Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Lajos, Viktor és Zsolt szereti a tiszta ügyleteket, és nagy
  2013-12-23 21:44:28, hétfő
 
  Lajos, Viktor és Zsolt szereti a tiszta ügyleteket, és nagy ellenfelei az Off-shorenak.

Kövesd ha tudod!
"A TV2-t megvásárló egyik céget a TV-HU1 Kft.-t december 17-én jegyezték be 500 ezer forintos alaptőkével. A TV-HU1 Kft. egyetlen tulajdonosa a CCA-D6D Kft., amelyet ugyancsak december 17-én jegyeztek be, ugyanazzal a főtevékenységgel és tevékenységi körökkel, ugyanakkora alaptőkével, és ugyanarra az V. kerületi címre (Szabadság tér 7., ismertebb nevén Bank Center). A cég együttes képviseletre jogosult vezetője ugyancsak Simon Zsolt és Yvonne Dederick. A tulajdonos viszont két másik cég: a CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft..

A CCA Vízió Kft.-t december 13-án jegyezték be ugyanakkora alaptőkével, ugyanarra az V. kerületi címre, mint a másik két céget, és főtevékenysége szintén a vagyonkezelés. A cég egyetlen képviselője és tulajdonosa Yvonne Dederick. A Double 6 Dominoes Kft. esetében gyakorlatilag ugyanezek a paraméterek, csak ott a vezető és tulajdonos Simon Zsolt.

A bonyolult cégháló azonban ezzel nem ér véget: december 19-én bejegyeztek egy TV-CEE1 Kft.-t is (ugyanarra az V. kerületi címre, vagyonkezelés főtevékenységgel), melynek ugyancsak a TV2 vezére és gazdasági igazgatója az együttes képviseletre jogosult vezetője, a tulajdonos pedig a CCA-D6D Kft."
http://hvg.hu/itthon/20131223_Komplikalt_ceghalon_keresztul_veszik_meg
Kép forrása: http://mindenekfelett.tumblr.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komoly háttéralkuk Hodorkovszkijnál
  2013-12-23 21:19:45, hétfő
 
  Komoly háttéralkuk Hodorkovszkijnál
2013.12.23 14:23


Súlyos háttéralkukat írhatott alá Hodorkovszkij a bebörtönzött oroszországi zsidó milliárdos a szabadságért cserébe. Berlinbe érkezése után sajtótájékoztatót tartott. Ezen a következő fő pontokat szegezte le.

Végérvényesen visszavonul a politikától, ahogy mondta: "A hatalomért folytatott harc nem nekem való". Azt is leszögezte, hogy nem fogja finanszírozni az orosz vagy ukrán ellenzéket, mert ahogy mondta nincsenek hozzá megfelelő forrásai. Téves lenne, ha bárki most abban bízna, hogy ő majd anyagi hozzájárulást fog adni ezeknek a szervezeteknek.

Visszavonul az üzleti élettől is, erre eddig azt mondta, mindent elért amit elérhetett, nincsenek új üzleti céljai.

Végül a szocsi olimpiával kapcsolatosan kijelentette, hogy az több millió ember ünnepe, nem szabad elpolitizálni. Timosenkóval kapcsolatosan azt nyilatkozta, reméli, hogy Putyinhoz hasonlóan kegyelmet gyakorol Janulkovics elnök. Ehhez azonban pár dolog hozzá tartozik. Hodorkovszkij kiengedése már nem jelent veszélyt. Tíz év börtön után a birtokában lévő információk semmit sem érnek, a kapcsolati hálója felszámolásra került. Timosenko egyelőre még veszélyt jelenthet, így kiengedésére semmi esély sincs. Majd talán később.

Azok alapján amiket nyilatkozott egészen bizonyos, hogy azok a háttéralkuk, melyekről írtunk valóságosak. Hodorkovszkij visszavonul mindentől. Valamennyi pénz megtarthat, a többit pedig maradéktalanul visszajuttatja. Ez lehetett az alku utolsó része. Továbbiakban mint kis vagy közepes üzletember, vagy egy vállalkozás tulajdonosaként fog élni, kivéve, ha hitsorstársai visszaemelik, vagy megpróbálják visszaemelni a felső körökbe. Moszkva nem egyezett volna bele abba, hogy rablott orosz vagyonából milliárdosként éljen. Ezt Putyin fejére is olvasnák, így nem tartjuk valószínűnek hogy ezt megengedné magának. Támadási felület lenne. Ezt támasztja alá az a kijelentés is, hogy nincsenek forrásai az ellenzék támogatásához. A malmok lassan, de biztosan őrölnek.

Kemény Gábor
http://www.hidfo.net/2013/12/23/komoly-hatteralkuk-hodorkovszkijnal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán mélygazdagságban élőknek adott vacsorát a Hilt
  2013-12-23 21:08:46, hétfő
 
  Balog Zoltán mélygazdagságban élőknek adott vacsorát a Hiltonban
2013. december 23., hétfő

Ismét tévedés történt. A Kárpátia együttest el is felejtették meghívni.

balog faszfej.jpg

Balog Zoltán adminisztrációs hiba folytán mélygazdagságban élőknek adott vacsorát a Hiltonban. Eredetileg mélyszegénységben élő gyerekeket szeretett volna megalázni a sajtó előtt ezzel a gesztussal, de megint homokbányák kerültek a fogaskerekek közé. Bár keveset tudunk róluk, a mélygazdagok itt élnek közöttünk. Ők azok, akik a piros lámpáknál áldogálnak naphosszat és a megálló autósoknak pénzt osztanak, de találkozhatunk velük az aluljárókban is, ahol nem Fedél nélkült, hanem Szép Házakat árulnak, a buszokon pedig mindenki elkerüli őket a messziről érezhető Gucci Eau de Toilettejük miatt.

A baki ellenére az olajvállalat vezetők, bankárok, pornóoldal-tulajdonosok és Közgép-dolgozók jól szórakoztak az este folyamán, és jó ízűen fogyasztották el a gyerkeknek szánt csirkemellfilét Calvadossal, amiből a mélygazdagok többsége csak a Calvadost kérte, és mellé kurvákat.

http://hircsarda.blog.hu/2013/12/23/balog_zoltan_melygazdagsagban_eloknek_adott_v acsorat_a_hiltonban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska karácsonyi csodája: a becsült árnál jóval magasabb
  2013-12-23 20:58:15, hétfő
 
  2013-12-23. 18:02
Simicska karácsonyi csodája: a becsült árnál jóval magasabb ajánlattal is a Közgép lett a befutó

A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Program keretében, több helyszínen megvalósuló beruházás kivitelezését a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. és a West Hungária Bau Kft. alkotta ŐRSÉG-2013 Konzorcium nyerte, az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
A fejlesztéseket az uniós Környezet és Energia Operatív Program keretében finanszírozzák.
A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által nyílt közbeszerzésen meghirdetett projekt eredetileg becsült ára 1 milliárd 120 millió forint volt, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tett konzorcium - amelynek a KÖZGÉP a vezető tagja - 1 milliárd 748 millió forinttal nyert.
Az értékelés kritériumai között 60-as súlyszámmal szerepelt az ár, 30-assal a környezetvédelmi és projekt-megvalósítási intézkedések minősége, végül pedig 5-5 súlypontot ért a jótállási idő, és a munkanélküliek foglalkoztatása.
A másik, vesztes ajánlattevő a GEOHIDROTERV Mérnökgeológiai, Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft. volt.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/121902/#ixzz2oKW3clmx
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jelzők és jellemzések
  2013-12-23 20:51:46, hétfő
 
  2013.12.22. 16:53

Jelzők és jellemzések

deutsch.jpg

Azzal kezdem, hogy töredelmesen bevallom, nem ismerem közelebbről se Deutsch Tamást, se Horváth Andrást. Igaz, éppen ezért eleddig nem is aggattam jelzőket egyikükre sem.

Viszont Deutsch Tamás úgy látszik közeli ismerőse lehet Horváth Andrásnak (de legalábbis a tevékenységét jól ismeri), mivel nagyon határozott jelzőket aggatott rá. Magát a személyiségét is igen alaposan véli ismerni, és ezt le is írta:

,,Ez a Horváth nem-NAV-revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond.

Aki volt már életében akár csak egyetlen napot társasházi közös képviselő, bármilyen ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs, pláne ha volt önkormányzati vagy parlamenti képviselő, jól ismeri a Horváth András-féle közéleti paranoiásokat.
A közéleti paranoiást mindig üldözik. A szomszéd, a csalók, a korruptak, a főnöke, a hatóságok, a titkosszolgálatok, a földönkívüliek. Zaklatják, tönkre akarják tenni vagy már tönkre is tették, a fűtőtesten keresztül sugározzák, lehallgatják, követik.
A közéleti paranoiás szegény, szerencsétlen futóbolond."



Nos, én nem ismerem Horváth Andrást, ezért nem is jellemezném így ismeretlenül. A tevékenységét sem ítélném meg addig, amíg ki nem derül, hogy tényleg paranoiás-e vagy valóban vannak bizonyítékai.

Ellentétben Deutsch Tamással én nem ironizálnék az üldöztetésével sem, hisz csütörtökön nem a szellemek jártak nála, nem kis zöld emberkék tartottak házkutatást otthonában, és nem a Loch Nessi-i szörny vitte el a számítógépe merevlemezét és számos iratot.

A poszt elején bevallottam, hogy Deutsch Tamást sem ismerem személyesen. Viszont a memóriámban kutatva azért néhány dolgot elő tudtam bányászni róla. Az embert a tevékenysége, megnyilvánulása jellemzi, ezért lássuk mit találtam a fejemben róla:

1. Beléptető kapu

A stadionrekonstrukciós program eredeti tervezete szerint 1,7 milliárd forintot szántak a beléptető rendszerre. Ezzel szemben a tárca korábbi vezetése már 3,2 milliárd forintot irányzott rá elő, s a Sportfolió Kht. végül 5,2 milliárdért vásárolta meg, aminek következtében 4 milliárdos hiány keletkezett az egész program költségvetésében.

(Ezzel a mai napig nem számolt el! Javaslok egy házkutatást Tompikánál és természetesen az előzetes letartóztatását, mindaddig, amíg vagy vissza nem fizeti a kárt, vagy le nem dolgozza pl. zacskóragasztással.)

2. Ugróiskola

A Fidesz EP-képviselője szombaton délben kislánya színes krétáival egy Mansfeld Pétert ábrázoló pólóban rajzolta meg az ugróiskolát. Deutsch az újságíróknak a pólóját azzal indokolta, hogy az 1956-os forradalmár "nem azért adta életét a magyar szabadságért, hogy utána bárki, következmény nélkül, mindannyiunk közös szabadságát fenyegethesse". Azt mondta, őt a sajtószabadság szeretete vitte szombaton az MTVA épülete elé, szerinte "idióta eljárás", szakmai hiba volt Lomnici kitakarása, az ugróiskolával pedig segíteni akart, hogy a felelősök elhagyhassák a szakmát. (Az MTVA egyre egyoldalúbb, egyre több benne a csúsztatás, és már látszatra sem szabad, tehát javaslom, hogy Tompika annyi ugróiskolát rajzoljon a székház köré, ahányan dolgoznak ebben a műintézményben)

3. Nyilatkozatok

"Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?" - írta a Twitteren Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti-képviselője.

(Szerintem egy politikus, főleg ha külföldön képviseli kis hazánkat felnőtt emberként kell, hogy gondolkodjon, és nyilatkozzon. Ezért javaslom, hogy Tompikát hívják vissza Brüsszelből, végeztessenek el vele egy tanfolyamot, ahol megtanítják neki a legelemibb dolgokat. Írassák be, mondjuk egy közmunkás tanfolyamra, ahol felhőket, hópihéket rajzolgathat, és talán megtanítják a normális beszédre. Bár tudtommal a közmunkás tanfolyamokon nem a normális beszédet tanítják, hanem a behódolást, de bármilyen tanfolyam csak segíteni tud Tompikán.)

Végül, felbátorodva Deutsch Tamás példáján, én is jellemezném őt így ismeretlenül is, mint ahogy Ő tette Horváth Andrással.

Ez a Deutsch Márnemfür Beléptetőkapus Tamás egy tehetségtelen ingyenélő, 50-es IQ-jú bohóc. Aki életében találkozott már fideszes pártpolitikussal, jól ismeri a Deutsch Tamás-féle politikai bohócokat. Tudja jól, hogy a politikai karrierjüket (semmi másban nem sikeresek) is csak a seggnyalással érik el (igaz ahhoz is kell egy fajta tehetség). Soha semmilyen valódi munkát nem végeztek, csakis a köz pénzén élősködnek. Mindig nekik van igazuk, még akkor is, ha nyilvánvaló baromságot állítanak. A fideszes pártpolitikus, tehetségtelen ingyenélő, 50-es IQ-jú bohóc.

Mielőtt Tisztelt Deutsch Tamás úr megorrolna a jellemzésén és esetleg feljelentene, közlöm, hogy a fenti jellemzés ugyanolyan alapokon nyugszik, mint az ő jellemzése Horváth Andrásról. Ugyanannyi felelősséget vállalok az én jellemzésemért, amennyit ő a sajátjáért. Magyarul, ez vélemény-nyilvánítás és nem tényekkel alátámasztott kijelentés :-)



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!



Ps: Ki a fasz az a Deutsch Tamás? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?

http://okos-tojas.blog.hu/2013/12/22/jelzok_es_jellemzesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felgyújtották a cigánybűnözők ellen küzdő politikus Hummerét
  2013-12-23 20:28:09, hétfő
 
  Felgyújtották a cigánybűnözők ellen küzdő politikus Hummerét
2013. december 23. 17:55
Hunhír.info

Felgyújtották a Marián Kotleba, új besztercebányai megyefőnök által használt autót néhány órával az után, hogy a szlovák szélsőjobboldal vezetője pénteken letette megyefőnöki esküjét - jelentette a szlovák média. A nemrégiben lezajlott választáson Kotleba cigánybűnöző-ellenes programjával győzött.

A Hummer márkájú luxusgépkocsi, amely Kotleba kampánymenedzserének, Miroslav Belickának a tulajdona, teljesen kiégett. A rendőrség 25 ezer euróra (mintegy 7,5 millió forint) becsüli a kárt.

Kotleba megnyerte a novemberi megyefőnök-választást, maga mögé utasítva a régió eddigi vezetőjét, Vladimír Mankát, aki a baloldali kormánypárt, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) jelöltje volt. A 36 éves Kotleba, a parlamenten kívüli Mi Szlovákiánk Néppárt (LSNS) elnöke megfigyelők szerint cigánybűnöző-ellenes programjával győzött, és nem rejtette véka alá a Németország bábjaként működő második világháborús szlovák műállam iránti szimpátiáját sem.

A besztercebányai rendőrség szóvivője, Mária Faltániová a Pluska.sk nevű internetes lapnak megerősítette, hogy a Kotleba által használt autót szándékosan gyújtották fel. Az LSNS ötezer euró (másfél millió forint) jutalmat tűzött ki annak, aki megtalálja az elkövetőt. Miroslav Belicka politikai terrorcselekménynek nevezte a Hummer felgyújtását, közvetlen kapcsolatot látva az eset és Kotleba néhány órával korábbi megyefőnöki beiktatása között.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71344
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bárdossy László KARÁCSONYI CSILLAG
  2013-12-23 11:49:08, hétfő
 
  KARÁCSONYI CSILLAG

Bárdossy László

Akkor is menekültekkel teltek meg az országutak, s félelem és kétség dobogott a szívekben: nem lesz-e a gyilkos fegyver gyorsabb, mint a gyermekeit menekítő asszonynép futása? Az Eljövendőt, az Eljövendő új világát, az Ő igazságát akarták megölni a szerte küldött pribékek, de az istálló felett - amelyben a menekülés téli éjszakáján a születés misztériuma beteljesedett - felragyogott a Csillag, a hit, a diadalmas igazság, a béke csillaga!

Karácsonyi Csillag, hintsd szét fényedet a magyar éjszakába: sírással, jajgatással, szenvedéssel terhes ez az éj! Sok mulasztásunk, vétkünk, keserves bűnünk festette sötétre. Így történt, hogy utat tévesztettünk benne. De összetévesztettük az üres formát a tartalommal, a jelszót a teremtő gondolattal, a fogadkozást a cselekvéssel. Csak mondogattuk, szajkó módjára ismételgettük igazságunk szólamait, de parancsát nem teljesítettük, terhét nem vállaltuk, áldozatát hordozni nem akartuk. És mit ér a nyers valóság világában a tiszta igazság - a hitvalló ereje és áldozatkészsége nélkül?

Igazságunk most úgy mered ránk, mint szörnyű vád, a cserbenhagyott igazság vádja. Aki ledér alkut köt a kényelemmel, az igazságával együtt önmagát is elveszejti!

Karácsonyi Csillag, hintsd szét fényedet a magyar éjszakában! A sötét éjben azonban nemcsak bűnök lappanganak: a fiatalok szíve tiszta és erős! S mennyien vannak az öregek között, akiknek fáj, hogy karjuk már nem bírja a fegyvert! Hintsd fényed, Csillag világíts szemébe azoknak, akikben él és ég a magyar lélek! Gyújtsd fel a fiatalok lobogó tekintetét! Töltsd meg őket Advent szellemével. Erősítsd meg azokat, akik ott állanak a gáton. azokat, akik mindent elhagytak, hogy a jövő magyar élet részesei: terhének, kötelességének hordozói legyenek. Mert az eljövendő élet nem lesz könnyű. Mennyi mulasztást kell jóvá tennünk, mennyi mindent kell törlesztenünk!

Karácsonyi Csillag, világíts rá mindarra, ami múltunkban dicsőséges, aminek példáján nemzedékek nevelkedtek erőssé, bátorrá, aminek vakító fényében ma szégyenkeznünk kellene, ha nem volna hitünk, bizalmunk a magyarság megújuló erejében.

Időnként nemcsak egyesek, de népek és nemzetek is próba elé kerülnek. Akkor válik el, mennyit érnek? Nem a számok hamis mérlege szerint, hanem a szellemi és erkölcsi életrevalóság mérlegén. Ha eljön a próba ideje, nem lehet előle kitérni, sem elodázni. A Nemzet életének rendjét magasabb erők igazgatják! A próba azon fordul meg: tud-e a Nemzet egységesen hű maradni azokhoz a feladatokhoz, amelyeket önmaga elé tűzött? Tudja-e egységben, a maga számára és a maga erejével megteremteni és megvédeni azt az életformát, amelyben szárnyat bonthat, amelyben teremtő lendületet kaphat a Nemzetben élő minden képesség és minden erő? Amelyben még a kevésből is jut mindenkinek, mert osztó kezét szeretet és együttérzés vezeti! A próba azon fordul meg: helyt tud-e állani a Nemzet azért, aminek megvalósítását maga elé tűzte, avagy riadtan visszazökken, ha nehézségekkel találkozik? A nehézségek, a megpróbáltatások, a szenvedések vállalása, a lélek szilárdsága viharban és veszedelmek között: íme a próba, amelynek súlyos órája ránk következett!

A Karácsonyi Csillag szívünkbe sugározza fényét, és azt hirdeti, hogy nincsen olyan sötét mélység, nincsen olyan gyötrelem, nincsen olyan megaláztatás, amelyből ne emelhetné fel fejét az, aki élni akar, és életre érdemes. A születés misztériuma véres és fájdalmas, s nincsen gyötrelmesebb út, mint az, amely a megaláztatáson és a marcangoló önvádon át a megigazuláshoz vezet.

Mennyi minden kavarog és örvénylik e sötét decemberi éjszakában! Tört szívek zokogása és harcba induló fiatal katonák kemény, ütemes éneke; keserű csalódottság, és mindenben bízó reménykedés; ima és átok; türelmetlen lázadozás és fáradt kétségbeesés; vád és viszontvád; bosszú és megbocsátás.... Erős lélek, töretlen akarat! A sok visszás emberi gyarlóság felett a szelíd fényű KARÁCSONYI CSILLAG! Lesz még egyszer ünnep a világon!

1944.december 24.
Bárdossy László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Verzár Éva: Zsuzska karácsonya
  2013-12-23 11:47:47, hétfő
 
 



Verzár Éva: Zsuzska karácsonya


Zsuzsika fázósan húzta magára kissé kopott, de nagyon meleg kiskabátját, amelyet édesanyja hozott nemrég a városból. A puha ruhadarab nagy utat bejárhatott, még az Óperenciás tengeren túl is viselte valaki, aki kicsit nagyobb lehetett, mint Zsuzska.
- Nem baj - mondta édesanyja -, legalább meleget tart, le egészen a bokádig, kislányom, s majd jövőre is jó lesz, amikor iskolába kell menned.
Csak ne fázna mégis annyira! Hátán hangyák szaladgáltak, s hiába csalogatták játszani a gyerekek, egy helyben állt, azt várva, hogy felmelegedjen egy kicsit. Talán kisüt a nap, vagy a házblokkok kivágott ablakaiból égre nyúló, füstölgő kéménycsövek meleget fújnak lefelé. Sokszor látta már, hogy - valami különös okból - a szürke-fekete füst nem felfelé szállt, hanem az épületek között somfordált. Bárcsak most is erre jönne! Nem várja meg azonban, inkább bemegy a lépcsőházba, leül a lépcsőre.
Fel is mehetett volna, de lehallatszott Apa és Anya veszekedése, nem akart ott lenni. Pedig de jó lenne a kályha mellett kucorogni! Húzta az időt... Apa úgyis elmegy. Mennek a hegyekbe, mert nincs fa, épp csak annyi volt, amennyivel Anya elkészítette reggelijüket, de az érckályha biztosan tartja még a meleget. Ma finom volt a reggeli - gyűlt össze szájában a nyál -, és lehúzta kötött sapkáját egészen a szemébe, talán akkor nem zavarja a kintről bekukucskáló fénysugár. Az estéről megmaradt hideg puliszkát Anya cérnával kockákra szabdalta. Neki is lesz ilyen cérnája, ha nagy lesz, mert olyan szép darabokat lehet vágni vele, hogy csoda! Még tornyot is lehetne építeni belőlük! Anya, persze, nem játszott, hanem az egészet egy tepsibe tette, öntött hozzá egy kis maradék olajat, s hozzá meleg teát adott óriás csuprokban.
Tea! Azért menne fel legszívesebben, mert látta, hogy még maradt belőle. Anya finomra főzi. Benne van a nyáron tördelt málnakóró íze és illata; ő is segített gyűjteni, amikor fenn voltak a hegyekben, s van benne még áfonyalevél is. Anya pedig igazi tündér, mert amikor csuprokba tölti a teát, áfonyaszemeket is csempész bele. Ötöt. Mindenki öt szemet kap. Mind az öt testvér. A lapítón megmaradt puliszka nem érdekli, az úgyis anya része, mindig ő eszi meg a morzsákat, mert azt nem lehet megszámolni. A kockákat igen, s ő már el is tud számolni egészen százig, de annyi kocka még sohasem volt a lapítón. Anya azt mondta, hogy mindjárt karácsony lesz s akkor nagy lakomát csapnak, mert felbontja a polcon sorakozó áfonyalekváros üvegeket, annyit kenhetnek belőle igazi kenyérre, amennyit akarnak.
Csak most menne már el Apa! Pedig nem is részeg! Akkor miért kiabál? Anya csak annyit mondott neki, hogy fáért kell menni, merthogy fáznak a gyerekek. Azóta veszekednek, őket leküldték játszani, s ha nem dideregne ennyire, akkor felmenne, és megmondaná Apának, hogy ne kiabáljon, merthogy ők mind az öten nagyok már, és szeretnek a hegyekbe menni, majd segítenek a szekérre felrakni, amit kivágott. Apának csak ki kell dönteni a szárazat, s azt ő könnyedén meg is tudja tenni, mert nagyon, nagyon erős! Bár karácsony lenne már és meleg! Amíg még hallja őket, addig szundikál, arra biztos felébred, ha csend lesz...
Juj, de szép! Nem, nem nyitja ki a szemét, hiába is kiabál neki barátnője, Ancsa, mert ilyen szépet még sohasem látott. S meleg is lett egyszerre. Hogy is nem vette észre, hogy leesett a hó! Mekkora pelyhek! S a hegy! Jaj, de szép! Tiszta fehér minden, az összes fa, és a tetejükön, de még az ágaikon is hogy csillognak-villognak a fények! Meg kell néznie jobban! Kiszalad a házak mögé, hogy lássa körbe-körbe a hegyeit ebben a ragyogásban. Gyorsabban, gyorsabban kell rohannia, mert még valakik leoltják a fényeket. Futás közben ide-oda kiabál, hívja a barátait is, hogy ne csak egyedül ő lássa, és amikorra már mind összegyűltek, ahányan csak a blokkokban laktak, akkor lepődtek meg igazán. Kanalasék szekere és lova az összes Kanalas gyermekkel a csillagok közül ereszkedett le a földre. Épp feléjük tartottak... - Látjátok? Látjátok? A lovak is hogy csillognak-villognak!
Nem is mondta Péter, amikor egyszer puszit adott a szájára, hogy ilyen csodálatos szekerük van, és hogy a lovaik fénybe tudnak öltözni, és azt sem, hogy apukája Mikulás sapkát szokott viselni. Az ő nagy testvére azonban figyelmeztette, hogy Péter, az cigány, és hogy ne engedje meg többet a puszit, mert még megtelik a dús, fekete, hosszú haja bogarakkal, s emiatt majd le kell vágni tövig, mert arra nincs pénz, hogy a patikából vegyenek rá olyan valamit, amitől elszaladnak a fejéről a hívatlan vendégek. S lám, nem volt igaza, mert Peti apukája tényleg Mikulás, anyukája pedig maga a Tündér, ezt nyáron Anyu mondta, amikor Peti édesanyja mind nekik adta a piacról visszahozott erdei epret. Az asszonyok megtanácskozták, mit csináljanak belőle, aztán határoztak. Az egyik adott tojást, a másik cukrot, és Anyu igazi eperhabot vert, annyit, hogy az udvaron játszó összes gyermeknek telis-tele lett a mustáros pohara; s még a nagyoknak is jutott nyalogatni való, míg kinn beszélgettek a blokk előtti padon.
Jaj! Hogy porzik szekere nyomában a nagy hegy hava, egészen hosszú, széles csíkot húz maga után, s milyen szép, színes fények kísérik, amerre elhaladnak! Sok-sok fényt lát: sárgát, kéket, de főleg sok-sok pirosat... Tüzet is rakhattak ott fenn, mert égni kezdtek a fenyők, jaj, de szép, jaj, de jó meleg van!
- Zsuzsi! Zsuzsika! - hallja Anya hangját. - Nyisd ki a szemed, kicsi lányom, igyál még egy kicsit! Itt a finom, forró tea! Vendég is jött hozzánk messziről, autóval. Zsuzsika, nyisd ki a szemed!
Erre kíváncsi lett, s mert már amúgy sem látja a csillagos hegyeket, csak megnézi, ki jöhetett hozzájuk; eddig senki sem volt náluk, főleg olyan nem, aki messziről jött volna. Nagyot kortyol a teába, aztán lassan emeli pilláit, még sérti a fény, de legalább nem futkároznak hátán a hangyák. Anya szemével találkozik, amint föléje hajol, kezében az ő kicsi, piros bögréje...
- Ennyi egyelőre elég! - hallja az idegen hangját. - Majd később kaphat még. - Egy bácsi! Miért nem ihat annyit, amennyit akar? Miért jött ide? Rossz ember! Hunyná is be szemét, de Anya azt mondja, figyeljen jól, és azt, hogy beteg volt, és ez a bácsi el fogja vinni magával valahová, ahol sok-sok gyerek van; ahol mindig van mit enni, meleg is van, és ha majd felerősödik, akkor iskolába is járhat ott náluk... Ott minden szép és jó, és hogy nem kell félnie, mert szeretni fogják... Tiltakozna ellene, hiszen neki itthon a legjobb, Anya és Apa mellett a testvéreivel, de nincs ereje. A bácsi szemébe néz, nahát...! Pont olyan, amilyent álmában látott, amikor végül megállt előtte a díszes szekér, és Kanalas Mikulás bácsi átadta azt a nagy-nagy csomagot, amely tele volt édességgel, kompóttal, és amely olyan nehéz volt, hogy le kellett tegye a földre.

Szentestére készülődnek a gyerekek. Zsuzska tetőtől talpig megmosakodott, még meg is fésülködött, s most az asztalon bíbelődik: ajándékait készíti itteni barátainak és otthon maradt testvéreinek. Rajzol, rózsaszín nyelve kikandikál a szájából, segít a festésben... Az a bácsi, aki idehozta - itt Testvérnek szólítja mindenki - néha-néha föléje hajol; most ruha van rajta, mintha lány lenne, de az övé majdnem a földet éri, és van neki kámzsája is, biztos azért, ha kimegy a nagy hidegbe, le ne fagyjon a füle; és bár nem annyira puha, mégis nagyon jó odabújni, olyan friss, tiszta annak az illata!.
Egyre erősebb, enni is eszik, nagyon sokat, neki többet is adnak, mert nagybeteg volt, mondják. Minden nap piros almát tesznek a tányérja mellé, egy darabig gyűjtögette, hogy majd hazaviszi őket, de mert észrevették, most meg kell ennie az asztal mellett. Csak a szuriktól félt nagyon, de összeszorította fogát, nem sírt, ma kapta az utolsót. Elzsibbadt a keze. Olyan sok testvére van itt, hogy még estére sem készül el...
A teremben karácsonyi zene szól, a nénik - még nem tudja, hogyan kell őket megszólítani - mindent feldíszítettek, délutánra már benn lesz a fa is, s azok a díszek lesznek rajta, amelyeket az itt lakó gyermekek barkácsoltak, ragasztottak. Ebből kimaradt, de majd jövőre, mondja a Testvér, mert akkorra nagylány lesz, iskolás és egészséges... A nevét már le tudja írni, számolni otthon is tudott... A puliszka-építőkockák jelennek meg lelki szemei előtt, s már rajzolja is, rakja őket egymás tetejére... Várat készít, sárga várat, benne sok-sok gyerek, s mert van sok színes ceruzája, mögéje rajzolja a hegyeket, ahogyan látta, fehérbe öltözve, azzal a rengeteg kis égővel... A szánt sem felejti el a repülő lovakkal... S ha megnő, egyszer majd igazi ajándékot ad itt mindenkinek - határozza el, amint elkészült, úgy estefelé, mert itt mindig meleg van, és senki sem veszekszik, és nagyon jó. A Testvérnek rendes ruhát vesz, a gyerekeknek sok-sok csokit, a néniknek pedig teletölti a konyhát, hogy ne azon tanakodjanak állandóan, mit is főzzenek aznapra. Addig pedig tanul, mert sokat kell tanulnia és imádkoznia, ezt mondták, s ő már össze is tudja kulcsolni a kezét, délben is tudja az asztali áldást teljesen kívülről, és este is egyedül mondja a Miatyánkot...
A fát körülállják mindannyian. A Testvér elmeséli, hogyan született meg a kis Jézuska, és azt is, hogy milyen szegény volt. Éppen, mint ők, de lelkében nagyon gazdag, különben nem tudott volna akkora csodákat tenni később, mint azt megtette a betegekkel, szegényekkel. Ők meg énekelni kezdenek:

Rossz a Jézus kis csizmája, sír a ködmöne,
ázik, fázik, megveszi az Isten hidege.
Hogyha volna kiscsizmám Jézuskának od'adnám.
Báránybőrös ködmönkémmel jól betakarnám...

De neki van kiscsizmája, oda is adja, határozza el Zsuzsika, mert csak nem elégedett a rajzokkal, amelyek a fa tövében gubbasztanak. Húzza is le lábáról, s viszi, teszi be a fa alá... Rászegeződnek a tekintetek:
- Miért vetted le a csizmád? - kérdezi Testvér.
- Mert nekem van, és neki nincs - szeppen meg a kislány. - Igazi ajándékot szeretnék adni, nemcsak rajzokat.
- Vedd csak fel a lábadra, elárulok egy titkot, igaz később akartuk elmondani, de ha már így történt, legyen meg Isten akarata. Ma kora reggel itt volt az anyukád, de mert aludtál, csak megpuszilt, sietett haza a busszal a testvéreidhez. Hozott valamit, hogy az legyen a te ajándékod, mindenkinek.
- Anyukám? - görbül sírásra Zsuzsi szája, de mert kíváncsi is lett, inkább kérdezett: - Mit hozott Anyu?
- Kovászt.
- Kovászt? Akkor otthon nem is lesz igazi kenyér? - Most már csakugyan zokogna, ha nem szólnak közbe; mert eszébe jut a beígért áfonyalekváros, igazi kenyér.
- Otthon is lesz, ne félj! A kovász olyan, hogy szaporodik, az anyukák ezt nagyon tudják, jut belőle mindenkinek, csak szeretettel kell szétosztani. Kinyílik a nagy faajtó, s egy óriási, kerek falapítón egy gyönyörű, nagy kenyér, szeletekre vágva, bekerül a karácsonyfa alá.
- Ez a te ajándékod, Zsuzsika! Ma estére nem is kellett főzni, mindenki annyit ehet belőle, amennyit csak akar. Imádkozzunk: ,,...a mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma..."
Későre járt már, a gyertyák majdnem csonkig égtek, a csillagszórók füstjétől már nem lehetett érezni a friss fenyő illatát. Aludni tért a sok gazdag gyerek. Meleg takaró alatt Zsuzsi még elmondta imáját, de még ébren akart maradni, hogy visszaidézze a nagy kenyér látványát, s azt, ahogy elfogyott az utolsó szeletig. Ajtó nyikorgása szakította félbe, de ez sem tartott sokáig, az egyik fogadott anyuka lépett csak be, hogy megnézze, alszanak-e már a gyermekei, s látva, hogy minden rendben, kiment.
A folyosó végén levő ablakhoz közeledett, oda, ahonnan látni a Hargita vonulatát. Havazik, hát mégis fehér a karácsonyunk; majd leült az ablak párkányára, s mint akinek szíve csordultig tele, énekelni kezdett, előbb halkan, majd egyre tisztábban, hangosabban:

Csendes éj, szentséges éj! Mindenek nyugta mély.
Nincs fenn más, csak a szent szüle-pár,
drága kisdedünk álmainál.
Szent Fiú, aludjál, szent Fiú aludjál.
Csendes éj, szentséges éj! Angyalok hangja kél.
Halld a mennyei halleluját,
szerte zengi e drága szavát:
Krisztus megszabadít, Krisztus megszabadít!
Csendes éj, szentséges éj! Szív örülj, higgy, remélj.
Isten szent Fia hinti reád
ajka vigaszadó mosolyát.
Krisztus megszületett, Krisztus megszületett.

Másnap reggel, a nagy havazásban, a blokkok az ablakaikon át fújták a szürke füstöt. Az egyik családban ember és asszony keresztet vetett és megszelte a kenyeret. A polcról lekerült a legnagyobb üveg áfonyalekvár, végül csak annyi maradt belőle, amennyi rászáradt a falatozó gyermekek arcára. Közben a fenyőfák, odakint, felöltötték magukra a legtisztább és legszebb ruhájukat, meg is csillan most rajtuk a mindent beragyogó napsugár.
Erdélyben, kámzsás darócruhában a Testvér letérdel az oltár elé, hálát adni az Úrnak - gyermekeiért és a kovászért...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az exmunkásőr Zoltai is meg akarta verni Novákot
  2013-12-23 09:43:25, hétfő
 
  2013-12-22. 21:21
Az exmunkásőr Zoltai is meg akarta verni Novákot

Nemcsak Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke fenyegethette meg következmények nélkül a Jobbik képviselőjét az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának ülésén szájba veréssel, trágár módon.
A Kossuth Rádió Zsidó vallási félóra c. műsorában az ávós ivadék, buzi Breuer Péter megszólaltatta a szintén buzi és egykori munkásőr Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatóját, aki bár már nyugodtabb hangon, nem is trágár módon, de szintén arról beszélt, hogy legszívesebben nekiment volna Novák Elődnek.
Breuer Péter - aki tel-avivi üzletében pornográf képeslapokat is árult - volt Izraelben a vén kommunista Zoltai útjainak egyengetője (lakást szerzett neki, az állampolgársági kérelmét intézte stb.) a '80-as évek végén, a '90-es évek elején Izraelben, amiképpen az egyébként nem zsidó (!) Schmidt Máriáé is (Jeruzsálemi Héber Egyetem, Jád Vásém Holomúzeum stb.).

http://www.youtube.com/watch?v=PlSZzohcq8k&feature=player_embedded

További részletek: http://kuruc.info/r/39/121863/#ixzz2oHm339fH
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó hír: Schiff András nem teszi be többé a lábát Magyarorszá
  2013-12-23 09:41:24, hétfő
 
  2013-12-23. 09:27
Jó hír: Schiff András nem teszi be többé a lábát Magyarországra - Londonból köpködte volt gazdanépét és a fajtáját mentő kormányzót

Schiff András nem csak zongoraművészként, de civil emberként sem teszi be a lábát Magyarországra, így az sem véletlen, hogy 60. születésnapi koncertjét is Londonban tartotta. Nem csak a kormány, az emberek is zavarják, ha nem is mind - derül ki a BBC-nek adott interjújából.
Schiff András zongoraművész a 60. születésnapja alkalmából nem Magyarországon, hanem Londonban koncertezett.
"Sajnos Magyaroszágon finoman szólva sem mennek túl jól a dolgok" - nyilatkozta a BBC-nek a Londonban élő hivatásos rettegő. "Nagy ellenzője vagyok a jelenlegi politikai helyzetnek" - tette hozzá.
Schiff eddig is kritikusan nyilatkozott az Orbán-kormány és a Jobbik tevékenységéről, most azonban ennél is továbbment. "Nem csak a kormány zavar, hanem az emberek is. Nem mindegyikük, de Magyarországon nagyon kevés a civil kurázsi. Az emberek félnek felszólalni."
A zongoraművész az interjúban a nemrég emelt Horthy-szoborról is beszélt, amely szerinte hitvány, megvetendő lépés volt, mert álláspontja szerint Horthy nem államférfi volt, hanem egy háborús bűnös, aki felelős a zsidóellenes törvényekért, és aki szemet hunyt félmillió zsidó deportálása felett.
Többek között ezzel indokolta, hogy nem csak a 60. születésnapján, de egyébként, civil emberként sem teszi be a lábát Magyarországra. "Korábban megfenyegettek, hogy ha visszamegyek Magyarországra, levágják mindkét kezem. Én sem mentális, sem fizikai támadásnak nem akarom kitenni magam."
Azt mondja, nem a gyűlölet vagy a keserűség beszél belőle, hanem az "aggodalom". "Ez a 21. század, és ez Európa, ezek az emberek viszont a középkorba térnek vissza."
(HVG - BBC nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/121876/#ixzz2oHldji7S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.