Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
Hallló...:)))))))) Lelkisegély szolgálat
  2013-12-06 20:18:36, péntek
 
  Hallló...:))))))))

Lelkisegély szolgálat

Jó napot, üdvözlöm a pszichiátria lelkisegély szolgálatnál!
Ha Ön kényszerbeteg, nyomja meg az 1-es gombot többször.
Ha Ön kodependens, kérjen meg valakit, hogy nyomja meg Ön helyett a 2-es gombot.
Ha Ön skizofrén, nyomja meg a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os gombokat.
Ha Ön paranoiás, tudjuk kicsoda ön, és mit akar. Maradjon a vonalban, amíg lenyomozzuk a hívás helyét!
Ha Ön hallucinál, nyomja meg a 7-es gombot, és hívását továbbítjuk az anyahajóra.
Ha Ön mániákus-depressziós, tökmindegy milyen gombot nyom meg, úgysem fog válaszolni senki.
Ha Ön diszlexiás, nyomja meg a 969696969696969-et.
Ha Ön idegbajos, cseszegesse a kettőskereszt gombot, amíg munkatársunkat kapcsolják.
Ha Ön amnéziás, nyomja meg a 8-as gombot és diktálja be nevét, címét, telefonszámát és anyja leánykori nevét.
Ha Ön poszttraumás rendellenességben szenved, l-a-s-s-a-n és ó-v-a-t-o-s-a-n nyomja meg a 0 0 0-át.
Ha Ön bipoláris, kérem, hagyjon üzenetet a sípszó előtt vagy a sípszó után vagy a sípszó előtt. Kérem, várja meg a sípszót.
Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot.
Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot.
Ha rövidtávú memóriazavara van, nyomja meg a 9-es gombot.
Ha Ön kishitű, kérem, tegye le. Munkatársaink túl elfoglaltak ahhoz, hogy önnel traccsoljanak.
Ha menopauzás, tegye le, kapcsolja be a ventillátort, feküdjön le és sírjon.
Nem marad ez mindig így, ne féljen.
Ha Ön szőke, ne nyomjon semmilyen gombot, úgyis elrontaná.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Újabb agyrém az eurokratáktól, Európa nemzetállamainak
  2013-12-06 20:04:48, péntek
 
 
Újabb agyrém az eurokratáktól, Európa nemzetállamainak felszámolására:
- Még több menekültet Európába!
- Anélkül igényelhetnének menekült státuszt, hogy útra kellene kelniük!
- A tagországok még több menekültet fogadjanak be!

Újabb menekülttragédiától tart az EU-biztos

Újra előfordulhat, hogy az októberi lampedusai tragédiához hasonlóan ismét több száz, Európába igyekvő ember leli halálát a Földközi-tengeren - agódott Cecilia Malmström, az Európai Unió belügyi biztosa pénteken az Európai Politikai Központ (EPC) elemzőközpont által rendezett beszélgetésen.

A svéd politikus kijelentette: nap mint nap történnek tragédiák a Földközi-tengeren, csak kisebb léptékűek, kevesebb a halálos áldozat, ezért nem irányul rájuk akkora reflektorfény, mint amikor októberben több mint 300-an vesztek oda. "Sosem szabadna ilyesminek megtörténnie, mindent meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk a katasztrófákat" - jelentette ki Malmström.

A bizottság a héten tett javaslatot egy öt pontból álló intézkedéscsomagra, amelyek között szerepel egy közös tengeri járőrszolgálat megszervezése Ciprustól Spanyolországig, és annak a lehetőségnek a megteremtése is, hogy aki menekültkérelmet akar benyújtani Európában, az ezt esetleg úgy is megtehesse, hogy ne kelljen élete kockáztatásával útra kelnie az EU felé. Emellett Brüsszel azt is szeretné, ha az EU 28 tagállama a jelenleginél több menekültet fogadna be, és több ember számára tennék lehetővé a letelepedést. Brüsszel szerint az EU tagállamai jelenleg mindössze tizedannyi menekült számára teszik lehetővé a letelepedést, mint például az Egyesült Államok. Cecilia Malmström elmondása szerint a csütörtöki belügyminiszteri tanácson olyan tagállamok is jelentkeztek, hogy nyitottak lennének erre, amelyek ezt korábban nem nagyon vállalták.

A biztos szerint ami Lampedusa mellett történt, meg fog ismétlődni, hiába érnének véget például a harcok Szíriában, vannak más konfliktusok, és nem csökkenne érdemben a migrációs nyomás. Malmström szerint törvényes csatornákat kell nyitni azok számára, akik Európába menekülnének, hogy ezt anélkül is megtehessék, hogy önmagukat és családjukat életveszélynek tennék ki.

"Menekültstátusért folyamodni nem bűn, és jobb életre vágyni sem bűn" - húzta alá a biztos, aki nem mulasztotta el megemlíteni azt sem, hogy ahol csak tudja, igyekszik kiirtani a bizottsági szóhasználatból az "illegális bevándorló" kifejezést.

Egyetlen ember sem lehet törvénytelen, nincs olyan, hogy valaki törvénytelen. Lehet, hogy törvénysértő módon jutott be az unió területére, de ő maga ettől még nem lett törvénytelen - magyarázta Malmström, aki a "szabálytalan bevándorló" (irregular immigrant) kifejezést részesíti előnyben.

A svéd biztos arra is kitért, hogy a migráció kérdése jelenleg is nagyon kiemelten szerepel a megoldásra váró kérdések között, és arra számít, hogy ez a jövőben is így lesz, már csak azért is, mert a bevándorlásellenes politikai erők erősödnek, egyes országokban a legerősebb pártok között vannak, és ők biztosan napirenden tartják majd ezt a kérdést. Malmström arról is beszélt, hogy úgy látja, hogy ezek a pártok, bár ideológiájuk sarokköve a külföldiekkel szembeni ellenérzés, úgy látszik, kezdik leküzdeni nézetkülönbségeiket, és szövetséget kötnek egymással.

"Csúnya kampányra számítok, és arra, hogy ezek a pártok rengeteg képviselőt küldhetnek majd a tavaszi választások után az Európai Parlamentbe" - fogalmazott az uniós biztos, aki szerint a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a migrációs mérleg negatív, vagyis többen hagyják el Európát, mint ahányan érkeznek. Pedig Európának szüksége van emberekre - jelentette ki Malmström. "Ahhoz, hogy versenyképes gazdaságot építhessünk, képzett munkaerő is kell" - vélekedett az uniós biztos

Kép: Cecilia Malmström és ahonnan a szél fúj...

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q71/s720x720/1453247_61249 6918785738_900558469_n.jpg

8-10 milliót IZRAEL IS BEFOGADHAT!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt is megéltük!
  2013-12-06 19:48:07, péntek
 
 


Ezt is megéltük!


Németországban a törökök védik meg az őslakosokat a cigányok támadásaitól. Néhány évvel ezelőtt még a németek közül is kevesen gondolták volna, hogy mára eljut oda a világ, hogy Németországban a törökök védik meg a német polgártársaikat a Keletről jövő cigányok sáskajárásától. Pedig Ruhr-vidékén manapság ez a helyzet.

Az elmúlt hónapokban Duisburgot ellepték a cigányok, és mára már több tízezren telepedtek le a városban. A hatás természetesen nem maradt el. A helyiek, akik eddig lényegében csak a híradásokban láttak cigányt - akkor is csak olyan Kelet-Európában forgatott beszámolókat, ahol a jogvédők védelmezték a szerintük kiszolgáltatott embereket a többségi társadalom oktalan előítéletével szemben - most kezdenek ráébredni arra, hogy a hírek és a mindennapok valósága nem igazán akar találkozni egymással.

A duisburgiak hirtelen rádöbbentek arra, hogy a városukban megnőtt a lopások, a betörések, az erőszakos bűncselekmények száma. De egészen jól felfutott a prostitúció és a drogkereskedelem is. Megjelent az erőszakos koldulás, a pofátlan kéregetés, az iskolai erőszak, miközben a cigányok által ellepett környékek elkezdtek rohamos ütemben lepusztulni egyre nagyobb teret adva a szemétnek, a mocsoknak és az igénytelenségnek. Az egyik Duisburg-Rheinhausenben álló nyolcemeletes épületet ma már csak a ,,rémület házaként"emlegetik a helyiek. Az ingatlan 46 lakásában több mint 140 cigány lakik, akik közül sokan a szabadban végzik el szükségletüket...

Aztán ahogy teltek a hetek, érdekes módon felütötte a fejét Duisburgban is a ,,rasszizmus". A helyiek néhány hónap alatt megelégelték azt, amitől mi itt Kelet-Európában már évtizedek óta szenvedünk. A város polgárai aláírásgyűjtésbe kezdtek a cigányok bevándorlásának megakadályozásáért, és a már ott lévők hazatoloncolásáért, mondván, ,,a romák képtelenek betartani a társas együttélés szabályait". Végül többen még feljebb léptek a ,,rasszizmus" képzeletbeli létráján, és kimondták a tiltott mondatot, azt, ami miatt a német jogvédők minden második hónapban élesen elítélik valamelyik kelet-európai országot: ,,A cigányok élősködnek a többségi társadalmon."

Azonban a történet itt még nem ért véget, mert amíg a németek csak szóban és írásban fejezték ki a felháborodásukat, addig az ott élő törökök ennél egy kicsit tovább mentek. Az általuk működtetett üzletekből és éttermekből egész egyszerűen kitiltották a cigányokat.. Nemhogy nem szolgálják ki őket, de még be sem tehetik a lábukat az ajtókon. Legutóbb pedig már az is előfordult, hogy török fiatalok fizikai ráhatással, konkrétan pofán veréssel térítettek jobb belátásra néhány kötözködő cigányt. A tettüket többen végignézték, majd a végén elismerő taps fogadta az akciót. Bár, tegyük hozzá, ez a németek nem kis szégyene, hogy bevándorló védi meg a bevándorlótól Németországot. Valójában a törököknek sem ott lenne a helyük.

Jó reggelt, Németország! - üzenhetnénk innen a keleti végekről. Örülünk, hogy végre az ottani átlagpolgárok is szembesültek a valósággal. Örülünk, hogy kicsit megtapasztaltátok, hogy akiket adóitokból bőségesen eltartotok, azok egy szép estén simán rátok rúgják az ajtót, ellopnak mindent, és pillanatok alatt egy mocsoktengerré változtatják azt a várost, amit eddig felépítettetek magatoknak.

Olaszország és Franciaország után, most már talán Németországban is kezd az átlagember számára is egyre inkább világossá válni, hogy a liberál jogvédők által hangoztatott álszent érvek és javaslatok nem a probléma megoldását jelentik, hanem a meglévő gondok egyre durvább elmélyítését.

Talán kezd egyre inkább ott is mindenki számára egyértelművé válni, hogy a Kelet-Európában tapasztalható általános cigányellenes hangulat nem előítélet, hanem hosszú évtizedes tapasztalat. A kérdés megoldására egészen más utakat kell keresni, mert amin most halad Európa, az egész egyszerűen nem vezet sehová. Hál' Istennek, a Nyugat is belekóstol az együttélés gyönyöreibe...

Hun - Kitartás.net

http://kitartas.net/2013/12/05/ezt-megeltuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikulás napján vonult be a magyar honvédség Bukarestbe
  2013-12-06 16:53:23, péntek
 
  december 6. / 12:48
Mikulás napján vonult be a magyar honvédség Bukarestbe

1916. december 6-án a magyar honvédek bevonultak a román fővárosba. A román király a kormánnyal együtt elhagyta Bukarestet és Jászvásárba menekült.

Falkenhayn lovassága bevonul Bukarestbe. Fotó: Wikipédia


A román front az 1916-os erdélyi támadás miatt jött létre a keleti fronton az első világháborúban, melynek során a román hadsereg támadást indított Magyarország erdélyi területei ellen. A támadás megindítása esetén az antant nagy területek átadását ígérte meg a románoknak, ha belépnek a központi hatalmak ellen vívott háborúba.

A kezdeti területvesztések után a német és osztrák-magyar csapatok ellentámadásba mentek át, mire hadba lépett a románok ellen Bulgária és Törökország is. A központi hatalmak kiverték a románokat Erdélyből, a bolgárok Dél-Dobrudzsából, majd Bukarestet is elfoglalták 1916. december 6-ára. A románok 1917-ben békét kértek, a bukaresti békében pár határ menti területet, valamint a bolgárok által megszállt Dobrudzsát át kellett adniuk.

[Forrás: Wikipédia]


http://itthon.ma/szines.php?cikk_id=2612&fb_action_ids=683064911726847&fb _action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=[ 746958725333761]&action_type_map=[%22og.recommends%22]&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlamenti program: Krisztus gyilkosai nevében Köves Slomó a
  2013-12-06 16:38:11, péntek
 
  2013-12-06. 12:37
Parlamenti program: Krisztus gyilkosai nevében Köves Slomó a karácsony üzenetéről tart előadást

Mily szépen beékelődik a katolikus pap és a református lelkész közé az ortodox rabbi! - Akárcsak egyházunkba a fajtája. Az persze nem zavarja a meghívóit (hacsak nem egy alomból valók), hogy a Megváltó meggyilkolását a mai napig helyeslik a zsidók, sőt a Talmud "tanítása" szerint Jézus egy kurva fia, akit forró ürülékben főznek a pokolban. De persze rólunk, gojokról sincs jobb véleményük.
Mindezek fényében egészen bizonyos, hogy az ő képviselőjük a legalkalmasabb arra, hogy Krisztusról és a szeretet politikájáról (!) értekezzen, ráadásul a Nemzet templomában...
Kíváncsian várjuk, mikor hívják meg pl. szerkesztőségünket a hanukáról és a többi szép zsidó ünnepről eszmét cserélni az izraeli parlamentbe.

További részletek: http://kuruc.info/r/26/121208/#ixzz2mi3bMIbn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZ aZ ÁTKOS HORTHY RENDSZER!
  2013-12-06 16:32:36, péntek
 
  AZ AZ ÁTKOS HORTHY RENDSZER!
.

SZÁMVETÉS-egy tanulságos összeállítás Horthy 18 évéről. Tizenhét év...

Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor:
az1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott -
hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére.
Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk. De sikerült.
Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett.
Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.

Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.

2628 km . elsőrendű országutat építettünk,
vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján.
Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!

Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.

Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.

Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat.
Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.

Budapest(gyógy)fürdővárossá vált.
Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.
Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást.
A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.

Mindehhez a világ egyik legértékállóbb valutájának megteremtése is járult.

Politikai téren önállóságra törekedtünk.

Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán
ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot, vagyis az 1920 és 1937 közötti, a még
újvilágháborútól mentes korszakról szól az írás.

Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket,
legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó).

A milliószámra előforduló munkás-mozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthy fasiszta érát dicsérendően pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet. Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is.

Lássunk ezekből is egyet! Nagyanyám, xxxxxxx Istvánné, született yyyyyyyyy - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónője 275 pengő nyugdíjra volt jogosult.
Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, (ez közel 400.000.-ft)
Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét- ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.
Jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfőnökünk) kényszerűségből Angyalföldön dolgoztam évekig, tanultam szakmát.
S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy a z esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba -s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.
Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában.
A hazáról!

Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak..Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség- akciók, a tehetségmentő szolgálatok.....
Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválságnak épp a közepén volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! (Csupán zárójelben fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született, itt nem nemzeti szocializmus, hanem 60 évig nemzetellenes szocializmus dühöngött ).

Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban!
És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság, vagy gonosz indulat!

A valóban antidemokratikus és szélsőséges pártok korlátozása akkor nemzetet mentett.
Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel!
A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!

Barátaim! Egyszer végre el kellett mondani mindezt.

(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották )

Csak azt kérem: adjátok tovább!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Balaton utolsó érintetlen szakaszát is "elsukoróznák" - fi
  2013-12-06 16:30:48, péntek
 
  2013-12-06. 13:18
A Balaton utolsó érintetlen szakaszát is "elsukoróznák" - fideszes segédlettel

Ezúttal a Balaton gyönyörű partján ügyeskednek a "fiúk". Ott, ahol Simándy József, a magyarság legnagyobb tenorja lakott és töltődött fel, hogy elénekelhesse a csodálatos áriát a Hazáról (1:10-től látható az említett partszakasz):
Most ezt az utolsó érintetlen szakaszt akarják elorozni. Facebookon találtuk az alábbi bejegyzést:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M3DkDxwS6NA

Kedves Balatongyörököt Szerető Ismerősöm!
A közelmúltban tudomásomra jutott, hogy Balatongyörök képviselő-testülete 2013. november 28-án ,,elvi támogatói hozzájárulást" szavazott meg egy magánbefektetőkből álló csoport azon irányú megkeresésére, hogy az általunk Zsiba gyöpnek ismert területhez kapcsolódóan vitorlás kikötőt hozzon létre. Ezzel kapcsolatban szeretném aggályaimat megosztani annak reményében, hogy nem vagyok egyedül véleményemmel.
Levelem másik szándéka a probléma minél szélesebb körben való ismertetése.
Kezdjük az elején. Korábban, néhány héttel ezelőtt már lehetett hallani - igaz, csak szűk körben -, hogy a Szépkilátó közelében található golfpályához tartozó tulajdonosi körök korábban nyertes vitorláskikötő-pályázata zátonyra futott. A volt Kunép strandnál a vízügy nem engedi. Kinézték viszont a mi szeretett rendezvényhelyszínünk festői vízfelületét.
A közmeghallgatáson Bujtor György, aki a Balatongyöröki Horgász Egyesület titkára, rá is kérdezett, igaz-e ez, valóban az önkormányzat szándékában áll-e ezt ott megengedni, továbbá mi erről a polgármester úr magánvéleménye.
A válaszok a következők voltak: a terület a vízügyé, túl sok közünk nincs hozzá, ha rendezési terven szerepel itt kikötő, akkor töröltetni kell onnan, de akkor valószínű, csónakkikötő sem kell. (Nem értem, mi köze a kettőnek egymáshoz.) A polgármester úr részéről egyenes válasz nem érkezett, csupán a fent említett utalás arra, hogy nincs akadálya a kérésnek.
Továbbá Bujtor György ennyiben még nem hagyta ezt a kérdést, ígéretet kapott arra, hogy amennyiben úgy lenne, bár eddig írásbeli megkeresés még nem érkezett azon napig (ami 2013. november 15-e volt), fórumot fog tartani a testület ez ügyben. (Továbbá lásd közmeghallgatás jegyzőkönyvét.)
Tehát időközben megérkezett az írásbeli beadvány a testülethez, ami miatt rendkívüli testületi ülést hívtak össze, ott született a fent említett támogató döntés, 4:2 arányban, a polgármester támogatásával!
Most akár örülhetnénk is, hogy a bürokrácia amúgy lassan őrlő malmai felgyorsulásának vagyunk szemtanúi, de álljunk meg egy szóra!
Hol maradt a kampányban és a 2 héttel korábbi közmeghallgatáson ígért nyilvánosság bevonása ebben az érzékeny témában?!
A parti sétány esetében se tévesszen meg senkit a Hírlevél hasábjain tálalt változat. A lakók egyéni kezdeményezése provokálta látszatintézkedés volt, utólag, ,,neve legyen a gyereknek" stílusban. Hírlevélben rendreutasítva a falu közösségét, idézem: ,,többen voltak, akik vették a fáradságot és személyesen keresték fel az önkormányzatot, hogy megismerjék a sétány építési tervét." És a többiek? Szégyelljék magukat, mert nem vették a fáradságot, hogy szabadnapot kivéve bemenjenek az önkormányzatra tájékozódni?! Hogyan?! Jól értem?! Itt valaki fordítva ül a lovon!!!
Erre itt egy újabb nagy formátumú beruházás, mely szintén a színfalak mögött zajlik!
Nyilván a következő hírlevélben erre is kapunk féligazságot, csúsztatást!
Gratulálok, polgármester úr, ebben sokat fejlődtél az évek alatt, el kell ismerni, de a választóid tőled nem ezt várták! Tudom, előbb-utóbb te is olvasni fogod!
Hangsúlyozom, hogy az én problémám nem a vitorlás kikötő építése!!!
Nem kell győzködni, hogy az mennyire jó a falunak - ezzel foglalkoztam,- bár ebben a témában is jó, ha a realitás talaján maradunk! A problémám, hogy miért az utolsó érintetlen partszakaszt szemelték ki maguknak?!
Kincs ez a rész, hiszen sem Gyenesdiáson, sem Vonyarcvashegyen nem sétálhat strandidőszakban a kedves feltöltődi vágyó környékbeli vagy turista anélkül, hogy strandbelépőt kellene vennie. A rövid idő vagy anyagi okok miatt sem akarnak bemenni. Arra ugyan kevesen gondolnak, de az egyenlő bánásmód elve, az esélyegyenlőség szintén ezt támogatja. Létezik a Balatoni Fejlesztési Tanácsnak egy olyan ajánlása, melynek mottója: A Balaton mindenkié! (Nézzenek utána a www.bft.hu honlapon!)
Nálunk ez megvalósul, éppen most kívánják beszűkíteni e terünket!
A minap megnéztem, alig több mint 100 m-ről van szó. Innét, onnét nádas. Igen, az az ominózus nádas, ami korábban már a mi szemünket is szúrta. Ránk is dorgáltak, igen, tudják, hogy az régen nem volt ott, de már szerepel a térképen, így már védett, punktum.
Akárhogyan néztem, és elképzeltem, a kikötő nádvágás nélkül kivitelezhetetlen. Igaz, hogy Abszurdisztánban élünk, így itt minden lehetséges! (?)
Most néhány szóban történelmi visszatekintést szeretnék tenni, hiszen szeretett falumban nagy múltjuk van a rossz döntéseknek!
Kezdeném 1959-cel, amikor is tudva levő, elég volt egy demizson bor és egy ember a Szent Mihály-domb elvesztéséhez. (Aztán a sors befejezte a magáét.)
1960. - Balatongyörök-Karmacs közös társulása ,,Balatongyöngye" MGTSZ néven, melyben borítékolható volt, melyik fél jár jól. (Értéktelen karmacsi földeket cseréltek györökire.)
Aztán volt a '90-es években panzióépítés a falu többségének akarata ellenére, csakazértis! Aminek a funkciója későbbiekben átalakításra került (kényszerült), hiszen ugyan már, ne legyen az önkormányzat a lakosai konkurenciája!
És újra itt járunk a vitorlás kikötőnél, ahol már egyszer, korábban visszautasításra került a megvalósítása, valamikor az ezredforduló környékén.
De varázslatos a hely, így itt az újabb karvalytőke, mely előtt nincs akadály! (?)
Vizsgáljuk meg, kinek az érdeke! Az okos ember más kárán tanul, mi a magunkén sem!!! Nem kísért a múlt?!
Valóban ez a lakosság érdeke? Netalántán az önkormányzat kívánja megvalósítani, hasznot húzni belőle? Vagy úgy csinál, mint állam bácsi, hasznot privatizál, költséget államosít? (Fokozott gyakorisággal mederkotrás stb.) Mért hisszük azt, hogy csak akkor tudunk felmutatni valamit, ha az beton és kő?! A világban már az öko a trendi, mi már megint le vagyunk maradva! A világ nyugati felén is ez volt a tendencia, de hozzájuk képest mi 40 évvel lemaradtunk. Használjuk ki azt az előnyt, és ne fussunk utánuk, hiszen már ők is rájöttek, nem biztos, hogy mindent ki kell kövezni! Ha már így alakult, hogy nálunk nem jutott rá, kovácsoljunk erényt az érintetlen természetből!
Azért még emlékszünk többen, mikor még az árokparton kamilla virágzott, ugye?!
Így tűnnek el szépen-lassan az életünkből az értékek! A valódi értéket felváltja az üzleti érdek. Esetünkben azért súlyosabb a helyzet, mivel a közérdeket felváltja az egyéni üzleti érdek.
Visszatérve a támogató nyilatkozatra, a kitétele az ennek a támogató nyilatkozatnak, hogy minimális szakasz kerül lezárásra, hiszen valahol ki kell jönniük. Na már most kinek mi a minimális?! Nekik vagy nekünk?! Már csak azért is, mivel hangsúlyozom, maximum 150 méterről van szó! Csak 20 m-t kérek még! stb. Ezt már ismerjük a meséből: csak a lábam hadd tegyem be! Vicces, de sajnos nincs kedvem nevetni!
Már csak azért is szomorú vagyok, mert nem fog vigasztalni az sem: én megmondtam! A 100 éves szederfa sem nő ki a körforgalom mellett, pedig útban sem volt. És mi már utólag nem tehettünk semmit! A Stihl már csak ilyen! Akkor megfogadtam, még egyszer ezt nem fogom tétlenül végignézni! És a temető fáit sem! Már azok sincsenek. A tuskót is kivették, gyorsan. Meglepően gyorsan. Milyen érdekes, a szabadtéri színpad melletti tuskó, a kivágott fa maradványa a tavasz óta kutyát sem zavarja...
Zárásként egy ide illő idézet, melyet biztosan többen ismernek: ,,A földet nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."
A seattle-i indián törzsfőnök teljes beszéde megérne egy misét, de a lényeg ebben is bent van!
Ítél a történelem!
De szeretném, ha a falu legitim választott testülete nem menne szembe a falu többségének akaratával! Tisztában vagyok azzal is, hogy megteheti, de tényleg ezt akarja?!
A szituáció felvet egy további kérdést: a vállalkozó társaság ezen döntés birtokában szakhatósági engedélyek kérésébe foghat, látványtervet készíttethet, sorolhatnám még. Tehát költségei lesznek, melyek egy esetleges meg nem valósulás esetén jogos követelést jelentenének. Ki felel a testület felelőtlen döntéséért?!
A világ dolgai is elgondolkoztatják az embert. Meddig lehet birkának maradni, és hagyni, hogy azt tegyenek velünk, amit akarnak, anélkül, hogy szavunkat hallatnánk?!
Én döntöttem! Eddig és ne tovább!!!
Véleményeket, és információ csere céljából elérhetőségeket a zsuzsihaza@gmail.com címre várok!
Egy aggódó györöki anya, természetesen névvel:
Bánkiné Király Zsuzsanna

További részletek: http://kuruc.info/r/6/121209/#ixzz2mi1XaMV7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki is volt valójában Mandela?
  2013-12-06 16:16:13, péntek
 
  Ki is volt valójában Mandela?

Nem is olyan régen Eugene Terre'Blanche kapcsán közöltem az alábbi összefoglalót Nelson Mandela "munkásságáról", az "Egy Nobel-békedíjas terrorista" címmel. Most, hogy Mandela tegnap éjjel bekövetkezett halála miatt, a liberális világ térdre roskadva zokog, és gyászolja ezt a mészárost, mint a béke harcosat és az igazság mártírját, azt gondolom újra aktuális a téma. Lássuk hát, hogy ki is volt valójában az a "jóságos" Nelson Mandela.

Mandela miután kicsapták a Fort Harei egyetemről, belépet az Afrikai Nemzeti Kongresszusba (ANC), és ettől fogva 18 éven át egyik vezetője volt az ANC/CPSA szövetségnek; 1948-ban másik két társával megalakította az ANC ifjúsági részlegét, amelynek 1950-ben lett a főtitkára. Az ANC akkor már hosszú évek óta moszkvai befolyás alatt állt.

A kommunizmus Afrika déli részén már 1917-ben megkezdte a hódítást, az ötödik hadoszlop ügynökei beszűrődtek a munkások szakszervezeteibe, majd 1921-ben megalakult az első Kommunista Párt/CPSA. A kezdetben "feketék védelmét és érdekeit képviselő" ANC 1912-ben alakult, mely szervezet aztán a legnagyobb bolsevista befolyás alá került: a Komintern hatodik kongresszusán 1928-ban elhatározta, hogy a CPSA-nak át kell az ANC-t alakítania harcoló forradalmi szervezetté. Az ideológiai harc vezetői 1948-tól az ANC ifjúsági részlegének a vezetői voltak, közöttük Mandela. 1936-ban az ANC már kommunistát választott főtitkárának.

A 37 éves Mandelát 1955-ben letartóztatták hazaárulásért, de 1961-ben felmentették. Kihasználva a visszanyert szabadságát fegyveres ellenállásra készült, amelyre külföldön kapott kiképzést.

Földalatti mozgalmat indított és megalakította az “Umkhonto we Sizwe" /a nemzet lándzsája/ terrorszervezetet, az ANC katonai részlegét. A hatvanas évektől Kuba egyre inkább kiépítette kapcsolatait Dél-Afrikával: Che Guevara vezetése alatt kiképzést, hírközlési és diplomáciai segítséget és fegyvert szolgáltatott. 1963-ban Mandelát és ANC/CPSA társait tetten érték, amint 48 ezer szovjet gyártmányú akna és 210 ezer kézigránát behozatali tervein dolgoztak. Birtokukban találtak számos okmányt is, amelyek bebizonyították, hogy Moszkva, Algéria, Kína, Csehszlovákia és Kelet-Németország pénzelte és támogatta kommunista forradalom kirobbantását Dél-Afrikában.



Mandela a terrorista-kommunista



Hazaárulási tárgyalásán, amely szabad és igazságos volt, Mandela beismerte bűnösségét és hét társával együtt életfogytiglani börtönre ítélték. A tárgyaláson a bizonyítékok között szerepelt Mandela saját kézírásos, 62 oldal terjedelmű ,,How to be a good communist" /Hogyan legyünk jó kommunisták/ c. irománya, amelyben többek között így ír:

“Mi a Kommunista Párt tagjai a modern történelem legelőrehaladottabb forradalmárai vagyunk. Ahhoz, hogy a legelőrehaladottabb kommunista harcossá legyünk nem elég megérteni és elfogadni a marxizmus/leninizmus elméletét. A Kommunista Párt tagja alá kell rendelje személyes érdekeit a Párt érdekeinek..."

Az ANC kommunista jellege nem kétséges, mert ezt számos kiadvány is bizonyítja. Mandela volt felesége a véreskezű Winnie politikai vallomásai 1986-ban:

"A Szovjetunió hordozza a fáklyát minden reményünk és cselekedetünk előtt. A leleményességet és bátorságot példaképünktől, a szovjet néptől tanultuk meg, amely szintén a szabadságért harcol, és hűsége rendíthetetlen a nemzetközi elkötelezettség iránt. A Szovjet-Oroszországban régi álmokból vált valóra a nép igazi hatalma. A szovjetek országa minden nép igazi barátja és szövetségese a sötét reakciós erők ellen vívott harcban." /The Richmond News-Leader, 1986. 05. 02./

Winnie és kommunista terrorszervezete, az ANC foga fehérjét 1986. áprilisában mutatta ki igazán:

"Gyufásdobozainkkal és nyakláncainkkal fogjuk felszabadítani ezt az országot."

És tegyük hozzá, hogy mindez a Nyugat teljes hozzájárulásával és jóváhagyásával! A felszabadító honleány "nyakláncolása" abból állt, hogy az ellenfeleik nyakába tettek egy petróleumba mártott autógumit,amit meggyújtottak és az áldozat vagy húsz percig szenvedett égve, ha közben el nem ájult a kínoktól.

Mandela 1991. júliusában - moszkvai és washingtoni bábáskodással - a dél-afrikai köztársaság elnöke lett. Az ANC az évszázad eleje óta 30 millió feketét próbált meggyőzni, hogy mostoha sorsukat a dél-afrikai fehéreknek köszönhetik, s ha mindenki fegyvert fog, lehet az majd másként is. A terroristáknak ez csak részben sikerült, de azok a feketék, akik ellenálltak, csúnyán megfizettek Mandela asszony "nyakláncaival".

Nos, Nelson Rolihlahla Mandela, - akárcsak Magyarországon elvtársa Kun-Kohn Béla 1919 tavaszán - is a börtönből szabadult 27 évi fegyház után 1990. februárjában, hogy mint az elnyomásban élő dél-afrikai feketék nemzeti hőse, az ANC főtitkáraként kézbe vegye a demokrácia gyeplőit. Nem a bőrszíne miatt volt börtönben, hanem mert az Istenfélő, erkölcsös dél-afrikai államra komoly veszélyt jelentettek Mandela kommunista kapcsolatai és tevékenységei. Hogy a dolgok egészen simán menjenek 1993. decemberében Nobel-díjat is kapott, Dél-Afrika demokratizálódásáért folytatott erőfeszítéseiért. A hatalom átadására óriási nyomást gyakorolt az amerikai kormány Moszkvával karöltve.

"Szent" Nelson Mandela (Jean Chrétien kanadai miniszterelnök szentnek hívta) kommunista? Dehogy! Csak véletlenül kapta a 'Chris Hani'- kitüntetést a dél-afrikai Kommunista Párttól, mely szervezet akárkinek nem osztogat könnyelműen kitüntetéseket.

1991. decemberében a dél-afrikai "forradalmár" Chris Hani kijelentette:

"Az ANC nem titkolja, hogy nagyon erős kapcsolatokat tart fenn Kubával, mely állam mindig segítette szervezetünket."



MANDELA ÉS AZ ANC NEM ISMERTE A TERRORT?



Persze, hogy ismerte és értett is hozzá nagyon jól! Az ENSZ, a Szovjetunió és szövetségesei, valamint néhány nyugati állam illetve szervezet cselekvő segítségével, az ANC nemzetközi elismerést és támogatást nyert. 1974-ben az ENSZ nemcsak elismerte az ANC-t, mint ,,Dél-Afrika nagytöbbségű népeinek képviselő szervezetét," hanem több millió dollárral is támogatta a terroristákat.

Moszkva és a kommunista kormányok 1985-ben 30 millió dollárt adományoztak az ANC terrorcsoportnak. A hírhedt dél-afrikai Kommunista Párt (CPSA) 1956 őszén támogatta a szovjetek véres beavatkozását Magyarországon, Csehszlovákiában és Afganisztánban. / Toledo Blade, 1986. 08. 10./

Mint korábban említettem, a szovjet-féle "világbéke" élenjáróját, az ANC-t, a dél-afrikai Kommunista Párt irányította, s ez utóbbi Moszkva teljes befolyása és irányítása alatt állt, két vezetője pedig a két zsidó lángelme, Albie Sahcs és Yossel Mashel (Joe) Slovo (1926-1995) volt, aki járatos volt a Talmudban és a KGB-ben ezredesi rendfokozatot viselt (bár ezt életrajzában tagadja).

A parancsokat, utasításokat egyenesen Moszkvából kapta. Az ANC-ben elvtársai a fegyveres ellenállást és terrort fokozatosan a '70-es években kezdték, amikor a marxista-leninista elveket visszautasító, másként gondolkodókat a legnagyobb kegyetlenséggel gyilkolták meg a "felszabadulás, forradalom és emberi jogok" nevében. A nyugati sajtó ezeket a borzalmakat elhallgatja, sőt úgy állítja be, hogy a rengeteg vérontásért, gyilkosságért kizárólag a rasszista fehér apartheid kormány a felelős!

A kommunista hatalomátvétel óta megkezdődött az országban a fehér lakosság szisztematikus kiírtása. A nemzetközi Interpol szerint Dél-Afrika ma a világ harmadik legveszélyesebb állama. Minden évben 20 ezren lesznek gyilkosság áldozatai, javarészt fehérek; a nemi erőszak bűncselekménye terén a második helyet foglalja el (minden 100 ezer nőből 137 áldozat), az áldozatok többsége itt is fehér. Dél-Afrika valóban "felszabadult". A lakosság 20 százaléka - főleg feketék - fertőző AIDS-beteg.

Akárcsak Magyarországon 1920-ban a Szamuelly-féle nyilvános akasztások és kivégzések rettegésbe taszították a lakosságot, hasonlóképpen Dél-Afrikában is a nyilvános mészárlások fő célja volt a megfélemlítés. Ahogy Tim Ngubane (ANC) magyarázta 1985. októberében a kaliforniai egyetem egyik előadásán:

"Azt akarjuk, hogy a kollaboránsok halála olyan visszataszító és félelmetes legyen, hogy soha senkinek az eszébe ne jusson velünk ellenkezni."

Joe Modise ANC-tag 1985. decemberében így szólt az ANC Radio Freedom egyik adásában:

"Népünknek csoportokba kell szerveződnie, és hagyományos fegyverekkel kell szembeszállnia az ellenséggel. Miután felismerte az ellenség ügynökeit, népünknek ezeket meg kell ölnie. A parlament bohócait mind el kell pusztítani."

1986-ban újabb felszólítás a Radio Freedom hullámain:

"Ragadjuk meg a fegyvereket, 'nyakláncokat', kézigránátokat, géppuskákat, aknákat, és minden más eszközt, s vegyük fel a harcot a rendőrség és karhatalom ellen."



Dél-Afrika kommunizálása csekély tíz év alatt sikerült, és ezért súlyos felelősség terheli az amerikai és európai politikusokat, s nem utolsó sorban a Council on Foreign Relations és Trilateral Commission, és a Bilderberg nemzetközi csoportot. A hatalomátvételt lényegesen felgyorsította az ANC és a Kommunista Párt beszűrődése, nem is beszélve magában a dél-afrikai külügyminisztériumban befészkelődött marxista ügynökök munkájáról.

Mandela Nobel-békedíját az apartheid rendszer békés felszámolásáért és az új, demokratikus Dél-Afrika alapjainak lefektetéséért kapta. Hogy mennyire békés, és mennyire demokratikus ez, ennek eldöntését a fentiek tükrében mindenkinek saját belátására bízom.

(PzJ.)

http://www.deres.tv/content/ki-volt-valojaban-mandela
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi mai diadalkukorékolása az eddigi legnagyobb hazugság
  2013-12-06 14:20:38, péntek
 
  Döbrögi mai diadalkukorékolása az eddigi legnagyobb hazugságainak egyike!

Posted on 2013/12/06 Szerző: Admin
Nem a beruházások, nem a fogyasztás, s nem az export húzza a gazdaságot - legalább is Orbán Viktor szerint.

A dolgozni akaró embereknek köszönhető a meglepő GDP adat - vélekedett Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint kultúraváltás zajlott le az elmúlt években, ennek köszönhető a 1,8 százalékos harmadik negyedévi növekedés - fogalmazott péntek reggel a Kossuth Rádióban. Magyarországon akkor van növekedés, ha többet dolgoznak az emberek. Hagyni kell ezt nem szabad túlszabályozni a munkajogot, mérsékelni kell az adókat - ez a növekedés motorja - tette hozzá. A kormányfő arról is beszélt, hogy amikor a ciklus végén el kell számolni, elmondhatják, hogy a négyből három évben növekedett a gazdaság.

A rezsiköltségek még a kommunizmusban sem csökkentek most igen és az infláció is mélyponton van - adott bővebb makrogazdasági képet. A KKV szektor még nem növekszik ez a hitelek hiányának tudja be a miniszterelnök, ugyan az utóbbi hónapokban beindult a jegybanki kamatcsökkentés, így lassan a kkv-szektor is hozzájuthat olcsó forrásokhoz. Ezt segíti a jegybank hitelprogramja is - tette hozzá.
(napi.hu)

Bal-Rad komm: Már megszokhattuk, hogy a péntek reggeli Döbrögi-dicsőségtirádák félórányi hülyeséghalmaz.
A mai Öndicsőités minden eddigit alulmúlt.
Ez a félkegyelmű abszolút figyelmen kivül hagy realitásokat. Figyelmen kivül hagyja, hogy a gazdasági növekedést a mezőgazdaság húzta fel-köszönhetően a jó időjárásnak.
Figyelmen kivül hagyja, hogy az ipari teljesitményt a külföldi tulajdonú autógyártás lenditette.
Figyelmen kivül hagyja, hogy az épitőipar “meglódulása" a stadionépitésekhez és a metroberuházáshoz köthető. Azaz nem az emberek épitkezési kedve “rántotta fel"! (A magánépitkezések-az jelent igazi növekedést, mert ott akkor van kereslet-aminek van fedezete-aminek van jövedelmi háttere-aminek van gazdasági háttere.)
Persze tudja ő ezeket-csak elhallgatja! Inkább az ő “munkahelyteremtési stratégiájának tudja be a “hallatlan sikert"-amihez viszont Magyarországnak van a legkevesebb köze.
Isten “segitsége, az állam hülye költekezése, és a nyugati spekuláció kellett ehhez a hihetetlen sikertörténethez, no meg a FED dollárgyártó akciója, ami eredményeként Amerikát megint elöntötte a pénz, és vásárolják-vásárolják dögivel a kecskeméti Mercedeseket! Amerikában!
A magyarországi “gazdasági felfutáshoz" Döbröginek és hordájának van a legkevesebb köze-viszont elképesztően sokba került az országnak!

http://balrad.wordpress.com/2013/12/06/dobrogi-mai-diadalkukorekolasa-az-eddigi-l egnagyobb-hazugsagainak-egyike/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?
  2013-12-06 14:17:04, péntek
 
  Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?

Beküldte: atlatszo
2013. december 6. péntek

110 millió forintjába került az adófizetőknek a TEK részvétele a nyári árvízi védekezésben. A szervezet azt állítja, munkatársai rendes napi munkaidejükön felül több mint 20 000 órát töltöttek a gátakon. Noha az összes nagyobb hírportál folyamatosan tudósított az árvízi védekezésről - a TEK felbukkanásáról meg különösen - ennek a százmilliónyi tevékenykedésének alig van nyoma.

*****

Október 9-én tette közzé a BM a 2013 július-augusztusi támogatási listáját. A listán a legjelentősebb összegekkel a nyári dunai árvízi védekezés költségei szerepelnek: közel 3 milliárdot kapott az Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2,2 milliárdot a katasztrófavédelem. A nagy összegek árnyékéban szinte észrevehetetlen a Terrorelhárítási Központ (TEK) árvízi védekezésben való részvételére kifizetett 122 millió. Pedig ez az önmagában sem jelentéktelen összeg meglehetősen soknak tűnik, ha például az Országos Rendőr Főkapitányság 916 milliójával vagy a Honvédelmi Minisztérium 1,46 milliárdjával vetjük össze. A számok alapján ugyanis nagyjából minden hetedik védekezéssel eltöltött rendőr-munkaórára jutott egy TEK-munkaóra, és minden tizenkettedik homokzsákoló katonára jutott egy terrorelhárító. Katonákat, rendőröket, tűzoltókat és vízügyi dolgozókat tömegesen lehetett látni a híradásokban az árvíz legkritikusabb egy hete alatt - a TEK munkatársait viszont alig. Egész pontosan három alkalommal.

Az árvízi tudósítások alapján meglehetősen aránytalannak tűnő támogatás miatt közadat-igényléssel fordultunk a Belügyminisztériumhoz, azt kérve, bocsássa rendelkezésünkre a TEK munkavégzésével kapcsolatos elszámolást. Múlt héten végre választ kaptunk Szabó Csaba ezredestől, a TEK hivatalvezetőjétől. A válaszból az derül ki, hogy a TEK munkatársai 85 millió forint juttatásban részesültek a ,,napi szolgálatteljesítési idő"-t meghaladó szolgálatteljesítésért, erre jön 23 milliónyi járulék. További tétel a 4,5 milliónyi élelmiszerköltség, 5,5 millióba került a ,,gépjárművek használata", és még a ,,munkaruha, gyógyszer, védelmi anyagok" címen is elszámoltak bő 2 milliót.

A hivatalvezető szerint a TEK munkatársai 20 000 munkaórát töltöttek el a gátakon a ,,napi szolgálatteljesítésen felül" - de ez a szám sehogy sem stimmel. Ha - tegyük fel - 250 TEK-munkatárs egy héten keresztül a napi nyolc óráján felül teljesített még annyit, hogy a plusz munka összességében 20 ezer órát ad ki, akkor mindannyian napi 19,5 órát kellett, hogy dolgozzanak. De - mint látni fogjuk - a létszám, és a gátakon töltött idő is kevesebbnek tűnik a példában szereplőnél.

A TEK válasza szerint a közel 110 milliónyi személyi juttatást a június 4-14 közti tíz napos időszakra számolták el. De ezzel a tíz nappal kapcsolatban is kétségek merülnek fel. Az első híradás ugyanis a TEK árvízi tevékenykedéséről június 7-éről való: eszerint ,,A TEK különleges egységei Győr környékén, a BTR 80 típusú járművekkel kitelepülve felkészülve várják a riasztást a védekezést irányító katasztrófavédelem központjából." - írta az MTI nyomán több portál. Hogy több százan lettek volna, az nem valószínű, hiszen ezzel egy időben ,, (...) a TEK főigazgatója készültségbe helyezte összes egységét, hogy bármilyen rendkívüli esemény bekövetkeztekor - a Rendőrség kérése esetén - azonnal akcióba tudjon lépni." A realitáshoz közelebb állhat a Kisalföld beszámolója a Győrújfalu környéki védekezésről: ,,A katasztrófavédelem részéről 8 fő, 176 hivatásos tűzoltó, a honvédségi erő 469 fő és, rendőrségtől 10 fő, TEK 9 fővel, a vízügytől 30 fő, lakossági erő 250 fő töltésmagasítást végez." Ezen a napon tetőzött itt a Duna, de már annyi szakember és önkéntes dolgozott a gáton, hogy a munkára jelentkezőket hazaküldték.

Legközelebb két nap múlva, június 9-én, vasárnap bukkan fel a szervezet az védekezésről szóló hírekben: ,,A Terrorelhárítási Központ 250 munkatársa az Országos Műszaki Irányító Törzs felkérésére Szigetmonostoron segít a védekezésben. (...) a munkálatokat Hajdu János tábornok, a TEK főigazgatója személyesen irányítja." Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) közleménye szerint hétfőn délre sikerül Szigetmonostoron elhárítani a bajt: ,,A Terrorelhárító Központ munkatársainak 24 órás heroikus küzdelmével, a honvédség légierőjének támogatásával és a katasztrófavédelmi erők segítségével sikerült kiépíteni a települést védő lokalizációs nyúlgátat (...)" Kedden már Baján dolgozik TEK: ,,Reggel 6 órától este 18 óráig a Terrorelhárítási Központ 200 fővel segíti Baján a Petőfi szigeten az ideiglenes védvonal megemelését."- írja az OMIT közleménye, majd ennek nyomán több országos médium. Többet aztán nem bukkan fel a sajtóban a TEK az árvízi védekezés kapcsán - igaz a tetőző árhullám csütörtök reggel el is hagyta az országot; ettől kezdve mindenhol apadt a Duna.

Ha némi nagyvonalúsággal azt számoljuk, hogy ezzel a 220-250 fős létszámmal két napot töltött a TEK Szigetmonostoron, majd két napot Baja térségében, és napi 16 órát dolgoztak; és ha ehhez még hozzáadjuk a híradásokban szereplő győri két-három tucatnyi TEK-munkatárs két napi munkáját, akkor körülbelül 8 ezer, a napi szolgálatteljesítésen felüli munkaóránál vagyunk. A TEK által elszámolt 20 000 óra munkaidő kevesebb mint felénél. Egész pontosan 40 százalékánál. Ha ez így van, akkor a szervezet 63 millióval többet számolt el, mint amennyi ténylegesen járna.

Feltételezésünket alátámasztja, és a TEK tényleges munkavégzését valószínűleg jobban leírja Hajdú főigazgatónak az árvíz levonulta után néhány nappal tett nyilatkozata: ,,Mindig bevetésre készen álltunk, folyamatosan biztosítva azt a 200-300 főt, akik akár percekkel a riasztás után egy adott területen együtt tudnak dolgozni." A főigazgató maga is tehát inkább készenlétről, mintsem a tényleges munkavégzésről beszél - egybehangzóan a védekezés kezdetekor tett nyilatkozatával. Hogy alapvetően a készenlétre, illetve mintegy kétszáz-kétszázötven ember néhány napi munkájára kellett-e kifizetni a költségvetésből azt a százhúsz milliót, az egy újabb adatigénylésünk nyomán tisztázódhat: ebben a tényleges munkavégzést igazoló dokumentumok nyilvánosságra hozatalát kértük a TEK-től.

De tegyük föl, hogy valamiképp még igazolni is tudja a szervezet az emlegetett húszezer, a napi szolgálati időn felüli munkaórát - akkor is adódik a kérdés, megéri-e az országnak, hogy 250 TEK-es pakolja a homokzsákokat óránként 1,25 millió forintért. Miközben nyolcezer katona, több ezer vízügyes, tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember végezte ugyanezt a munkát a bruttó 5 400 - rossz esetben 13 500 - forintos TEK-es órabér töredékéért.

Az alábbi diagram azt mutatja, mennyibe került az adófizetőknek egy óra védekezés a TEK, a HM, és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BV) esetében. A TEK saját bevallása szerint 20 000 munkaórát számolt el, és ezért kerekítve 122 millió forintot kapott: ez 6100 forintos óránkénti költséget jelent. A Honvédelmi Minisztérium esetében a pontos számokat nem ismerjük: átlagosan nagyjából napi 8000 hivatásos és tartalékos katonával vett részt a védekezés legkritikusabb egy hetében; ezért a HM összesen 1,468 milliárd forintot kapott - igaz ebben az összegben benne van a technikai eszközök költsége is; ez pedig nyilván sokkal nagyobb arányt tesz ki, mint a TEK esetében. A durva összköltség per munkaóra arány tehát erősen torzít a TEK javára, de a katonák 3800 forintos munkaóra-költsége még így is az - önbevallás alapján számított - TEK-es ,,óradíj" hatvankét százaléka. Pontosan lehet tudni viszont, mennyit dolgoztak a büntetés-végrehajtás alkalmazottai és fogvatartottai a védekezésben: 961 BV-dolgozó és 2123 elítélt összesen 11 500 munkanapot, azaz napi nyolc órával számolva 92 000 órát dolgozott a gátakon 15, 6 millió forintért: ez 186 forintos ,,óradíjat" jelent. (A diagramon nem látható a többszázezer önkéntes munkaóra nulla forintos költsége.)

Egyes szervezetek ,,rezsióradíja": a kifizetett összeg és a védekezésben eltöltött munkaórák alapján

Ha volna olyan szerencsénk, és még mindig Schmitt Pál lenne a köztársasági elnök, akkor frissen kapott Hagelmayer-díjára apellálva kérhetnénk, kezdeményezze az országgyűlésnél az alaptörvény módosítását; mely módosítás a költségvetésre, azaz az adófizetők pénzével való prudens gazdálkodásra hivatkozva örökre megtiltaná a Terrorelhárítási Központ részvételét a természeti csapások okozta károk elleni védekezésben. Maradjanak ők inkább az álarcosbáli provokátorok ártalmatlanításánál, színházi kellékfegyverek lefoglalásánál, és egyéb, rutinszerűen elvégzett feladataiknál. Az a százmillió, ami egy ilyen árvízi fellépéssel bejön, amúgy is aprópénz a TEK 13 milliárdos éves büdzséjéhez képest.

Becker András

http://atlatszo.hu/2013/12/06/mennyiert-pakol-homokzsakot-egy-terrorelharito/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1313
  • e Hét: 7045
  • e Hónap: 18156
  • e Év: 171652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.