Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014. évi téli olimpiai játékok
  2013-12-27 19:21:54, péntek
 
  Forrás Wikipedi
A 2014. évi téli olimpiai játékok, hivatalos nevén a XXII. téli olimpiai játékok egy több sportot magába foglaló nemzetközi sportesemény lesz, melyet 2014. február 7. és február 23. között rendeznek az oroszországi Szocsiban.
Február 7-én, várhatóan 85 ország részvételével kezdődnek Szocsiban a XXII. Téli Olimpiai Játékok. Az orosz tengerparti városban 2014. február 23-ig 15 sportág 98 versenyszámában hirdetnek bajnokot.
Programok Link

Sportágak
Hat sportágban összesen 12 versenyszámmal bővül az oroszországi téli olimpia: az évek óta a részvételért küzdő női síugrók mellett a férfi és női síakrobaták félcső, slopestyle, a hódeszkások férfi és női paralel slalom és slopestyle, a sílövők vegyescsapat, valamint a szánkósok és műkorcsolyázók csapatversenye mutatkozhat be.

Kabalafigurák
A 2014-es szocsi olimpiai és paralimpiai játékok kabaláira kiírt pályázatra 24 ezer ötlet érkezett, ezekből választott ki a zsűri tizenegyet, amelyek közül az orosz állami televízió élő showműsorában 1,2 millió néző telefonhívása és sms-ei - a 2014-es számra lehetett az üzeneteket küldeni - alapján alakult ki a végső sorrend. A legtöbb szavazatot a hópárduc [28%] kapta, majd a jegesmedve [18%] és a nyúl [16%] következett. A szervezők szerint a trió a győzelmi dobogó három fokát jelképezi.
Szombaton lezárult a kabala figurák kiválasztása. Link
..


- A történelem során először a paralimpia saját kabalákat kapott. A fénysugárról és a hópehelyről viszont nem a nagyközönség döntött, hanem egy paralimpikonokból álló bizottság. A két lény egy távoli bolygóról érkezett és a végtelen lehetőségeket testesítik meg, amelyekkel a mozgássérült sportolók is rendelkeznek.
...... .....


Oleg Serdecsnij - Jegesmedve
Vadim Pak - Hópárduc
Silvija Petrova - Nyúl
Natalia Balashova - Fénysugár
Anna Zhilinsky - Hópehely
...... ......






Várhatóan 18 magyar indul a 2014-es téli olimpián
Elfogadta a szocsi téli játékokon résztvevő magyar csapat és küldöttség összetételére tett javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége hétfőn. A kiutazók listáját a közgyűlésnek is jóvá kell majd hagynia. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató az ülésen azt mondta, hogy a MOB és az érintett sportági szakszövetségek folyamatosan konzultálnak. Ez alapján Szocsiban 18 versenyző részvétele várható, a végső nevezési határidő január 27-e.
...... ........... ......

 
 
1 komment , kategória:  Téli sportok  
Szép verses kép
  2013-12-27 18:34:28, péntek
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Asztali csendélet
  2013-12-27 18:31:51, péntek
 
  ......

 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
Annamari verses karácsonyi képe
  2013-12-27 18:28:25, péntek
 
  ...... ..............

 
 
1 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Kutyus karácsonya
  2013-12-27 18:25:23, péntek
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Itt a világ legnépszerűbb politikusa
  2013-12-27 17:49:20, péntek
 
  Itt a világ legnépszerűbb politikusa ilyen házban él. Az elnököt amúgy nem érdeklik a formaságok: öltönyéhez nem hord nyakkendőt, kedvelt viselete a kitérdelt farmernadrág és a kötött pulóver.
...... ...........


José Mujica, Uruguay államfője fellép a kapzsiság, a túlfogyasztás, a természetkárosítás ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Jövőre fürdőjegyet kaphatnak a nyugdíjasok .....
  2013-12-27 17:28:19, péntek
 
  Jövőre fürdőjegyet kaphatnak a nyugdíjasok az Erzsébet-programban.
...... ..........


2500 forint befizetésével akár 25 alkalmas belépőt kaphatnak - számol be a Népszava.
A lényegében ingyenes belépőkre januártól lehet pályázni. A jelentkezéshez a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a pályázó nevére kiállított 2013. évi havi nyugdíjigazolás szükséges, másrészt ki kell tölteni egy - majd csak januártól megjelenő - online adatlapot Link, melynek beadási határideje február 15.
A fürdőjegyprogramra az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek, akiknek a rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.
Támogatás esetén a támogatott a 2500 forint önerő befizetését követően válik jogosulttá a belépésre 10-25 alkalommal, a programban részt vevő 54 fürdő egyikébe - ismerteti az újság
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Szent János evangélista
  2013-12-27 17:14:07, péntek
 
  János a tizenkét apostol egyike. Az evangélium úgy emlegeti, mint a tanítvány, akit Jézus szeretett. A tanítványok közt a legfiatalabb, és a tizenkettő közül az egyetlen olyan, aki nem vértanúhalált halt.
...... ........... ........... ..........


Szent János apostol és evangélista ünnepe December 27.
Élete:
A galileai Betániából származott. Apja Zebedeus halász volt, János bátyjával, Jakabbal apja mesterségét folytatta. Anyja, Szalómé Jézus követői közé tartozott. Keresztelő János fellépésekor a tanítványa lett, majd a Keresztelő tanúságtétele után Andrással együtt[3] Jézushoz csatlakozott.
Az Úr a többi tizeneggyel együtt apostolává választotta. Jézus Péter és Jakab mellett őt is különös bizalmával tüntette ki. Ott volt Jézus színeváltozásánál, az utolsó vacsoránál az Úr mellett foglalt helyet, és az apostolok közül egyedül ő kísérte el Krisztust a Golgotára. A kereszt alatt Jézus az ő gondjára bízta édesanyját, Máriát. Jézus feltámadását követően az asszonyok híradása nyomán Péterrel együtt futott az üres sírhoz, hogy megbizonyosodjon a Mester feltámadásáról.
A Szentlélek eljövetele (Pünkösd) után a hagyomány szerint Szűz Mária haláláig Jeruzsálemben maradt, s ott a környéken és Szamáriában apostolkodott. Pál apostol Péterrel és Jakabbal az egyház oszlopai közé sorolja. Pál halálát követően Epheszoszban működött. Ő nevelte a második apostolnemzedék több jelentős képviselőjét: Pápiász hierapoliszi, Polikárp szmirnai, Ignác antiókhiai püspököt. Domitianus császár Patmosz szigetére száműzte. Itt részesült azokban a látomásokban. amiket a Jelenések könyvében megírt. Nerva uralkodása alatt visszatért Epheszoszba, és már száz éves lehetett, mikor Traianus uralkodásának idején meghalt, az apostolok közül egyedül természetes halállal.
János evangelista, lábainál szimbóluma a sas (17. századi festmény)
...... ........... ......





Ő az a János, aki az utolsó vacsorán az Úr mellett foglalt helyet.
Boldog apostol, mert megnyíltak előtte a mennyország titkai, és az egész földkerekségen hirdette az örök élet igéit.
Könyörögjünk!
Istenünk, te Szent János apostol által feltártad előttünk örök Igéd rejtett titkait. Kérünk, tedd fogékonnyá értelmünket, hogy megértsük, amit ő oly kiváló bölcsességgel tanított nekünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.
Ámen!

Krisztusban szeretett Testvéreim!
Ma a Karácsony ünnepének és a Család évének megnyitása után térben és időben is későbbre ugrunk. A mai evangélium a 33 évvel későbbi húsvéthoz irányítja gondolatainkat. Együtt futunk az apostolokkal a barlangjászoltól egészen barlangsírig. Látszólag szinte semmi különbséget nem lehet felfedezni, hiszen mondhatnánk azt is, hogy ahonnan indult az élete, oda is tért vissza. De közben mennyi minden történt! Mennyi meggyógyított lélek, mennyi összeforrt csont, mennyi kiűzött gonosz lélek bizonyítja azóta is, évezredek elteltével, hogy semmire sem volt az emberiségnek ennél nagyobb szüksége, mint a Megváltás Isteni művére. Kicsit a saját családunk példáját is tudnám ideilleszteni, hiszen két éve a karácsonyt még együtt ünnepeltük sógorommal, akit János napkor már halálos baleset ért és már nem is volt köztünk. Mindannyiunk élete egy pillanat, mint egy lepke szárnycsapása, az egyik pillanatban még vagyunk, a másikban pedig már nem. Gyűjthetünk életünk során bármit pénzt, vagyont, görcsösen kapaszkodhatunk állásunkba, íróasztalainkba, ha menni kell mennünk kell, ha elküldenek akkor is mennünk kell. Az élet állandó hullámzásban, mozgásban van, egyszer fent vagyunk a csúcson, máskor a mélyben levegő után kapkodva. Ezt élhették át az evangéliumban szereplő apostolok is. Az utolsó közös vacsora felemelő élménye és a két nappal később az üres sírbolt látványa között. Péter apostol és a szeretett tanítvány, vagyis Szent János ugyanazt találják: az üres sírt. Ugyanazt látják. Mégis János apostol ezt írja önmagáról, hogy látta és hitt. Vajon miért, talán Péter nem hitt? Nem ezért Testvéreim. János apostol a szeretet tekintetével nézte, amit látott, míg Péter apostol racionális látásmódja egészen másfajta látványt eredményezett. Ezért sokkal másabb János apostol evangéliuma, mint a többieké, mert figyelme végig ezzel a szerető látással jegyzi föl Jézus Krisztus élettörténeteit. Így volt ez akkor, azután az éjszaka után is, amikor nem találtak halat a tóban, és a csodában részesülve reggel mégis fogtak. János apostol volt az, aki felismerte Jézus Krisztust, a Mestert a parton, és felkiáltott: az Úr az! Szent János apostol már réges - régen tudja, amit Péter apostol csak ekkor tanulgatott, amikor az Úr többször kérdezi tőle: szeretsz-e engem? A Mester erre az érzésre, a szeretetre akarja rávezetni minden tanítványát, mert csak ez az érzés az, amely helyes irányba viszi az ember életét, lelkének törékeny hajóját az élet háborgó, viharos vizén. A szeretet iskolájában János apostol volt az első tanítvány, nem Péter apostol, mégis utóbbira bízza Egyházát, mert bizony a szeretet mellett gyakran a racionalitásra is szükség van akkor, amikor embereket próbálunk meg nyájként terelgetni. János apostol életét a saséhoz hasonlítjuk leggyakrabban, ilyen sasként szárnyalt és élte hosszú-hosszú életét. Életének példája kísérjen az utunkon mindenkor bennünket is.
Imádkozzunk:
Mindenható Istenünk, a most bemutatott áldozat által lakozzék mindig bennünk a megtestesült Ige, akit Szent János apostol hirdetett. Krisztus, a mi Urunk által.
Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 468 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2964
  • e Hét: 5145
  • e Hónap: 38299
  • e Év: 272046
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.