Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Békülj ki Istennel
  2013-12-02 12:28:41, hétfő
 
  "Régebben távol voltatok Istentől és az Ő ellenségei voltatok azok miatt a gonosz dolgok miatt, amit tettetek és gondoltatok. De most az Ő Fia testben elszenvedett halála által Isten a barátaivá tett titeket azért, hogy az Ő jelenlétébe hozzon titeket szentként, tisztán és hibátlanul." (Kolossé 1:21-22, GNT fordítás)




Soha nem fogsz tudni megbékülni másokkal, amíg nem kötsz békét Istennel. És csak úgy tudsz Istennel békét kötni, hogy átadod magad neki. Isten arra teremtett minket, hogy Ő legyen a mi életünkben a vezető és az, aki irányítja a dolgokat.

Az egyik barátom, Sam Harris, jól ismert ateista. 3 és fél órás vitánk volt a Newsweek magazinnak készült interjú előtt. A nekünk feltett utolsó kérdések egyike ez volt: "Lehetséges-e szellemi embernek lenni anélkül, hogy hinnél valamilyen szellemi lényben?"
A vita végén azt mondtam neki: "Sam, engem nem is annyira az érdekel, hogy nem hiszel Istenben, hanem inkább az, hogy MIÉRT nem hiszel Benne.
Nekem nincs elég hitem, hogy NE higgyek Istenben. Ugyanis sokkal több hit kell ahhoz, hogy valaki úgy gondolja, hogy minden csak a véletlen műve, mint ahhoz, hogy elhiggyük, hogy egy alkotó és teremtő Isten van a dolgok mögött.

Te sem tudod bizonyítani és én sem, tehát mindketten a magunk hite szerint élünk.
Én a hitem alapján hiszem azt, amiben hiszek, és te is a hited alapján kételkedsz.

Aztán megkérdeztem Sam-et, hogy ha hinne Istenben, szerinte változtatnia kellene-e azon, ahogy most él. Erre ő igennel válaszolt. Aha, szóval erről van szó valójában - mondtam -, és nem arról, hogy képtelen vagy hinni Istenben. Tulajdonképpen te nem AKARSZ hinni Benne, mert nem akarod, hogy Ő irányítson, és nem akarod, hogy az Úr, aki azt tesz, amit Ő akar, megmondja neked, hogy mi a jó és mi a rossz. Te magad akarod ezt eldönteni, vagyis te magad akarsz Isten lenni.
Alapjában véve ez az oka annak, hogy háborúban áll az ember Istennel - mi magunk akarunk lenni a saját magunk Istene.

Hogyan kössünk békét Istennel? A Kolossé 1:21-22-ben ezt olvassuk: "Régebben távol voltatok Istentől és az Ő ellenségei voltatok azok miatt a gonosz dolgok miatt, amit tettetek és gondoltatok. De most az Ő Fia testben elszenvedett halála által Isten a barátaivá tett titeket azért, hogy az Ő jelenlétébe hozzon titeket szentként, tisztán és hibátlanul." (GNT fordítás).

Csak egyféleképpen lehet békét kötni Istennel: hit által. A jó hír az, hogy Jézus Krisztus már mindent megtett, ami ahhoz szükséges, hogy megbékéljünk Istennel. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy ezt elfogadjuk hit által és átadjuk magunkat Istennek.

"Tehát most élvezhetjük az Istennel való csodálatos kapcsolatot, mert az ÚR Jézus Krisztus Isten barátaivá tett minket." (Róma 5:11, NLT ford.)

Beszéljünk róla:

Mit jelent az, hogy átadni magunkat Istennek?
Az életednek milyen területeit kell még átadnod Istennek ahhoz, hogy békességed legyen?
Annak, hogy átadod magad Istennek, milyen nyilvánvaló jelei kellene, hogy legyenek az életedben?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 11. 25.) Napiremény
Link


 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8849
  • e Hónap: 19902
  • e Év: 81203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.