Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Óbuda polgármester szerint a Jobbik keresztállítása "kereszt
  2013-12-04 20:12:12, szerda
 
 
Óbuda polgármester szerint a Jobbik keresztállítása "keresztény köntösbe öltöztetett álvallásos ostobaság" demonstrálása
2013. december 03. 21:26
Hunhír.info

Hírportálunk az óbudai Jobbik tájékoztatására hivatkozva beszámolt arról, hogy a párt kerületi képviselői meglátása szerint a kerületi polgármester nyomására a fővárosi kezelésben lévő óbudai területekre nem kaptak közterület-használati engedélyt, ezért mind a Flórián téren, mind Békásmegyeren retorziókra számítanak keresztállításuk kapcsán. Bús Balázs kerületi polgármester levelet írt szerkesztőségünknek, amelyben sajátos megközelítésekből ostorozza a Jobbik nemes akcióját. A polgármester úr amellett, hogy erős kifejezést használva újpogány szervezetnek nevezi a nemzeti ellenzék parlamenti erejét, a Jobbik kettőskereszt-állítását a "keresztény köntösbe öltöztetett álvallásos ostobaság" demonstrálásaként értékeli. Hírportálunk teljes terjedelmében közli a polgármester úr levelét, és mintegy okulásul ismét megjelentetjük a keresztállító misszió lelkének, Novák Előd Jobbik-alelnöknek hírportálunkon megjelent korábbi publicisztikáját is. A dolgozatban Novák megfogalmazása szerint a teológia tükrében magyarázza meg, hogy miért fontos a karácsonyi ünnepkörben is az apostoli kettős keresztünk köztéri jelenléte, amelyet református tiszteletes és katolikus pap is egyformán megáldott. A polgármester úr figyelmét pedig arra szeretnénk felhívni, hogy az Úr felszentelt szolgái minden bizonnyal távol tartják magukat az "újpogány" rituáléktól.
Íme a polgármester levele:

Tisztelt Szerkesztőség!

Betiltott keresztállítások Óbudán címmel adott hírt a hunhir.info az óbudai Jobbik tájékoztatása alapján arról, hogy nem állíthat a párt keresztet a kérvényezett óbudai közterületeken.

Az üggyel kapcsolatban a következő szempontokat ajánlom a párt képviselőinek figyelmébe:

Keresztény ember karácsony előtt ádventi koszorút és betlehemet készít, szenteste karácsonyfát állít. A kereszt húsvét misztériumának szimbóluma. Meglepő, hogy az óbudai Jobbik még mindig a karácsonyt jelöli a kereszténység legnagyobb ünnepének, s görcsösen ragaszkodik az óbudai keresztállításhoz.

Sajnálatos, hogy az újpogány szervezet a kereszténység szimbólumát politikai célra igyekszik felhasználni, miközben még a tőlük elvárható szinten sem tájékozottak a magyarság és kereszténység múltjának és ünnepi hagyományainak területén.

Nincs tudomásunk arról, hogy idén kértek volna közterület-foglalási engedélyt, de elvárom, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartsák. Egyébként a keresztény köntösbe öltöztetett álvallásos ostobaság demonstrálását polgármesterként - miként a múltban, úgy most sem és a jövőben sem támogatom.

Mindazonáltal kereszténydemokrata elkötelezettségű emberként útkereső felebarátaimnak is áldott, békés karácsonyt kívánok.

2013. december 3.

Bús Balázs polgármester

Novák Előd publicisztikája a kettőskereszt-állításról:

A Jobbik keresztállítási missziója a teológia tükrében

A kereszténység általános jelképének forgalmas közterületekre helyezésének fő célja, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra a karácsonyi bevásárlási láz miatti rohanásban, és elgondolkozzanak az ünnep valódi értelmén... A Jobbik keresztállítási missziója tehát egyfajta tüntetés is népünk fogyasztói társadalommá való züllesztése ellen.

A kereszténység ünnepei közül a karácsony az, melynek lényege a mai világban a leginkább torzult. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom a karácsonyváró adventi időszakban évről-évre kereszteket állít szerte az országban; ez volt a párt életének első komolyabb, országos akciója. A kereszténység általános jelképének forgalmas közterületekre helyezésének fő célja, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra a karácsonyi bevásárlási láz miatti rohanásban, és elgondolkozzanak az ünnep valódi értelmén... A Jobbik keresztállítási missziója tehát egyfajta tüntetés is népünk fogyasztói társadalommá való züllesztése ellen.

Karácsony üzenete ma is ez az örömhír: ,,Velünk az Isten" (Mt 1,23). (Bizonyára e szavak miatt is lenácizna Steiner Pál és fajtája, ha tudnák, hogy e Máté evangéliumából való angyali üzenet a Wehrmacht minden katonájának övcsatján is szerepelt.) Mi azt is hirdetjük vele, hogy a kereszténység gondolatvilága mindennapunk része kell legyen, így jelképesen a kereszteket sem engedjük a templomokba zárni. Ezen eszmeiség alapján javasoltuk a hit- és erkölcstan bevezetését az iskolákban vagy épp az egyházi esküvő állami elismerését, hogy ne járjunk úgy, mint Antall József, akitől csak a halálos ágyán tudhattuk meg, hogy elvileg keresztény Magyarországot akart, a kormányzása viszont nem tükrözte ezt.

Megszületett a Megfeszített! - fogalmazhatjuk meg tömören azt, hogy Jézus megtestesülése és megváltó szenvedése nem választható szét egymástól; azért jött el közénk, hogy életét a kereszten szeretetből elveszítse.

A keresztállítási misszióval már jó néhány éve hazafias küldetést is teljesít a Jobbik: a magyar címerben is szereplő, apostoli kettőskereszteket állítjuk fel. A társadalom egyik legfőbb összetartó ereje ugyanis az egészséges nacionalizmus, a hazaszeretet, melyet szintén nem engedhetünk kirekeszteni a közgondolkozásból.

Keresztállítási missziónkat sok településen nem engedélyezi a politikai vezetés. Igyekeznek tiltott jelképnek nyilvánítani a keresztet, vagy legalábbis közterületi felállítását akadályozni, ,,mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg ostobaság, a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége." (1Kor 1,23-24)

Dr. Kiss Imre szeged-csanádi rk. püspöki helynök a Jobbik szegedi keresztállításán 2004-ben ezt mondta: ,,Advent, karácsony... és kereszt? Hogy jön ide a kereszt? Miért nem karácsonyfát és Betlehemet állítunk? Nem rontja le hangulatunkat egy keresztfa? Nem! A kereszt advent-karácsony legmélyebb értelmére mutat rá. Ha karácsony a szeretet ünnepe - hát a legnagyobb szeretet a kereszten mutatkozott meg. Aki karácsonykor megszületett, annyira szeretett bennünket, az embert, hogy életét adta értünk. Senkinek sincs nagyobb szeretete annál, mint aki életét adja másokért."
A Jobbik adventi keresztállításán fogást keresők rendszeresen felteszik e kérdést: miért nem karácsonyfát és Betlehemet állítunk inkább? A kereszt azonban elsősorban nem a húsvét, hanem a kereszténység jelképe. Mi pedig pont arra kívánjuk felhívni a figyelmet, hogy a karácsony nem a fenyő ünnepe, vagy az ajándékozásé, hanem a kereszténységé: Krisztus eljött, hogy meghaljon értünk. ,,Ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért" (1Jn 4,10). Megszületett a Megfeszített! - fogalmazhatjuk meg tömören azt, hogy Jézus megtestesülése és megváltó szenvedése nem választható szét egymástól; azért jött el közénk, hogy életét a kereszten szeretetből elveszítse.

A kereszt tehát nem a húsvét, hanem az egész kereszténység jelképe; nem véletlen, hogy a templomok tetejéről se szedik le a keresztet a húsvéti időszak végén... A jászol szép, de inkább a templomokba való, a forgalmas közterületeken manapság sajnos csak szemétkosárnak használnák. A kereszt viszont egy felkiáltójel, mely felhívja a figyelmet az ünnep valódi (keresztény) értelmére. És tövében rendszerint ott egy adventi koszorú is...
Aki még mindig annál a teológiailag megalapozatlan kötekedésnél tart, miszerint ,,a Jobbik fakeresztjei nem illenek a karácsonyhoz", annak - de csak annak - nem ajánlom Nyirő József A Megfeszített című filmdrámáját. Ugyanis míg a Jobbik csak Krisztus megszületését és megváltó szenvedését hozta összefüggésbe, addig a kiváló erdélyi író 1948-ban írt művében még messzebb megy: a Trianonban ártatlanul halálra ítélt Magyarországról is Jézus megfeszítésére asszociál. (Bár a filmdrámából jellemző módon a mai napig sem készült mozgókép, az ezredévben bemutatásra került ugyanezzel a címmel egy nagyszerű rockopera Koltay Gábor rendezésében.)

Novák Előd országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnök



http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70815
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gaudit ki fogják zárni az ügyvédi kamarából
  2013-12-04 20:05:13, szerda
 
  Gaudit ki fogják zárni az ügyvédi kamarából
in Hírek
4 dec 2013

Közben újabb fejlődési fokra ért a cionista faji diktatúra. Cigánynak s zsidónak csak áldozatként van nemzetisége.

HIVATALBÓL VIZSGÁLATOT KEZDEMÉNYEZETT GAUDI-NAGY TAMÁS JOBBIKOS KÉPVISELŐ ELLEN A BUDAPESTI ÜGYVÉDI KAMARA (BÜK) ELNÖKE, MERT A POLITIKUS ÜGYVÉDKÉNT ELJÁRVA A MÚLT HÉTEN AZT KÉRDEZTE EGY BÍRÓTÓL, HOGY NEM ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ-E. GAUDI-NAGY SZERINT ERRE AZÉRT VOLT SZÜKSÉG, MERT AZ ELJÁRÁSBAN TESTI SÉRTÉS ELKÖVETŐJEKÉNT SZERINTE EGY ,,ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÚ MAGYAR" IS ÉRINTETT, EZÉRT CSAK AZ ELFOGULATLANSÁG MEGÁLLAPÍTÁSA ÉRDEKÉBEN TUDAKOLTA RÓZSA MÁRIA BÍRÓ SZÁRMAZÁSÁT. EZ MAGYARUL AZT JELENTI, HOGY MEG FOSZTHATJÁK A HIVATÁSÁNAK GYAKORLÁSÁTÓL A HAZÁNKAT IRÁNYÍTÓ CIONISTÁK.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke szerint Gaudi-Nagy súlyos vétséget követett el a bíróság előtt - hazudják.

Erről a tárgyalótermen kívül is hosszasan beszélt, hangoztatva a TÉNYT, hogy magyarellenes koncepciós perről van szó. Ráadásul félreérthetetlenül ,,cigányozott", amikor jelezte: egy Lakatos nevű úr ügyében biztosan másként járnának el. Ami szintén tény.

Réti László kamarai elnök az ATV-ben hétfő este jelentette be, hogy fegyelmi eljárást rendelt el Gaudi-Nagy Tamással szemben, mert álláspontja szerint az ügyvéd súlyos vétséget követett el. Az elfogultság valóban kizárási ok lehet, de Réti szerint arra ilyen kérdéssel ürügyet keresni megengedhetetlen. Most egyelőre csak az előzetes vizsgálat indul meg, és az ügyvédpolitikusnak nyolc nap áll rendelkezésére, hogy nyilatkozzék.

Ez azonban hazugság, hiszen ahogy egy zsidó nem ítélkezik elfogultan egy arab ügyében, és fordítva, mindez ugyanúgy lehetséges magyarellenes zsidók esetében.

Az elnök az eljárás eredményét nem akarja megelőlegezni, de úgy gondolja, azzal, hogy fegyelmit kezdeményezett, a saját álláspontját egyértelművé tette, és büntetés kiszabását várja. Emellett azt is reméli, a fegyelmi tanácsnak, illetve az etikai bizottságnak sikerül pontosan lefektetnie a védekezés határait, s meghatározzák az eljárás során áttörhetetlen korlátokat. A hatályos szabályok szerint az ügyvédet - vétkességének mértékétől függően - figyelmeztetésben vagy megrovásban részesíthetik, pénzbüntetéssel sújthatják, de akár a kamarából is kizárhatják

Éppen tíz esztendeje hasonló kérdést tett fel a bírónak Grespik László ügyvéd is. Akkor Grespik közösség elleni izgatással vádolt zenészeket képviselt, akik korábban egy összejövetelen “zsidóellenes és fajgyűlölő", vagyis igazmondó dalokat énekeltek.

Az ügyvéd igen helyesen úgy gondolta, ha a bíró zsidó vallású vagy származású, ellene elfogultsági indítványt nyújt be.

Az ügy akkor meglehetősen nagy botrányt váltott ki, a zsidók által megszállt ügyvédi kamara pedig vizsgálatot rendelt el. Végül azonban nem szabtak ki semmilyen büntetést, mert az alaptörvény szerint a ,,védő nem vonható felelősségre a védelem ellátása során kifejtett véleménye miatt". És ez ma is így van!

Ha megbüntetik, a döntés indokolása szerint alkotmányellenesen korlátozzák az ügyvéd jogait. A kamara mindazonáltal rosszallását fejezte ki és elhatárolódott Grespiktől, akit egyébként később a kollégái a BÜK elnökségi tagjává választottak, és a megbízatása a jövő év elején jár le.

Az eljárás eredményétől függetlenül fontosnak tartja a csak nevében magyar Magyar György, cionista ügyvéd, hogy a kamara határozottan foglaljon állást az ügyben.

Gaudi-Nagy magatartása a magyarelllenes zsidó szerint méltatlan az ügyvédséghez, és aláássa az igazságszolgáltatás iránti közbizalmat. Magyar ezért nem is érti, annak idején Grespikkel szemben miért zárták le felelősségre vonás nélkül az eljárást.

Az ügyvéd ugyanakkor hangsúlyozta: a probléma gyökere, hogy aktív politikusok védőként praktizálhatnak. Az ő tevékenységüket aktuálpolitikai szempontok befolyásolhatják, és Magyar szerint a tárgyalóteremben is óhatatlanul meg kívánnak felelni saját választóik és párttársaik elvárásainak. A parlamentből már sikerült cirkuszt csinálni - tette hozzá -, a bíróságot azonban meg kellene kímélni ettől. Aki talárt ölt magára, annak illő tisztelettel kell viselkednie, és ha valakinek ez nem tetszik, az vegyen magára kacagányt vagy bohócruhát, és abban hőzöngjön, s tartsa magát távol a bíróságoktól - jelentette ki az ügyvéd.

Magyar ezért azt javasolja, hogy a kormánytöbbség fontolja meg: az aktív politikusokat nem kellene-e arra kötelezni, hogy az ügyvédi tevékenységet a képviselőségük időtartama alatt függesszék fel. Mostanában mindenre találnak gyors választ - a Fidesz frakcióvezetője éppen a házi őrizet szabályait szigorítaná -, a jogalkotási rohamba így szerinte igazán beleférne az összeférhetetlenség szabályozása is. Állítja: amíg ez nem történik meg, a politikus védők a tárgyalóteremben továbbra is a híveiknek fognak ,,játszani".

De van más ötlete is. Amerikában a bíróság megsértése önálló bűncselekmény, és ha egy ügyvéd tiszteletlenül viselkedik, azonnal elvezettetik. Magyar úgy gondolja, hasonló szabályokra az igazságszolgáltatás tekintélyének megőrzése érdekében nálunk is szükség lehet.

A cionista Népszabadság Gaudit meg sem szólaltatta.

népszabadság korrigálva

http://magyarhajnal.com/gaudit-ki-fogjak-zarni-az-ugyvedi-kamarabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmillió gyerek éhezik, Orbánék meg stadionra költenek
  2013-12-04 19:57:56, szerda
 
  Félmillió gyerek éhezik, Orbánék meg stadionra költenek
2013-12-04 12:53:05
Félmillió gyerek éhezik, Orbánék meg stadionra költenek

Félmillió gyerek éhezik, Orbánék meg stadionra költenek
Amikor félmillió gyerek éhezik vagy elégtelenül táplálkozik, szégyenletes és felháborító, hogy a kormány újabb 21 milliárd forintot szór el felesleges stadionfejlesztésekre - jelentette ki Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője szerdai közleményében.



Mint arról beszámoltunk, a kormány újabb stadionfejlesztésekről tárgyal: 26 arénára költenének 21 milliárd forintot. - Miközben a felsőoktatásban újabb 5 milliárd forintot zároltak és a szociális szféra dolgozóinak béremelésére sem tudtak 2,5 milliárdot összekaparni, újabb tízmilliárdokkal támogatják Orbán Viktor hobbiját, az évtizedek óta sehol sem jegyzett magyar futballt - reagált a stadionfejlesztésekre Tukacs István.



- Az Orbán-kormány katasztrofális kormányzásának következményeit ma már mindenki érzi: egyre kevesebb a munkahely, de az állással rendelkező családok is egyre lejjebb csúsznak. Csak az idén 300-300 milliárd forinttal kevesebbet fordítanak egészségügyre, oktatásra vagy éppen szociális kiadásokra, mint 2010-ben - sorolta a politikus.





Tukacs István kijelentette: az orbáni szociális válság felszámolása nem várhat a kormányváltásig. - Az MSZP az Együtt-PM-mel egyetértésben aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy a felesleges és pazarló stadionépítések helyett a várólisták csökkentésére és a 6 éven aluli gyerekek ingyenes gyógyszerellátására fordítsuk a magyar adófizetők pénzét - emlékeztetett a politikus.



- Kezdeményezésünket a helyzet súlyosságának megfelelően a lehető legkomolyabban vesszük, és pártállástól függetlenül arra kérünk minden jóérzésű magyar állampolgárt, hogy aláírásával támogassa stadionberuházások helyett ingyenes gyerekgyógyszerekbe, valamint a várólisták eltüntetésébe fektessünk - szögezte le zárásként az MSZP-s képviselő.

http://www.hirhatar.hu/hir/felmillio-gyerek-ehezik-orbanek-meg-stadionra-koltenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövő évi költségvetés ezer sebből vérzik
  2013-12-04 15:57:43, szerda
 
  A jövő évi költségvetés ezer sebből vérzik
2013. december 4.

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy a választások után (amit a Fidesz fog megnyerni, mert így lesz igazságos, hiszen a szocialista kommunisták is nyolc évig élősködtek a nyakunkon) nagy bajba lesz a magyar társadalom.

Az élelmiszerforgalmazást ki kell venni a maffia kezéből. Erre intézkedés nincs, mert sok elkövető a belső körbe tartozik. Az offshore lovagok hazakényszerítéséről szó sincs. Németországba érkeznek haza az adóelkerülés céljából kivitt eurómilliárdok Svájcból. A mi lovagjaink bizonyíthatóan 242 milliárd dollárt vittek ki a privatizációs bevételből. Ha ezt a pénzt a büntetlenség ígéretével hazahozatná velük a kormány, minden bajunk elmúlna.

Nálunk azonban ez nem fontos kérdés: attól függetlenül, hogy nem itt adóznak, ők nyerik a pályázatokat és az állami támogatásokat.. A tőzsdén lévő cégek (Mol, OTP, stb.) vezére részvényben kapják az 5-10 és ki tudja hány milliós fizetésüket ADÓMENTESEN! Vajon mennyi adóbevételtől esik el emiatt az állam? Ezt a pénzt is a kiskeresetűekkel fizettetik ki!

Az adóbevétel az egykulcsos adó miatt 444 milliárd forinttal csökkent! A magas jövedelműek alig fizetnek adót! Például a kormány és holdudvara, valamint a magas jövedelmű haverok. Az egyenlő közteherviselést szóba hozni nálunk főben járó bűn!
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Városligetet is ellopják?
  2013-12-04 15:28:27, szerda
 
  Állami szuperberuházóé lehet a Városliget

2013. december 02., hétfő, 12:23 • Utolsó frissítés: 2013. december 02., hétfő, 21:22
Szerző: hvg.hu


Nem kell figyelembe venni a hatályos fővárosi építési szabályokat a Városligetben megvalósuló új múzeumi negyed építésénél, ha elfogadja a parlament Papcsák Ferenc vasárnapi kerettörvény-javaslatát. Az indítvány létrehozna egy százszázalékos állami tulajdonban lévő ingatlanfejlesztő céget, amely 99 évre kapná meg hasznosításra a területet a törvény hatályánál fogva. A kiemelt jelentőségű beruházás gyakorlatilag még átláthatatlanabb lehet az építész szakma kontrollja nélkül, mondta egy urbanista.

Vasárnap terjesztette be a parlament elé Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere, országgyűlési képviselő (Fidesz) azt a törvényjavaslatot, amely a Ligetet 99 éves időtartamra egy újonnan létrehozandó, százszázalékosan állami tulajdonban lévő ingatlanfejlesztő és vagyonkezelő cég, a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. kezébe adná.

A törvényjavaslat szerint nincs is szükség vagyonkezelői szerződés megkötésére, a törvény hatályba lépésével (2014. január 31.) automatikusan és ingyenesen az addigra felálló vagyonkezelő kezébe kerülne a Városliget.

Minden egy kézben

A törvényjavaslatban csak városligeti ingatlanként nevezett területen a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt., mint építtető lenne jogosult az ingatlan fejlesztésével kapcsolatos összes intézkedés (tervdokumentáció elkészítése, engedélyek beszerzése, közbeszerzési eljárások lefolytatása, szerződések megkötése a kivitelezőkkel, műszaki ellenőri feladatok ellátása stb.) megtételére. A fejlesztéseket követően a kész építmények nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülnek, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (az állami vagyon kezelője) tulajdonát fogja képezni.

Megatervek
Fotó: hvg.hu

A kerettörvény szabályozza, hogy milyen funkciókat lehet a Városligetben kialakítani: ezek szerint kulturális, oktatási-nevelési, sport-szabadidő, közösségi szórakoztató, valamint turisztikai, kiskereskedelmi és vendéglátó funkciók mellett hitéleti, közlekedési és biztonsági célú épületeket lehet felhúzni.

Nem érdekes, mi áll a városfejlesztési tervekben

A kerettörvény szavatolná azt is, hogy a mindenkor hatályos fővárosi településrendezési eszközök szabályait (Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciójától kezdve a településszerkezeti terven és a szabályozási keretterven át a városrendezési és építési keretszabályzatig) ne kelljen a fejlesztés során figyelembe venni. A törvény ezzel a kitétellel hatalmazza fel a fővárost arra, hogy a területre jövő év június végéig alkossa meg a kerületi építési szabályzatot.

,,Ez azt jelenti, hogy a fejlesztőnek nem kell törődnie azzal, hogy az ingatlan miképp illeszkedik a város szövetébe. Ha a kiemelt jelentőségű beruházások innentől kezdve úgy valósulnak meg, hogy a hatályos várostervezési- és rendezési szabályok felfüggeszthetőek lesznek, illetve ezt a jogot bármely kiemelt jelentőségű beruházás indikálhatja magának, akkor Budapest előbb-utóbb szétrobban. Egymással párhuzamosan élő építészeti valóságok lesznek, melyeknek semmi köze nem lesz a másikhoz" - mondta a hvg.hu-nak Szemerey Samu építész, urbanista, aki szerint a kontinens egyik legrégebbi közparkja építészettörténeti jelentőségű. ,,Már eddig is keveset lehetett tudni arról, hogy mit terveznek, de ha ki lehet iktatni az ingatlanfejlesztési folyamatból az építészszakmai kontrollt, akkor az egész beruházás még kevésbé lesz transzparens."

150 milliárdos kiemelés

A Városligetben az egykori Felvonulási téren valósulna meg Budapest új múzeumi negyede, melyet miniszteri biztosként Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója koordinál. A Liget Budapest-projektet jelenleg 150 milliárdos költségvetéssel tervezik. Mint ahogy korábban írtunk róla, építészek, urbanisták és helyi civilek is ellenzik a beruházást, mert véleményük szerint a három százalékos beépítettséget engedő közpark már így is túlterhelt, és a körbeépítés helyett a park rendbetételével kellene foglalkozni.

A Múzeumi Negyed ötletpályázatának bíráló bizottságába korábban bevonták volna a Magyar Urbanisztikai Társaságot (MUT) is, amely azt visszautasította. Körmendy Imre, a MUT elnöke ezt azzal indokolta, kész tények elé állították őket, amikor a kormány döntött, hogy a helyszín csak a Városliget lehet.

Az urbanisták és az építészek nem értenek egyet a városi szintű közparknak a további terhelésével, s elhibázottnak tartják a város egy már frekventált, az idegenforgalomban ismert helyének erősítését. Ők inkább funkcióvesztett épületeket látnák el kulturális funkcióval. Bár az építészkamara maga támogatta a beruházást, az egyik tagozatvezető arra kérte az építészeket, hogy az ötletpályázaton is ,,saját erkölcsi belátásuk szerint fontolják meg részvételüket". Ennek ellenére 47 pályamű érkezett.


http://hvg.hu/itthon/20131202_Allami_szuperberuhazoe_lehet_a_Varosliget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
DNS kutatás bebizonyította, hogy a modern Kazár "Zsidók" nem
  2013-12-04 15:25:48, szerda
 
 
DNS kutatás bebizonyította, hogy a modern Kazár "Zsidók" nem az ősi Izraeliták, és nem Ábrahám leszármazottai...

"Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája." (Jelenések 2:9)

"És megjelenék az Úr Ábrámnak, és monda néki: A te magodnak adom ezt a földet. ..." (Teremtés 12:7)

Ki rendelkezzen Izrael földjével? A Keresztény evangélikusok azt mondják, hogy Ábrahám leszármazottaié kell, hogy legyen. Rámutatnak az Ószövetségre és azt állítják, hogy Isten adta ezt a Földet örökre Ábrahám leszármazottainak, és Isten megköveteli, hogy az övék, csakis az övék legyen.

A Keresztény evangélikusoknak ez a Zsidókat jelenti. Igen, a Zsidóké ez a föld, és örökre az övék.

A Zsidók a Keresztény evangélikusok szerint Ábrahám leszármazottai, magjának hordozói.

A DNS tudomány megzavarja a közös bölcsességet

Van viszont egy probléma. Elég nagy probléma. Tudományos bizonyíték van arra, hogy akik magukat "Zsidónak" vallják, azok nem Zsidók! A DNS tudomány rácáfolt a Keresztény evangélikusokra bizonyítván azt, miszerint Izrael nemzet tagjainak és a világ Zsidóságának többsége nem Ábrahám leszármazottja.

A ma élők, akik azt vallják, hogy "Zsidók", azok nem ősi Izraeliták és nem Ábrahám magvai. A tény az, hogy az új DNS kutatások kimutatták, hogy a Palesztinokban valójában több Izraelita vér folyik, mint a "Zsidókban"!

A mai Izrael hét és fél millió lakosa csaló.

A "Zsidók" nem Zsidók, hanem Kazárok

A DNS tudomány legújabb megállapítását Dr. Eran Elhaik (“egy Zsidó") és munkatársai a McKusick-Nathan Genetikai Orvostudományi Intézetből és a Johns Hopkins Orvostudományi Egyetemről tették közzé. Az elfogadott és 2012 december 5-én az Oxfordi Egyetemi Sajtó nevében a Molekuláris Biológiai és Fejlődéstani Intézet által közzétett kutatás azt találta, hogy a "Kazár hipotézis" tudományosan helyes.

Mi is pontosan a "Kazár hipotézis"? Egyszerűen fogalmazva úgy tartja, hogy a Zsidó genom származások egy mozaikja, amely elsősorban a Kazárok közül emelkedett ki.

A Zsidók Kazárok és nem Izraeliták.

Az amerikai, európai és izraeli "Zsidók" nem Ábrahám leszármazottai, hanem Bulan Királynak és az ősi Kazár embereknek az utódai. Kazária török klánok keveréke volt, akik a Kaukázusban (Dél-Oroszország) éltek időszámításunk kezdete utáni korai századokban. Ezek a türk népek pogányok voltak, akik áttértek a Zsidó vallásra a nyolcadik században. Aztán lassan elkezdték magukat "Zsidóknak" nevezni, de vér szerint nem Izraelből származnak.

Később a "Zsidók" (Kazárok) kivándoroltak, letelepdtek Oroszországban, Magyarországon, Lengyelországban, Németországban és Európa más részein. Mint "Zsidók", a Kazárok elhagyták az európai nemzeteket 1948-ban és egy fiatal, új nemzetet hoztak létre, Izraelt.

Izrael népe nem magja, és nem leszármazottja Ábrahámnak. Ők "Zsidóknak" nevezik magukat, de a DNS tudomány azt mutatja, hogy valójában Kazárok. Azt mondják magukról, hogy "Zsidók", de nem azok.

"Nincs vér vagy családi kapcsolat a Zsidókkal," mondta Dr. Elhaik egy interjúban a Haaretz izraeli napilapnak. "A világban található Zsidó csoportoknak ma nincs közös genetikai eredete. Genomjuk jórészt Kazár."

Isten nem adott Földet a Kazároknak

Így amikor Netanjahu miniszterelnök azt mondja: "Isten adta ezt a földet Izraelita elődeinknek," ezt abszolút rosszul teszi. Nincsenek Izraelita ősei a mai "Zsidóknak". Ha a mai "Zsidók" azt mondják, hogy rendelkeznek ezen föld felett, mert Izraeliták és Ábrahám leszármazottai, akkor tévednek.

Genetikusok állítása szerint az Izraelben élő "Zsidók" kevesebb mint 2%-a Izraelita

A "Zsidók" egyetlen, és csakis egyetlen ok miatt vannak Izraelben: Mivel az Egyesült Államok 1948-ban elismerte Izraelt mint nemzetet, és azóta finanszírozza és védi azt. Isten igéjének semmi köze hozzá.

Isten igéje, a Szent Biblia megjövendölte, hogy az utolsó napok csalói helytelenül és hamisan azt állítják, hogy ők "Zsidók". Ezek a csalók, ahogy a Biblia is mondja, üldözik ellenségeiket, különösen a Keresztényeket. De Isten ezt megbosszulja:

"Ímé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, a kik zsidóknak mondják magukat és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy azok eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged." (Jelenések 3:9)

Nem pontosan azt teszik a "Zsidók" (Kazárok), amit Isten megjövendölt? Vajon nem üldözi a Palesztinokat és mocskolja be a földjüket azt állítva, hogy ők az eredeti lakosok?

Köszönet Dr. Eran Elhaiknak a Johns Hopkins Egyetemről és munkatársainak is. Értékes szolgálatot tettek a DNS kutatás terén a Kereszténység és a világ megértése érdekében. Elhaik kutatása megerősíti a korábbi DNS vizsgálatokat, különösen Dr. Ariella Oppenheim munkáját a Héber Egyetemről, aki 2001-ben szintén úgy találta, hogy a "Zsidók" valójában Kazárok, és nem Izraeliták. Dr. Oppenheim azt is megállapította, hogy számos Palesztin rendelkezik olyan kromoszómával, mely igazolja kapcsolatukat az ősi Izraelitákkal, akik a Zsinagógákban és Templomokban dolgoztak.

Hol és Kik Ábrahám leszármazottai?

Megkérdeztem Keresztény evangélikus barátaimat: Mit fogtok csinálni? Azt fogadjátok el, amit Isten mondott a Jelenések 2. és 3. versében, amiben az áll, hogy "a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok?". Elfogadjátok a modern DNS tudományt mint legális és értékes bizonyítékot mely igazolja Isten Igéjét?

Vagy Te kedves Keresztény barátom elsétálsz mellette, elutasítva mindazt, amiről Isten és a tudomány informált téged?

Isten azt mondta, hogy Ábrahám leszármazottai öröklik a földet. Éppen ezért muszáj, feltétlenül muszáj a DNS bizonyítékok fényében megkérdezni magunktól: Hol és Kik Ábrahám leszármazottai?

Tudjuk, hogy Netanjahunak és a jelenleg Izraelben élő embereknek nem lehet igényük erre a földre. Ezek betolakodók, hamis trónkövetelők. De van egy igaz és jogosan Isten által választott nép. Tény, hogy a szentírásoknak végig igazuk volt. A válasz megtalálható a Galátziabeliekhez írt levél 3:29 versében:

"Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök."

Tehát ha az Úr Jézushoz tartoztok, "Ábrahám" magjai vagytok, függetlenül a fizikai fajodtól. Ti vagytok a legyőzők, és a Jelenések 21:07 azt ígéri: "A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem." Ez a nagy titok, melyet minden igaz Keresztény

4.foto A DNS tudomány legújabb megállapítását Dr. Eran Elhaik (“egy Zsidó") és munkatársai a McKusick-Nathan Genetikai Orvostudományi Intézetből és a Johns Hopkins Orvostudományi Egyetemről tették közzé.

Isten nem rasszista. A Nagy Bizottság kiterjed minden fajra és etnikumra. Mi, akik szeretik Jézust mint az Általa Választott Nép, és ígéretünk van, amit először Ábrahámnak adott, egészen a Teremtésig visszamenőleg.

Tudd ezt, és akkor örökre áldott leszel. Ez az ígéret, drága barátaim, amit Ábrahámnak és leszármazottainak tett Isten.

https://www.facebook.com/nemzetihirhalo/posts/625876410792170?notif_t=notify_me
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Rajzoljon felhőt, napot, hópelyhet!" - Ezt várja el a Fides
  2013-12-04 15:23:50, szerda
 
  2013-12-04. 14:16
"Rajzoljon felhőt, napot, hópelyhet!" - Ezt várja el a Fidesz a "közfoglalkoztatott" cigóktól havi 50 ezerért

Miskolcon és az ország több településén is elindult - és számos helyen már most botrányba fulladt - a statisztikajavító nagy téli közfoglalkoztatás, melybe egy újabb milliós felzárkóztató programot csomagolt a Fidesz. A cél elvileg az, hogy segítsék a közmunkások munkaerőpiaci-reintegrációját, ezért a választások előtt négy hónapra beültetik őket az iskolapadba. Az ,,oktatás" helyszínei azok számára, akik huszonévesen még mindig nem végezték el a nyolc osztályt, az általános iskolák lettek volna, ettől azonban a Jobbik nyomására - legalábbis Miskolcon - elállt a kormánypárt, a kisdiákok így városunkban megmenekültek az élethosszig tanulóktól.
No de nézzük, mit is vár el a Fidesz a ,,rejtett diákoktól"!
A birtokunkba jutott szintfelmérő alapján a következőket: írd le a neved, a lakcímed, a születésed helyét, idejét 10 pontért. Rajzolj felhőt, napocskát, hópelyhet 7 pontért, persze csak ha szeretsz rajzolni. Végezetül húzz alá egy szövegben néhány szót 10 pontért. Mindezt havi 50 ezerért! Szép kis ösztöndíj! Hogy aztán a hópihe hogyan fogja versenyképesebbé tenni a munkaerőpiacon a sikeres tanulót, egyáltalán cél-e ez valójában, vagy csak egy újabb etnobizniszről van szó, azt nem nehéz kitalálni. Mindenesetre gyanítom, ezek a ,,munkavállalók" a négyhónapos méregdrága program után is rejtve maradnak... - írja Facebook-bejegyzésében Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője.

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/121143/#ixzz2mW3oxcoY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felállva kell köszönteni Kövér Lászlót
  2013-12-04 15:11:07, szerda
 
  Felállva kell köszönteni Kövér Lászlót

Belföld
|
2013.12.04. 10:27


Kézhez kapták az ellenzéki frakciók a készülő házszabály tervezetét, Mesterházy Attila pedig megosztotta a kedvenc részletét.

Korábban már megírtuk, hogy tavasszal jön az új házszabály, a Fidesz azért látta szükségesnek a változtatást, mert a következő ciklustól kezdve csak 199 képviselő lesz a parlamentben és megjelennek a nemzetiségi küldöttek is.

Az MSZP elnöke és egyben frakcióvezetője közösségi oldalán kommentálta is a tervezetet, kiemelve a kedvenc részét, miszerint az Országgyűlés ülésének ,,kezdéseként az ülést vezető elnök elnöki emelvényre érkezésekor az ülés résztvevői felállva köszöntik a választópolgárok közösségét".


Fotó: MTI / Beliczay László

,,Osztály vigyázz! És jelentést is kell majd tenni Kövér "osztályfőnöknek"? A parlament új házszabályában ez is megütötte a szememet: fel kell állni mindenkinek, amikor az elnök az emelvényre érkezik. Kövér László azt hiszi, ettől lesz nagyobb tisztelete?" - tette hozzá Mesterházy.

Az előterjesztés - amelyben szabályozzák a frakciók és a képviselők munkáját, a plenáris és a bizottsági ülések rendjét - tárgyalása hamarosan elkezdődik, de csak tavasszal lép majd életbe.

Forrás: Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/04/felallva-kell-koszonteni-kover-laszlot/

******************************

Aki nem áll fel, megy a Gulágra, jobb esetben "csak" Hortobágyra répát egyelni!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új, még nagyobb banki botrány a láthatáron?
  2013-12-04 11:14:08, szerda
 
  Új, még nagyobb banki botrány a láthatáron?

2013. 12. 4. 10:43|Pénzügy » Pénzügyi Szolgáltatók

A libor-botránynál is viharosabb ügy jöhet - írja a Süddeutsche Zeitung. A bajor lap értesülése szerint több globálisan müködő pénzintézet állitólag a valuta-árfolyamáokkal manipulált.
Mik ezek?

A lap szerint pénzügyi hatóságok Európában és az Egyesült Államokban közösen annak a gyanúnak mennek utána, amely szerint nemzetközi tevékenységet folytató bankok manipulálták a valutakurzusokat. Ennek során állítólag azzal a szándékkal kötöttek ügyleteket idegen valutákban, hogy annak kurzusát megfelelő időpontban befolyásolhassák.

A jövőbeni valutakurzusok ismerete aranyat ért, mert a bankok erre fogadást köthetnek. A feltételezett kurzusmanipuláción kívül gyanú merült fel arra nézve is, hogy a bankok egymás között illegálisan egyeztettek, ahogy ezt a német pénzügyi felügyeleti hatóság megerősítette a Süddeutsche Zeitungnak. Amennyiben a gyanú megerősödik, a botrány mérete még nagyobb is lehet, mint a libor-botrány, hiszen a globális devizapiac napi forgalma kereken 5,3 milliárd dollár, és a manipulációk miatt mindenki kárt szenvedhet, aki valutákat vált át, legyen az nagykonszern, vagy magánügyfél - írja a Münchenben megjelenő befolyásos német lap.

Mint írják, a brit pénzügyi felügyelet már április óta vizsgálódik az ügyben, a német pénzügyi felügyeletet nyáron vonták be. "Eddig nincs olyan támpontunk, hogy valamely német bank kereskedői is belekeveredtek volna a manipulációkba" - hangoztatta a német bankfelügyelet vezetője, Raimund Röseler. Ám hozzáfűzte, hogy a vizsgálatok még nem értek véget.

A globális piac egyik legnagyobb szereplője a Deutsche Bank, amely 15 százalékkal részesedik a globális devizakereskedelemből. A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint a Deutsche Banknál már kiterjedt belső vizsgálat indult, amelynek során többek között e-maileket és jegyzőkönyveket értékelnek ki.
Szerző: VG Online


http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/uj-meg-nagyobb-banki-botrany-a-lat hataron-417268
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzt szed be az állam az eladósodott kórházaktól
  2013-12-04 11:06:01, szerda
 
  Pénzt szed be az állam az eladósodott kórházaktól

2013. 12. 3. 05:00|Utolsó módosítás: 2013. 12. 3. 15:57
Mik ezek?

Kórházanként akár több tízmillió forintra is rúghat az az összeg, amit a nyáron kényszernyugdíjba küldött munkatársaik után kell ,,megtakarítás" címen befizetniük a központi költségvetésbe. A fenntartó Gyemszi felszólította a kórházakat: december 5-ig jelezzék, mennyi pénzt spóroltak meg az elbocsátásokkal, és december 10-ig fizessék is be a megadott számlára ezt a járulékokkal növelt összeget.

A Gyemszi ,,Az álláshelyzárolásból eredő kiadási megtakarítások befizetésének rendjéről" szóló november 15-i kormányrendeletre hivatkozik. Ez pedig abból a korábbi kormányhatározatból indul ki, amely szerint zárolni kellett mindazon nyugdíjasok álláshelyét, akik nem kaptak felmentést a július 1-jén hatályba lépett ,,munka vagy nyugdíj" szabály alól. Mint ismeretes, mentességet csak az egészségügyi dolgozók, vagyis az orvosok és ápolók kaphattak. A kórházakból elbocsátott egyéb szakemberek azonban nem, sőt, az ő megüresedett álláshelyeikre elvileg nem is lehetett felvenni mást.

Lapunk azonban több kórházigazgatótól is úgy tudja: működésképtelenné váltak volna az intézmények, ha - más munkakörben is, de - nem pótolják e szakemberek jelentős részét. Volt ugyanis, ahol az egyetlen energetikustól kellett a kényszernyugdíj miatt megválni, de a nyugdíjba küldött műszaki, pénzügyi vagy hr-es szakemberek hiányát sem viselték volna el az intézmények.

Ez azonban csak az egyik probléma. A másik, hogy az egészségügyi intézmények esetében nem a státuszt, hanem a betegellátást finanszírozza az egészségbiztosító. Abból az összegből kell kifizetni a dolgozókat, megvásárolni a működéshez szükséges eszközöket, fizetni a számlákat. Ha tehát nekik most vissza kell fizetniük a zárolt állásokból származó ,,megtakarításaikat", akkor tulajdonképpen abból a konszolidációs pénzből vesz vissza most az állam, amivel az eladósodást szerette volna enyhíteni.
Szerző: H. É.


http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/penzt-szed-be-az-allam-az-eladosodott- korhazaktol-417145
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1307
  • e Hét: 7059
  • e Hónap: 10804
  • e Év: 164300
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.