Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Inci mikulásától kaptam
  2013-12-06 22:39:56, péntek
 
  Szia kedves barátnőm Maroka!
Köszönöm szépen a sok szépséges ajándékot
Az én Mikulásom sajnos eltévedt a viharban,de ma estére biztos odaér hozzád, Tudom jó kislány voltál, ezért megkapod amit szerettél volna.. Puszillak, Inci

.......



...... ........... .....



.........


Köszi szépen az ajándékokat, Maroka

 
 
1 komment , kategória:  Télapó  
Télapó kép
  2013-12-06 22:34:45, péntek
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Öt dolog, amit megbánnak a haldoklók
  2013-12-06 21:41:59, péntek
 
  - Bárcsak lett volna bátorságom, hogy önmagamhoz hűen éljem az életemet, ne mások elvárásai szerint!
- Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat!
- Bárcsak lett volna bátorságom kifejezni az érzelmeimet!
- Bárcsak tartottam volna a kapcsolatot a barátaimmal!
- Bárcsak hagytam volna, hogy boldogabb lehessek!
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Nelson Mandela Kilencvenöt éves korában elhunyt.
  2013-12-06 21:38:24, péntek
 
  Rolihlahla ("aki bajba sodorja magát") Mandela az Umtatához közeli Mvezo faluban, a xhosza nép thembu törzsében, törzsfőnöki családban látta meg a napvilágot 1918. július 18-án. Nyugati típusú nevelésben részesült, az iskolában tanárnőjétől kapta a Nelson keresztnevet. Felsőfokú tanulmányait a kizárólag feketék számára fenntartott Fort Hare Egyetemen folytatta, itt kezdett politizálni, ami miatt eltanácsolták, s végül a johannesburgi Witwatersrand Egyetemen szerzett jogi diplomát.
...... ........


- 1944-ben lépett be a feketék jogaiért küzdő Afrikai Nemzeti Kongresszusba (ANC), 1947-ben a szervezet ifjúsági szövetségének titkáraként szállt szembe a feketék és fehérek elkülönítését a végletekig vivő apartheid rendszerrel. 1952-ben lett az ANC transvaali regionális szervezetének az elnöke, egyben az ANC elnökhelyettese. 1952-ben Oliver Tambóval, az ANC egyik későbbi elnökével együtt nyitotta meg az első fekete ügyvédi irodát Johannesburgban, hogy ezzel is segíteni tudjon az apartheidtörvények által sújtott fekete sorstársainak.
- 1956 decemberében - az ANC más vezetőivel együtt - letartóztatták, hazaárulás vádjával perbe fogták - mondván hogy az országban kommunista felkelést akartak szítani -, de négy évig húzódó per után társaival együtt felmentették.
- Kiszabadulva már nem látott esélyt a törvényes keretek közötti küzdelemre, úgy látta, hogy harcolni kell a fokozódó elnyomás ellen, ezért illegalitásba vonult, és a Nemzet Lándzsája (Umkhonto we Sizwe) néven létrehozta az ANC földalatti katonai szervezetét, amelynek ő lett a parancsnoka. 1962-ben ismét letartóztatták, majd más aktivistákkal együtt, szabotázs- és terrorcselekményben való részvétel vádjával bíróság elé állították. 1964-ben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték és a Fokváros melletti hírhedt Robben-börtönszigeten tartották fogva.
A börtönből félévente egyszer írhatott levelet és fogadhatott látogatókat. Apró kőcellában lakott, minden nap követ tört, ő mégis visszautasította a politikai megadás fejében többször felkínált amnesztiát. Az apartheidet szankciókkal sújtó nemzetközi közösség nem feledkezett el róla, s a szabadon bocsátását követelő törekvések hatására 1986-ban - még fogolyként - titkos tárgyalásokat kezdett vele a dél-afrikai kormány.
- Mandelát 1990. február 11-én szabadon bocsátották, Frederik Willem de Klerk államfő pedig bejelentette, hogy legalizálják az ANC-t, és lépéseket tesznek az apartheid teljes megszüntetésére. Törekvéseikért 1993-ban mindketten Nobel-békedíjat kaptak, az átvételkor Mandela így fogalmazott: "Szerepünk nem több, mint hogy népünk millióinak képviseletében állunk ma itt. Nekik volt bátorságuk felkelni egy olyan társadalmi rend ellen, amelynek lényege a háború, az erőszak, a fajüldözés, az elnyomás, és amely egy egész nép hanyatlását okozta. Engedjük felvirradni egy új korszak hajnalát".
- Az 1994. évi első szabad választásokkal, amelyet az ANC nyert meg, új korszak köszöntött be a Dél-Afrikai Köztársaságban. Mandela lett az ország első fekete bőrű elnöke, alelnökévé pedig de Klerket választotta. Az ország első embereként a feketék növekvő igényei és a fehérek félelmeinek leküzdése között kellett egyensúlyoznia.
Nelson Mandela beiktatási beszéde videó Link
- Az államfői tisztségről 1999-ben köszönt le. Idejét ezután a gyermekjogok védelmének, az írástudatlanság, a szegénység és az AIDS elleni küzdelemnek szentelte. (A politikusok közül elsőként, a tabut megtörve ő hozta nyilvánosságra, hogy fia is a rettegett betegségben halt meg.)
- Háromszor nősült, hat gyermeke született. Első felesége, Evelyn Mase nővér, ANC-aktivista volt. Második felesége, Winnie szintén politizált, miközben viharos ügyekbe is keveredett. Mandela 1992-ben különköltözött tőle, s 1998-ban, nyolcvanadik születésnapján feleségül vette Graca Machelt, a balesetben elhunyt mozambiki elnök özvegyét.
A szabadság és megbocsájtás jelképe
- Mandela 2004-ben befejezte az aktív politizálást. Utoljára 2010-ben jelent meg a nyilvánosság előtt a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság döntőjén. Visszavonultan élt Qunuban, abban a faluban, ahol a gyermekkorát töltötte.



A Hosszú menetelés a szabadság felé című filmet, amelyet Nelson Mandela életrajzi könyve alapján forgattak, épp csütörtök este mutatták be Londonban. A premieren a filmsztárok és a brit hercegi pár mellett Mandela két lánya is részt vett. Állítólag a vetítés alatt kapták a hírt édesapjuk haláláról, de nem állíttatták le a filmet. Csak utána közölték a vendégekkel, hogy Dél-Afrika első szabadon választott, fekete bőrű elnöke meghalt.
- Megrendült egészsége miatt az utóbbi években többször kórházi ápolásra szorult, legutóbb kiújuló tüdőfertőzése miatt, 2013. június 8-án szállították kórházba, ahonnan később hazaengedték.
Kilencvenöt éves korában elhunyt Nelson Mandela, a Dél-Afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke, aki 27 évet sínylődött börtönben apartheid-ellenes tevékenysége miatt, és a faji megkülönböztetés elleni harc jelképévé vált világszerte.
Nelson Mandelát az egész világon nagy tisztelet övezi, hazájában szinte szentként, a szabadság és a megbocsájtás jelképeként tekintenek rá.
A Nobel-békedíjjal kitüntetett politikus halálhírét Jacob Zuma dél-afrikai elnök jelentette be az állami tévében a nemzethez intézett üzenetében. Közölte, hogy Mandela johannesburgi otthonában halt meg, békében távozott az élők sorából. Hozzátette, hogy állami temetésen helyezik végső nyugalomra, és egyben elrendelte, hogy országszerte eresszék félárbocra a nemzeti lobogókat. Beszédében Zuma úgy fogalmazott, hogy Mandela távozásával az ország "elveszítette legnagyobb fiát"
Az idős politikus az elmúlt egy évben sokat betegeskedett. Kiújuló tüdőfertőzése miatt június 8-án szállították kórházba, ahol szeptember elsejéig ápolták. Bár válságos volt akkor is az állapota, hazaengedték a kórházból, hogy johannesburgi otthonában kezeljék, ahol felkészültek intenzív ápolására.
A politikus otthonát úgy alakították át, hogy ott intenzív kezelést kaphasson, ugyanolyat, mint azon a magánklinikán, ahol addig kezelték. Nelson Mandelát 2012 végén és áprilisában is tüdőgyulladással kezelték egy pretoriai klinikán, közben pedig epekőműtétet hajtottak végre rajta.
A faji megkülönböztetésen alapuló (apartheid) rendszer idején Mandela 27 évet töltött börtönben, ahol tüdőbajban megbetegedett. Az apartheid elleni küzdelem élharcosa, aki a fehér uralomból a demokráciába vezette Dél-Afrikát, idén júliusban töltötte be 95. születésnapját.

- Szülőfalujában, Qunuban fogják eltemetni Nelson Mandelát, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnökét december 15-én.
December 8-át nemzeti imanappá nyilvánították az országban, jövő hét kedden, december 10-én pedig nagyszabású megemlékezést tartanak Johannesburgban. A South African Airways légitársaság a temetés napján charterjáratokat indít a meghívott gyászolók számára a Kelet-Fokföld tartományban fekvő faluba.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Gyönyörű cserepes virág
  2013-12-06 21:17:20, péntek
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Télapók bulija December. 06
  2013-12-06 21:12:53, péntek
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Télapó  
Aranyos mikibaba
  2013-12-06 21:06:55, péntek
 
  ...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Xavernevű vihar letarolta fél Európát
  2013-12-06 20:58:18, péntek
 
  .......


Több emberéletet követelt a szuper vihar. Skóciában kamiont borított a szél, amely 229 kilométer per órával fújt. A légi közlekedés megbénult. Magyarországon riasztás van érvényben.
Az évtized vihara Grönland felől érkezett és Skóciát sújtotta keményen. Egy váratlan széllökés például simán felborította egy kamiont, amelynek sofőrje szörnyethalt, de olyan is volt, aki kidőlt fa alá szorult. A széllökések elérték az óránként 229 kilométeres sebességet. Több tízezer embert kellett evakuálni és több ezer háztartás maradt áram nélkül. Norfolk egyes részeit özönvízszerű eső árasztotta el.
Fennakadás volt a vasúti és légi közlekedésben Amszterdamban, Brüsszelben, valamint Koppenhágában. Az orkán nem kímélte Németországot sem. Hamburg belvárosának egy része víz alá került és a 160 kilométeres szél három vihardagályt tolt a városra.
Xaver vihar miután letarolta Németországot, kelet felé fordult. Lengyelország északi részén 4 ember életét követelte, Ausztriában csak kisebb károkat okozott.
.......

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Bruno Mars: White Christmas
  2013-12-06 20:48:16, péntek
 
  Bruno Mars
...



2013-12-06. a mai nap dala videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Ma ilyen kép volt napközben a vár fölött
  2013-12-06 20:46:05, péntek
 
  .......


Reklámtáblákat bontott a szél
A szél általában fákat csavart ki és háztetőket rongált meg, ám senki nem sérült meg. Az erős szél miatt Budapesten több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat. Fák dőltek ki, tetőket, személygépkocsikat rongált meg az óránként 85-90 kilométeres sebességű széllökések nyomán lehulló törmelék - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 468 db bejegyzés
e év: 4484 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.