Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Ez nem kell gazdi :-) gif
  2013-12-30 22:47:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
A kurkuminról érdemes tudni
  2013-12-30 22:02:54, hétfő
 
 


A kurkumin az az anyag, amely a kurkuma fűszernek az intenzív narancssárga színt kölcsönzi. A kurkumin azonban sokkal több, mint egy egyszerű színezék. Mind az ájurvédikus, mind a tradicionális kínai gyógyászatban évezredek óta gyógyszerként alkalmazzák. Időközben a kurkumin a világ nemzetközileg legjobban kutatott természetes hatóanyagának számít. Számos tanulmány igazolja sokrétű hatását gyulladásos megbetegedéseknél, szív- és érrendszeri betegségeknél, akut és krónikus tüdőbetegségeknél, máj- és bélbetegségeknél, daganatos betegségeknél és Alzheimer-kórnál. Egy új tanulmány bizonyítja a kurkumin hatását az agy károsodásaival kapcsolatban is, amelyeket az alkoholfogyasztás vált ki.

A kurkumin visszafordíthatja az agykárosodásokat
A Panjab University Institute of Pharmaceutical Sciences által készített és 2013 áprilisában publikált kísérletben laboratóriumi patkányoknak 10 héten keresztül etanolt (tiszta alkoholt) adtak be. Ezután megfigyelték a kísérleti állatok funkcionálisan károsodott viselkedését, valamint különböző neurológiai-biokémiai aspektusokat mértek. Ezt követően a patkányok hasonló időtartamon át kurkumint kaptak, hogy az erre a terápiára visszavezethető változásokat szintén mérjék.

Az eredmény: A kurkuminterápia befejezése után minden biokémiai, molekuláris és az állatok viselkedésében megállapított változás, amelyet a krónikus alkoholfogyasztás okozott, visszafordítható lett.

A kurkumin védi az agyat
A bostoni Harvard Egyetem tanulmánya megerősíti, hogy a kurkumin elősegíti új idegsejtek felépítését az agyban. A kurkumin ebből kifolyólag egy erős antioxidáns, amely képes megakadályozni az agyban az oxidációs folyamatokat, a fehérjelerakódásokat - amelyek összenövésekhez vezetnek - képes megelőzni, ha pedig ezek már jelen vannak, azokat feloldani. Azokon a területeken, ahol ezek a lerakódások találhatók, az idegi impulzusok megszakadnak, és a megfelelő funkciók elvesztése következik be (Alzheimer-kór).

A kurkumin egyedülálló hatása az agyban azon a képességén alapszik, hogy képes átjutni a sok molekula számára áthatolhatatlan vár-agy gáton. Ezáltal az agyban lévő idegsejteket is védi a szabad gyököktől és sok más káros hatástól.

Kurkumin daganatnál
Több mint 3000 tanulmány támasztja alá egyértelműen a kurkumin rákellenes hatását. A kurkumin hatása nem korlátozódik egyetlen daganatfajtára. Kiegészítő terápiaként szinte minden daganatos betegségnél képes kibontakoztatni egyedülálló hatását, mert csökkenteni tudja a tumorsejtek fejlődését, gátolni az áttétek képződését, valamint programozott sejthalált előidézni.

Kurkumin - az ezermester
További tanulmányok sokasága bizonyítja a kurkumin sokrétű hatását a legkülönbözőbb betegségeknél, legyen az gyomor-bélprobléma, magas vérnyomás, trombózis, artrózis, artritisz, immungyengeség vagy szívinfarktus. Ha figyelembe vesszük, hogy a kurkumin antioxidatív, antibakteriális, gombaellenes, gyulladásgátló, méregtelenítő, immunerősítő, oxigenizáló és rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik - és ez a felsorolás messze nem teljes -, akkor egyértelművé válik, hogy pontosan ezek a tényezők (baktériumok, gombák, szabad gyökök, oxigénhiány, immungyengeség stb.) az okozói szinte minden betegségnek. Ez a magyarázata a kurkumin óriási hatásspektrumának.
Forrás: gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Arcdiagnosztika – olvasás az arcban
  2013-12-30 21:55:30, hétfő
 
 


Az arcdiagnosztika Wilhelm Heinrich Schüssler és Kurt Hickethier nevéhez fűződik. Nézetük szerint az egyén fizikai és mentális állapota visszatükröződik az arcában. Az arcdiagnosztika az ember fiziognómiai vizsgálatával foglalkozik. Különösen egyszerűen leolvasható az arcról bizonyos ásványi anyagok hiánya.

Folyamatok a szervezetben
Az emberi arc bizonyos színárnyalatokat, különböző fajtájú ragyogást és redőket mutat fel, amelyek mind közölnek valamit a szervezetünk belső történéseiből. A bőr minősége, a ráncok, a felfelé vagy lefelé ívelő szájszeglet és az anyajegyek felvilágosítást adnak az esetleges betegségekről, vagy következtetni engednek a lelki alkatra. Különösen a száj közvetíti környezetünk számára egy nonverbális szinten, hogy mi zajlik bennünk. Az orcák bőre a vegetatív életünkről és az anyagcserénkről beszél, és a szájszeglet ráncai a szívet ellátó erek túlterheltségét jelzik.

Döntő az összkép
Nem az egyes testi jegyek, hanem az összkép bír azonban döntő kifejező erővel. Ezért az alapos diagnózisnak és a helyes interpretációnak van a legnagyobb jelentősége. Az arcdiagnosztika értéke ugyanis annak pontosságában rejlik. Ennek a vizsgálatnak a segítségével lehetőség nyílik egy panasz okait már évekkel a betegség akut kitörése előtt célzottan kezelni. Ezzel visszaadjuk a szervezetnek azt a lehetőséget, hogy az öngyógyító erőinek segítségével regenerálódjon. Az arcdiagnosztika alkalmazási területei sokfélék. Így például idejekorán megállapíthatók olyan betegségek, mint a vérszegénység, a reuma, a bőrbetegségek és az elhízás.

Meg kell tanulni arcot olvasni
Az arc bizonyos régiói meghatározott szerveknek felelnek meg a szervezet belsejében. Ennek megfelelően az orrhegyet a szívhez rendelik hozzá, az orrgyököt az idegrendszerhez, az orr és az orcák a tüdővel, a szív- és keringési rendszerrel állnak kapcsolatban, a két orrcimpa a hörgőknek felel meg, és a haj képviseli a bélbolyhokat. Bizonyos rendellenességek az arcon testi betegségekre engednek következtetni. A táskás és karikás szemek a vese vagy a hólyag zavaraira utalnak, a duzzadt szemhéjak szívproblémákat mutatnak, a duzzadt alsó ajak emésztési problémákat jelez, a duzzadt felső ajak pedig gyomorproblémát sejtet.
Forrás:gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Magnéziumrablók
  2013-12-30 21:52:38, hétfő
 
  Csokoládés krémmel töltött torta egyik szeletkéje, a tetején porcukor és friss ribizli.
Egy felnőtt ember átlagos napi szükségletét magnéziumból 375 mg-ban határozták meg. Bizonyos életszakaszokban és időskorban azonban valamivel többet használunk fel. Mivel a férfiak nagyobb izomtömeggel rendelkeznek, magnéziumból is többet használnak el, főleg ha sportolnak. A magnézium felhasználására azonban az életkor, a testtömeg és nagymértékben a táplálkozás is hatással van.

Több tényező játszik itt szerepet: először is az elfogyasztott élelmiszerek cukortartalma döntő. Minél több cukrosat fogyasztunk, annál kevesebb magnézium áll a szervezet rendelkezésére a cukoranyagcserén kívül másra. Másodszor: a stressz leépíti a magnéziumtartalékot. Magnéziumrablóként jön szóba tehát a cukor és a stressz, de a só és az alkohol is. Ezen kívül a foszfortartalmú kóla és más dehidratáló italok is ,,magnéziumgyilkosként" ismertek. Ha az ilyen élelmiszerek fokozott fogyasztását kombináljuk csökkent magnéziumbevitellel tápanyagban szegény ételek fogyasztása révén, a következményeket előbb vagy utóbb észre fogjuk venni. A magnézium magas felhasználása és túl alacsony bevitele folyamatosan negatív mérleget eredményez.

Az, hogy ennek ellenére a magnéziummal kapcsolatban nem tapasztalhatók dramatikus hatások a lakosságban, talán csak a táplálékkiegészítő-iparnak köszönhető. A készítményeknél azonban legtöbbször nem veszik figyelembe, hogy a magnézium megfelelő mennyiségű kalcium nélkül egyáltalán nem képes hatni. A tudósok máris látens magnézium- és tápanyaghiányról beszélnek. Ez biztos, hogy még rosszabbodni fog, mivel az élelmiszerek egyre erősebb feldolgozásra és ,,finomításra" kerülnek. Már most is tudjuk, hogy a készételek, a mélyhűtött ételek és a gyorsételek a magnézium szükséges napi mennyiségét 25%-kal csökkentik.

A szervezetben körülbelül 25 gramm magnéziumot tárolunk. Ezzel szemben mintegy 1 kg kalciumtartalékot hordozunk magunkkal, például a csontokban és a fogakban megkötve. A szervezet ebből a forrásból szolgálja ki magát, ha szintetikus magnéziumot veszünk fel táplálékkiegészítőként, amelyhez nem adtak hozzá megfelelő mennyiségű kalciumot. A természetes magnéziumforrások tartalmaznak minden egyéb tápanyagot és ásványi anyagot is.

A zöldségeket, dióféléket, teljes kiőrlésű termékeket, tejtermékeket, szárnyasokat, halat és burgonyát tartalmazó kiegyensúlyozott táplálkozás ellátja a szervezetet a szükséges magnéziummal, ahogy kalciummal, C-vitaminnal, vassal és egyéb tápanyagokkal is. Ha egy ilyen táplálkozást magnéziumtartalmú ásványvízzel egészítünk ki, a stressz, a felszívódási zavarok, a gyomor-bélhurut, a nyári hőség, a dehidratáló italok vagy alkalmanként egy darab sütemény is kevésbé fogja megviselni szervezetünket.
Forrás:gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Miért fontos a szervezet számára a C-vitamin?
  2013-12-30 21:50:24, hétfő
 
 


A C-vitamin vízben oldódik, ezért az emberi szervezet kevés tárolási lehetőséggel rendelkezik, csak bizonyos mennyiséget vagyunk képesek felvenni belőle. Közben a létfontosságú vitamin nem csak a működőképes immunrendszer szempontjából fontos. Támogatja a szervezetet a kollagéntermelésben a normális bőr és csontfunkció érdekében, hozzájárul az oxidatív stressz elleni sejtvédelemhez, az idegrendszer normális működéséhez, és fokozza a szervezetbe történő vasfelvételt.

Nézzük részletesebben, miért olyan fontos a C-vitamin a szervezetünk számára:

Csekély tárolási lehetőség: A C-vitamint a szervezet csak nagyon korlátozott mértékben tudja tárolni. Mintegy 3 gramm tartalékra van lehetőség egy felnőtt embernél. Legnagyobb arányban pl. a mellékvesékben, a szemlencsében, az agyban, a májban és az izomzatban található meg.
Korlátozott felvétel a szervezetbe: Az emberi szervezet a C-vitamint csak korlátozott mennyiségben képes felszívni. Amikor C-vitamint veszünk fel, az a véráramon keresztül jut el a szervekhez. A vérbe való bejutás, az úgynevezett reszorpció (felszívódás) részben már a száj nyálkahártyájában megtörténik, túlnyomórészt azonban a vékonybélben zajlik le. A fölösleges C-vitamin változatlan formában kiválasztódik.
Az immunrendszer támogatása: A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normális működéséhez.
C-vitamin és sejtvédelem: A C-vitamin hozzájárul a sejtek védelméhez az oxidatív stressz ellen.
Fontos a bőr, az ízületek, a csontok és a fogak felépítéséhez: A bőr, a kötőszövet, a csontok, a fogak és az ízületek egyik fontos építőeleme a kollagén. A C-vitamin hozzájárul a kollagén termeléséhez, és a bőr, a csontok és a fogak normális működéséhez.
Vasfelvétel: A C-vitamin fokozza a vasfelvételt.
Tavasszal, nyáron és ősszel folyamodhatunk regionális termékekhez, hogy a C-vitamin-szükségletünket fedezzük. Télen az ellátás valamivel nehezebb. Bár kapható sok távoli országból származó gyümölcs és zöldség, ezek magas C-vitamin-tartalma a hosszú szállítás és tárolás miatt kérdéses.

Tudta például, hogy...

egy frissen szedett alma kb. 10 mg C-vitamint tartalmaz 100 grammonként, és 11 hét tárolás után 3 °C-on már csak 5 mg-ot? A C-vitamin-tartalmának felét elveszíti csak a tárolás révén.
az éretlenül leszedett import gyümölcs jelentősen kevesebb vitamint tartalmaz? Döntő szerepet játszik az érettségi fok a betakarításkor.
a C-vitamin a levegőn lebomlik? Az oxidációs folyamat felismerhető pl. a megvágott alma barnás elszíneződésén. Ezért a gyümölcsöt és nyers zöldséget röviddel felaprítás után fogyasszuk el.
Forrás: gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Házi praktikák nátha ellen
  2013-12-30 19:31:54, hétfő
 
 
Elege van abból, hogy már megint náthás? Épp most vészelte át a legutóbbi megfázást, és újra elkezdett folyni az orra? Vajon mindig rögtön erős gyógyszereket kell szedni? Szervezetünk talán jó néven venné a gyengéd házi gyógymódokat, amelyek a náthát, illetve a megfázást szintén jelentősen enyhíteni képesek. Nézzük, mely módszerek jöhetnek szóba orrfolyásnál.

Gyógynövényes fürdő
Elsőként egy forró gyógynövényes fürdő kínálkozik. Ezt mindenesetre csak akkor alkalmazzuk, ha láztalanok vagyunk. A fürdőadalék állhat kakukkfűből, mentolból, levendulaolajból és eukaliptuszból. Ezek az összetevők szabaddá teszik a légutakat, és ellazítják a testet. Kész fürdőadalékokat általában a patikákban vagy a drogériákban szerezhetünk be.

Tyúkhúsleves
Ajánlani lehet a tyúkhúslevest is. Nemcsak azért alkalmas házi gyógymód, mert ízletes, hanem mert a vitaminok és főleg a (tyúkhúsban lévő) cink segítségével sikeresen veszi fel a küzdelmet a náthánk ellen.

Sós víz
Egy további tipp a sós víz. A nátha miatt az orrfal gyakran száraz és fájdalmas. Sóoldattal segíthetünk ezen. Egyszerűen hajtsuk hátra a fejünket, és az ujjunkkal folyassunk az orrunkba egy kis sós vizet. Ezt az eljárást naponta többször ismételjük.

Gőz
Természetesen kitűnően alkalmas a gőz is arra, hogy felvegye a harcot az orrfolyással. Ehhez kamillás vagy teafaolajas forró vízgőzzel inhaláljunk. Legjobb, ha egy tálba tesszük a folyadékot, miközben fölé hajolva a fejünket letakarjuk.

A levegő páratartalma
Általánosságban a fűtőtestre helyezett nedves kendők is házi gyógymódként kínálkoznak. Ezek csökkentik a szárazságot a zárt helyiségekben, így sokkal jobban tudunk lélegezni. Az ágynyugalom is ajánlatos, mert semmilyen szer nem hat jobban, mint a pihenés és alvás egy puha, meleg ágyban.
Forrás:gyógyszernélkül
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Fohász gif
  2013-12-30 15:19:54, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Spirituális-Fantazi  
Így egyszerűbb gif
  2013-12-30 13:22:36, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Állatos váltóképek
  2013-12-30 13:21:25, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Pandamaci gif
  2013-12-30 13:19:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 502 db bejegyzés
e év: 9201 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1220
  • e Hét: 7576
  • e Hónap: 21325
  • e Év: 226026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.