Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Eddig azt hittük, a zsidóknak nincs humorérzékük...
  2013-12-09 22:19:31, hétfő
 
  2013-12-09. 21:52
Eddig azt hittük, a zsidóknak nincs humorérzékük...

...aztán megláttuk a gázzal működő hanukiát.

http://kuruc.info/j/480/2012/gaz_hanukia01.jpg

http://kuruc.info/j/480/2012/gaz_hanukia02.jpg

Bécsben készítettem idén december 1-jén, az egyik legforgalmasabb sétálóutcában. Sajnos itt is hanukáznak Isten ajándékai, de elég bizarr módon teszik ezt, hiszen hanukázáskor is gondoskodtak a gázüzemről - írja a képeket beküldő olvasónk.

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/6/121355/#ixzz2n0yqdtzO


Nyugi fiúk. Nemsokára a körülmetélést is ránk fogják erőltetni, visszamenőleg is.
(Aki nem hagyja majd, hogy a rabbi lecsókolja, azt kikiáltják antiszemitának!)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó napot! Itt lehet felvenni az ingyen 150 ezret?
  2013-12-09 22:06:56, hétfő
 
 
Jó napot! Itt lehet felvenni az ingyen 150 ezret?
erdelyip

gazdaság
ma 13:22


Egy bankos ismerős mesélte a hétvégén.

Egy vidéki fiókjukba sétált be egy idősebb néni, és azt mondta, hogy kéri a 150 ezer forintját. Erre kérdezték tőle, hogy milyen 150 ezerről tetszik beszélni? Mire a néni azt mondta, hogy arról a 150 ezerről, amit minden hónapban ingyen lehet felvenni.

http://444.hu/2013/12/09/jo-napot-itt-lehet-felvenni-az-ingyen-150-ezret/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs értelme forradalmat csinálni Ukrajnában
  2013-12-09 22:02:13, hétfő
 
 
Nincs értelme forradalmat csinálni Ukrajnában
Nincs értelme bízni a csodában
Ugrósdy Márton

2013. december 9., hétfő
Hiába tüntetnek tízezrek, százezrek, vagy akár milliók Kijev főterén: amíg nem sikerül az országot valahogy ezer kilométerrel nyugatabbra vinniük, addig teljesen mindegy, hogy ki van kormányon. Viktor Janukovics elnök kilenc év után léphet ugyanabba a folyóba.

Virágba borulthatott a nyugati demokrácia lelkes híveinek szíve, ha belenéztek a kijevi hírekbe: tízezrek követelik ugyanis Ukrajna EU-csatlakozását, az oroszbarátnak tartott Janukovics elnök távozását, a kormány lemondását. Tegnap még Lenin szobrát is ledöntötték, ettől pedig tényleg a tetőfokára hágott a rendszerváltó lendület a nyugati és a magyar sajtóban is. Nézzünk azonban egy kicsit a dolgok mögé, és vizsgáljuk meg, van-e valódi esély a változásra Ukrajnában.
Kattintson és nézze meg a kijevi tüntetések képeit!

A szovjet gyarmati örökség

,,Egységbe forrt szabad köztársaságok" - ha valami, a szövetségi himnusz első sora biztosan nem jellemezte a Ronald Reagan által a Gonosz Birodalmának nevezett Szovjetuniót. A gyarmattartói hagyományokat folytatva ugyanis Moszkva pont úgy alkotta meg az ötéves tervekben a tagállami gazdaságfejlesztést, hogy egyenként a Szovjetunió egyetlen szocialista szövetségi köztársasága se legyen képes megállni saját lábán. A gazdaságfejlesztés - a komparatív előnyök elvére egyébként jogosan építve - úgy ment végbe, hogy egy teljes terméket egyetlen tagállam se tudjon önállóan legyártani, és mindenképpen szükség legyen a többiek segítségére is. Ez a moszkvai központ számára több előnnyel is járt: megőrizte a Goszplan súlyát és jelentőségét az ország életében, hiszen a gazdaság működéséhez továbbra is szükség volt a központi tervezőre. Másrészt a tagköztársaságok önállósodási vágyainak is keretet szabott, hiszen a Szovjetunióból való kiugrás azonnali gazdasági összeomlással járt volna (ezt egyébként a közép-európai szatellitek a KGST összeomlásával maguk is fájdalmasan megtapasztalhatták).

Ukrajna importja (millió USD) | Create infographics

A Szovjetuniót azonban végül nem a kis államok akarták elhagyni, hanem maga Oroszország. Moszkvának viszonylag kevés vesztenivalója volt, hiszen ahogy Magyarország a mai napig a Budapest-központúságtól szenved, ugyanúgy a Szovjetunióban minden Oroszország körül forgott. Az infrastruktúra (utak, gáz és olajvezetékek) mind-mind az orosz érdekek kiszolgálására épültek a szovjet időkben is. A legnagyobb hozzáadott értéket termelő gyárak kevés kivétellel ebben az országban voltak megtalálhatók, és ami a SzU többi tagja számára igazán súlyos csapást jelentett: Oroszország szinte korlátlan természeti erőforrásaival a legtöbb stratégiai nyersanyagból az önellátásra is képes, így Moszkva például könnyen megteheti, hogy nem vásárol földgázt Türkmenisztántól, így döntve romba utóbbi teljes - monokultúrás - gazdaságát.

Moszkva mindig gondosan ügyelt arra, hogy egy-egy nem orosz tagállam gazdaságát a lehető legjobban specializálja. Így lettek a közép-ázsiai tagállamok nagyhatalmak a gáz és a gyapot terén - a többi szektorban azonban szinte semmilyen fejlesztést nem hajtottak végre. Ukrajna is kapott egy-két lehetőséget, például a repülőgépgyártás, az űripar és a hagyományos erős vaskohászat terén: azonban ezek a gyárak olyan méretekben épültek ki, hogy gazdaságosan csak az össz-szovjet piac ellátására voltak képesek, a negyvenmilliós Ukrajna számára egyszerűen túl nagyok és túl költségesek voltak, valamint sok esetben a többi tagköztársaságból érkező, mesterségesen olcsón árazott nyersanyagokra voltak utalva a hatékony működés tekintetében.

Barátság, Testvériség

Talán semmi sem jellemzi annyira a volt szovjet (és KGST) országok oroszoknak való kiszolgáltatottságát, mint az energiaellátás. A rezsicsökkentés pedig nem csak Magyarországon népszerű téma: a posztszovjet térben rendszerint az olcsó energiaárakkal próbálják meg pacifikálni az alacsony nyugdíjakból és fizetésekből élő embereket. A mínusz negyven fokos téli hidegben pedig kulcskérdés a gáz ára: ha ugyanis a nyugdíjasok nem tudnak mivel fűteni, akkor komoly tiltakozások törhetnek ki (erre még Oroszországban is volt példa, egyenesen a jóságos Putyin elnök közbelépésére volt szükség, amikor bizonyos, addig ingyenes közszolgáltatásokat fizetőssé akart tenni a terület gonosz kormányzója).

Ukrajna exportja (millió USD) | Create infographics

A gáz ára ezért is ennyire fontos kérdés keleti szomszédunknál: nem véletlen, hogy Janukovics még az IMF-et is kirúgta Ukrajnából, amikor a nemzetközi pénzügyi szervezet ahhoz kötötte a válság által sújtott Kijevnek szánt újabb hitelrészlet folyósítását, hogy a kormány emelje meg a gázárakat. Egy - bár közgazdaságilag valóban jogosnak tűnő kérés volt - azonnali politikai öngyilkossággal ért volna fel Janukovics számára. Nem véletlen, hogy Putyin is a gázárral zsarolja Janukovicsot: a kijevi költségvetés számára ugyanis szinte a megváltással érne fel, ha a mostani 500 dollár közeli ezer köbméterenkénti ár helyett a Putyin-vazallusoknak kijáró 200 dollár körüli áron vásárolhatná a tüzelőanyagot.

Az ukrán ellenzék nyomorúsága

Sokak számára újjáélednek manapság 2004 telének dicsőséges napjai. Akkor Viktor Juscsenko és Julika Timosenko vezetésével szintén egy nyugatos, nyelveket beszélő, a homo sovieticustól (aminek Janukovics egyik jeles képviselője) radikálisan eltérő elit kívánta meg átvenni a hatalmat, végül sikerrel. Az egy másik kérdés, hogy a saját magukat rendszerváltó erőknek nevező politikusok a mai magyar ellenzékhez hasonlóan csak a kormányváltásban tudtak megegyezni, amint hatalomra kerültek, azonnal egymás torkának estek, és még az a szégyen is megesett, hogy Juscsenkónak legádázabb politikai ellenfelét, Janukovicsot kellett kineveznie miniszterelnöknek.
Kattintson és ismerje meg Julija Timosenkót!

Az ukrán ellenzék egyáltalán nem annyira egységes, mint azt a mostani tüntetések mutatják, ráadásul a leglátványosabban annak a Szvoboda pártnak az aktivistái tüntetnek, akik egyértelműen nacionalisták, egyesek szerint már-már a szélsőjobbon helyezkednek el. Mellettük ott vannak a parlamenti ellenzék képviselői is: a börtönben lévő Timosenko pártja, a Batykivscsina és a párt szabadlábon lévő vezetője, Arszenij Jacenyuk, illetve a nyugaton Timosenko után leginkább ismert ellenzéki vezető, Vitalij Klicsko exbokszoló. Arról azonban, hogy a kormány megdöntésén kívül miben értenek egyet, nem sokat tudunk, így egyáltalán nem biztos, hogy esetleges győzelmük és a kormány távozása után nyugalom és európai integráció köszöntenek Ukrajnára. Ráadásul az ország sokat megénekelt kelet-nyugati megosztottsága továbbra is jelentős: ha Janukovicsnak lenne egy kis humorérzéke, akkor a donyecki nyugdíjasokból gyorsan szervezne maga mellé egy Békemenetet.

A Nagy Sakktábla

Az ukrajnai események nyugati (és magyar) interpretációjában a 2004-es irány az uralkodó. Valamiért azt gondoljuk, hogy ha most győz az ellenzék, és Janukovics távozik az ország éléről, akkor beköszönt majd a demokrácia, a politikai foglyokat szabadon engedik, az EU beint Oroszországnak, és Putyin elnök sírva vonul majd vissza dácsájába, Ukrajna elvesztését gyászolva. A dolog azonban nem ilyen egyszerű, ha közelebbről is megnézzük a szereplőket.

Oroszország helyzete a legegyszerűbb: Putyin az Eurázsiai Unióval (Vámunióval) szeretné valamilyen intézményes szinten is egy akolba terelni a közel-külföldet, az egykori szovjet utódállamokat. Ennek elsősorban gazdasági és reálpolitikai oka van: szeretné saját kezébe venni, de legalábbis ellenőrzése alatt tartani ezeknek az országoknak a gazdaságát, nyersanyagait (pl. Azerbajdzsán) vagy iparát (pl. Ukrajna), emellett szeretné az orosz érdekszféra határait ismét a lehető legmesszebb kitolni. Ukrajna esetében még számba kell venni a jelentős kulturális és érzelmi töltetet is, ez az ország ugyanis sokak szerint az orosz civilizáció bölcsője. Putyin szinte szabad kézzel rendelkezik, őt nem kötik a demokratikus elvek: saját érdekekeit akár nyílt színi zsarolással is érvényesíti, ha kell.

Az EU számára komoly próbatétel a mostani eseménysor: vannak ugyanis olyan tagállamok, akik nagyon közelről érintettek a kijevi eseményekben. Lengyelország például ahogy 2004-ben, úgy most is vezető szerepet játszik, és a balti államok számára is létkérdés lenne egy kijevi fordulat. A németek tegnap kötelezték el magukat Janukovics ellenében, Magyarország álláspontjára pedig még várni kell. Sokak szerint a mostani eseménysor választóvonal lehet Brüsszel számára: most ugyanis megmutathatja, hogy képes-e igazi nagyhatalomként viselkedni, és szembeszállni az orosz érdekekkel. Mi úgy gondoljuk, hogy nem: az EU ugyanis szervezeti jellegéből adódóan képtelen gyors és hatékony döntéseket hozni, ami jelen esetben életfontosságú lenne. A meccs viszont Európa számára sem veszélytelen, egy újabb orosz-ukrán gázháború ugyanis eléggé kellemetlenül érintheti az EU keleti tagállamait.
Kattintson és nézzen szét a Krímben is!

Ukrajna számára viszont a lét a tét: miközben az EU és Oroszország éppen egymás valódi erejét méregeti, addig Janukovics számára két választási lehetőség volt: vagy aláírja az EU-val a megállapodást, és akkor a következő naptól kezdve leáll a gazdaság, megszűnik az orosz export, és nem jön több gáz. A másik lehetőség az volt, amit végül az ukrán elnök választott: nem írta alá a megállapodást, de az oroszok ölelése elől is igyekszik kitérni, miközben Kijevet tüntetők tízezrei veszik megszállás alá.

Számít egyáltalán, ki van kormányon?

A válaszunk erre a kérdésre egyértelmű: nem, nem számít. A narancsos forradalom vezetői végül ki kellett, hogy egyezzenek Putyinnal: a legutolsó gázmegállapodást például a tíz éve az oroszok kérlelhetetlen ellenségének számító, Oroszország által sokáig nemzetközi elfogatóparanccsal körözött Timosenko írta alá (ma többek között ezért ül börtönben). Janukovics pedig ugyanúgy igyekezett az EU felé közeledni, mint elődei, igaz, végül a küszöbről - jelentős külső nyomásra - visszatáncolt.

Az igazság az, Janukovics esetleges távozása semmit sem változtatna Ukrajna jelenlegi helyzetén, az ukrán belpolitika legfontosabb szereplőjét, Vlagyimir Putyint ugyanis nem tudják leváltani a Kijevben tüntető tízezrek. A helyzet megoldása pedig a Kreml kezében van: lehet Ukrajnában nyugatos elnököt és EU-párti kormányt választani, a válasz gyors és gyilkos lesz: másnaptól egy csepp földgáz sem érkezik majd Oroszország felől, az ukrán exportot pedig a moszkvai hatóságok gyorsan el tudják lehetetleníteni. Elég néhány baktérium egy kamionnyi hússzállítmányban, és másnap megáll az egész ukrán mezőgazdasági export. Vannak olyan magyar gazdák, akik sokat tudnának mesélni az orosz állategészségügyi hatóságok szelektív alaposságáról. Ne legyenek kétségeink, Ukrajna sem lesz kivétel.

Egyszóval lehet tüntetni Kijevben, lehet új választásokat tartani, és el lehet kergetni Janukovicsot, Oroszország attól még ott marad a szomszédban. Ha kell, Moszkva ki fogja éheztetni Ukrajnát, és akkor bárki lesz az új elnök, nem lesz más választása, mint megbékíteni Putyint. Demokrácia ide, EU-s álmok oda, ha a jéghideg nappaliban éhezik az ember fia, nem a szavazólap lesz neki a legfontosabb.


http://kitekinto.hu/europa/2013/12/09/nincs_ertelme_forradalmat_csinalni_ukrajnab an/?utm_source=K%C3%BCl%C3%BCgyi+Gyorsposta&utm_campaign=960d27d09f-RSS_EMAIL _CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_d557da7f0c-960d27d09f-89461601#.UqY tfCeAeo8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aljas embertől ne várjunk semmit!
  2013-12-09 22:00:41, hétfő
 
 
Tények kontra sikerpropaganda
Ennyi igaz abból, amit Orbán mond



A kormányfő állításával szemben a végre beindult növekedés hatásait a lakosság egyelőre alig érzékelheti, ahhoz hosszabb, tartós időszakra és nagyobb mértékű bővülésre lenne szükség. Ennél is nagyobb probléma, hogy az orbáni gazdaságpolitika a társadalom kis hányadát hozza jobb helyzetbe a nagy többség, de főleg a leszakadó rétegek terhére.
Megszokhattuk már, hogy Orbán Viktor a szokásos pénteki rádióbeszédében nagyívű, a valósággal azonban nem túl szoros kapcsolatban álló kijelentéseket tesz. Legutóbbi zsengéje annak leszögezése volt, hogy a sikeres gazdaságpolitika és a növekedés hatását a mindennapokban is érezzük. Hogy mennyire sikeres egy gazdaságpolitika, az nem a kormányfői minősítésektől, hanem egyrészt a tényadatoktól és azok hátterétől, másrészt a lakosság és a vállalkozások megélhetési és működési körülményeitől függ. Ezek alapján aligha jogos az öndicséret, arról a közgazdasági alapigazságról nem is beszélve, hogy egy éppen csak beinduló, szerény növekedés hatásai a mindennapokban még nem érzékelhetőek, ahhoz tartós bővülési pályára van szükség. Lehet persze, hogy a kormányfő saját környezetére és a lakosság gazdagabb felső ötödére gondolt, amely tényleg jobban él, de ők sem a növekedésnek, hanem a módosabbak gyarapodását szolgáló adópolitikának és más intézkedéseknek köszönhetik.



Erre az elmúlt időszakban több elemző tanulmány is rámutatott, kiemelve, hogyan csoportosítottak át százmilliárdokat az egykulcsossal, a rezsicsökkentéssel stb. a társadalom felsőbb rétegei számára. A jövedelmi és fogyasztási átlagszámok is megtévesztőek, mert ha például a lakosság negyedénél jelentős többlet képződik, miközben a háromnegyednél kismértékű csökkenés vagy stagnálás van, az átlagszám javulást mutat. Ezt mutatta ki az a részletes elemzés is, amely a hivatalosan bruttó 225 ezer forintos átlagbér mögé nézett: kiderült, hogy a munkavállalók kétharmada valójában ennél jóval kevesebbet, havi 190 ezer alatt keres, de a felső 5-10 százalék jövedelme - van havi 63 milliós fizetés is! - jócskán felhúzza az átlagot. Még kirívóbb az eltérés, ha régiónként nézzük a béreket: Nógrádban és Somogyban csupán 120 ezer az átlag.

A növekvő különbségekről árulkodik a lakosság felső és alsó tizede között az utóbbi három évben kitágult jövedelmi olló, valamint a szegénység terjedéséről árulkodó adatok. Jelenleg hazánkban az itthoni kimutatások szerint több mint négymillióan élnek a szegénységi szint alatt, félmillióval többen, mint a kormányváltáskor, a lakosság háromnegyedének vannak legalább időnként gondjai a számlák fizetésével. Az Eurostat felmérése szerint a magyar népesség 26 százaléka halmozottan nélkülözni kényszerül, ez nagyjából 5 százalékos emelkedés a három évvel korábbihoz képest.

Lehet tehát a kormányfőnek magukat fényezni, attól a tények még tények maradnak. Igaz ez Orbán Viktor többi, szintén pénteken elhangzott kijelentésére is, amelyeket ugyan már sokszor cáfolták a hozzáértők, de most sem szabad szó nélkül hagyni őket. Kezdjük azzal, hogy azt állította, ma 235 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor. Már unalmas ki tudja, hányadszor ismételni, hogy ez több szempontból sem korrekt: egyrészt nem azonos időszakokat hasonlít össze, ez önmagában több tízezres torzítást jelent. Másrészt a statisztikai felmérésben szerepel a közmunkások számának több mint százezres emelkedése, holott ők valójában munkanélküli és szociális segély helyett kapnak némi munkabért, azaz nem tényleges foglalkoztatottak. Harmadrészt a külföldön dolgozók, de hivatalosan itthon élők is javítják a statisztikát. A vállalati adatszolgáltatások szerinti munkavállalói szám az elmúlt három évben nem nőtt, hanem néhány ezerrel csökkent.

Nem maradhat kommentár nélkül az az orbáni mondat sem, hogy a bérek folyamatosan emelkednek. Ez csak az idei évre igaz, a korábbi években a nettó reálbérek csökkentek, kivéve 2011-et, amikor az egykulcsosra való áttérés miatt a magas jövedelműek jól jártak. Szemben a minimálbéresekkel, akik az adójóváírás eltörlése miatt ma reálértékben több százalékkal kevesebbet kapnak kézhez, mint 2010-ben. Az idei reálbér emelkedés is az alacsony inflációnak köszönhető, amellyel ugyancsak dicsekedett a kormányfő. Erre valójában akkor lenne oka, ha a makrogazdasági folyamatok eredménye lenne, nem pedig az erőszakos piaci beavatkozást jelentő és hosszabb távon ebben a formában fenntarthatatlan rezsicsökkentésnek. Az átlagszám itt is sokat elfed: az élelmiszerek ára például 2010 óta 20-25 százalékkal nőtt. Az alacsonyabb közműdíjak fő haszonélvezője egyébként szintén a lakosság felső ötöde: a megtakarítások fele náluk csapódik le.

A gazdasági növekedésre visszatérve: Orbán azzal büszkélkedett, hogy kormányzásuk négy évéből háromban bővült a GDP. Ez igaz, de az össznövekedés két százalék alatti, ami rosszabb, mint az uniós átlag és messze elmarad térségünk országaitól, nem csupán a lengyelek 12 százalékától, de a szlovákoktól, a románoktól, a bolgároktól és a balti országoktól is. A fideszes ,,jobban teljesítünk" sikerpropagandában azonban a realitásoknak nincs helye.


http://www.168ora.hu/buxa/szegenysegi-kuszob-gdp-atlagjovedelem-121496.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy nő elmegy a farkaskutyájával az állatorvoshoz, mert a ku
  2013-12-09 21:44:53, hétfő
 
  Egy nő elmegy a farkaskutyájával az állatorvoshoz, mert a kutya éjjelente irgalmatlanul horkol.

Mondja az orvos:

- Kedves asszonyom, kössön a kutya farkára néhány babérlevelet, s nem horkol többet a kutya.

A nő bár nem hiszi, mégis kipróbálja a tanácsolt módszert, s íme, a kutya az éjszakát horkolás nélkül átaludta.

Elmeséli a barátnőjének, aki magában ezt gondolta: ha a kutyánál ez bevált, kipróbálja a férjénél.

Így is tett a következő este.

Reggel a férj bemegy a fürdőszobába, bepillant a tükörbe és megijed. Azonnal felhivja a barátját:

- Te Karcsi, tegnap este kuglizni voltunk és kicsit bebasztunk ugye ?

- Igen.

- Utána meg elmentünk a kupiba, igaz ?

- Igaz.

- Mondd, emlékszel te ott valamiféle díjkiosztásra ?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Adolf Hitler-képmás egy budapesti ócskapiacon - Izraelben új
  2013-12-09 21:42:21, hétfő
 
 



Adolf Hitler-képmás egy budapesti ócskapiacon - Izraelben újfent megfújták a vészsófárt

Izraeli újságírók, cionista világszervezetek vezetői Magyarországon hanukázgatnak, esznek-isznak, Herzl Központot avatnak, s ráérő idejükben, szombaton - a zsinagóga helyett - kimennek az ócskapiacra, ahol újabb bizonyítékot, ezúttal egy Hitler-képet találtak a magyarok túlburjánzó antiszemitizmusára. A döbbenetes fölfedezés ahhoz mindenesetre elég volt, hogy a héber sajtóban ismét fölmelegítsék az elképzelhetetlent: a jövőbeni Jobbik-Fidesz kormánykoalíciót.
Egy Joáv Limor nevű izraeli újságíró tegnap, szombaton, a zsinagóga helyett az egyik budapesti ócskapiacon (nem írják, hogy melyiken, de valószínűleg az ecserin - H. J.) bóklászott, egészen addig, amíg bele nem botlott egy nagyméretű, leírása szerint "óriási" Hitler-festménybe, s mindenek tetejébe a Führer mellett, az árus standján pedig egy sereg "náci" jelvény, katonai kitüntetés díszelgett. Facebook-oldalára a firkász két fényképpel illusztrálva rögtön ki is tette a döbbenetes, a magyarok féktelen antiszemitizmusát megerősítő újabb hírt. Az angol nevet viselő News 1 (Máhláká Risoná), elég olvasott héber nyelvű hírportálon pedig egy másik izraeli újságíró kéjesen és megrendülten csapott le a Budapestről érkező újabb borzalomra.

Adolf Hitler képmása a pesti piacon (Fotó: Joáv Limor)
Icik Wolf, az említett hírportálon a magyarországi bolhapiacon föllelt, bekeretezett Führer-képtől gyorsan és természetesen jut el a Magyarországon egyre fokozódó, túlburjánzó antiszemitizmusig, és nem fogják kitalálni - a Jobbik Magyarországért Mozgalomig. Egyébként zárójelben megjegyezzük, hogy Izraelben az izgága, ürülékkeverő héber sajtó már jó másfél esztendeje akkora reklámot csap a Jobbiknak, hogy ha egy izraeli átlag polgárt álmából fölriasztanak és azt mondják neki, hogy Magyarország, habozás nélkül rávágja, hogy Puskás, vagy azt, hogy Jobbik, amit a "műveltebbek" Dzsobbiknak is ejtenek.
De nézzük, hogy mit ír az újság: "Magyarország az elmúlt években a túlburjánzó antiszemitizmus színterévé vált. A most következő tavasszal fölerősödhet az a tendencia, ha a jobboldali Jobbik Párt (sic!) csatlakozik a koalícióhoz" (nyilván kormánykoalícióra gondolt a nagy műveltségű cikkíró - H. J.), írja Icik Wolf, majd így folytatja: "Hogy megértsük, mennyire szélsőségesek a Jobbik Párt tagjai, elég meghallgatni egyik tagjának a magyar Parlamentben elhangzott szavait: Fölszólított, hogy készítsék el a zsidó parlamenti képviselők és miniszterek listáját, mert 'ők nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek, s Izrael javára billentik Magyarország külpolitikáját', idézi föl a cikkíró a közelmúlt eseményét, majd előhozakodik az izraeli sajtóban 2010 óta szinte betűről betűre változatlanul ismételgetett szöveggel:
"A 2010-es, a legutóbbi választásokon a Jobbik a parlamenti helyek tizenkét százalékát kapta, ám pusztán a bekerülése is veszélyes legitimálást biztosít neki, illetve a zsidók és a cigányok ellen irányuló rasszista nézeteinek hangoztatására", áll a Hitler-képről szóló cikkben, amelynek írója ezután némileg kételkedve szól a Fidesz-kormány antiszemitizmus elleni lépéseinek komolyságáról: "Magyarország kormánya az elmúlt esztendőkben igyekszik megszabadulni a holokauszt idején a mintegy 600 ezer magyarországi zsidó elpusztítása miatt rajta esett szégyenfolttól, de ha megvalósul a forgatókönyv, miszerint a Jobbik Párt csatlakozik a koalícióhoz, nagyon is elképzelhető, hogy meghiúsul azoknak a szándéka, akik szeretnének megszabadulni az antiszemitizmustól", riogat a héber lap, majd a kedélyek lecsillapítása végett idézi Orbán Viktor ismert megnyilatkozását: "Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke előreláthatólag megnyeri a választásokat, de már korábban kijelentette: ha a Jobbik támogatása nélkül nem lesz képes (kormány)koalíciót alakítani, inkább új választások kiírását javasolja. 'Akkor inkább új választásokat tartunk, de velük (nyilván a Jobbikkal - H. J.) nem lépünk koalícióra', mondta Orbán Viktor".
Zoom
Fegyveres alakulatok jelvényei, kitüntetése (Fotó: Joáv Limor)
De hogy még érdekesebb legyen az Adolf Hitlert ábrázoló képpel való riogatás, az újságíró fentebb hivatkozott Facebook-oldalán a hírhez egy Ofer Fruchter nevű személy (korábban biztonsági emberként dolgozott a budapesti izraeli intézményekben - H. J.) kommentárként bejegyezte: "Joáv, ez a kép már több mint húsz éve ott van ezen a standon, emlékszem rá az ottani tartózkodásom idejéből. Ha nem tévedek, a kép nem is eladó, de mellette valóban vannak kitéve náci jelvények, illetve más fegyveres erők jelvényei, kitüntetései, így például az izraeli rendőrségé is"...
Hering József - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/6/121311/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog megint összemossa a külföldön güriző magyart az élőskö
  2013-12-09 21:20:16, hétfő
 
  Balog megint összemossa a külföldön güriző magyart az élősködő, bűnöző cigánnyal
2013. december 09. 18:55
Hunhír.info

Már megint az úgynevezett romastratégiáról vitáztak az européerek, addig eljutva, hogy oénz és még több pénz szükségeltetik a cigányok felzárkóztatására. Arról megint nem szólt a történet, hogy az európai nagyvárosokat ellepő cigányoknak is kéne tenni már valamit, nem csak bűnözni meg élősködni.


Kemény és izgalmas vita volt a foglalkoztatáspolitikáért felelős uniós miniszterek tanácskozásán a munkaerő szabad áramlásával kapcsolatosan megfogalmazott aggályokról - mondta el hétfőn telefonon az MTI-nek Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. A miniszter elmondta: sikerült megegyezniük abban, hogy a lehető leghatározottabban fel kell lépni azok ellen, akik bármelyik országban visszaélnek a szabad munkavállalás lehetőségével, emberkereskedelmet folytatnak, illegális munkavállalásra szervezkednek, de ez nem jelenti azt, hogy korlátozható lenne a személyek és a munkaerő szabad áramlása. "Ha szabadon áramolhat a tőke, ha szabadon áramolhatnak az áruk, ha szabadon áramolhat a szolgáltatás, akkor hogy van az, hogy a nyugati befektetők jöhetnek hozzánk mindenféle korlátozás nélkül, a mi munkavállalóink pedig nem mehetnek oda?" - fogalmazott Balog Zoltán. A miniszter szerint a vitában nyilvánvalóvá váltak a törésvonalak a tagállamok között, a nyugati tagállamok a lengyel, román, bolgár munkavállalókat emelték ki, s arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a külföldi dolgozók problémát jelentenek szociális rendszereik számára. A magyar miniszter szerint viszont ez egyfajta hangulatkeltés, mert a statisztikák szerint világos, hogy a kelet-európai munkavállalók nettó befizetők ezekben az országokban, vagyis több pénzt fizetnek be az államkasszába és a társadalombiztosításba, mint amennyit kivesznek onnan.

Ez a félhülye megfeléskényszeres pojáca megint egyenlőségjelet tesz a külföldön látástól mikulásig robotoló magyar melós, aki tényleg nettó befizető, meg a romániai meg bulgáriai élősködő, tolvaj, bűnöző, beilleszkedni képtelen szutykos cigány közé. Ez éppen olyan, mint amikor a 90-es évek elején osztrák boltokban a magyarországi cigánybűnözők miatt azt írták ki , hogy magyar, ne lopj! Aztán mi égtünk a tolvaj retkek megélhetésiek miatt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=70960
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Furcsa véletlenek: áfacsalás és egy leégett CBA
  2013-12-09 21:16:10, hétfő
 
  2013-12-09 15:02:49
Furcsa véletlenek: áfacsalás és egy leégett CBA



A helyi agrárkamarai választásokkal kapsolatban tartott sajtótájékoztatót az MSZP, melyen megemlítettek egy rendkívül fura esetet is, 2011-ből: véletlen leégett egy CBA.



Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján közölte: országszerte visszaélésekre derült fény a helyi agrárgazdasági bizottságok választásánál. - Ez elsősorban azért lényeges, mert alapos a gyanú, hogy ezek a bizottságok tölthetik be az új földtörvény alapján létrejövő helyi földbizottságok szerepét. A termőföld adásvételéhez pedig a földbizottságok jóváhagyása lesz szükséges - hívta fel a figyelmet a politikus.



Az MSZP-s képviselő arra is emlékeztetett, hogy Székely László, az alapvető jogok biztosa ugyancsak a földtörvény átalakítását szorgalmazta, amiért az agrárgazdasági bizottságok nem reprezentálják a földtulajdonosok teljes körét, és döntésük ellen nem lehet fellebbezni.


Gőgös Zoltán kijelentette, így nemcsak az állami földbérleteknél, hanem a magántulajdonú földek adásvételénél is egy Fidesz-kötöttségű rendszer jön létre, noha több mint ötmillió hektárról van szó. A politikus a sajtótájékoztatón arról is beszélt, a Fidesz ellenállása miatt nem alakulhat vizsgálóbizottság az állítólagos áfacsalások feltárására. Gőgös Zoltán Mesterházy Attila MSZP-elnökkel közösen Orbán Viktor kormányfőhöz fordult egy írásbeli kérdéssel. Ebben arról írnak, hogy 2011 októberében Győr-Moson-Sopron megyében - egy áfacsalási ügyben - letartóztatták egy CBA-partnercég által tulajdonolt vállalkozás vezetőit. Öt nappal később leégett egy budapesti CBA-áruház - idézte fel Gőgös, hozzátéve: a hírek szerint az üzletben a pénztárgépek és az összes irat is elégett.


A szocialista politikus elmondta, arra szeretnének választ kapni, hogy a két hír között van-e összefüggés, vagy "furcsa véletlen" történt. Mint mondta, azt kérik, a miniszterelnök segítse, hogy a hatóságok kivizsgálják az ügyet.


http://www.hirhatar.hu/hir/furcsa-veletlenek-afacsalas-es-egy-leegett-cba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik a rezsicsökkentésről: a Fidesz durva becsapásra kész
  2013-12-09 16:25:48, hétfő
 
 
Jobbik a rezsicsökkentésről: a Fidesz durva becsapásra készül
2013, december 9 - 15:19


A Jobbik szerint egyre több jel utal arra, hogy a rezsicsökkentés nem végleges, csupán a választásokig, vagy 2014 végéig fog kitartani, aztán újra emelkedésnek indulnak a közüzemi díjak - jelentette ki Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője, hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A nemzeti radikális képviselő úgy véli, hogy erre az utóbbi napok két történése is felhívta a figyelmet. Múlt héten Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) globális energiaipari előrejelzéseit tartalmazó kiadványának bemutatóján olyan megjegyzést tett, amely arra utal, hogy a versenypiac felé terelnék a lakossági energiaszolgáltatást.

"Olyan megoldásokat kell találnunk, amelyekben az ellátás biztonságát versenypiaci árakon, piacképes árakon tudjuk biztosítani a hazai lakosságnak" - jelentette ki Kovács Pál. Az NFM államtitkára úgy vélte, hosszabb távon is maradnak a magas olajárak, mint ahogy a gázárak régiók közti eltérései is. Kovács kijelentése azért érdekes, mert a rezsicsökkentéssel kampányoló kormánypárti politikusok a versenypiac háttérbeszorításáról beszéltek eddig, ami központi szabályozást, a piaci áraktól való elrugaszkodást jelent.

Később a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményben igyekezett ,,érthetőbben" fogalmazni és azt írták: ,,az energiaárak piacképessége alatt a lakosság számára is megfizethető végfogyasztói ár értendő. A piacképes árszínvonal kialakításának, fenntartásának szándéka tehát nemhogy nem ellentétes a rezsicsökkentési törekvésekkel, hanem éppen erősíti azokat."

Hétfői sajtótájékoztatóján Apáti István egy másik árulkodó jelről is beszámolt: saját, jobbikos javaslatát, amely a gáz- és villamos közművagyon kiemelt alaptörvényi védelmét szolgálta volna, még csak tárgysorozatba sem vettek. A javaslat lényegeként kiemelte: 4/5-ös védelem alá helyezték volna az állami tulajdonba visszavett gáz és villamos energia szektort, hogy azt ne lehessen újra eladni.

Apáti hangsúlyozta, a javaslat megvalósulásával lehetett volna hosszú távon biztosítani a rezsicsökkentés megvédését. Másrészt megmaradt volna a mindenkori kormány számára a lehetőség, hogy a ,,saját sorsunkról dönthessünk".

A Jobbik szerint egyértelmű, hogy a kormány csak választásokat akar nyerni, aztán pedig újból ,,nőhetnek a közüzemi díjak." Apáti emlékeztetett rá, hogy a Gyurcsány-kormány alatt 2006-ban áfát csökkentettek, majd a választások után ismét visszaemelték. A jobbikos képviselő szerint ehhez hasonló, de sokkal durvább becsapásra készül a Fidesz.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/jobbik_a_rezsicsokkentesrol_a_fidesz_durva_becsapasra_keszul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt utazik el Mandela temetésére!
  2013-12-09 16:01:12, hétfő
 
  Semjén Zsolt utazik el Mandela temetésére!



- Uraim, dologra! Most hallom, meghalt Leslie Mandoki. A Főnök szólt, hogy menni akar a temetésre. Készítsék a repülőjét!
- Izé... osztályvezető úr, nem a Leslie Mandoki... a Nelson Mandela halt meg...
- Szintén zenész?
- Nem, ilyen dél-afrikai szabadsághős, mifene...
- Szabadságharc? Nem leszünk gyarmat? Jó, nagyon jó! A Főnök örülni fog. De miféle név ez, hogy "Mandela"?
- Hát... tembu... az egy afrikai törzs...
- Afrikai törzs??!! Hát ez a fickó ilyen izé... néger volt?!
- Hát sajnos...
- Jó. Akkor nem a Főnök megy. De mégis, ki a lófaszt küldjünk Afrikába? A Martonyinak leég a kopasz feje; a Szijjártó elröhögi... az Ádernak aznap lesz a második angol nyelvleckéje...
- Hát osztályvezető úr, ahogy így azt tetszett mondani, hogy "lófasz", nekem momentán eszembe jutott valaki...

Hát így.


Péter Konok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.