Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
E-Water - Christian Flashes and E-Cards
  2013-12-22 15:13:17, vasárnap
 
  Link Link



 
 
0 komment , kategória:  E-water.net  
Immánuel: Velünk az Isten
  2013-12-22 11:25:23, vasárnap
 
  Link

,23 "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuélnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Máté)

Jézus azért jött a világba, hogy megváltson a bűneinkből, megismerjük Istent, és megtapasztaljuk a legjobbat, amit adni akar számunkra. Közeli kapcsolatba akar kerülni velünk,

és azt szeretné, ha belevonnánk Őt életünk minden részletébe. Ezt fejezi ki egyik nevének jelentése: Velünk az Isten. Bensőséges kapcsolatot akar velünk, része akar lenni az életünknek.

Szeretné, ha ismernénk a hangját és követnénk Őt. Azt akarja, hogy tisztán halljuk a hangját és ne félelemben és zűrzavarban éljünk. Határozottnak, magabiztosnak és szabadnak akar látni. Azt akarja, hogy betöltsük a rendeltetésünket, és az Ő terve teljességében járjunk.

Az Istennel való személyes kapcsolatunk mélységét a Vele való kommunikációnk határozza meg. Azért szól hozzánk, hogy vezessen, felfrissítsen, helyreállítson és rendszeresen megújítson.

Az első lépés, ha valakit meg akarunk hallani - Istent is beleértve - hogy meghallgatjuk. Fordítsd Felé a füledet és maradj csendben. Szólni fog hozzád, hogy elmondja, mennyire szeret. Szeretné betölteni a szükségeidet, és ennél még sokkal többet, amit még elképzelni sem tudsz (Efezusi 3:20). Soha nem hagy el, és soha nem hagy cserben (Zsidók 13:5). Hallgass Rá, és kövesd Őt életed minden napján.

Istenhez tartozol; egyike vagy a báránykáinak, a bárányok pedig ismerik a Pásztor hangját, idegenre nem hallgatnak (János 10:4-5) Képes vagy Istentől hallani, mert ez, keresztényként a jogos örökséged. Ne engedd, hogy bármi eltérítsen ettől!

Isten ajándéka számodra egy új megigazult élet, telve békességgel, örömmel és a Vele való bensőséges kapcsolattal.

Joyce Meyer

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
1 komment , kategória:  Építő gondolatok  
Jézusért megéri az út
  2013-12-22 10:40:58, vasárnap
 
  "Amikor Jézus megszületett... bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe." (Mt 2,1)




Az igazság keresése nem lehet részmunkaidős feladat. Mindenünket igénybe veszi. A napkeleti bölcsek ezt tanítják meg nekünk a karácsonyi történetben.

A bölcsek hajlandóak voltak megtenni bármekkora távolságot, hogy rátaláljanak az igazságra. Máté evangéliumában azt írja: "Amikor Jézus megszületett... bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe." Feltételezhetjük, hogy a bölcsek sok mérföldet és nagy költségessel utaztak a távoli keletről a Közel-Keletre, hogy megkeressék Jézust.

Jézus Betlehemben született, ami csak hat mérföldre fekszik Jeruzsálemtől. Jézus születésekor Jeruzsálem volt a világ egyházi központja. Minden vallási tevékenység ott zajlott. A világ vallási vezetői mind Jeruzsálemben tartózkodtak, de egyikük sem indult Jézus keresésére. Csak a kívülállók - egy más kultúrából érkezett bölcsek - keresték Jézust.

Heródes király lemaradt Jézus születéséről, csakúgy, mint Betlehem vezetői. Lehet Jézus közöttünk és mégsem találkozunk vele, ha nem keressük őt.

De a bölcsek keresték Jézust. Hajlandóak voltak megtenni egy 4-5 hónapos utat a perzselő sivatagon keresztül, hogy megtalálják. Komolyan keresték az Istent, bármit képesek voltak megtenni, hogy rátaláljanak.

Ez bölcs dolog. Ezt kell nekünk is tennünk. Nem hagyhatjuk, hogy bármi is utunkba álljon Isten keresése közben. Ez a legfontosabb teljesítmény a világon.

Jézus azt mondta, hogy a mennyei királyság olyan, mint egy gyöngy, ami oly értékes, hogy az ember mindent elad, hogy megszerezze. Úgy tűnik, a keleti bölcsek már jóval azelőtt megértették ezt, mielőtt Jézus beszélt volna erről példázatában.

A bölcsek mindenüket feladták, hogy dicsőíthessék Jézust. Hajlandóak voltak lemondani otthonuk kényelméről egy hosszú és nehéz út miatt, mert helyes szándék vezette őket: imádni akarták Jézust.

Te mit adnál fel azért, hogy Jézust dicsőítsd?

Beszéljünk róla

Miről a legnehezebb lemondanod, hogy teljes szívedből keresd Jézust?
Mi tart vissza attól, hogy önfeledten keresd Jézust?
Mi teszi annyira értékessé a Jézussal való kapcsolatot, hogy azért érdemes feladni mindent?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.12.15) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 760 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 3936
  • e Hónap: 7737
  • e Év: 69038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.