Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Szerveink 2
  2013-12-09 19:58:05, hétfő
 
  Szerveink működése 15 órától:

Az epe problémákkal küszködők miért éjfél körül görcsölnek be a legtöbbször?

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periodikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje, így a táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. (Angoloknál az ,,ötórai" tea ideje). Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energia bedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal, lehetőleg semmivel. Esetleg kevés tiszta víz!
Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre.
Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia az életerő(Qi), ami vitalitást, életerőt jelent.
A keringés akadályoztatása betegséghez vezet, érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.

,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Szerveink
  2013-12-09 19:56:30, hétfő
 
  Szerveink működése 1-15 óra között:

Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a legintenzívebben?

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periodikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje, így a táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik.

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb.
A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.


,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Méz és fajtái
  2013-12-09 19:52:56, hétfő
 
  Legismertebb méz fajták és hatásai:


Akácméz: jó köhögés csillapítására és gyomorsavtúltengésre. Magas gyümölcscukor-tartalma miatt sokáig folyékony marad.

Aranyvesszőméz: kissé sötétebb, lassan kristályosodó méz, amely kiváló vesetisztító, húgyúti fertőtlenítő.

Facéliaméz: halványbarna, kissé opálos színű, kellemes zamatú méz. Könnyen emészthető, ezért a gyengébb gyomrúaknak is ajánlott.

Galagonyaméz: világos, kristályosodó méz, amely különösen szívbetegségek esetén, szívgyengeségnél ajánlott.

Gesztenyeméz: sok ásványi anyagot tartalmaz, íze pikánsan kesernyés. Fogyasztása visszérpanaszoknál és trombózisok megelőzésére javallott.

Hajdinaméz: különös illatú, barnássárga méz. Erősítő hatású. Rendszeres fogyasztása előnyösen hat a bőrképződésre.

Harmatmézek: sötét, barnás-fekete színű, fűszeres ízű mézek, tölgy-, fűz-, fenyőfákról származnak. Jó immunerősítő, roboráló, veseműködést serkentő mézek.

Hársméz: kellemes ízű, fűszeres méz, amely légúti hurutok, görcsös, lázas állapot esetén ajánlott. Jó idegnyugtatónak és mézes pakolás céljára.

Kutyatejméz: világosbarna, kissé karamell ízű, kellemes illatú méz. Gyakran kristályosodik. Jó erősítő.

Levendulaméz: kiváló aromájú méz, illatát sokáig megőrzi. Álmatlanságra, veseproblémákra ajánlatos.

Lóhereméz: halványsárga, zsírszerű méz. Főként érzékeny gyomrúaknak ajánlott.

Medvehagyma méz: kevésbé kristályosodó, pikáns ízű, fűszeres gyógyméz. Kiváló görcsoldó és idegnyugtató.

Mentaméz: zamatos, világoszöld színű, sok illóolajat tartalmaz. Emésztést serkentő, puffadást csökkentő, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású.

Napraforgóméz: gyorsan kristályosodó, sárga színű, magas flavonoid tartalmú méz. Sütésre alkalmas.

Repceméz: kevéssé savas, gyorsan kristályosodó, krémszínű méz. Gyomorsav-túltengésnél hatásos.

Selyemkóró méz: (vaddohány méz): kiváló aromájú, fűszeres ízű csemegeméz.

Somkóróméz: világos, zamatos, kellemes illatú méz. Lassan kristályosodik. Trombózismegelőző hatású.

Tarlóvirágméz: világos, lassabban kristályosodó. Nyugtató hatású.
Vöröshagymaméz: sárgás színű, kissé hagyma illatú. Légúti megbetegedésekre.



,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Házi szerek hurutos köhögésre
  2013-12-09 19:50:26, hétfő
 
  Házi szerek hurutos köhögésre:

Vadkakukkfű: 1-2 teáskanál vadkakukkfüvet egy csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta háromszor egy csészével igyunk a teából.

Mocsári hízóka: 2 teáskanál mocsári hízókát 1 csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Egész napra elosztva igyunk meg összesen 3-4 csésze teát.

Sör: A sört éjszakára ajánlják házi szerként a népi gyógyászok köhögés és megfázás ellen. Esténként alkalmazzuk. Főzzünk föl 1/2 liter barna sört, adjunk hozzá 4 evőkanál mézet vagy gyümölcscukrot, és - még melegen - gyorsan igyuk meg.

Köhögési ingert csökkentő házi szerek:

Kakukkfű-zsálya teakeverék: egy marék kakukkfű, ugyanennyi eukaliptuszlevél, 1/2 marék zsálya, 1/2 marék bodzavirág kell hozzá. Ezek evőkanálnyi keverékét egy csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta igyunk meg belőle 6 csészényi teát. Érdemes az egész napi mennyiséget előre elkészíteni és termoszban tárolni.

Ibolya-borostyán tinktúra: Egy marék ibolyagyökeret és 2 marék borostyánlevelet apróra vágunk, és egy 7 deciliteres üvegbe tesszük. Jó minőségű, tömény pálinkával (gabonapálinkával vagy vodkával) felöntjük. 4 hétig állni hagyjuk, naponta felrázzuk. Végül leszűrjük, és a tinktúrát sötét, cseppentős üvegbe töltjük. Naponta 3x10 cseppet fogyasszunk a tinktúrából 1 kanál barna cukorra, gyümölcscukorra vagy kenyérkockára csepegtetve.

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Megfázás elleni házi szerek
  2013-12-09 19:49:08, hétfő
 
  Megfázás elleni házi szerek

Most a legkönnyebb megfázni. Reggel még hideg van, érdemes felöltözni, napközben pedig már melegünk van abban a ruhában, amit reggel felvettünk. Ilyenkor gyakran megizzadunk, és könnyű megfázni. Ha már megtörtént a baj érdemes a természet patikáját választani a mihamarabbi felépülés érdekében, ehhez válogattam össze Nagymamám recepttárából gyakori téli betegségek tüneteit enyhítő, lefolyását gyorsító praktikákat.

Ökörfarkkóró-tea: 2 teáskanál ökörfarkkórót egy bögrényi vízzel leforrázunk. Negyed órán át állni hagyjuk, majd leszűrjük, és egy teáskanál mézzel vagy gyümölcscukorral ízesítjük. Legjobb reggel, felkelés után fogyasztani.

Tüdőfűtea: 2 teáskanál tüdőfüvet leöntünk egy bögrényi forró vízzel. Pár percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A teát ízesíthetjük 1 kanál mézzel vagy gyümölcscukorral. Naponta 3x1 csésze tüdőfű teát fogyasszunk!

Lándzsásútifű-tea: 2 teáskanál lándzsás útifüvet 1/4 liter vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, ízlés szerint édesíthetjük mézzel, steviával, nyírfacukorral, vagy gyümölcscukorral.

Zsúrló-tea: A zsurlótea is kiváló ellenszere a krónikus köhögésnek. Elsősorban gyenge szervezetű gyerekeknek és sovány betegeknek ajánlott, akik kimutatható fertőzés nélkül gyakran és hosszú ideig szenvednek légcsőhurutban. 2 teáskanál zsurlóteát egy bögrényi vízzel leforrázunk. Fél óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Készíthetünk hideg vizes kivonatot is. Ebben az esetben 12 órán át hagyjuk állni hideg vízben, majd leszűrjük, és mielőtt isszuk, kissé felmelegítjük. Mézzel vagy gyümölcscukorral ízesítjük. Kúraszerűen fogyasszunk 1-2 héten át napi 3 csésze zsurlóteát!

Hamarosan hozom a hurutos köhögésre, illetve a köhögési inger csillapítására elkészíthető házi szerek receptjét!

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Csipke
  2013-12-09 19:48:01, hétfő
 
  A csipkebogyóból készült por hatékonyabban csökkenti az ízületi fájdalmat,mint a Panadol!

Az Osteoarthritis (Magyarországon általában arthrosisnak nevezzük; gyulladásos ízületi betegség panaszai és tünetei) vizsgálata közben jutottak erre az eredményre a Kalifornia Egyetem és a Fredericksburg kórház munkatársai és az eredményeket publikálták az Osteoarthritis and Cartilage című magazinban.

Az arthrosis gyakori formája az ízületi bántalmaknak. Ez a leggyakoribb ízületi betegség, mely jelentősen nehezíti a beteg mindennapi tevékenységeit. Nem tévesztendő össze a reumatoid artritisszel, ami lényegében autoimmun betegség, vagyis a szervezet saját sejtjeit, szöveteit támadja meg.

Az oszteoartrózis, tehát az ízületi kopás, degeneráció általában 60 éve felett gyakori. Sportolóknál előfordulhat korábban is. Lényege, hogy a csontvégeket burkoló, védő porcfelszíni réteg az ízület területén károsodik, és a porc fokozatosan pusztulásnak indul, apró csontkinövések képződhetnek. A kopás oly mértékű lehet, hogy a végén már a csontvégek érintkeznek egymással. Ez komoly fájdalommal jár, nem szólva a károsodásról, a degenerációról.
A betegség főként a teherviselő ízületeket érinti, mint a csípő, térd, kéz, lábfej.

A túlsúly, az elhízott állapot fontos kockázat. Az ízületekre háruló teher ez esetben még nagyobb, hiszen a saját súlyát is el kell ,,cipelnie" a betegnek. Mindenfajta súlycsökkentés hasznos lehet éppen ezért, főként a térdet illetően.

Kutatók megvizsgálták három korábbi tanulmány eredményeit, amibe összesen 287 beteget vontak bele. A cikk szerint három hónapi csipkebogyópor szedés eredményeként a fájdalom háromszor hatékonyabban szűnt meg, mint azoknál, akik paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót (Tylenol, Panadol, Anacin-3, Tempra és Datril) szedtek. A csipkebogyó még az alternatív gyógyászat kedvenc hatóanyagánál, a glukozamin-nál is 40%-al bizonyult hatékonyabbnak.

A csipkebogyó a gyepűrózsa (vadrózsa) bogyója. A C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.

Már az ókori népek is felismerték gyógyító hatását, főként a sorvadásos betegségek ellen. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladás gátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Íz javító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák.

A növény termését szeptember környékén kell gyűjteni. Gyümölcsaszalóban vagy napon kiterítve kell megszárítani és így egész télre eltárolható.

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Alma
  2013-12-09 19:46:32, hétfő
 
  10 ok az almafogyasztás mellett:

-,,Naponta egy alma az orvost távol tartja" - szól az egyik legelső táplálkozási tanács, amit már gyermekkorunkban hallottunk. Ezt a gyümölcsöt ehetik a csecsemők legelőször, valószínűleg ez sem véletlen. A benne található vitaminoknak (A, B és C) köszönhetően kiváló egészségmegőrző hatása van.

- 20 féle ásványi anyag található benne - többek között a kálium, a kalcium, a foszfor, a magnézium, nátrium, a cink, a fluor, a jód és a szelén - hozzájárul a szervezetünk immunrendszerének megfelelő működéséhez.

- A gyümölcs héjában található flavonoid antioxidáns tartalma is jelentős, A flavonoidok, köztudottan erősítik az immunrendszert, gátolják a daganatok illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, valamint gyulladáscsökkentő,vírus- és baktériumölő hatásuk is van.

- A kínai orvoslás szerint az alma erősíti a szívet, hidratálja a tüdőt, csökkenti a nyáktermelést, és növeli a testnedvek mennyiségét.

- Az almában lévő pektin az inzulin kiválasztás visszaszorításával csökkenti a koleszterinszintet.

- Egy tanulmány azt mutatta, hogy heti öt alma fogyasztása csökkenti az asztma kockázatát.

- Különlegessége többek között, hogy a székrekedést és a hasmenést egyaránt gyógyíthatjuk vele. Hasmenés esetén főve vagy párolva érdemes fogyasztani, székrekedéskor pedig nyersen.

- Csökkenti a hányingert, csillapítja a hányást, így kismamáknak is ajánlott a fogyasztása.

- Az alma tele van oldható rosttal, ami csökkenti a bélrendszeri rendellenességek, az aranyér és egyes daganattípusok előfordulását, valamint elősegíti az inzulin szabályozását, és megkönnyíti a méregtelenítést.

- Egy almában csupán 50-80 kalória van, és nem tartalmaz zsírt.
- Gyógyító hatással van az ételmérgezésre, a bélhurutra, a vérhasra, a koli baktérium okozta bélfertőzésre. Csökkenti a húgysavképződést, ezért köszvény ellen megoldást nyújthat. Tisztítja a tüdőket, segít a felső légúti megbetegedések kezelésében és hörghurut esetén.

- Fontos tudnunk, hogy másként hat a szervezetünkre a savanyú és az édes alma. Az édes almát azok fogyasszák, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények. A savanyú alma fajták fogyasztása javallott a hízékony vagy túlsúlyos embereknek, reumásoknak és a köszvény betegeknek.

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
körte
  2013-12-09 19:45:16, hétfő
 
  10 ok a körtefogyasztás mellett:

- Gyógyító hatását főleg a rostanyagainak köszönheti, ugyanis a sors jelentős mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal nem áldotta meg.
- A benne található rost a belek szempontjából rendkívül előnyös, hiszen serkenti a bélműködést, csökkentve ezáltal a székrekedéssel járó panaszokat.
- Kitűnő só oldó és savtalanító hatással rendelkezik, ezért szívesen alkalmazzák köszvény, reuma és vesekő esetén.
- A körte a legritkább esetben vált ki allergiás reakciót, ezért a csecsemőknek elsőként adható gyümölcsök közé tartozik.
- A körte fogyasztása segít a vért megtisztítani, és ezzel enyhíti a reumatikus fájdalmat.
- A nyersen, frissen fogyasztott körte jó hatással van az agyműködésre, megerőltető szellemi munkát végzőknek naponta való fogyasztása javasolható.
- A körte nemcsak aromás, kellemes ízű, hanem kitűnő vértisztító és idegerősítő gyümölcs is.
- Magas pektin tartalmánál fogva csökkenti a különböző zsírok felszívódását, így a vér koleszterinszintjét is kedvezően befolyásolja.
- Nagyon jó húgyhajtó tulajdonsága is van.
- Körtekúra javasolható magas vérnyomás, érelmeszesedés, vizelethajtás, püffedt lábak, köszvény, artritis betegségek kezelésére. Körtekúrát nedvdús friss körtével végezhetünk, 2-4 napig más ételt ne együnk.

Fogyasztásánál vegyük figyelembe magas energia tartalmát (10 dkg körte 61 kcal tartalmaz)

Hátránya, hogy érzékeny gyomrúak nehezen tűrik.

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Szőlő
  2013-12-09 19:44:08, hétfő
 
  10 ok a szőlőfogyasztás mellett:

Gazdag foszforban és káliumban, jelentős mennyiségben van jelen benne kalcium, nátrium, magnézium, kevés növényi vas és cink, valamint fontos a flavonoid tartalma. A benne található magnézium segíti az izom és a szív, a mangán a pajzsmirigy és az idegrendszer működését, de a csontok épségének megőrzésében is fontos szerepet játszik.

Magas B-, B12-, C-, K-vitamin-, valamint karotin-, kálium-, szelén-, biotin- és folsavtartalmának - köszönhetően fontos vértisztító, vérképző, segíti a szervezet önvédelmi képességének, szellemi, fizikai erőnlétének ,,visszaállítását", illetve fenntartását.

Mivel a szőlő pH-értéke megközelítőleg azonos az emésztőnedveinkével, napi rendszeres fogyasztása a telített zsírsavak feldolgozásában és a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzésében is segít, így hozzájárulhat a vesekőképződés, illetve a húgysavkő kialakulásának megelőzéséhez.

Csökkenti a vizelet savas kémhatását, lúgosítja szervezetünket, így reumás eredetű gyulladásos betegségekben csökkenti a gyulladást, enyhíti a fájdalmakat.

Magas szénhidráttartalma segíti a szervezet gyors regenerálódását is. A szőlőnek olyan magas a víztartalma, hogy valósággal átmossa a vizeletkiválasztó szerveinket (a veséinket, húgyhólyagunkat). Jótékonyan hat az emésztésre is.

A szőlőszem vizelet- és epehajtó, enyhe hashajtó, gyomorsav-csökkentő hatású, de vérszegénység ellen is hatásos.

A szőlőmag bélrésze megközelítőleg 50%-ban olajat tartalmaz, amely jellemzően többszörösen telítetlen zsírsavakból áll. A szőlőmag-kivonat meggátolja az artériákban a plakkok képződését vagy zsírok lerakódását eredményező káros koleszterin oxidációját, megakadályozza a hajszálerek gyengülését. A szőlőmag-kivonat gyulladást gátló szerként is használható az allergia és az ízületi gyulladások kezelésében.

A levél hatóanyagai: cserzőanyagok, cukrok, kolin, szerves savak. Sebgyógyításra alkalmazzák, belsőleg pedig vérnyomáscsökkentő, vérzéscsillapító hatású. Menstruáció alatt csökkenti a vérzés intenzitását. Hatása fokozható, ha pásztortáskafűvel, csalánnal és cickafarkfű virággal kombináljuk.

Az aszalt gyümölcs fogyasztása kifejezetten ajánlható vérszegénység, negatív stressz, fizikai gyengeség esetén. Mivel a mazsola tartósításához a termelők gyakran használnak ként, fogyasztása előtt meleg vízben alaposan mosd át, illetve áztasd ki.

Napi 1-2 deci vörösbor fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik fontos szerepet.

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Szilva
  2013-12-09 19:42:56, hétfő
 
  10 ok a szilvafogyasztás mellett:

- Segít a vér sav-bázis egyensúlyának helyreállításában.
- Tisztítja a vért, így csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet
- Elősegíti az emésztést, nagyon hasznos székrekedés ellen! Méregtelenít, szinte kisöpri a felesleges salakanyagokat a bélből.
- A leterhelt máj is fantasztikus segítséget kap tőle, mert mentesíti az emésztőrendszert, megkönnyíti a munkáját.
- Vesetisztító hatásáról is ismert a népi gyógyászatban.
- Koleszterincsökkentő hatását is magas káliumtartalmának köszönheti. Gazdag kálium forrás: 10 dkg aszalt szilva közel 800 mg káliumot tartalmaz!
- Fáradtságűző, regeneráló, nyugtató hatású. Segít a koncentrációs zavaroknál, depressziónál.
- Erősíti a sejthártyát, így véd a kórokozók behatolásától.
- Serkenti a szénhidrát anyagcserét.
- Elősegíti a víz kiürülését a szervezetből.
- Erősíti az immunrendszert.

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 229 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 622
  • e Hét: 1060
  • e Hónap: 7432
  • e Év: 58223
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.