években termelési központtá alakított, és ahová "rendkívüli mértékben érkezik a külföldi tőke". "A jövendőbeli sikeres magyar gazdaság alapjait leraktuk, de szükségünk van még jó néhány évre, hogy ezt a munkát ki tudjuk teljesíteni és be tudjuk fejezni" - mondta Orbán Viktor, jelezve hallgatóságának, hogy jövőre parlamenti választás lesz Magyarországon.

A török-magyar gazdasági kapcsolatokról szólva - amelyeknek szavai szerint mélysége és múltja van - hozzátette: megoldották a vízumproblémát, a mostani megállapodások alapján ugyanis Magyarország két-három évre érvényes uniós vízumot tud kiállítani a török üzletembereknek. Így nincs fizikai akadálya a sikeres gazdasági együttműködésnek - tette egyértelművé a kormányfő.

Hallgatóságát arra biztatta, használják ki azokat a lehetőségeket, amelyeket a két ország közötti megállapodásokkal megteremtettek, és csináljanak üzletet, töltsék meg élettel e megállapodásokat. "Az üzleteknek legyen nagy volumene, önöknek legyen rajta jó sok haszna, nekünk meg legyen tisztességes adóbevételünk" - fűzte hozzá.

Orbán Viktor felidézte, 13 évvel ezelőtt már járt miniszterelnökként Törökországban, amely akkor még egy másik állapotban lévő ország volt. Mára azonban Törökország egy hatalmasat fejlődött, magabiztos, vízióval rendelkező állam, amely az elmúlt években jó és bátor döntéseket hozott, a fejlesztés kockázatos, de utóbb sikeresnek bizonyult útját választotta - hangsúlyozta, hozzátéve: "jó látni az Európai Unióból érkezve ide, önökhöz egy olyan országot, amely tudja, hogy mit akar, és tudja, merre van a jövője".

Az EU-ban közel sem ilyen optimista a helyzet - folytatta -, "a mi közösségünk vajúdik", az unió ugyanis nem találta meg a válaszokat azokra a kérdésekre, amelyektől a jövője és a sikere függ. "Szemben önökkel a mi közösségünk demográfiailag hanyatlik. Szemben önökkel az EU-ban bizonyos fontos dolgok elveszítették a megbecsülésüket és a tiszteletet. Nem tisztelik a családot, a munkát, a nemzetet, hanem másfajta eszméknek hódolnak" - fejtette ki álláspontját az Európai Unióról.

A miniszterelnök szerint Európa válaszúthoz érkezett: vagy sikerül magát ésszerűen átalakítania vagy folytatódik térvesztése. "Nagyon remélem, hogy mind mi, magyarok, mind az EU vezetői tanulmányozzák majd azt a sikertörténetet, amelyet önök állítottak elő" - mondta hallgatóságának.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a fórumon célként fogalmazta meg a jelenleg körülbelül kétmilliárd dolláros magyar-török kereskedelmi forgalom növelését.

"Azon leszünk, hogy elhárítsuk azokat az akadályokat kereskedelmünk elől, amelyek még megvannak" - mondta a tárcavezető, jelezve, a magyar kormány azon dolgozik, hogy a török üzletemberek otthon érezzék magukat Magyarországon, ahol a gazdaság növekedési fázisban van. "Most kell jönni ahhoz, hogy a következő években ebből nyereség, közös hozam és közös profit legyen" - biztatta a török befektetőket Varga Mihály.

Orbán Viktor egy népes politikai-üzleti delegáció kíséretében utazott Törökországba. A magyar üzletemberek olyan területekről érkeztek, mint például az építőipar, az élelmiszeripar, az infokommunikáció, a mezőgazdaság, a gép- és fémipar, a gyógyszeripar, a vegyipar, a környezetvédelem és a vízgazdálkodás.

A magyar Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) honlapján elérhető adatok szerint a Magyarország és Törökország közötti kétoldalú áruforgalom 2012-ben mintegy 2,1 milliárd amerikai dollár volt. Magyarország elsősorban gépeket és elektromos berendezéseket, élőállatot (főként szarvasmarhát), műanyag árukat és járműveket exportál Törökországba. Tavaly a magyarországi közvetlen török tőkebefektetés hárommillió euró összegű volt.

A magyar cégjegyzék szerint jelenleg 263 török részesedéssel működő vállalat tevékenykedik Magyarországon. Törökországban - az ankarai gazdasági minisztérium adatai szerint - tavaly év végén magyar tőkével 48 vállalat működött.

A HITA szerint a Törökországba irányuló magyar export növelésére elsősorban az infokommunikáció, a járműipar, a villamosenergia-termelés, a kőolaj- és a földgázszektor, a környezetvédelem, a műanyagipar, az egészségipar, az állattenyésztés és a takarmányozás terén van lehetőség.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: jövőre tovább romlik a helyzet?
  2013-12-18 18:34:07, szerda
 
  Jobbik: jövőre tovább romlik a helyzet?
2013, december 18 - 17:38


A Fidesz szerint a kedden elfogadott jövő évi költségvetés jelentős foglalkoztatást ösztönző intézkedéseket is tartalmaz.

Erről Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője beszélt szerdán Budapesten újságíróknak. Hangsúlyozta, a rezsicsökkentés költségvetése kibővíti a kabinet munkahelyvédelmi akciótervét, a gyed extra bevezetésével pedig a nők foglalkoztatásában is új korszakot vezet be.

A fideszes politikus szerint ezzel tovább bővülhet az idén 21 éves rekordon álló foglalkoztatás, hiszen a cél az, hogy minden munkakereső el tudjon helyezkedni.

Jobbik: Jövőre tovább fog romlani a gazdasági helyzet?

Selmeczi Gabriella szerint jövőre még több pénzt fordítanak a munkahelyvédelmi akciótervre, még szélesebb körben megteremtve a támogatott foglalkoztatást. Ez arra utal, hogy a Fidesz maga sem reménykedik érdemi gazdasági növekedésben, hiszen nem a piaci alapú, adózási és költségvetési bevételek szempontjából teljes értékűnek tekinthető munkahelyek növekedésére számítanak, hanem további, részben vagy egészben államinak tekinthető munkahelyeket kreálnak - reagált Selmeczi szavaira Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Bertha szerint kérdés, hogy az egyre szélesebb, állami vagy államilag jelentősen támogatott, tehát a költségvetésben kiadást jelentő álláshelyekhez szükséges adóbevételeket kik fogják biztosítani? Az egyre csökkenő számú versenyszférai alkalmazottak, a tönkremenő vállalkozások biztosan nem!

A Jobbik szerint teljes paradigmaváltásra lenne szükség a gazdaságpolitika és foglalkoztatáspolitika terén. A közvetlen munkahely-támogatások helyett a ténylegesen magyar gazdasági tevékenység ösztönzése, az adóracionalizálás, a bürokrácia csökkentése, lehetőségek és piacok teremtése jelent megoldást.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/jobbik_jovore_tovabb_romlik_a_helyzet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ceglédi eset: a cigánybűnözést megelégelő magyarok ellen is
  2013-12-18 18:32:18, szerda
 
  2013-12-18. 16:20
Ceglédi eset: a cigánybűnözést megelégelő magyarok ellen is vádat emeltek

Közösség tagja elleni erőszakkal, illetve garázdasággal vádol az ügyészség 20 embert, akik a vádirat szerint részesei voltak tavaly augusztusban a "ceglédi, romák lakta városrészben kirobbant konfliktusnak" - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.
Gyugyi Csilla a vádiratot idézve elmondta: 2012. augusztus 18-án este a vádlottak közül heten egy 20-30 tagú, "hasonló ruházatot viselő, alakzatban együtt mozgó csoporttal" Cegléden a Présház és a Puttony utcában vonultak. Közben "ostort csattogtattak, petárdákat dobáltak, folyamatosan hangosan kiabáltak, romákat érintő fenyegetéseket skandáltak a lakók felé, félelmet, riadalmat keltve bennük".
A felvonulásra "válaszul" a környéken élőkből rövid időn belül több tucat ember (azaz cigány - a szerk.) gyűlt össze baseball-ütőkkel, kaszákkal, kapákkal és más tárgyakkal felfegyverkezve, közülük 13-at vádolnak azzal, hogy rátámadt az utcákon "masírozókra", akik végül "elmenekültek". A két csoport többi tagját nem tudták azonosítani.
Zoom
A főügyészség szóvivőjének közlése szerint a Ceglédi Járási Ügyészség a felvonulásban részt vevő vádlottakat csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal (!), a velük szemben fellépőket csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdasággal vádolja.
A 2012-es összetűzés másnapján mintegy négyszázan gyűltek össze Cegléd külterületén, a többi között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. A környék cigányok lakta házait mintegy 70-80 rendőr zárta el az összegyűltektől.
Zoom
A konfliktus előzményeiről a gyülekezők azt mondták az MTI munkatársának: a megszaporodott, cigányok által elkövetett lopások miatt kérték az Új Magyar Gárda segítségét. Állításuk szerint előző este rendfenntartó sétára indultak a Kékkő utca térségében, amikor mintegy 80 kerti szerszámokkal, kardokkal és egyéb szúró-, illetve vágóeszközzel felfegyverkezett cigány rontott rá a 15-20 "járőrözőre".
"Roma szervezetek" közös állásfoglalásban ítélték el a Pest megyei városban kialakult helyzetet (pontosabban azt, hogy volt ember, aki fel mert lépni a cigánybűnözés ellen - a szerk.). Az állásfoglalásban a már jól ismert önsajnáltató cigány hazugságok álltak, mint pl. az, hogy "a roma családok egy része rokonaihoz menekült". Szerintük a "jogi normáknak ellentmondó helyzet kialakulásában" felelőssége van a politikának és rendőri vezetésnek, amely a hasonló szélsőjobboldali cselekményeket eltűrte, tétlenségével bátorította".
Zoom
A "rettegő romák"
Az országos rendőrfőkapitány a történtek után tényfeltáró vizsgálatot rendelt el, melynek eredményeként megállapította, hogy törvényes, szakszerű és határozott volt a rendőri intézkedés Cegléden.
(MTI nyomán, kép alfahir.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/121688/#ixzz2nqgbAS6B
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán visszahívja a törököket!
  2013-12-18 18:31:40, szerda
 
  Orbán visszahívja a törököket!
2013. december 18.

Orbán Viktor Törökországban felajánlotta édes hazánk maradékának maradékát a törököknek. Visszajön a Porta!
150 évig nem lettünk törökké, hátha most összejön. Csak az az ötszázezer magyar ne jöjjön vissza ugye, aki eddig megfelelő megélhetési lehetőség hiányában elment innen?

Mi minden választáskor reménykedünk, hogy végre jobbra fordul a sorsunk, és mindig kiderül, hogy rosszul döntöttünk. Mark Twain szerint Ha a választással bármin is változtatni tudnánk, nem engednék meg nekünk! Ez lehet a nagy igazság.

Arról nem beszélt a miniszterelnök, hogy a legnagyobb akadály a fejlődésben az, hogy a hatalom és holdudvara éjjel-nappal dézsmálja a bevételt. Az offshore lovagok (adóelkerülők) igen jól érzik magukat, és a maffia is bőszen csalja az áfát, adót nem fizet, törvényalkotó elem lett belőle.

A fazonra igazított törvényekkel mindig jól jár a hatalom és holdudvara, az előterjesztők és a szavazógépek. A devizahitel végtörlesztésénél (2010-ben mindjárt a választások után) a kebelbeliek igen jól jártak, volt, aki 16 millió forinttal járt jól. A magyar átlag átvert devizás még mindig az út szélén várakozik...

A legutóbbi nagy dobásuk, hogy a kétmillió forint feletti végkielégítések 98 százalékos különadóját (amit még az is lehet, hogy belefoglaltak az alaptörvénybe) az ÉRINTETTSÉG OKÁN visszaveszik 75 százalékra. Ugyanis miután a parlamenti képviselők négy éves mandátuma lejár, hat havi végkielégítés illeti meg őket. Még akkor is, ha tekintettel az álláshalmozó voltára, ül egy másik állami székben! A nyugdíjas képviselők is szedik a nyugdíjat is, a képviselői jövedelmet is, most meg majd végkielégülnek is. A képviselők alkalmazottai általában családtagok, vagy rokonok. Természetesen nekik is jár a végkielégítés. Népes csapatról van ám szó!

Az átlag magyarnak ha megszűnik a minimálbéres munkahelye, általában az utolsó néhány hónapra a munkabért sem kapja meg, nemhogy végkielégítéshez jutna. Nálunk ezt nevezik esélyegyenlőségnek és egyenlő közteherviselésnek...
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Stadionok - Hajléktalanok: 3:1
  2013-12-18 18:21:32, szerda
 
 
Stadionok - Hajléktalanok: 3:1

Halmos Máté

2013. december 17., kedd 19:33 |


Idén 30 százalékkal többet költött az állam focira, mint hajléktalan-ellátásra, 2014-ben pedig már háromszor annyi megy majd el focira, mint hajléktalanokra, hangzott el az OSA Archívum Stadiont vagy fedelet? konferenciáján. A felszólalók közül érdekes módon az Oltalom Karitatív Egyesületet képviselő Rákos András ágált a leghosszabban, pedig ők képviselik a kapcsolatot a hajléktalanság és a foci közt: nemcsak hajléktalanokból álló csapatukkal évek óta elindulnak nemzetközi hajléktalan-kupákon, jártak már Mexikóban és Ausztráliában is.

A labdarúgással kapcsolatos-beruházásokra és a hajléktalan-ellátásra fordított közpénzek alakulása milliárdban (forrás: Költségvetési Felelősségi Intézet, ,,Labdarúgó-beruházásokra és hajléktalanokra fordított közpénzek a 2013-2014. év költségvetésben″):
2013 2014 2015
Labdarúgó beruházások 24,0 54,1 77,3
Hajléktalan-ellátás támogatása 18,2 18,4 ?
Nem tudjuk, hányan vannak

A konferencián kiderült, hogy a számok sem mind egyértelműek: a jogvédők 30 ezer körülire becsülik a hajléktalanok számát, Győri Péter, a Budapesti Módszertani Szociális Központ, azaz BMSZKI szakmai igazgatója szerint ez a szám téves: ő 11 ezer szállón lakó és 6 ezer utcán élő hajléktalanról tud. Győri szerint az elmúlt öt évben 26 ezer, a rendszerváltás óta 100 ezer ember lett hajléktalan (tartósan vagy átmenetileg).

Sokatmondó adat, hogy 2006-ban még a hajléktalanok 60 százalékának volt valamilyen munkajövedelme, 2013-ra ez 25 százalékra csökkent. Győri arra is kitért, hogy saját bevallásuk szerint a háztartások 27 százaléka nem tudja kifűteni a lakását, így sokan nem is az utcán, hanem saját lakásukban fagynak meg. 413 ezer magyar háztartásnak van 90 napon túli közüzemi tartozása, hiteltartozása 810 ezernek.

Az egyik fő kérdés az volt, hogyan lehetne összehozni a több százezer rászorulóval az üresen álló lakásokat, ingatlanokat. ,,Minden a pénz körül forog″ - fogalmazta meg sommásan Pap János, a Város Mindenkié hajléktalan aktivistája, aki szerint ösztönözni kéne az üres lakások kiadását.

Erre Hegedüs József, a Városkutatás Kft. ügyvezető igazgatója szociális lakásügynökségek bevezetését javasolta a hajléktalanság problémájának megoldására. Ezek átvállalnák és kezelnék a lakáskiadás kockázatait, mint például a nem fizetés, lelakás vagy üresen állás. Arra is rámutatott, hogy a magyar lakáspolitika növeli az jövedelemegyenlőtlenséget. Nem elég, hogy a támogatott lakáshitelekre fordított milliárdok 60 százaléka landolt az ország legmódosabb 20 százalékánál, de a végtörlesztéssel is olyan 170 ezer ember élt, akik valahogy ki tudták fizetni egyben a tartozásukat, így körülbelül 2 millió forintot kaptak fejenként az adófizetőktől (részben a bankokon keresztül).
Felújítással hátralékot

Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke arról beszélt, hogy a magyar hajléktalan-ellátás az egyik legjobb Európában, mivel aki akar, tud benne találni valamilyen kapaszkodót, még ha nem is feltétlenül olyat, amilyet szeretne. Vecsei szerint nemcsak azokkal kell foglalkozni, akik az utcán élnek, hanem mindenkivel, aki nyomorban, fűtetlen lakásban, erdei kunyhóban él.

A Szociális Építőtábor is bemutatta tevékenységét: míg korábban hátralékot felhalmozó bérlőknek segítettek lakásfelújítással törleszteni, újabban hajléktalanoknak segítenek bérlakást szerezni hasonló módon. A Város Mindenkié az Elsőként Lakhatást programot propagálta, melyben nem lépcsőzetesen kerülnek szállóra, majd később önálló elhelyezésbe hajléktalanok, hanem eleve önálló lakásba kerülnek.

A csoport szerint Amerikában 225 súlyos mentális sérüléssel küzdő hajléktalan vett részt egy programban: egy részük önálló lakhatást kapott, a többiek a hagyományos ellátórendszerbe kerültek. Három év után az első csoport 3, a második 25 százaléka lett újra hajléktalan. A csoport hangsúlyozta, hogy kikényszeríthető lakhatáshoz való jogra van szükség a magyar jogban, tehát az államnak a szegény emberek számára is megfizethetővé kellene tennie a lakhatást.

http://index.hu/belfold/2013/12/17/haromszor_annyit_koltunk_focira_mint_a_hajlekt alanokra/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=action_ids=50 6390679474274&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline& ;action_object_map=%255B1416916888545221%255D&action_type_map=%255B%2522og.re commends%2522%255D&action_ref_map=%255B%255D
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NOCSAK, NEM BÍZUNk...............
  2013-12-18 18:17:50, szerda
 
  2014: Hozz magaddal még két embert
2013.12.17. 23:49

A belvárosi Fidesz-aktivisták első kampányfeladata, hogy két ismerősük nevét, címét, telefonszámát elküldjék a pártadatbázisba. Magyarország jobban teljesít, és ezzel a szimpatizánsoknak is lépést kell tartani. Frissül a lista - a te adataidat már megadta a szomszédod?

0.jpg

Levélben mozgósítja decemberben a tavaszi választási kampányához az önkéntes munkát vállaló aktivistákat Rogán kampánycsapata. Plakátolást, szórólapozást, telefonos győzködést vállalhatnak majd a szimpatizánsok, új elem azonban, hogy most két ismerős, rokon, barát vagy üzletfél adatainak közlését is kérik. Ők aztán majd törhetik a fejüket, hogyan kerültek be Fidesz-adatbázis legújabb verziójába.

Ha kipufogtuk magunkat a szemtelen adatszerzési módszeren, érdemes egy kis figyelmet fordítani az aktivistákat magasabb fordulatszámra pörgető levél retorikájára. A képzavarokon, valótlanságokon most ne akadjunk fenn, hagyjuk, hogy a mondanivaló jusson érvényre. Bevallom, én mostanáig arra gyanakodtam, hogy ezt a rákosista fordulatokban bővelkedő kommunikációs stílust csak a beavatatlan, mezei választópolgárok meggyőzésére használják, és zárt ajtók mögött már nem erőltetik a paranoid, a nemzetközi-helyzet-fokozódik típusú szöveget. Hát tévedtem. Ahogy olvasom Rogán Antal levelét, már látom is, ahogy a hadrendbe állított kapzsi bankárok nyála a billentyűzetemre csorog, a telhetetlen multik kicsavarják a gyerekeink kezéből az utolsó párizsis zsemlét, és a brüsszeli bürokraták - akik mellesleg lehetővé tették és pénzelték a komplett V. kerületi közterületi felújítási programot - éppen forgatják vissza az idő kerekét.

Mindenesetre szimpatizáns legyen a talpán, aki egy ilyen levél elolvasása után Xanax nélkül, lekapcsolt villanynál el mer aludni a polgári otthonában. Nincs itt idő henyélésre, lazaságra, karácsonyra, szeretet ünnepére, mert baszki, amíg mi karácsonyozunk, mások éppen külföldi pénzügyi körök érdekeit érvényesítik. Így aztán a levél végén sincs se puszi, se pá, se egy kellemes ünnepeket. Örüljön az aktivista, hogy ingyen dolgozhat, és várja csak azt a beígért Facebook-kampányt, mint a messiást.

http://varosszive.blog.hu/2013/12/17/2014_hozz_magaddal_meg_ket_embert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazugságban élni
  2013-12-18 18:08:28, szerda
 
 
Hazugságban élni

Korunk legnagyobb hazugsága az úgynevezett holohoax mögött húzódik, amit az

egész emberiséggel szemben próbálnak felhasználni azok, akik hasznot húznak

ebből a felhajtásból . Isten fiának gyilkosai szenvednek e konok hazugságok terhe

alatt, amelyekkel alaposan megterhelték lelküket az utóbbi kétezer év során . Azt is

mondják, hogy Jézus átkozta meg őket, amikor megtudták, hogy feltámadt . Azóta

füllentenek kicsit s nagyot, attól függően, hogy mennyi hasznot remélnek ezekből a

hamisságokból .

Sokat gondolkoztam azon, hogy amikor szétszórták őket a népek között, miért pont

Konstantin városában telepedtek le ezek a furcsa gondolkodású emberek, de legalább

is azok vezetői, akiket Nagy Szanhedrinnek is neveznek zsidó körökben . Azóta ott

működnek, bár egy idő óta Istambulnak nevezik a Hage Szófia templom városát,

ahol mindenki megcsodálhatja a bizánci építészet remekét, amit átalakítottak kissé

az Otomán birodalom térfoglalása során, 1453 után . A Bölcsek Tanácsa mekkora

hatással lehetett a későbbi Európa-ellenes hadjáratokra, amelyek előbb még elbuktak

Hunyadi János jóvoltából, de végül is győzedelmeskedtek 1526-ban Mohácsnál ?

Érdekes, hogy amikor megrekedtek Kőszegnél, többet már nem akartak nyugatabbra

menni, mivel elsődleges céljuk a Kárpátmedence megszerzése volt, mert aki a Föld

szívét uralja, az egyben ura is a bolygónak ! Rengeteg megpróbáltatásban volt

részünk, amióta Mátyás király eltávozott az élők sorából . Kincstárnoka Fortunátus

Imre hozta reánk a zsidókat, s ekkor sikerült éket verniük a magyarság közé a pénz

fegyverével . A bennünket fenyegető török birodalom és az őket kisegítő Nyugat

mögött egységesen léptek fel a zsidók, akik világbirodalomról álmodoztak már akkor,

amikor a vallásokat sikerült szembeállítani egymással világszerte .

Ügyes gyilkosságokkal lépegettek céljaik felé a hontalanság mögé búvó egyvallásúak,

akik lassan belebetegedtek ezekbe a tettekbe, amiket megpróbáltak elrejteni az

emberiség elől . Amikor beteggé válik a lelke valakinek, vagy halálos bűn nyomja a

lelkiismeretét, annak minden perc szenvedést jelent, mert képtelen szabadulni e lelki

tehertől, amit életük végéig hordoznak magukban, sőt gyermekeik is öröklik azoknak

a súlyát . Hét generáción keresztül bünteti a Jóisten, ki ellene vét . Nincs menekvés a

többi szenvedés elől, mert ez már nem a mi kezünkben van .

E gyalázat súlyát érzik egységesen a zsidók, amikor Húsvét előtt a pászkát megtörik .

Átkozott ez a kenyér számukra, mert embervérrel készítik, amiből ha eszik valaki,

a bűnt is a vállaira veszi . Rengeteg történet kering egyes nemzetek emlékezetében

eltünt gyermekekről, ártatlan leánykákról, akiknek vérét vették Jézus Krisztus halála

és menybemenetele idején . Legismertebb ezek közül a mi Solymosi Eszterünk, aki

még 1882-ben eltünt örökre, kinek a történetét szinte mindenki ismeri . Később,

1998-ban Körmenden H Zsófikának vérét vette olyan valaki, akikről még beszélni

sem szabad hazánkban, sőt azok helyében egy ártatlan fiatalembert hurcoltak meg, s

zártak tíz hosszú évre börtönbe, mert látta a gyilkosság idején azt a feketekaftános,

szakállas alakot, aki sietve távozott a gyilkosság színhelyéről . Ezeknek a lemészárolt

gyermekeknek vére száll rá azokra, akik szolidaritást vállalnak az istentelen pászka

készítőivel !

Nem véletlen az sem, hogy ez a népcsoport képtelen beolvadni egyetlen nemzet

kötelékébe se hosszú évszázadok során, mert közös célokért élnek s dolgoznak

szüntelen . A XX-ik század véres tumultusában egyik háborút követte a másik, majd

azokat követően új országokat hoztak létre, határokat módosítottak azok, akiknek

semmi közük sem volt azokhoz az országokhoz . Régebben gyaurnak nevezték a

hitetleneket, majd gojnak azokat, akiket jószágként terelgetnek őrült ideológiák

szerint a zsidók . Ebből a kiválasztottságtudatból vette felsőbbrendűségét Hitler, aki

bebizonyította a világnak, hogy a német faj felette áll a zsidónak .

Eközben egyenlőségről bömböl a rádió . Testvériségről papolnak a páholyokban . És

végnélküli szabadságról szól minden az általuk uralt televíziókban, filmszinházakban,

színdarabokban . Ezzel meg is szállták a médiának nevezett legfontosabb hadoszlopot

ezek a telhetetlenek, amit az egész emberiséggel szemben működtethet egy parányi

csoport . Érdekes megfigyelni azt, hogy miként alakult a zsidók száma 1933-tól 1948-

ig a világban, amikor hatmilliós áldozatról visítoztak minden felé, de közben 430 000-

el többen voltak, mint Hitler hatalomrajutása idején . Érthetetlen ! Pedig már az első

világháború után is bevetették a bűvös hatmilliós számot, ami a Kabalából származik,

és a zsidók uralmának eljöveteléről szólt, de nem sikerült meggyőzni vele a világot .

Érdekes még az a statisztika, ami a bennünket körülvevő, mesterségesen létrehozott

államokban élő zsidókról íródott . Ukrajna területén másfél millió, Lengyelországban

több mint három millió, Romániában közel egymillió, hazánkban Magyarországon

négyszáznegyvennégyezer, Csehszlovákiában háromszázötvenhatezer és

Jugoszláviában hatvannyolcezer zsidó élt 1933-ban . Közel ötmillió megszervezett,

vérszomjas renegát vett körül bennünket, akiket a háttérhatalom szervezésében

ellenünk használt fel a cionista vezetés . Az egész Szovjetunióban több mint két és

félmillió zsidót számláltak a zsidó Almanach szerint . Így már érthető, hogy a korábbi

nagynak nevezett októberi forradalom 550 kommiszárjából több mint négyszázötven

zsidó volt, ami számarányukhoz képest erősen kiemelkedő !

Hazánk hatszázezer zsidó halála után fizet kárpótlást még ma is, sőt bűnös nemzetnek

neveznek bennünket, akik meg sem születtünk még akkor, amikor a németek

összeszedték őket Európából a hadiipar számára . Mindenről beszélhetünk, csak róluk

nem, akik titokban világbirodalmat építenek, ahol nekünk rabszolgasorsot szánnak

azok, akiket 1867-ben fogadtunk be magunk közé . Mint a tótok ! Ők is ki akarnak

verni bennünket a saját hazánkból . A nyolcvanmilliós Németországban ötszázezren

voltak, francia nyelvterületen 540 ezren, brit fenhatóság alatt közel nyolcszázezren .

Mi esélyünk volt nekünk magyaroknak velük szemben ? Mégis itt vagyunk ...

A halálból is visszajött idegen légió ma már magyarként gyűlölködhet ellenünk .

Izraelben található a második legnagyobb számú magyarul beszélő közösség, ami

nem jelenti azt, hogy ettől már magyarok lennének ők, akik az egész világot akarják

maguknak, miután a győztesek odaajándékozták nekik a palesztínok földjét . Most a

mi Kárpátmedencénkre fáj a foguk ! Őshazájuknak nevezik, mivel magyarok lehettek

azok is nagy számban, akiket átevett a fene a Kárpátok hágóin mihozzánk 1867 előtt !

Amikor ellenségei írhatják egy nép történelmét, oszthatják el javait, adnak eleséget

számukra, akkor nem sokat várhat jövőjétől, főleg akkor, amikor ezerféle pártba

terelték azokat, kik állandóan egymásra mutogatnak .

Két pártból választhatunk csupán : szabaddemokratából nemzetivé változó fidesz,

és kommunistából szoci-áldemokratává lett baloldali tömörülés közül, kik egymást

tapossák . Velük szemben helyezkedik el a jobbik, akiket mindkét oldalról támadnak

a polkorekt nemzetköziség hívei . Jövő áprilisban még eldönthetjük, hogy merre

tovább ! Minden médiatámogatottságtól mentes magyarok segélykiáltása ez ! Ma már

csak az internacionisták egyesült hadereje közül választhatunk, úgy is mondhatnánk,

hogy jobb és bal között, de végül is azok nyernek, akik számolni fogják a leadott

szavazatokat . Ha mindannyian elmennénk szavazni, és azokra szavaznánk, akik

még nem mérettették meg magukat a porondon, akkor talán egy harmadik út is

megnyílhatna még a magyarság előtt . Ne feledjük, a mi szabadságszeretetünk

legyőzött már eddig minden birodalmat, s megszabadíthatnánk akár az egész világot

is ezektől a nemzetközi parazitáktól .


VGB



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.