Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Éberség! Héberség! Stréberség!
  2013-12-26 19:18:46, csütörtök
 
  Ájvé! - mondá a belga ónorvégul... és mégegyszer Ájvé!
Kedves evtásak, azér az ijenféle műtrágya döntögetése kicsiny hazánkban a Párt Bölcsei szerint fölérne egy leninkáromlással. Merugye mindennek van határa... a szólás és véleményszabaccságnak is. Aki ijen szőrnyű cselekedetre ragadtatná magát az bizony le nem mosná magáról a fasisztarasszistaésnáci bélyeget, amit nemcsak a Párt bölcseitől kapna meg, hanem a zúj Gazdától is.
Egyébként is a demokrácijaféltők ajvékolása a hétágú ganajozó földredöntése nélkül is mindég emelt járaton fut:

ndex.hu/kulfold/2013/12/25/a_magyar_antiszemitizmust_kutatja_a_new_york_times/

Plö még mindég úgy kering az éterben a Radnóti szobor ledöntése, mint egy rasszistafasisztaésnáci cselekedet, amit egy MAGYAR(állampógár) követett el, akinek csak a zapukája, meg a zanyukája tartozik a kisebbségi bodzaszedőkhöz.

Éberség! Héberség! Stréberség!

Éjjena Párt!

http://photos.state.gov/libraries/amgov/3234/Week_3_Dec_2011/12212011_Menorah-Jan e-dsc_2033_600.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyesmi Döbrögisztánban…? Elképzelhetetlen!
  2013-12-26 19:10:31, csütörtök
 
  Ilyesmi Döbrögisztánban...? Elképzelhetetlen!

Posted on 2013/12/26 Szerző: Admin

A dagadó korrupciós botrány miatt a 26 fős török kabinetből Erdogan tíz miniszter leváltását jelentette be az éjjel.
“Ne hozd magad kellemetlen helyzetbe haver! Gyere el hozzánk, és megtanitalak néhány fogásra!"

Nagyarányú kormányátalakítást hajtott végre Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök szerdán, azt követően, hogy három fontos minisztere lemondott egy kiterjedt megvesztegetési botrány miatt, amelyben vizsgálat indult fiaik és más, a kormányfőhöz közel álló személyek ellen.

A 26 fős török kabinetből Erdogan tíz miniszter leváltását jelentette be az éjjel, miután az ország legnagyobb városaiban az este tüntetők ezrei követelték távozását. A kormányfő Abdullah Gül államfővel tartott késő esti találkozóját követően állt a török televízió kamerája elé.

A nap folyamán lemondott Zafer Caglayan gazdasági, Muammer Güler belügy-, valamint Erdogan Bayraktar környezetvédelmi és várostervezési miniszter mellett a miniszterelnök menesztette az Európai Uniós ügyek befolyásos miniszterét, Egemen Bagist - akinek neve szintén felmerült a botrányban -, s három olyan tárcavezetőt is, akik indulnak a márciusi önkormányzati választásokon.
A kormányfőt is magukkal rántják?

Lemondása bejelentésekor Caglayan kétségbe vonta, hogy jogszerű lenne a nyomozás, amelynek középpontjában építőipari megrendelések érdekében Iránba utalt, állítólag törvénytelen pénzek állnak. Ő és Güler egyaránt politikai összeesküvés áldozatának nevezte magát. Bayraktar azonban - két társától eltérően - nem csak ártatlanságát hangoztatta, de a felelősségben való osztozásra szólította fel a miniszterelnököt, azt sugallva, hogy neki is le kell mondania, mivel minden lépéséről tudott.

Az utóbbi napokban nem egy török elemző hívta fel a figyelmet arra, hogy a városi építési projektekkel kapcsolatos korrupció legtöbbször az Erdogan közvetlen ellenőrzése alatt álló állami lakásalaphoz kötődik.
Többezres tüntetések a nagyvárosokban

Szerda este Isztambulban, Ankarában, Izmirben és további hét török városban ezrek tüntettek a miniszterelnök lemondását követelve. Az Isztambul ázsiai felében összegyűlt mintegy ötezer tüntető egy része összecsapott a kivezényelt rohamrendőrökkel.

A pályázati csalások és megvesztegetések gyanújával 14 hónapja indult, nagyrészt titokban lefolytatott vizsgálat eredményeképpen a hatóságok közel ötven embert, köztük Erdoganhoz közel álló, ismert üzletembereket vettek őrizetbe december 17-én, s 24 ellen vádat is emeltek, köztük a szerdán lemondott három miniszter fiai ellen.

Politikai elemzők egyetértettek abban, hogy az őrizetbe vételek mögött a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) és Fethullah Gülen hitszónok befolyásos vallási mozgalma közötti rejtett harc állhat. Mindkét tömörülés iszlamista, de éveken át tartó szoros szövetségük az utóbbi időben felbomlani látszik.
“Mocskos művelet"

Mindazonáltal ez az első eset, hogy ilyen méretű botrány érinti Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök közvetlen környezetét, ráadásul teljesen váratlanul, néhány hónappal a jövő év első erőpróbája, az önkormányzati választások előtt. Erdogan összeesküvésről, a kormánya ellen bel- és külföldi erők által folytatott “mocskos műveletről" beszélt, s a múlt hét keddi őrizetbe vételek után a kormány mintegy száz rendőrfőnököt menesztett vagy helyezett át máshová. Köztük volt Isztambul rendőrfőnöke is, aki a háttérben Iránnal illegális aranyügyleteket bonyolító Halkbank elleni vizsgálatot felügyelte.

Az elbocsátott tiszteket “hatalommal való visszaéléssel", “állam az államban" típusú viselkedéssel vádolta a kormányfő, arra hivatkozva, hogy nem tájékoztatták a politikai hatóságokat az ellenük folyó vizsgálatról. A kormány ezért rendeletben tiltotta meg, hogy a jövőben a legfelső politikai vezetés előzetes tájékoztatása nélkül rendőrségi vizsgálat indulhasson, ügyészi utasításra. Az újságírókat pedig kitiltották a rendőrkapitányságokról.

Az Erdogant bíráló Today's Zaman című lap szerdán arról számolt be, hogy Isztambulban újabb 400, a nyomozásban részt vevő rendőrt helyeztek át.

A kormánnyal szemben kritikus médiumok ugyanakkor úgy kommentálták a rendkívüli intézkedéseket, mint amelyekkel a kormány akadályozni próbálja a vizsgálatot, hogy eltussolhassa az Erdogan hatalmát megrengető megvesztegetési ügyet.
(hir24)

Bal-Rad komm: A “félázsiai" Törökországban-melynek miniszterelnöke Döbrögink kiváló haverja-"A pályázati csalások és megvesztegetések gyanújával 14 hónapja indult, nagyrészt titokban lefolytatott vizsgálat eredményeképpen a hatóságok közel ötven embert, köztük Erdoganhoz közel álló, ismert üzletembereket vettek őrizetbe december 17-én, s 24 ellen vádat is emeltek, köztük a szerdán lemondott három miniszter fiai ellen."

Tehát ebben a “félázsiai" országban-még ha “titokban is"-de nyomoztak-eredményesen a jelek szerint-a hatalommal birók ELLEN!
(Döbrögisztánban az ilyesmi elképzelhetetlen!)
A haver most menti a még menthetőt-a HATALMÁT! Minisztereket meneszt-és újakat nevez ki! Csakhogy ő maga maradhasson!

Döbrögisztánban ilyesmi elképzelhetetlen!
Döbrögisztán a keresztény erkölcsiség szilárd alapjai épül-és teljesit jobban!
Ha valakinek van tanulnivalója az ügyben, az Recep Tayip Erdogan. Török Főnök!
Akitől tanulhat: a Jobban teljesitő Döbrögisztán Ura és Parancsolója, a mélyen keresztény, és izig-vérig magyar miniszterlnök! Aki gátat vetett mindenféle mismásolásnak és korrupciónak!

DÖBRÖGISZTÁNBAN CSAK LOBBITEVÉKENYSÉG LEHETSÉGES! AZ VISZONT TÖRVÉNYES!

http://balrad.wordpress.com/2013/12/26/ilyesmi-dobrogisztanban-elkepzelhetetlen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogan megőrült?
  2013-12-26 19:00:49, csütörtök
 
  Erdogan megőrült?
2013.12.26 09:49


Úgy látszik a putyini politika félreértelmezői között kitört egy újfajta betegség. Vlagyimir Putyin, a jelen kor egyik legnagyobb formátumú politikusa, így érthető, hogy egyre többen próbálnak példát venni róla, köztük Orbán Viktor is. Csakhogy vannak olyanok, és egyre többen sajnos, akik igencsak félreértelmezik Putyint, és nem egy hazafit látnak benne, hanem egy hataloméhes harácsolót. Ezen személyek között kitört a terjeszkedési és hatalom bebetonozási elmebaj.

Putyin valóban központosítja az államvezetést, erősíti a hierarchiát, és kordában tartja az erkölcsöt. Az országban azonban nagyfokú politikai szabadság van, és a tisztesség határain belül minden politikai harc és szervezet megengedetten működik, sőt az ellenzék bent is van a parlamentben. Itt a hangsúly a tisztességen van.

A putyini politikát félreértelmezők nem ezt látják az ő politikájában, nem a hasznosat szűrik ki, hanem azt, amely mellékes hozománya az ő politizálásának. Putyin fő célja ugyanis a birodalom újraélesztése tisztességes módszerekkel, és a két, illetve hárompólúsú világrend megteremtése. A hatalomban való rögzülés mint olyan, ezen tevékenység velejárója, de semmiképpen sem cél és nem is lehet az. Viszont a putyini út "követői" elsősorban a hatalmi folytonosságot tekintik etalonnak. Ők úgy vélik, ezt a beágyazódást Putyin különféle hatalmi eszközökkel, törvényekkel és háttéralkukkal éri el, így ők is hasonló törvényeket és intézkedéseket hoznak, illetve felébredt a területi terjeszkedési vágy is. Orbán hasonlóan rosszul képzeli el, és másolja Putyint, és meglátásai eleve hibásak. A magyar szabályozás és törvénykezés, amely a Fideszt hatalomba akarja betonozni, Oroszországban sincs. Olyan elmebaj sincs, mint amit éppen Erdogan agyalt ki, aki az oszmán birodalom terjeszkedései nyomán kijelentette, hogy még Bulgária és és Montenegró is Törökország része. Oroszországban ilyen terjeszkedési politika ebben a formában nem jelenik meg. Szövetségi terjeszkedés van, amely először a FÁK államok keretein belül zajlott, ezután pedig az Eurózsiai Unió keretein belül fog. Ráadásul Törökország fogja be a száját, mert a mai napig katonai módon, fegyverekkel és bombázásokkal tartja elnyomva a kurd népet. Ez persze nemsokára változni fog, ezzel egy másik cikkben foglalkozunk majd.

Az, hogy mennyire aljas és undorító a politikai vezetése az európai államoknak, semmi nem példázza jobban, mint az, hogy egy ilyen kvalitású politikai vezető egész működését mennyire félre értelmezik, és milyen kicsinyes és aljas módon próbálják másolni. Persze a saját szintjükön, megmutatva milyen mélységekben léteznek valójában.

http://www.hidfo.net/2013/12/26/erdogan-megorult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét nevetséges és aljas módszerekkel operálnak
  2013-12-26 18:50:00, csütörtök
 
  Ismét nevetséges és aljas módszerekkel operálnak
2013.12.25 17:27


Nagy címlap mondattal jelenik meg a századvég alapítvány felmérésében, hogy az emberek 90 százaléka egyetért a kormány intézkedéseivel. Ki az a hülye, aki ne értene egyet azzal, hogy a rezsiköltségét csökkentsék? Ki lenne olyan lökött, hogy ne értene egyet azzal, hogy az orvosokat itthon kell tartani? Természetesen az nem volt benne a kérdések között, hogy egyet ért-e az új adófajtákkal, hogy egyetért-e a minimálbér megadóztatásával, amivel tízezer forintokat vettek el emberektől, ráadásul a legkisebb keresetűektől?

Sok jó intézkedés történt, de még több ostobaság. Ez a fajta működés pont olyan, mint amikor az kivégzésre várótól megkérdezik, hogy golyó vagy kötél, utána meg arra hivatkoznak, hogy ő kérte a golyó általi kivégzést... pedig igazából mi elengedtük volna. Ez az egész grafikon gyártás, kimutatás hamisítás, csaló közvélemény kutatások firkálása annyira jellemzően cionista hatalmi hazudozás, hogy nyugodtan mondhatjuk: tipikus zsidó módszer. Eszköze a hazugság, célja a hatalom. Kész. Ezzel rövidre is zártuk a jelenlegi politika lényegét. Ha bárki azt hiszi, hogy ez a rendszer működőképes, vagy megjavítható, az a legnagyobb tévedésben él.

Legalább annyi lenne bennük, hogy ilyenkor, szent karácsony ünnepekor nem borítják a trágyalevet a képünkbe. Legalább ilyenkor kussolnának. De nem. Egyszerűen nem megy, mintha kényszer lenne rá. Ahogy Hofi mondta: képtelen rá, hogy igazat mondjon, csak hazudni tud, annyira rááll a szája.

Még csodálkoznak, hogy az emberek szemében a politika a legocsmányabb dolog, és a politikusok a legelítélendőbb népség.


http://www.hidfo.net/2013/12/25/ismet-nevetseges-es-aljas-modszerekkel-operalnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdok a fa alatt
  2013-12-26 18:44:32, csütörtök
 
  Milliárdok a fa alatt

2013, december 26 - 17:20


Folyamatosan nyeri a Simicska-féle Közgép Zrt. a milliárdos közbeszerzéseket. Van itt paksi atomerőmű és szeméttelep is, a lényegen nem változtat: míg tízezernyi vállalkozás csődölt be idén, a Közgép szárnyal.

Mint az Index írja, 5,8 milliárdért épül a paksi Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának legújabb fázisa. Erre és a kapcsolódó fizikai védelmi rendszerek átalakításának kerítés- és műtárgyépítési munkáira kért ajánlatot a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. Egyet kapott is, a Közgép és a Pintér Művek - Pintér József egyéni vállalkozó nyertes párosa ugyanis az eredetileg becsült 5,878 milliárd helyett 5,877 milliárdért végezheti a munkát. A radiaktív hulladékkezelő pályázatán, szintén egyedüli indulóként nyert a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. és a Közgép közös ajánlata: 7,873 milliárd forint értékben a budai agyagkő formáció földtani kutatásainak felszíni fázisában vesznek majd részt.

Egy Dél-Alföldi 3,8 milliárdos pályázaton a lap szerint már két ajánlattevő is indult, ennek jótékony hatásaként a pályázat két részének eredetileg becsült 4 milliárdos értéke helyett a Közgép-vezette DAREH-II. konzorcium 3,87 milliárdért bizonyult jobbnak. A pályázat Csongrád és Békés megyei elhagyott szilárdhulladék lerakók rekultivációjáról szólt.

Erre jön még, hogy szeméttelep-létrehozásra a DAREH-ÉP konzorcium a Közgép vezetésével az eredetileg 7,793 milliárdosra becsült szerződés helyett a nyertes pályázókkal 8,295 milliárdról kötnek szerződést.

Az Index emlékeztet, hogy egy másik konzorcium főtagjaként 1,74 milliárdért az Őrségben is szemét-bizniszbe fogtak, akkor a tender eredeti becsült értéke 1 milliárd 120 millió forint volt, a Közgép-vezette konzorcium legjobb ajánlata ennek másfélszereséért, 1 milliárd 740 milliót forintért lett a ,,legjobb".

index.hu - alfahir.hu

http://alfahir.hu/milliardok_a_fa_alatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis jön a legális állami pénzmosás
  2013-12-26 18:38:45, csütörtök
 
  Mégis jön a legális állami pénzmosás

Index

2013. december 20., péntek 13:59 |
Előzmény

Mégsem lehetünk a pénzmosók paradicsoma



Váratlanul megjelent a Magyar Közlönyben a Stabilitási Megtakarítási Számla végrehajtási rendelete (a linkelt pdf-ben a 35. oldalon). A törvényt már júniusban elfogadták, de ahhoz, hogy működni tudjon a számla, szükség volt a rendeletre. Korábban úgy tűnt, a rengeteg kritika miatt átdolgozzák az óriási szakmai értetlenkedést kiváltó törvényjavaslatot - de nem.

Megjelent a végrehajtási rendelet, mostantól kezdve gyakorlatilag szabad a pénzmosás: aki legalább 5 millió forint értékben vásárol államkötvényt, és 5 évig nem nyúl hozzá befektetéséhez, az tisztára moshatja a pénzét. A rendelet szerint a bankoknak negyedévente kell jelentést tenniük az adóhivatalnak az erre a célra rendszeresített nyomtatványon a náluk megnyitott SMSZ-ek számáról, és az azokra együttesen befizetett összegekről. Az első ilyen jelentést 2014. január 31-ig kell benyújtani.

A dokumentum szerint pusztán egy igazolást kell majd kitöltenie az igénylőnek, ami így néz ki:
kep
Fotó: Azénpénzem.hu

A számla technikailag két részből áll, egy pénzszámlából és egy értékpapírszámlából. A pénzszámlára csak egyszer lehet utalni - legalább ötmillió forintot, felső határ nincs -, és ennek fedezetére vásárolnak a hitelintézetek állampapírokat, amelyek aztán az értékpapírszámlára kerülnek. A kamatjövedelem öt év után adómentes, három év előtt viszont a hatályos szja-kulcs duplája terheli. Ennél is fontosabb, hogy a törvény szerint a számlán elhelyezett jövedelem automatikusan megszerzett jövedelemnek tekinthető, az adót pedig anonim módon, a magánszemélyhez nem köthetően vonja le a pénzintézet.

A sajtóban az “adócsalás legalizálásaként" terjedt el az SMSZ, és ennek a kormány sem mondott ellent: a törvény indoklásában is arról beszélnek, hogy "a külföldre vitt vagyonok hazahozatalának fontos szerepe lett a magyar deviza államadósság leépítésében".

Pedig az is kérdés, hogy a gyakran változó magyarországi jogszabályi környezet mennyire fogja elrettenteni a vagyonukat rejtegőket, hogy ilyen hosszú ideig lekössék gyanús eredetű pénzüket. A jogszabály változatása ráadásul előre sejthető, hiszen több nemzetközi pénzmosás elleni megállapodásnak is ellentmond.

http://index.hu/gazdasag/2013/12/20/megis_jon_a_legalis_allami_penzmosas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zoli bácsi a Hiltonban
  2013-12-26 18:34:42, csütörtök
 
 

Zoli bácsi a Hiltonban

fsp|2013. dec. 25. 9:55|136


Szervusztok gyerekek, Zoli bácsi vagyok, nektek csak Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter. Tudjátok mi az, hogy emberi erőforrás? Na ugye, hogy nem? Nem baj gyerekek, én sem tudom, mert nincs is semmi értelme. Ugye, hogy milyen vicces a Zoli bácsi?


Aztán azt tudjátok-e gyerekek, mi fán terem az, hogy miniszter? Úgy van, okosak vagytok, nem fán terem a miniszter. A miniszter az egy bácsi, néha néni, de legtöbbször inkább mégis bácsi. A miniszter, gyerekek, latinul azt jelenti, hogy szolgáló. Vagyis, szolgál a miniszter, az embereket szolgálja, a magyar miniszter pedig a magyar embereket.

Ugye, hogy milyen jó itt nektek a Hiltonban! Egyetek csak, amennyi belétek fér, tömjétek teli a pocitokat, mert ha hazamentek, az lesz megint, ami eddig volt. Üres asztal, fűtetlen szoba.

De most ne gondoljatok ezzel, örüljetek, hogy itt lehettek, mert a Zoli bácsi volt olyan jó, hogy meghívott benneteket a Hilton szállóba. Jaj, hülyeséget beszélek, dehogy a Zoli bácsi hívott meg titeket, még majd bajom lesz belőle! Orbán Viktor bácsi és a Fidesz vendégei vagytok. Meg a magyar emberek vendégei, ők fizetik itt a számlát, lehet, hogy majd lebarterezzük. Nektek ezt nem kell tudni, hogy mit jelent, ti csak érezzétek jól magatokat.

Amíg esztek, elmondanám nektek, hogy Magyarország jobban teljesít. Még nem jól, de már jobban. Véssétek ezt jól az eszetekbe! De még ennél is jobb lenne, ha a szüleitek is megtudnák. Mert ti még nem tudtok szavazni, kicsik vagytok ahhoz, hogy felelősen döntsetek az ország sorsa felől, de ha hazamentek innen, és viszitek magatokkal a tőlünk kapott Nyilas Misi pakkot, akkor majd szépen elmesélitek a szüleiteknek, hogy a Zoli bácsi milyen kedves volt hozzátok. És, hogy ez nem a Zoli bácsi kedvessége, hanem Orbán Viktor bácsi jósága, csak ő most nem ért rá, ezért a Zoli bácsit kérte meg, hogy adja át nektek a Fidesz és a kormány üdvözletét.


Ételosztás a Blaha Lujza téren, 2013. karácsonyán.

Vegyetek nyugodtan abból a finom csirkemellfiléből, otthon úgysem esztek ilyet. Persze, otthon ti mást sem nagyon esztek, meg tudom, hogy fáztok is gyakran, de ha elmondjátok a szüleiteknek, hogy a Zoli bácsi milyen kedves, és a Fidesz mennyire aranyos, a kormány meg egyenesen ennivaló cukorfalat, akkor jövőre is ígérünk nekik tűzifát a szavazás előtt. Meg beülhetnek az autóinkba, hogy ne kelljen gyalog menni szavazni.

Na, hogy ízlik a menü? Leírom nektek, hogyha majd mentek az iskolába, el tudjátok mondani a többi szegény gyereknek, akik most nem lehetnek itt, hogy mi volt: libaerőleves zöldséggel, lúdgégetésztával, csirkemellfilé calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, brokkolirózsával és párolt rizzsel, desszertnek meg joghurttorta eperöntettel.

Ugye tudjátok, hogy mi az a calvados? Jól van, már megijedtem, hogy nem tudjátok. Hanem azt mondtam már, hogy kipateroltuk az IMF-et? Remélem örültök neki. Most már a magunk lábán állunk és a világpiacról veszünk fel hiteleket. Jóval drágábban, mint amennyiért az IMF-től kaptuk volna, de ez titeket ne érdekeljen gyerekek, ti csak falatozzatok szépen, nem a ti dolgotok, hogy ilyeneken törjétek a kobakotokat.

Ezt az IMF-et is csak azért mondtam, hogy örüljetek.

Remélem, mindenkinek ízlik a lúdgégetészta, ilyet se esztek mindennap, sőt, valójában soha többet nem esztek ilyet gyerekek. Mert az, hogy ti negyvenen most itt vagytok a Hiltonban, csupán egy gesztus a részünkről. Tudjátok gyerekek, hogy mi az, hogy gesztus? Akarjátok, hogy elmondja nektek a Zoli bácsi?

Jó, jó, nem kell rögtön idegeskedni, nem mondom el.

De az biztosan érdekel titeket, hogy a Kúria is a bankok oldalára állt. Nem kurva, hanem kúria! Ja, hogy akkor nem érdekel? Nem baj, inkább elmesélem, hogy a Hilton egy nagyon elegáns és drága szálloda. Olyan sokba kerül itt minden, hogy még én magam sem tudnék mindennap itt ebédelni, annyira drága. De azért csak nézzetek jól körül, hogy amikor majd hazamentek, és korog a gyomrotok, meg fáztok, úgy, mint mindig, amikor nem hívunk meg benneteket a Hitonba, akkor jusson eszetekbe, hogy a Zoli bácsi milyen szépen beszélt hozzátok. És mondjátok el a szüleiteknek, hogy kire kell szavazni jövőre. Ami már nincs is olyan messze, alig több mint száz napot kell már csak éhesnek lenni, és fázni, utána új világ kezdődik. Akkor majd éhezhettek és fázhattok tovább.

Úgy, mint eddig, de az is lehet, hogy még ennél is jobban.

http://fsp.nolblog.hu/archives/2013/12/25/Zoli_bacsi_a_Hiltonban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A helyi fideszes országgyűlési képviselő szentmisei ajándéká
  2013-12-26 18:31:57, csütörtök
 
  Hálásak a jászdózsai szegények a világító kulcstartóért
2013. december 26., csütörtök

A helyi fideszes országgyűlési képviselő szentmisei ajándékáról még Ferenc pápa is szót ejtett a szokásos, karácsonyi Urbi et orbi imádságban.

kulcstarto.png

"Régóta nem volt ilyen szép és bensőséges a karácsony nálunk. Gyermekeinknek azt kellett mondanunk még a múlt héten, hogy idén nem tud hozzánk eljönni a Jézuska, és lám mégis. Sosem hittük volna, hogy lesz egy világító kulcstartónk" - mesélte könnyeivel küszködve egy létminimum alatt élő helyi családból az anyuka.

Egy másik helybéli, a lassan tartósan 10 éve tartósan munkanélküli 45 éves Z. László szerint az ajándék felnyitotta a szemét. "Sosem hittem volna, hogy Szűz Mária hasonlított Hitlerre, ráadásul most már azt is tudom, hogy kire kell szavaznom áprilisban" - nyilatkozta egy Calvados társaságában.

Tegnap reggel pedig Ferenc pápa mondta - tört magyarsággal -, hogy szívesen elfogadna egy ilyen kulcstartóját, mert mindig elhagyja a lakáskulcsait.

http://hircsarda.blog.hu/2013/12/26/halasak_a_jaszdozsai_szegenyek_a_vilagito_kul cstartoert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vállalkozók tízezrei mentek tönkre idén
  2013-12-26 18:21:29, csütörtök
 
  MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!

Vállalkozók tízezrei mentek tönkre idén

Szűcs Gyula

2013. december 26., csütörtök 08:42 |


Több tízezer kisvállalkozó már nem is vesz online pénztárgépet, inkább lehúzza a rolót, írja a Népszabadság. A lap szerint kasszacsere még 50 ezer forintos állami támogatással is nehéz. Ráadásul ez a pénz csak annak jár, akinél még idén csilingelni kezd az új pénztárgép, és ha a rendelet nem módosul, százezer kereskedő bukhatja az ötvenezer forintos támogatást.

Sok kereskedőnek maga a pénztárgépátállás tette be végleg a kaput, az ezzel kapcsolatos költségek miatt döntöttek úgy, hogy visszaadják az ipart. Mások egyébként is befejezték volna az üzletet, mert sok helyütt az üzlet már magát sem tartotta el - ezt már a kiskereskedelmi szektort ismerő szakértőink teszik hozzá. Kiemelik: rengeteg kereskedőnek jelentenek komoly terhet - még az ötvenezer forintos állami támogatás mellett is - az átállás költségei, és akik talpon maradnak, azoknak muszáj beépíteniük az árakba az online adatkapcsolat terheit. Az adatátvitel havonta 2300 forintba kerül, és az új gépek karbantartásigénye is növeli majd a kiadásokat: teljesen új rendszerről van szó, ami ismeretlen a kereskedőknek. Az is csak a jövőben derül ki, mennyire terhelhető a NAV rendszere, hiszen a hivatalos adatok szerint ma alig több mint tízezer kassza kapcsolódik a hatóság szervereire.
000 GYI0058523042
Fotó: Spencer Platt

Az üzembe helyezett új típusú pénztárgépek száma időközben meghaladta a tízezret - tájékoztatott a NAV, míg a szlovák gyártmányú Flexy gépeket forgalmazó ECR Trade azt közölte, hogy napi 5-600 gépet adnak ki, ezeknek a jelentős része a napokban megszemélyesítve - vagyis a NAV követelményeinek megfelelően beüzemelve -meg is kezdi működését az üzletekben. A cég továbbra is raktárról tudja kiszolgálni a kereskedőket, akár azokat is, akik a NAV felületén más gépre regisztráltak - mondta Tóth Tamás, hozzátéve: ezekben a napokban a kereskedők a karácsonyi csúcson pörögnek, nem a kasszacserével foglalkoznak.

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint csak azok vehetik igénybe az ötvenezer forintos állami támogatást, akiknél december 31-ig megkezdi működését az online pénztárgép. Tekintve, hogy a NAV tájékoztatása szerint 120 ezernél valamivel több megrendelést regisztráltak, és mindössze a tízezret haladja meg a már üzemelő kasszák száma, és szilveszterig már csak két munkanap van, százezer kereskedő bukhatja az állami támogatást.

A támogatást ugyanis a kereskedő kapja, de úgy, hogy azt a forgalmazó beszámítja a vételárba, azaz a kereskedő eleve ki sem fizeti. A forgalmazóknak január 15-ig kell megigényelniük annyiszor ötvenezer forintot az államtól, ahány kasszát eladtak az idén. A rendelet szerint a január elseje után eladott gépek után már nem fizethető ki a támogatás, vagyis két megoldás van: vagy a minisztérium módosítja a rendeletet (beismerve, hogy a határidő mégis változik), vagy a forgalmazókkal benyeletik a különbözetet, akik aztán behajthatják az ötvenezreket a kereskedőkön.

A NAV munkatársai egyébként továbbra is kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépekre való átállást.

http://index.hu/gazdasag/2013/12/26/vallalkozok_tizezrei_mentek_tonkre_iden/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem Betlehemben világít, de Jászdózsán
  2013-12-26 18:17:01, csütörtök
 
  Nem Betlehemben világít, de Jászdózsán

Index

2013. december 25., szerda 21:20 |


Jászdózsán különös fordulatot vett a karácsonyi mise. Hogy mi is történt, azt nemigen lehet annál jobban érzékeltetni, mint az alábbi négy sorban, amire munkatársunkat ihlette a hír:

A képviselő megszületett, örvendjünk,
Elküldte szent kulcstartóját minekünk.
Nem Betlehemben világít, de Jászdózsán,
Azért van oly fényesség e városkán.

A lényeg, hogy Pócs János fideszes országgyűlési képviselő ajándékait osztogatták a karácsonyi mise után. A meglepő karácsonyi gesztusáról ezen a blogon olvashat beszámolót.

http://index.hu/belfold/2013/12/25/vilagito_kulcstartoval_templomban_kampanyolt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3789
  • e Hét: 9521
  • e Hónap: 20632
  • e Év: 174128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.