Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Leanderek szaporítása
  2013-02-28 09:33:56, csütörtök
 
  Egy időbe olyan csúnyácskák voltak ezek a csodás virágok nálunk. Aztán innen-onnan kaptunk tanácsokat. A lemosó permetezés nagyon fontos náluk, és a folyamatos tápanyag utánpótlás, ami folyékony és szilárd formájában is használható, nekünk a folyékony , öntözővízbe kevert tápoldat vált be. És az öntöző víz esővízből történt. A tavalyi nyár kimondottan kedvezett a leandereknek,hosszú és forró volt. Így először találkozhattam itthon azzal a jelenséggel,amikor meghozza a magját vagy termését. Persze ezektől nem szabadítottam meg, hanem azzal együtt ment a teleltető helyére. Meglepődve vettem észre, hogy februárra kinyíltak és kiszáradtak, telis-tele vannak apró magokkal.
Nos idén megpróbálom így szaporítani őket. Nagyon macerás a leandert szaporítani, ezért célszerűbb több ággal próbálkozni, de csak olyannal, amin még nem volt virág. Az alsó leveleket le kell szedni, és ferde metszéssel, sötét üvegbe, fénymentes helyre állítani, de nem sötétbe, de meleg párás környezetben. Nos ki az aki mindezt folyamatosan nyújtani tudja?
Hát maradok a magocskáknál.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre megtaláltam...
  2013-02-28 09:03:38, csütörtök
 
  Végre megtaláltam a helyet, ahol igazán kiereszthetjük a gőzt mindannyian,és az időpontot is. Nehéz olyan szállodát találni, ahol 5-en lehetünk együtt, és kedvező áron. A kis házi kedvenceket addig a nagyszülők látják el /halacskák, cicák, kutyus :-)/
Igaz még várni kell kicsit, mert az időpont is olyan,hogy mindenkinek jó legyen.
Még nem voltunk ott együtt, de biztosan nagyon fogják élvezni a gyerekek. Lehet a szüleimet is befűzöm, hogy jöjjenek el velünk. Bár a nyaralásra igent mondtak, azért jó lenne kipróbálni milyen együtt nyaralni pár napot is.
Már fel vagyok dobódva. Tegnap is extrán toltam a napot. A nap süt 1000-el, én meg folyamatosan húzogatom ki a feladatokat a kis noteszemből :-)
Tegnap az elmaradt úszást is bepótolták a gyerekek, mi meg közben tortáztunk. Ünnepeltük a barátnőnket. Ha már úgyis ott ülünk pár órát...hát nosza. Zsani valami csodás túrótortát csinált. Mindenkit levett a lábáról a sok gyümivel.
Este még a leckéket befejeztük, átnézték amit még tudni kell, és alvás. Kidőltek, elfáradtak. Ma udvari tevékenység lesz du. Nincs is sok időm, mert vár a munka, majd a sztrapacska. Itthon van a kedves, és akkor szoktam ezt készíteni, amikor tud nekem segíteni, mert nem kevés haluskát kell kiszaggatni, kifőzni...és át macerás a glutén mentes lisztből. Hoppá, most jut eszembe, ígértem a csajoknak ,hogy sütök zsömlét,de lehet azt inkább holnap reggel, hiszen a holnap is sok izgalmat tartogat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Este
  2013-02-27 21:34:36, szerda
 
  Megyek fürödni :-)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a tavasz?
  2013-02-26 15:49:24, kedd
 
  Minden bizonnyal, hiszen 7 ágra süt a nap, fantasztikus idő van, a hőmérők 12 fokot mutatnak.
A krókuszok napról napra több virággal boldogítanak, és a krizantémok is kibújtak a földből, hogy őszre ismét ők zárják a virágzás időszakát. Várom a márciust, mert a virágmagok akkor kerülhetnek a földbe. Összeszedtük a télen összegyűlt koszokat a kertből, az elszáradt virágokat lemetszettem, a rózsákat megkönnyítettem kicsit az elszáradt levelektől. A sziklakert növényei beindultak,zöldellnek, és van amelyik már kis sárga virágokat bontott. Idén a zöld fűszerek is a fenti sziklakertben kapnak majd helyet, hiszen a kövek nagyobb védettséget nyújtanak nekik. Az ugrálót már felavatták a srácok, mi meg a komposzt tárolót töltöttük meg némi odavalóval. Robi idén először takarította a kocsit kint,az ablakokat és minden eldugott kis zugot. Most csili-villi az autónk :-D
Az aranyeső ágacskák is kerültek az asztalra várva a tavaszt és a napsütést most már minden nap!
A gyerekek sem a tanulást részesítették elsőnek,hanem hogy az udvaron lehessenek :-)
Jót tesz már nekik, hiszen a tegnap esti sétának is nagyon örültek.
Már sütiznek a drágáim, megéheztek. Előkerültek a görkorik és a rollerek, a bicikliket is előbányásszuk,és átnézzük,hiszen kezdődik a bicó szezon is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
egy holnap...
  2013-02-25 21:34:29, hétfő
 
  Nagyon várom a holnapot. Ha nem lesz eső, és olyan jó idő lesz,mint ma, megyünk a kertbe :-)
Rendbe tesszük egy kicsit, összeszedjük a kutyagumit, a faháncsokat,a petárda maradványokat...leszedjük az ugrálóról a nejlon-t, a kiskerteket előkészítjük az ültetéshez,talán még egy adag érett komposzt is kerül bele. Fel kell tölteni a rózsakertet is, ahol a tavaszi virágoké a terep, hiszen a kis krókuszok már bontogatják szirmaikat, a tulipán levelei kibújtak a föld alól, és a nárciszok is ébredeznek. Gyorsan eltelt ez a tél. Jó várni a tavaszt :-) Örülök a holnapnak.
A mai is tartogatott számomra meglepetést. Tegnap sokáig fenn voltam, vártam haza a kedvest,így a korai ébredésnek meg volt a böjtje, a fáradtság. Végignéztem egy filmet,amin szunyókáltam is kicsit, majd a szokásos tevékenységek után vittem a srácokat úszni. És a csajok megleptek :-) Kaptam bonbont, és aminek nagyon örültem, egy póló az új logónkkal, amit meg-grafikált Zsani. Imádom, nagyon ötletes, és eredeti. Szerdán megyek a sráchoz a többi pólót intézni. Annyira jó :-)
És örülök, hogy a listámról néhány dolgot elintéztem ma. Ez jó módszer,igaz folyamatosan kerülnek rá újabb feladatok is, de sorra kipipálásra kerül szerencsére :-)
Holnap lesz egy éves a hamburgeres a környéken, és féláron lesz minden. Ha összejön Gabiékkal elmegyünk közösen egy kis délutáni gyors-kajára. Robi már várja :-)
Én annyira nem, elkezdtem a tisztító kúrámat, és most nem akarom abbahagyni. De a gyerekek biztosan örülni fognak. Van ott sali,krumpli és olyan fagyi,amit ehetnek. Odáig lesznek az örömtől :-)
Ma is olyan ügyesek voltak. Mind a 3-an 5-öst hoztak versmondásból,Igaz Moncsikámnak 4/5 lett, de nekem teljesen megfelel,hiszen tudom mennyit dolgozott vele.
Várom a holnapot. A gyakorlás miatt is, bár a csuklóm nagyon fáj,de a folyamatos kenegetés használ szerencsére. Nem tudok leállni,ha elkezdek gyakorolni. Beleszerettem a hegedűmbe és a hangjába. Izgulok a hétvége miatt is.
A torkom jól van. És lassan kezdődik az újabb szurka kúra :-)
Sok dolog forog a fejemben,szerettem volna elmenni egy ének versenyre,de arra a napra esik az elődöntő,mikor a családdal megyünk színházba. Hát simán a családomat választottam, többé nem fogom a második helyre tenni az éneklés miatt. Minden velük töltött idő kincs számomra.
Nagyon szerencsés ember vagyok,hogy ilyen család/-ok/ vesz/-nek/ körül. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eső,eső és megint csak eső....
  2013-02-24 22:48:17, vasárnap
 
  hihetetlen, hogy mennyi csapadék tud lezúdulni. Már két napja szinte megállás nélkül zuhog, igaz előtte meg a hó hullott ránk. Hogy tudnak így Angliában élni? A nyári záporokat nagyon szeretem, de ezt a lehangoló szürke nyákos időt nem igazán kedvelem. Reggel még volt remény ,kikandikált egy-egy napsugár, de a felhők könyörtelenül eltakarták, és beborult az ég. Zuhogó esőben kocsikáztunk haza a gyerekekkel. Az ablaktörlő dolgozott szakadatlan.
Hazafelé megálltunk Vácon vásárolni néhány dolgot a hűtőbe...de nem találtam olyan virágot,amit egy barátnőmet szeretném meglepni szülinapjára.
Itthon sem vidultunk fel,bár nagyon jó volt hazajönni. Szeretek itthon lenni, és tenni venni,de ez az idő minden kedvemet elveszi. Megvacsiztunk a gyerekekkel és betettünk egy érdekes sorozatot. Nagyon szeretik, bár sosincs időnk nézni, de ma plédes, rágcsás, filmes estét csináltunk. Nem is tudom, talán 4 vagy 5 részt néztünk meg. Érdekes és izgalmas,mégis mesés.
De elfáradtak, és aludniuk kell, hiszen holnap hétfő, az egyik legnehezebb napjuk. Annyira sajnálom őket a sok dolguk miatt, de már csak 3.5 hónap és jöhet a jól megérdemelt nyári szünet. Holnap veszem fel a kapcsolatot az iskolákkal. Meglátjuk melyik lesz a legalkalmasabb nekik. Az egyiket ma hazafelé megnéztük, jó helyen van, de a közlekedés borzasztó, és nagyon közel van a főút...ezért nem volt szimpatikus.
A többi holnap kerül sorra.
Kicsit játszom, és küldözgetek extra életeket a játékos társaimnak, és belekukucskálok kedvenc oldalaimba, egy kis Toszkána, egy kis Provanszi hangulat....és édes kis semmiségek.
A névnapom óta kicsit elkényeztettek,és nem volt idő ilyesmikre. Most várom haza a kedvest. Olyat beszélgettünk valamelyik nap,annyira megnyílt előttem, pedig ő elég visszafogott...de az a szeretet,amiért egykor beleszerettem, még mindig ugyanúgy lángol benne,és minden reggel öleléssel köszönt,puszi a nyakba...ő pedig kap egy finom reggelit, kakaót...valami kedveset. Nem hiszem, hogy van még a földön ember,akit ennyire tudnék szeretni és tisztelni, és aki ennyire szeretne engem feltételek nélkül. Ha becsukom a szemem a mosolyát és az őszinte szemét látom :-)
De az eső még mindig kopácsol a tetőablakon...lemossa a tél porát, elmosva a szürkeséget, a hideget, a gonoszságot, hogy a tavasz a megújult világra köszönhessen!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÉgre hétvége :-)
  2013-02-23 10:07:44, szombat
 
  Töményen zajlanak az események :-) Tegnap egy "szabadnapom" volt. Végre barátnőzhettem egyet Gabival. Házi kenyér, ebédre csípős csirkeszárnyak, egy romantikus film, pletyi és egy pohár jó bor. Kellemes lazulás volt. Aztán indulás a srácért a suliba, majd az usziba. Dupla órájuk volt, mert a héten nem volt sem lehetőségük, sem időnk eljutni, így pótolni kell a kimaradtakat. Mona feljebb került egy csoporttal. Nagyon ügyesen helyt állt. EL sem akartam hinni, hogy sokkal erősebb,mint a bátyja.
A két órás úszást simán lenyomta. Zsuzsi nem volt elkeseredve, hogy abban a csoportban maradt, ő kényelmesebb emberke, neki így még jó.
Imádom őket. Annyira önállóak lettek. A hajszárítást szerencsére meghagyták nekem :-D
Itthon megnéztük a Hobbit maradék részét közösen, egy jó adag pop corn kíséretében. Nagyon tetszett! Aztán alvás, mi még néztük kicsit a tv-t, ilyenkor együtt szoktunk fürödni, beszélgetünk...szeretem ezeket a pillanatokat,olyan kedvesek számomra. Sok fontos, és apró dolgok kerülnek szóba, ezek a közös "percek" megerősítenek minket. Nagyon szeretem ezt az embert,aki velem van mindig, és önzetlenül, feltételek nélkül szeretni tud. Nagyon ritka kincs az ilyen ember,mint szerelemben, mind barátban. Szerencsére az elmúlt években sikerült beilleszkednünk, és barátokra lelnünk itt. Olyan barátnőket találtam, akiket nem zavar a másik élete, és nincs folyamatos versengési kényszerük,talán azért mert megtalálták az egyensúlyt a családi életben és a munkában. Ami igen ritka, de értékelendő tulajdonság. Havonta - kéthavonta összejövünk , és hatalmas partikat csinálunk.
De van olyan barátnőm, akivel kettesben szeretünk lenni, vásárolni,és bulizni. Akad ám olyan is, akivel megtaláltam a közös rezgést a munkában, és csuda jól tudunk összedolgozni,és sikert,sikerre halmozni. Neki más a motivációja, viszont imádja a gyerekeket,szakmai tudását és barátságát adja hozzá, és az örökös jókedvét. Bírom ezt a csajt, de még jobban össze kell csiszolódnunk, mert kemény menet vár ránk újra.
Szóval megtaláltam a helyemet :-) Megtaláltam a kozmetikust, a fodrászt, a műkörmöst...akikhez bátran merek menni, bár szegény fodrász "barátnőm" egyre ritkábban lát. Nem döntöttem el, hogy növesztem-e vagy rövidíteni szeretném . Ez a tavasz zenéje :-)
Mostanában egyre többet hegedülök. Annyira szépen kezdett el szólni a hegedűm, hogy teljesen beleszerelmesedtem. Naponta többször előveszem, és gyakorlok. Remélem hamarosan látszatja is lesz...illetve hallani lehet majd.
Várom a tavaszt, a kertészkedést. Tegnap elszomorodtam az idő miatt. egész álló nap zuhogott a hó :-( a sírás kerülgetett,hiszen előző nap még hét ágra sütött a nap....de Robi szánt rám időt, megszeretgetett, megölelgetett...és Gabi is felvidított a kis csajos nappal.
Nagyon vágyom a napsütést már. Még a napokban esőzések lesznek,aztán felmelegedés. Jó,hogy már egyre kevesebbet kell fűtenünk is. Bár egész télen nagyon tutin fűtöttünk, csak du, vagy este, és szépen kitartott a fánk, úgy,hogy a nagyszülőknél kivágott öreg fák, még száradóban vannak. Persze vettünk is, de még veszünk. Nagy elhatározás, hogy minden hónapban veszünk 1-2 köbméterrel, és feltöltjük a fatárolót. Robi és az apukája tegnap nagyon tutin megcsinálták. Olyan romantikus kis hely lett belőle :-)
Rengeteg virágom lesz idén. Hatalmas virágágyást készítünk. Nagy tervek vannak erre a nyárra. És olyan izgatott vagyok ettől :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
laptop itt,laptop ott...folyt
  2013-02-20 22:12:53, szerda
 
  A laptop még mindig készül a melóra. Persze nekünk sem volt túl sok időnk rá...sőt, a gyerekekre is alig az elmúlt 2 nap káosz volt számomra,de szerencsére az egyik nagypapa kisegített minket. Ilyentájt előjön a kruppos köhögés. Már egy ideje bedugult az orruk, de az acc,vitaminok is csak ímmel-ámmal segítettek. Aztán felszínre tört egy éjjel a betegség, így segítséget kellett kérni a nagyszülőktől. Hatalmas dolog ez, hiszen nyugodt szívvel tudok menni dolgozni,bár így is szétszórt lettem, kicsit ,hiszen mire hazaértem pakolás, vacsi készítés, lecke átnézése...stb.
A gép meg csak várta,hogy rákerüljön minden program. A mai nappal lezártuk a farsangi időszakot. Jó hosszúra nyúlt, hiszen több,mint 3 héten keresztül, szinte megállás nélkül csak mentünk, és mentünk... Becsúszott ez a kis bibi a notebook-kal, de szerencsére meg tudtuk oldani a cseréjét.
Így a wellness kicsit várat magára, majd kitalálunk valami érdekeset a gyerekekkel.
A kedves megfrissítette a pc-t, így nem szakadtunk el az éteri világtól sem.
Holnap folytatódik a munka, de alapozó tevékenységgel. Ismét sok minden vár ránk, és már gyakorlottabban állunk neki az időpont egyeztetéseknek. Az új mesejáték alapjai is megalkottuk, de zenés műsorunk dalainak alapjait már készítik. Szóval sinen vagyunk, pihenés??? Hát arról sem feledkezünk meg :-)
Már nagyon várom a kicsikémet,hogy összeismerkedjünk, és visszatö9ltsek minden fontos infót. Milyen jó,hogy kitalálták a biztonsági másolatokat, és hogy Dórival mindent megosztunk, így mindenkinek meg van minden :-)
Munka eszközöm, nem is kicsit ,mindenben segítségemre van, és sokkal profibban kezelhető sok minden.
A gyakorlással is elég jól állok, bár kell egy kicsit még igazodnom az új hangzáshoz, de a fiam kész van a zenémtől.
Ő is ezerrel gyakorol. Olyan édes, ahogy húzza a vonót, és koncentrál,hogy tiszták legyenek a hangok. Imádom.
A csajok is nagyon tuti kid darabokat kaptak, a négykezesük a kedvencem. Bár el kell kezdeniük gyakorolni, mert virágvasárnap megint szeretném, ha orgonálnának együtt, és az nemsokára itt van.
Készítek egy listát az elvégzendő feladataimról,hogy szépen haladhassak, és ne felejtsek ki semmit. Igy büszkén zárhatom a napjaimat,ha elintéződnek dolgaim :-)
Idén nagyon sok ügyintézés vár rám,hiszen változások várhatóak sok területen. Remélem minden jól megy majd.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
laptop itt, laptop ott...
  2013-02-18 22:12:23, hétfő
 
  Múlt héten valaki sikeresen megszabadított hiper-szuper laptopomtól. Mérges voltam és tehetetlen, de a rendőrségen csücsültem egy órát,mert idegesített,hogy a számlatömböm is benne volt sok minden mással együtt, videók a helyi tv-ktől...stb.
Viszont aznap egy hatalmas oviban jártunk,ahová bábos előadással vártak valamilyen félreértés miatt,hiszen az tavasszal kezdődik ismét. De a farsangi karnevállal hatalmas sikert arattunk. A gyerekek romboltak, főleg az utolsó dalra,ami sikítozásban, ugrálásban és szambával zárult :-)
A vezetőóvónő biztosított,hogy gyakran meghívott előadói leszünk óvodájuknak :-) Ennél nagyobb elismerés már nem is kellett. Na de nem olyan fából faragtak, aki elszáll magától, hiszen a nagy hajtás után kis pihenés várható, majd újabb kemény munka, hiszen új dalok, műsor ,jelmezek..stb. Cd-nket is meg kell csinálni, már szinte könyörögnek az óvónénik,hogy postázzuk ki nekik amint megvan. Nem tudom észben tartani,hiszen közel 30 farsangi buli után már azt sem tudom hol áll a fejünk.
Mivel munkaeszközöm a tőlem eltulajdonított tárgy, így gyorsan be kellett szerezni egy újabbat, ami több exrtával rendelkezik. Nehéz szülés volt, de remélhetőleg mégnagyobb intezitással fogom belevetni magam a munkába. Na majd folytatom...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
farsang farka :-)
  2013-02-15 22:28:23, péntek
 
  Január vége óta farsangoltunk. Ma Nógrád megyében zártuk a farsangot. Igaz a jövő héten még elmegyünk Szolnok mellé, és a Nyírségbe,de utána jöhet a jól megérdemelt pihenés, illetve a kikapcsolódás, feltöltődés, hogy újult erővel vethessük bele magunkat a munkába.
Sajnos a farsang vége rossz dolgokat is bevonzott, a laptopom ellopták, így a rendőrség is "farsangolhatott" velünk. Igaz gazdagabbak lettünk egy újabbal, ami hiper-szuper paraméterekkel bír, hiszen 8G a meghajtója,de valahogy mégsem a "régi" :-( Reménykedem benne,hogy megtalálják, és visszakapom,hiszen körözés alatt áll a drága notebook.
Át kell élni ilyen élményeket is bizonyosan,de nem túl jó érzés.
Viszont sok új élménnyel is gazdagodtunk. Veszprém és GYőr-Mososon-Sopron megyében sok új "óvodát" sikerült "meghódítanunk". Májusban megint turnézunk arra felé. Imádni valóak a gyerkőcök. Jól alakulnak a gyermeknapi programok. Márciusra is fogynak az időpontok, bár ez a tavaszi szezonnak nem a legerősebb hónapja, de munkánk lesz szerencsére.
Szeretnénk egy kislemezt is csinálni, de ez a tavasz zenéje egyenlőre, bár annyian kérik, hogy csináljunk cd-t, hogy lehet tovább nem tudunk ellenállni a csábításnak. Mindenesetre a mára nagyon lefáradtunk. A napi1-3 műsor kivette az erőnket a 3 hét alatt. SZinte megállás nélkül csináltuk,de szerencsére csak pár nap volt, amikor estére érkeztünk haza,így a családdal is lehettünk, nem kellett nélkülözniük minket. Hiszen anya nagyon fontos szerepet játszik a családi életben. A kis parantyok nagyon jól viselkedtek, és igazán segítőkészek voltak ez idő alatt, így megérdemlik a jutalmat, ami egy jó kis közös korizás, vagy mozi, állatkert...stb egyenlít ki.
Ráadásul ma nem is mentek suliba, elvittem őket a régi óvodájukba farsangolni. Megszeppenve ültek a padon és figyelték az eseményeket,majd a picurka székekre ültek, a picurka asztalokhoz, és gyümölcsöt, szörpöt szürcsöltek az apróságokkal. Kérdeztem utána milyen volt, de már nem nagyon emlékeztek a dolgokra és az óvónénikre..hát igen, az 5 év, az náluk nagy idő, hiszen szinta eddigi életük felét már máshol töltötték.
De jól érezték magukat ott is, majd a mamáékhoz mentek, amíg mi máshol farsangoltunk. Rohanás, ebéd, gyerekek, haza, és kész voltam. Már nem volt energiám a bowlingozáshoz Vácon, bár ők nagyon szerették volna. Hogy ez így kimaradt, lehet az lesz egy jó családi program :-)
Helyette itthon Valentin napi bulit tartottunk, sütivel, pogival, üdítővel és Gabival. Nemrég ment el, hiszen őt is várta a kis kuckója. A bambinók már az igazak álmát alusszák, és holnap újabb meglepi vár rájuk,de a tanulásról sem fogunk megfeledkezni :-)
A vacsi is különleges volt. Afrikai harcsa kapribogyóval és póré csíkokkal lesütve, kelbimbó, brokkoli és gomba körettel, no meg kukorica salátával. Hát nem igazán maradt belőle. Egyet bepácoltam nekik holnapra,amit kirántok ebédre, a kedvesemnek meg valami mexikóit készítek,mert azt nagyon szereti. A leves? Van még gyümileves,ami a hal előtt jól fog esni.
Így letudva a nagy gondolkodás is az ebéd témában holnapra. Lehet összedobok nekik még egy almás pitét is, mert azt imádják.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 319
  • e Hónap: 711
  • e Év: 711
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.