Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Amikor a sötét lövészárkokat is beragyogta a világosság
  2013-12-25 22:58:18, szerda
 
  Amikor a sötét lövészárkokat is beragyogta a világosság
2013, december 25 - 15:45


1914 decemberének végén az addigi történelem legsötétebb karácsonya köszöntött az emberiségre. A Balti-tengertől a Kárpátokig, az Atlanti-óceántól az Ardennekig férfiak milliói készültek talán életük első családjuk nélkül eltöltött Szentestéjére.

1914 karácsonyán néhány órára elhallgattak a fegyverek. A véráztatta, sötét lövészárkokat beragyogta a fény. A katonák letették a fegyvert, és imára kulcsolták a kezüket, távol lévő szeretteikre gondoltak. Tudták, hogy pár száz méterre, az ellenséges lőárokban fekvő katonák is ugyanígy tesznek.

A halál irtózatos aratása, a pusztítás tobzódása közepette aztán szerte Európában katonák ezrei döntöttek úgy, hogy igenis úgy fogják tölteni a Megváltó születésének éjszakáját, ahogyan akkor töltötték, mielőtt emberekből gyilkoló gépeket csinált belőlük a háború.

A hagyomány szerint a németek kezdték a belgiumi Ypern közelében. Karácsonyfákat díszítettek fel, és kitették a lövészárok peremére. A művelet életveszélyes volt, hiszen a másik oldalról minden felbukkanó hegyes rohamsisakra azonnal tüzet nyitottak. Ezúttal azonban némák maradtak a fegyverek. Valahol felcsendült az ének: ,,Stille Nach, heilige Nacht...", s hamarosan megérkezett rá a válasz: Silent night, holy night", ,,Douce nuit! Sainte nuit!". A véráztatta csatatéren a szeretet és a honvágy kórusa zengett perceken át.

Szurony helyett ajándék

Másnap reggel a németek arra ébredtek, hogy lövészárkaik előtt angol katonák állnak. Minden más esetben kemény kézitusa vette volna kezdetét - a britek azonban ezúttal szurony helyett ajándékot nyújtottak az ellenség felé. Whiskeyt, rumot, frissen sült húst hoztak. A megilletődött ellenség hamar észbe kapott, és ők is elővették amilyük volt: bajor sörrel és snapsszal kínálták őket. Némi unszolás után előbújtak fedezékükből a franciák és a belgák is. Számukra kicsit nehezebb volt a döntés, hiszen hazájuk földjén álltak, s harcoltak a ,,betolakódó boschok" ellen, de végül az ő árkaikból is előkerültek a karácsonyi sütemények és a konyakos palackok.

Szólt a harmonika, a gitár, a síp - kinél, mi volt. Délután össze is csaptak a szembenálló felek - a frontvonal közepén húzódó senkiföldjén kialakított focipályán. A katonák nem feledkeztek meg elesett bajtársaikról sem, akiket most nyugodt körülmények között el tudtak temetni. A karácsonyi szentmiséket és istentiszteleteket a közeli templomokban tartották. A lábhoz tett fegyverrel álló, vagy épp térdeplő, egy helyen nagy tömegben összegyűlt katonák könnyű célpontot jelenthettek volna - a kínálkozó lehetőséget azonban egyik oldal tüzérsége sem használta ki.

Az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ez megtörténhetett, csupán egy-egy alacsonyabb rangú tiszt döntésén múlott. Olyan katonákról beszülünk, akik csak a háború miatt húzták magukra az uniformist. Nem akartak harcolni, de a hazaszeretet és a kötelezettségtudás miatt megtették ezt. A civil életben tanítók, tisztviselők voltak. Legtöbbjüktől távol ált az esztelen öldöklés. Ezért is tudtak, nemzetiségtől függetlenül emberként viselkedi.

A felsőbb parancsnokságok nem nézték jó szemmel az ellenséggel való barátkozást, a britek a későbbiekben tiltó parancsokkal igyekeztek elejét venni ennek.

Az oroszok első karácsonyfája

Hasonló jelenetek játszódtak le a keleti fronton is. Galíciában egy csapat magyar katona épp Szenteste tévedt el. Parancsnokuk vigasztalásul gyertyát erősített egy fenyőfára, s rázendített egy szép karácsonyi dalra. A honvédek követték őt, s közben talán arra gondoltak: ez az utolsó ünnepük. A baljós érzések beigazolódni látszottak, mikor egy orosz járőr osztag tűnt fel a láthatáron. A muszkák messziről nem tudták mire vélni a helyzetet - az ő ortodox karácsonyuk jóval későbbre esett, s karácsonyfát se láttak még életükben.

Ám a levett kalappal, áhítattal, párás szemmel éneklő magyarok látványa hamar világossá tettek: az ellenséges idegenek saját szokásuk szerint Krisztus születésére emlékeznek. A fegyverek a földre szegeződtek, s az oroszok közelebb húzódva maguk is énekelni kezdtek. A furcsa, de meghitt kis szertartás után a cári tiszt úgy döntött, lemond a lövészárok-háborúban különösen értékesnek számító hadifoglyokról. Útba igazította őket, merre találják saját vonalaikat, majd boldog karácsonyt kívánva egymásnak, elbúcsúzott tőlük.

A szemben álló vezérkarok - talán lázadástól is tartva - 1914-ben még nem tettek semmit a szentesti fegyvernyugvás ellen. A következő években azonban - hiába kérte többek közt a pápa is, hogy legyen rendszer belőle - minden megtettek, hogy többé ne ismétlődhessen meg. A későbbiekben szigorúan büntettek minden hasonló jelenséget, a tüzérségek pedig mindkét oldalon parancsba kapták, hogy december 24-én a szokottnál is keményebb tűz alatt tartsák a lövészárkok közötti senkiföldjét.

Még négy esztendőn át folyt a vér Európa és a világ csataterein, ám a rettenetes világégés első Szentestéjén a kis Megváltó fényes győzelmet aratott a háború felett.


alfahir.hu

http://alfahir.hu/amikor_kar%C3%A1csony_legy%C5%91zte_h%C3%A1bor%C3%BAt-20111226
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüg
  2013-12-25 22:47:00, szerda
 
  "H.Gy.-nél olvasom, aki egy lépcsőházban látta: "Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüggesszem az értesítést, hogy Önök az idei évben 17.468 Ft-ot takarítottak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A Kormány ugyan azt nem mondta, de én azt is közlöm, hogy a bankok megsarcolása és emiatti költségek növekedése miatt, a számlavezetés és utalások költségei 28.468 Ft-ra rúgtak. Emiatt Önöket a Kormány - végül is - 11.000.- Ft-tal rövidítette meg. Ebbe nem számította bele az egyéb költségnövekedéseket sem. Sem azt, hogy a földgáz piaci ára tavaly 23 %-kal csökkent. Jó gondolkodást... Az Ön közös képviselője""  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ferencvárosig nem ér el Orbán keze - idén is megjutalmazták
  2013-12-25 15:52:04, szerda
 
  Politikusbűnözés :: 2013-12-24. 07:42
Ferencvárosig nem ér el Orbán keze - idén is megjutalmazták magukat a fideszes alpolgármesterek

Úgy tűnik, Ferencvárosig nem ér el Orbán Viktor szava, ugyanis az idén is megjutalmazták magukat a fideszes alpolgármesterek.

Varga József nem érthette Orbán levelét
Formanek Gyula 727 ezer, a parlamenti képviselőként is dolgozó cigány, Varga József pedig 638 ezer forintot kapott a nyáron. Pedig ők saját bőrükön tapasztalhatták, hogy a pártelnök letiltotta a jutalmazást: a Blikk januári cikke után - miszerint 2012-es munkája után több mint száz helyi vezető kapott pluszpénzt - nekik is vissza kellett fizetniük a tavalyi extra juttatásokat.
- A vezetők az önkormányzatnál folyamatban lévő európai uniós projektekben végzett többletfeladat ellátásáért részesültek jutalomban - tájékoztatott a IX. kerületi polgármesteri hivatal.
A lap kereste a két politikust, hogy miért vettek fel újból jutalmat alig fél évvel a jutalomstop után, ám lapzártáig nem sikerült elérni őket. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a laptól hallott először a mostani ferencvárosi osztogatásról.
- Elég nagy probléma, hogy nem értettek az év eleji levelünkből, amelyben Orbán Viktor Fidesz-elnök megtiltotta a jutalomosztást - jelentette ki a Blikknek Kocsis Máté, aki abban bízott, hogy a decemberi, hasonló tartalmú körlevelüket már csak a biztonság kedvéért kellett elküldeniük. - A két érintett alpolgármesternek vissza kell fizetnie a jutalmát, ha pedig ez technikailag nem megoldható, akkor bizonyítottan jótékony célokra kell azt felajánlaniuk - mondta Kocsis Máté, aki hozzátette, hogy amennyiben nem tennék meg, rájuk is a decemberi levélben foglaltak érvényesek. Ebben a levélben pedig az állt: ,,a jutalomstop egyetlen alternatívája a mandátum visszaadása".
A két alpolgármesternek az év elején jótékony célokra kellett fordítania az akkori jutalmát. Formanek Gyula akkor úgy nyilatkozott, hogy teljesen egyetért Orbán Viktorral, és egy kerületi oktatási intézménynek, valószínűleg a piaristáknak utalja a pénzt. Varga József először azt nyilatkozta, hogy gyermeke egyetemi tandíjára fordítja a pluszjuttatását, a pártelnöki ukáz után azonban hiá­ba keresték, hogy fenntartja-e korábbi kijelentését.
Az önkormányzati vezetők túlnyomó többsége azonban értett Orbán korábbi kéréséből. Míg tavaly 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert találtunk a nagyobb önkormányzatoknál, akik jutalmat kaptak, az idén egyelőre csak a IX. kerületiekről tudunk - írja a lap.
(Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/121914/#ixzz2oUy252I1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Cár szembe megy az européer gyarmatosítókkal
  2013-12-25 15:34:43, szerda
 
  A Cár szembe megy az européer gyarmatosítókkal
2013. december 25. 12:57
Hunhír.info

Oroszország benyújtotta első panaszát a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO), amelynek 2012 augusztusában lett a tagja. Az orosz gazdasági minisztérium kedden közölte: előző nap nyújtottak be panaszt az Európai Unió ellen azért, mert az integrációs szervezet különadókkal sújt egy sor orosz vállalatot, és ezzel megsérti a WTO vonatkozó szabályait.

Brüsszel 2002 óta sújt különadóval acélipari és műtrágyát gyártó orosz cégeket azért, hogy ellensúlyozza az érintett vállalatok alacsony energiaköltségeit, írja a Napigazdaság.

Moszkva szerint az EU-teher miatt orosz cégek nem tudnak szállítani az európai uniós piacra, emiatt évente több százmillió dolláros veszteséget szenvednek el.

A WTO eljárásrendje szerint a felek még januárban konzultációt kezdenek egymással a vitás kérdésekről. Ha ez nem vezet eredményre, a WTO felállít egy szakértői testületet, amely megállapítja, hogy a kifogásolt intézkedés valóban ellentétes-e a WTO szabályaival.

Az EU júliusban szintén a WTO vitarendezési eljárásához folyamodott, mert Moszkva néhány nappal az orosz WTO-csatlakozás után úgynevezett újrahasznosítási illetéket vetett ki az EU-ból Oroszországba importált járművekre. Az Európai Bizottság számításai szerint az illeték bevezetése kioltja annak a vámcsökkentésnek a hatását, amelyet Moszkva a WTO-csatlakozás miatt vállalt, sőt egyes esetekben nagyobb teherrel sújtja a gépjárművek importját, mint csatlakozása előtt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71379
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IT ISRITKÍTHATNÁK EGYMÁST A HARAMIÁk!
  2013-12-25 15:26:05, szerda
 
 
Kagylók miatt ölette meg nagybátyját Kim Dzsong Un
Origo2013. 12. 24. 18:09


Csang Szung Taek túl nagy gazdasági hatalomra tett szert, és először 150 fegyverest is elzavartak csapatai, mert nem akarták Kim Dzsong Unnak adni a jól jövedelmező halászati jogokat. A fegyveres konfliktus után még nagyobb sereget küldött Kim, amelyet már nem tudtak visszaverni Csang harcosai.

Az erőforrások fölötti küzdelemre vezethető vissza, hogy Kim Dzsong Un kivégeztette nagybátyját, Csang Szung Taeket - írja a New York Times dél-koreai és amerikai forrásokra hivatkozva. A harc azért zajlott, hogy melyik befolyásos vezető holdudvara szerezze meg a legnagyobb profitot hozó exportcikkek fölötti befolyást. Ezek pedig a szén, a kagyló és a rák.

Eddig egyszerű hatalmi harcnak tűnt Kim és Csang rivalizálása, de a dél-koreai titkosügynökség szerint Csang nem akarta megdönteni unokaöccse hatalmát. Csang és holdudvara egyszerűen magára haragította az észak-koreai elit egy részét, mivel az ő befolyásuk alá kerültek a legjövedelmezőbb kereskedelmi cikkek.

Csang csoportja először a szénkereskedelemre tette rá a kezét, a halászatot pedig korábban a hadsereg ellenőrizte, ebből etették a hadsereget, illetve a vezetőknek is jutott ebből pénz. Amikor viszont Kim Dzsong Un vette át a hatalmat két éve, a halászati és kereskedelmi jogok egy részét elvette a hadseregtől, és a kabinetjére ruházta át ezeket. Csang az egyik legfőbb támogatója volt ennek a lépésnek, majd szép lassan kisajátította ezeket magának.

Csang Szong Taeket erőszakkal kivezetik a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának rendkívüli üléséről, Phenjanban.
Forrás: MTI/EPA/Yonhap/KCTV

A gazdasági elit féltékenysége mellett a hadsereg is elégedetlenkedhetett, Kim Dzsong Un állítólag a saját szemével győződhetett meg arról, hogy egyre kevesebb hal jut a katonáknak, rosszul tápláltnak tűntek, amikor találkozott néhányukkal. Ezt követően döntött arról, hogy Csangnak vissza kell adnia az üzletet, és 150 katonát küldött az egyik halászfarmhoz.

Csang fegyveresei azonban ellenszegültek, a fegyveres konfliktusnak halottjai is voltak, a gyengén kiképzett haderőt könnyedén verték meg Csangék. Ekkor dönthetett véglegesen arról Kim Dzsong Un, hogy megszabadul a nagybátyjától, akitől korábban is tartott. Egyrészt azért, mert befolyást szerezhet a hadsereg irányításában, másrészt az egyre csökkenő családi bevételeket is féltette tőle.

Kim emiatt egy nagyobb sereget küldött nagybátyja ellen, és ezúttal sikert is arattak. Csang két hadvezérét kivégezték, azonban nem egyszerű puskákkal, hanem légvédelmi rakétákkal lőtték szét őket. Pár nappal később Csangot is megölték.


http://www.origo.hu/nagyvilag/20131224-kagylok-miatt-olte-megy-nagybatyjat-kim-dz song-un.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Terry Black: ők hárman az erkölcstelen politikusok
  2013-12-25 15:17:18, szerda
 
  Terry Black: ők hárman az erkölcstelen politikusok
propeller.hu, ma, 11:30 10 hozzászólás


Terry Black egy hete fenyegette meg azzal a politikusokat, hogy ha nem kérnek bocsánatot Krasznai Tündétől, nyilvánosságra hoz egy kínos listát. Megtette, három név landolt a Facebookon szenteste.

"Kedves parlamenti bácsik és nénik, most vagy bocsánatot kértek Krasznai Tündétől vagy szenteste 20 órakor felteszem az oldalamra azon bácsik nevét, akik sokkal erkölcstelenebbek, mint Krasznai Tünde! Ez lesz az én ajándékom. Gondolom megfontoljátok!" - írta korábban.

Terry azon akadt ki, hogy az x-faktorost pornós múltja miatt nemkívánatos személlyé nyilvánították a parlamenti gyermekkarácsonyon. Később kiderült, hogy nem "a politikusok", hanem az ünnepséget szervező Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke tiltotta le Krasznait, de ez nem tántorította el az előadóművészt, közzétette a nagy listát. "Semjén Szájer Vona" - áll a szűkszavú Facebook-bejegyzésben.

A Rácz Károlyként anyakönyvezett Terry Blacknek régi hobbija a listákkal riogatás, most is csak annyit fűzött hozzá: "a többieket nem sorolom mert lesz még alkalom".


https://www.facebook.com/terry.black.5205/posts/684798058232329
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagypapa mesél az unokájának
  2013-12-25 15:15:14, szerda
 
  Nagypapa mesél az unokájának


- Fiacskám! Amikor én ilyen idős voltam, mint te, a barátaimmal Párizsban voltunk és nagyon jól szórakoztunk. Minden délben a legjobb éttermekben ebédeltünk. Végigettük az étlapot, és a legjobb borokat
ittuk hozzá. Amikor jóllaktunk, fizetés nélkül távoztunk. A vendéglős
és pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, de jól elvertük őket..Délután felkerestük a kocsmákat: finom francia borokat, pezsgőt és konyakot ittunk. Amikor jól berúgtunk, fizetés nélkül távoztunk. A kocsmáros és pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, így őket is jól
elvertük.
Esténként elmentünk a kupikba, minden kurvát megdugtunk. Amikor
kiszórakoztuk magunkat, elindultunk, persze itt sem fizettünk. A madame és a felvigyázók persze utánunk jöttek reklamálni, de őket megint csak elvertük. Éjszaka kipihentük magunkat, majd másnap újra kezdtük
a kört. Ezt így csináltuk minden nap, míg Párizsban voltunk a
haverokkal.

Az unokát nagyon feldobja ez a programlehetőség, összeszedi a haverokat, mesél nekik a nagypapa Párizsi kalandjairól és elhatározzák, hogy ők is kimennek szórakozni. Két hét múlva hazajönnek. Az unoka alig él, keze lába törött, feje bekötve.
- Mi történt veled, fiam? - kérdi a nagypapa.
- Elmentünk a vendéglőbe, bekajáltunk, beittunk, le akartunk lépni, erre a
vendéglős megvert mint egy lovat. Sebaj, délben elmentünk egy jó kocsmába, finom francia borokat, pezsgőt és konyakot ittunk, ám amikor fizetés nélkül le akartunk lépni, a kocsmáros és a haverjai irgalmatlanul megpofoztak. Este elvánszorogtunk egy kupiba, a nap fénypontjaként keféltünk egy jót. Megpróbáltunk lelépni fizetés nélkül, de a stricik kegyetlenül elvertek, ráadásul elszedték minden pénzünket. Nagyon rossz volt!

- Sajnálom kis unokám. Kivel utaztatok?
- A Neckermannal, nagypapa.
- Őket nem ismerem. Mi annak idején az Wermacht-tal voltunk.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyarország jobban teljesít!
  2013-12-25 12:04:37, szerda
 
  Magyarország jobban teljesít!
2013. december 25.

Attól függ, honnan nézzük. Egy felmérés szerint egymillió honfitársunk már mélyszegénységben szenved, a másik egymillió felkészül a totális lecsúszásra. A rezsiharc az ennyit ért! Az a bűn, hogy eddig nem voltak tekintettel a kormányok a gáz és a villamosenergia, valamint a víz és a szemétszállítás tényleges költségeire! Annyit számláztak a hétpróbások, amennyit akartak!
De amikor csökken a gáz és a villamosenergia világpiaci ára, ráadásul a villamosenergiát rákapcsolták az európai hálózatra és sokkal olcsóbb lett, akkor ne háborúzzon, hanem vetesse végre figyelembe a beszerzési árat a számlázásnál! Minden harc nélkül meg kell tenni! A rezsiharcos bohóckodás meg már a könyökünkön jön ki!
Ideje elkezdeni IGAZAT beszélni, mert az internet világában már kevesebb birkát lehet a legelőn terelgetni.
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest retro
  2013-12-25 12:03:00, szerda
 
  Budapest retro

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Bc5Yu0GkdvE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdőívet tett közzé, magyar nyelven a The New York Times-le
  2013-12-25 11:52:41, szerda
 
  Kérdőívet tett közzé, magyar nyelven a The New York Times-lehet válaszolgatni!

Posted on 2013/12/25 Szerző: Admin
Az amerikai liberális lap szeretne alaposan a végére járni a magyar antiszemitizmusnak, ezért honlapján Szenteste napján, magyar nyelven kérdőívet tett közzé az érintettek számára, a többi közt olyan kérdésekkel, mint hogy a válaszadó az utóbbi két évben tapasztalt-e idehaza zsidóellenes megnyilvánulásokat, fontolóra vette-e, hogy elhagyja az országot - vagy netán már el is költözött?

Az illető szerint mi az antiszemitizmus oka, és hogy mit tesz a hatalom a jelenség visszaszorítására, esetleg bátorítására? Magyarázatként az újság rámutat, hogy Magyarországon az utóbbi években egy nyíltan antiszemita párt bukkant fel, fokozva a félelmet, hogy a magyarok körében erősödik a zsidókkal szembeni ellenérzés. És itt idézi az EU Alapjogi Ügynökségének felmérését, miszerint a magyar zsidóság 90 %-a nagyon nagynak, illetve nagynak érzi a problémát - írja a The New York Times. A felhívás megjegyzi: az aggodalmak arra késztették az Orbán-kormányt, hogy emlékeztesse az ország lakosságát, milyen szerepet töltött be az állam a holokausztban, illetve, hogy a kabinet a korábbinál több erőfeszítést tegyen azért, hogy a nemzet emlékezetében tartsa a vészkorszakot.-tudhatjuk meg a Klubrádió honlapjáról, amely mellékeli is a linkjét a libsi újságnak.

Szerkesztőségünk is menézte!-és elszörnyedt! Természetesen CSAK AZ ÜLDÖZÖTTEK véleményére kiváncsiak New Yorkban, a magyarországi magyarok véleményére nem!
A Bal-Rad mindazonáltal mégiscsak javasolja olvasóinak, hogy vegyenek részt ebben a kérdezz-felelek játékban, és KIZÁRÓLAG ŐSZINTE véleményüket irják meg a The New York Timesnek! A tisztánlátás érdekében.
Kérjük mindazokat, akik rászánják magukat-nem kivánt válaszadókként-erre a játékra, TÉNYLEG CSAK ŐSZINTÉN, ÉS KULTÚRÁLT MÓDON adjanak VALÓS információkat!

Miért kérjük ezt Önöktől?

Véleményünk szerint a begyűjtött adatokat a tengerentúl ELLENÜNK, MAGYAROK ELLEN kivánják felhasználni!

Ime a link, amelyre kattintva megnyilik a válaszadás lehetősége:

http://www.nytimes.com/interactive/2013/09/06/world/europe/antisemitism-hungary.h tml?_r=1&

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kivánunk hozzá!

http://balrad.wordpress.com/2013/12/25/kerdoivet-tett-kozze-magyar-nyelven-a-the- new-york-times-lehet-valaszolgatni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.